זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:04 | 17:17 |
תל אביב | 16:18 | 17:18 |
חיפה | 16:07 | 17:16 |
באר שבע | 16:23 | 17:21 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
28/08/22 08:17
21.6% מהצפיות
מאת IsraelDefense
המערכת EPAWSS מוסיפה למטוסי הקרב יכולות חדשות לאתר וליירט איומים קרקעיים ואוויריים בזירת הקרב | המערכת תורכב גם בדגמים החדשים F-15EX Photo by Tech. Sgt. James Bentley מטוסי קרב F-15 של חיל האוויר האמריקני מתחילים לקלוט "מערכת התרעות ושרידות פסיבית", חדשה תוצרת בואינג. המערכת EPAWSS מוסיפה למטוסי הקרב יכולות חדשות לאתר וליירט איומים קרקעיים ואוויריים בזירת הקרב. המערכת היא פרי שת"פ של בואינג עם תאגיד BAE SYSTEMS.
המערכת תורכב גם בדגמים החדשים F-15EX, הדגם הדומה ל-F-15IA שעתידים לשדרג את מערך מטוסי F-15 של חיל האוויר הישראלי.
שדרוג המטוסים מבוצע במתקני בואינג בסן אנטוניו. המערכת כוללת מכ"ם התרעות מתקדם וחליפת ל"א חדשה. פראט קומאר, סגן נשיא בואינג לתכניות F-15, הסביר שהמטוסים הראשונים שצוידו במערכת החדשה הוכיחו יכולות משופרות של חדירה למערכי הגנ"א של האויב, וכן הראו גמישות מבצעית.
שני מטוסי F-15 שהותקנו בהם המערכות השתתפו באחרונה בתמרון האוויר NORTHERN EAGLE והציגו יכולות מבצעיות מתקדמות בתרגיל מורכב.
28/08/22 08:28
14.55% מהצפיות
מאת IsraelDefense
עודד ירון חושף בהארץ כי עסקת מטוסי הביון מיולי האחרון בהיקף 200 מליוני דולרים בוצעה עם משרד הביטחון האיטלקי. שני המטוסים החדשים יתווספו לשניים קודמים שרכשה איטליה צילום: חיל האוויר של איטליה שני אירועים התרחשו ביולי האחרון. אמיר אשל ומשלחת של משרד הביטחון פגשה נציגים של משרד הביטחון האיטלקי. התעשייה האווירית מכרה מטוסי ביון למדינה אירופאית ב-200 מליוני דולרים.
שם המדינה נשאר חשאי, עד היום, כאשר פרסום של עודד ירון (הארץ) חשף כי מדובר באיטליה.
״העסקה נחתמה במארס 2022 ופורסמה במרשם משרד הביטחון האיטלקי (הזמנת רכש 2639) בסכום כולל של 209 מיליון יורו (230 מיליון דולר). תע"א חיכתה עד לפתיחת הסלון האווירי בפארנבורו בבריטניה, בחודש יולי, אז דיווחה על העסקה - ללא אזכור איטליה״, כותב ירון.
״צמד המטוסים החדשים יצטרף לשני מטוסי התראה מוקדמת שישראל כבר סיפקה לאיטליה בעשור הקודם במסגרת עסקת ענק הדדית שנחתמה ב-2011 וכללה גם מכירת לוויין צילום לצבא איטליה. מנגד חיל האוויר הישראלי רכש עשרות מטוסי אימון של חברת לאונרדו, שזכו בחיל לכינוי "לביא".״
28/08/22 08:03
10.8% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אלחנן הראל טוען כי ביקור שר הבטחון גנץ ביפן עשוי להוות אבן דרך חשובה בהתפתחות היחסים האסטרטגיים בין המדינות. ״סכסוכים בינלאומיים מיידיים (כמו במקרה של טייוואן והמפרץ הפרסי) דורשים פלטפורמות דיפלומטיות, מודיעיניות ואסטרטגיות מסוג חדש״, כותב הראל קרדיט - יוסי מאי הוא אולי אוהב סושי, אבל זו לא הסיבה ששר הבטחון, בני גנץ, מבקר ביפן ביקור רשמי ראשון אי פעם.
