הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
20/04/22 09:03
20.75% מהצפיות
מאת IsraelDefense
השוטר מאזור הצפון המשרת ארבעה חודשים בלבד במשטרת ישראל נתפס מוציא מידע ממערכות המשטרה ללא סמכות והעבירו לגורמים עבריינים אילוסטרציה. צילום: משטרת ישראל אתמול בבוקר נעצר ע"י מח"ש שוטר מלהב 433 בחשד כי הוציא מידע ממערכות המשטרה ללא סמכות והעבירו לגורמים עבריינים.
עירנות קצין משטרה שחשף את השוטר, זיהה פעילות מחשידה שלו במערכות ולאחר בדיקה כלל הממצאים הועברו להמשך חקירה של מח"ש במשרד המשפטים.
השוטר מאזור הצפון המשרת ארבעה חודשים בלבד במשטרת ישראל הועבר לחקירת מח"ש.
20/04/22 09:24
16.98% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הטיל שוגר ממשחתת Type-055 סינית. על פי הערכות, טילים כאלו מאיימים על כלי שיט אמריקאים ומערביים בסביבת סין https://twitter.com/rohanpanchigar/status/1516449360694820865?s=20&t=RfN... דיווח של hisutton חושף כי סין התאימה טיל היפרסוני למשחתת מסוג Type-055.
״הצי הסיני, המכונה רשמית PLAN (צי השחרור של צבא העם), הציג לראווה את יכולות הטילאות שלו. סרטון שפורסם לאחרונה ושותף ברשתות החברתיות מציג טיל חדש משוגר ממשחתת מסוג Renhai Class Type-055״, כותבים בפרסום. ״נראה שהטיל החדש הוא טיל היפרסוני YJ-21 נגד ספינות (ASBM). ״
כבר בספטמבר 2020 דו"ח של משרד ההגנה האמריקני הציע שסין עשויה לשים טילים נגד ספינות (ASBMs) על המשחתות החדשות שלה. אלו הם כלי הנשק המכונים 'רוצחי נושאות מטוסים' בגלל כוח הפגיעה האדיר שלהם.
לפי הפרסום, ״הטיל החדש מזכיר כלפי חוץ את עיצוב ה-CM-401, עם תוספת שלב מאיץ גדול. ה-CM-401 דומה בערך לטיל איסקנדר אם כי הקוטר שלו הוא רק 600 מ"מ. ייתכן שהטיל החדש קשור למשפחת ה-CM-401 הישנה יותר, אם כי הדמיון עשוי להיות מקרי. ואולי יש לו קוטר קטן יותר. ״
לצפייה בסרטון השיגור
20/04/22 08:57
13.21% מהצפיות
מאת IsraelDefense
המערכת תפותח במשותף על ידי אלביט מערכות אמריקה, חברת PHYSICAL SCIENCE ואוניברסיטת סטנפורד https://www.darpa.mil/news-events/2021-01-07a מערכת חדישה ממוזערת לראיית לילה עבור צבא ארה"ב תפותח במשותף על ידי אלביט מערכות אמריקה, חברת PHYSICAL SCIENCE ואוניברסיטת סטנפורד. המערכת נותנת יכולות מתקדמות וארוזה כולה בתוך משקפיים.
MILITARY EMBEDDED SYSTEMS מדווח כי שלוש השותפות נבחרו על ידי DARPA, ארגון המו"פ של מערכת הביטחון בארה"ב, להשתתף בתכנית לפיתוח מערכת ראיית לילה קלת משקל וקטנת מידות שתותקן כולה בתוך זוג משקפיים. המערכת אמורה לתת למרכיב שדה ראייה רחב יותר ורמת ראייה שתבטיח מודעות מצבית, והמערכת כולה בתוך המשקפיים.
אלביט מערכות אמריקה כבר פיתחה בעבר טכנולוגיות שאפשרן מזעור של מערכות ראיית לילה, וכך תתרום מהידע שצברה לתכנית ENVISION של DARPA. המוצר החדש אמור להיות פורץ דרך בתחום של ראיית לילה ליישומים צבאיים.
20/04/22 14:09
12.26% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בכוונת צבא ארה"ב לרכוש מעל 29,000 רובים של זיג זאואר בשווי של מעל 221 מיליון דולרים במהלך שנת 2023 Photo Credit: U.S. Army צבא ארה"ב הודיע השבוע (שלישי) על זהות החברה הזוכה במכרז ליצור ואספקה במשך 10 שנים של כלי הנשק המחלקתיים של הדור הבא (NGSW) של צבא ארה"ב. חברת זיג זאואר (Sig Sauer) גברה על מתחרותיה True Velocity וטקסטרון (שפרשה באופן חד-צדדי בסוף שנת 2021 מהתחרות) ותספק לצבא את רובה הסער XM5 ואת המקלע הקל האוטומטי XM250 יחד עם תחמושת ממשפחת קליבר 6.8 מ"מ.
