הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
16/11/21 09:27
13.67% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הזמנה רשמית לאספקה זו צפויה לצאת בימים הקרובים ובשלב הראשון מדובר באספקה של עשרות רובים בלבד
The Arad rifle. Photo: IWI Int'l לישראל דיפנס נודע כי חברת IWI (מפעלי נשק לישראל) זכו במכרז של המשטרה לאספקת רובי סער "ערד" לימ"מ (יחידה מרכזית מיוחדת). הזמנה רשמית לאספקה זו צפויה לצאת בימים הקרובים ובשלב הראשון מדובר באספקה של עשרות רובים בלבד.
ברקע זכייה זו של IWI עומדת הסאגה של מכרז הרובים הגדול לכלל יחידות המשטרה. מזה שש שנים מנסה המשטרה לרכוש רובים חדשים, בינתיים ללא הצלחה. ביולי 2019 נכתב בישראל דיפנס כי המשטרה הוציאה מכרז חדש (לאחר שהקודם, שנה קודם, בוטל) לרכש מסגרת של 8000 רובים.
״המכרז מסמן העדפה לייצור ישראלי וכן חובת רכש גומלין בעסקה של יותר מ-5 מיליון דולר או התקשרות המשך של יותר מחצי מיליון דולר שמשתתף בהן ספק זר או יבואן״, כך כתבנו בהתייחס למכרז ההוא.
כאמור, המכרז של 2019 הגיע לאחר מכרז כמעט כפול בגודלו (ל-15,000 כלים) בשנת 2018 שגם עליו דווח בישראל דיפנס. המכרז של 2018 התנהל כשלוש שנים עד לביטולו. כלומר, התחיל אי שם בסביבות 2015 - שש שנים אחורה.
בכתבה ההיא, יבואני ויצרני נשק ישראלים, הביעו את מורת רוחם מהניהול המקצועי של המכרז על ידי המשטרה. על פי מידע שהגיע לישראל דיפנס, גורם מקצועי בימ״מ, מומחה לנשק קל, הוא זה שאמור לבצע את הבחירה עבור המשטרה כולה.
האם זכייה זו של IWI הינה סימן לבאות לגבי הזוכה במכרז המשטרתי הגדול? ימים יגידו.
16/11/21 10:07
9.38% מהצפיות
מאת IsraelDefense
עפ"י החשד, חלק מהחשודים עסקו בפדיון שיקים באמצעות עסקי צ'יינג'ים ופתחו חברות קש, אשר שימשו לכאורה לביצוע עבירות של הפצת חשבוניות פיקטיביות והלבנת הון צילום: משטרת ישראל הבוקר (ג), נערכה בכפר מנדא פעילות ממוקדת של היחידה לאכיפה כלכלית בלהב 433 ביחד עם רשות המסים, נגד הפשיעה הכלכלית בחברה הערבית. במהלך החודשים האחרונים, נוהלה במפלג הכלכלי בלהב 433 חקירה סמויה, בחשד לעבירות מס בהיקף של עשרות מיליוני שקלים באמצעות הפצת חשבוניות פיקטיביות וחברות קש.
עם המעבר לחקירה גלויה, פשטו הבוקר על בתיהם ועסקיהם של החשודים מכפר מנדא עשרות שוטרים מהמפלג הכלכלי בלהב 433. שוטרי תחנת מנדא וכוחות נוספים ממחוז צפון, ביחד עם פקיד שומה חקירות חיפה והצפון, חקירות מכס ומע"מ חיפה ברשות המסים, האפוטרופוס הכללי במשרד האוצר וחקירות מע"מ, במטרה לבצע מעצרים וחיפושים.
עפ"י החשד, חלק מהחשודים עסקו בפדיון שיקים באמצעות עסקי צ'יינג'ים ופתחו חברות קש, אשר שימשו לכאורה לביצוע עבירות של הפצת חשבוניות פיקטיביות והלבנת הון. בנוסף, בוצעה פעילות "שולחן עגול" ביחד עם חברת החשמל, יחידת הפיצוח, משרד הבריאות, מע"מ אזרחי ומס הכנסה אזרחי, נגד עסקים מחוללי פשיעה שפעלו בניגוד לחוק בכפר מנדא.
