הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
19/03/23 08:16
9.35% מהצפיות
מאת IsraelDefense
קיומה של מערכת לעיבוד מידע זה הוא אחד התנאים שהציבה ארה"ב כדי לפטור ישראלים מהצורך בוויזה קרדיט: דוברות הכנסת - דני שם טוב ועדת החוץ והביטחון, בראשות ח"כ יולי אדלשטיין, אישרה השבוע (ג'), פה אחד, לקריאות שנייה ושלישית את הצעת חוק סמכויות לאיסוף ואבחון של נתוני נוסעים הנכנסים לישראל או היוצאים ממנה, התשפ"ב-2022.
הצעת החוק מחייבת קבלת מידע אישי מחברות תעופה לגבי נוסעים בטיסות הנכנסות, היוצאות או העוברות במדינת ישראל. המידע האמור הינו נתוני APIו-PNR הכוללים פרטים המופיעים במסמכי נסיעה של נוסע בטיסה המונפקים על ידי מדינות וכן נתונים אודות הטיסה אשר נאספים על ידי חברות התעופה לצורכיהן.
פירוט כלל פריטי המידע אשר נדרשות חברות התעופה למסור, במספר מועדים, אודות הנוסעים והצוות, מופיע בתוספת הראשונה לחוק. במהלך דיוניה קבעה הוועדה כי כל שינוי בתוספת יהיה מחויב באישורה של ועדת החוץ והביטחון.
על פי הצעת החוק, המידע האמור יתקבל במרכז הלאומי לאבחון נתוני נוסעים (מלא"ן), אשר צפוי להיות מוקם ברשות המסים. המידע במאגר ייאסף וישמש לחמש מטרות: 1. זיהוי, מניעה, סיכול, חקירה או העמדה לדין בשל פעילות טרור. 2. אבטחת התעופה, ובכלל זה הגנה על ביטחון הנוסעים. 3. מאבק בהגירה בלתי חוקית ושיפור ביקורת הגבולות. 4. הגנה על בריאות הציבור באמצעות זיהוי,
מניעה או טיפול באפשרות התפרצות או התפשטות מחלות אפידמיות. 5. זיהוי, מניעה, סיכול, חקירה או העמדה לדין בשל עבירות שעונשן שלוש שנים ומעלה, המפורטות בתוספת החמישית לחוק (גם לגבי תוספת זו קבעה הוועדה כי כל שינוי בה יהיה מחויב באישורה של ועדת החוץ והביטחון).
הצעת החוק מרשה לארבע רשויות – רשות המסים, רשות האוכלוסין, משרד הבריאות ומשרד התחבורה – לפנות למלא"ן, ולבקש כי יבצעו הערכה או שאילתה לגבי מידע מהמאגר. רק הממשלה, באישור ועדת החוץ והביטחון, רשאית לשנות את רשימת הרשויות המורשות, ובלבד שעיקר עיסוקה של רשות שתתווסף יהיה אחת מחמש המטרות אשר הוגדרו למאגר.
כמו כן, הצעת החוק מסמיכה שלוש רשויות – השב"כ, המוסד והמשטרה, להקים שלוחות של המאגר שינוהלו אצלן. העומד בראש הרשות ימנה מורשי גישה ספציפיים שרק להם תהיה גלישה לשלוחה. פעולות עיבוד הידע שבוצעו בשלוחה ישמרו בדרך שתאפשר פיקוח ובקרה על אופן ומועד ביצוען, ועל מבצע כל פעולה.
התוספת השנייה לחוק מונה את הגופים הבינ"ל והרשויות במדינות אחרות, אשר לצורך מילוי תפקידיהם, רשאי ראש המלא"ן, בין אם ביוזמתו או לפי בקשה מנומקת מהם, להעביר להם מידע מהמאגר או תוצאות עיבוד מידע.
עוד קובעת הצעת החוק את נהלי אבטחת המידע ושמירתו במלא"ן, חובות הסודיות והפרטיות אשר חלות. נושא הפרטיות קיבל התייחסות נרחבת בהצעת החוק, לרבות קביעת מעמדה של הרשות להגנת הפרטיות כמפקח, וקביעת ממונה פרטיות במלא"ן, שאת תנאי כשירותו והכשרתו יקבע ראש הרשות להגנת הפרטיות, וכהונתו לא תופסק ללא הסכמת ראש הרשות להגנת הפרטיות.
