הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
30/08/22 08:02
16.41% מהצפיות
מאת IsraelDefense
"אם תנסה ישראל לקיים את איומיה להרוס את תכנית הגרעין של איראן, הם יראו במו עיניהם אם יישאר, או לא יישאר, משהו מהמשטר הציוני", אמר נשיא איראן אברהים ראיסי בתגובה לאיומים הישראלים הנשמעים מירושלים www.irna.ir נשיא איראן אברהים ראיסי הודיע אתמול כי כל ניסיון לחזור להסכם גרעין עם המעצמות חייב לכלול סיום חקירות פקחי האו"ם בנושא חלקיקי האורניום שהתגלו באתרי גרעין באיראן.
ראיסי איים על ישראל באומרו במסיבת עיתונאים בטהרן לרגל שנה לתפקידו כנשיא: "אם תנסה ישראל לקיים את איומיה להרוס את תכנית הגרעין של איראן, הם יראו במו עיניהם אם יישאר, או לא יישאר, משהו מהמשטר הציוני".
בעניין הסכם הגרעין אמר ראיסי: "ללא פתרון נושא חקירת פקחי סבא"א כל הדיבורים על הסכם הם חסרי משמעות". עיתונאי שאל אותו אם יסכים להיפגש עם הנשיא ביידן. ראיסי השיב במלה אחת "לא", ואחרי כן הסביר: "אין כל תועלת בפגישה בינינו, לא לעם האיראני ולא לטובת עמנו הדגול".
ראש הסוכנות לאנרגיה אטומית סבא"א רפאל גרוסי קרא לאיראן לספק הסברים לשרידי האורניום שנתגלו באתרים, והדגיש שהסוכנות לא תסגור את התיק הזה עד שלא תקבל תשובות מטהרן.
"תנו לנו תשובות, תנו לנו את שמות האנשים והמקומות כדי שנוכל להבהיר את המצב", אמר גרוסי לרשת CNN, "אנחנו לא נפסיק את החקירה. איראן לא נתנה תשובות טכניות מספקות. הרעיון שבגלל סיבות פוליטיות לא נבצע את תפקידנו אינו מתקבל על הדעת", אמר ראש סבא"א.
30/08/22 08:54
9.29% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הסוהר דיווח על כך לממונים עליו והופעל כסוכן של יחידת 'דרור'. במועד שנקבע נמסרו לו הטלפון הסלולרי, מטען ו-10,000 ש"ח | האסיר, תושב חברון כבן 49 אילוסטרציה. תמונה: שב״ס חטיבת המודיעין ומפל"ג בילוש דרור של שב"ס מנעו בחודש האחרון הברחה של טלפון סלולרי לאגף הביטחוני בבית סוהר 'אשל'. עפ"י החשד סוהר שב"ס התבקש ע"י אסיר עולם בטחוני להכניס לו לתאו מכשיר סלולרי ובתמורה יקבל סכום כסף נכבד.
הסוהר דיווח על כך לממונים עליו והופעל כסוכן של יחידת 'דרור'. במועד שנקבע נמסרו לו הטלפון הסלולרי, מטען ו-10,000 ש"ח. במהלך המפגש נעצרו אזרח ואסיר על ידי היחידה הטקטית של מג"ב ומפל"ג בילוש 'דרור'.
החקירה הועברה למחלק פשעים בתחנת באר שבע אשר פתחו בתאריך 23.8.22 בחקירה גלויה. האסיר, תושב חברון כבן 49, נעצר. מעצרו הוארך מעת לעת והיום, 29.8.22, עם תום מלאכת החקירה הוגשה כנגדו הצהרת תובע מטעם הפרקליטות בדבר כוונתה להגיש כנגדו כתב אישום בגין המיוחס לו.
ר' מפל"ג בילוש 'דרור', סג"ד א': "חטיבת המודיעין ומפל"ג הבילוש ימשיכו לבצע פעולות לסיכול ומניעת פשיעה בין כותלי בית הסוהר ומחוצה לו."
