הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
14/12/22 09:27
21.3% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מנהל התכנית מטעם לוקהיד מרטין, ג'ייסון ברטולומיי, מסר שהטיל ההיפר-סוני יכול לטוס במהירות גדולה מחמישה מאך Giancarlo Casem/Air Force חיל האוויר של ארה"ב ביצע את השיגור הניסיוני הראשון של אב-טיפוס מבצעי של הטיל ההיפר-סוני AGM-183 תוצרת לוקהיד מרטין.
טיסת השיגור הראשונה התקיימה ב-9 בחודש מעל חופי דרום קרוליינה. לוקהיד מרטין הודיעה שהטיל ההיפר-סוני שוגר ממפציץ B-52 STRATOFORTRESS והטיל טס במהירות פי חמישה ממהירות הקול. בשיגור הבכורה, ביצע הטיל את המסלול שתוכנן לו, והבדיקות הראשונות הוכיחו שהשיגור עבר בהצלחה.
מנהל התכנית מטעם לוקהיד מרטין, ג'ייסון ברטולומיי, מסר שהטיל ההיפר-סוני יכול לטוס במהירות גדולה מחמישה מאך ולתמרן במעופו, ולכן יהיה קושי רב לעקוב אחר הטיל ולהפילו.
הגנרל הדגיש כי רוסיה וסין משקיעות בפיתוח טילים היפר-סוניים משלהן, ומכאן הלחץ שמפעיל הקונגרס על הצבא ועל לוקהיד מרטין להתקדם במהירות בפיתוח מערכת הטיל, פרוייקט ARRW.
אנדרו האנט, עוזר השר לענייני חיל האוויר, אמר שהטיל ההיפר-סוני מיועד להתמודד עם איומים עתידיים והוא יהיה חלק מתמהיל של מערכות נשק חדישות שמיועדות ליירט ולהשמיד מטרות איכות של האויב.
14/12/22 09:14
19.44% מהצפיות
מאת IsraelDefense
על פי דיווחים בתקשורת זרה, כוחות של בלארוס יקיימו ״תרגיל נגד טרור״ על גבול אוקראינה | חשש במערב: פוטין דוחק בלוקשנקו להתערב בלחימה Photo: Oleg Palchyk, Jeff Mitchell for Getty Images, Edward Kaprov, Serhii Korovainyi for Wsjphotos, Simona Supino, Eli Tyler, Paula Bronstein for Getty Images, Vitalii Yurasov in the Aero.tim team. כוחות צבא בלארוס הועברו לקרבת הגבול עם אוקראינה, מדווחים כלי תקשורת בבלארוס, בת הברית הקרובה ביותר לרוסיה של פוטין.
בלארוס הודיע כי קירוב הכוחות לגבול האוקראיני הוא חלק מתרגיל "לחימה נגד טרור", אך לדברי דיפנס בלוג, יש חשש במערב שמדובר באיום נוסף ויתכן שזו הכנה למתקפה רוסית מחודשת לתוך אוקראינה - דרך הגבול הבלארוסי.
רשמית נמסר שמטרת התרגיל היא לתרגל הנעת כוחות מהירה לשטחים שתוכננו מראש, הפעלת ציוד צבאי והקמת גשרים על נהרות ניימן וברזינה במערב ובמזרח בלארוס. כך הודיע משרד ההגנה של בלארוס. לצורך התרגיל ייסגרו השבוע כבישים ראשיים ותיאסר תנועת אזרחים באזורי הגבול בין שתי המדינות.
AVIATION WEEK מדווח שצבא ארה"ב עומד לספק לצבא אוקראינה מערכת מיוחדת שמדמה תקיפות טילי קרקע-אוויר ומבלבלת את האויב.
המכשיר יוצר דימוי של איום טילי קרקע-אוויר ומטוסים, וכך נותן לאויב תמונת מצב שגוייה ולא אמיתית. המכשיר נקרא THREAT EMITTER והוא למעשה סימולטור הפועל כמו מכ"ם, משדר שידורים זהים לאלו של שיגור מטיל ומבלבל את האויב. הפנטגון מסר שמדובר במערכת זולה ויעילה.
DEFENSE BLOG מדווח שמהנדסים אוקראינים פיתחו משגר רקטות קרקעי המשגר רקטות מסוג S-8. המשגר "סיוולקה" מכיל 16 צינורות שיגור וניתן להרכיבו על כל כלי רכב צבאי.
