הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
16/08/22 07:10
19.4% מהצפיות
מאת IsraelDefense
סה״כ רכשה קטאר 24 מטוסים | המטוסים מצויידים במכ"ם AESA תוצרת ליאונרדו | המטוסים הועברו רשמית לרשות קטאר בטקס מיוחד שנערך בוורטון, לנקשר, בריטניה https://twitter.com/BAESystemsAir/status/1559179302918361090?s=20&t=AHou...
תאגיד BAE SYSTEMS מסר לצבא קטאר את הראשונים מבין 24 מטוסי קרב 'יורופייטר טייפון' שהזמינה ממשלת קטאר במסגרת עסקת 7.25 מיליארד דולר.
המטוסים הועברו רשמית לרשות קטאר בטקס מיוחד שנערך בוורטון, לנקשר, בריטניה, בנוכחות סגן ראש ממשלת קטאר ומפקד חיל האוויר שלה.
בסוף החודש יועברו ראשוני המטוסים לקטאר, ונמסר שהמטוסים יהיו חלק מאמצעי הביטחון שמכינה קטאר לקראת גביע העולם בכדורגל שיתקיים החל מ-20 בנובמבר.
SHEPHARD NEWS מוסר שהמטוסים שרכשה קטאר מצויידים במכ"ם AESA תוצרת ליאונרדו, שהוא מכ"ם סטנדרטי באירופה.
קטאר רוכשת גם מטוסי אימון מסוג HAWK וכן חבילת תמיכה טכנית בת שש שנים בין מממשלת קטאר לבין BAE.
16/08/22 09:10
17.16% מהצפיות
מאת IsraelDefense
חיישני ה-IoT המשובצים של Armaments Research Company נועדו לספק נתונים קריטיים למשימות למפקדי השטח U.S. Army photo by Staff Sgt. John Yountz החברה האמריקאית Armaments Research Company, הודיעה בשבוע שעבר כי טכנולוגיית ה-Internet-of-Things שלה תיושם על גבי כלי הנשק הקלים של צבא ארה"ב שנבחרו במסגרת פרויקט Next Generation Squad Weapon, בשיתוף עם חברת זיג זאואר שזכתה בפרויקט זה.
הפלטפורמה הטכנולוגית של ARC תספק נתונים על כלי נשק בודדים. התובנות שיתקבלו יאפשרו ליחידות להעריך באופן קבוע את תקינות כלי הנשק, להפחית את שיעורי הכישלונות, להאריך את חיי כלי הנשק ולבצע אופטימיזציה של תכניות התחזוקה, לשפר את הביצועים ולהפחית עלויות.
הנתונים יכולים גם לשפר את ההבנה של היחידה לגבי המוכנות שלה, שמשמעותה היכולת הבסיסית של היחידה לפרוס במהירות.
כלי הנשק הראשונים שיסופקו כחלק מפרויקטNGSW יכללו מערכות ספירת כדורים וניהול מלאי של ARC שיאספו נתוני שימוש בכלי נשק של היחידות במהלך השנים הקרובות. הכוונה של תכנית NGSW לחולל מהפכה בכלי הנשק הטקטיים של הצבא הינה בתגובה לממצאים שמערכות הנשק הנוכחיות אינן מתאימות יותר להתמודדות בתנאי שדה הקרב הנוכחי.
לדברי ,ARC פלטפורמת מודיעין כלי הנשק שלה מבוססת על כלים טקטיים ובינה מלאכותית מהשורה-הראשונה כדי להבטיח מוכנות למשימה ולשפר את הביצועים של יחידות קטנות.
הפלטפורמה מאפשרת לצבא ארה"ב לקבל נתונים קריטיים למשימות מכלי נשק ברמה האישית והטקטית בקנה-מידה נרחב ומסייעת למפקדים בכל הרמות לקבל החלטות מושכלות במהלך ואחרי האימון כדי לשפר את המוכנות, הביצועים והיעילות המבצעית.
תכנית ה-NGSW הינה פרויקט של צבא ארצות הברית משנת 2017 שמטרתו החלפת רובה הסער ,M4 המקלע הקל M249 SAW (שניהם בקליבר 5.56 מ"מ) ומקלע M240 בקליבר 7.62 מ"מ, במערכת משולבת אחת של כלי נשק בקליבר 6.8 מ"מ ולפתח מערכות בקרת אש מנשק קל עבור כלי הנשק החדשים.
צבא ארה"ב הכריז רשמית על הזוכים בתחילת 2022: SIG Sauer מייצרת את רובה ה-XM5 ואת הרובה האוטומטי XM250, חברת וורטקס אופטיקס (Vortex Optics) מייצרת את מערכת בקרת האש XM157 ווינצ'סטר מייצרת את התחמושת בקליבר 6.8 מ"מ.
