הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
19/02/23 08:16
10.91% מהצפיות
מאת IsraelDefense
לכלי השיט בשם Campo Square ששט עם דגל ליבריה לא היה מטען בעת הפגיעה בשעת לילה מאוחרת ב-10 בפברואר, כ-300 מיילים ימיים מחופי הודו ועומאן bigstock כלי שיט בבעלות ישראלית הותקף ב-10 בחודש בים הערבי. על פי הערכות בתקשורת העולמית, האיראנים יזמו את ההתקפה.
מקור ביטחוני מסר לסוכנות רויטרס כי משערים שההתקפה בוצעה באמצעות כטב״מ, לא היו נפגעים. איראן לא הגיבה.
לכלי השיט בשם Campo Square ששט עם דגל ליבריה לא היה מטען בעת הפגיעה בשעת לילה מאוחרת ב-10 בפברואר, כ-300 מיילים ימיים מחופי הודו ועומאן.
"אנו יכולים לאשר כי גם הכלי וגם הצוות בטוחים וממשיכים לפי הנתיב המתוכנן. יש נזק קל לכלי השיט. שלחנו את ההודעות הנדרשות לרשויות הרלוונטיות", אמר מנהל מטעם החברה לרויטרס.
19/02/23 09:42
10% מהצפיות
מאת IsraelDefense
התוקפים זיהו אנשי מפתח בארגון הנתקף, שלחו להם מסמך שנראה תמים על ידי הודעת ווטסאפ, שהכיל קישור לקובץ PDF bigstock הקמפיין, כוון כנגד תשתיות ענן ציבוריות - Microsoft Azure, Microsoft 365 Mail ו- Dropbox.
התוקפים ניהלו קמפיין איכותי ומדוייק. הם זיהו אנשי מפתח בארגון הנתקף, שלחו להם מסמך שנראה תמים על ידי הודעת ווטסאפ, שהכיל קישור לקובץ PDF ממולכד ונשמר ב Dropbox. הקובץ הכיל רושעה שהורידה למחשבי הקורבנות קובץ .net בשם Update.exe שיצר קשר עם תשתית Google Firebase וMicrosoft 365 כשרתי C2 ( שליטה ובקרה).
השימוש בתשתית ענן ציבורית נועד להסוות את התעבורה בין מחשבי הקורבן לשרתי השליטה כך שתראה כתעבורה לגיטימית וכך יקשה על המגינים לגלות ולעצור אותה. הפקודות שנשלחו משרתי השליטה אפשרו לרושעה לבצע פעולות סריקה ואיסוף נתונים במחשב הקורבן, ודרך פקודת Powershell להוציא מידע רגיש אל שרת Microsoft Azure אחר.
השימוש בתשתיות ענן מסחריות אינו חדש ובוצע בעבר על ידי קבוצת תקיפה צפון קוריאניות, סיניות ורוסיות, ולכן לא ניתן לקבוע עדיין את זהות התוקפים. מאופן ביצוע התקיפה (שכלל איסוף מידע מקדים על העובדים שטורגטו ומאמץ ניכר למנוע גילוי) אפשר לשער שמטרת התקיפה הייתה להשיג אחיזה חשאית אצל אותו ספק טלקו ודרכו כנראה לאסוף מודיעין או לחדור למטרות אחרות.
Link to report: WIP26 Espionage | Threat Actors Abuse Cloud Infrastructure in Targeted Telco Attacks
19/02/23 12:20
9.55% מהצפיות
מאת IsraelDefense
נשיא אלביט מערכות בצלאל מכליס: ״הסכמי אברהם מהווים בסיס איתן לשיתופי פעולה עסקיים באזור זה״ תמונה: אלביט אלביט מערכות מציגה לראשונה בתערוכה הביטחונית הדו-שנתית IDEX הנערכת באבו דאבי - בין התאריכים 20-24 בפברואר 2023.