רס"ר יואב סבח מצוות החקירה בתחנת באר שבע: "מדובר באירוע חמור של נסיון לשחד עובד ציבור תוך הפרת החוק. נוהלה חקירה יסודית ומקיפה וסופה מיצוי הדין כנגד החשוד."
30/08/22 09:13
9.29% מהצפיות
מאת IsraelDefense
״טיפול בתחמושת הוא תפקידן של מכונות. אל תשלחו חייל לעשות עבודה של רובוט. תן לרובוטים לעשות את המשימות הכבדות״, כותבים בפרסום של החברה ביו-טיוב https://www.youtube.com/watch?v=mm5bE4uVVZo ECLIPS Logistics האוסטרלית פיתחה רובוט מיוחד לטעינת פגזים עבור תותח 155 מ"מ. ה-ARV ARMHS יטען ויפרוק אוטומטית פגזים ומערכות הנעה של 155 מ"מ כיכולת עתידית ותפחית את הצורך בחיילים לטעון ולפרוק תחמושת באופן ידני.
על ידי הוצאת חיילים מהעמסה ידנית, ARMHS יאפשר לשים חיילים למשימות בעדיפות גבוהה יותר ולהפחית פציעות שרירים ושלד. ARMHS גם תפחית את בזבוז הפגזים על ידי הפחתת הסבירות להפלתו של הפגז או להינזקו.
״טיפול בתחמושת הוא תפקידן של מכונות. אל תשלחו חייל לעשות עבודה של רובוט. תן לרובוטים לעשות את המשימות הכבדות״, כותבים בפרסום של החברה ביו-טיוב. ״טכנולוגיה זו תהיה מהפכנית ותספק פתרון לטיפול בתחמושת 155 מ"מ, שאף מדינה אחרת לא פתרה עדיין באמצעות אוטומציה.״
30/08/22 10:01
7.43% מהצפיות
מאת IsraelDefense
12 אלף חיילים | 450 אלף מ"ר בנוי | 4 מיליארד ש״ח | 2500 דונם | "בסיס חכם" קרדיט לתמונות: חברת סולל בונה חברת שיכון ובינוי שזכתה במכרז ה-PFI למימון, תכנון, הקמה ותפעול של קרית המודיעין בנגב למשך 26 שנים, השלימה סגירה פיננסית וחתמה על הסכמים להעמדת המימון להקמת הקריה בהיקף של כארבעה מיליארד שקל.
במקביל עלתה שיכון ובינוי, בימים האחרונים על הקרקע והחלה לבצע עבודות מוקדמות בשטח עליו עתידה להבנות הקריה.
פרויקט קרית המודיעין שמוביל מנהל המעבר דרומה בשיתוף עם אמ״ן בצה״ל, הוא הגדול והמשמעותי במעבר צה"ל לנגב. במסגרתו יוקמו למעלה מ-450 אלף מ"ר בנוי, בשטח של כ-2500 דונם.
בקריה ישרתו למעלה מ-12 אלף חיילים בסדיר ואנשי קבע מהיחידות האסטרטגיות של אגף המודיעין.
הקריה תיבנה כ"בסיס חכם" המאופיין בחדשנות תכנונית, עיצוב אדריכלי, תשתיות מתקדמות ויעילות אנרגטית.
אורלי כורם, ראש יחידת ההתקשרויות במנהל מעבר דרומה: "מנהל המעבר דרומה מוביל בשנים האחרונות חמישה מכרזי ענק בשיטת ה PFI. מכרז קרית המודיעין הוא המורכב והמאתגר שביניהם. השלמת הסגירה הפיננסית על ידי שיכון ובינוי מהווה צעד נוסף משמעותי בקידום הקמת קרית המודיעין".