במהלך הפעילות בוצעו 14 חיפושים, נעצרו 9 חשודים ועוד 5 מעוכבים, כאשר החשד לגבי חלק מהחשודים, קשירת קשר לביצוע פשע, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, עבירות איסור הלבנת הון ועבירות לפי פקודת מס הכנסה וחוק ערך מוסף.
במסגרת החיפושים שנערכו הוקפאו חשבונות בנק, נסגרו עסקי ג'יינג', נתפסו נכסי נדל"ן ו-17 רכבי יוקרה בשווי עשרות מילוני שקלים בנוסף לכסף מזומן. בכוונת המשטרה לפעול בהליך חילוט לגבי הרכוש שנתפס.
החקירה מנוהלת ע"י משטרת ישראל בליווי פרקליטות חיפה. החשודים הובאו לחקירה במשטרה ובהמשך היום ככל שיידרש מבחינה חקירתית, יובאו לדיון הארכת מעצר בבימ"ש השלום בנצרת.
16/11/21 08:34
7.81% מהצפיות
מאת IsraelDefense
"המעבד הזה פתח את הצוהר לעולם המחשוב האמיתי ואפשר לו להמריא לגבהים חדשים", כתב פט גלסינגר, מנכ"ל אינטל, במכתב לעובדי החברה אז לעומת היום. גרפיקה: יח״צ, באדיבות אינטל אינטל ציינה אתמול (ב׳) יובל להשקתו של Intel® 4004, המעבד הראשון בעולם, שסלל את הדרך למהפכת המחשוב המודרני. בפועל מעבד ה-4004 תוכנן להיות אב הטיפוס של המחשבון הראשון, ובשל "טעות" שנוצרה בשינויים שעשו באינטל עת פיתוחו, הפך למוצר פורץ דרך שפתח את הצוהר לעולם הטכנולוגיה.
הצלחתו של ה-4004 הוכיחה שניתן לייצר כח מחשוב רב באמצעות מעבד בגודל של ציפורן אנושית, וסגרה את הגולל על תקופה ארוכה של מוצרי מחשוב במידים עצומים. כעת, 50 שנים מאז אותה "טעות", אנו עדים למציאות טכנולוגיות שעולה על כל דמיון של אלו שהיו הראשונים להביא אותה לפתחנו – ואף שלנו, כשאנו פוגשים טכנולוגיות חדשות שלפני מספר שנים היו נראות לנו בלתי אפשריות לגמרי.
מעבד הוא ה"מוח" שאחראי על הפעלת מרבית אמצעי הטכנולוגיה באשר הם ולפיכך המצאתו שקולה להמצאת הפיתוחים הגדולים ביותר ששינו את פני האנושות. אף שכולנו מתייחסים למכשור טכנולוגי כמובן מאליו, רובנו לא מבינים את תפקידם של המעבדים ביכולת להפעילו ואת העצמה שהם מספקים לצרכים טכנולוגיים שונים. מעבדים משולבים כמעט בכל היבט בחיי היומיום של בני אדם - בין אם בסמרטפונים, מחשבים, מוצרי גיימינג וקונסולות משחק, מצלמות, ציוד ומערכות בתחום הרפואה, רכבים אוטונומיים, מתקני התפלת מים, מטוסים ועוד.
עד לפיתוח ה-4004 הדרך היחידה להשיג עוצמת מחשוב בהיקף דומה הייתה באמצעות "מיינפריים", מחשב עצום מימדים שהצריך מרחב בסדר גודל של חדרים שלמים. אולם מאז הוולדו של המעבד הקטן נעשה השינוי הגדול ביותר באופן שבו ניתן לייצר מחשבים. כמו כן מפיתוח לפיתוח המעבדים השתכללו בצורה דרמטית עד לאלו שאנו מכירים היום. מעבד ה-4004 הראשון למשל הכיל 2,300 טרנזיסטורים ומעבד אלדר לייק 12 gen core החדש שהושק לאחרונה, מכיל מיליארדי טרנזיסטורים; המעבד הראשון כלל ליבה אחת בלבד (1 core) ואילו מעבד אלדר לייק החזק שיצא לאחרונה לשוק מכיל 16 ליבות.
