הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
15/02/23 09:41
21.94% מהצפיות
מאת IsraelDefense
משרד ההגנה ההולנדי הודיע שהמטוסים הרוסיים הגיעו מכיוון קלינינגרד, מובלעת רוסית בין פולין לליטא, והמטוסים ההולנדיים ליוו את הרוסים אל מחוץ לגבול תמונה: לוקהיד מרטין הרוסים מנסים: שני מטוסי קרב חמקניים F-35 של חיל האוויר ההולנדי יירטו אתמול מבנה של שלושה מטוסים של חיל האוויר הרוסי שטסו מעל פולין וחצו את הגבול.
משרד ההגנה ההולנדי הודיע שהמטוסים הרוסיים הגיעו מכיוון קלינינגרד, מובלעת רוסית בין פולין לליטא, והמטוסים ההולנדיים ליוו את הרוסים אל מחוץ לגבול. במבנה הרוסי היו שני מטוסי קרב סוחוי SU-27 ומטוס איליושין IL-20M שהוא מטוס ביון.
משרד ההגנה הרוסי לא הגיב.
רויטרס מוסרת כי מטוסי F-35 הולנדיים מוצבים בפולין לחודשי פברואר ומארס במסגרת תכנית ההגנה על האגף המזרחי של נאט"ו.
15/02/23 09:12
8.86% מהצפיות
מאת IsraelDefense
תא"ל במיל' דני גולד, ראש מפא"ת, דיבר בכנס שבוע ה-AI באוניברסיטת תל אביב. הוא סיפר כי במפא"ת פונים בשנים האחרונות לשיתוף פעולה עם המגזר הפרטי והמסחרי בשלל תחומים צילום: דרור סיתהכל תא"ל במיל' דני גולד, ראש מפא"ת, דיבר בכנס שבוע ה-AI באוניברסיטת תל אביב. הוא סיפר כי במפא"ת פונים בשנים האחרונות לשיתוף פעולה עם המגזר הפרטי והמסחרי בשלל תחומים, כגון רחפנים, למידת מכונה (ML) ובינה מלאכותית (AI), רובוטיקה, ועוד, בעיקר עם חברות סטארטאפ. "כמובן שאנו גם משתפים פעולה גם ארגוני אנטרפרייז, ועם רשות החדשנות בתוכנית הלאומית בתחום הבינה המלאכותית והקוואנטום".
"בינה מלאכותית נמצאת בכל מקום", המשיך גולד, "כאשר באים לפתח מערכת AI במסה גדולה, יש לא מעט אתגרים. לכן, פיתחנו תשתית משותפת לכל התחומים. זה יכול להיות לשימוש סטארטאפים, פרופסורים מהאקדמיה, וכדומה. בעיקרון, אנו מאפשרים גישה לכל הדאטה. בעזרת אלגוריתמים של AI משימה שפעם לקחה שנה שלמה, היום מתכווצת לחודש אחד. זה מאפשר השגת תוצאות מהירות מאוד, בזמן אמת".
גולד הוסיף כי "בנוגע לתכניות חדשניות, אנחנו עובדים למשל עם סטארטאפים שמבצעים אנליזה לגלי המוח, באמצעות בינה מלאכותית. לצד העבודה במגזר המסורתי והביטחוני, החלטנו להצטרף למסלולי האצה עם המגזר הפרטי, לתמוך כספית בסטארטאפים ולהוביל אותם להצלחה. זה win-win. עובדים גם עם קרנות מחו"ל כמו מקנדה, סינגפור או יפן".
15/02/23 09:29
8.44% מהצפיות
מאת IsraelDefense
נשיא סין שי ג'ינפינג קרא לאיראן לפעול לפתרון מהיר של נושא הסכם הגרעין האיראני, תוך הבעת תמיכה בזכותה של איראן לשמור על זכויותיה WANA (West Asia News Agency)/Handout via REUTERS נשיא סין שי ג'ינפינג קרא לאיראן לפעול לפתרון מהיר של נושא הסכם הגרעין האיראני, תוך הבעת תמיכה בזכותה של איראן לשמור על זכויותיה ועל האינטרסים שלה.
