הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
08/11/22 07:57
12.2% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מנכ"ל אנרג'יאן מתיוס ריגס אמר כי כל חמישה הבארות במאגר כריש הניבו תוצאות תמונה: אנרג'יאן חברת אנרג'יאן דיווחה על מציאת גז טבעי בבאר 'זאוס' ועל המשך קידוח בבאר 'הרקולס', שיהיה הקידוח האחרון בשנת 2022.
החברה הודיעה אתמול כי הסתיים הקידוח בבאר 'זאוס', וכי אניית הקידוחים 'סטנה' תעבור לקדוח בבאר 'הרקולס'. ב'זאוס' נתגלה גז בכמות המוערכת ב-13 BCM גז טבעי. עתה החלה החברה בקידוח 'הרקולס' בלוק 23.
מנכ"ל אנרג'יאן מתיוס ריגס אמר כי כל חמישה הבארות במאגר כריש הניבו תוצאות, ולפיכך תכנית הקידוחים נחשבת למוצלחת. החברה בוחנת כמה אפשרויות למסחור הגז שהתגדלה באזור 'אולימפוס', כולל שימוש בהתשתיות קיימות ופיתוח תשתיות חדשות.
במחצית הראשונה של שנת 2023 תחליט אנרג'יאן על תכנית הפיתוח שלה לשנה הבאה.
08/11/22 14:44
9.45% מהצפיות
מאת IsraelDefense
החשוד הוא טייס מסוקים לשעבר שעובד בתעשייה ביטחוניות אמריקאית | הכסף עבר מסין לחשבון בנק בקוריאה על שם ביתו החורגת של החשוד | במספר פעמים הוא העביר לסוכנים הסינים מידע ממעסיקיו בארה״ב bigstock שאפור מויניאן, טייס מסוקים לשעבר של צבא ארה"ב שהפך לקבלן אזרחי, בן 67 מסן דייגו, נידון בבית המשפט הפדרלי ל-20 חודשי מאסר על כך שפעל כסוכן של ממשלת סין. לפי הפרסום, הוא קיבל אלפי דולרים מנציגי ממשלת סין כדי לספק מידע הקשור לתעופה ממעסיקיו הביטחוניים.
על פי מסמכי בית המשפט, מויניאן שירת בצבא ארה"ב בארצות הברית, גרמניה ודרום קוריאה משנת 1977 עד 2000. לאחר שירותו, עבד עבור קבלני הגנה שונים בארה"ב - כולל בסן דייגו - וכן משרד ההגנה. הוא עבד בפרויקטים הכוללים מידע מסווג.
על פי הסדר הטיעון שלו, בזמן שמויניאן עבד עבור קבלן ההגנה בפרויקטי תעופה שונים ששימשו את הצבא וסוכנויות הביון של ארה"ב, פנה אליו אדם בסין שטען שהוא עובד בחברת גיוס טכנית. אדם זה הציע למויניאן את ההזדמנות להתייעץ עבור תעשיית התעופה בסין.
במרץ 2017, מויניאן נסע להונג קונג שם נפגש עם המגייס כביכול והסכים לספק מידע וחומרים הקשורים למספר סוגי מטוסים שתוכננו ו/או יוצרו בארצות הברית בתמורה לכסף.
מויניאן קיבל כ-7,000-10,000 דולר במהלך הפגישה ההיא. על פי הסדר הטיעון שלו, בפגישה זו ובכל הפגישות שלאחר מכן, ידע מויניאן שאנשים אלה מועסקים או מכוונים על ידי ממשלת סין. עם החזרה לארצות הברית, החל לאסוף חומרים הקשורים לתעופה, שכללו העברת חומר מרשת המעסיק להתקן נייד.
בספטמבר 2017, מויניאן נסע לחו"ל, ובמהלך עצירת ביניים בשדה התעופה בשנגחאי, נפגש עם פקידי ממשל סין וסיפק חומרים, כולל מידע קנייני מהמעסיק שלו. לאחר מכן, דאג מויניאן לקבל תשלום עבור המידע הזה דרך חשבון הבנק הדרום קוריאני של בתו החורגת. מויניאן אמר לבתו החורגת שהכספים הללו הם תשלום עבור עבודת הייעוץ שלו בחו"ל והורה לה להעביר לו את הכספים במספר עסקאות.
