זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:04 | 17:17 |
תל אביב | 16:18 | 17:18 |
חיפה | 16:07 | 17:16 |
באר שבע | 16:23 | 17:21 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
29/11/21 17:06
15.83% מהצפיות
מאת IsraelDefense
תא״ל (מיל׳) שיקי שני, מנהל לוקהיד מרטין ישראל: "לא ייצא מטוס ישראלי את גבולות המדינה אלא למשימות מבצעיות". ראיון מיוחד קרדיט: לוקהיד מרטין נתחיל בעתיד הרחוק: תוך כמה שנים תהיה בידי צה"ל מערכת נשק לייזר. היא בפיתוח, היא מסווגת, היא מתבצעת בשת"פ של ענקית המטוסים והנשק האמריקנית לוקהיד מרטין, משהב"ט, רפאל ותעשיות ביטחוניות ישראליות נוספות.
מובטח שזו תהיה פריצת דרך טכנולוגית רבת חשיבות. לוקהיד מרטין תורמת לפרוייקט מתקדם זה ידע רב בפיתוח מערכות נשק לייזר.
הנציג הבכיר של לוקהיד מרטין בישראל הוא תת אלוף בדימוס יהושע (שיקי) שני, מנהל לוקהיד מרטין ישראל. מוותיקי טייסי התובלה בחיל האוויר, מפקד בסיס, הטייס שהוביל את מבנה מטוסי הרקולס לאנטבה.
ישראל דיפנס שוחח עם שני על עבר ועתיד, 2021 ו-2022, שנים שבהן מספק התאגיד האמריקני הגדול את מיטב כלי הטיס של חיל האוויר הישראלי.
עוד שישה חמקנים
השנה שמסתיימת, אומר שני, היתה שנה פוריה ללוקהיד מרטין. ברבעון הראשון של השנה אושרו שתי עסקות רבות חשיבות: טייסת שלישית של מטוסי קרב חמקניים F-35 'אדיר' ורכש מסוקי CH-53 KING STALION, המכונים בקיצור K.
לוקהיד מרטין זכתה במכרז ובימים האחרונים אושרה ההחלטה של ועדת השרים לרכש ולהצטיידות לרכוש 12 מסוקים. מטוסי 'אדיר' הגיעו עד כה 30, ובשנה הבאה יגיעו מארה"ב עוד ששה.
חשוב לציין את הימצאותו בבסיס תל נוף, של מטוס ניסוי F-35, בטייסת ניסויי טיסה מנ"ט, כיוון שבמטוס זה מבצעים את ניסויי האינטגרציה של מערכות ישראליות תוצרת התעשיות הביטחוניות במטוס הקרב החמקני.
עוד חדשות הקשורות למטוסי החמקן, מספר שיקי שני, בחברת אלביט מערכות מייצרים מכלי דלק חיצוניים (קומפורמיים) למטוסי F-35, שהם מכלי דלק נתיקים המאריכים בשיעור ניכר את טווח הפעולה של המטוס.
יש כבר בחיל האוויר מטוס 'אדיר' בתצורת BM, BEAST MODE, בעברית 'מוד מפלצתי', שהוא מטוס 'אדיר' שמתחת לכנפיו ניתן לתלות חמושים ופצצות במשקל של עד 10 טונות. ברור שבמוד כזה המטוס מאבד מתכונת החמקנות, אבל אחרי שחרור החימוש, המטוס חוזר להיות חמקן.
נעבור למטוס קרב F-16: בתעשיה האווירית נפתח מחדש קו ייצור של כנפיים למטוסי קרב F-16, וזה כיום המקום היחיד בעולם שבו מייצרים כנפיים למטוס הוותיק זה, שהביקוש לו רב.
שני אומר כי ישראל הזמינה 18 מסוקי K שיחליפו מסוקי 'יסעור' מתיישנים. החדשים יגיעו לארץ בשנים 2025 או 2026. עוד לא הסתיימו כל שלבי הדיונים על רכש זה. מבחינים בין מסוק ירוק, הדגם שמיוצר עבור המרינס, לבין מסוק כחול, הדגם שייוצר עבור חיל האוויר הישראלי ובו יושתלו מיטב המערכות תוצרת ישראל.