לרגל ביקורו של נשיא איראן אברהים ראיסי בבייג'ין דיווחה התקשורת הסינית כי שי אמר לאורחו מטהרן שסין תמשיך להשתתף בשיחות הגרעין כאשר יחודשו.
סין הביעה ביקורת על שארה"ב נטשה את ההסכם וקראה לוושינגטון "לעשות את הצעד הראשון לקראת חידוש ההסכם".
סוכנות רויטרס מוסרת שראיסי תיאר את סין כידידה וקרא להידוק הקשרים בתחומי החקלאות, התשתיות והתעשיה.
סין היא שותפת הסחר הגדולה ביותר של איראן, אם כי באיראן יש רבים המתייחסים בחשדנות לקשרים עם סין. מתנגדי המשטר בטהרן רואים בסין מעצמה התומכת במשטר בטהרן.
15/02/23 14:25
7.17% מהצפיות
מאת IsraelDefense
לווין תקשורת עתידי בשם MCS. מדובר בלווין שהוא ״כחצי מגודלו של הלווין עמוס״. החידוש הוא שבפעם הראשונה, תעשייה אווירית מפתחת לווין מבוסס תוכנה מימין: לווין ביון | משמאל: לווין תקשורת | צילום: https://twitter.com/Sconceglobalncr/status/1625011177205174273?s=20&t=2u... תערוכת האמל״ח הגדולה בהודו, AeroIndia2023, נפתחה בהודו עם השתתפות של עשרות חברות ביטחוניות מרחבי העולם, כולל נוכחות חברות ישראליות. וזה צפוי. הודו מהווה לקוח מהותי למספר חברות ישראליות, ביניהן גם תעשייה אווירית שהציגה בדוכן שלה שלל מערכות. בין היתר, הציגה החברה שני דגמים עתידיים של לווינים.
הוצג לווין ביון קטן בשם OPTSAR 550. מדובר בדגם שטרם נמכר ללקוח, אך תעשייה אווירית חשפה אותו לפני מספר חודשים. הלווין מגיע בשלוש תצורות - אופטי, SAR או משולב (שני מטעדים על אותו באס שמצלמים את אותה סצינה באותה נקודת זמן, בשתי שיטות שונות).
העיבוד אינו מתבצע על הלווין, אלא התמונות יורדות לתחנת הקרקע ועוברות לפענוח אנושי. גודל הלווין 240cm × 160cm × 140cm, הוא מתוכנן לשירות 7 שנים בחלל, הוא מספק רזולוצייה אופטית 50 ס״מ ומכ״מית 30 ס״מ. כך על פי פרסום שיווקי של תעשייה אווירית.
הלווין השני שהוצג, הוא לווין תקשורת עתידי בשם MCS. מדובר בלווין שהוא ״כחצי מגודלו של הלווין עמוס״. הלווין מיועד לשייט בגובה 36,000 ק״מ בחלל ולנוע עם הסיבוב של כדור הארץ. החידוש הוא שבפעם הראשונה, תעשייה אווירית מפתחת לווין מבוסס תוכנה (software-defined radio). קרי, ניתן לשנות את מאפייני המשיבים של הלווין באמצעות תוכנה מרחוק (במקום משיבים עם מאפיינים קבועים מראש בחומרה).
״לוויני SDR הם ציוד שבו פונקציות מסוימות כגון אפנון/דה-מודולציה ועיבוד אותות, המבוצעות בדרך כלל על ידי חומרה, מבוצעות על ידי תוכנה במקום זאת״, מסבירים באתר militaryembedded. לווינים כאלו מאפשרים תכנות מחדש של המשיבים במטרה לייעד את הלווין למשימות ספציפיות.
הלווין שוקל 700 ק״ג, ניתן לתכנות כאמור (FPGA Based), מסוגל לשאת מטע״דים עד משקל 200 ק״ג, עד 8 מגברים פעילים בהספק גבוה, תצורות אנטנה גמישות ואורך חיים של עד 14 שנים.
בנוסף לתחום החלל, מציגה תעשייה אווירית את מל״ט ההרון-TP, ההרון MKII ואת ההרון הטקטי. כמו גם את ההסבה של בואינג 767 למתדלק אווירי, את טיל ה-RAMPAGE בגרסת השיגור ממטוס קרב, טיל הלורה.