16/08/22 10:48
16.42% מהצפיות
מאת IsraelDefense
צבא ארה"ב מסר שהיחידה האמריקנית, יחד עם ארגון מגווייד אל-ת'אורה, הגיבו בתקיפה נגד כמה כלי טיס בלתי מאויישים בסביבות בסיס אל טאנף Photo by Spc. Jensen Guillory בסיס של צבא ארה"ב ולוחמי אופוזיציה סוריים נפגע בתקיפת מל"ט במזרח סוריה ביום שני. לא היו נפגעים בנפש. שום ארגון לא נטל אחריות לתקיפה.
צבא ארה"ב מסר שהיחידה האמריקנית, יחד עם ארגון מגווייד אל-ת'אורה, הגיבו בתקיפה נגד כמה כלי טיס בלתי מאויישים בסביבות בסיס אל טאנף.
ארגון אל-ת'אורה מורכב מלוחמים סוריים מנגדי המשטר. הבסיס שהותקף כולל יחידה אמריקנית וכוח של הקואליציה, והם מאמנים כוחות הנלחמים נגד דאעש.
תקיפת המל"ט על הבסיס האמריקני אירעה סמוך למפגש הגבולות סוריה-עירק-ירדן. גנרל ג'ון ברנן, מפקד הכוח האמריקני, אמר לסוכנות רויטרס: "כוח הקואליציה שומר על זכותו להגן על עצמו ואנו ננקוט בכל האמצעים להגנה עצמית".
16/08/22 09:16
14.93% מהצפיות
מאת IsraelDefense
המארגנים מסרו כי רוסיה עתידה לחתום בשבוע התערוכה על חוזי נשק רבים http://en.kremlin.ru/events/president/news/69163 במוסקווה נפתחת אתמול (ב') תערוכת נשק גדולה ARMY 2022 שהיא הגדולה ביותר ברוסיה, תימשך ששה ימים ויוצגו בה מיטב מוצרי הנשק של רוסיה ושל מדינות אחרות.
התערוכה, מדווחת סוכנות טא"ס, לא נפגעת ממגפת בקורונה, ו-72 משלוחות מחו"ל כבר הגיעו למוסקווה כדי להשתתף ב'פורום'.
המארגנים מסרו כי רוסיה עתידה לחתום בשבוע התערוכה על חוזי נשק רבים. רוסיה מציגה את יכולותיה בתחומים מגוונים: כלים אוטונומיים, כלי טיס בלתי מאויישים, טכנולוגיות רובוטיות, בינה מלאכותית במערכות נשק.
דגש מיוחד בתערוכה יושם על ארטילריה ארוכת-טווח, טכנולוגיות נגד כטמ"מים, לוחמה אלקטרונית, מסוקים בלתי מאויישים, סייבר, וכן נושאים הקשורים לשת"פ בין הסקטורים האזרחי והצבאי בייצור נשק.
16/08/22 10:52
12.69% מהצפיות
מאת IsraelDefense
המפקד היוצא של אוגדת עזה תא"ל נמרוד אלוני אמר כי צה"ל יודע על קיומן של מנהרות נוספות שחפר חמאס, אך הן אינו חוצות את המכשול הביטחוני תמונה: דובר צה״ל צה"ל אטם בימים האחרונים מנהרת תקיפה של חמאס שנחפרה משטח הרצועה לכיוון ישראל. המנהרה עברה לשטח ישראל, נחסמה על ידי המכשול הביטחוני החדש בגבול הרצועה, ולכן אינה מסכנת את התושבים.
מדובר במנהרה ישנה שהותקפה במבצע שומר החומות בשנה שעברה, ובאחרונה החלו אנשי חמאס לשקם את המנהרה ולחדש את חפירתה. המנהרה החלה בסביבות העיר עזה והגיעה לסביבות קיבוץ עלומים.
בימים האחרונים הוחלט בצה"ל לאטום את המנהרה ולהוציאה מכלל שימוש.
המפקד היוצא של אוגדת עזה תא"ל נמרוד אלוני אמר כי צה"ל יודע על קיומן של מנהרות נוספות שחפר חמאס, אך הן אינו חוצות את המכשול הביטחוני.
תא"ל נמרודי אמר כי כוח צה"ל פגע במנהרה בתוכה. "הזרמנו לתוכה חומרים כדי שלא תהיה אפקטיבית יותר. המנהרה לא שמישה. אתמול טיפלנו בה".
דובר חמאס פאוזי ברהום הגיב ואמר: "זכותה של ההתנגדות לפעול בכל הדרכים לחיזוק ופיתוח יכולותיה".
16/08/22 10:32
8.96% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ארה"ב מתעקשת על דרישות הגוף המפקח לסיים חקירה בדבר שרידי אורניום שגילו פקחי האו"ם בכמה אתרי גרעין באיראן, ואילו איראן מתעקשת שמשמרות המהפכה יימחקו מרשימת הטרור REUTERS/Lisa Leutner איראן השיבה לנוסח ה"סופי" של הסכם גרעין חדש שהציע האיחוד האירופי, ושר החוץ האיראני קרא לארה"ב לנהוג בגמישות לפתרון שלוש בעיות שנותרו.