עוד קובעת הצעת החוק את משטר האכיפה המנהלית וגובה הקנסות כלפי חברות תעופה אשר לא יעבירו את המידע על נוסעיהן והצוות למלא"ן, כמתחייב בהצעת החוק.
עו"ד עידו בן יצחק, סגן היועצת המשפטית של ועדת החוץ והביטחון הציע כי כדי להגביר את עצמאותו של המלא"ן למול רשות המסים, תקבע לו תכנית תקציבית נפרדת בתוך תקציב רשות המסים במסגרת תקציב המדינה.
עו"ד דרור גרנית ממחלקת ייעוץ וחקיקה במשרד המשפטים אמר כי נקבע שכך יהיה בפועל ממילא, בהחלטת הממשלה, אך באופן עקרוני עמדת הממשלה היא לא לקבוע סעיפים קבועים וקשיחים בתקציב המדינה דרך חקיקה ראשית שאיננה תקציב המדינה.
יו"ר הוועדה, ח"כ אדלשטיין, הכריע ואמר כי היות שמדובר במהלך עם רגישות בינ"ל רבה, נכון יהיה להבטיח למרכז תקציב פעילות עצמאי, מבלי להידרש לגובה התקציב המדויק. חברי הוועדה קיבלו את הצעת היו"ר.
במהלך הדיון היום שבו והעלו מספר גורמים את הקושי של כל חברת תעופה הפועלות באירופה לעמוד בדרישות החוק, היות שהוא נוגד את חקיקת הפרטיות האירופית, ה-GDPR.
עו"ד גרנית השיב: אנחנו אכן ערים לקושי הזה והצגנו כבר את הדברים באריכות. בתוך ביה"ד האירופי עצמו יש התלבטות בנושא, שכן למול הGDPR, חל גם ה-Law Enforcement Directive ובית המשפט פוסק פעם כך ופעם כך.
כלומר זה אירוע מורכב של האירופאים בתוך עצמם, אבל לנו הם הבהירו כי יקיימו איתנו מו"מ על הסכם להסדרת הנושא רק לאחר השלמת החקיקה אצלנו. זהו התנאי שלהם, ואף שהתחלנו מולם את המגעים, עם סיום החקיקה ניכנס למו"מ בכדי לפתור את הנושא.
יו"ר הוועדה סיכם ואמר כי הוא מצפה מאנשי רשות המסים, אשר מקימים את המלא"ן לעמוד בקשר עם חברות התעופה לכל אורך הדרך, ולגלות קשב לטענות ולנסיבות שלהם, ככל שיהיו קשיים בתחילת הדרך, עם כל חברה.
יו"ר הוועדה, ח"כ אדלשטיין, העלה את הצעת החוק להצבעה, וזו אושרה פה אחד לקריאות השנייה והשלישית.
19/03/23 10:07
8.27% מהצפיות
מאת IsraelDefense
למתקפת תוכנת הכופר לא הייתה השפעה על הפעילות, אך היא כללה גניבת נתונים משרתים, כולל חוזים ומידע אישי bigstock חברת הלוגיסטיקה הימית ההולנדית Royal Dirkzwager אישרה כי נפגעה בתוכנת כופר מקבוצת Play, האחרונה בשורה של התקפות המכוונות לתעשיית הספנות.
מנכ"ל החברה, ג'ואן בלאס, שרכשה את החברה באוקטובר לאחר שפשטה רגל בחודש הקודם, אמר ל-The Record שלמתקפת תוכנת הכופר לא הייתה השפעה על הפעילות, אך היא כללה גניבת נתונים משרתים, כולל חוזים ומידע אישי.
"היה לזה השפעה עצומה על העובדים שלנו. במהלך השנה האחרונה, בגלל פשיטת הרגל של החברה, נאלצנו לשחרר אנשים ולא כולם יכלו להישאר. היינו צריכים להעביר משרדים ועכשיו זה. זו תקופה מאוד קשה", אמרה.