30/08/22 08:42
6.19% מהצפיות
מאת IsraelDefense
דוברת פיקוד דרום של צבא אוקראינה נטליה הומניוק מסרה לסוכנות רויטרס כי כוחות צבא אוקראיניים פתחו במתקפות נגד בכמה אזורים בדרום, בעיקר לכיוון העיר חרסון שמחזיקים הרוסים Photo: Yevhen Zavhorodniy, John Beck, Konstiantyn Liberov and Vlada Liberova כוחות צבא אוקראיניים חמושים במיטב הנשק שמזרים המערב פתחו אתמול בסדרה של מתקפות נגד כדי לכבוש בחזרה שטחים שכבש הצבא הרוסי.
צוותי פקחים של הסוכנות הבינלאומי לאנרגיה אטומית של האו"ם יצאו לאוקראינה כדי לבדוק את הנעשה בכור הגרעיני בזפוריז'יה המוחזק בידי צבא רוסיה ומופעל על ידי צוות אוקראיני.
בשבועות האחרונים נהפך הכור המספק חשמל למקור סכנה בחזית המלחמה. מוסקווה וקייב מאשימות זו את זו בירי באזור הכור, ואילו באירופה חוששים מקרינה גרעינית אם הכור ייפגע מאש.
דוברת פיקוד דרום של צבא אוקראינה נטליה הומניוק מסרה לסוכנות רויטרס כי כוחות צבא אוקראיניים פתחו במתקפות נגד בכמה אזורים בדרום, בעיקר לכיוון העיר חרסון שמחזיקים הרוסים.
הדוברת לא מסרה את יעדי המתקפות המדוייקים ואמרה שהצבא הרוסי באזורים האלו "עדיין חזק למדי".
תושבים פונו מהעיר נובה קהוחקבה, 58 ק"מ צפונית לחרסון, כיוון שהרוסים שיגרו לעיר טילים וגרמו הרס. כך קרה גם בעיר מיקולייב מערבית לחרסון.
שוודיה הודיעה על חבילת סיוע צבאי בסך 50 מיליון דולר לאוקראינה. בשטוקהולם מבקר שר החוץ של אוקראינה דמיטרו קולבה, שביקש מהשוודים בעיקר תותחים ותחמושת.
"כל יורו, כל כדור וכל פגז חשובים ביותר", אמר שר החוץ קולבה. גם גרמניה מתכוננת לשדרג את סוללות התותחים ואת מערכות הגנ"א של אוקראינה.
30/08/22 10:13
6.19% מהצפיות
מאת IsraelDefense
על פי משרד ההגנה האמריקאי, מזרק המידזולם האוטומטי החדש מהווה שיפור לעומת מזרק הדיאזפאם המשמש אותם כיום ולפיכך יחליף אותו | המזרק פותח בישראל ומיוצר במפעל חברת רפא בירושלים והוא כבר משווק בטריטוריות אחרות תחת אישור חירום Photo by Pfc. Daniel Parrott חברת רפא קיבלה אישור FDA למזרק אוטומטי המכיל 10 מ"ג של מידזולם, ראשון מסוגו בעולם, המיועד לטיפול בסטטוס אפילפטיקוס (התקף מסכן חיים) במבוגרים. פיתוח המוצר הינו פרי שיתוף פעולה נוסף של חברת רפא עם משרד ההגנה האמריקאי אשר הניב בשנת 2017 את מזרק האטרופין האוטומטי של רפא.
מזרק המידזולם מיועד לטיפול בסטטוס אפילפטיקוס, או פרכוסים חוזרים, במבוגרים, התקפים הנגרמים גם במקרים של חשיפה לגז עצבים. על פי משרד ההגנה האמריקאי, מזרק המידזולם האוטומטי החדש מהווה שיפור לעומת מזרק הדיאזפאם המשמש אותם כיום ולפיכך יחליף אותו.
אישור ה-FDA התקבל בהליך מואץ אשר מעיד על חשיבות המוצר והצורך הדחוף בו. תהליך הרישום ארך פחות מחמישה חודשים במסגרת שיתוף פעולה בין מחלקת ההגנה של ארצות הברית וה- FDA האמריקאי.
