הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
19/07/22 11:00
10.65% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מדובר בתקציב הביטחון של ארה״ב לשנת 2023. הוועדה אישרה תקציב גדול יותר מזה שביקש ביידן Soldiers assigned to the 7th Infantry Regiment conduct live-fire exercises at the Grafenwoehr Training Area in Germany, May 22, 2022. (U.S. Army photo by Maj. Patrick Connelly)
ועדת השירותים המזוינים של הסנאט (SASC) פרסמה את הטקסט של הצעת חוק מדיניות ההגנה השנתית שלה (תקציב הביטחון של ארה״ב), המגדילה את כספי הרכש והמחקר של במיליארדים.
גרסת ה-SASC של חוק ההרשאה הלאומית להגנה לאומית 2023 תאשר הגדלה של 45 מיליארד דולר בהוצאות הביטחון, לסכום כולל של 847 מיליארד דולר, בתקופה שבה אינפלציה גבוהה אוכלת בקופת הפנטגון.
ארה"ב מתמודדת עם סין אגרסיבית יותר ויותר והפנטגון שולח נשק לאוקראינה על רקע הפלישה של רוסיה למדינה. בהצהרה כינה יו"ר ה-SASC, סנטור ג'ק ריד, את הצעת החוק "צעד חשוב קדימה".
נראה שהגרסה של SASC עוקבת מקרוב אחר סיכום החקיקה שפורסם בחודש שעבר, ומעניק לפנטגון כ-158 מיליארד דולר ברכש, לעומת 144.2 מיליארד דולר בבקשת הפנטגון. הקונגרס הגדיל את הכספים עבור מטוסי קרב, כלי שיט של חיל הים וחיל הנחתים, כלי רכב משוריינים ואמצעי לחימה לטווח קצר וארוך.
הצעת החוק מאשרת 137.7 מיליארד דולר בכספי מחקר, פיתוח, בדיקות והערכה, יותר מ-7.5 מיליארד דולר מעל בקשת התקציב. ההוצאה הזו "תומכת" במאמצי המודרניזציה של הצבא על נשק ארוך טווח, המראה אנכית עתידית, רכב קרבי מהדור הבא, הגנה אווירית וטילים.
הוצאות המחקר גודלות בהצעה גם עבור עבור מיקרו-אלקטרוניקה והיפרסוניקה. ההצעה כוללת כ-300 מיליון דולר עבור יוזמת היירוט בשלבי הגלישה של הפנטגון, שלדברי ראש הסוכנות להגנה מפני טילים נמצאת עדיין בשלבים מוקדמים של מו"פ. היא גם מספקת 25 מיליון דולר נוספים למחקר טילי שיוט משוגרים מפלטפורמות ימיות - הוראה שעלולה להיות שנויה במחלוקת בהתחשב בהתנגדות ממשל ביידן לתוכנית.
החקיקה מספקת גם מימון של 800 מיליון דולר לקרן הסיוע לביטחון אוקראינה. בימים האחרונים ארה"ב שלחה עוד 400 מיליון דולר של נשק למדינה, מה שהביא את סך הסיוע הביטחוני של ארה"ב לאוקראינים ל-8 מיליארד דולר מאז תחילת הפלישה הרוסית.
באוקיינוס השקט, ההצעה מגבירה את המימון ליוזמת ההרתעה בפסיפיק ב-1.1 מיליארד דולר "עבור דרישות לא ממומנות שזוהו על ידי מפקד פיקוד הודו-פסיפיק של ארה"ב״. בנוסף, היא מאשרת 245 מיליון דולר עבור פיקוד ובקרה משותפים בכל התחומים, כולל מפקדת כוח משותף בהודו-פסיפיק, על פי סיכום מחודש שעבר.
19/07/22 10:13
9.72% מהצפיות
מאת IsraelDefense
התעריף שעליו הוחלט בתום השימוע שנערך בנושא זה עומד על 105 ₪ לק"מ לשירות הגישה לקנה ו-193 ₪ לק"מ לשירות סיב אפל (ביחס ל-409 ₪ לק"מ ו-501 ₪ לק"מ בהתאמה הקבועים כיום בתקנות) שר התקשורת, יועז הנדל | צילום: משרד התקשורת שר התקשורת החליט היום (ג׳) להפחית משמעותית את התעריפים עבור חברות תקשורת שמבקשות לעשות שימוש בתשתיות הפסיביות של בזק באזורי התמרוץ, וזאת כצעד נוסף שיביא לעידוד פריסת רשתות מתקדמות מבוססות סיבים אופטיים לכלל הארץ.
