הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
07/12/22 08:50
24.03% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ביום עיון לכתבים טכנולוגים שנערך בימים האחרונים בקרייה, דיברו בכירים בחטיבת שילוח (שיטות לחימה) על הצורך בטכנולוגיות מתקדמות לקבלת החלטות בשדה הקרב אילוסטרציה | צילום: דובר צה״ל בימים האחרונים הוזמנו כתבי טכנולוגיה, בהם כותב שורות אלו, לקרייה, ליום עיון סביב חדשנות בצה״ל. את האירוע הובילה חטיבת שילוח (חטיבת שיטות לחימה) שהוקמה לצורך קידום חדשנות בצה״ל שאף פתח מכללה לחדשנות. האיש שאמון על חטיבת שילוח הוא תא״ל יובל גז, לשעבר מח״ט הצנחנים.
צה״ל הוא ארגון ענק של מאות אלפי אנשים, מקובע במסגרת צבאית נוקשה, מערכת פיקוד היררכית ונושא על גבו היסטוריה של מאבקים פוליטיים פנימיים, שאיך נאמר, השאירו צלקות בדמות מנגנונים שלא תמיד עובדים טוב. חלקם מיותרים.
כוכבי רצה ״לנער את העץ״ ולהפוך את צה״ל לארגון יותר אפקטיבי במלחמה ובכלכלת המלחמה. במהלך יום העיון הייתה תלויה באוויר אמירה אחת על הקיר: קבלת החלטות מהירה יותר. בארגון כמו צה״ל, זה אתגר גדול. הביורוקרטיה והשמרנות, לרוב, צומחים בצמוד לגודל הארגון.
הרבה סיסמאות
כיאה ליום עיון טכנולוגי, אפיינו אותו בעיקר סיסמאות. הרבה מאד מושגים טכניים נזרקו לחלל החדר, כאשר מרביתם נחתו ללא קישור כלשהו לפעילות צה״ל. וגם מה שסיפרו, היה די שטוח בשל טיעוני ביטחון שדה. כך שלא ניתן לדעת מה הפער בין הסיסמאות למציאות בשטח.
ובואו, לא צריך להיות קלאוזוביץ׳ כדי להבין שעם האמל״ח המודרני שיש היום, מהירות קבלת ההחלטות בשדה הקרב היא עניין מהותי יותר מבעבר. אם בעשור האחרון מדברים על ״האויב הנעלם״ במשבצת זמן של 30 שניות, עכשיו מתחילים לדבר על שניות בודדות ואפילו חלקיק שניה.
זוהי משבצת זמן לא אנושית. מפקד אנושי (להלן: מקבל החלטות בצבא), טוב ככל שיהיה, אינו מסוגל לעבד כמות מידע מאלפי סנסורים הפזורים במסגרת הלחימה ולהגיע להחלטה אופטימלית בכמה שניות בודדות או לפעמים, בפחות משניה. את זה, רק מערכת מחשוב יכולה לעשות.
באותו הקשר, אחד המונחים שנזרקו לחלל האוויר הוא ״קוונטים״. בישראל עדיין אין מחשב קוונטי. החליטו רק השנה לבנות אחד ב-200 מליוני ש״ח. למרות זאת, בצה״ל כבר חושבים על איך מחשב כזה ישפיע בהיבט קבלת החלטות בשדה הקרב. לא רק בהקשר הצפנה. אלא גם, מיצוי ידע מתוך המידע בזמן מיידי.
ניהול אוטומטי של המלחמה
הסיסמאות הטכנולוגיות נזרקות כאשר ברקע, צה״ל כבר תקופה עוסק בהטמעת פתרונות ניהול אוטומטיים לניהול קרב. ביניהן, מערכת טירת האג״מ לניהול המלחמה, מערכת ״הדק חכם״ של רפאל להפעלת אש ותשתית תקשורת בשם צי״ד של אלביט. אלו אבני יסוד טכנולוגיות בדרך ליישום אוטומציה בשדה הקרב. מעבירים החלטות הקשורות להפעלת אש, מהאדם למחשב.
