הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
26/10/21 08:26
11.41% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בין הכשלים, קטיעת אצבע של חיילת והתנגשות בין שני כלי שיט מסווגים. כך לפי דיווח של מעריב צילום: דובר צה״ל לפי דיווח של העיתונאי טל לב-רם (מעריב), בצה"ל הוחלט על עוצר אימונים בקומנדו הימי.
״בעקבות סדרה של תקריות חמורות בחודשיים האחרונים, על שתיים מהן אנחנו מדווחים לראשונה: קטיעת אצבע של חיילת והתנגשות בין שני כלי שיט מסווגים, שגרמה לנזק כבד״, על פי הדיווח.
״[...] ועדת המומחים שחקרה את האירוע הראשון סיימה את עבודתה והתחקיר הוצג למפקד חיל הים. על פי המסתמן יינקטו צעדים פיקודיים באגף הטכני של השייטת, זאת לאחר סיומה של חקירת מצ"ח שהתנהלה במקביל.״
26/10/21 07:09
9.91% מהצפיות
מאת IsraelDefense
"את הרעיון שלנו לפיתוח כרמל ניתן לסכם כך: להפוך כלי רק"ם לכלי אוטומטי ואוטונומי מלא. נהג אוטונומי, הרכשת מטרות אוטונומית, תותח אוטונומי״, מסביר צביקה ירון, מנהל מפעל יבשה בתע"א הדמיה של צוות טנק בכרמל. תמונה: תעשייה אווירית הכלי הזה תואם את איפיון הצרכים המבצעיים בשדה הקרב העתידי. העצמת הקטלניות של צוות הקרב היבשתי – כך הגדיר מי שהיה קצין שריון ראשי תא"ל גיא חסון את כלי הרק"ם העתידי של צה"ל כרמל.
לפני כארבע שנים הוכרזה תחרות בין שלוש התעשיות הביטחוניות הגדולות תעשייה אווירית, אלביט מערכות ורפאל, לפתוח כלי רק"ם חדיש ומתקדם, שיהיו בו שני מפעילים בלבד. בניגוד לציוות המוכר בטנקי מרכבה 4, למשל, של ארבעה אנשי צוות.
כל חברה קיבלה נגמ"ש ישן מסוג M-113 והתבקשה לבנות בנגמ"ש, להוכיח ולהציג את הקונספט שלה לכלי הרק"ם העתידי של צה"ל, וייקרא שמו בישראל כרמל.
מדגים טכנולוגי
ייאמר בתחילת הדברים: כרמל איננו טנק או נגמ"ש חדש שנבנה במדינת ישראל. מדובר במערך של תכונות ויכולות שניתן "להלבישן" על מגוון של פלטפורמות. בתעשיה האווירית, למשל, מבוצעת עבודת הפיתוח על נגמ"ש 'איתן'.
אמרנו תעשיה אווירית, כיוון שבתחילת החודש הודיע מפא"ת במשרד הביטחון כי בתום תהליך ארוך נבחר הקונספט שהציגה התעשיה האווירית, והיא תפתח את כרמל ותוציא את הרק"ם החדש לאוויר העולם, בעוד כשנתיים, כך מקווים.
הפתרונות שהציגו שלוש החברות נבחנו על ידי צוותים של מפא"ת בשורה של תרחישים מבצעיים, והמסקנה היתה כי יפותח רק"ם עם שני מפעילים בתא סגור, במדפים סגורים. קצין שריון ראשי תא"ל גיא חסון, הלקוח העתידי של כרמל, אמר בשעתו כי "לשריון זו הזדמנות לקפוץ חמש או עשר שנים קדימה".
התעשיה האווירית הודיעה כי כרמל הוא פרוייקט משותף לזרוע היבשה ומנהל הרק"ם מנת"ק, וכי המטרה היא שיפור יכולת התמרון, בכרמל יהיה תא לחימה מחדש לחלוטין, יכולות חישה, אוטומציה ואוטונומיה וגם בינה מלאכותית AI.
הפרוייקט בתעשיה האווירית, שעכשיו, אחרי הבחירה, יוצא לדרך, מנוהל בידי צביקה ירון, מנהל מפעל היבשה בתע"א, שמתאר בשיחה עם ישראל דפנס את תהליך הזכייה בפרוייקט.