14/12/22 08:40
14.81% מהצפיות
מאת IsraelDefense
באמצעות ה- NLAW, חייל בודד יכול להשמיד טנק מערכה ראשי מודרני המוגן בכבדות בטווחים שבין 20 ל-800 מטרים https://www.saab.com/products/nlaw חברת סאאב השבדית הודיעה השבוע (רביעי) כי קיבלה הזמנה ממשרד ההגנה הבריטי לאספקת מערכות טילי נ"ט קלים מהדור-הבא (NLAW). שווי ההזמנה הוא כ-280 מיליון דולר והאספקה תתבצע בשנים 2023-2026.
NLAW היא מערכת טילים מונחים נגד טנקים המשוגרת מהכתף התוקפת את הטנק מלמעלה. לדברי חברת סאאב, מערכת ה-NLAW משלבת את הפשטות של נשק קל נגד שריון עם היתרונות של מערכות טילים מונחות כבדות המופעלות על ידי צוות.
באמצעות ה- NLAW, חייל בודד יכול להשמיד טנק מערכה ראשי מודרני המוגן בכבדות בטווחים שבין 20 ל-800 מטרים.
יש להזכיר כי בריטניה סיפקה לא מזמן מספר רב של טילי נ"ט מסוג NLAW לאוקראינה כדי לתמוך במאבק נגד רוסיה.
14/12/22 15:24
14.81% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אין מספיק הזמנות מהממשלה והחברות KMW ו-ריינמטאל ראש בראש על הכסף שיש | התחרות העזה מעכבת גם את פרויקט הטנק האירופאי בשת״פ צרפת מימין: מנכ״ל חברת KMW - ראלף קצל | משמאל: מנכ״ל חברת ריינמטאל - ארמין פאפרגר. קרדיט: https://www.kmweg.de (קצל) | https://www.4ig.hu/armin-papperger-en-1 (פאפרגר) המלחמה באוקראינה נכנסת לקראת סוף שנתה הראשונה ובגרמניה ברור לכל אזרח כי מאגרי האמל״ח והפלטפורמות של הצבא הגרמני אינם מספיקים למלחמה ברוסיה. מדינה שלפני 70 שנים שלטה כמעט בכל אירופה - לא מסוגלת להלחם היום ברציפות יותר ממספר ימים ברצף מול הצבא הרוסי.
חלק מהביקורת כלפי יושבי הבונדסטאג מגיעה מתעשיות הרק״מ בגרמניה. לאחר שהקנצלר פתח את התיאבון עם הצהרות על תכנית רכש צבאית ענקית בהיקף 100 מיליארדי אירו, במציאות, אין הזמנות לטנקים. והרעב הזה מוביל לתחרות חריפה בין KMW לריינמטאל.
לכלוכים הדדיים
ליצרנית הטנקים הגרמנית Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co הידועה בשמה המקוצר KMW, אין הזמנות. "עדיין לא קיבלנו הזמנות", אומר רלף קצל, מנהל יצרנית הטנקים. למרות ההבטחות, נקודת המפנה בבונדסווהר [צבא גרמניה] טרם הגיעה, כותב הפרסום המקוון הגרמני Merkur.de.
קצל מאשים גם את המתחרה-שותפה שלו, ריינמטאל, ותקף אותה על ייצור טנק KF51 משלה. "כל מי שחבר בקונסורציום לפיתוח טנק הקרב הראשי האירופי העתידי וכעת גם מפתח טנק קרב ראשי משלו 'באופן עצמאי' עם ה-KF51 לא יכול עוד להיות שותף בקונסורציום הזה", אמר קצל.
KMW היא יצרנית טנק ה-Leopard, טנק המערכה העיקרי של הצבא הגרמני. בתחילת השנה הבטיחה החברה להגדיל את הייצור וליצור מקומות עבודה חדשים. ההבטחה התבססה על דיבורו של הקנצלר בדבר השקעה של כמעט 100 מיליארד יורו למודרניזציה של הכוחות המזוינים הגרמניים.
קצל אמר שעד כה היו בעיקר דיונים. במציאות אין ל-KMW ולו הזמנה אחת. קצל נזכר גם בהבטחה של הממשלה בברלין שתקציב המדינה יגיע ל-2% מהתוצר המקומי הגולמי, אך הוא לא זז בפועל מ-1.6%.