"השנה אנו מציינים יובל להשקתו של מעבד 4004, חלוץ הטכנולוגיה המודרנית שכולנו מודים על הוולדו. אם תחשבו על כל ההישגים אליהם הגענו בחצי המאה האחרונה, תבינו מיד כי מדובר ברגע רב-חשיבות בהיסטוריה של הטכנולוגיה, משום שהשבב הזה הוא זה שייצר את הבסיס לעולם המחשוב ואפשר לו להמריא לגבהים חדשים". כך כתב פט גלסינגר, מנכ"ל אינטל העולמית במכתב שייעד לעובדי החברה. "כשאנו מביטים קדימה ל-50 השנים הבאות ואילך, אנו נרגשים להמשיך ולהוביל חדשנות שתמשיך להשפיע באופן ייחודי וחדשני לזו שנראתה לפני".
"במבט לאחור כבר בשנת 1970 היה ברור שהמעבדים ישנו את האופן שבו אנו מתכננים מערכות ועוברים מחומרה לתוכנה. אולם, המהירות שבה המעבדים התפתחו עם הזמן ואומצו על-ידי התעשייה הפתיעה גם אותנו" אמר פדריקו פאג'ין, לשעבר מהנדס באינטל והאיש שתכנן וייצר את ה-Intel 4004 עם טד הוף וסטן מזור.
הטעות שהפכה מחשבון למעבד
רבים לא יודעים זאת אך בתחילת דרכה אינטל לא תכננה לפתח מעבדים לעולם המחשוב. בשנת 1969 חברה יפנית בשם Nippon Calculating Machine Corp פנתה לאינטל כדי שזו תתכנן עבורה מערך מעגלים משולבים עבור אב הטיפוס של המחשבון שניפון עבדה על פיתוחו. פדריקו פאג'ין, אז מהנדס באינטל, וצוותו, נענו לאתגר שהציבה ניפון וכשנגשו לעבודה ערכו שינויים בתוכניות המקוריות שהביאו לתכנון מערך של ארבעה שבבים, בהם גם ה-CPU ה- 4004.
כך יצא שה-4004, שגודלו כאמור כגודל ציפורן אנושית, סיפק את אותה עוצמת מחשוב כמו המחשב האלקטרוני הראשון שנבנה ב-1946 ותפס חדר שלם.
המצאת ה-4004 אפשרה יצירת דורות של מעבדים בדרכם להפוך לשבבי המחשוב שאנו מכירים בהתקנים המודרניים של ימינו כולל השקת הדור ה-12 והחדש ביותר של מעבדי Intel® Core™ עליהם הכריזה החברה באירוע Intel Innovation באוקטובר האחרון ופותח את הדלת בפני העידן החדש של מחשוב.
16/11/21 08:22
7.42% מהצפיות
מאת IsraelDefense
סה״כ מצרים רכשה 54 מטוסי ראפאל מצרפת בשתי פעימות. חיל האוויר המצרי המפעיל השני בגודלו בעולם של מטוסי ראפאל אחרי חיל האוויר הצרפתי dassault-aviation.com חברת DASSAULT AVIATION הודיעה כי נכנס לתוקפו החוזה למכירת 30 מטוסי קרב ראפאל לחיל האוויר המצרי. בשלב הראשון של החוזה הנוכחי תרכוש מצרים 24 מטסים, ובסך הכל מספקת התאגיד הצרפתי למצרים 54 מטוסי ראפאל.
כך יהיה חיל האוויר המצרי המפעיל השני בגודלו בעולם של מטוסי ראפאל אחרי חיל האוויר הצרפתי. חברת דאסו מוסרת כי אספקת המטוסים היא שלב חדש בקשרים האסטרטגיים בין צרפת לבין מצרים, ומעיד על שביעות הרצון של חיל האוויר המצרי מהרמה הטכנולוגית הגבוהה של המטוסים האלו.
נשיא דאסו אריק טרפייה אמר כי בהקשר הגיאו-פוליטי בחרה מצרים במטוסי ראפאל כדי להבטיח את מעמדה ואת ריבונותה באזור.
16/11/21 13:30
7.42% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בצילומי לוויין של חברת MAXAR נראו ענני עשן לבן גדולים המכסים שטחים גדולים באזור הנמל, מעל מעגני כלי שיט ומעל מזחים סביב המפרץ https://twitter.com/trbrtc/status/1458237039065845774?s=20 | Maxar
צילומי לוויין עדכניים של אזור נמל טרטוס שבמערב סוריה מראים שהרוסים הטילו מסכי עשן לבן גדולים מעל הנמל כדי להסתיר פעילות במקום.