עצמאות תחזוקתית
ביקשנו לשמוע משיקי שני דברים על השנה הקרובה בקשר ההדוק רב השנים בין לוקהיד מרטין לבין מערכת הביטחון, צה"ל וחיל האוויר: ובכן, בשנה הקרוב אמורים לנחות בבסיס נבטים עוד ששה מטוסי 'אדיר' F-35.
התפתחות חשובה: טייסות 'אדיר' של חיל האוויר יעברו למצב של עצמאות תחזוקתית מלאה. לא תהיה תלות במרכזי התחזוקה של F-35 בחו"ל, אלא כל התחזוקה תיעשה בבית. שיקי שני מודיע כי "לא ייצא מטוס ישראלי את גבולות המדינה אלא למשימות מבצעיות".
מסוקי BLACK HAWK 'ינשוף', תוצרת לוקהיד מרטין, אף הם צוברים ותק בחיל האוויר. אין כרגע תכניות רכש למסוק זה, אולם בחברה מפתחים דגם מחליף של מסוק סער וגם מסוק תקיפה. לחברה אין ספק שבחיל האוויר יגלו עניין בדגמים החדשים של ה'ינשופים', אולם, להערכת שני, לא לפני סוף העשור.
שני מקיים קשר הדוק עם הנהלת לוקהיד מרטין (משרד ראשי - בתסדה, מרילנד, 114,000 עובדים בכל העולם). מגוון המוצרים גדול בחברה שחטיבותיה העיקריות הן חטיבות אירונאוטיקה, מערכות טילים ובקרת אש, חלל, חטיבה בין-לאומית. החברה-בת סיקורסקי מייצרת את המסוקים. בישראל יש שת"פ עם כל התעשיות הביטחוניות, וזה כולל רכש גומלין.
במשרדי לוקהיד מרטין ישראל במגדל המוזיאון בתל אביב הוקם דמו-סנטר, מרכז תצוגות, הכולל סימולטור משוכלל למטוסי F-35 ולמסוקי K. מדובר במאמן טיסה מתקדם, המעניק למטיס על הקרקע חוויית טיסה כמעט אמיתית בשמים.
29/11/21 08:24
14.17% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אחד האתגרים של צה״ל הוא לשמר יכולות טכנולוגיות גם בנתק תקשורת כפי שמתרחש בשדה הקרב. בממר״ם מפתחים תשתית שאמורה לתת מענה לאתגר. מיוחד צילום: דובר צה״ל בצה״ל מפתחים יכולות עיבוד בקצה המבצעי תחת השם ״עננון״. מדובר בפרויקט המפותח ביחידת לוטם באגף התקשוב, כאשר אחד ממטרותיו העיקריות היא לאפשר לצה״ל להשאר חכם גם בתמרון. זאת, באמצעות תשתית IT מבוססת Red Hat OpenShift. האתגר העיקרי - כיצד משמרים רצף עיבוד בקצוות גם כאשר אין תקשורת עם הענן המרכזי של צה״ל.
על הפרויקט בלוטם אחראי רס״ן ל׳ רמ״ד עננון בענף מבצעי-טקטי בממר״ם שבלוטם. בשיחה עם ישראל דיפנס, מספר ל׳, עתודאי מהטכניון במדעי המחשב וסטודנט לתואר שני בפתוחה באותו תחום, כיצד המדור שלו מתמודד עם האתגרים שבדרך.
עיבוד בקצוות
״עננון זו פלטפורמה לאספקת שירותי IT מנוהלים בתצורת ענן עבור פרויקטים של עיבוד בקצוות. אלו סנסורים המותקנים בקצוות הנדרשים לפעול ביחידות מרוחקות, לעיתים ללא תקשורת. הפרויקט מאפשר לאותן יחידות להמשיך לפעול גם בנתק כמעט באותה דרך, ללא שנמוך יכולות. אנחנו מביאים את יכולת הענן לקצה״, מסביר ל׳.