ברק - 8 קרקעי (ידוע בהודו כ-MRSAM), מל״ט תוקף טקטי - MINI HARPY, רחפן תוקף - ROTEM, מל״ט HAROP דור-2, מטע״ד אופטי Minipop, מערכת ל״א מוטסת Scorpius-SP, גרסה קרקעית שלה - Scorpius-G, כשב״מ - KATANA.
כפי שצוין, תעשייה אווירית ותיקה מאד בשוק ההודי ומציעה פתרונות בכל הזירות - ים, יבשה, אוויר, חלל וסייבר.
15/02/23 14:57
6.75% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ועדת משנה של ועדת החוץ והביטחון, בראשות ח"כ יולי אדלשטיין, אישרה אתמול (ג'), את הארכת תוקפו של צו העונשין (הכרזה על ענין סודי) (הוראת שעה) (תיקון), התשפ"ג-2023, בשנה אחת בלבד, עד 15.02.2024 קרדיט: דוברות הכנסת - נועם מושקוביץ נוסחו הקיים של הצו, אשר אושר בוועדת החוץ והביטחון בשנת 2017, קובע כי כל ידיעה הנוגעת לחברות קו צינור אילת אשקלון בע"מ (קצא"א), Trans Asiatic Oil Ltd., Eilat Corporations S.A. וקו צינור אירופה-אסיה בע"מ (הגורם המפעיל הראשון), היא ידיעה סודית.
זאת, למעט מידע העוסק אך ורק באיכות הסביבה, תכנון ובניה, רישוי עסקים, חברת שירותי תשתיות אילת אשקלון בע"מ (שתא"א), אמצעי בטיחות, או פגיעה בשמורות טבע, גנים לאומיים, אתרים לאומיים וערכי טבע מוגנים.
בקשת הממשלה הייתה להאריך את תוקפו של הצו, העוסק בחסיון חלק מהנושאים הקשורים לפעילות קצא"א (קו צינור אילת אשקלון), בכחמש שנים (עד 31.12.2027).
השבוע (ב') קיימה מליאת ועדת החוץ והביטחון דיון פתוח על החסיון. עו"ד אפרת נחלון, מהלשכה המשפטית ממשרד האוצר, הציגה בפתח הדיון את בקשת הממשלה: אנחנו מבקשים להאריך את תוקף הצו הקיים, על כל האיזונים שבו, בחמש שנים נוספות. הנסיבות לגבי הגורמים שהצו חלק עליהם לא השתנו במהלך השנים, ואנו סבורים שזה מצריך הותרת הצו על כנו לחמש שנים נוספות ובסיומן נבחן את הדברים שוב.
לדיון הגיעו ארגוני סביבה וחברה אזרחית רבים, אשר ביקשו מחברי הוועדה להפוך את ברירת המחדל בכל הנוגע לחסיון קצא"א – לא חסיון רחב עם נושאים ספציפיים שאינם סודיים, כי אם קביעת מספר נושאים סודיים וכל שאר המידע יהיה גלוי וחשוף.
איריס האן, מנכ"לית החברה להגנת הטבע :החיסיון של חברת קצא"א - חברה ממשלתית לכל דבר, נקבע בתקופה אחרת. כיום - הסיבות שבגללן היא קיבלה חיסיון, כבר לא קיימות ולכן לחיסיון שלה, אין כל הצדקה, בטח לא כאשר מדובר בחברה בעלת היסטוריה מפוקפקת, בכל הנוגע לאסונות סביבתיים ולאור העובדה כי החברה רוצה להגדיל את כמויות הובלת הנפט, באזור מפרץ אילת, הרגיש והחשוב.
המידע על כמויות החומרים וזהות החומרים, המובלים במפרץ אילת, על ידי חברת קצא"א, חייב להיות שקוף וגלוי לציבור הרחב, כמו גם שיתופי הפעולה שלה וההסכמים שהיא חותמת עליהם, עם החברות השונות.
עו"ד אריאל ברזילי, ראש אגף כלכלה בתנועה לאיכות השלטון: הנזקים הכלכליים של מאות מילוני ש"ח הם קצה הקרחון. רק על אירוע עברונה קצא"א התחייבה לשלם מאה מיליון ₪ וזה לא הגיע לציבור.