בצילומי לוויין של חברת MAXAR נראו ענני עשן לבן גדולים המכסים שטחים גדולים באזור הנמל, מעל מעגני כלי שיט ומעל מזחים סביב המפרץ, וכן באזורי יבשה מאחורי הנמל. כן כיסה עשן לבן לפחות שתי ספינות בים, סמוך לנמל.
מומחים מסרו ל-WAR ZONE כי נהוג להאפיל בעשן כדי להסתיר תנועת כוחות. במקרה של נמל טרטוס יתכן שהכוונה היתה לחסום או לשבש פעולות של חיישנים או להסתיר מעין אדם פעילויות בנמל. עוד יתכן שהעשן נועד להסתיר את המתרחש בנמל מציוד צילום אלקטרו-אופטי מתקדם, מצלמות רבות עוצמה וחימושים משוטטים.
נמל טרטוס הוא בעל חשיבות אסטרטגית לרוסים. פוטין חתם בשנת 2017 על הסכם חכירה של שטחי הנמל ל-49 שנים, עם אפשרות הארכה ל-25 שנים נוספות. ההערכה היא שהחזקת הנמל על כל מתקניו עולה לרוסים 41.5 מיליון דולר לשנה.
16/11/21 09:45
6.25% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ועדת החוץ והביטחון קיימה דיון שמטרתו מעקב על צפיפות באוטובוסים של חיילים וכן דיון על איכות המזון בצה"ל. בהיבט המזון, קריית ההדרכה שהיא בסיס מופרט, קיבלה הכי הרבה תלונות קרדיט: דוברות הכנסת - דני שם טוב ועדת החוץ והביטחון, בראשות ח"כ רם בן ברק, קיימה אתמול (ב') דיון מעקב על צפיפות באוטובוסים של חיילים וכן דיון על איכות המזון בצה"ל, אשר בשניהם השתתף ראש אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה בצה"ל, אלוף איציק תורג'מן.
יו"ר הוועדה פתח ואמר: כולנו הורים למשרתים, וכולנו שומעים את הסיפורים על איכות המזון שגם נחשפו בתחקיר של ערוץ 12, ועל הנסיעות בתחבורה הציבורית, וכל התמונות של העומסים בתחנות שרואים. נרצה לבחון היום את מצב הדברים והאם ישנו תהליך שיפור.
תת אלוף פיני בן מויאל, ראש חטיבת הלוגיסטיקה, הציג לוועדה את השינויים מאז דיון הוועדה בנושא ההסעות של החיילים בחודש יולי האחרון. תא"ל בן מויאל: ״צה״ל מפעיל מעל אלף אוטובוסים בימי ראשון וחמישי, שמאפשרים ללוחמים הזמנת מושב ונסיעה ישירה לבסיס. מחודש יולי, רק בימי ראשון וחמישי, ביצעו חיילי צה"ל 4.8 מיליון נסיעות, בהסעות שלנו ובתחבורה הציבורית.
״מאז אכן זיהינו שישה אירועים בעייתיים, שכל אחד תוחקר לעומק, כמובן, אבל ארבעה מהם התרחשו במרכזית באר שבע ולכן מיקדנו בה מאמץ. כעת בבאר שבע על כל רציף יש לנו סדרן צה״לי וגיבוי של אוטובוסים נוספים בתיאום עם הנהלת התחנה.״
תא"ל בן מויאל אמר כי בחציון הראשון של 2022 הוא צופה שתוטמע לגמרי אפליקציית הנסיעות זוזו, וייחתם הסכם מלא חדש עם משרד התחבורה ומשרד הביטחון.
תא"ל בן מויאל: השימוש באפליקציה ״זוזו״ שהשקנו וההסכם עם משרד התחבורה יוביל לחסכון של 150 מיליון ש"ח, שאותם נוכל להשקיע בשאטלים נוספים ללוחמים. הקשר שלנו עם משרד התחבורה רציף והעבודה משותפת. המחויבות שלנו היא לחיילים שלנו - המטרה היא לאפשר לכל חייל/ת חוויית נסיעה טובה ונוחה.