קצל הסביר מדוע הוא לא שמח. ״הממשלה משנה לעתים קרובות מפרטים והזמנות, מה שמשפיע על הכמויות המבוקשות, אך לאחר מכן הן יורדות או מוחלפות על ידי יצרנים אחרים״, הסביר. הוא נתן כדוגמה את נגמ״ש הפומה. בתחילה הוזכרו כמויות של למעלה מ-100 יחידות, אך כעת יש רק 50 בתקציב. קצל עדיין מאמין שהכמות הנותרת תוזמן בשנים הקרובות.
קצל העליב את הטנק ריינמטאל KF51, וכינה אותו "פרויקט PowerPoint". לדבריו, טנק ה-Leopard של KMW נותר עמוד השדרה של הצבא הגרמני ולפחות 14 מדינות נוספות, והוא רואה עתיד טוב עוד יותר עבור Leopard 2. ה-KF51 וה-Leopard אינם ברי השוואה, אומר קצל.
הטנק האירופאי העתידי
מנגד, נראה כי בחברת ריינמטאל לא מתרגשים מהלכלוכים של KMW. בחברה מאמינים כי חברות נאט״ו יזמינו כ-800 טנקים מסוג Panther KF51 בטווח הזמן בקצר. לפי פרסום של ג׳יינס, ריינמטאל רואה שוק נאט"ו פוטנציאלי עבור בין 500 ל-800 Panther KF51 MBT במסגרת הזמן 2025-2035 עם שוק גדול עוד יותר של בין 5,000 ל-8,000 מ-2035 ואילך, והחברה מצפה לתפוס נתח משמעותי מזה.
הקרבות הפנימיים בתעשיית הרק״מ הגרמנית צריכים להבחן גם על בסיס פרויקט הטנק העתידי האירופאי (MGCS). לפי פרסום של opex360, ישנן פוליטיקות גם בפרויקט זה. מדובר בפרויקט אירופאי להחליף את טנקי ה-Leclerc הצרפתים וה-Leopard 2 הגרמנים, בטנק שירכש על ידי מספר מדינות אירופאיות, בשיתוף פעולה בין תעשיות צרפתיות לגרמניות.
״לעת עתה, תוכנית זו, שהושקה ב-2017 בהובלת גרמניה, נותרה תקועה בשלב המחקר האדריכלי, המכונה "SADS Part 1", המתארך באופן קבוע, כדי לתת ליצרנים זמן למציאת הסכם ביניהם. ריינמטאל לא רצתה להשתתף בפרויקט, אך נאלצה לעשות זאת בגלל לחץ מברלין. ריינמטאל מתנגדת לשותפות נקסטר בפרויקט, בעיקר, סביב מערכת התותח של הטנק. KMW הגרמנית נמצאת כבר בשת״פ עם נקסטר במסגרת הקבוצה הצרפתית-גרמנית KNDS״, כותבים בפרסום.
״חוסר ההסכמה בין ריינמטאל לנקסטר נובע מכך שריינמטאל מבקשת לכפות תותח 130 מ"מ L/51 שלה, המשויך למטעין אוטומטי "מתקדם", בעוד נקסטר רוצה לדחוף את פתרון ה-ASCALON שלה. נקודה זו אינה סלע המחלוקת היחיד. העיקרון של שיתוף פעולה זה, מבוסס על חלוקה תעשייתית שוויונית [כלומר 50-50] בין צרפת לגרמניה. בסוף נובמבר האחרון, La Tribune הצרפתי פרסם כי הושג הסכם בין נקסטר ו-ריינמטאל. אך לעת עתה, טרם פורסמה הודעה רשמית.
״ומסיבה טובה: לפי השבועון הכלכלי Wirtschaftswoche, המסתמך על גורמים ׳המקורבים לעניין׳, אין התקדמות אמיתית בשום נקודה מכרעת. זאת, בשל "הבדלים מתמשכים" בין ריינמטאל ל-KNDS.
"מדובר בחלוקת העבודה על הפרויקט הזה שמוערך ב-100 מיליארד יורו, בין שלושת התעשיינים [נקסטר, קראוס-מאפי ווגמן וריינמטאל] כדי שגרמניה לא תשיג בסופו של דבר יותר מצרפת, סיכם אחד המקורות של המגזין הגרמני. המחלוקת נמשכת כבר הרבה זמן כי ממשלות לא מעודדות יצרנים להגיע להסכם על הטנק העתידי. ללא לחץ זה, הסכם נראה כיום כמעט בלתי אפשרי".