יש חשש לניהול רשלני שמתאפשר רק בגלל אותו חסיון ואותה סודיות. הניהול והפיקוח הרופף עליהם הביאו לדוח של מבקר המדינה, שלא ראה אור בגלל הצנזורה. חברות ביטחוניות אחרות כמו תע"א יכולים לפרסם לציבור את חברי ההנהלה, תמונותיהם, את דוחות החברה, וקצא"א, מסיבה כלשהי, דמה סמוק יותר.
מור גלבוע, מנכ"ל עמותת צלול: קצא"א הרבה פעמים אומרים שכל המידע הסביבתי שלהם חשוף, אבל לא יודעים את היקפי השינוע, את מצב התשתיות, את תחזוקת התשתיות, השרה לאיכות הסביבה לא מקבלת את המידע ששר האוצר מקבל.
עו"ד נחלון: הצו לא נועד למנוע מידע מרגולטורים. רגולטורים זכאים לקבל את המידע, רק עליהם להביא גורם מסווג ולשמור על סיווג המידע.
ח"כ אורנה ברביבאי: עמדת המשרד לאיכות הסביבה כיום הוא לשמור את המצב על כנו?
עו"ד נחלון: הם אמרו בדיון שהיה לאחרונה בוועדת הכספים שכיום יש להם את כל המידע הדרוש.
יובל ארבל, סמנכ"ל עמותת צלול: היו למעלה מ-20 אירועי דליפה לאורך הצינור. על פי דוחות המשרד להגנת הסביבה היו מקומות שהצינור היה מעוכל ב-70%, וכיום הם משנעים דרך אותו צינור פי 3 כמויות נפט. מבקשים שגם חומרים שבשימוש יוחרגו מהצו, ולא רק חומרים שכבר נפלטו
ד"ר חגי לוין, יו"ר איגוד רופאי בריאות הציבור: פעילות קצא"א מתנהלת ליד מתקני ההתפלה של מדינת ישראל, שמספקים 75% מהמים שאנו שותים. אנו חייבים לדעת מה יש במים האלה ליד מתקני ההתפלה. רופא לא יכול לחכות לאישור פרסום החומר לאחר שכבר הייתה דליפה והגיעה אליו מטופל עם הרעלה. בית החולים חייב לדעת להחזיק מראש את התרופות הנחוצות כהיערכות.
תומר גרטל, מגמה ירוקה: האוצר פרסום את התזכיר על החסיון ונתתן רק ארבעה ימים להערות הציבור. למרות זאת, הציבור לא היה אדיש ונשלחו לאומר 300 התנגדויות מאנשים וגופים שונים. גופי סביבה, עיריות, כולם מתנגדים. בספר ירמיהו נאמר אבות אכלו בוסר ושני בנים תקהינה. הדור שלנו ישלם על ההחלטות שלכם פה.
עו"ד רחל גור, לובי 99: האם זו באמת החברה הממשלתית היחידה שזוכה לחסיון שכזה? האם זה באמת מטעמי ביטחון או בגלל שגילו אצלם חריגות שכר נדירות במיוחד? זה מה שבאנו לשאול. מבינה צרכים ביטחוניים אבל חייב להיות דין וחשבון למישהו. אפילו רשות החברות רוצה לצמצם את החיסון, באוצר הקימו ועדה, אבל תמיד זה נעצר בצורה פתאומית ומסתורית.
שמעון לנקרי, ראש עיירת אילת: כולם יודעים שמפר. אילת הוא הנכס הכלכלי החשוב ביותר לעיר, והסיכון מהגברת פעילות קצא"א הוא ברמה שלא ידענו כמותה שנים ארוכות. הניסיון שלנו הוא רע ומר.
הבעיה שלנו כעיר, וכמי שאמור לאכוף את החוק, היא שאנו לא יודעים מה לאכוף. אין לנו נתונים כתוצאה מהחסיון. אנו חסרים במידע, ומקבלים אותו רק לאחר תאונה או אסון. לאורך שנים ארוכות, אנו חוששים מאוד, וזה מדיר שינה מעיננו, וכל אניה שמגיעה לכאן אנו פשוט חרדים.