על פי הקווים המנחים של האיגוד האמריקאי לאפילפסיה, מידזולם במתן דרך השריר הינו טיפול תרופתי בקו ראשון בסטטוס אפילפטיקוס. החידוש שמביאה חברת רפא הינו בצורת המתן של מידזולם במזרק אוטומטי הניתן בהזרקה לשריר הירך (ניתן לשימוש גם דרך ביגוד), באופן פשוט ומהיר שאינו דורש פתיחת וריד (intravenous line).
מדובר ביתרון משמעותי לשימוש בשטח בשעת חרום, משום שטיפול מהיר מפחית נזקים העלולים להתפתח עקב פרכוס מתמשך.
המזרק פותח בישראל ומיוצר במפעל חברת רפא בירושלים והוא כבר משווק בטריטוריות אחרות תחת אישור חירום. מזרק המידזולם הוא תוספת חשובה לקו המזרקים של רפא, שכולל מספר פורמולציות לשעת חירום.
אמיר לוין, מנכ"ל רפא, הסביר כי: "אנו גאים באישור שקיבלנו מה - FDA למוצר מציל חיים זה. מדובר במוצר כחול לבן המהווה בשורה משמעותית בעולם רפואת החירום ובכך מחזק את היותה של רפא גורם מפתח באספקת פתרונות חירום רפואיים לצבאות, ממשלות, וצוותי חירום בארץ ובעולם".
רועי שי, מנהל פתרונות חירום ברפא, הוסיף כי: "לשימושיות הנוחה במזרק אוטומטי משמעות רפואית רבת משקל הן בטיפול המיידי והן לטווח הארוך, שכן מחקרים קליניים הוכיחו כי טיפול מהיר בסטטוס אפילפטיקוס קשור ישירות לחזרה מהירה יותר לשגרה, ולהפחתת סיכון לנזק נוירולוגי מתמשך ובלתי הפיך. מדובר במוצר שיוכל לסייע בהצלת חיים רבים ברחבי העולם".
חברת רפא הישראלית נוסדה בשנת 1937, והיא ממוקמת בירושלים. רפא היא אחת מחברות התרופות המובילות בישראל ומהווה שחקן גלובלי בעולם הפתרונות למצבי חירום רפואיים, בהיותה ספק של מספר מזרקים אוטומטיים שונים לסוכנויות ממשלתיות, צבאות ואוכלוסיות אזרחיות. בעלת השליטה ברפא היא קרן ההשקעות פימי.
30/08/22 12:11
6.19% מהצפיות
מאת IsraelDefense
לאחר שמוצרי הטילאות האמריקאים הצליחו להקשות על הרוסים באוקראינה, הממשל האמריקאי רוצה למכור מוצרי טילאות גם לטאיוואן להרתעת הסינים U.S. Navy courtesy photo/Released ממשל ביידן מתכנן לבקש רשמית מהקונגרס לאשר מכירת נשק מוערכת ב-1.1 מיליארד דולר לטייוואן הכוללת 60 טילים נגד ספינות ו-100 טילי אוויר-אוויר, לפי שלושה מקורות של אתר politico.
החדשות מגיעות כאשר סין ממשיכה לשלוח ספינות מלחמה וכלי טיס לתוך מיצר טייוואן על בסיס יומי, שבועות ספורים לאחר שהדוברת ננסי פלוסי ביקרה באי המנהל העצמי וגינתה את ניסיונותיה של בייג'ינג לבודד ולהפחיד את טייוואן. בתגובה לביקורו של פלוסי, בייג'ין פתחה בתרגילים צבאיים מסיביים חסרי תקדים ברחבי טייוואן שכללו ירי טילים מעל האי בפעם הראשונה.