Royal Dirkzwager, שנוסדה בשנת 1872, מספקת מידע ליותר מ-800 ארגונים בתעשייה הימית ורושמת יותר מ-200,000 תנועות אוניות בשנה. המערכות שלה מאפשרות לנמלים לדעת מתי ספינות יגיעו ואילו שירותים ימיים יהיו זמינים כאשר יגיעו לנמל.
בלאס אישר כי הרשות להגנת המידע ההולנדית קיבלה הודעה על המתקפה ואמר כי הוא נמצא במשא ומתן עם פושעי הסייבר.
19/03/23 15:35
8.27% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אמון הקהיליה הבינלאומית במערכת המשפט הישראלית, מגן כיום על ראש ממשלה (ומקבלי החלטות אחרים במשק הישראלי) מפני התערבות בתי משפט בינלאומיים | ללא מערכת משפט עצמאית בעיניים זרות, ראשי ממשלה בישראל יכולים להיות חשופים לתביעות סטילס: חיים צח /לע"מ כשהלחץ הבינלאומי גובר על מנהיגים שמפרים זכויות אדם, בית הדין הפלילי הבינלאומי הוציא צו מעצר לנשיא רוסיה ולדימיר פוטין. אמנם המהלך הזה נועד להטיל אחריות על מנהיג רוסיה בשל החלטותיו במקרה הילדים האוקראינים, אבל הוא צריך לשמש גם אזהרה לראש ממשלה ישראלי שעשוי לשאוף להחליש את מערכת המשפט המקומית.
צו המעצר לפוטין מדגים את נכונותה של הקהילה הבינלאומית להטיל אחריות על מנהיגים בגין הפרות זכויות אדם, כאשר מערכת המשפט המקומית איבדה את אמינותה בעיני הקהיליה הבינלאומית. אם ראש ממשלה ישראלי מחליש את מערכת המשפט המקומית, הוא עלול למצוא עצמו תחת ביקורת מצד הקהילה העולמית. לחץ זה עלול להתבטא בדרכים שונות, לרבות מתיחות דיפלומטית, סנקציות כלכליות וסיקור תקשורתי שלילי, שעלולים לערער את מעמדה הבינלאומי של ישראל.
שחיקה של ערכים דמוקרטיים
מערכת משפט חזקה ועצמאית היא אחת מאבני היסוד של דמוקרטיה בריאה. אם ראש ממשלה ישראלי יבקש להחליש את מערכת המשפט, הדבר עלול לערער את הערכים הדמוקרטיים שישראל דוגלת בהם זה מכבר. צו המעצר לפוטין אמור לשמש תזכורת לכך שכל ניסיון להתפשר על שלטון החוק יתקל ככל הנראה בהתנגדות ובחוסר הסכמה, הן מקומית והן בינלאומית.
חיזוק האופוזיציה
ראש ממשלה ישראלי שיבקש להחליש את מערכת המשפט עלול לחזק בטעות את קולות האופוזיציה במדינה. צו המעצר לפוטין הוא עדות לכוחה של החברה האזרחית ולחשיבות האיזונים והבלמים במערכת דמוקרטית. אם ממשלת ישראל תיתפס כמנסה לכרסם בעצמאותה של מערכת המשפט, היא עלולה לעורר את מפלגות האופוזיציה והאזרחים להדוף צעדים כאלה, וליצור נוף פוליטי מאתגר יותר עבור ראש הממשלה.
יצירת תקדים מסוכן
צו המעצר לפוטין מדגיש את ההשלכות האפשריות של ערעור זכויות האדם ושלטון החוק. בניסיון להחליש את מערכת המשפט, ראש ממשלה ישראלי יסתכן ביצירת תקדים מסוכן למנהיגים עתידיים. הדבר עלול להוביל למדרון חלקלק, שבו ישחקו עמודי התווך של הדמוקרטיה וישחק אמון הקהילה הבינלאומית במוסדות המשפטיים של מדינת ישראל. אותו אמון שמגן אישית על כל ראש ממשלה ישראלי בפני תביעות מצד בתי משפט בינלאומיים.