תומר גלאם, ראש עיריית אשקלון: תמוה בעיניי שאנו עדיין חיים תחת משטר שפעל בשנות ה70 כשהטילו את החסיון על קצא"א. המפגעים שהעיר אשקלון ותושביה חווים הם לא ברי תיקון. לנו אין לגיטימציה לבחון את הדברים הבסיסיים, ואני מדבר בשם כל רשויות הנפה שלנו. אני ראש עיר שבע שנים ועד היום לא קיבלתי שום ממצא על שום אירוע שהתרחש ונחקר. אני מבין את קצא"א, ואת מדינת ישראל, אבל את התושבים שלי יותר, והם סובלים.
מיטל אמיתי, מנכ"לית איגוד ערים סביבתי נפת אשקלון: האיגוד שלנו נותן את המענה הראשוני והמיידי בכל האירועים שקשורים לקצא"א. אנו מקבלים את תלונות התושבים. אנו מנתרים את זיהום האוויר הנגרם ע"י קצא"א. המפקחים שלנו הם הראשונים להגיע לזירה. אנו הקו הראשון. בשנים האחרונות קצא"א אחראית לאירועי זיהום סביבה, של אוויר וריח, קשים מאוד שגרמו הרבה נזק לתושבים.
אחד מהם נמשך מספר ימים ואפילו הנחנו את התושבים להסתגר מספר ימים בבתים. יש שם גם מיכלי דלק גדולים שיכולים להוות מטרה לטילים מעזה. ראינו את זה בשומר החומות ולצערנו אולי נתמודד עם זה בעתיד. לצערנו קצא"א פועלים בחוסר שקיפות ולא מוסרים מידע בגלל צו החסיון.
על מנת להגן על הציבור, כל מפעל בתחום האיגוד נדרש להעביר נתונים לגבי כמות החומרים המסוכנים בתחומו, וכולם עושים את זה למעט קצא"א. תחנת כח רוטנברג, חוות הדלקים תש"ן, שבע תחנות כח גזיות, כולן לא פחות אסטרטגיות ועושות את זה. במסגרת הסכמי רד-מד קצא"א מבקשת להגדיל את הכמויות שלה משמעותית, בצנרת ישנה, ואנו לא יכולים לנתח את המשמעות הסביבתית של זה.
ח"כ זאב אלקין: כשר הגנת סביבה לשעבר, וגם כמי שישב בקבינט בדיונים כאלה ואחרים על קצא"א הישנה והחדשה, אין הצדקה לצו חסיון על קצא"א החדשה, בטח לא כזה גורף. הוועדה בזמנו, כשאישרה את צו החסיון, התערבה בתוכן שלו. אם כבר תחליט שבכל זאת רוצים לתת צו חסיון, צריכים לשנות את הנוסח בצורה דרמטית. אסור לקבל את בקשת הממשלה כמות שהיא.
עו"ד נחלון: הצו הקודם היה גורף והצו מ-2017 החריג מספק נושאים, בהם איכות הסביבה. נוסח הצו הזה עם ההחרגות האלה כבר הוגש לבית המשפט העליון במסגרת בג"ץ. כבר ב-2017 הסברנו את הקושי לחשוף את הכל, מלבד מה שרוצים להסתיר – שהרי אם נפרסם מה אנו לא רוצים לפרסם, כבר כיוונו את מי שלא צריך לכיוון
זה. אני מבקשת גם להדגיש שמעבר למה שמראש לא מוגדר כסודי, יש את מסלול סעיף 1ג לצו, המאפשר בקשה משר האוצר להתיר לפרסם מידע מסוים.
עו"ד מירי פרנקל שור, היועצת המשפטית לוועדת החוץ והביטחון: האם שר האוצר התיר שימוש במידע לאורך השנים לפי סעיף זה?
עו"ד נחלון: קצא"א פנתה פעם עם בקשת מידע שהגיעה אליה, והיא נבחנה ואושרה. הייתה גם פנייה של עמותת צלול ב-2022. לא עשינו רשימה כמה פניות היו, אבל כל פנייה נבחנת ונבדקת.
עו"ד פרנקל שור: אכן עשינו שינויים בצו ב-2016 וב-2017, אבל כל העת יש ללמוד, לבחון את מידתיות ההסדר ולמצוא מקום לשיפורים, למשל בהעברת מידע לרגולטורים.