זו אחת הסיבות שבתערוכת EuroSatory האחרונה, חשפה ריינמטאל טנק קרב חדש, ה-KF-51 "פנתר", המציג אותו כיורש פוטנציאלי ל-Leopard 2 של קראוס-מאפי ווגמן. נראה כי ריינמטאל החליטה להלחם ב-KMW בחזית השוק הגרמני וגם בחזית הטנק האירופאי.
טנק חדש? אולי בעוד עשור
בראיון עדכני שהעניק ארמין פאפרגר, מנכ״ל ריינמטאל למגזין eda.europa.eu, טען כי טנק הפנתר הוא פתרון זמני לצבא הגרמני ומדינות אירופה עד, אם בכלל, יצא לפועל הטנק האירופאי.
״לפנתר יש את כל מה שצריך היום: תותח ראשי חזק יותר לאפקטיביות לחימה מקסימלית, ניידות מעולה, יכולת שליטה ובקרה דיגיטלית ותכונות ההגנה הטובות ביותר על הכוח״, אומר פאפרגר.
״במלחמה באוקראינה, ראינו כיצד טנקים רוסיים כמו ה-T72 כמעט חסרי הגנה מפני טילים נגד טנקים מודרניים. טנקים זקוקים היום למערכות הגנה אקטיביות מהסוג שפותחה על ידי ריינמטאל. הפנתר כולל גם הגנה מפני מל"טים וטילים מונחים שתוקפים מלמעלה, 'מערכת ההגנה העליונה' שלנו.
״הפנתר הוא התגובה הנוכחית שלנו לדרישות הנוכחיות. כשמסתכלים על המצב הביטחוני באירופה היום, אני שמח מאוד שהחלטנו לפתח אותו לפני כמה זמן. תכנוני הטנקים הקיימים הם לרוב בני 40 שנה. מדינות רבות חושבות על חידוש פלטפורמות וזה דחוף יותר מאי פעם עכשיו.
״הפנתר משלב את כל מגוון המומחיות של ריינמטאל בכלי נשק, תחמושת, הגנת כוח, חיישנים ודיגיטציה. אנו רואים בפנתר גשר לטנק האירופאי, שאגב לא יהיה זמין עד אמצע העשור הבא לכל המוקדם. יתר על כן, הוא מציע אלטרנטיבה למדינות שאינן רוצות להשתתף בתוכנית.״
משבר אוקראינה ושרשראות האספקה
פאפרגר מרחיב גם על בעיות שרשרת האספקה. אתגר הנוגע לכל תעשיות הביטחון בעולם - כולל הישראליות. לפיו, לפעמים צריך להמתין לרכיבים אלקטרונים כמעט שנתיים.
״באירופה, הגידול בביקוש כתוצאה מהמלחמה באוקראינה מתמקד רק בקומץ של יצרנים. זמינות החומרים מציבה כאן אתגר הולך וגובר: למשל, כשאנחנו מזמינים פלדה לתותחי טנקים היום, אנחנו יכולים לחכות שמונה עד 12 חודשים לאספקה״, מגלה פאפרגר.
״טנקים צריכים גם מנועים, מסילות ואלקטרוניקה. לכל הדברים האלה יש זמני אספקה ארוכים - כלומר, לפעמים יש המתנה של 24 חודשים לרכיבים אלקטרוניים. ברור שאנו עושים כל שביכולתנו כדי להאיץ את התהליך על ידי אגירת חומרים ועל ידי ביצוע הזמנות עם הספקים שלנו מוקדם ככל האפשר.״
הזווית הישראלית
כדברי פאפרגר בראיון, טנק שנכנס היום לשדה הקרב ללא הגנה אקטיבית - נחשב לברווז במטווח. שדה הקרב משופע בטילי נ״ט ושיריון פאסיבי או ריאקטיבי כבר לא מספיקים. כאן נכנסות התעשיות הישראליות, עם מערכות מעיל רוח (רפאל) וחץ דורבן (אלביט).