19/03/23 08:41
7.91% מהצפיות
מאת IsraelDefense
"בלחיצת כפתור אחת, צוות סילוק הפצצות מקבל ניתוח מדויק ותמונת מצב החודרת לחלקים העבים והקשים של המטען ומספקת תמונה חדה ומדויקת של החלקים הרלוונטיים״, אומר אוהד מילוא, מנכ"ל Vidisco תמונה: Vidisco Vidisco, ספקית ישראלית של פתרונות רנטגן ניידים לאיתור וזיהוי לצבאות, כוחות ביטחון ורשויות אכיפת החוק, חושפת את ה-Guardian – מערכת שפותחה במיוחד כדי לאפשר זיהוי ונטרול בטוחים של סוגי תחמושת שונים בשטח. לאחרונה השתמשו במערכת יחידות מובחרות בצה"ל בצפון ישראל, לאיתור ולנטרול תחמושת רוסית שנמצאה בשטח.
לדברי Vidisco, ה-Guardian בו נעשה שימוש במשימות של נטרול מטעני חבלה (EOD), מספק תמונה מדויקת ברזולוציה גבוהה על מצבה המדויק של התחמושת ותכולתה, ממרחק בטוח של מאות מטרים ובלחיצת כפתור. הדמיה מדויקת מתאפשרת גם כאשר לתחמושת יש מעטפת מתכת עבה, או כשהיא ממוקמת מאחורי קיר או בתוך רכב.
ניתן לפרוס ולהפעיל את מערכת ה-X-Ray הקומפקטית והניידת גם בסביבות קשות ובכל תנאי מזג אוויר. ה-Guardian מאפשר לכוח בשטח לנטרל ידנית את מטעני הנפץ, מבלי לסכן את עצמם, על ידי ביצוע בשטח שנבחר מראש למשימה זו.
בנוסף לפיתוח מסננים ייחודיים המאפשרים ניתוח משופר של התחמושת, בדגש על החומרים האורגניים המצויים בתוך מטען הנפץ עצמו, פיתחה Vidisco יכולת חדשה לזיהוי תחמושת אב"כ (CNBC) נוחה לעבודה תוך לבישת ציוד מגן מלא ומאפשרת פעילות רציפה שכן אין צורך לחטא את הציוד לפני כל שימוש.
עם מסך גדול במיוחד בגודל 21.5 אינץ' המונע סנוור, ה-Guardian מספק איכות תמונה ברורה ללא השתקפות גם באור שמש ישיר, ומאפשר פעולה עצמאית ללא צורך בחיבור חשמלי ישיר.
"כמובילה עולמית בתחומה, Vidisco פיתחה מערכת ייחודית העונה על הצורך בטכנולוגיות המסוגלות לחדור עשרות מילימטרים של פלדה, אבל בו-בעת יכולה להעריך במדויק חלקים טכניים רכים יותר ונוכחות של חומרים כימיים", אומר אוהד מילוא, מנכ"ל Vidisco.
"בלחיצת כפתור אחת, צוות סילוק הפצצות מקבל ניתוח מדויק ותמונת מצב החודרת לחלקים העבים והקשים של המטען ומספקת תמונה חדה ומדויקת של החלקים הרלוונטיים. המערכות של Vidisco פרוסות כיום ברחבי העולם ומספקות כלי קריטי עבור חוליות סילוק הפצצות להצלחת המשימה באירועים מורכבים".
19/03/23 08:28
7.19% מהצפיות
מאת IsraelDefense
התכנית היא לצייד את המטוס הטורקי במנוע טורבו-פן מסוג F-110 אמריקני, שמיוצר בטורקיה ברישיון | הצפי בטורקיה הוא להכניס את המטוס לשירות מבצעי עד שנת 2030 SSB אב-טיפוס של מטוס הקרב הטורקי TF-X השלים סדרת אימוני הסעה קרקעית, ויתכן שעוד השנה תתקיים המראת בכורה של המטוס – כך הודיע טמל קוטיל, מנכ"ל יצרנית המטוס, תעשיית התעופה והחלל של טורקיה.
סוכנות הידיעות הטורקית SSB פרסמה צילומים של האב-טיפוס כשהוא עומד על מסלול, כנראה במתקני חברת הייצור ליד אנקרה. המטוס מיוצר במסגרת "פרוייקט מטוס הקרב הלאומי של התעשייה האווירית", TUSAS.