ניתן להניח, כי כמו בצבא האמריקאי, גם בצה״ל חושבים על פיתוח כלי תומך החלטות (עוזר חכם) ברמה האסטרטגית והטקטית. חזון של עוזר חכם לכל חייל, שיגיד לו מה החלופות שלו בכל רגע נתון בשדה הקרב ואיזו חלופה עדיפה לפי דירוג שקבע המחשב. ניתן לחשוב גם על מודל פיקוד שטוח במקום היררכי, שבו מחשב מרכזי מספק המלצות לכל חייל בצורה דיפרנציאלית בזמן אמת. זה למאמר אחר.
בתכנון של צה״ל, האדם ידקור נקודה במפה בהתקן ממוחשב. דקירה זו תסמן לאח הגדול איפה יש אויב ומשם, המערכת מאחורה תחליט, בהתאם למלאים, מחיר חימוש, ועוד מגוון פרמטרים, איזה חימוש לשלוח למטרה ומתי. ישנם גם קולות המדברים על הוצאת האדם מהלופ בהפעלת אש בדור הבא של המערכות. אם מכונה יודעת לבדה לאתר ולזהות אויב, היא יכולה להעביר את המידע למרחב אש ממוחשב שיחליט איך להשמיד אותה. כל מעגל האש יהיה אוטומטי.
שדה הקרב הריק
מאמצי פיתוח אלו אמורים להביא את צה״ל קרוב יותר לתפיסת ״שדה הקרב הריק״. דיונים פילוסופיים בהגות צבאית בנושא החלו עוד במאה ה-19. בהפשטה, שדה קרב ריק הוא שדה קרב שכמות האנשים בו פוחתת, עד כדי שדה קרב ריק. התיאורטיקנים הראשונים שעסקו בנושא, חקרו מלחמות על ציר הזמן, וחישבו את כמות האנשים שהיו בשטח המלחמה. כמה קמ״ר היה לכל אדם. הם מצאו, שככל שהזמן התקדם, ישנם פחות אנשים בשדה הקרב.
הסיבות המיוחסות לתזה זו היו קשורות לשיפור בקטלניות של מערכות הנשק ולטווח שלהן. אם אפשר להרוג מרחוק במדויק, לא צריך לראות את האויב פנים לפנים. אפשר להמצא מחוץ לשדה הקרב, תופעה המוכרת כנשק Stand Off. עם השנים, הטווח והמהירות של מערכות הנשק גדלו. בצה״ל, בעשור האחרון, מדברים על 30 שניות לסגור מעגל אש. מאיתור עד השמדה.
המשמעות, שאויב יכול להמצא בשדה הקרב לכל היותר 30 שניות לפני שהוא מושמד. ככל שפרק הזמן הזה קטן, כך מתקרבים לשדה קרב ריק (נוכחות בשדה הקרב שואפת לאפס). בשלב כלשהו, הסיכון עבור אדם בשדה הקרב יהיה קרוב למוות ודאי ואז אנשים לא יכנסו לשדה הקרב בכלל. תזת שדה הקרב הריק גם מסבירה את מגמת אימוץ כלים בלתי מאוישים. מכונות קל לאבד, אנשים פחות.
החזון הזה הולך ומתממש בעשורים האחרונים. מערכות איסוף מודיעין מודרניות, לטווחים ארוכים, יודעות לאחוז שטחים עצומים של עשרות ק״מ והן מתקדמות למאות ק״מ. מהאוויר, חלל, ים או מהקרקע או שילוב סנסורים לכדי תמונה אחת. מערכות התקשורת משתנות. אספקת פס רחב בכל מקום מלווין או ממסר מוטס, יכולות ניתוב תקשורת עצומות, שיהוי נמוך, הצפנה ועד אפשרות לעבוד בתצורת בועות בנתק.
