הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
03/02/22 11:21
75% מהצפיות
מאת וואלה!
אלו היו בהחלט שבועיים פוריים עבור מגיש תוכנית "חדשות הבוקר" של קשת ניב רסקין. במסגרת פינה קבועה בתוכנית הנקראת "שיעור פרטי" הוצגה מדי יום דמות מפורסמת אחרת שגילתה פרטים חדשים אודות עברה המשפחתי ושורשיה, זאת באמצעות חברת מיי הריטג' (MyHeritage). כך לדוגמה, באחד הימים הייתה זו אודטה שגילתה פרטים חדשים שלא ידעה על המשפחה בזכות מחקר חדש של מיי הריטיג'. בהמשך גם השחקנית יונה אליאן הוזמנה לגלות פרטים מפתיעים בשידור חי בעזרתו האדיבה של תחקירן מיי הריטג'. האייטמים לא פסחו על תצוגת תכלית על כלי המערכת של מיי הריטיג' ומה אפשר לעשות באתר החברה ובאמצעותו. מיי הריטיג' היא חברת היי-טק ישראלית שפיתחה פלטפורמה לגילוי, שימור ושיתוף היסטוריה משפחתית בטכנולוגיה של הצלבת מידע. החברה נוהגת לתת חסויות לאירועים ושידורים רבים, ומבדיקת וואלה! ברנז'ה עולה כי רק בינואר השקיעה בקשת כ-186 אלף שקל בקמפיין מסחרי. במתחרה רשת, אגב, השקיעה מיי הריטיג' כ-152 אלף שקל.
03/02/22 10:17
25% מהצפיות
מאת וואלה!
בעבר הלא מאוד רחוק, רכישת רכב חדש הגיעה עם אזהרה משונה: באלף הקילומטרים הראשונים, לכל הפחות, יש לנסוע לאט ובצורה רגועה במיוחד. נדרשנו להימנע מהאצות פתאומיות, לא לעשות קיק-דאון ובעיקר להשתדל שלא לעבור את ה-100 קמ"ש. התקופה הזאת נקראה "הרצה". כיום חברות הרכב נוהגות לבצע את ההרצה בצורה מבוקרת במפעל, אך הביטוי "תקופת הרצה" נשמר לשלל תחומים. מסעדות חדשות מתהדרות ב"תפריט הרצה", סטנדאפיסטים נוהגים לבצע בדיקת חומרים בהופעות הרצה מוזלות, ואפילו ערוצי טלוויזיה חדשים, כמו ערוץ 14 הנוכחי, מתהדרים בשקופית "בהרצה" בצד המסך. האנושיות הבסיסית גורסת שצריך להיות קצת יותר סלחניים לטעויות ופאשלות בתקופות הרצה. כך למשל נהוג לתת לממשלה חדשה 100 ימי חסד לפני שבאים אליה בטרוניות, בעוד למסעדה חדשה לא נהוג לשלוח מבקר אוכל בשבועיים הראשונים לפתיחתה. תוכניות טלוויזיה חדשות, לעומת זאת, לא זוכות לחסד הזה. צביקה הדר למד את זה על בשרו, כשעזב בשנת 1995 את "הקומדי סטור" בשיא הצלחתה, והגיע להחליף את "מלך הרייטינג" דודו טופז בתוכנית חדשה בשישי בערב. בדיעבד, "שישי שואו" של צביקה הדר הפך לכישלון המהדהד הראשון של הטלוויזיה המסחרית בישראל. לזכות כל המעורבים יש לציין שההימור היה גדול מדי מלכתחילה. הציבור לא התעסק אז בעניינים הטכניים שהובילו להחלפת ימי השידור בין הזכייניות קשת וטלעד, והבחירה בהדר, עדיין לא בן 30, כמחליף של דמות טלוויזיונית ותיקה ונערצת כטופז פשוט לא התיישבה טוב עם הציבור, שלא ידע איך לאכול את הגרסה החדשה והמעונבת של ז'וז'ו חלסטרה.
03/02/22 16:45
0% מהצפיות
מאת וואלה!
וואלה מודיעה היום כי אל הנהלת החברה מצטרף אלעד שלו, לשעבר סמנכ"ל הפיתוח והמחקר של קבוצת ידיעות אחרונות ושל חטיבת הפיתוח שלה, YIT, מה שהציב תחת אחריותו שורה של מגה אתרים ופרויקטים בהיקפים גדולים במיוחד. בנוסף, שימש כמנהל הפיתוח העסקי של קבוצת YIT, ואת השילוב הזה, שאינו שכיח במיוחד - מבקשת לנצל כעת וואלה, שהמנכ"ל הטרי שלה, עידן אלרום, סימן עם היכנסו לתפקיד שינויים במבנה ההנהלה, וצירף אליה שתי מנהלות בכירות ומוערכות - אירית בר-לרנר, סמנכ"לית שיתופי-פעולה אסטרטגיים ורחלי ורדי, מנהלת ההפקה הראשית. אלעד שלו מגיע לאחר מינוי טכנולוגי בכיר נוסף בוואלה - יבגני בריוזה שמונה רק לאחרונה למנהל R&D, בעוד שלו ישמש כסמנכ"ל טכנולוגיות (CTO) שתחת אחריותו יהיו כלל הפעילויות והמחלקות הטכנולוגיות. שלו מביא עימו מנעד רחב של דיסציפלינות טכנולוגיות-עסקיות בהן פעל והתמחה גם לאחר שסיים את תפקידו בקבוצת ידיעות: הוא שימש עד לאחרונה כיועץ לחברות מהגדולות במשק בתחומים טכנולוגיים מהותיים ובהם Big Data, ארכיטקטורת DevOps, Private cloud, ועוד; הוא מלמד טכנולוגיה במכללת ג'ון ברייס, ומשמש כמנטור טכנולוגי בתוכנית X-Labs העוזרת למנהלים במשק לחשוב ולפעול במודלים של סטארט-אפ בכדי לשפר את יכולת התחרות. שלו, בעל תואר ראשון במדעי המחשב ממכללת הדסה ירושלים, הוא בן 52, נשוי ואב ל-5, ומתגורר בכפר טרומן.