התעריף שעליו הוחלט בתום השימוע שנערך בנושא זה עומד על 105 ₪ לק"מ לשירות הגישה לקנה ו-193 ₪ לק"מ לשירות סיב אפל (ביחס ל-409 ₪ לק"מ ו-501 ₪ לק"מ בהתאמה הקבועים כיום בתקנות).
קביעת התעריף המופחת היא חלק ממערך התמריצים שיצר המשרד על מנת לעודד את חברת בזק להרחיב את היקף הפריסה בכל הארץ ולהפחית את עלויות הפריסה עבור החברות המתחרות באזורים שבהם בזק בוחרת שלא פריסה.
ככלל, האפשרות להשתמש בתשתיות פסיביות קיימות מגבירה את היעילות המשקית מכיוון שהיא מביאה לחסכון בעלויות הפריסה של החברות שאין להן תשתית באותם אזורים. הפחתת התעריף באזורי התמרוץ, שבזק בחרה שלא לפרוס בהם רשת מתקדמת, תגביר את קצב הפרישה של החברות המתחרות באזורים אלו, ותשפיע ישירות על צמצום הפערים הדיגיטליים בכלל הארץ.
צמצום הפערים הדיגיטליים במדינת ישראל יהווה מנוף רב עוצמה לקידום חברתי-כלכלי של משקי הבית באזורי התמרוץ, יביא לגישור על מרחקים פיזיים בין פריפריה למרכז, יגדיל את פריון העבודה, ויחזק את הפעילות הכלכלית בפריפריה.
על פי מחקר שנערך בבנק העולמי והוצג בישראל לשר התקשורת יועז הנדל לפני כשבועיים, כל עלייה של 1% בלבד בשימוש בתשתיות תקשורת נייחות, מגדילה את תוצר המדינה ב -0.08%, ועלייה דומה בשימוש בתשתיות תקשורת ניידות מגדילה את התוצר של מדינה ב-0.4%.
המחקר מתאר את השפעות הנגישות לסיבים אופטיים על הכלכלה ובין היתר מצביע על כך שזהו כלי אפקטיבי לצמצום פערים. כך, הסיכוי של אוכלוסייה משכילה למצוא עבודה גדל ב 7-13% כשיש לה נגישות לסיבים אופטיים.
19/07/22 10:22
9.72% מהצפיות
מאת IsraelDefense
קבוצת ההאקרים מתחזה לאפליקציות Duolingo ו-MasterClass וכבר הספיקה להפיל קורבנות וחברות גלובליות | בסיגניה הישראלית חושפים כעת את פעילות הקבוצה, מזהירים גם את הגולשים בישראל ומסבירים איך להתגונן אורן בידרמן | באדיבות המצולם חברת הסייבר סיגניה (Sygnia) הישראלית חושפת מתקפת פישינג המתחזה לאפליקציות הפופולאריות דואולינגו ומאסטרקלאס בארץ ובעולם. מאחורי המתקפה עומדת קבוצת האקרים בשם Luna Moth.
הקבוצה נוהגת לשלוח אימייל שנראה כאילו נשלח מדואולינגו או מאסטרקלאס בו היא "מבשרת" לנמען שרכש מינוי פרימיום בצירוף חשבונית וכך מפתה אותו להתקשר לשירות הלקוחות, לנסות ולבטל את התשלום - ובמהלך שיחת וידאו עם "הנציג", מותקנים על מחשב הקורבן כלים שיאפשרו לקבוצת התקיפה גישה תמידית למידע האישי וגם לארגון שבו הוא עובד.
סיגניה מעדכנת כי סייעה לאחרונה למספר חברות גלובליות שנפלו קורבן למתקפת הפישינג ונגנב מהן מידע רגיש. בדו"ח החברה נכתב כי קמפיין הפישינג, שהחל במרץ 2022, מתמקד בהתחזות לשני שירותים מקוונים פופולאריים: דואולינגו (Duolingo) ללימוד שפות עם חצי מיליארד משתמשים רשומים וכ-40 מיליון הפעילים לפחות אחת לחודש; ומאסטרקלאס (Zoho MasterClass) שמציע קורסים בתשלום עם מיליוני משתמשים.