בסוף מרץ 2018, מויניאן נסע לבאלי ונפגש שוב עם אותם אנשים. מאוחר יותר באותה שנה, הוא החל לעבוד אצל קבלן אחר. במהלך פרק הזמן הזה, אותם אנשים בסין העבירו אלפי דולרים לחשבון הבנק הדרום קוריאני של בתו החורגת של מויניאן, שלאחר מכן העבירה את הכספים למויניאן במספר עסקאות.
באוגוסט 2019, מויניאן נסע שוב להונג קונג ונפגש עם אותם אנשים שם שולם לו שוב כ-22,000 דולר במזומן עבור שירותיו. מויניאן ואשתו הבריחו את הכסף הזה בחזרה לארצות הברית.
על פי הסדר הטיעון שלו, מויניאן גם הודה ששיקר בשאלוני הרקע הממשלתיים ביולי 2017 ובמארס 2020, כאשר הצהיר בכזב כי אין לו קשרים קרובים או מתמשכים עם אזרחים זרים וכי אף אזרח זר לא הציע לו עבודה.
08/11/22 16:47
8.27% מהצפיות
מאת IsraelDefense
נשק הסטנדאופ האמריקאי מקנה יתרון לצבא אוקראינה, אך זה קטן ככל שמתקרבים לגבול הרוסי | במקביל, הרוסים התארגנו מחדש לפי טווח רקטות ה-HIMRAS, במהלך נוסף שמקטין את יעילותן בטווחים קצרים Photo: Patryk Jaracz, Adrienne Surprenant, Evgeniy Maloletka, Igor Tkachev, Daniil Russov, Kostiantyn Liberov and Vlada Liberova, AFU Support Forces Command, Vlad Voloshyn for ArmyInform. הפלישה הרוסית לאוקראינה נכנסת לחודשה העשירי, כאשר יתרון הצבא האוקראיני על פני הצבא הרוסי טמון בנשק מערבי. מאז תחילת הלחימה, ארה״ב ומדינות אירופה התארגנו על משלוחי מערכות נשק מתקדמות לצבא אוקראינה, לצד אספקת מודיעין. העיקרית ביניהן היא מערכת HIMRAS - רקטות מדויקות לטווח רחוק של עד 500 ק״מ.
בעוד מערכת HIMRAS מסוגלת להגיע עם חימוש מתאים למאות ק״מ כאמור, האמריקאים סיפקו לאוקראינים חימוש לטווחים קצרים של עשרות ק״מ (על פי הערכות עד טווח 80 ק״מ). הסיבה לכך היא להגביל ביודעין את היכולות האוקראינות נגד הרוסים לרמה הטקטית. בעוד מערכות של מאות ק״מ יאפשרו לאוקראינים לפגוע במטרות אסטרטגיות בשטח רוסיה, חימוש לכמה עשרות ק״מ ימנע זאת ויספק לאוקראינים יתרון טקטי בשטח אוקראינה בלבד.
זו אחת הסיבות למשל שרואים א-סימטריה בפגיעה בתשתיות חשמל בין רוסיה לאוקראינה. בעוד הרוסים משתמשים בחימוש סטנד-אופ מקומי או תוצרת איראן כדי לפגוע ברשת הולכת החשמל או ייצורו באוקראינה ממאות ק״מ, הפוך זה לא קורה. אם הרוסים יכולים לפגוע באספקת חשמל לקייב, בירת המדינה, מדוע האוקראינים לא פוגעים באספקת החשמל למוסקווה?
המרחק בין קייב למוסקווה הוא כ-700 ק״מ בקו אווירי. אם האוקראינים מקצרים טווח עד לקווים המזרחיים הנשלטים על ידי הרוסים, הם מגיעים לקרבת מוסקבה עם חימוש HIMRAS מתאים. במרחק כזה, אפשר להחשיך את מוסקווה, כמו שרוסיה עושה לקייב.
כאשר רקטות ה-HIMRAS הגיעו לאוקראינה, הרוסים לא היו ערוכים לכך. האוקראינים ניצלו זאת כדי להשמיד מערכי פיקוד ושליטה. בכך הם הצליחו לערער את השליטה של הרוסים בתאי שטח של עשרות קמ״ר. וכך, תא אחרי תא, הרוסים איבדו פיקוד ושליטה, מחסני נשק, קווי אספקה - והאוקראינים התקדמו. הרוסים מה עשו? ובכן, הם הסיגו את מחסני הנשק ומערכי הפיקוד והשליטה לתוך שטח רוסיה או ממש קרוב לגבול.