נעה ליטמנוביץ', מנהלת אגף כלכלה ברשות לתחבורה ציבורית: כאשר בצבא אומרים שהם חוסכים 150 מיליון ₪, זה כי אנחנו העמדנו 100 מיליון ₪ כבסיס למהלך הזה, כדי לפתור את הפגיעה בתחבורה הציבורית בימי ראשון וחמישי. אנחנו מעריכים שיהיו שלבים נוספים לשיתוף הפעולה, ונרצה להתמקד גם בנושא הרכבת כמובן. אנו שאופים שההסכם ייחתם עוד השנה כדי שבתחילת 2022 נדע היכן אנו עומדים.
ראש אט״ל, אלוף תורג'מן, אמר בדיון על איכות המזון בצה"ל: ״אני אישית עוסק בתחום המזון כל שבוע, וקצין לוגיסטיקה ראשי בכל יום. גם לי יש ילדים בצבא ואני שומע את כל הסיפורים. אני מתייחס בכובד ראש לכל אירוע. אני מנטר את הרשת ומטפל בכל פניה, פתחנו מוקד פניות לחיילים שבו בכל פניה אנו סוגרים מעגל מול מנהל המטבח. מספיק עשרה חיילים שלא אכלו טוב וזה לא מקובל עליי. אני לא מקבל לא עכברים ולא ציפורים במטבח.
״לא חסרים פרודוקטים בצה״ל. יש קושי להעמיד טבחים צבאיים ולהביא כוח אדם איכותי מעולם המטבח, ולכן ההחלטה להציב נגד בכל מוצב היא קריטית. אנחנו משקיעים זמן ומשאבים בדגש על הקצה בשטח, ונמשיך לראות גרף שיפור גם בהמשך״.
תת אלוף רונן כהן, קצין לוגיסטיקה ראשי, פירט בדיון על שיטות ההזנה השונות של צה"ל, ועל האתגרים השונים בשרשרת המזון, אם אלו תהליכי האספקה לכל רחבי הארץ, אם זה התשתיות בחלק מהבסיסים, אם המחסור בכח האדם, אם אלה נושאי כשרות, וגם חוויית הסועד אליה מורגלים החיילים כיום בבואם מהאזרחות.
כאשר נשאל על מקרים של חרקים ומזיקים בקרבת מזון, בדגש על קריית ההדרכה, תא"ל כהן ציין כי ישנה מגמה של ירידה בהתפרצויות של תחלואת מעיים בצה"ל, כאשר בשנת 2019 היו 15 מקרים, 14 בשנת 2020, ועד כה 6 מקרים ב-2021. עוד אמר תא"ל כהן כי קריית ההדרכה היא אירוע ייחודי בצה"ל, בו כל שרשרת המזון היא באחריות הספק החיצוני, אשר אחראי למצרכים ולהכנת האוכל לאלפי החיילים כל יום.
מאידך, אמר תא"ל כהן, לגבי ביקורות על מחסור במזון ביחידות שונות, קריית הדרכה היא המקום היחיד בצה"ל בו מותר לחיילים לאכול שתי מנות בשר ביום. עוד נאמר לחברי הוועדה כי ישנם גם שיקולים של בשר-חלב, ולכן לא בודקים מנות בשר אלא כמויות חלבון, בהתאם לאופי שירותו של חייל, ועל זה ניתן לענות באמצעים שונים, כמו למשל מעדנים עשירי חלבון.
יו"ר הוועדה, ח"כ בן ברק, סיכם: ״אני משוכנע ביכולת צה"ל לעשות את השיפור בנושא המזון, והמציאות בשטח מראה שעדיין נדרש שיפור, למרות הרצון הטוב של צה"ל. קשה לי עם זה שצה"ל החליט על הפרטה מוחלטת של בסיס שלם – קריית הדרכה.