מפלטו של המסתתר
במצב כזה, ערפל הקרב נהיה פחות סמיך, עד שהוא עתיד, מתישהו, להעלם לגמרי. זו תהיה הנקודה שבה יתממש שדה הקרב הריק. ואנחנו, כאנושות, לא רחוקים משם. רק לאחרונה ארה״ב הכריזה על הצבת 100 כשב״מים בים הערבי לניטור האזור הימי והיו פרסומים גם על רשת סנסורים תת ימית לאיתור צוללות. זירת הים נשארה מפלטו האחרון של המסתתר והאנושות, כאמור, קרובה לפתור גם את האתגר הזה ולספק אחיזת שטח בים.
כאשר יהיה מודיעין זמן אמת בכל זירות הלחימה, בשילוב מערכות תקיפה Stand-Off לטווחים קצרים וארוכים, כל מי ומה שיכנס לשדה הקרב יאותר, יזוהה ויושמד לפני שיספיק לעשות משהו. לשם צה״ל מכוון והחדשנות היא הכלי שאמור להביא אותו ליעד זה.
מקומו של האדם
הפיל שבחדר, שלא נידון ביום העיון המדובר, היא השאלה מה יעלה בגורלו של הפיקוד האנושי. נשים בצד את הקושי האנושי לקבל החלטות אופטימליות בלחץ תחת אש ואת ההליך הביורוקטי של קבלת אישור ביצוע משימה בצה״ל. גם אם נתמקד רק ביכולת עיבוד הנתונים הדרושה מאלפי סנסורים בשדה הקרב, נגיע די מהר למסקנה שבמרווחי זמן כה קטנים בין איתור להשמדה, האדם הוא החוליה החלשה.
וניחשתם נכון, גם המונח בינה מלאכותית נזרק לאוויר ביום העיון בהקשר קבלת החלטות. וגם כאן, ניתן להניח שצה״ל מאמץ בשנים האחרונות רשתות ניורונים שונות כדי לסמלץ תהליכים ולבחון כיצד ניתן לשפר אפקטיביות בתהליכים מבצעיים ותפעוליים. כאשר אלגוריתמים יכנסו לקבלת ההחלטות ברמה האסטרטגית והטקטית בצורה רחבה, תעלה השאלה מה תפקידו של הקצין בקרב. צה״ל אמנם עוד רחוק משם, אך הצפון כבר סומן.
בינתיים בלי בינה מלאכותית, אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה של צה״ל הציג ביום עיון כיצד הוא הצליח לחסוך כ-300 מליוני ש״ח בשנה על הסעות חיילים עם אפליקציות ״זוזו״ ו״שאטל״. וכל זה באמצעות שינוי זווית החשיבה כיצד מסתכלים על הסעות חיילים בימי ראשון וחמישי. בפחות משנתיים פיתוח, הצליחו באגף להקטין את כמות החיילים הנוסעים בתח״צ בכמליון איש בחודש. הפחתה זו מפנה לאזרחים מקומות ברכבת ובאוטובוס.
וזו רק דוגמא אחת בהסעות חיילים. דמיינו מה יהיה כאשר אלגוריתמים חסרי רגש ופוליטיקה יתחילו לחקור את התהליכים בצה״ל מנקודת מבט כלכלית או מבצעית. אין ספק, צה״ל נמצא בהליך טרנספורמציה דיגיטלית מואץ, שעתיד להציף הרבה שאלות לגבי אופיו העתידי של ארגון צבאי, בעיקר ביחס בין בני אדם למערכות מחשוב.
07/12/22 10:46
16.28% מהצפיות
מאת IsraelDefense
תנועת מפקדים למען ישראל: ״הטלת ספק בכושר השיפוט של מפקד כלפי פיקודיו, חלחלה ל״שטח״ ויצרה גל של הסתה כנגד מפקדים״ אילוסטרציה | צילום: דובר צה״ל מכתב שנשלח בשם תנועת ״מפקדים למען ישראל״ מבקש מראש הממשלה המיועד, בינימין נתניהו: ״ממך אנו מצפים ודורשים פעולה דחופה שתבהיר את חיוניותה הקיומית של אחדות שרשרת הפיקוד״
המכתב נשלח על ידי אלוף (מיל) מתן וילנאי בשם 412 מבכירי המפקדים בעבר, בצה״ל, מוסד, שירות הביטחון הכללי, משטרת ישראל ובכירי משרד החוץ.