בשלב הראשון החברה זכתה בחוזה ראשוני בשווי של 20.4 מיליון דולרים לאספקת רובים ותחמושת המיועדים לעבור בחינות והוא כולל גם אספקת אביזרים, חלקי חילוף והדרכה. לדברי צבא ארה"ב, כלי נשק אלו מיועדים גם לזרועות נוספות של הכוחות המזוינים האמריקאים ואף ניתנת האפשרות לבעלות ברית לרכוש כלי נשק אלו במסגרת סיוע חוץ ביטחוני.
רובה ה-MX5 יחליף את רוס"ר M4/M4A1 ביחידות ללחימה בטווחים קצרים ואילו ה-MX250 אמור להחליף את המקלע הקל המחלקתי M249. לפני כחודש חשף צבא ארה"ב כי בכוונתו לרכוש 29,046 רובים מסוגים אלו במהלך שנת 2023 בשווי כולל של מעל 221 מיליון דולרים. הצבא מתכנן לרכוש עוד מעל 100,000 רובים בשנים 2024-25 בשווי כולל של כ-720 מיליון דולרים.
על גבי רובים אלו תותקן מערכת בקרת ירי XM157 של חברת וורטקס (Vortex) האמריקאית. בסוף חודש ינואר האחרון דיווחנו באתר ישראל דיפנס כי החברה זכתה במכרז של צבא ארה"ב ליצור והתקנת 250,000 מערכות בקרת ירי מדגם זה על גבי כלי הנשק המחלקתיים של הדור-הבא בשווי של 2.7 מיליארד דולרים למשך 10 שנים.
20/04/22 11:25
9.91% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הכצב״מ בשם Snakehead אמור להיות משוגר מצוללות וירג'יניה למשימות איסוף מודיעין ותקיפה בקרבת חוף, בלי לסכן את הצוללת https://youtu.be/y9zLHLijNGU חיל הים האמריקאי מתכנן לבטל תוכנית מחקר של כלי צלילה בלתי מאוישים בעקבות צעדים מוטעים במהלך שלבי התכנון והרכש, כך על פי מסמכי תקציב תקציביים 2023 שפורסמו לאחרונה. דיווח של breakingdefense.
מה שידוע הוא שהכצב״מ בעל סיבולת ארוכה ורב משימתי שניתן לפרוס ממקלט הסיפון היבש של כמה מצוללות חיל הים האמריקאי. הוא תואר על ידי הצי כ"UUV הגדול ביותר המיועד לאירוח ופריסה מצוללות." על פי חוזה שהוענק בשנת 2019, Snakehead מופעל על ידי סוללות ליתיום-יון עמידות לתקלות (LiFT).
עם זאת, כעת טוענים, כי הפרויקט חווה "עיכובים בעלויות ובלוח הזמנים" הקשורים לשילוב Snakehead בצוללות מסוג וירג'יניה, על פי ספר הדגשים של חיל הים. השירות מעריך שהוא יחסוך בערך 186 מיליון דולר במהלך שנת 2023 ו-517 מיליון דולר בחמש השנים הבאות על ידי ביטול התוכנית.
תכנית הרכש של הצי לשנת הכספים FY 2022 כוללת השקעה של כ-290 מליוני דולרים בכצב״מים. כ-58 מליוני דולרים לכצב״מ בפיתוח לוקהיד מרטין תחת השם ORCA Extra Large Unmanned Undersea Vehicles. ועוד כ-88 מליוני דולרים לכצב״מים בקוטר גדול (Snakehead). כמו גם השקעה מסוימת בכצב״מים קטנים יותר MK 18.
כטמ״מ ה-MQ-25 Stingray יקבל השקעה של כ-290 מליוני דולרים. טילים היפרסונים (Hypersonic Glide Body) שיותאמו לשיגור מצוללות Virginia יקבלו השקעה של כ1.3 מיליארדי דולרים. פיתוח מערכות לייזר עבור ספינות הצי יקבל כ-57 מליוני דולרים. מדובר בהספקים של 60 עד 150 קילווואט. הצי ימשיך גם לשדרג את טילי הטומהוק לגרסת Block IV.
לרשימת ההשקעות הכוללת של הצי האמריקאי.