על מנת להבין את הצורך בעננון, רצוי לבחון את הקשר הדברים. בשגרה, מרבית צה״ל פועל בתוך גבולות המדינה או בסמוך אליהן, כאשר יחידות הקצה בחזית מחוברות בצורה קווית או אלחוטית ליכולות ה-IT המרכזיות של צה״ל. במלחמה, לעומת זאת, צה״ל מתחיל לתמרן לתוך שטח האויב, כאשר לא תמיד ניתן ״למשוך״ את יכולות התקשורת לשדה הקרב.
במצב כזה, יחידה שהתרגלה לעבוד עם יכולות טכנולוגיות שונות, יכולה למצוא את עצמה עם פחות יכולות. לעיתים, ללא יכולות בכלל. מצב כזה יכול לגרוע מהאפקטיביות המבצעית של צה״ל, המתבסס כבר מעל עשור, על קישוריות בין הזרועות ובין היחידות באותה זרוע. אם אין תקשורת, אין קישוריות ואין יכולות טכנולוגיות חכמות.
״לפני מספר שנים התחילה התפתחות של מחשוב בקצה בצה״ל. אחת הסיבות היא לגשר על הפער בעת ניתוק רשתי״, מסביר ל׳. ״אפשר לחשוב למשל על יישומים הדורשים אוטונומיה. יישום כזה נדרש לעיבוד בקצה, גם בשעת נתק מהמרכז.
״כאשר התקשורת חוזרת, אותה תשתית מקבלת גרסאות תוכנה עדכניות לכלל מרכיביה. עם זאת, רצוי להדגיש שאנחנו אחראים במדור על תשתית ה-IT. יש גם חלק אפליקטיבי שהוא באחריות מי שפיתח את האפליקציה.
״התשתית שלנו מאפשרת לכל אפליקציה לעדכן את עצמה בלחיצת כפתור. המתכנת יכול להחליט שהוא משתמש בתשתית שלנו להפיץ מידע או גרסה לאיזה עננון שהוא רוצה. יכולים להיות מאות מופעים של אותה אפליקציה על עננונים שונים.
״התשתית מספקת שירותים מנוהלים אותם ניתן לחלק לשלושה סוגים - שירות שרץ על עננון (רשת, בסיס נתונים, וכו), שירותי הפצת מידע או עדכונים ושירותי איסוף מידע (לוגים ותוכן כמו תמונות או וידאו). האיסוף מתבצע מהאחסון המקומי לענן המרכזי.״
איך מתמודדים עם משאבי עיבוד מוגבלים בקצה?
״גם את הענן ניתן לחלק לשלושה חלקים. ארון שרתים ביחידה מרוחקת. שרת אחד בודד וסנסור בודד. ברור לנו שמתאר עבודה מקומית, ללא תקשורת, הוא הרלוונטי ביותר ומשפיע על החומרה הנדרשת ליישום. אם נדרשים להריץ עשר מערכות בקצה, המתאר צריך להתאים. אם נדרש להריץ אלגוריתם אחד בעיבוד מקומי, החומרה תהיה שונה. איפיון העננון מכתיב את החומרה עליה אנו מסתמכים בהמשך.״
מה עושים אם אין כוח אדם מקצועי ביחידת הקצה?
״זה אכן אתגר. אנחנו מנסים לצור פלטפורמה שתהיה כמה שיותר אמינה. שתמשיך לעבוד גם אם היא הייתה במחסן חצי שנה ועכשיו מוציאים ולוחצים על כפתור ההפעלה.
״פונקציית המטרה היא לאפשר המשכיות טכנולוגית גם כאשר אין תקשורת או יש תקלה. לפעמים אנחנו מציעים ליחידה לקחת עננון חלופי כחלק מהפק״ל שלה. ככה, כאשר יש בעיה, מחליפים באחר. במקרים אחרים, יש טכנאי ברמה מסוימת בקצה ואנחנו מתאימים לו פתרון לרמת הידע שלו.״
איך עושים עדכוני טלאים באבטחת מידע בלי תקשורת?