״קשה לי עם העובדה שהבסיס הכי חדש בצה"ל, דווקא בו יש כל כך הרבה בעיות במטבח, ואני תוהה אם יש מספיק בקרה והאם משיהו שם מנסה לחסוך יותר מדי.״
16/11/21 10:26
5.86% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הקבוצה, שעל פי הערכות מקושרת לאיראן, מעוניינת לגרום נזק למדינת ישראל על ידי הדלפת נתונים רגישים והצפנת רשתות, בשונה מקבוצות אחרות שדרשו דמי כופר גבוהים, כך על פי דוח חדש של ענקית המידע BIGWTOCK/copyright: wing-wing מטרתה העיקרית קבוצת הסייבר הזדונית ״מטה משה״ (Moses Staff), המקושרת לאיראן (על פי הערכות חוקרים שונים), היא גרימת נזק על ידי הדלפת נתונים רגישים שגנבה וכן הצפנת רשתות קורבנות, ללא בקשת כופרה. בכך, היא פועלת בצורה שונה מקבוצות תקיפה אחרות המקושרות לאיראן, שמטרתן העיקרית היא ליצור רעש ולפגוע בתדמית במדינה. כך, על פי דוח חדש של חוקרי צ׳קפוינט, שכותרתו ״אידיאולוגיה על פני כסף״.
הקבוצה הופיעה לראשונה בסוף חודש אוקטובר, והיא מעדכנת את עמוד הטלגרם שלה על בסיס קבוע בעברית ובאנגלית. לטענתה, פרצה לדואר ישראל, לחברות הנדסה ולחברות טכנולוגיות שונות, ואף פרסמה לינקים למאגרי המידע המודלפים כביכול. בנוסף, פרסמה תמונות של שר הביטחון בני גנץ וטענה כי יש לה מסמכים סודיים ממשרד הביטחון. הקבוצה פתחה עמוד חדש בשבוע שעבר, לאחר שטלגרם חסמה את העמוד המקורי.
בסוף השבוע האחרון פרסמה צילומי תעודות זהות, וגם הבטיחה ״חדשות מיוחדות תוך 48 שעות. המתינו להפתעות שלנו״, עם לינק שכביכול מכיל מידע רגיש הקשור ליחידה 8200. ״אנו הצלחנו לחדור לתשתית הסייבר של הממשלה הציונית הפושעת והשגנו 22 טרה בייט, כולל תמונות תלת מימד מכל אזורי ישראל שהופקו על ידם״, כתבו.
״׳מטה משה׳ מבצעת מתקפות ממוקדות נגד חברות ישראליות, מדליפה את הנתונים שלהן ומצפינה את הרשתות. אין דרישות לכופר או אפשרות למפתח הצפנה: המניעים שלה הם פוליטיים בלבד״, כותבים חוקרי צ׳קפוינט. לדבריהם, הגישה הראשונית למערכות המחשוב מתבצעת תוך ניצול פגיעויות ידועות בתשתיות ציבוריות, דוגמת מיקרוסופט Exchange. בתוך הרשת, הפעילות מתבצעת בכלים בסיסיים תוך ניצול ספריית הקוד הפתוח DiskCryptor כדי לבצע הצפנה ולנעול את המחשבים.
החוקרים מציינים כי קבוצה זו שונה מקבוצות הכופרה הידועות ביותר לשמצה דוגמת קונטי ולוקביט, שמוודאות שמערכת ההצפנה שלהן חפות מכל פגם. ״מסיבות שונות – העדר מוטיבציה כלכלית, חוסר ניסיון בתוכנות כופרה או כישורי קידוד חובבניים, קבוצת ׳מטה משה׳ לא התאמצה עד כדי כך״, הם כותבים.
״כשמוסיפים את זה לעובדה שהקבוצה לא ניהלה מו״מ על כסף, ניתן להניח שמטרתה היא לגרום נזק בלתי הפיך לארגונים ישראלים...הם טעו לחלוטין כאשר הרכיבו את ערכת ההצפנה שלהם, הפתעה בנוף הנוכחי בו נראה שכל פושע סייבר בסיסי יודע לפחות את היסודות של יצירת תוכנות כופר מתפקדות״.
״אדם פיקח פותר בעיה, אדם חכם נמנע ממנה״, מסכמים החוקרים. ״החולשות אותן מנצלת הקבוצה אינן חולשות zero-day, ולכן כל הקורבנות הפוטנציאלים יכולים להגן על עצמם באופן מיידי על ידי תיקון מיידי של כל המערכות הפונות לציבור״.
פניתי למערך הסייבר הלאומי בבקשה לתגובה. אם תתקבל, תפורסם כאן.