"הצגנו את הקונספט שלנו מול דימוי אויב. מפעילים מצה"ל הם שבחנו את ההצעות וערכו השוואות. אנחנו הלבשנו את כל היכולות שפיתחנו לתוך הנגמ"ש והנחינו את המפעילים האמיתיים מצה"ל איך להפעיל. זה היה השלב הראשון, שלב התחרות״, מסביר ירון.
אוטונומיה
"את הרעיון שלנו לפיתוח כרמל ניתן לסכם כך: להפוך כלי רק"ם לכלי אוטומטי ואוטונומי מלא. נהג אוטונומי, הרכשת מטרות אוטונומית, תותח אוטונומי. שני המפעילים יקבלו החלטות מהמערכת החיצונית והמפעילים בתוך הכרמל יפעילו את המערכות״, מוסיף ירון.
״יסוד התפיסה הוא שהאדם הוא אופציה, כמעט ניתן לומר שאפשר להסתדר בלעדיו, אבל לא לגמרי, כי המפעיל יכול להתערב. הסנסורים נותנים לכלי יכולות של סגירת מעגל ושיפור הלחימה כאשר הצוות מונה מחצית מצוות טנק כיום".
"מול שני אנשי הצוות יהיו מסכים שעליהם הם יראו את כל המידע. בנוסף הם יחזיקו בידיהם מסופים ידניים קטנים. יש מערכת הרכשת מטרות הנותנת הפרדה בין אדום לכחול, כלומר בין כוחות אויב לכוחותינו.
״יש חימוש לתותח ולמקלעים ויש חימוש ייחודי נוסף לפלטפורמה. המערכת יודעת לקבוע סדר עדיפויות של מטרות, באיזו מטרה מטפלים קודם, ובאיזו מאוחר יותר ומה סוג הטיפול. כל זה נראה ומבוצע על שני המסכים שמולם יושבים זה ליד זה שני אנשי הצוות, מפקד ומפעיל. בבסיס הרכב יכלול שני אנשי צוות, יתכן שבעתיד יהיו שלושה.
"המדפים סגורים. תא הלחימה סגור ומוגן, גם ב'מעיל רוח'. יהיו בכרמל הרבה אופטיקה, מכ"ם, וכל המערכות האלו מאפשרות שת"פ עם כלים אחרים שינועו בשדה הקרב".
ניתן לומר שיש דמיון מסויים בין התפיסה של כרמל לבין התפקיד הייחודי של מטוסי F-35, שאוספים מידע ומפיצים אותו למטוסים אחרים בזירה.
ירון: "זה נכון, יש דמיון מסויים. בכרמל יהיו יכולות לאסוף מידע על סביבת הקרב ולהפיצו לכלים אחרים שנעים בזירה. עוד לא ברור בשלב זה איזה כלי יקלוט בעתיד את הקונספט של כרמל.
״כרגע אנחנו עובדים על הנגמ"ש 'איתן', אבל רק התחלנו. שני אנשי הצוות בכרמל יעברו הכשרות ואימונים מיוחדים שיכשירו אותם להפעיל מערכות מתקדמות ומורכבות. אבל אנו דואגים שהמערכות יהיו ידידותיות למשתמש וההפעלה לא מסובכת. ממשק אדם-מכונה יהיה ברמה גבוהה. צורת ההפעלה דומה למשחקי המחשב, הגיימים, וידוע שהצעירים שלנו כיום מומחים בתחום הזה ולכן לא יתקשו להתרגל למערכות הכרמל".
מי בסופו של דבר ילחץ על ההדק?
ירון: "הלחיצה על ההדק לא היה אוטונומית. בן אדם ילחץ. השאלה היא אם הוא יישב בתוך הכרמל או שהוא יישב באיזה משרד בקריה, אבל זה כבר לגמרי עתידני".