לגבי מערכת ההגנה האקטיבית של ריינמטאל בשם StrikeShield. ובכן, היא נבדקה על ידי הצבא האמריקאי שבחר בסופו של תהליך את מעיל הרוח לטנק האברהמס. מערכת מעיל רוח הותאמה גם לטנק המרכבה וה-Leopard 2.
בפועל, הלקוח בוחר את מערכת ההגנה האקטיבית לטנקים שלו. סביר להניח שחברת ריינמטאל תרצה להתאים עוד מערכות כאלו לטנקים שלה, על מנת לשמר יתרון תחרותי במכרזים בעולם. חברת KMW כבר חתמה עם רפאל על הסכם שיווק משותף למעיל רוח באירופה.
המשמעות היא שאם וכאשר יכנסו הזמנות לטנקים גרמנים, ישנה אפשרות סבירה שתעשיות ישראליות יהנו גם הן ממכירת מערכות הגנה אקטיבית ומכלולים נוספים שאולי יותאמו בעתיד לטנקים תוצרת ריינמטאל ו-KMW.
14/12/22 08:41
12.96% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מדובר בפעילות חברת בת גרמנית בבעלות רפאל | שר ההגנה ההונגרי: ״המיזם המשותף יסייע להתחיל בבנייה מחדש של התעשייה הביטחונית״ https://twitter.com/SzBobrovniczky/status/1601213946052349962?s=20&t=V7p... בנאום באירוע שנערך לרגל חתימת הסכם מיזם משותף בין משרד ההגנה לבין Dynamit Nobel Defense GmbH, אמר שר ההגנה ההונגרי כי המיזם המשותף יסייע להתחיל בבנייה מחדש של התעשייה הביטחונית של הונגריה. ״שפורקה בשל עשרות שנים של החלטות פוליטיות חסרות אחריות", לדבריו.
קריסטוף סלאי-בוברובניצקי הזכיר לקהל שלו שהסכם המיזם המשותף הוא תוצאה של שנים של עבודה קשה של אנשים רבים - ביניהם שר הטכנולוגיה לשעבר לסלו פלקוביץ', מנכ"ל חברת החדשנות הלאומית של התעשייה הביטחונית N7 Holding Ltd, שחתם על ההסכם מהצד ההונגרי. מאז מינויו לשר, פעל רבות בהכנות להסכם.
כלכלת הונגריה עומדת להתחזק עם "צילינדר" נוסף, גליל התעשייה הביטחונית, אמר סלאי-בוברובניצקי, והוסיף כי ״שיתוף הפעולה הזה יצור מקומות עבודה, ייצר הכנסות ממסים וישפר את המוניטין הטוב של הכלכלה ההונגרית באמצעות ייצוא ביטחוני.״
עוד ציין, כי אם עקב מלחמה או מגיפה, יתרחש "שיבוש" בשרשרת האספקה של ציוד צבאי שנרכש מחו"ל, שיתוף פעולה זה יקטין משמעותית את החשיפה של הונגריה.
ההסכם נחתם על ידי מנכ"ל דינמיט נובל, מיכאל הומבק, ומנכ"ל N7 Holding Ltd, לסלו פלקוביץ'. לאחר החתימה אמר אבישי רגב, יו"ר מועצת המנהלים של דינמיט נובל, כי החברה גאה להיות מסוגלת לשאת את שמו של אלפרד נובל בתעשייה הביטחונית, ולעמוד בציפיות של מורשת זו.
הוא הוסיף כי כחברה גרמנית, הם חיפשו אתרים ליחידות הייצור מעבר לגבולות ולבסוף מצאו אתר מתאים בהונגריה. עוד הוסיף כי ממשלת הונגריה מבטיחה את ההגנה על גבולות הונגריה ושל האיחוד האירופי, והיא מחויבת לחזק את היכולת התעשייתית הביטחונית של המדינה. "הסביבה שמצאנו כאן מעדיפה ומעודדת השקעות", אמר, והדגיש את כוח העבודה המיומן בשוק העבודה ובאוניברסיטאות.
14/12/22 08:46
8.33% מהצפיות
מאת IsraelDefense
״מל"טים מתוצרת איראנית מילאו תפקיד מרכזי בהתקפות המרושעות הללו על אזרחים. ב-9 בדצמבר פרסמה ארה"ב מידע המראה שאיראן הפכה לאחת התומכות הצבאיות הבכירות של רוסיה״, לשון ההודעה הבריטית www.irna.ir בריטניה הודיעה על חבילה חדשה של 16 סנקציות נגד מפקדים רוסים בכירים בשל מעורבותם בצבא הרוסי, ואנשי עסקים ופקידים איראנים המעורבים בייצור ו/או אספקת מל״טים לקרמלין.