״אני פונה אליך כמי שהאחריות העליונה לביטחון המדינה ובתוך כך ולעוצמת צה״ל, מונחת על כתפיו״, לשון המכתב.
״אנחנו קוראים לך למנוע תקיעת טריז בין המפקדים והלוחמים. חיוני לשמור על ערך הקריאה הפיקודית ״אחרי״ שתכליתה העליונה היא הדוגמא האישית והובלת הכוח בנחישות למימוש משימתו ולניצחון. ערכים אלו נקנו בדם, יזע ודמעות של מיטב חברינו, מפקדינו, פיקודנו ומשפחותיהם ויתכן שזר לא יבין זאת.
״הטלת ספק בכושר השיפוט של מפקד כלפי פיקודיו, חלחלה ל״שטח״ ויצרה גל של הסתה כנגד מפקדים. אמירות מסוג זה זורעות פלגנות וקרע בין מפקדי צה"ל לחייליהם ומביאות לקטיעת שרשרת הפיקוד, לאנרכיה ולאי ביצוע המשימות ותגרומנה להשתמטות ולהתפוררות צה"ל ככוח אפקטיבי. למותר לציין כי יצירת אי אמון בין מפקדים לפקודים היא משאת נפשו של האויב שמשקיע רבות במטרה לגרום לקרע שכזה, ולקרע בין הצבא לאזרחים.
״הנזק כבר נעשה, ואנו דורשים ממך, ראש הממשלה המיועד, שלא להתעלם מהמציאות שמתפתחת ולפעול כבר עכשיו בנדון. אינך זר למערכת הצבאית, וחזקה עליך ששנים רבות אתה ער את לחשיבות העליונה של האחריות ההדדית בתוך צה״ל, ללכידות וערך הרעות, וודאי שאתה אמור להכיר ולהבחין בין ביקורת לגיטימית על צה״ל, שטוב וראוי שתיאמר, לבין הקמת חיץ בתוך הצבא בין מגזרים שונים בין אם הם פיקודיים ובין אם הם סקטוריאליים.
״אתה כמי ששייך למשפחת השכול יודע היטב עד כמה מסוכנות והרסניות אמירות ״תמימות״ כאלה ובעיקר כשהן ״מתגלגלות״ לשטח באופן שאין לשלוט בו.
״ממך אנו מצפים ודורשים פעולה דחופה שתבהיר את חיוניותה הקיומית של אחדות שרשרת הפיקוד, ואת הגיבוי הנדרש לקיומה של אחדות זו למען ביטחון ישראל וחוסנו של צה"ל כצבא העם של כולנו. כוחו של צה"ל בנוי גם על הגיבוי לו הוא זוכה מהציבור הרחב, ולמנהיגות האזרחית כוח אדיר והשפעה מכרעת בסוגיה זו.
״התעלמות מהתופעות החמורות להן אנו עדים, מביאה להחמרתן, להתפשטותן ולהפיכתן ללגיטימית. בהמשך תידרשנה ועדות חקירה לשאלה היכן נזרעו הזרעים שיובילו לאסון. חובתך כמנהיג הבכיר במדינה, לצאת פומבית בקריאה המגבה את צה"ל ואת מפקדיו ולגנות כל פגיעה בהם, גם אם בשלב זה היא מילולית.״
07/12/22 09:34
12.4% מהצפיות
מאת IsraelDefense
על פי הצהרות התעשייה הטורקית, מדובר במל״ט על קולי המותאם לסוגי משימות הלחימה האוויריות שבדרך כלל מבוצעות על ידי מטוסי קרב מאוישים https://youtu.be/pZixxELTcCQ המל"ט הטורקי החמוש החדיש והגדול ביותר תוצרת חברת BAYKAR ביצע בתחילת השבוע את המראת הבכורה שלו, שהיתה קצרה מאוד – המל"ט התרומם מעט מעל למסלול ונחת מיד.