חבילה העזרה, שנמצאת עדיין בשלב מוקדם של אישורים, כוללת 60 טילי AGM-84L Harpoon Block II תמורת 355 מיליון דולר, 100 טילי אוויר-אוויר AIM-9X Block II Sidewinder תמורת 85.6 מיליון דולר, ו-655.4 מיליון דולר עבור מכ"ם. טילי ה-Sidewinder יחמשו את מטוסי ה-F-16 של טאיוואן.
30/08/22 14:10
5.88% מהצפיות
מאת IsraelDefense
תחנות טעינה, ממשקי API ואתגרי שרשראות האספקה - אלו היבטי הסייבר העיקריים בשוק הרכב החשמלי לפי חברת Upstream bigstock כלי הרכב שלנו מקושרים מאי פעם ומבוססי תוכנה יותר מתמיד. לצד היתרונות הברורים בתפעול, בנוחות ובצמצום הנזק הסביבתי, המעבר המסיבי להנעה חשמלית טומן בחובו גם לא מעט איומים שהיצרניות, ספקיות הציוד והלקוחות חייבים לתת עליהם את הדעת.
מתחילת השנה ניתחה Upstream למעלה ממאה אירועי סייבר. הדו"ח החצי שנתי שלה מעלה שלושה איומים מרכזיים.
תחנות טעינה
פרצות האבטחה בהן עלולות להפוך לעקב אכילס של הענף כולו. תשתית טעינה זמינה, אמינה ובטוחה היא חיונית לחוויית משתמש יציבה ולהמשך האימוץ של הרכב החשמלי. אלא בזמן שפרוטוקולי התקשורת רק מתגבשים, הרגולציה עודנה רפה ומטענים זולים ופשוטים נמכרים ללא כל תקינה מחייבת - מידע פרטי רב ערך, כולל אמצעי תשלום, זורם בשני הכיוונים באין מפריע.
ה"בהלה לזהב" של הטעינה החשמלית הולידה כשלי בטיחות חמורים וחשפה את המשתמשים להונאות ותקיפות כופר. היא הפכה את המטענים לפגיעים בפני מניפולציות, אם באופן פיזי ואם מרחוק, שעלולות להאט את פעילותם או להשבית אותם כליל. האיום נע במספר וקטורי תקיפה: מרשת הטעינה לציי רכבים (G2F), מרשת הטעינה לרכב (G2V) ומהרכב לרשתות טעינה (V2CN).
במחצית הראשונה של 2022 זוהו ודווחו פגיעויות רבות בתחנות טעינה, שאפשרו לתוקפים להתחזות לאדמין ולבצע פעולות מרחוק. ברוסיה הותקפו ושותקו מטענים בידי ספקי רכיבים מאוקראינה. בבריטניה נפרצה תחנת טעינה והוצג בה תוכן בלתי הולם, כשבעלי רכבים לא מצליחים להטעין אותם בעקבות חיוויי מתח גבוה שגויים. כן זוהו תקיפות כופר נגד מטענים ומשתמשי רכבים.
המרוץ להיות הראשון בשוק כלל עקיפת פרקטיקות מקובלות של אבטחת מידע. כדי שלקוחות יוכלו לבטוח בתשתית הטעינה, ועל מנת שכלי הרכב יהיו מוגנים בכל עת, חיוני לאכוף פרדיגמת אבטחת מידע חדשה ולבסס יכולת לפעול במשותף.
ממשקי API
הממשקים מציעים דרך פשוטה ויעילה להרחבת הפונקציונליות ולשיפור החוויה. הם מקצרים Time-to-Market ומספקים הזדמנות לצמיחה מהירה בהכנסות. יותר ויותר אפליקציות מתממשקות למערכות הפנימיות של הרכב לשם הפונקציונליות הבסיסית ביותר שלהן.
בעזרת הממשקים ניתן להפעיל פיצ'רים ברכב ושירותים במינוי כגון נעילה מרחוק, התנעה מרחוק ומערכות בידור. אלא שגם ידיים זדוניות עלולות לנצלם כדי לגרום לפעולות שונות ברכב ולאפשר השתלטות מרחוק.