20/04/22 11:18
8.02% מהצפיות
מאת IsraelDefense
המערכת מייצרת תוצרים שהם מודלים דו-ממדים ותלת-ממדיים של נכסים כגון מגדלים סלולריים, מנופים ומבנים. באמצעות בינה מלאכותית וניתוח מידע חזותי, ניתן להפיק מתאומים דיגיטליים אלו תובנות עסקיות ותפעוליות קרדיט: vHibe הסטארט-אפ vHive, שפיתח מערכת המאפשרת לייצר עותק דיגיטלי של נכס פיזי באמצעות צילום מרחפנים אוטונומיים, מגייס 35 עובדים ועובדות בישראל ובחו"ל.
ויהייב החלה לפעול ב- 2017 על ידי יריב גלר, מנכ”ל החברה ולשעבר סמנכ”ל השיווק בקומברס ותומר דניאל, סמנכ"ל טכנולוגיה, שעבד קודם לכן באינטל כמוביל טכני וארכיטקטורת תוכנה. החברה גייסה עד כה 36.5 מיליון דולר ומעסיקה כיום 30 עובדים במטה בהרצליה פיתוח וברחבי העולם. בין לקוחות החברה דויטשה טלקום, שאף השקיעה בחברה וכן חברות כגון SBA, Phoenix Tower International, Bechtel .
המערכת שפיתחה החברה מאפשרת לארגונים לאסוף מידע על נכסים פיזיים, כדי לייצר תאומים דיגיטליים שהם עותק דיגיטלי של הנכס הפיזי. התהליך נעשה באופן אוטונומי על ידי שימוש ברחפנים הנשלטים על ידי התוכנה שפיתחה החברה.
המערכת מייצרת תוצרים שהם מודלים דו-ממדים ותלת-ממדיים של נכסים כגון מגדלים סלולריים, מנופים ומבנים. באמצעות בינה מלאכותית וניתוח מידע חזותי, ניתן להפיק מתאומים דיגיטליים אלו תובנות עסקיות ותפעוליות.
התוכנה מאפשרת לארגונים להפעיל להק אוטונומי של רחפנים הפועלים יחד לצורך איסוף, ניהול ועיבוד מידע מהשטח עבור הארגון כולו, המתורגם לתובנות תפעוליות ועסקיות.
המערכת מספקת ממשק משתמש פשוט לשימוש, יכולת מדידה הנדסית וזיהוי אוטומטי של ציוד ותקלות. vHive אימנה את פלטפורמת הבינה המלאכותית שלה על בסיס מידע רב שנאסף על ידי לקוחותיה, מה שיוצר בידול הקשה לחיקוי על-ידי המתחרים.
היכולת של החברה לחבר בין העולם הפיזי והדיגיטלי מאפשרת לארגונים לבצע טרנספורמציה דיגיטלית של נכסיה בשטח, לגשת בצורה ויזואלית למידע ולהגיע במהירות לתובנות עסקיות, תוך חיסכון בהוצאות התפעוליות, יצירת מקורות הכנסה חדשים ושמירה על בטיחות העובדים.
תומר דניאל, מייסד שותף וסמנכ"ל טכנולוגיות: "ויהייב מפתחת פלטפורמה ויזואלית המשלבת 2D ו-3D, מחברת בין העולם הפיזי לדיגיטלי ומשלבת מספר רב של טכנולוגיות כולל Web, מובייל, אלגוריתמים, ראיית מכונה ובינה מלאכותית ולכן יוצרת אתגר מקצועי ועניין רב למפתחים. אנחנו מאמינים שבכל דבר שאנו עושים צריך להביא ערך ללקוחותינו, על ידי הקשבה לצרכים ובעיות שאיתן הם מתמודדים ומציאת פתרונות יצירתיים."
20/04/22 08:26
7.55% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בבית הלבן מוסיפים כי התחייבות זו מתייחסת לאחד האיומים הדחופים ביותר על הביטחון והקיימות של החלל, כפי שהוכיח ניסוי טילי ASAT של רוסיה בנובמבר 2021. הרפובליקה העממית של סין ערכה ניסוי דומה בשנת 2007 Photo by Russian Ministry of Defence ״בבסיס כוח החלל ונדנברג בקליפורניה, הודיעה סגנית הנשיא קמאלה האריס כי ארה"ב מתחייבת לא לבצע ניסויים הרסניים של טילים נגד לוויינים (ASAT), וכי ארה"ב מבקשת לבסס זאת כנורמה בינלאומית חדשה. סגנית הנשיא קראה גם לאומות אחרות להתחייב על התחייבויות דומות ולפעול יחד כדי לקבוע זאת כנורמה״, לפי הודעת הבית הלבן.