עו"ד נחלון: אמרנו שלא תהיה מניעת מידע מרגולטורים, רק שנדרשים להיות מסווגים. למשרד להגנת הסביבה יש היום את המידע.
יצחק לוי, מנכ"ל קצא"א: החסיון הוא בקשת המדינה, מטעמי המדינה, ולכן לנו אין עמדה בנושא - מה שהמדינה תחליט אנחנו נעשה. הסיבות לחסיון הן שתי קומות מעל קצא"א. אני לא חשוף לסיבות המדינה לבקש את החסיון.
אנו חברה ממשלתית, מפוקחת באופן מלא ע"י כל הרגולטורים, כולל המשרד להגנת הסביבה. הם מבקרים אצלנו בכל המתקנים, וכל הנתונים נמסרים להם אחד לאחד. הם אמרו את זה בצורה מפורשת בדיון שהיה בוועדת הכספים. אין לקצא"א שום ויתור בתחום הגנת הסביבה. איגוד הערים נכנס מתי שהם רוצים 24/7.
ב-2016 התקנו שתי תחנות ניתור, הכי בסמיכות לאשקלון, ובכל השנים האלה לא הייתה אפילו חריגה אחת של נתוני זיהום. לפני כמעט שנה בא המשרד ודרש להתקין שלוש תחנות ניתור נוספות על הגדר, בינינו לבין אשקלון, והנקודות נקבעו ע"י המשרד, והן פועלות שנה, ופעם אחת לא הייתה חריגה. נדרשנו ע"י המשרד להגנת הסביבה, להתקין תחנה כזו ליד העיר אילת. זה לא קרה כי שנתיים העירייה לא מסוגלת לתת את המקום שבו תוצב התחנה. לא חיכיתי לעירייה שמתי תחנה שלי, על הגדר שלי, ופעם אחת לא נמצאה חריגה.
ב-2017 נדרשה קצא"א לעשות סקר סביבתי מלא ומקיף על אשקלון, והסקר הוגש לוועדת התכנון, שאצל העירייה. ב-2022 קיבלנו 14 דיווחים על ריחות באשקלון, לקחנו את כל ה-14 אירועים האלו, ונתנו את זה לחברה חיצונית וביקשנו מהם לנתח כל אירוע ואירוע, האם יש סיכוי שהגיע ממתקן קצא"א, והתשובה היא לא, לגבי כולם, לאחר ניתוח כיווני הרוחות החיצוני.
דובר פה על הצינור, עם 70% עיכול, וזה פשוט לא נכון. הצינור הזה נבדק פי שתיים ואפילו שלוש מכל תקן שנדרש. המשרד להגנת הסביבה דרשו מאיתנו לבצע בדיקה ע"י חברה גרמנית חיצונית והשורה התחתונה היא שהקו כשיר לחלוטין. הדוח הזה כמו כולם נמצא במשרד להגנת הסביבה. הוא זה שדרש הוא זה שקיבל, ומה שהוא ירצה הוא יפרסם. המשרד שאל שאלות, זימן את החברה הגרמנית לארץ לתת תשובות, ביקש מהם השלמות. באתר המשרד להגנת הסביבה מפורסמת התייחסות למצב התשתיות בכל הארץ, וקו קצא"א מופיע שם בקו כשיר.
עו"ד צבי ניקסון, יועץ משפטי לחברת קצא"א: אין שום חסיון בצו על כל מידע שקשור בבעיות ריח. כל מידע על זיהום בים או בקרקע, אין שום חסיון על הדבר הזה. אין שום חסיון לגבי איכות סביבה. נכון שיש החרגה על שני נושאים – הכמויות הכוללות הזורמות בשנה שלמה, ומידע על עסקאות, שהמדינה החליטה שהם חסויים. כל שאר המידע גלוי לחלוטין.
תומר גלאם: שמח לשמוע את הקונצנזוס המלא לעניין איכות הסביבה של כולם כאן. עכשיו זו שעת רצון. הם אומרים שהם נותנים להיכנס. אז שיעשו את זה בכתובים, שבכל רגע נתון, אני לא אצטרך לקבל אישור. כמו שאני אוכף צואת כלבים או ארנונה, אני אוכל להיכנס כדי לבחון מה קורה בזמן אמת.