הסיבה לכך היא שהרוסים יודעים שהנשק המערבי שניתן לאוקראינה, מגיע עם אליה וקוץ בה - אפשר להלחם ברוסים, אבל רק עד גבול הרצון של הבית הלבן. ארה״ב יודעת שאם נשק אמריקאי יפגע במטרות אסטרטגיות בשטח רוסיה או אם נשק אמריקאי יגרום למוות של אזרחים רוסים בשטח רוסיה, הרוסים יבינו שארה״ב מעורבת צבאית בסכסוך. זה יגרור הסלמה של הלחימה, ייתכן עד הצורך לערב את נאט״ו בלחימה.
לסיכום, הנשק המערבי מביא עימו ברכה וקללה. הברכה מאפשרת לצבא אוקראינה להשיג מומנטום טקטי נגד הרוסים. הקללה שהוא אינו מאפשר לאוקראינים לפגוע בעורף הרוסי, כפי שעושה רוסיה בכיוון ההפוך. הרוסים, לאחר שספגו מפלות, התארגנו מחדש לפי טווח הרקטות האמריקאיות. מכאן, שמהלך זה יחד עם האיסור לפגוע בעורף הרוסי, צפויים להקטין את יעילות הרקטות כנשק סטנדאופ.
08/11/22 09:35
7.48% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מפעיל תחבורה ציבורית יכול לצפות בנתוני נוסע, גם אם זה השתמש בשירותי מפעיל אחר - בתנאי שיש הסכם משותף בין המפעילים | משרד התחבורה מבטיח יותר פיקוח במערכת חדשה שאמורה להכנס במהלך 2023 bigstock האם ידעתם שמפעיל תחבורה ציבורית יכול לראות את כל היסטוריית הנסיעות שלכם, גם אם עשיתם שימוש במפעיל אחר, עימו יש לו הסכם משותף? כלומר אם בחרתם במפעיל A, ויש לו הסכם עם מפעיל B, הוא יכול לראות את כל הנסיעות שלכם אצל מפעיל B. יתרה מזאת, מאגר המידע המשותף לכלל המפעילים, הידוע תחת השם ״המסלקה״, אינו רשום כמאגר נתונים רשמי, כנדרש בתקנות רשות הפרטיות במשרד המשפטים.
הסיבה לכך היא שהמערכת עוברת שדרוג. במקום מאגר ״המסלקה״, הנתונים אמורים לעבור למערכת חדשה תחת השם ״שירות מקוון לשיתוף״. כאשר תסתיים ההגירה, השירות ירשם כמאגר רשום. זה צפוי להתרחש במהלך אמצע 2023 ואילך.
שאלות עולות גם לגבי מידת המידור בגישה לנתוני הנסיעות הפרטיים של פלוני, במפעיל התחבורה הציבורית. למי יש גישה לנתונים? מה מידת הפיקוח? אם נמצאה גישה לא מורשית, למי היא מדווחת? ומה קורה אם פלוני רוצה למחוק את הנתונים שלו מהמסלקה (הזכות להשכח)?
תגובת משרד התחבורה
״המאגר של מרכז השירות הארצי לתחבורה ציבורית, (המכונה גם "המסלקה"), מופעל על ידי בנק הדואר עבור משרד התחבורה. המאגר קולט מכלל מפעילי התחבורה הציבורית (להלן – המפעילים) את כל נתוני הפעולות הנעשות על כרטיסי הרב קו, זאת באמצעות ממשקים ישירים עם המערכים האחוריים של המפעילים. המידע משמש לשם מתן שירות לנוסעות ולנוסעים בתחבורה הציבורית ולניהול ההתחשבנות של המשרד מול המפעילים.
״בשנת 2021 פרסם המשרד מכרז להקמה, הפעלה ניהול ותחזוקת מרכזי שירות לנוסעים בתחבורה הציבורית באמצעות כרטיס חכם (להלן- המכרז), כאשר יישומו המדורג צפוי לחול בחודש מאי 2023.