המל"ט Kizilelma (תפוח אדום בטורקית) נראה כמו מטוס קרב, היצרן טוען שיש לו תכונות חמקנות מסוימת והוא מצויד בכנפי דלתה קנאר ליציבות ותמרון.
הטורקים מגדירים את המל"ט החדש 'מטוס קרב לא מאוייש'. הוא מונע במנוע תוצרת אוקראינה. מתכננים שבשלב מאוחר יותר המל"ט יהיה על-קולי ויותאם לניהול קרבות אוויר עם כלי טיס אחרים.
WAR ZONE מדווח כי משערים שהמל"ט יוכן לשהות באוויר בין חמש לשש שעות רצופות, רדיוס מבצעי שלו 500 מייל ימי ורום טיסה 35 אלף רגל.
מטע"ד במשקל 3,306 פאונד ומערכות נשק כמו חימושי אוויר-קרקע מדוייקים וטילי אוויר-אוויר שמפתחים בתעשיה הטורקית.
07/12/22 10:39
12.4% מהצפיות
מאת IsraelDefense
L3Harris הציעה למנהלת תוכנית הרכש הקוריאנית דגם המצויד במכ"ם חדיש של התעשייה האווירית בישראל בדגם האחרון של בומברדייה, ה-Global 6500 https://businessaircraft.bombardier.com/en/aircraft/global-6500#bba-pdp-... קוריאן אייר חתמה ביום שני האחרון על הסכם שיתוף פעולה עסקי מקיף בנושא מערכות בקרה מוטסות (מטוסי משימה) במשרד של L3Harris International בג'ונג-גו, סיאול.
מערכת הבקרה המוטסת, אותה מנסה הצבא הקוריאני להכניס, היא מכ"ם ועמדת פיקוד מעופפת ונקראת גם מערכת התרעה ובקרה מוקדמת מוטסת (AEW&C). הוא לא רק מזהה ומנתח מטרות מרכזיות ברחבי הארץ אלא גם מפקד ושולט על פעולות צבאיות באוויר בזמן אמת.
L3Harris הציעה למנהלת תוכנית הרכש הקוריאנית דגם המצויד במכ"ם חדיש של התעשייה האווירית בישראל בדגם האחרון של בומברדייה, ה-Global 6500. היא גם הבטיחה הנחה דרסטית במחיר ובעלות תחזוקה בהשוואה למערכות בקרה מוטסות קיימות. , והעברה מלאה של טכנולוגיית שילוב מערכות.
על פי ההסכם, קוריאן אייר תשתתף בתהליך הכולל של שיפוץ וייצור המוני של חלקים למערכות בקרה מוטסות הנרכשות בנוסף, לאחר שהצבא ירכוש אותן ישירות דרך L3Harris, כמו גם הדרכה למפעילי מערכות.
07/12/22 10:08
10.08% מהצפיות
מאת IsraelDefense
צפי להסכמים בסכום ראשוני של כ-30 מיליארד דולר ייחתמו בפסגה הסינית-סעודית והסינית-ערבית שתתקיים השבוע בריאד REUTERS/Damir Sagolj/File Photo צפי להסכמים בסכום ראשוני של כ-30 מיליארד דולר ייחתמו בפסגה הסינית-סעודית והסינית-ערבית שתתקיים השבוע בריאד. נשיא סין שי ג'ינפינג ישהה בריאד בימים רביעי וחמישי וידון עם מארחיו בעיקר בנושאי אנרגיה וכלכלה.
רשת CNN מדווחת שבפסגה הסינית-ערבית שתתקיים השבוע במקביל ישתתפו 14 ראשי מדינות ערביות. סוכנות רויטרס מוסרת שביקור נשיא סין בסעודיה מתקיים בימים של מתח בין ריאד לבין וושינגטון בנושאי הפקת נפט ואופ"ק.
סין וסעודיה נהגו בצורה דומה כאשר נמנעו מהטלת סנקציות על רוסיה עקב המלחמה באוקראינה, למורת רוחה של ארה"ב.