גנץ, נפגש בימים האחרונים בארה"ב עם בכירי מערכת הביטחון האמריקאים, במאמץ של הרגע האחרון להעלות את הטענות והחששות של ישראל, לפני שארה"ב ואיראן חותמות על הסכם גרעין חדש. מיד לאחר טס שר הביטחון ישירות מוושינגטון לטוקיו, בשבת בערב, להיפגש עמיתיו היפנים.
היחסים של יפן וישראל בהיבט הבטחוני היו מראשיתם מינוריים או לא קיימים. הדוקטרינה הפציפיסטית של יפן הייתה הפוכה לחלוטין למחויבותה הבלתי מתפשרת של ישראל להבטיח את נוכחותה ואת הישרדותה. זה השתנה לאט והחל מתפתח במהלך העשור האחרון.
התפתחויות גיאופוליטיות ואיומים חדשים בשולי האוקיאנוס השקט, כמו גם ההתפתחויות הדרמטיות במזרח התיכון תרמו להגברת הדיאלוג הדו-צדדי בענייני ביטחון.
כתוצאה מהאינטרס והצרכים ההדדיים, שתי המדינות חתמו בספטמבר 2019 על "מזכר הבנות" (הסכם סודיות) לאפשר זרימת מידע רגיש ול “ לחזק את היחסים במישור הבטחוני” בין המדינות. הסכם חשוב נוסף לשיתוף פעולה היה בחזית Cyber Security.
בשנה האחרונה נוצרו איחודים אסטרטגים חדשים כדי לענות על צרכים ביטחוניים חדשים ולהתמודד עם איומים טריטוריאליים הולכים וגוברים.
יפן העצימה את שיתוף הפעולה האסטרטגי שלה עם ארה"ב, אוסטרליה, בריטניה והודו כדי לשמור על האינטרס שלה במזרח האוקיאנוס השקט ולמנוע החמרת המצב נוכח הצהרות ואיומים סיניים גוברים.
ישראל בקצה השני של אסיה העמיקה את ההבנות ושיתוף הפעולה שלה עם ארה"ב, הודו ואיחוד האמירויות כדי לעמוד מוכנים נוכחהסלמת איומי הטרור האיראניים ולמנוע מאיראן מלהפוך למדינה גרעינית. על כן יש לשר גנץ נושאים רבים לדון עליהם עם עמיתיו היפנים והרבה מה להציע.
על הפרק, חיזוק חילופי מודיעין למאבק ב"ציר הרשע" בין צפון קוריאה לאירן. דיון בשיתוף פעולה אפשרי במערכות הגנה נגד טילים, כשאיומיה של צפון קוריאה הופכים להיות מסוכנים וממשיים יותר. מערכות ההגנה והטכנולוגיה הרב שכבתית של ישראל הוכיחו את יעילותה הבולטת במגוון מקרים.
נקודה נוספת היא סין, המזרזת את שיתוף הפעולה הכלכלי שלה עם איראן ומתעלמת מהסנקציות הכלכליות הבינלאומיות המוטלות על טהרן. ישראל מבקשת למנוע העברת טכנולוגיות שעשויות לתרום לפיתוחה הצבאי של איראן. לתעשיות הביטחון של ישראל ויפן יתרונות ומומחיות משלימה. העצמת שיתוף הפעולה תואיל הדדית בטווח הקצר והארוך.
לוחמת אבטחת סייבר הולכת ומשתכללת והפכה לאיום אסטרטגי על תשתיות ושירותים לאומיים. יפן נמצאת במצב מגננה וסיכון מתמיד מצד צפון קוריאה, סין ורוסיה. ישראל הפכה למובילה עולמית בלוחמת סייבר, ולכן העמקת שיתוף הפעולה הדו-צדדי עשוי לספק מענה בפני איומים אלו.
סכסוכים בינלאומיים מיידיים (כמו במקרה של טייוואן והמפרץ הפרסי) דורשים פלטפורמות דיפלומטיות, מודיעיניות ואסטרטגיות מסוג חדש. על ישראל ויפן להקים מבנים קבועים שכאלה ברמת שרי הגנה, חוץ וכלכלה.