התעשיה האווירית הודיעה שהציגה מדגים טכנולוגיות מבוסס על כלים רובוטיים בלתי מאויישים שהחברה פיתחה במשך שנים, תצוגה פנורמית, מסכים אישיים, בקר JOY STICK כמו משחק מחשב, יכולת סינון מידע לא רלוונטי, ניהול מערך התחמושת, יכולת תקיפה וירי קטלני.
כשנודע דבר זכייתה של תע"א אמר המנכ"ל בועז לוי: "הפתרון שהצענו ממבוסס על SYSTEM OF SYSTEMS, מערכת המערכות, שילוב יכולות, מערכות חשיבה, קישור עם עולמות הבינה המלאכותית. כרמל יאפשר פעילות קרקעית בשדה הקרב העתידי ללא סיכון חיי אדם".
מפא"ת הגדירו כך את כרמל: ״קונספט לחימה מחדש מבוסס אוטונומיה ואוטומציה. מדפים סגורים. תא לחימה מתקדם, כמו קוקפיט של מטוס. הלוחם רואה את כל תמונת הקרב, נתוני מודיעין, איומים, מטרות.״
עשר שנים קדימה
קצין שריון ראשי תא"ל גיא חסון אמר בשעתו כי פרוייקט כרמל הוא "הזדמנות גדולה שלנו לגעת בטכנולוגיות, וזו הזדמנות אדירה לחיל השריון להכניס טכנולוגיות לטנקים קיימים ולראות לאן אנו מכוונים את כלי הרק"ם העתידיים. מבחינת חיל השריון זו הזדמנות אדירה לקפוץ אולי עשר שנים קדימה כדי לנסות ולדמיין איך אנו רואים את עצמנו בעשור, ואולי בשני העשורים הבאים".
שתי התעשיות שהשתתפו בתחרות הרק"ם, אלביט מערכות ורפאל, הציגו את הקונספטים שלהם לרק"ם כרמל, מבוססים על מגוון טכנולוגיות שפיתחו בחברות או במשך שנים רבות, ובהצלחה בשימוש בצה"ל ובארצות רבות בעולם. פיתוחים טכנולוגיים שונים ייחודיים לשתי החברות ייכללו ברק"ם כרמל בשת"פ מלא עם התעשיה האווירית.
אלביט מערכות פיתחה מדגים טכנולוגיות המופעל על ידי מערכת ראש שפותחה למטוסי חמקן F-35. הקסדה מאפשרת רכישת מטרות, נהיגה, ניווט, כיוון המבט, שעבוד מערכות הנשק לקו הראייה של הצוות. תא תקיפה עצמאי בעל עוצמת אש גבוהה, אפשרות להפעלת מערכות לא מאויישות חיצוניות כמו רחפן מצלם ומזרים מידע.
רפאל פיתחה עבור כרמל קוקפיט שקוף. ראייה היקפית מלאה של 360 מעלות של הנעשה בחוץ. שילוב חדשני של מסכי מגע מתקדמים, מגוון סנסורים עם יכולות אלקטרו-אופטיות הנותנים תמונת מצב. משגרים של טילי ספייק, 'גיל', הדק חכם, מערכת הגנה אקטיבית 'מעיל רוח', יכולת לאתר ולנטרל בו זמנית מספר רב של מטרות.
26/10/21 07:13
6.31% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ראש מחלקת כושר קרבי, עובד צה״ל, אבי דהן: ״יום העצמת התרבות הגופנית למפקדי צה״ל הבכירים נועד לעודד את התרבות הגופנית בקרב המפקדים״ צילום: דו״צ יום העצמת התרבות הגופנית והכושר הקרבי של צה״ל התקיים בעיר אשקלון. האירוע נערך אתמול (ב׳) בסימן הזדהות עם תושבי אשקלון ועוטף עזה, לאחר שנה מאתגרת שכללה את מבצע ״שומר החומות״. היום התקיים בשיתוף עיריית אשקלון, ארגון יחד למען החייל ורשות הטבע והגנים.
האליפות התקיימה בראשות ראש המטה הכללי, רב-אלוף אביב כוכבי, ובהשתתפות פורום המטה הכללי ומפקדים מדרגת סגן-אלוף ומעלה בתפקידים מבצעיים מכלל צה"ל ולצדם כ-3,000 ילדי גנים, בתי ספר וכלל מסגרות החינוך בעיר שנכחו במקום.