על-פי צוות החוקרים מסיגניה, אורן בידרמן, נועם ליפשיץ ותומר לחיאני, נשקפת סכנה ממשית לארגונים דרך עובדים שפותחים בתום לב אימיילים שנראים להם אמיתיים. "הארגון שבו עובד המשתמש הופך לחשוף עבור התוקפים והם עלולים לגנוב מידע ולסחוט את החברות בשיטת מתקפת כופר", מסביר אורן בידרמן, מומחה בכיר לזיהוי ותגובה לאירועי סייבר בסיגניה.
לדבריו, כדי לאפשר לעובדים לעבוד מהבית, מותקן להם פתרון של VPN שמחבר את המחשב האישי, הלפטופ, ויוצר חיבור פרטי, על גבי רשת האינטרנט, לרשת הארגונית. באופן זה, מקבלים התוקפים גישה למסמכים, חומרים ונכסים רגישים של החברה.
כיצד פועלים התוקפים?
לאחר שהקורבן מקבל אימייל ובו חשבונית מזויפת לרכישת המינוי, הוא מתבקש לפנות למספר המתחזה לשירות הלקוחות המופיע בתחתית האימייל, "במידה ונתקל בבעיה או שלא ביצע את ההזמנה". צוות סיגניה מדגיש כי הודעות כאלה נשלחות גם למשתמשים שאינם לקוחות של דואולינגו.
חלקם אכן חייגו למספר הטלפון שבמייל, הגיעו ל-call center שם ציינו בפניהם שעל מנת שיוכלו לבטל את הרכישה, עליהם להתקין תוכנת שיחה מרחוק, כאשר בשיחה יוסדרו הפרטים ויבוטל להם את החיוב.
לדברי בידרמן, מכיוון שאנשים התרגלו לנהל שיחות וידאו בתקופת הקורונה, רבים התקינו את התוכנה מבלי לחשוד וניהלו שיחה קצרה של כדקה, במהלכה, הותקנו להם על המחשב אותם כלים שמאפשרים לקבוצת התקיפה גישה תמידית למחשב שלהם. משלב זה, נפתחת בפני התוקפים האפשרות לגנוב לקורבנות את הגישה למחשב, לסחוט אותם ואף להצפין את הקבצים שעל המחשב.
19/07/22 11:37
9.72% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הארכיטקטורה החדשה תחת השם Project Guardian תיושם על ידי חברת IBM והיא עתידה להחליף חומרה, תוכנה ומרכיבי רשת https://www.raf.mod.uk/news/articles/global-air-and-space-chiefs-confere... הארכיטקטורה החדשה של Project Guardian להגנה אווירית משולבת בבריטניה הגיעה ליכולת הפעלה ראשונית (IOC), אמר גורם בכיר בחיל האוויר הבריטי לאתר שפרד. מידע זה אושר מאוחר יותר על ידי משרד הביטחון הבריטי, כאשר דובר המשרד הוסיף כי יכולת הפעלה מלאה (FOC) צפויה עד 2024.
IBM זכתה בחוזה באפריל 2018 להחלפת אלמנטים של מערכת המעקב והבקרה האווירית הבריטית, ה-UKASACS. באופן ספציפי, זה הליך שהיה אמור להחליף את מערכת השליטה והבקרה הכוללת את חומרת המחשב, התוכנה וכלי הרשת הדרושים.
IBM הייתה גם הספקית העיקרית של ה-UCCS, שסייעה בתיאום ההגנה על המרחב האווירי של בריטניה. Project Guardian מחליף את הארכיטקטורה הזו ביכולות משופרות משמעותית. ממשלת בריטניה תכננה להתחיל ברכישת Project Guardian ב-2017, אך הבחירות הכלליות באותה שנה גרמו לדחיית ההחלטה ב-12 חודשים.
מרכז העצבים של UKASACS נמצא ב- RAF Boulmer, המארח את מרכז הבקרה והדיווח (CRC) לניהול הזיהוי, המעקב והיירוט של כלי טיס חשודים. היעדים יכולים לכלול מטוסים אזרחיים שאינם מגיבים להוראות בקרת התעבורה האווירית, או מטוסים צבאיים שעלולים להיות עוינים.
נתונים רשמיים מראים כי בעשור האחרון חלה עלייה ניכרת בטיסות התראה, בעיקר בגלל מטוסים רוסיים. מטוסי קרב מסוג טייפון נדרשו ליירט מטוסים רוסיים המתקרבים למרחב האווירי של בריטניה. לפי נתוני ממשלת בריטניה שפורסמו בפברואר 2022 (זמן קצר לפני הפלישה לאוקראינה), מטוסים רוסיים היוו יותר מ-25% מ-504 התקריות מאז 2005.