בסיומו של הדיון אתמול אמר יו"ר הוועדה כי נדרש להמשיך את הדיון בפורום מצומצם יותר, בו ניתן יהיה לפרט יותר לגבי הנושאים עליהם מגן צו החסיון, והתאמת נוסח הצו לצרכים ולדרישות. יו"ר הוועדה גם ביקש כי בפורום זה יפורט בפני חברי הוועדה האם אין באמת דרך לקבל אפילו אחת או שתיים מ300 הערות הציבור
לנוסח הצו.
לשם כך הציע יו"ר הוועדה להקים ועדת משנה לפי הוראות סעיף 5 לחוק הכנסת, המאפשר ליו"ר ועדה, לאחר התייעצות עם יו"ר הכנסת, לקבוע כי אישורו של צו יינתן על ידי ועדת משנה, ולא על ידי מליאת הוועדה, במקרה של חשש לפגיעה בביטחון המדינה או ביחסי החוץ שלה.
יו"ר הוועדה הציע כי הוא יעמוד בראש ועדת המשנה ויחד עימו יהיו חברים בה ח"כ בועז ביסמוט, ח"כ ינון אזולאי, ח"כ שרון ניר וח"כ מאיר כהן. הצעה זו אושרה ברוב קולות בסיום הדיון אתמול.
היום התכנסה ועדת המשנה לדיון חסוי, בו נציגי הממשלה פירטו את המידע הרגיש והחסוי, ואת עמדתם בנוגע לצורך בהמשך החסיון.
בסיום הדיון החסוי סיכם יו"ר הוועדה, ח"כ אדלשטיין, כי האינטרס הביטחוני מחייב את המשכו של הצו, אך הוועדה טרם מיצתה את דיוניה במציאת האיזון הראוי בין זכות הציבור לקבלת מידע לבין ההגנה על ביטחון המדינה בהקשרו של החסיון.
על כן, הציע ח"כ אדלשטיין כי ועדת המשנה תארין את תוקף הצו בשנה אחת בלבד, ובמהלכה תקיים דיונים נוספים בנושא. הצעה זו אושרה, כאמור, פה אחד.
15/02/23 09:33
6.33% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ניו יורק טיימס כותב שהקמפיין של ניקי היילי צפוי להתבסס על כך שבסקרי דעת קהל מקבל טראמפ את תמיכתם של פחות מ-50 אחוזים מהנשאלים By United States Department of State - https://usun.state.gov/leadership, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=62549297 ניקי היילי, לשעבר שגרירת ארה"ב באו"ם ומושלת דרום קרוליינה, הודיעה אתמול על השתתפותה במרוץ למועמדות המפלגה הרפובליקנית בבחירות הבאות לנשיאות ארה"ב.
היילי (51), תומכת ישראל, תהיה היריבה הראשונה של דונלנד טראמפ בבחירות לנשיאות. היא קראה אתמול לחילופי דורות במפלגתה והשמיעה את הכרזתה בווידיאו, מבלי להזכיר את שמו של טראמפ, אך הבהירה את כוונתה "להתרחק מעידן טראמפ" וקראה לרפובליקנים "להתאחד סביב נושאים בעלי חשיבות וסביב מועמדת המקובלת על רוב האמריקנים".
ניו יורק טיימס כותב שהקמפיין של ניקי היילי צפוי להתבסס על כך שבסקרי דעת קהל מקבל טראמפ את תמיכתם של פחות מ-50 אחוזים מהנשאלים. בהודעתה על "ריצתה" חוזרת בה היילי מהודעה קודמת כי לא תרוץ אם טראמפ יעמיד את מועמדותו.
בראיון לפוקס ניוז נשאלה היילי לדעתה על כך שטראמפ הוא בן 76 וביידן בן 80 שנה והשיבה: "אתה לא חייב להיות בן 80 כדי להיות מנהיג בוושינגטון".
15/02/23 10:19
6.33% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בחודשיים האחרונים בלבד הסתכם סך העסקאות המהותיות של החברה ביותר מ-13 מיליון דולר חן גולן יו"ר נקסט ויזן – קרדיט: נקסט ויזן
נקסט ויז'ן חברת צמיחה טכנולוגית המפתחת, מייצרת ומשווקת פתרון צילומי, יום ולילה מיוצב לכלים קרקעיים ואוויריים כדוגמת מיקרו ומיני מזל"טים ורחפנים, מדווחת על עסקה מהותית נוספת, ושנייה השבוע. החברה קיבלה הזמנה לרכישת מצלמות של החברה מצד שלישי בהיקף של 2.8 מיליון דולר. מוקדם יותר השבוע דיווחה החברה על עסקה נוספת בהיקף של 4.6 מיליון דולר.