במסגרת האליפות קיימו המפקדים ריצה משותפת והתאמנו בענפי ספורט שונים, ביניהם: ריצה, ניווט, תחנות כוח, טריאתלון, ספינינג, שחייה, פילאטיס וקרב מגע. בסיום היום התקיים טקס הענקת פרסים ליחידות הזוכות באליפות צה״ל בכושר קרבי שהתקיימה לפני כשבועיים.
אליפות צה״ל למפקדים היא פעולה אחת מיני רבות, אותן יזם מערך הכושר הקרבי, במטרה לשפר את הבריאות והכשירות הגופנית של משרתי צה״ל, המהוות חלק משמעותי בכשירות הקרבית הנדרשת ללוחם ולמפקד וכן מרכיב משמעותי ביצירת תחושת מסוגלות, מצוינות אישית וארגונית.
רב-אלוף אביב כוכבי: ״לא בחרנו במקרה לערוך את היום הזה בעיר אשקלון, ביקשנו לערוך את היום הזה של העצמת תרבות גופנית וכושר קרבי כביטוי מובהק לעמידה שלנו יחד – העיר ומפקדי צה"ל, לא בלחימה אלא בחיבוק גדול על האופן בו אתם מתנהלים והתנהלתם לאורך השנים בדגש על מבצע ״שומר החומות״.
״כל צעד בריצה המשותפת שלנו שווה חיבוק - אנחנו מחבקים את תושבי העוטף. אנחנו עושים לילות כימים כדי לשמור עליכם, התושבים, אנחנו יוצאים מגדרנו במטרה למצוא פתרונות לאיום התלול מסלול ולסוגיו השונים ובהתאם לכך אנחנו משתפרים ומתייעלים. בצה״ל מתחולל שינוי גדול בתחום הכושר הקרבי - עלינו להמשיך ולקדם את תחום הכושר הקרבי, קרבות רבים נוצחו בזכות נחישות, התמדה וכושר מצוין. יש קשר הדוק, ישיר וחזק בין התרבות הגופנית לכושר הגופני".
ראש עיריית אשקלון, תומר גלאם: "אשקלון גאה ונרגשת לארח את מפקדי וחיילי צה"ל בראשם הרמטכ"ל, רא"ל אביב כוכבי. זה היה מפגן מרגש של הצדעה, הוקרה ועוצמה של העיר כולה לצבא ההגנה לישראל בהשתתפות אלפי תלמידות ותלמידים, חלקם עומדים בפני גיוס לצה"ל. בשמי ובשם תושבי אשקלון, אני מודה לרמטכ"ל שבחר בעירנו המדהימה, אשקלון, לארח את האליפות, לראשונה בתולדותיה. יחד עשינו היסטוריה. לחיי עם ישראל ולתפארת צבא ההגנה לישראל".
ראש מחלקת כושר קרבי, עובד צה״ל, אבי דהן: ״יום העצמת התרבות הגופנית למפקדי צה״ל הבכירים נועד לעודד את התרבות הגופנית בקרב המפקדים וכן לחזק ההזדהות והקשר בין צה״ל לתושבי אשקלון. המפגש הספורטיבי מהווה הזדמנות עבור המפקדים להוקיר, להעריך ולחזק את החוסן האזרחי של תושביה הנפלאים של העיר״.
26/10/21 08:35
6.01% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה, רון מלכא: ״האיירסופט, שמוגדר היום כצעצוע מסוכן, הורג בהסבה קלה וניתן להשתמש בו לטרור ולפעולות פליליות״ | ב-2019 נכנסו 1,334 כלים כאלו לישראל קרדיט סטילס: דוברות הכנסת, דני שם טוב ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ מיכאל ביטון, דנה בבקשת משרד הכלכלה לאסור בצו, בהוראת שעה לשלושה חודשים, את ייבוא רובי האיירסופט לישראל. בתום דיון סוער, בו אף הוצג ליו"ר ביטון כלי נשק מסוג זה, אישרה הוועדה לעצור את הייבוא לחודשיים בלבד, עם אפשרות להארכה בחודש נוסף באישור הוועדה. היו"ר ביטון אמר בתום הדיון כי החשש הכי כבד הוא מהכבדה שלא לצורך דווקא על שומרי החוק.