״בישיבת מועצת החלל הלאומית הראשונה של ביידן-האריס בדצמבר האחרון, סגנית הנשיא האריס הטילה על צוות המועצה לביטחון לאומי לעבוד עם משרד ההגנה, משרד החוץ וסוכנויות ביטחון לאומי אחרות כדי לפתח הצעות לנורמות ביטחון לאומי שיקדמו האינטרסים של ארה"ב ושמירה על הביטחון והקיימות של מרחב החלל. ההתחייבות שהוכרזה היא היוזמה הראשונה במסגרת מאמץ זה. ארצות הברית היא האומה הראשונה שהצהירה על התחייבות כזו. ״
בבית הלבן מוסיפים כי התחייבות זו מתייחסת לאחד האיומים הדחופים ביותר על הביטחון והקיימות של החלל, כפי שהוכיח ניסוי טילי ASAT של רוסיה בנובמבר 2021. הרפובליקה העממית של סין ערכה ניסוי דומה בשנת 2007.
״הפסולת ארוכת החיים שנוצרה על ידי ניסויים אלו מאיימת כעת על לוויינים וחפצי חלל אחרים החיוניים לאינטרסים הביטחוניים, הכלכליים והמדעיים של כל האומות, ומגדילה את הסיכון לאסטרונאוטים בחלל״, כותבים בפרסום.
״עימות או עימות בחלל החיצון אינם בלתי נמנעים, וארה"ב שואפת להבטיח שהחלל החיצון יישאר נקי מסכסוכים. ממשל ביידן-האריס הבהיר כי ארה"ב תערב את הקהילה הבינלאומית לקיים ולחזק סדר בינלאומי מבוסס כללים לחלל.
״ארצות הברית, בעבודה עם תעשייה מסחרית, בעלות ברית ושותפים, תוביל בפיתוח אמצעים חדשים התורמים לבטיחות, יציבות, אבטחה וקיימות ארוכת טווח של פעילות החלל. בסך הכל, באמצעות מחויבות חדשה זו ופעולות אחרות, ארצות הברית תדגים כיצד ניתן לנהל פעילויות חלל בצורה אחראית, שלווה ובת קיימא. ״
20/04/22 11:53
7.08% מהצפיות
מאת IsraelDefense
CISA, הסוכנות לאבטחת סייבר ותשתיות של ממשלת ארה״ב, מפרסמת שני מסמכי הנחיה לסוכנויות פדרליות בהקשר שימוש במשאבי ענן ציבורי. המהלך הוא חלק מיישום הוראת ביצוע 14028 של נשיא ארה״ב ממאי 21 bigstock CISA, הסוכנות לאבטחת סייבר ותשתיות של ממשלת ארה״ב, פרסמה טיוטת גרסאות של שני מסמכי הנחיות - יחד עם בקשה להערה (RFC) - שהם חלק מפרויקט Secure Cloud Business Applications או SCuBA שהושק לאחרונה.
מסמכי ההנחיות כוללים ״יישומים עסקיים בענן מאובטח (SCuBA) ארכיטקטורת עזר טכנית (TRA)״ ו-״ספר הדרכה לתוכנית הרחבה של הנראות (eVRF).״ תקופת ההערות הציבוריות למסמכי ההנחיות של RFC נסגרת ב-19 במאי 2022.
״בהתאם להוראת ביצוע 14028 של נשיא ארה״ב (Executive Order 14028), שמטרתה לשפר את האבטחה עבור רשתות ממשלתיות פדרליות, פרויקט SCuBA של CISA שואף לפתח אבטחה עקבית, יעילה, מודרנית וניתנת לניהול שתסייע לאבטח נכסי מידע של סוכנות פדרלית המאוחסנים בענן״, כותבים בפרסום.
בבלוג של CISA כותבים כי בשנים האחרונות, הממשלה הפדרלית מינפה תוכנות ופלטפורמות מבוססות ענן כאמצעי לקיבולת ונגישות רבה יותר, כמו גם לניהול פיננסי טוב יותר.
״עם זאת, מעבר לענן יכול להציג סוגים חדשים של סיכונים אם לא מתנהלים עם אבטחה בראש. כפי שעולה מהפריצה בשרשרת האספקה של SolarWinds. גורמי איום הוכיחו וממשיכים לפתח יכולות מתוחכמות מתוך כוונה לפגוע ברשתות הממשל הפדרלי, בין אם בסביבות מסורתיות ובין אם בסביבות מבוססות ענן״, מוסיפים בבלוג.
ארכיטקטורת עזר טכנית תהיה אדישה לזהות היצרנים, כאשר מטרתה לספק עבודה מאובטחת עם שירותים מבוססי ענן (SaaS). כולל יישום רעיונות כמו Zero Trust, BYOD. המסמך השני, eVRF, יגדיר מה דרישות השקיפות של CISA מארגונים פדרליים בהקשר המידע אודות איומי סייבר שאוסף הארגון, כולל טלמטריה ומידע מודיעיני אחר.