תחילת הפרוייקט בשנת 2010 ותקוות טורקיה היא שהמטוס ייכנס לשרות בחיל האוויר לקראת שנת 2030.
מומחי WARE ZONE מציינים שבקדמת חרטום המטוס נראה חיישן, כנראה אינפרה-אדום, המשמש לחיפוש מטרות. מתחת לגוף המטוס מבחינים במכשיר שהוא כנראה מערכת כיוון מטרות אלקטרו-מגנטית.
התכנית היא לצייד את המטוס הטורקי במנוע טורבו-פן מסוג F-110 אמריקני, שמיוצר בטורקיה ברישיון. אך לא ברור אם טורקיה תקבל אישור מארה"ב להשתמש במנוע אמריקני אחרי שאנקרה הופרשה מתכנית מטוס ה חמקן F-35 בגלל רכש מערך הגנ"א רוסי S-400.
מומחי תעופה אמרו שהאב-טיפוס של מטוס הקרב הטורקי דומה בחיצוניותו יותר למטוס הקרב האמריקני המתקדם ביותר F-22 RAPTOR מאשר לחמקן F-35, אם כי הטורקי קטן יותר בממדיו מהאמריקני.
19/03/23 14:38
7.19% מהצפיות
מאת IsraelDefense
כשברקע הזכייה של זיג זאואר בפרויקט הנשק המחלקתי של הדור-הבא (Next Generation Squad Weapons - NGSW) של צבא ארה"ב, רכישה זו היא חלק מהמאמץ של החברה להפוך לחנות כל-בו למערכות יבשתיות תמונה: ג׳נרל רובוטיקס זיג זאואר, (SIG SAUER) ספקית ויצרנית של כלי נשק, אלקטרו-אופטיקה, תחמושת, רובי אוויר, משתיקי קול ועמדות נשק נשלטות-מרחוק, הודיעה בשבוע שעבר על רכישת חברת ג'נרל רובוטיקס (General Robotics), יצרנית ישראלית של עמדות נשק נשלטות-מרחוק קלות משקל ואמצעים רובוטיים טקטיים עבור פלטפורמות מאוישות ובלתי מאוישות ומערכות נגד רחפנים. סכום הרכישה לא נמסר.
רון כהן, נשיא ומנכ"ל זיג זאואר אמר, "רכישה זו תרחיב מאוד את המגוון ההולך וגדל של מערכות נשק מתקדמות של זיג זאואר. הצוות של ג'נרל רובוטיקס מוביל את הדרך בפיתוח של עמדות נשק אינטואיטיביות וקלות משקל עם הפתרון שלהם המוכח מבצעית".
בהודעתה אומרת החברה כי לאחרונה צבא ארה"ב בחר במקלע הקל ,XM250 ברובה האוטומטי XM7 ובתחמושת היברידית, כולם מתוצרת זיג זאואר, לפרויקט הנשק המחלקתי של הדור-הבא (Next Generation Squad Weapons - NGSW), בחירה המהווה צעד היסטורי קדימה בטכנולוגיית הנשק. פרויקט NGSW נמצא כעת בשלבי ביצוע מוקדמים וצבא ארה"ב יחלק נשקים אלו ברמת המחלקה במהלך שנת 2023.
כך, למעשה, זיג זאואר מציינת במפורש את היישומים האפשריים לחיבור שבין שתי החברות. נשקי ה-NGSW של זיג זאואר תואמים לחלוטין לעמדות הנשק הקל שפותחו על ידי ג'נרל רובוטיקס ובכך תתאפשר לזיג זאואר כניסה לתחום חימוש רק"מים וכן לתחום ההגנה מפני רחפנים.
דוגמא ראשונה לשת"פ זה ניתן היה לראות כבר בתערוכת ShotShow בלאס וגאס בחודש ינואר האחרון, בה הוצגה עמדת נשק של ג'נרל רובוטיקס המצוידת במקלע הקל XM250 על גבי רק"מ Polaris MRZR.