את הישיבה פתח היו"ר ביטון כשאמר כי החליט לקבוע את הדיון במהירות על רקע העובדה שכלי האיירסופט יכולים לסכן חיים. מנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה, רון מלכא, הציג את הבקשה לאישור הצו, ואמר כי האיירסופט, שמוגדר היום כצעצוע מסוכן, הורג בהסבה קלה וניתן להשתמש בו לטרור ולפעולות פליליות. הוא הסביר כי הבקשה היא לעצור את הייבוא לשלושה חודשים, עד שמעמד הכלים יוסדר בחקיקה, כאשר בזמן הזה מועדוני הספורט יוכלו להמשיך לפעול בכלים שכבר יש להם.
ראש חטיבת החקירות במשטרה, תנ"צ דודו דואני, אמר כי ישנה עלייה במספר הקורבנות מירי, והזכיר כי רק לאחרונה נחטפה אישה ממקלט לנשים מוכות וכשנעצרו אחיה החוטפים נתפסו בחזקתם כלי איירסופט.
הוא הוסיף כי ישנה עלייה דרמטית בכלי הנשק שעברו הסבה. סגן השר אביר קארה אמר בתגובה כי אפשר לחטוף אישה גם עם אקדח קפצונים. ראש אגף כלי ירייה במשרד לביטחון הפנים, ישראל אבישר, אמר כי בתקופה בה ייעצר הייבוא יש כוונה להסדיר חקיקה שתעביר את הטיפול בכלים למשרד לביטחון הפנים.
מנגד, נציגי בעלי עסקים מתחו ביקורת על הכוונה לאשר את הצו. סמנכ"ל איגוד לשכות המסחר, חיים עוז, אמר כי במשך שנים משרד הכלכלה התעלם מפניות להסדיר את הענף, וכך מי שנפגע כעת אלה דווקא העסקים הנורמטיביים. מנהל התחום הענפי באיגוד, ערן טל, אמר כי ב-2018 נכנסו 1,434 כלי איירסופט לישראל, ב-2019 נכנסו 1,334 וב-2020 הכמות אף ירדה.
במהלך הדיון הציג מנכ"ל חברת אם.אל.איי סופליי, דניאל גרובר, נשק שדומה ל-M16. היו"ר ביטון בחן את כלי הנשק ושאל איך הופכים אותו לנשק שיכול להרוג. גרובר אמר כי כלים חשמליים קשה להסב, אך בגז הסכמה חמורה יותר ואפשר להחליף את המכלול והקנה. מנגד, מנהל מינהל היבוא במשרד הכלכלה, דני טל, אמר כי זה נראה כמו כלי נשק אמיתי והסכנה ממנו ברורה, הוא אף הוסיף כי גם את הכלים החשמליים ניתן להסב.
עדי איפרח, הבעלים של איירסופט פקטורי, אמרה כי כבר קיבלה היתר לייבא 340 כלים במשך כל שנות פעילותה. היא הוסיפה כי עצירת הייבוא לשלושה חודשים תהייה גזר דין מוות על העסק שלה, ושאלה למה להעניש מי שפועל כחוק. מנכ"ל משרד הכלכלה מלכא השיב כי המשרד עושה את המיטב לאזן בין הרצון לשמור על חיים לבין מצוקת בעלי העסקים.
סגן השר קארה טען בתוקף כי אין שום הוכחה שאנשים מתים בגלל מועדוני האיירסופט. היו"ר ביטון אמר כי בעלי העסקים מדברים על הרס העסק ולא נראה שיש להם תשובה.
בעקבות הדיון הציע היו"ר ביטון לעצור את הייבוא לחודשיים בלבד, כאשר הוועדה תוכל לאשר עצירה לחודש נוסף בתנאי שאכן תהייה התקדמות בתהליך החקיקה. הוא הוסיף כי בתקופה זו יכובדו בקשות שכבר אושרו ויכנסו הזמנות מאושרות שכבר בוצעו, למעט כאלה שיש חשש שיסכנו את שלום הציבור.