בביתן אלביט מערכות בתערוכה תציג החברה מגוון פתרונות טכנולוגיים חדשניים כמענה לשדה הקרב העתידי. בתערוכה משתתפת גם חברת הבת של אלביט מערכות באמירויות (ESE), הפועלת להרחבת שיתופי הפעולה עם גורמים מקומיים והתאמת הפתרונות המערכתיים לדרישות המבצעיות וצרכי הלקוחות במרחב.
ל-ESE תפקיד חשוב בהעברת טכנולוגיה לשותפים מקומיים, על מנת לקדם את יכולות התחזוקה והתמיכה הטכנית במוצרי החברה.
נשיא אלביט מערכות בצלאל מכליס: ״הסכמי אברהם מהווים בסיס איתן לשיתופי פעולה עסקיים באזור זה. חברת הבת – אלביט מערכות אמירויות, פועלת לפיתוח שיתופי פעולה ארוכי טווח והתאמה של פתרונות טכנולוגיים לצרכים ולאתגרים של מדינות האזור.״
מערכת HattoriX, מערכת פאסיבית להרכשת מטרות
מערכת HattoriXTM מאפשרת לצוותי השטח להפיק נקודות ציון מדויקות במהירות ומבלי להתגלות תוך תפעול פשוט ואינטואיטיבי.
מערכת ה- HattoriX, מערכת חדשה ונישאת לרכישת מטרות והכוונת אש המיועדת לכוחות מתמרנים קלים. המערכת מאפשרת לראשונה לתצפיתנים קדמיים, קציני שיתוף ארטילריה, קציני סיוע אש וכוחות מיוחדים, להפיק נקודות ציון מדויקות (נצמ"ד = דיוק של מטרים בודדים להפיק נקודות ציון מדויקות) במהירות ובאופן פסיבי.
מערכת HattoriX שפותחה בחברת אלסק משדרות וכבר מצויה בשימוש מבצעי אצל לקוח שאת זהותו לא ניתן לחשוף, מהווה קפיצת מדרגה מבחינת אפקטיביות הרכשת המטרות על ידי צוותי שטח, בכך שהיא משפרת באופן ניכר את שרידות הצוותים, מגדילה את יעילות הרכשת מטרות בעלות זמן חשיפה קצר ומצמצמת את פוטנציאל הנזק האגבי.
מערכת HattoriX מתממשקת לכל מטע"ד אלקטרו-אופטי ורכיביה כוללים יחידת צידוד והגבהה אלקטרונית, מחשב משימה, מסך מגע, וחצובה קלת משקל. למערכת מספר תצורות ביניהן גם תצורה נשלטת מרחוק המקנה רמת שרידות גבוהה אף יותר לכוח התצפית. משתמשים של המערכת הם צוותי תצפית קדמיים, צוותי שיתוף ארטילריה, צוותי סיוע אש, צוותי סיוע אוויריים, צוותי סיור ומודיעין וכוחות מיוחדים.
טיל RAMPAGE
RAMPAGE - טיל תקיפה ארוך טווח, המיועד לפגיעה מדויקת במגוון רחב של מטרות איכות. הטיל הינו בעל יכולת לפעול בכל תנאי מזג אוויר, יום לילה, בתפעול קל, ללא "אדם בחוג". הטיל ניתן לנשיאה על מגוון רחב של מטוסים מערביים ומזרחיים.
טיל RAMPAGE הוא "נשק מנגד" - חימוש שמוטל מטווח רחוק, מחוץ לאזור המוגן בטילי נ"מ (אזור מוגן טילים). הוא מצויד בראש קרבי, מנוע רקטי וחליפת ניווט מתקדמת המאפשרים את ביצוע משימת התקיפה של יעדים איכותיים ומוגנים היטב בדיוק מרבי.