״גם זה אתגר מרכזי בפרויקט. ביחד עם השותפים שלנו בלוטם, מצו״ב ורד האט, אנחנו מחפשים פתרונות. כמעט כל שבוע יש לנו פגישה בהקשר אבטחת מידע.״
למה בחרתם ב-OpenShift?
״באותה תקופה שבחרו את הפתרון, בוצע מחקר שוק. נבחנו מספר מוצרים ב-POC ובסוף בחרו ב-OpenShift. מאז, השותפות עם רד האט מתעצמת. היתרון המשמעותי של הפלטפורמה היא היכולת להאריך את הענן המרכזי לקצוות בצורה מנוהלת.
״יתרון מרכזי הוא בניהול מרכזי. רד האט מספקים מוצר שהוא יחסית חדש ומפותח כמעט על פי דרישות צה״ל. באמצעותו ניתן לנהל קלאסטרים מרובים של OpenShift. כלי הניהול מאפשר בלחיצת כפתור לשדרג גרסה, לנטר, להחיל עדכוני אבטחה ועוד. הממשק פשוט ומגיע בצורה מוקשחת מעל קוברנטיס. ה-Operator מאפשר להריץ בקצה יישומים מבוססי Kubernetes בקלות.״
איך מתקיים סנכרון עם המפתחים?
״התשתית שאנחנו בונים אדישה לחומרה בקצה ולתוכנות שרצות מעליה. אנחנו עוד בתהליך הבניה של התשתית, אבל מתכנסים לקטלוג מרכזי של שירותים מנוהלים. אם תגיע אפליקציה שצריכה שירות מנוהל שאין בקטלוג, נפתח עבורה. בניית שירות מנוהל חדש יכולה לקחת בין שבוע לחודש עבודה.
״הקטלוג של צה״ל מחייב את גם את כלל התעשיות שעובדות עם הצבא. אנחנו נפגשים עם התעשיות או עם מפתחים בתוך הצבא בשלבי האיפיון של האפליקציה ומחברים אותם לתשתית שלנו. אפליקציה שמגיעה מהתעשייה חייבת להשתלב בארכיטקטורה שלנו. אנחנו תופסים עצמנו כספקי ענן לצה״ל. כמו בעולם העסקי, המפתח מתנהל בעצמאות מול משאבי הענן. הוא לומד את הקטלוג ולא תלוי בנו.״
איך מתרגלים מצב מלחמה עם מעבר מענן מרכזי לעננון?
״יש אצלנו במשרדים עננונים שונים ואנחנו מתרגלים ניתוק תקשורת באמצעותם. כל פיתוח שיורד לפרודקשיין בודקים אצלנו מקומית. בודקים שחזורים, עדכונים ועוד. בנוסף, אנחנו בוחנים גם התנהלות של טכנאים בשטח בתנאי נתק לראות שהם מסתדרים. מתוך התרגילים האלו מזהים כשלים ומכניסים אותם לתכנית העבודה השוטפת.״
29/11/21 08:52
12.5% מהצפיות
מאת IsraelDefense
סגן שר הביטחון, ח״כ אלון שוסטר: ״לאחר שהכרתי את אזורי החיכוך בחטיבות יהודה ועציון, קיימתי היום העמקה בגזרת שומרון, בה מתקיים שת״פ טוב בין צה״ל, מג״ב, משטרת ישראל ושב״כ״ קרדיט צילום: ניקול לסקבי / משרד הביטחון
בהמשך להנחיית שר הביטחון להדק את שיתוף הפעולה הבין ארגוני בכדי לדכא את הפשיעה הלאומנית באיו״ש, סגן שר הביטחון, ח״כ אלון שוסטר נפגש אתמול (א׳) במרחב שומרון יחד עם צוות מודיעין משימתי משולב הכולל כוחות צה״ל, משטרה, מג״ב ושב״כ שמטרתו צמצום אירועי סדר ציבורי ופשיעה לאומנית במרחב.