בתום הדיון אושרה ההצעה והיו"ר ביטון סיכם ואמר: "הדבר החמור ביותר בחקיקה זה שמכבידים את העול על האנשים ההגונים ביותר. בזמן שעבריינים אולי ישתמשו בזה, הולכים אל שומרי החוק ומכבידים עליהם. התעשייה קיימת ומפרנסת אנשים ותורמת לביטחון, כי אנשים מתאמנים, ולכן כשמנסחים את התקנות והחוק אני מבקש להקשיב לעסקים ולשבת איתם לדיאלוג, במיוחד עם אלה ששומרים על החוק".
26/10/21 13:52
6.01% מהצפיות
מאת IsraelDefense
טרם ידועות עדיין הסיבות לפסילתו של פרץ קרדיט צילום: "רווח הפקות" וועדת המינויים בשירות הציבורי בראשות השופטת בדימוס בלהה גלאור, הוחלט פסול את השר לשעבר עמיר פרץ מלכהן כיו"ר דירקטוריון התעשייה האווירית, כך לפי דיווח של העיתונאי איתן לויטס באתר ICE.
״לא ידועות עדיין הסיבות לפסילתו, אך על-פי לפי הערכה, הכישורים שהציג פרץ לתפקיד לא התעלו על הזיקה הפוליטית שלו לשר הביטחון, בני גנץ, שהוא זה שביקש למנותו. וגם לא על העובדה שפרץ אינו נמנה עם נבחרת הדירקטורים״, כותב לויטס.
״כזכור, לפני כ-3 חודשים הכריז שר הביטחון בני גנץ שעמיר פרץ שכיהן בשורה של תפקידים פוליטיים הוא המועמד שלו לתפקיד יו"ר התעשיה האווירית.״
תעשייה אווירית נשארת, נכון לכתיבת שורות אלו, ללא יו״ר ומנכ״ל קבוע (גנץ טרם אישר את מינוי בועז לוי כמנכ״ל). טרם ברור כיצד מתכננים מנכ״ל משרד הביטחון, אמיר אשל, ושר הביטחון, בני גנץ, לספק וודאות לשדרת הניהול של תעשייה אווירית.
26/10/21 12:18
5.71% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בין השנים 2002-2020 רכשו האמירויות אמל״ח פיני בשווי של כ-142 מליוני אירו. פינלנד מכרה בשנים מסוימות גם לסוריה https://www.patriagroup.com על פי דו״ח שפרסם מכון saferglobe.fi, פינלנד ייצאה לאמירויות נשק בסך כולל של כ-142 מליוני אירו בין השנים 2002-2020. בשנת 2020, האמירויות הייתה היבואן הרביעי בגודלו של נשק פינלנדי. מדובר בעיקר בייבוא של רק״מ, ספינות ומרגמות.
לכל ציר הזמן המדובר, האמירויות היא היבואן השלישי בגודלו של נשק פינלנדי. לפניה במקום הראשון שוודיה ובמקום השני פולין. במקום הרביעי סעודיה והחמישי ארה״ב.
בין השנים 2013 עד 2017, פינלנד גם ייצאה לסוריה אמל״ח בשווי זניח של כ140 אלפי אירו. בעיקר קסדות, ציוד מגן לחיילים.
26/10/21 09:35
5.41% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מדובר באחת הרוגלות המפותחות בתעשייה, שמתעדכנת באופן תדיר וכבר כוללת למעלה מ-60 מודלים. טריקבוט מתמקדת בעיקר במתקפות סייבר בתחומים הפיננסיים BIGSTOCK/Copyright: porover חוקרים במעבדות קספרסקי (Kaspersky) חושפים פרטים נוספים על Trickbot – סוס טרויאני המתמקד בהתקפות סייבר בתחומי הפיננסים. בחודשים האחרונים עקבו החוקרים אחר ההתפתחות חסרת התקדים של טריקבוט, שמתעדכן באופן תדיר וכולל היום יותר מ-60 מודלים שונים שמשפרים את יכולותיו, והופכים אותו לאחת מהרוגלות המפותחות ביותר בתעשייה.