שרקרק - חימוש משוטט
השרקרק הוא חימוש משוט בעל יכולת אוטונומית מלאה המאפשרת איתור, רכישת מטרה, ופגיעה מדויקת באמצעות ראש קרבי במשקל עשרה ק״ג, המותקן בגוף החימוש. התצורה האווירודינמית היעילה מאפשרת טיסה ממושכת, יכולת תמרון גבוהה ודיוק ורמת דיוק גבוהה. ההנעה החשמלית מקנה לכלי חתימה אקוסטית נמוכה המאפשרת פעולה חשאית מעל אזור המטרה, והשגת הפתעה.
כלי טייס מאוישים מרחוק
אלביט מערכות מציעה מגוון כלי טייס מאוישים מרחוק (כטמ״מ) הכוללים כלים לרמה הטקטית כמו Skylark ו- Skylark 3 ועד ההרמס 900, הנחשב לכטמ״מ MALE (טווח ארוך, גובה בינוני) המתקדם בעולם. ההרמס 900 של אלביט מערכת מצויד במגוון חיישנים בעלי ביצועים גבוהים,
סימולטורים ומערכות הדרכה
אלביט מערכות מציעה מערכות אימון וסימולציה לכלי טייס, מערכות יבשה ופלטפורמות ימיות, לאימון לוחמים ומפעילים. מערכות אלה מבצעיות כבר יותר מ- 20 שנה בשרות צבאות רבים ברחבי העולם. אלביט מערכות מספקת מגוון פתרונות הדרכה, המקושרים יחד למתן יכולת פעולה משולבת ודימוי תרחישי לחימה מורכבים, המחייבים שילוב ותיאום בין מספר צוותים כמרכיב חיוני להצלחת האימון.
SkyBreaker
מרכז הדרכה מרושת לאימון משימה (MTC) מספק אימון מציאותי בשדה קרב מדומה, תוך שימוש במגוון כלי הטייס ותרחישים המדמים משימות מורכבות, להכשרה, תרגול ושיפור יכולותיהם של צוותי האוויר בכל הרמות. מרכז אימון המשימה מחליף טיסות אימון במבנים גדולים ותורם לחיסכון רב בשעות טיסה, תוך מתן ערך תפעולי גבוה לכל שעת אימון.
לוחמה אלקטרונית ומודיעין אותות
אלביט מערכות מפתחת, מייצרת ומספקת פתרונות כוללים ללחימה בתחום הספקטרום האלקטרומגנטי, כולל לוחמה אלקטרונית (EW), בקרת ספקטרום, תקשורת ומודיעין אותות. מערכות אלה כוללים מקלטי התרעת מכ״מ (RWR) מערכות התרעה לזירה (LWS) ומערכות אלקטרו-אופטיות להתרעה מפני טילים. כמוכן מספקת החברה אמצעי נגד (ECM) מתכלים הכוללים נורים רב-ספקטרליים ומוץ.
יכולות תקשו״ב וסייבר
משפחת Torch-X משלבת תקשורת מאובטחת וקישוריות בזמן אמת לכל רמות הפיקוד וכוללת כלי בינה מלאכותית לתמיכה בחלטות והפחתת העומס הקוגניטיבי בכל הדרגים. הפתרונות מבוססים על E-CIX, תשתית המודולרית לעיצוב ארכיטקטורה פתוחה שפותחה באלביט מערכות, יכולת המספקת סביבת פיתוח מתקדמת לפיתוח מערכות התשתית ויישומי צד שלישי. המערכת תואמת לתקני התעשייה המובילים ומיועדת לפלטפורמות יבשתיות, אוויריות וימיות.
19/02/23 07:40
8.64% מהצפיות
מאת IsraelDefense
על פי הדיווח, התקיפה היתה במרכז העיר, ליד כיכר אומאייה, ולדברי מקורות רשמיים נהרגו חמישה אילוסטרציה | צילום: דובר צה״ל חמישה, ואולי יותר, הרוגים בתקיפה אווירית של מטוסים ישראליים, ששיגרו רקטות אל חמישה בנייני מגורים ברובע כאפר סוסה בדמשק, כך הודיעה הטלוויזיה הסורית.