סגן שר הביטחון, ח״כ אלון שוסטר: ״לאחר שהכרתי את אזורי החיכוך בחטיבות יהודה ועציון, קיימתי היום העמקה בגזרת שומרון, בה מתקיים שת״פ טוב בין צה״ל, מג״ב, משטרת ישראל ושב״כ.
״מיגור הפשיעה הלאומנית מחייבת בטווח הזמן המיידי את הגברת התיאום בין הארגונים. בטווח הבינוני יש לתגבר את הנוכחות המשטרתית, לטייב את הכלים המשפטיים ולהגביר את האפקטיביות של הגופים בשטח.
״במקביל, יש לפעול, בתיאום בין משרדים ורשויות, במישורי הרווחה והחינוך, בכדי לתת מענה לנערים בסיכון שפועלים במרחב.״
29/11/21 11:29
11.67% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ה-SPIKE LR2 נבחר לחמש את כלי הרכב שנרכשו במסגרת Project LAND 400 שלבים 2/3 וכן תוכנית Project LAND 159 תמונה: רפאל Varley Rafael Australia הודיעה שחתמה על מזכר הבנות (MOU) עם Thales Australia כדי לשתף פעולה בייצור אוסטרלי עתידי אפשרי של מערכת SPIKE.
מטרת שיתוף הפעולה היא סביב המטרה של קנברה לפתח יכולת ייצור ותחזוקה עצמאית של נ״ט. המוקד הראשוני של שיתוף הפעולה יהיה בחינה של ייצור מערכת ההנעה הרקטית לטיל SPIKE LR2, ראשי נפץ, אינטגרציה ודרישות אחסון נלוות.
ה-SPIKE LR2 נבחר לחמש את כלי הרכב שנרכשו במסגרת Project LAND 400 שלבים 2/3 וכן תוכנית Project LAND 159.
VRA כבר השלימה את ייצור ערכות האינטגרציה של ה-SPIKE עבור רכבי בוקסר במכרז LAND 400 Phase 2, וכרגע היא מועסקת כדי לתמוך בהסמכה טכנית של SPIKE LR2 לקראת כניסתו לשירות.
29/11/21 08:55
10% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הפינוי בשטח של כ- 100 דונמים יאפשר הקמת כ- 400 יח"ד, כ- 600 חדרי מלון ושטחי תעסוקה ומסחר קרדיט הדמיה: רשות מקרקעי ישראל
מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר אשל, חתם אתמול (א') על ההסכם עם רשות מקרקעי ישראל, מנהל התכנון ומשרד האוצר, לפינוי בסיס חיל הים באילת (זיס).
בסיס חיל הים ממוקם בכניסה הדרומית לעיר אילת על רצועת החוף. הבסיס יושב משני עבריו של כביש 90, כאשר ה"מחנה העליון" ששטחו 83 דונמים ממוקם מערבית לכביש 90 בצמוד לשכונות מגורים, ואילו מזרחית לכביש ממוקמים רציפי החוף בהיקף של 72 דונמים, המשמשים כנמל צבאי ימי.
במסגרת ההסכם, שטח המחנה כולו יצומצם ל-52 דונמים בתחום שטח הנמל הימי, באופן שיאפשר פינוי של כ-20 דונמים על קו החוף, בנוסף ל- 83 דונמים שיתפנו כאמור במחנה העליון. פינוי הבסיס ייעשה בהדרגה החל מעוד שנה וחצי ויבוצע ב- 4 שלבים. במקביל ייבנה בסיס חדש ומודרני על שטח מצומצם, שיתאים לצרכי חיל הים לעשרות שנים קדימה.
במקומו של הבסיס עתידות להיבנות כ- 400 יח"ד למגורים, כ-600 חדרי מלון ושטחי תיירות תעסוקה ומסחר. עלות העתקת הבסיס והתכנסותו נאמדת בכ-350 מיליון ₪ (ללא מע"מ), אשר ימומנו במשותף על ידי רמ"י ומשרד הביטחון.
מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אמיר אשל: "ההסכם הוא נדבך נוסף במהלך הלאומי הרחב, שמוביל משרד הביטחון להוצאת מחנות צה"ל ממרכזי הערים לטובת פיתוח עירוני וכלכלי. הוא יאפשר גם שיפור מהותי של תשתיות הבסיס הצבאי שיוותר ובכך יאפשר לחיל הים להיערך טוב יותר למול אתגרים בזירת מפרץ אילת והים האדום".
מנהל רשות מקרקעי ישראל, יעקב קוינט: "אני מברך על ההסכם עם משרד הביטחון, שיביא להעצמת הפוטנציאל הכלכלי והתיירותי של אילת ולפיתוחה באמצעות יצירת מרחבי תיירות ונופש, מיזמים מלונאים, מחד והגדלת היצע יחידות הדיור של העיר לשנים הבאות מאידך.
״זהו צעד נוסף במסגרת מהלך לפינוי מחנות צה"ל ממרכזי הערים ושינוי יעוד קרקעות שהצבא החזיק בהן לטובת יעול השימוש בהן וזהו אחד הצעדים מתוך נוספים המיועדים לפיתוח תיירותי ועסקי של העיר אילת".
29/11/21 09:22
10% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מזכ״ל האינטרפול: ״העלייה בפשיעה זו שנגרמה בשל מגיפת הקורונה אינה מראה סימני דעיכה, זוהי המגיפה המקבילה״ REUTERS/Edgar Su אלף איש נעצרו, למעלה מ-2,300 חשבונות בנק נחסמו, ו-27 מיליון דולר חולטו במסגרת מבצע גלובלי בניצוח האינטרפול נגד הונאה מקוונת. המבצע נמשך ארבעה חודשים והשתתפו גורמי אכיפת חוק מ-20 מדינות. הוא התמקד בסוגים שונים של הונאה מקוונת – רומנטית, השקעות, הבנת כספים, הימורים בלתי חוקיים ועוד.
המבצע, HAECHI-II, הוא השני בפרויקט מיוחד בן שלוש שנים להתמודדות עם פשיעה פיננסית מבוססת סייבר, בניהול האינטרפול ובסיוע קוריאה הדרומית (HAECHI הוא יצור מיתי קוריאני, בעל חוש צדק מפותח, המגן מפני אש ואסונות נוספים). המבצע הקודם, HAECHI-I, נערך במשך כשישה חודשים החל מספטמבר 2020, והתמקד במדינות דרום-מזרח אסיה.
״תוצאות המבצע מראות שהעלייה בפשיעה הפיננסית המקוונת, שנגרמה בשל מגיפת הקורונה, אינה מראה סימני דעיכה״, מסר מזכ״ל האינטרפול, יורגן סטוק, והוסיף כי רק באמצעות שיתוף פעולה גלובלי ״יוכלו רשויות אכיפת החוק להתמודד עם המגיפה המקבילה, זו של פשיעת הסייבר״.
במסגרת המבצע נפתרו למעלה מ-1,600 מקרי הונאה – מסחיטה של חברת טקסטיל קולומביאנית במיליונים, במסגרת הסדר פשרה מזויף, ועד לתפיסתו של סוס טרויאני שהתחזה לאפליקציה של הסדרה הפופולרית ״משחק הדיונון״. בפעם הראשונה, עשה האינטרפול שימוש במנגנון חדש הקרוי ARRP, פרוטוקול תגובה מהירה לאיסור הלבנת הון – מעין רשת בינלאומית להקפאת העברת תשלומים. המבצע שימש כפיילוט למנגנון החדש, שצפוי להיכנס לשימוש שוטף בשנה הבאה.
המדינות שהשתתפו במבצע הן: אנגולה, ברוניי, קמבודיה, קולומביה, סין, הודו, אינדונזיה, אירלנד, יפן, קוריאה הדרומית, לאוס, מלזיה, המלדיביים, הפיליפינים, רומניה, סינגפור, סלובניה, ספרד, תאילנד, ווייטנאם.