ארכיטקטורת Project Guardian משוכפלת בטייסת 78 שבסיסה בסוואנוויק, דרום אנגליה. טייסת זו ממוקמת יחד עם מרכז אזור לונדון של NATS, מה שמקל על שיתוף הפעולה בין ההגנה האווירית של בריטניה והבקרה האווירית האזרחית.
כמו ה-UCCS, הארכיטקטורה של Project Guardian מאגדת תמונות מכמה מכ"מים שונים הממוקמים ברחבי האי הבריטי. תמונות ממכ"מים אלה ממוזגות לתמונה אווירית אחת של המרחב האווירי בבריטניה. בריטניה מספקת גם חלק מהמעקב האווירי של אזור השיטור האווירי NATO Air Policing Area-1, הכולל גם את המרחב האווירי של נורבגיה ואיסלנד.
ה-UCCS עבר שדרוג גדול בשנת 2012, הידוע בשם Project Cerberus. זה היה רענון כולל של החומרה והתוכנה. בעיקר כדי להתמודד עם התיישנות. Project Guardian יספק החלפה מלאה של ארכיטקטורת החומרה, התוכנה והרשת.
ה-UCCS תרוץ לצד ארכיטקטורת ה-Project Guardian החדשה למשך זמן מה, ככל שהאחרונה תופסק והמערכות החדשות יוכנסו בהדרגה.
19/07/22 16:14
8.33% מהצפיות
מאת IsraelDefense
רויטרס מדווחת שמחיר ממוצע של מטוס F-35 היום הוא 79 מיליון דולר | בשנת 2019 נחתם חוזה לרכש 478 מטוסי חמקן תמונה: לוקהיד מרטין משרד ההגנה של ארה"ב הגיע להסכם עם חברת לוקהיד מרטין לייצור 375 מטוסי קרב חמקניים F-35 בשלוש השנים הבאות.
יש תחזית שמחיר רוב המטוסים האלו יעלה בגלל האינפלציה בארה"ב ובגלל קצב ייצור יותר נמוך. הממונה על הרכש בפנטגון ויליאם לפלאט הודיע שהפטנגון ולוקהיד מרטין הגיעו לידי הסכם בלחיצת ידיים לייצור המטוסים.
בשלבים הבאים מתקיימים דיונים על טיב המטוסים ומחיריהם, ובשלב השלישי חותמים על הסכמי רכש. רויטרס מדווחת שמחיר ממוצע של מטוס F-35 היום הוא 79 מיליון דולר.
בשנת 2019 נחתם חוזה לרכש 478 מטוסי חמקן, וכך יכלה לוקהיד מרטין לקנות כמויות יותר גדולות של חלקים למטוסים ולהפחית את המחיר בשמונה אחוזים.
באחרונה נרשמו כמה הצלחות במכירות מטוסי F-35 כאשר פינלנד, שוויץ וגרמני הודיעו על כוונות רכש. קונים פוטנציאליים הן יוון וצ'כיה.
מפקד תכנית F-35 בחיל האוויר האמריקני גנרל מייק שמידט אמר ש-F-35 הוא אחד ממטוסי הקרב הכי קטלניים ובעלי יכולות בצי המטוסים של ארה"ב.
19/07/22 08:54
7.41% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הסוכנות לאבטחת סייבר ותשתיות (CISA) פותחת סניף בלונדון. פעם ראשונה שהסוכנות יוצאת מגבולות ארה״ב עם נוכחות פיזית ביבשת אחרת By Cybersecurity and Infrastructure Security Agency - https://www.cisa.gov/sites/default/files/images/director-easterly-pic.jpg, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=107996717 הסוכנות לאבטחת סייבר ותשתיות (CISA) הודיעה ביום שני האחרון כי תפתח משרד ראשון מחוץ לארה״ב בלונדון בהמשך החודש.
"כסוכנות הגנת הסייבר של אמריקה, אנחנו יודעים ששחקני איומים דיגיטליים אינם פועלים בצורה מסודרת בגבולות. כדי לסייע בבניית חוסן מול איומים מקומיים, עלינו לחשוב גלובלית", אמרה מנהלת CISA, ג'ן איסטרלי, בהצהרה.
CISA וסוכנויות פדרליות אחרות חברו באופן שוטף לרשות הסייבר הבכירה של בריטניה, המרכז הלאומי לאבטחת סייבר (NCSC), כדי להוציא אזהרות משותפות לגבי נקודות תורפה או פעילות דיגיטלית זדונית - עבודה שרק התגברה מאז הפלישה של רוסיה לאוקראינה.