״כחלק מתהליך האינטגרציה ליישום שלב א במכרז, החל המשרד בפיתוח והקמת שירות מקוון לשיתוף (להלן- שמ"ש) – שהינו מערכת מקוונת של המשרד הכוללת מאגר מידע מרכזי שצפוי להחליף את המסלקה, אליו יועבר ויתקבל מידע אל ומהמשרד האחורי של מפעילי התחבורה הציבורית, עם סיום שלב האינטגרציה והפעולות הכרוכות בפיתוח, הקמת והגדרת השמ"ש – יפעל המשרד לרישום השמ"ש כמאגר מידע.
״לשאלה בדבר גישת המפעילים לנתוני המסלקה, יצוין כי מפעיל יכול לראות במסלקה, באמצעות המערכת שלו (Back Office), את כל הפעולות של כרטיס רב קו מסוים שנעשו אצלו כמפעיל וכן את כל הפעולות שנעשו בהסכם משותף לו ולמפעילים האחרים, כמו למשל חוזה ערך צבור עבור חוזים משותפים.
״כאשר המטרה בגישת המפעיל למידע זה, היא לאפשר מתן שירות לנוסעות ולנוסעים בתחבורה ציבורית. על בסיס רציונל זה, ככל ונוסעת או נוסע בחרו לנסוע עם מפעיל מסוים, יוכל אותו המפעיל לראות את כל הפעולות שנעשו אצלו או משותפות לו ולמפעילים האחרים.״
08/11/22 07:02
7.09% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אשל, לשעבר מפקד חיל האוויר, הודיע לשר הביטחון בני גנץ על כוונתו לסיים את תפקידו בקרוב אחרי שנתיים וחצי של כהונה בתפקיד קרדיט צילום: אגף דוברות והסברה במשרד הביטחון
שתי התפטרויות השבוע של בכירים במערכת הביטחון: ראש המל"ל איל חולתא, ואתמול הודיע על סיום תפקידו מנכ"ל משרד הביטחון אלוף מיל. אמיר אשל.
אשל, לשעבר מפקד חיל האוויר, הודיע לשר הביטחון בני גנץ על כוונתו לסיים את תפקידו בקרוב אחרי שנתיים וחצי של כהונה בתפקיד. אשל הודיע שיישאר במשרד ככל הנדרש וידאג להעברה מסודרת של התפקיד למנכ"ל הבא, לכל משימה שתידרש.
השר גנץ הודה למנכ"ל אשל על תרומתו לביטחון המדינה, ואמר שהוא הוביל שורה ארוכה של תהליכי התעצמות ובניין הכוח, פעל לחיזוק היצוא הביטחוני, ליחסים האסטרטגיים עם מדינות רבות, כולל ארה"ב ומדינות הסכמי אברהם, ולקח חלק משמעותי בפרוייקט העברת צה"ל לנגב.
08/11/22 07:56
7.09% מהצפיות
מאת IsraelDefense
סמנכ"ל התעשייה האווירית, ומנהל חטיבת כלי טיס צבאיים, משה לוי: ״יחד עם שותפנו מחברת Airbus, אנו עומדים לרשות ארגון Frontex בכל שידרש״ תמונה: תעשייה אווירית רשות התעופה האזרחית של יוון, בהמלצת הסוכנות האירופית לבטיחות תעופה, אישרה לראשונה הטסת מל"ט הרון 1 של התעשייה האווירית במרחב האווירי של יוון.
האישור להטסת המל"ט ניתן במסגרת הפעלת המערכת עבור פעילות מבצעית של ארגון פרונטקס (הסוכנות להגנת חופים וגבולות), לצורך שירותי סיור ימי והגנת חופים באירופה. טיסות המל"טים מבוצעות במרחב האווירי האזרחי האירופאי, תחת נהלי טיסה אזרחיים ללא כל מעורבות ובקרה צבאית.
מערכות ההרון 1 בשירות פרונטקס מצוידות במטע"דים אלקטרואופטיים לראיית יום ולילה ומכ"מי סיור ימי המספקים תמונה מודיעינית עדכנית ומדויקת בזמן אמת. תמונת מודיעין זו מופצת למקבלי ההחלטות בחדרי המצב באמצעות מערכת ייחודית המשפיעה על איכות יכולות התיאום, התכנון והפיקוד של המשימות.
סמנכ"ל התעשייה האווירית, ומנהל חטיבת כלי טיס צבאיים, משה לוי: "זוהי גאווה גדולה עבור התעשייה האווירית, שמל"ט ההרון מתוצרתה טס במרחב האווירי האזרחי בשמי אירופה.