טריקבוט התגלה לראשונה בשנת 2016, והוא יורשו של הסוס הטרויאני Dyre, שהתמקד בעיקר בגניבת מידע ופרטי משתמש מבנקים. היום, טריקבוט הפך לרוגלה זדונית רב-מודולארית, המסוגלת לגנוב מידע רגיש תוך ביצוע של שלל פעילויות זדוניות נוספות, כולל היכולת להשתיל רוגלות אחרות במחשב המותקף.
חוקרי קספרסקי ניתחו כ-60 מודלים שונים המשתייכים לטריקבוט המעניקים לו את יכולותיו המתקדמות, החל מיכולות בסיסיות כגון גניבת פרטי משתמש ומידע רגיש נוסף, ועד ליכולות הפצה רחבות, שמאפשרות לרוגלה להתפשט בקרב מחשבים רבים המחוברים לאותה הרשת ובכך להרחיב את פעילותה. מעבר לכך, הרוגלה מסוגלת לבצע התקפות ממוקדות בעוצמה גבוהה, ולאפשר הורדה של רוגלות נוספות על מנת להקשות על טיפול בהתקפה ולאיים באמצעות כמה חזיתות שונות.
על פי המחקר של קספרסקי, פעילותו של טריקבוט הינה גלובאלית, והוא תוקף משתמשים בכל רחבי העולם, ובעיקרם, עסקים. חוקרי קספרסקי זיהו פעילות שלו בארצות הברית (13.21%), אוסטרליה (10.25%) וסין (9.77%), לצד מדינות נוספות כגון מקסיקו (6.61%) וצרפת (6.30%).
"פושעי הסייבר מעדכנים ומרעננים את ארגז הכלים שלהם באופן קבוע. כיום, טריקבוט התפתח רבות, והפך לאחד מהווירוסים המסוכנים ביותר מסוגו". מסביר אולג קופריב, מומחה אבטחה בקספרסקי.
26/10/21 16:18
5.41% מהצפיות
מאת IsraelDefense
גנרל איברהים נאצר מוחמד אל עלווי הוזמן על ידי אלוף עמירם נורקין כצופה בתרגילי ״בלו פלאג״ שהתנהלו בישראל https://twitter.com/IAFsite/status/1452636047486095364?s=20 השבוע אירח מח"א, אלוף עמיקם נורקין, 11 קולגות, מפקדי חילות אוויר של 11 מדינות. בבסיס פלמחים נערך מסדר כבוד לכבוד אורח מכובד בביקור היסטורי-ראשוני - מפקד חיל האוויר של איחוד האמירויות גנרל איברהים נאצר מוחמד אל עלווי, במדי חאקי, סוקר מסדר של בנות ובנים מבסיס פלמחים.
ביקור שבהחלט עשוי להיות אות ומסר לאיראן: אולי מחר מחרתיים יהיו אימונים משותפים של מטוסי חילות האוויר של ישראל ושל איחוד האמירויות, והאיחוד הרי קרוב הרבה יותר לאיראן מאשר מדינת ישראל.
ואל שמי ישראל ממריאים בימים אלו מבסיס עובדה כל בוקר צהרים ולילה מטוסי קרב של שמונה מדינות לתרגיל BLUE FLAG, שגדל והתרחב השנה, והוא מקיף את רוב מטוסי הקרב של חיל האוויר, מיראז'ים הודיים וטייפונים בריטיים (שלא היו כאן מאז המנדט) ו-F-35 איטלקיים.
תוקפים ומגינים, משגרים טילי קרקע-אוויר (בדימוי), מתרגלים תצורות טיסות מול איומים, עורכים קרבות אוויר כמו פעם נגד מטוסי ביום אויב של הטייסת האדומה טייסת 115.
מבררים היטב איך מסתדרים ביחד באוויר מטוסי קרב דור 4 עם דור 5, משפרים את האנגלית כדי שניתן יהיה לדבר בקשר בחופשיות. והכי חשוב: צוותי קרקע לומדים לתחזק ולהוציא גיחות של מטוסים משמונה ארצות.