בראשית השנה חשף האקר עם "כובע לבן" פגם בפרוטוקולים מוצפנים של יצרנית רכב חשמלי גדולה, שאפשר לו להשיג בקלות מפתחות לצורך פתיחת דלתות וחלונות ברכבים, התנעה שלהם והשבתה של מערכות ההגנה.
באירוע אחר ניסה האקר להתחבר למספר כלי רכב בו-זמנית דרך אפליקציית סמארטפון המאושרת על ידי היצרן, וזאת ללא כל ידע על זהות הבעלים. בארצות-הברית הצליחו רוכשי רכבים להתחבר אליהם דרך האפליקציה עוד בטרם סופקו להם בפועל.
למרות אמצעי ההגנה המתקדמים שהתקינו היצרניות, מספר התקיפות בווקטור עלה משמעותית. פתרונות מבוססי IT מתקשים להתמודד עם ההיקף, בעיקר בשל הפער בהבנת ההקשר והאופן שבו כלי הרכב מתנהגים ופועלים.
אסטרטגיית אבטחת המידע של הממשקים חייבת לעבור חשיבה מחדש כדי למקסם את הערך שהם מסוגלים לתת ולהימנע מסיכוני האבטחה והפרטיות. הפתרונות חייבים לספק את כל מנעד האיומים ולדאוג שהמידע יופיע בקונטקסט הרלוונטי. רק כך ניתן יהיה להבין כיצד ממשקי ה-API משמשים כראוי - ומתי הם צריכים לעורר חשד.
אתגרי שרשראות האספקה
שרשראות האספקה המודרניות נשענות במידה רבה על כלי רכב מקושרים. ואם נדמה היה שמשבר שייגרם עקב תקיפת כופר או טעות אנוש יוגבל למישור המקומי, הרי שהכלכלה הנוכחית, לצד המודעות הגוברת לרווחים שניתן לגרוף מתקיפה, מעוררים דאגה בהקשר הגלובלי. זה לא דיון תיאורטי: העולם קיבל השנה מספר המחשות לשיתוק הפוטנציאלי.
מתקפת סייבר אילצה יצרנית רכב יפנית לסגור 14 מתקני ייצור. באירוע אחר, ניסיונות של חוואים לתקן בעצמם ציוד חקלאי פתח דלת לחולשות רבות בשרשראות האספקה. האקרים השיגו גישה לדאטה (ושיתפו אותו בדארק ווב) של כל מי שקנה רכב משתי יצרניות, לאחר ששכנעו את הרוכשים, שלא בידיעתם, להתקין נוזקה בכלי הרכב הפגומים.
שלא בהקשרי סייבר: יצרנית משאיות גרמנית סגרה שני מפעלים והורידה את קצב הייצור באחרים עקב מחסור ברכיבי חיווט מאוקראינה. משבר השבבים מאט מכירות של מכוניות חדשות ופוגע ביכולת לענות על הביקוש. ונזכיר כי ב-2021, מכלית גדולה חסמה את תעלת סואץ למספר ימים ושיבשה שרשראות אספקה גלובליות לשבועות.
שרשראות האספקה רגישות בהרבה מכפי שהוערך. סיכוני הסייבר מציבים איום חמור שעלול לשתק את הכלכלה ולהסב נזק כביר. במיוחד בעתות אינפלציה ומיתון, כששרשראות האספקה מתוחות ממילא עד לקצה בשל המגפה והמלחמה באירופה.
לכן, בעוד ציים מסחריים ממשיכים בחשמול כלי הרכב, צוות האנליסטים של Upstream נמצא בכוננות גבוהה מחשש לתקיפות מניפולטיביות נגד שרשראות האספקה. הביטחון שלהן ושל כולנו תלוי במערך אבטחת מידע שמסוגל לעמוד באתגר.