16/11/21 11:09
5.08% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הקבוצה, שעל פי הערכות מקושרת לאיראן, מנסה לפגוע בחברות ישראליות על ידי הדלפת נתונים רגישים והצפנת רשתות, בשונה מקבוצות אחרות שדרשו דמי כופר גבוהים, כך על פי דוח חדש של ענקית אבטחת המידע BIGWTOCK/copyright: wing-wing מטרתה העיקרית קבוצת הסייבר הזדונית ״מטה משה״ (Moses Staff), המקושרת לאיראן (על פי הערכות חוקרים שונים), היא גרימת נזק על ידי הדלפת נתונים רגישים שגנבה וכן הצפנת רשתות קורבנות, ללא בקשת כופרה. בכך, היא פועלת בצורה שונה מקבוצות תקיפה אחרות המקושרות לאיראן, שמטרתן העיקרית היא ליצור רעש ולפגוע בתדמית במדינה. כך, על פי דוח חדש של חוקרי צ׳קפוינט, שכותרתו ״אידיאולוגיה על פני כסף״.
הקבוצה הופיעה לראשונה בסוף חודש אוקטובר, והיא מעדכנת את עמוד הטלגרם שלה על בסיס קבוע בעברית ובאנגלית. לטענתה, פרצה לדואר ישראל, לחברות הנדסה ולחברות טכנולוגיות שונות, ואף פרסמה לינקים למאגרי המידע המודלפים כביכול. בנוסף, פרסמה תמונות של שר הביטחון בני גנץ וטענה כי יש לה מסמכים סודיים ממשרד הביטחון. הקבוצה פתחה עמוד חדש בשבוע שעבר, לאחר שטלגרם חסמה את העמוד המקורי.
בסוף השבוע האחרון פרסמה צילומי תעודות זהות, וגם הבטיחה ״חדשות מיוחדות תוך 48 שעות. המתינו להפתעות שלנו״, עם לינק שכביכול מכיל מידע רגיש הקשור ליחידה 8200. ״אנו הצלחנו לחדור לתשתית הסייבר של הממשלה הציונית הפושעת והשגנו 22 טרה בייט, כולל תמונות תלת מימד מכל אזורי ישראל שהופקו על ידם״, כתבו.
״׳מטה משה׳ מבצעת מתקפות ממוקדות נגד חברות ישראליות, מדליפה את הנתונים שלהן ומצפינה את הרשתות. אין דרישות לכופר או אפשרות למפתח הצפנה: המניעים שלה הם פוליטיים בלבד״, כותבים חוקרי צ׳קפוינט. לדבריהם, הגישה הראשונית למערכות המחשוב מתבצעת תוך ניצול פגיעויות ידועות בתשתיות ציבוריות, דוגמת מיקרוסופט Exchange. בתוך הרשת, הפעילות מתבצעת בכלים בסיסיים תוך ניצול ספריית הקוד הפתוח DiskCryptor כדי לבצע הצפנה ולנעול את המחשבים.
החוקרים מציינים כי קבוצה זו שונה מקבוצות הכופרה הידועות ביותר לשמצה דוגמת קונטי ולוקביט, שמוודאות שמערכת ההצפנה שלהן חפות מכל פגם. ״מסיבות שונות – העדר מוטיבציה כלכלית, חוסר ניסיון בתוכנות כופרה או כישורי קידוד חובבניים, קבוצת ׳מטה משה׳ לא התאמצה עד כדי כך״, הם כותבים.
״כשמוסיפים את זה לעובדה שהקבוצה לא ניהלה מו״מ על כסף, ניתן להניח שמטרתה היא לגרום נזק בלתי הפיך לארגונים ישראלים...הם טעו לחלוטין כאשר הרכיבו את ערכת ההצפנה שלהם, הפתעה בנוף הנוכחי בו נראה שכל פושע סייבר בסיסי יודע לפחות את היסודות של יצירת תוכנות כופר מתפקדות״.
״אדם פיקח פותר בעיה, אדם חכם נמנע ממנה״, מסכמים החוקרים. ״החולשות אותן מנצלת הקבוצה אינן חולשות zero-day, ולכן כל הקורבנות הפוטנציאלים יכולים להגן על עצמם באופן מיידי על ידי תיקון מיידי של כל המערכות הפונות לציבור״.
פניתי למערך הסייבר הלאומי בבקשה לתגובה. אם תתקבל, תפורסם כאן.