הסניף החדש בלונדון ינוהל על ידי ג'ולי ג'ונסון, ששימשה בעבר כיועצת אבטחה אזורית של CISA בניו יורק. היא גם עבדה כמובילה האזורית של הסוכנות עבור קבוצות עבודה בין-סוכנויות פדרליות.
לפני שהצטרפה לאגף הסייבר של DHS, ג'ונסון שירתה במגוון תפקידים במחלקת המדינה, כולל בלשכות המודיעין והמחקר, סמים בינלאומיים ואכיפת חוק וענייני חינוך ותרבות, שם תפקידיה כללו פריסת מרכזי IT והדרכה בינלאומית , על פי CISA.
ההודעה מגיעה ימים לאחר שהבית הלבן אמר ש-CISA וה-FBI חתמו על הסכמי שיתוף פעולה בנושא אבטחת סייבר עם הרשות הלאומית לאבטחת סייבר של ערב הסעודית.
שני ההסכמים נועדו לקדם שיתוף מידע בין שתי המדינות, כולל מאמצים להגביר את הגנת הסייבר ושיטות עבודה מומלצות.
19/07/22 08:16
6.94% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ועדת מפרץ Narragansett (רוד איילנד, ארה״ב) דיווחה על מתקפה נגד המערכות שלה. עם זאת, בוועדה טוענים שלא הייתה פגיעה ממשית במערכות הביוב bigstock ועדת מפרץ Narragansett (רוד איילנד, ארה״ב), שמפעילה מערכות ביוב בחלקים מאזור המטרופולינים פרובידנס ועמק בלקסטון, נפגעה ממתקפת תוכנת כופר על מערכות המחשב שלה.
דוברת הוועדה אישרה את המתקפה באימייל ביום שישי האחרון בערב ל-The Providence Journal. "בשבוע שעבר, ועדת מפרץ Narragansett זיהתה תקרית אבטחת סייבר שכללה הצפנת נתונים על מחשבים ומערכות מסוימות ברשת שלה", אמרה הדוברת ג'יימי ר. סמונס באימייל.
"בשבוע שעבר זיהתה הועדה אירוע אבטחת סייבר שכלל הצפנת נתונים על מחשבים ומערכות מסוימות ברשת שלה. בתגובה, ועדת מפרץ נראגנסט יזמה מיד את תוכנית התגובה לאירועים שלה, יצרה קשר עם גורמי אכיפת החוק ופתחה בחקירה״, נכתב בהודעה.
״שירותי הביוב של נציבות המפרץ לא הושפעו מהאירוע הזה ולא הייתה הפרעה לשירותי איסוף וטיפול בשפכים", נמסר בהודעת הסוכנות.
19/07/22 10:56
6.94% מהצפיות
מאת IsraelDefense
החוזה מיושם באמצעות חברת בת של MTI, בשם PSK המספקת שירותים למשרד בשבע השנים האחרונות. החוזה החדש הינו לשלוש שנים עם אופציה להארכה בארבע נוספות bigstock MTI Wireless Edge , קבוצת הטכנולוגיה המתמקדת בפתרונות תקשורת מודיעה כי חטיבת שירותי ההפצה והייעוץ המקצועי שלה זכתה בחוזה לשלוש שנים (עם אופציה להארכה למשך ארבע שנים נוספות) עם משרד הביטחון הישראלי. היקף העסקה כ-1.4 מיליון דולר לשנה או 10 מיליון דולר במשך שבע שנים.
בחוזה זה זכתה P.S.K. WIND Technologies Ltd, חברת בת (51%) של MTI. חברת PSK מתמחה בפיתוח, ייצור ואינטגרציה של מערכות תקשורת ומערכות ניטור ובקרה מתקדמות לשוק הממשלתי והתעשייה הביטחונית. PSK מספקת למשרד הביטחון שירותים בשבע השנים האחרונות וכעת מדובר בחידוש אותם שירותים.
מנכ"ל MTI, מוני בורוביץ: "מדובר בזכייה משמעותית בחוזה ועל בסיס שבע שנים זהו החוזה היקר ביותר בו זכתה הקבוצה אי פעם. משרד הביטחון הוא לקוח ביטחוני חשוב מאד ואנו שמחים לשמור על השירותים של PSK למשך שלוש שנים נוספות לפחות. אנו צופים השלמת קדנציה מלאה של שבע שנים, בהתחשב בכך של-PSK ולמשרד יש היסטוריה של שיתוף פעולה הדוק בתחומים הרלוונטיים. ״