על פי הדיווח, התקיפה היתה במרכז העיר, ליד כיכר אומאייה, ולדברי מקורות רשמיים נהרגו חמישה. סוכנות רויטרס מוסרת שבאזור הזה שוכנים כמה משרדים של סוכנויות איראניות, ובאזור זה נהרג בכיר חיזבללה עימאד מורנייה בשנת 2008.
העתון הבריטי גארדיין מוסר מפי ארגון המעקב אחר זכויות האדם בסוריה כי בתקיפה נהרגו 15 בני אדם. משרד ההגנה מסר כי בין ההרוגים חייל בצבא סוריה.
19/02/23 08:19
8.64% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מתקני לוקהיד מרטין בבריטניה נמצאים בסמלסברי, לנקשייר, ובהם 1,500 עובדים המייצרים את החלק האחורי של כל מטוסי F-35 הטסים בעולם תמונה: לוקהיד מרטין החלק האחורי של גוף מטוסי הקרב החמקניים F-35 מיוצר בבריטניה ולא בארה"ב. תאגיד BAE סיפק השבוע ללוקהיד מרטין, יצרנית המטוס, את חלק הגוף האחורי ה-1,000 במספר.
מתקני לוקהיד מרטין בבריטניה נמצאים בסמלסברי, לנקשייר, ובהם 1,500 עובדים המייצרים את החלק האחורי של כל מטוסי F-35 הטסים בעולם.
בריג'ט לודרדייל, סגנית נשיא לוקהיד מרטן ומנהלת תכנית מטוסי F-35, מסרה ל-UK DEFENSE JOURNAL כי תכנית מטוסי החמקן היא מנוע של שגשוג כלכלי ותרומה של כ-41 מיליון ליש"ט לכלכלת בריטניה ותמיכה ב-20 אלף משרות בשרשרת האספקה של המטוסים. רובם נמצאים ופועלים בצפון-מערב בריטניה.
510 חברות בבריטניה משתתפות בתכנית מטוסי F-35 עבור חיל האוויר המלכותי הבריטי ועבור 17 מדינות בכל העולם.
19/02/23 09:13
8.64% מהצפיות
מאת IsraelDefense
לוקהיד תתאים טילים היפרסונים למשחתות Zumwalt | בעתיד, מתכוון הפנטגון לחמש גם צוללות וגם מערכת רכובה על משאית עם טילים היפרסונים By (U.S. Navy photo courtesy of General Dynamics Bath Iron Works/Released) 151207-N-ZZ999-435 - https://www.flickr.com/photos/56594044@N06/22965290304/, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=45537403 לוקהיד מרטין תספק טילים היפרסוניים לחיל הים ולצבא שיוכלו להשתלב במשחתות מסוג Zumwalt של חיל הים במסגרת עסקה של 1.2 מיליארד דולר שהוענקה ביום שישי האחרון.
לוקהיד מרטין היא האינטגרטור של תוכנית הנשק ההיפרסוני - שחיל הים מכנה תקיפה מהירה קונבנציונלית והצבא מכנה Long Range Hypersonic Weapon.
על פי החוזה, לוקהיד מרטין תספק לחיל הים מערכות משגרים, בקרת נשק ועבודות אינטגרציה במשחתות זומוולט.
חיל הים כבר העניק ל-Ingals Building Shipbuilding חוזה לשינוי ה-Zumwalt הראשון לתמוך בטילים אלה, הדורשים משגרים גדולים בהרבה ממערכת השיגור האנכית הטיפוסית של Mk 41.
המספנה מצפה להשלים את השינויים עד סוף 2025, ובשלב זה חיל הים יתחיל לבדוק את האינטגרציה בין הספינה למערכת הנשק.
חיל הים גם צפוי להתקין טילים כאלו על כמה צוללות תקיפה מסוג וירג'יניה בהמשך העשור.