אחד ממשתתפי תרגיל "הדגל הכחול" השנה הוא סרן א', טייס F-35 'אדיר' בטייסת 140, 'נשר הזהב', טייסת אדירים הראשונה בחיל האוויר. א' שייך לדור הראשון של טייסים, שמיד אחרי קורס טיס ושנה בקורס קא"ם הוצב לטיסת 'אדיר', וזכה לחווייה הייחודית של המראה ראשונה לטיסת סולו במטוס קרב חד-מושבי ללא מדריך טיסה מאחוריו.
"הטיסה ההיא זכורה היטב לכל החיים", הוא מספר בשיחה עם ישראל דפנס בעת הפסקה בתרגיל בדרום. ״עברתי ישר מה'לביא' (מטוס ההדרכה) ל'אדיר'. זו ממש קפיצת מדרגה וזכות גדולה. נבחרתי לזה עם עוד שני חברים, ויתכן שהסיבה היא שבמטוס דור 5 כמו 'אדיר' יש יתרון לטייסים בעלי כושר חלוקת קשב גבוה, כי במטוס הזה מוטלות על הטייס הרבה מטלות הדורשות חלוקת קשב. הכינו אותנו המון לטיסה הראשונה, הרבה שעות סימולטור. הטיסה הראשונה נמשכה כחצי שעה".
בבסיס נבטים מוצבות היום שלוש טייסות אדיר F-35: 140, 116 ו-117 המשמשת בעיקר כטייסת הדרכה. "אנו מערך צעיר, קיים רק שש שנים, עדיין בהקמה, כי יגיעו עוד מטוסים ויהיו עוד טייסות", אומר סרן א'.
תרגיל "הדגל הכחול" נמשך שבועיים, מבוסס בעיקר על "מלחמה" בין הכוח הכחול, המורכב ממטוסי חילות האוויר של ישראל והאורחים הזרים, נגד ה"אויב", שהיא טייסת ביום אוייב 115 של חיל האוויר, המטיסה מטוסי F-16.
סרן א': "הכחולים הם ה'טובים' והאדומים הם ה'רעים'. זו האופוזיציה. בשלב הראשון של התרגיל עשינו הכרויות בין המשתתפים, תחילה תרגלנו שמירת עליונות אווירית, קרבות אוויר-אוויר, אם כי הדגש הוא על תקיפות קרקע.
״קרבות אוויר הם מצרך נדיר, אבל צריך לתרגל. אנו מקיימים שלושה ימי 'מלחמה ממושכת', שבה מתרגלים את כל התצורות. המובילים מתחלפים, תדריכים ותחקירים נערכים באנגלית, כמו גם השיחות בקשר באוויר בין המטוסים ועם הבקרה והמגדל.
"מבצעים תקיפות של מגוון איומים הקיימים באזור שלנו. בתרגיל אנחנו פועלים בשלושה מבנים יחד. מתחילים בתדריך בוקר, מנהלות, מזג אויר, חלוקת משימות, ואחרי כן כל מבנה מכל מדינה בעצמו ובשפתו".
סרן א' מסביר את הייחוד של השתתפות מטוסי F-35 בתרגיל מסוג זה, שבו כל יתר מטוסי הקרב הן בני דור 4: "ב'אדיר' יש המון סנסורים, קוקפיט מתקדם. הטייס מקבל המון מידע מסוגים שונים, ולכן ב'אדיר' מבינים יותר טוב מאחרים מה קורה בזירה, מה מתרחש במגרש.
"כאשר טייס צרפתי טס נמוך במהירות לתקוף מטרה, אני מעליו יודע שלמטה יש סוללת טילי קרקע-אוויר שנדלקה, הוא מקבל דיווח מה'אדיר' על המתרחש. אני בעצם מנהל את האופרציה ברגע כזה, כי אלי מגיע יותר מידע מאשר לאחרים.
״הזירה דינמית, יש המון איומים והרבה מהמידע עליהם מתקבל בסנסורים של F-35. מכאן החשיבות הגדולה של תרגיל כזה. אנו מתרגלים שילוביות בין מטוסי דור 4 ודור 5 למבצעיות אחודה. זה הערך המוסף של ה'אדיר'.״