נקסט ויז'ן תספק את מלוא ההזמנה עד לסוף שנת 2023. בהתאם להזמנה, שיעור של 20% מהתמורה ישולם כמקדמה במועד ההזמנה. יתרת התמורה תשולם במספר תשלומים בטרם אספקת המוצרים בכל משלוח.
העסקאות האחרונות עליהן דיווחה החברה, בהיקף מצטבר של יותר מ-13 מיליון דולר, מעידות על הביקוש הגובר למוצרים הייחודיים של החברה.
יחד עם עסקה זו , בחודשיים האחרונים בלבד דיווחה נקסט ויז'ן על חמש הזמנות מלקוחות בהיקף כולל של 13.2 מיליון דולר לרכישת מצלמות שיסופקו עוד ב-2023. המוצרים יסופקו ללקוחות במספר משלוחים ובגינן התקבלו מקדמות.
נקסט ויז'ן דיווחה על תוצאות שיא ברבעון השלישי של 2022, עם הכנסות של כ-6.59 מיליון דולר, צמיחה של כ-93% ביחס להכנסות ברבעון המקביל. החברה ציינה כי הגידול בהכנסות נובע בעיקר מגידול ביחידות הנמכרות לצד הרחבת בסיס הלקוחות.
בשורה התחתונה רשמה נקסט ויז'ן ברבעון השלישי של שנת 2022 רווח נקי של כ-2.7 מיליון דולר, כ-41% מסך ההכנסות, גידול של כ-86% בהשוואה לרווח נקי של כ-1.45 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד וגידול של כ-22% בהשוואה לרווח נקי של כ-2.2 מיליון דולר ברבעון השני של 2022.
15/02/23 09:16
5.91% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בתוך חודשיים מדווחת נקסט ויז'ן על הזמנות מלקוחות בהיקף כולל של 10.4 מיליון דולר לאספקה עוד ב-2023 חן גולן יו"ר נקסט ויזן – קרדיט: נקסט ויזן נקסט ויז'ן חברת צמיחה טכנולוגית המפתחת, מייצרת ומשווקת פתרון צילומי, יום ולילה מיוצב לכלים קרקעיים ואוויריים כדוגמת מיקרו ומיני מזל"טים ורחפנים, מדווחת על הזמנה לרכישת מצלמות של החברה מצד שלישי בהיקף של 4.6 מיליון דולר.
נקסט ויז'ן תספק את מלוא ההזמנה במהלך 2023. בהתאם להזמנה, שיעור של 10% מהתמורה ישולם כמקדמה במועד ההזמנה. יתרת התמורה תשולם במספר תשלומים במהלך שנת 2023, בהתאם לאבני דרך שנקבעו.
טרם עסקה זו , בחודשיים האחרונים , דיווחה נקסט ויז'ן על שלוש הזמנות מלקוחות בהיקף כולל של 5.82 מיליון דולר לרכישת מצלמות שיסופקו עוד ב-2023. המוצרים יסופקו ללקוחות במספר משלוחים ובגינן התקבלו מקדמות.
נקסט ויז'ן דיווחה על תוצאות שיא ברבעון השלישי של 2022, עם הכנסות של כ-6.59 מיליון דולר, צמיחה של כ-93% ביחס להכנסות ברבעון המקביל. החברה ציינה כי הגידול בהכנסות נובע בעיקר מגידול ביחידות הנמכרות לצד הרחבת בסיס הלקוחות.
בשורה התחתונה רשמה נקסט ויז'ן ברבעון השלישי של שנת 2022 רווח נקי של כ-2.7 מיליון דולר, כ-41% מסך ההכנסות, גידול של כ-86% בהשוואה לרווח נקי של כ-1.45 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד וגידול של כ-22% בהשוואה לרווח נקי של כ-2.2 מיליון דולר ברבעון השני של 2022.