סעודיה חוזרת ומדגישה את חשיבותה של מוסקווה בכל הנוגע להפקת נפט וגז. בחודש שעבר אמר הנשיא ביידן שעל ארה"ב "לשקול מחדש" את השותפות עם סעודיה, ואחרי כן ניסה לתקן את המצב בביקורו המתוקשר בסעודיה.
07/12/22 10:14
8.53% מהצפיות
מאת IsraelDefense
פוטין הגיע לאזור הגשר יחד עם סגן ראש הממשלה מאראט קוסנולין, הממונה על תיקון הגשר ושוחח עם עובדים בגשר http://kremlin.ru/events/president/news/69604/photos/69225 הנשיא פוטין ניסה להעלות את מוראל חייליו באוקראינה כאשר חצה בשיירת מכוניות את הגשר המוביל לחצי האי קרים, גשר שניזוק באוקטובר בהתפוצצות משאית נפץ.
פוטין הגיע לאזור הגשר יחד עם סגן ראש הממשלה מאראט קוסנולין, הממונה על תיקון הגשר ושוחח עם עובדים בגשר, שאורכו 19 ק"מ, אחד הגשרים הארוכים באירופה. הגשר שימש מעבר חשוב לחיילים וציוד במלחמה באוקראינה.
נוכח איומי צבא אוקראינה לתקוף שוב את הגשר, דיבר פוטין על הצורך בסלילת כביש חדש לאורך חוף יום אזוב, כדי לחבר את קרים עם דרום רוסיה.
מושל חבל קורסק ברוסיה, חבל הגובל עם אוקראינה, מסר כי שני שדות תעופה רוסיים נפגעו בתקיפת כטמ"מים של צבא אוקראינה. אחד משדות התעופה נמצא עמוק בתוך שטח רוסיה.
בקייב לא התקבל אישור לתקיפת שדה תעופה עמוק בתוך שטח רוסיה, אבל מיכאיל פודוליאק, יועצו הבכיר של הנשיא זלנסקי, אמר על כך: "כאשר מישהו פולש לתוך ארץ אחרת, במוקדם או במאוחר יתחילו כלי יטיס אלמונים לעוף לתוך שטחו. כדור הארץ הוא עגול".
סוכנות AP מדווחת כי תקיפת שדה תעופה הנמצא 500 ק"מ מגבול אוקראינה, עמוק ברוסיה, עלולה לסמן הסלמה מסוכנת במלחמה. זאת, כיוון שבאחד הבסיסים האלו ברוסיה מוצבים מפציצים רוסיים בעלי כושר נשיאת נשק גרעיני .
07/12/22 10:19
8.53% מהצפיות
מאת IsraelDefense
במסגרת התרגיל, הגיעה נושאת המטוסים הצרפתית "Charles de Gaulle” ועליה ארבעת מטוסי "רפאל" | המטרה: שת"פ אסטרטגי, בינלאומי, בין שני הצבאות תמונה: דובר צה״ל תרגיל אוויר בינלאומי של חילות האוויר של ישראל ושל צרפת הסתיים אתמול (יום ג') בהשתתפות ארבעה מטוסי ראפאל צרפתיים ומטוסי F-16I 'סופה' מטייסת 'האחת', טייסת 201.
במסגרת התרגיל, הגיעה נושאת המטוסים הצרפתית "Charles de Gaulle” ועליה ארבעת מטוסי "רפאל". צוותי האוויר הישראלים טסו "כתף אל כתף" עם הצוותים הצרפתים ותרגלו יחד התמודדות משותפת כנגד איומים אווירים ותקיפת מטרות במטרה ללמוד, לשתף ולקיים הפרייה הדדית.
האימון היווה אבן דרך חשובה בהעצמת שיתוף הפעולה האסטרטגי - בינלאומי בין צה"ל לצבא הצרפתי ותרם למוכנות הכוחות. דובר צה"ל מסר שמשתתפי תרגיל 'רוח מזרחית' תרגלו התמודדות עם איומים אוויריים ותקיפת מטרות. המטרה היתה ללמוד לשתף פעולה בין חילות האוויר, וזו היתה אבן דרך חשובה בשת"פ האסטרטגי הבינלאומי בין שני הצבאות.