״ההכרזה מגיעה כאשר רוסיה מגבירה את מסע הטרור שלה נגד אוקראינה, פוגעת בתשתיות אנרגיה חיוניות ומצלילה את אנשיה אל הקור האפל והקפוא של החורף״, לשון הפרסום הבריטי.
נגד 12 מפקדים בכירים של כוחות צבא רוסים, כולל יחידות המעורבות בהתקפות על ערים אוקראיניות, הוטלו סנקציות. האלוף רוברט ברנוב, שזוהה על ידי תחקיר Bellingcat כמפקד יחידה האחראית על טילי שיוט רוסיים, הוא בין הממוקדים.
על פי ההערכות, יותר מ-6,000 אזרחים אוקראינים מתו מאז תחילת הפלישה של רוסיה, בעיקר כתוצאה מפגיעות טילים וארטילריה רוסיים.
״מל"טים מתוצרת איראנית מילאו תפקיד מרכזי בהתקפות המרושעות הללו על אזרחים. ב-9 בדצמבר פרסמה ארה"ב מידע המראה שאיראן הפכה לאחת התומכות הצבאיות הבכירות של רוסיה, ושולחת מאות מל״טים לרוסיה תוך הפרה של התחייבויותיה המשפטיות הבינלאומיות. כלים אלו שימשו לתקוף את התשתית הקריטית של אוקראינה ולהרוג אזרחים״, לשון ההודעה.
סנקציות על גופים איראנים הקשורים לעולם הכטב״מ
יצרנית המל״טים האיראנית Oje Parvaz Mado Nafar Company. על פי דיווחים מייצרת מנועי מל"טים מהונדסים לאחור מדגמים אמריקאים, בריטים, גרמנים. על החברה, כולל מנכ״ל החברה, יוסף אבוטלבי, מוטלות סנקציות אמריקאיות משנת 2021.
עבדאללה מוחרבי - תא"ל בחיל משמרות המהפכה האסלאמית (IRGC); ראש כוח התעופה והחלל של המשמרות, המהווה בעלים משותף בחברת Oje Parvaz Mado Nafar.
פרופסור אפשין חאג'ה פארד - ראש ארגון תעשיות התעופה של איראן.
14/12/22 10:07
8.33% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מדובר בכנס הפונה לשוק מרכז ודרום אמריקה | על פי פרסומים מקומיים, החברה מציעה לחיילות הים של צ׳ילה ופרו דגמים חדשים https://www.armada.cl/con-la-exposicion-desafios-de-la-construccion-nava... | PHOTO: Chilean Navy מספנות ישראל השתתפה לאחרונה בתערוכת Exonaval בצ׳ילה הפונה לשוק מרכז ודרום אמריקה. לחברה יש נוכחות חזקה במדינה הודות לשיתוף פעולה עם מספנת ASMAR המקומית.
בעבר, מספנות ישראל מכרה לצ׳ילה ספינות סער 4 (סוג: Reshef class) לאחר שאלו יצאו משירות בצה״ל.
כעת, רוצה החברה להציע לחיל הים הצ׳יליאני דגמים חדשים. לצורך כך, הוצגו ב-Exonaval, ספינות S-45, S-62 שנמכרו להונדורס והשלדג MK V ו-Mk II שנמכרו לארגנטינה.
לצד צ׳ילה, החברה מציעה ספינות סיור (OPV) גם עבור חיל הים הפרואני. בהקשר זה, מציעה החברה את קורבטת SAAR S-80 הרב-משימתית המבוססת על ה-S-72, פלטפורמה שממנה פותחו מספר עיצובים (כולל למשל אזרבייג'אן).
ה-S-80 הוצגה גם ב-Euronaval ומשלבת טכנולוגיות המקטינות את חתימת המכ״מ של הספינה ושיפור במערכות הלוחמה האלקטרונית. היא מונעת באמצעות ארבעה מנועי דיזל, מצוידת במערכת מדחף משתנה ומגיעה למהירות מרבית העולה על 28 קשר ומהירות שיוט של 14 קשר.
ֿ