״יחד עם שותפנו מחברת Airbus, אנו עומדים לרשות ארגון Frontex בכל שידרש, ומתכוונים לספק את השירות הטוב ביותר. מל"ט ההרון צבר כבר למעלה מ 500,000 שעות טיסה מבצעיות ברחבי העולם, ואין ספור הצלחות. אנו מצפים לראות את הצלחתו גם כאן ".
08/11/22 12:38
6.69% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ה-ACS היא מערכת מטען אוטונומית למשימות לוגיסטיות אוטונומיות מקצה-לקצה, המנחיתה באופן אוטונומי את המטען הנכון במקום הנכון ולאחר מכן בוחרת ומתחברת באופן עצמאי למטען חדש
תמונה: Heven Drones Heven Drones מפתחת וספקית ישראלית של פלטפורמות רחפנים עם יכולות הרמה כבדה, תציג את מערכת המטען האוטונומית שלה ACS המאפשרת ביצוע משימה אוטונומי לחלוטין של משימה לוגיסטית בכנס UVID DroneTech 2022 שיתקיים בתל אביב ב-9 בנובמבר.
לדברי Heven, מערכת ה-ACS המתבססת על פלטפורמת הרחפנים מרובת הרוטורים "אורבני" של החברה הממקסמת את משקל המטען תוך שמירה על מגבלת המשקל האזרחי של 25 ק"ג, מנחיתה באופן אוטונומי את המטען הנכון במקום הנכון, עם דיוק של שלושה עד חמישה סנטימטרים.
בטיסה על מספר סמנים, המערכת גם מזהה מהו המטען החדש הנכון לאיסוף ומתחברת אליו באופן אוטונומי. פלטפורמת ACS מאפשרת משימות לוגיסטיות אוטונומיות מלאות, מציעה סיבולת טיסה של עד 37 דקות עם משקל מטען מרבי של עד 8 ק"ג.
בכנס UVID DroneTech 2022 תציג חברת Heven Drones גם את מערכת ה-H100 שלה, פלטפורמת רחפנים מתקדמת למשקלים כבדים. ל-H100 עם יכולת נשיאת מטען של 35 ק"ג, זמן טיסה מרבי של 40 דקות ויכולת טיסה רובוטית אמיתית.
08/11/22 08:47
6.3% מהצפיות
מאת IsraelDefense
״אלביט מערכות רואה בהפקת התובנות מהמידע המודיעיני כמרכיב משמעותי בתפיסה הכוללת של עולם המודיעין על כל רבדיו״, הסביר שוקי יהודה, סמנכ"ל מחקר ופיתוח של אלביט מערכות בכנס Ramon GeoInt360 תמונה: באדיבות אלביט שוקי יהודה, סמנכ"ל מחקר ופיתוח של אלביט מערכות אמר בכנס Ramon GeoInt360 כי אלביט שמה כמטרה להפיק יותר מהמידע הנאסף תוך יצירת Ecosystem שלם.
״אלביט מערכות רואה בהפקת התובנות מהמידע המודיעיני כמרכיב משמעותי בתפיסה הכוללת של עולם המודיעין על כל רבדיו״, הסביר יהודה. ״בשנים האחרונות הושקעו מאמצי פיתוח בהגדלת כוח החישוב והבאתו קרוב ככל שניתן לסנסורים באופן שיאפשר עיבוד זמן אמת, קישוריות ומיצוי מידע להעצמת היכולת לסגירת מעגלים מהירה (Sensor to Shooter).״
אלביט היא יצרנית הטלסקופים ללווייני התצפית של מדינת ישראל, כאשר החברה גם עוסקת בתחום האנליטיקה, כולל יכולת טיפול ב- Big Data, אחסון ותיוג, בינה מלאכותית ועוד.
בין השאר אלביט פיתחה אלגוריתמיקה לזיהוי אנומליות, יכולות עקיבה אחר מטרות בתנועה, יכולות סיווג ותלת מימד שמשפרות משמעותית את הפקת התובנות מהמידע הנאסף ממגוון רחב של סנסורים בתחומים ספקטרליים שונים. כמו גם, בשכבות איסוף שונות, החל מהחלל דרך הרום הגבוה, שכבת הביניים והמערכות הקרקעיות.