מפקד בסיס רמון, אלוף-משנה ג': "השבוע התקיים אימון משותף עם חיל האוויר הצרפתי, מטוסי "סופה" ישראליים ומטוסי "רפאל" צרפתיים. יחד קיימנו אימון איכותי ומאתגר, המשלב מספר אלמנטים, אשר יביא לשיפור הכשירות בשני הצדדים והידוק היחסים בין המדינות והצבאות".
07/12/22 10:31
7.75% מהצפיות
מאת IsraelDefense
המכרז יהיה סגור עבור חברות הסלולר בלבד | מצאי התדרים במכרז יכלול 2,500 מה"ץ בתחום 26 גה"ץ bigstock ועדת המכרזים של משרד התקשורת בהשתתפות משרד האוצר מפרסמת היום (ד') את מכרז התדרים השני בדור 5 שנועד לחזק ולהגדיל באופן ניכר את יכולות הדור החמישי של חברות הסלולר.
על מנת לתת מענה לצרכים השונים של התקשורת הסלולרית בישראל, המשרד יקצה תדרים נוספים ומתקדמים בתחום 26 גה"ץ בהיקף משמעותי ל-5G לחברות הסלולר בלבד.
הוספת התדרים צפויה לחזק ולהגדיל באופן ניכר את יכולות ה-5G של חברות הסלולר; לקדם חדשנות בתשתיות, בשירותים וביישומים מתקדמים; לשמור על התחרות ולקדם תחרות טכנולוגית בתשתיות ושירותי 5G לרווחת הציבור ולהגברת הפריון המשקי.
עקרונות המכרז
מצאי התדרים במכרז יכלול 2,500 מה"ץ בתחום 26 גה"ץ.
המכרז יהיה סגור עבור חברות הסלולר בלבד.
מפעילי סלולר ברשת משותפת יהיו רשאים להשתתף במכרז לבדם או בדרך של הגשת הצעה משותפת לשני השותפים.
דור 5 נותן פתרון לבעיות קיבולת וכל זאת תוך שיפור חוויית משתמש הקצה במספר אופנים.
אולטרה פס רחב: היכולת לספק מהירות גבוהה מאד עבור יישומים כגון: גישה לאינטרנט, שיחת ועידה בווידאו, מציאות רבודה ושימושים נוספים ככל שיהיו בעתיד.
Massive IOT היכולת לתמוך בתקשורת בין מספר עצום של רכיבים לרבות מכשירים, מכונות וחיישנים.
Mission Critical: היכולת לתמוך בתקשורת המתאפיינת באמינות גבוהה מאוד ושיהוי קצר ביותר המאפשרים לדוגמה: אוטומציה תעשייתית, יישומים רפואיים חדשים, אמצעים בטיחותיים וביטחוניים וכלי רכב אוטונומיים.
שר התקשורת, יועז הנדל: "היום אנו בסגירת מעגל נוספת עם הוצאת המכרז השני של דור 5. בשנתיים האחרונות הפך משרד התקשורת לסיירת של משרדי הממשלה בהורדת חסמים ועידוד חדשנות.״
מנכ"לית משרד התקשורת, לירן אבישר בן-חורין: "אפליקציות הדור החמישי יפרצו אל חיינו בסערה. רשתות פרטיות יהפכו את האצטדיונים ואת בתי החולים לחכמים, בטוחים ומהירים. רמזורים חכמים ימנעו עומסים בכבישים וימנעו תאונות דרכים. מטופלים בכל מקום בארץ יוכלו לקבל טיפולים רפואיים מרחוק, והכל בלחיצת כפתור.
״אני קוראת לחברות הסלולר לפרוס אתרי דור 5 בכל רחבי הארץ כדי לשפר את איכות החיים של הלקוחות שלהן ולהציב את ישראל בחזית החדשנות העולמית".