החוזה של 17 בפברואר מכסה גם הצבה של מערכת הנשק על משגרים מבוססי משאיות מאוחר יותר השנה. החוזה יהיה שווה יותר מ-2.2 מיליארד דולר אם כל האופציות ימומשו.
"לוקהיד מרטין ממשיכה לקדם את יכולת התקיפה היפרסונית עבור ארצות הברית באמצעות החוזה החדש הזה", אמר סטיב ליין, סגן נשיא למערכות נשק היפרסוני בלוקהיד מרטין, בהודעה לעיתונות של 17 בפברואר. "עבודת עיצוב מוקדמת כבר בעיצומן."
התקציב הפיסקאלי של חיל הים לשנת 2023 כולל 1.2 מיליארד דולר למחקר ופיתוח עבור תוכנית ה-Conventional Prompt Strike, כולל כסף נוסף שהקונגרס הקצה כדי לאפשר בדיקות טיסה נוספות.
19/02/23 12:11
8.18% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הצוותים שיוקמו: צוות אכיפה שיהיה אחראי על אישורים לפתיחה בחקירה והעמדה לדין | צוות מודיעין, שתפקידו לבחון אפשרויות ולטייב יכולות איסוף וניטור ברשתות החברתיות | צוות כלים משפטיים, שתפקידו לעסוק בבחינת המצב המשפטי הקיים והצפת תובנות והמלצות אילוסטרציה | צילום: משטרת ישראל ראש הממשלה והשר לביטחון לאומי החליטו על הקמת "צוות על" לטיפול בהסתה לטרור ברשתות, בראשות הצוות יעמוד השר לביטחון לאומי.
הצוות יכלול שלושה צוותי משנה שיפעלו על בסיס יומי ויתכנסו בראשות השר לביטחון לאומי על בסיס שבועי, על מנת לדווח על תמונת המצב וההמלצות, כל אחד בתחומו.
הצוותים שיוקמו: צוות אכיפה שיהיה אחראי על אישורים לפתיחה בחקירה והעמדה לדין - בראשות ר' אח"מ וסגנו וחברים בו נציגי חטיבת החקירות במ"י, המשנה לפ' המדינה (ת' מיוחדים) או פרקליט מוסמך מטעמו.
צוות מודיעין, שתפקידו לבחון אפשרויות ולטייב יכולות איסוף וניטור ברשתות החברתיות ולהצביע על מגמות, להציף אירועים קונקרטיים, בראשות רח"ט מודיעין מ"י וחברים בו נציגי אח"מ מ"י, שב"כ, מטה הסייבר הלאומי וצה"ל.
צוות כלים משפטיים, שתפקידו לעסוק בבחינת המצב המשפטי הקיים והצפת תובנות והמלצות למתן כלים משפטיים שיאפשרו מענה אפקטיבי לאיומים ולאתגרים בהתמודדות עם ההסתות ברשת. בצוות חברים נציגי יועמ"ש לביטחון לאומי, יועמ"ש משטרה ומשרד המשפטים.
בהחלטת ראש הממשלה והשר לביטחון לאומי נכתב: "רצף הפיגועים הרצחני, שאירעו לאחרונה על ידי צעירים מאד, חלקם בני 14-13 אשר להערכת גופי המודיעין, פעלו מתוך חיקוי והשראה, בהשפעת תכנים מסיתים ברשתות החברתיות, ויש להקים צוות לטיפול מידי במקרי הסתה לטרור ברשת".
המפכ״ל : ״משטרת ישראל מכבדת ומאפשרת את חופש המחאה במדינה דמוקרטית אך יחד עם זאת נוהגת באפס סובלנות כלפי כל מי שנוטל חלק בשיח האלים שהולך וגובר ברשתות החברתיות. החלטתי על הקמת צוות מיוחד בראשותה של רח״ט חקירות תת ניצב שלומית לנדס שיפעל לנטר ולטפל חקירתית באיומים והסתה לאלימות ברשתות החברתיות ובכל מדיה ופלטפורמה אחרת.