נציג האיחוד האירופי לא מסר פרטים על תשובת איראן, אולם שר החוץ אמיר עבדולייה אישר שנותרו שלוש בעיות לפתרון ואז ניתן להגיע להסכם בימים הקרובים.
"אמרנו לאיחוד האירופי שיש לכבד את הקו האדום. אנחנו הראינו גמישות. לא נאפשר להגיע להסכם שיתמוטט כעבור 40 יום".
ארה"ב מתעקשת על דרישות הגוף המפקח לסיים חקירה בדבר שרידי אורניום שגילו פקחי האו"ם בכמה אתרי גרעין באיראן, ואילו איראן מתעקשת שמשמרות המהפכה יימחקו מרשימת הטרור.
סוכנות רויטרס מציינת שהסיכון גדול למלחמה אזורית שכן ישראל מאיימת בפעולה צבאית אם הדיפלומטיה תיכשל ולא תמנע מאיראן לפתח יכולת גרעינית.
עוד דורשת איראן ערבויות ששום נשיא אמריקני לא יוכל לנטוש את הסכם הגרעין החדש, כפי שעשה טראמפ. אולם ביידן אינו יכול לתת הבטחה כזו, שכן הסכם גרעין הוא בבחינת הבנה פוליטית בלתי מחייבת ולא חוזה משפטי מחייב.
16/08/22 10:36
5.22% מהצפיות
מאת IsraelDefense
שגריר הפיליפינים בוושינגטון מסר כי הנשיא לשעבר רודריגו דוארטה אישר את ביטול העסקה עם רוסיה, שכבר נחתמה, לרכש 16 מסוקי MI-17 https://www.boeing.com/defense/ch-47-chinook ממשלת הפיליפינים שוקלת לרכוש מסוקי צ'ינוק אמריקניים (בואינג) אחרי שביטלה עסקת מסוקים עם רוסיה מחשש לסנקציות של המערב.
שגריר הפיליפינים בוושינגטון מסר כי הנשיא לשעבר רודריגו דוארטה אישר את ביטול העסקה עם רוסיה, שכבר נחתמה, לרכש 16 מסוקי MI-17. החשש במנילה הוא שסנקציות עלולות לכלול ביטול אפשרות של עובדים פיליפיניים בארה"ב להעביר במהירות ובקלות כספים למשפחותיהם בבית, בפיליפינים.
השגריר הוסיף ואמר כי בעקבות המלחמה באוקראינה צפויות מדינות הרוכשות ציוד צבאי ברוסיה לסנקציות. שלטונות מנילה כבר דנו בעבר בהצעה אמריקנית למכור למדינה מסוקי צ'ינוק CH-47. חרף קשיים כלכליים עושה ממשלת מנילה מאמצים לחדש את פני הצבא ולספק לו ציוד מודרני.
דיפנס ניוז מוסר כי צבא הפיליפיניים עוסק בעיקר בלחימה במתנגדי משטר קומוניסטים ומוסלמים ובהגנה מפני טרור באזורי ים סין הדרומית.
16/08/22 16:25
5.22% מהצפיות
מאת IsraelDefense
טורקיה מנהלת מו״מ עם ארה״ב סביב רכישת מטוסי F-16. מצד שני, אותה טורקיה מנהלת מו״מ עם רוסיה לרכש נוסף של מערכות הגנ״א מסוג S-400 With President of Turkiye Recep Tayyip Erdogan. Photo: TASS טורקיה ממשיכה לשחק משחק כפול עם ארה״ב ורוסיה. מצד אחד, טורקיה מנהלת מו״מ עם ארה״ב סביב רכישת מטוסי F-16. מצד שני, אותה טורקיה מנהלת מו״מ עם רוסיה לרכש נוסף של מערכות הגנ״א מסוג S-400. רכישה, שאם תצא לפועל, תאלץ את ארה״ב להפעיל סנקציות כלכליות נגד טורקיה.
האם טורקיה חושבת שעסקת הF-16 תציל אותה מסנקציות אמריקאיות? טרם ברור איזה משחק משחקים באיסטנבול.
מערכות ה-S-400 אמורות, בין היתר, להגן גם על תחנת הכוח הגרעינית שטורקיה בונה ב-Akkuyu. את המימון לתחנה, בהיקף של כ-20 מיליארדי דולרים, מספקת חברה רוסית בשם Rosatom שגם מספקת את הכורים לתחנה.
ההסכם הפיננסי בין המדינות בהקשר התחנה לא ידוע, אך התחנה אמורה לספק כ-10 אחוזים מצריכת החשמל של טורקיה.
לאחרונה העבירה Rosatom תשלום של 5 מיליארדי דולרים לקידום בניית התחנה. הפרויקט קיבל מימון מהמלווה הגדול ביותר ברוסיה, Sberbank PJSC וגם מסובקומבנק, שנמצאים תחת סנקציות של ארה"ב והאיחוד האירופי.
הפרסום הרוסי טוען עוד כי החל ייצור מכלולים למערכת הרוסית בטורקיה.