ביקור שר הבטחון גנץ ביפן עשוי להוות אבן דרך חשובה בהתפתחות היחסים האסטרטגיים בין המדינות. כששתי המדינות חוגגות 70 שנה של יחסים דיפלומטיים, הגיע הזמן להביא מימד חדש רב חשיבות לרמות הגוברות והולכות של שיתוף פעולה.
28/08/22 08:12
9.39% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ההשערה היא שהסוללה הועברה כדי לחזק את ההגנה האווירית על כוחות רוסיים, כנראה באוקראינה This photo released by ImageSat International on August 27, 2022, shows Russia's S-300 system near Masyaf in northwestern Syria. (ImageSat International)
רוסיה החזירה לשטחה סוללת הגנ"א רוסית S-300 שהיתה מוצבת בסוריה – כך גילו צילומי לוויין של החברה הישראלית ImageSat .
הסוללה היתה מוצבת ליד העיירה מסיאף בצפון מערב סוריה. המערכת פורקה: מכ"ם הסוללה הועבר לבסיס האוויר הרוסי המיימים שבצפון סוריה, ואילו הסוללה נצפתה מועברת לנמל טרטוס, משם הועמסה על אניה רוסית שהפליגה לנמל נובורוסייסק בים השחור.
ההשערה היא שהסוללה הועברה כדי לחזק את ההגנה האווירית על כוחות רוסיים, כנראה באוקראינה, שניזוקה בעת המלחמה. סוללות S-300 בסוריה מופעלות על ידי רוסים בלבד.
באזור מסיאף יש פעילות רבה של כוחות איראניים ומיליציות פרו-איראניות שהותקפו כמה פעמים על ידי ישראל. החל משנת 2018 סיפקה רוסיה לסוריה שלוש סוללות S-300 שבכל אחת מהן שמונה משגרי טילים.
28/08/22 10:09
9.39% מהצפיות
מאת IsraelDefense
התקשורת הרוסית מדווחת כי מטרת הקרמלין היא לגייס מתנדבים במספר גדול, ובנוסף הוצעה חנינה לאסירים בתמורה לשירות צבאי באוקראינה http://kremlin.ru הנשיא פוטין הורה בסוף השבוע לצבא הרוסי להגדיל את מצבת כוחי האדם ב-137 אלף חיילים, עד כדי 1.15 מיליון חיילים בצבא רוסיה.
הצו הנשיאותי של פוטין יכנס לתוקפו ב-1 בינואר. לא ברור אם הכוונה לגיוס מתנדבים או מעין גיוס חובה בחוזה. בעבר הודיעה מוסקווה כי רק חיילים מנדבים שחתמו על חוזה עם משרד ההגנה ישתתפו ב"מבצע הצבאי המיוחד" באוקראינה.
התקשורת הרוסית מדווחת כי מטרת הקרמלין היא לגייס מתנדבים במספר גדול, ובנוסף הוצעה חנינה לאסירים בתמורה לשירות צבאי באוקראינה.
שליט בלארוס אלכסנדר לוקשנקו אמר ביום ששי כי מטוסי הקרב של ארצו עברו שדרוג שהעניק להם יכולת לשאת נשק גרעיני, וכי הדבר נעשה בתיאום עם רוסיה, בת ברית קרובה של בלארוס.
סוכנות AP מוסרת כי לדברי לוקשנקו ההחלטה על שדרוג מטוסיה הקרב שלו התקבלה בפגישתו עם פוטין בחודש יוני, אז הציע פוטין שמטוסי הקרב של בלארוס יוכשרו לנשיאת נשק גרעיני. הקרמלין לא הגיב על דבר לוקשנקו, שהזהיר את ארה"ב ובעלות בריתה מפני "מעשי פרובוקציה" נגד ארצו.
לפני כמה חודשים אמר לוקשנקו שניתן לאחסן בארצו נשק גרעיני של רוסיה אם ארה"ב ונאט"ו יעשו כן בפולין ובליטא, הגובלות עם בלארוס.