״העבודה של הצוות יחד עם נציגי הפרקליטות תביא לקיצור זמני הטיפול בפרסומים בהם עולה חשד להסתה. משטרת ישראל לא תאפשר שיח אלים או כל פרסום שיש בו הסתה לאלימות ופגיעה באישי ציבור או בכל אדם.
״יידע כל אדם כי בחירת המילים שלו יכולה להוביל לאלימות כלפי אישי ציבור מובילי דעת קהל ואזרחים מהשורה. משטרת ישראל משקיעה משאבים רבים וכח אדם מיומן ומקצועי כדי לטפל בתופעה שגוברת לאחרונה והכל במטרה למנוע מצב שחלילה המילים מתורגמות לפגיעה פיזית״.
19/02/23 08:07
7.27% מהצפיות
מאת IsraelDefense
עד היום, אושרו במסגרת התכנית 12 פרויקטים בסכום כולל של 24.5 מיליון דולר bigstock הקרן הדו-לאומית למו"פ של ישראל וארה"ב, קרן BIRD, קוראת לחברות טכנולוגיה ישראליות הפועלות בתחום ביטחון הפנים (Homeland Security) להגיש לה הצעות לפרויקטיי מחקר ופיתוח משותפים עם חברה אמריקאית. כל פרויקט מאושר יזכה למענק של עד מיליון דולר, עד 50% מתקציב הפרויקט.
תכנית BIRD HLS היא יוזמה של המשרד לביטחון לאומי הישראלי ושל המינהל הטכנולוגי במשרד האמריקאי לביטחון המולדת (DHS S&T), לעידוד פיתוח טכנולוגיות חדשניות לצרכי כוחות החירום וההצלה, זאת בהתאם לצרכים ותחומי החדשנות שהוגדרו על-ידי שתי המדינות. התכנית פועלת כבר שבע שנים, בניהולה של קרן BIRD, כחלק מההסכם לשיתוף פעולה מדעי-טכנולוגי בנושאי ביטחון הפנים בין ממשלות ישראל וארצות הברית.
תכנית BIRD HLS מכוונת לחברות ישראליות ואמריקאיות המפתחות טכנולוגיות מתקדמות, מוצרים או שירותים, שיכולים לתרום ליכולות של כוחות החירום וההצלה, כגון אבטחת תשתיות קריטיות ומתקני ציבור, ערים בטוחות ומאובטחות, הגנת גבולות כולל ביטחון ימי, מערכות אוויריות בלתי מאוישות, ביומטריה, מערכות סריקה ורובוטיקה, מערכות שליטה ובקרה, ניתוח וידאו, תקשורת, חיישנים לבישים, איתור וזיהוי מפגעים מרחוק, ציוד מגן אישי, וכו'.
הפרויקטים צריכים לכלול מחקר ופיתוח ולהסתיים במסחור, ועליהם להיות שיתוף פעולה בין חברה ממדינה אחת, לבין חברה או אוניברסיטה או מוסד מחקר מוכר מהמדינה השנייה.
עד היום, אושרו במסגרת התכנית 12 פרויקטים בסכום כולל של 24.5 מיליון דולר.
בוועד המנהל של התכנית יושבים נציגי המינהל הטכנולוגי במשרד האמריקאי לביטחון המולדת ((DHS S&T, ונציגי לשכת המדען הראשי של המשרד לביטחון לאומי בישראל. החברות המתמודדות בתכנית יציגו את הפרוייקטים בפני נציגי המשרד לביטחון לאומי ונציגי כוחות החירום וההצלה בישראל. הפרוייקטים יחשפו גם בפני הנציגים האחראים על החדשנות במשרד לביטחון המולדת של ארה"ב.
המועד האחרון להגשת הבקשות הינו 24 באפריל 2023.
עוד פרטים על התוכנית: https://www.birdf.com/what-is-bird-hls