29/11/21 10:59
10% מהצפיות
מאת IsraelDefense
קנסה את גוגל ואפל ב-10 מיליון יורו האחת, בשל ״שיטות אגרסיביות״ הקשורות לשימוש מסחרי בנתוני משתמשים. מספר ימים לפני כן קנסה את אפל ואמזון ב-225 מיליון דולר REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo רשות ההגבלים העסקיים האיטלקית קנסה את גוגל ואת אפל בקנס של 10 מיליון יורו האחת, בשל ״שיטות אגרסיביות״ הקשורות לשימוש מסחרי בנתוני משתמשים. שתי החברות הודיעו כי הן דוחות את ההחלטה ויערעו עליה. זהו הסכום המקסימלי שניתן להשית במקרים אלה, על פי החוק האיטלקי, והקנס השני בתוך מספר ימים נגד אפל.
בהסבר שסיפקה בנוגע להחלטתה, הצהירה הרשות האיטלקית כי החברות לא סיפקו מידע ברור ומיידי בנוגע לאופן בו הן אוספות את נתוני המשתמשים שלהן וכיצד הן משתמשות בהן, כך על פי דיווח של סוכנות הידיעות רויטרס. עוד טוענת הרשות, כי המערכת של גוגל תוכננה באופן כזה, שבו בעת הגדרת חשבון משתמש ברירת המחדל של הקונפיגורציה הקיימת היא אישור תנאי השימוש – ובנוגע לאפל, בכלל לא קיימת כל ברירה, אם לאשר או לא.
מחברת אפל נמסר בתגובה להחלטה כי יש לה ״מחויבות ארוכת שנים לפרטיות משתמשינו, ואנו עובדים קשה מאוד כדי לעצב מוצרים ותכונות שמגנים על נתוני הלקוחות. אנו המובילים בתעשייה מבחינת שקיפות ושליטה עבור כל המשתמשים, כך שהם יכולים לבחור איזה מידע לשתף וכן כיצד ייעשה בו שימוש״. גוגל ציינה כי ״יש לנו שיטות עבודה שקופות והוגנות על מנת לספק למשתמשים שלנו כלים מועילים ומידע ברור על השימוש. אנו עובדים קשה כדי לעמוד בהתאמה מלאה לכללי הגנת הצרכן״.
אין זה הפרק הראשון במלחמתה של הרשות האיטלקית בענקיות הטכנולוגיה. בנובמבר אשתקד קנסה את אפל בעשרה מיליון יורו בשל שיווק אגרסיבי ומטעה של מכשירי האייפון שלה – הטענה הייתה שאפל פרסמה כי דגמים מסוימים עמידים במים, אך לא הבהירה כי הדבר נכון רק לנסיבות מסוימות.
ביום רביעי בשבוע שעבר קנסה הרשות במשותף את אפל ואת אמזון בסכום של 225 מיליון דולר, בגין תיאום אי-תחרות לכאורה במכירת מוצרי אזניות Beats ומוצרי אפל נוספים בפלטפורמה של אמזון. גם במקרה זה הודיעו החברות כי יערערו על ההחלטה והתרעמו על ״חוסר המידתיות״ שבו.
29/11/21 08:38
9.17% מהצפיות
מאת IsraelDefense
החברה הציגה את ה״דוגו״ לכוחות מיוחדים של ספרד. מדובר בלקוח נאט״ו נוסף שמתעניין או רוכש את מוצרי החברה באדיבות ג׳נרל רובוטיקס ג׳נרל רובוטיקס הישראלית ממשיכה למצב את עצמה בשוק האירופאי עם עוד הדגמה מוצלחת לכוחות מיוחדים של ספרד, מדינת נאט״ו. החברה מפתחת ומייצרת רובוטים לתחום הכוחות המיוחדים.
בהדגמה הוצג ה״דוגו״, רובוט בשליטה מרחוק עם אפשרות להתקין עליו אקדח או אמצעי אל-הרג, בהתאם למתאר הפעולה. הרובוט נכנס לבניינים, עולה ויורד מדרגות, ניתן להטיל אותו מהחלון לתוך הבית, כאשר הוא מספק מודיעין ואף יכולת סיכול קינטית בלי לסכן חיי אדם.