28/08/22 11:11
7.98% מהצפיות
מאת IsraelDefense
התקיפות נועדו להגן על חיילים אמריקניים וכדי למנוע התקפות על כוחות הקואליציה Photo by Staff Sgt. Juan Torres תקיפות האוויר האמריקניות בסוריה בשבוע שעבר נגד מטרות קשורות לאיראן נועדו להגן על חיילים אמריקניים וכדי למנוע התקפות על כוחות הקואליציה – כך כתב נשיא ארה"ב ביידן במכתב לנשיאת בית הנבחרים ננסי פלוסי.
ביידן הוסיף כי הוא שהורה על ביצוע התקיפות כדי לשמור על הביטחון ועל היציבות באזור.
רוסיה הודיעה בסוף, השבוע כי ארבעה מטוסי קרב ישראליים שיגרו ארבעה טילי שיוט ו-16 פצצות מונחות לעבר מכון מחקר בעיר מסיאף.
סוכנויות הידיעות טא"ס ו-RIA דיווחו שחיילים סוריים הפעילו נשק נ"מ מתוצרת רוסית והפילו שני טילי שיוט ושבע פצצות. למכון המחקר נגרם נזק. סוכנויות הידיעות הרוסיות מוסרות את הדברים מפי קצין רוסי בצבא רוסיה בסוריה.
28/08/22 11:11
7.04% מהצפיות
מאת IsraelDefense
תוספת החוזה הנה לתקופה של שנתיים וארבעה חודשים עד לסוף שנת 2024 ובמסגרתה יכללו 12 גרסאות שונות של רכב ה-Humvee 4th Brigade Combat Team, 4th Infantry Division משרד ההגנה האמריקני העניק לחברת AM General האמריקאית תוספת חוזה בשווי של 732.7 מיליון דולר לייצור 12 דגמי רכבים רב-תכליתיים בעלי קיבולת מורחבת Humvee של צבא ארה"ב.
תוספת החוזה הנה לתקופה של שנתיים וארבעה חודשים עד לסוף שנת 2024 ובמסגרתה יכללו 12 גרסאות שונות של רכב ה-Humvee שיזכו לתוכנית שיפור ביצועי הרכב ואמינותו.
Humvee הוא רכב טקטי קל-משקל, בעל ארבעה גלגלים, המונע על ידי מנוע דיזל. חברת AM General משדרגת ומתחזקת יותר מ- 160,000 רכבי Humvees.
28/08/22 11:14
7.04% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בשלב זה מדובר ברכש 26 מטוסים | כרגע יש להודים 42 מטוסי מיג 21 דגם M אך רק כמחצית מהם במצב טיסה | מדובר ברכש ביניים עד לסיום פיתוחו וייצורו שלח מטוס הקרב העתידי של הודו Photo by Jessica Nilsson
חברות בואינג ודאסו אווייאסיון מתחרות ביניהן על המטוס העתידי של הצי ההודי, והמועמדים הן F-18 'סופר הורנט' של בואינג או 'ראפאל' של דאסו.
אולם סגן מפקד הצי ההודי תת אדמירל ס. מ. גורמאד אמר בסוף השבוע שרכש אחד משני סוני המטוסים יהיה הסדר בינים בלבד, עד לסיום פיתוחו וייצורו שלח מטוס הקרב העתידי של הודו, תוצרת התעשיות המקומיות.
מדובר בעסקות ענק, אך הצי הודיע שבמסגרת הסדר בינים זה ירכוש רק 26 מטוסים, או F-18 או ראפאל. הצי ההודי קרוב להפעלת שתי נושאות מטוסים, והן זקוקות למטוסי קרב כדי שיהיו מבצעיות.
כרגע יש להודים 42 מטוסי מיג 21 דגם M אך רק כמחצית מהם במצב טיסה.
THE PRINT מוסר כי המטוס ההודי העתידי TEDBF יהיה דו-מנועי, יתחיל בקרוב בניסויים, ולא יהיה מוכן לטיסת בכורה לפני חמש עד שבע שנים, ומכאן פתרון זמני במטוסים תוצרת ארה"ב או צרפת.
תת אדמירל גורמאד אמר שהצי פועל במשותף עם משרד ההגנה ההודי לפיתוח המטוס העתידי תוצרת מקומית.