"השילוב של עמדת הנשק הנשלטת-מרחוק של ג'נרל רובוטיקס עם נשקי המחלקה הקלים של זיג זאואר ועם התחמושת ההיברידית בלחץ-גבוה יחוללו מהפכה בתחום הנשק הקל עבור צבאות ברחבי העולם. רכישה זו מגדילה באופן אקספוננציאלי את היכולות של מערכות הנשק הקלות שלנו ומספקות התקדמות בניידות, קטלניות גדולה יותר והגנה רבה על הלוחמים של ימינו", המשיך כהן.
19/03/23 07:58
6.12% מהצפיות
מאת IsraelDefense
העברת המיגים לאוקראינה יכולה להתבצע או במשאיות או ברכבות, ועל כל פנים יהיה צורך לפרק חלקים מהמטוסים ולהרכיבם שוב באוקראינה אחרי המשלוח By Artem Katranzhi from Bakashikha, Russia - IMG_0691, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=125077556 במהלך ארבעה עד ששה שבועות תספק פולין לאוקראינה מטוסי קרב מיג-29, כך הודיע אתמול ראש ממשלת פולין מתיאוש מורבייצקי.
שר ההגנה של סלובקיה ירוסלב נאד אמר בשבוע שעבר שפולין מסכימה לעסקה משותפת למסירת מטוסי מיג-29 של פולין ושל סלובקיה. THE DRIVE מדווח שגם לחיל האוויר של בולגריה יש מיג-29, כל שלוש המדיניות חברות בנאט"ו.
ההערכה היא שפולין תספק לחיל האוויר האוקראיני 14 מטוסי מיג-29, כמחצית מהצי שלה מדגם זה, ולכן ביקשה פולין מארה"ב לספק לה מספר דומה של מטוסי קרב כדי למלא את החסר.
העברת המיגים לאוקראינה יכולה להתבצע או במשאיות או ברכבות, ועל כל פנים יהיה צורך לפרק חלקים מהמטוסים ולהרכיבם שוב באוקראינה אחרי המשלוח.
דוח מעודכן של וושינגטון פוסט מגלה שמאז תחילת המלחמה באוקראינה נהרגו ונפצעו 120 אלף אוקראינים ו-200 אלף הרוגים ופצועים היו לצבא הרוסי. במערב מעריכים שבקרבות בעיר בחמוט בשבועות האחרונים היו לצבא הרוסי בין 20 ל-30 אלף נפגעים.
19/03/23 08:31
5.04% מהצפיות
מאת IsraelDefense
שרי החוץ של אוסטרליה ושל הולנד, שאזרחים רבים שלה ארצותיהם היו במטוס, הם שהודיעו בסוף השבוע על חקירה נגד רוסיה בארגון התעופה | לארגון התעופה הבינלאומי ICAO אין סמכויות רגולטיביות אך יש משמעות מוסרית ומקצועית By Ministerie van Defensie - http://www.defensie.nl/onderwerpen/oekraine-repatrieringsmissie/inhoud/f..., CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=34796615 מועצת התעופה של האו"ם הצביעה בשבת במונטריאול בעד חקירה בארגון התעופה האזרחית ICAO של אסון התעופה בו הופל מעל אוקראינה מטוס נוסעים אינדונזי, כנראה על ידי טיל רוסי.
שרי החוץ של אוסטרליה ושל הולנד, שאזרחים רבים שלה ארצותיהם היו במטוס, הם שהודיעו בסוף השבוע על חקירה נגד רוסיה בארגון התעופה. מטוס חברת התעופה מלאזיה איירליינס הופל מעל אזור של מורדים במזרח אוקראינה בשנת 2014 וכל 298 הנוסעים ואנשי הצוות של טיסה MH17 נספו.
החקירה העלתה שהמטוס נפגע מטיל קרקע-אוויר רוסי. אוסטרליה הודיעה שרוסיה אשמה באסון התעופה החמור על פי החוק הבינלאומי. במטוס היו 38 אזרחים אוסטרליים. שר החוץ של הולנד וופקה אקסטרה אמר שחקירה של ICAO חשובה "כדי להגיע לחקר האמת, הצדק ולקיחת אחריות". רוסיה מכחישה עד היום מעורבות או אחריות לאסון המטוס האינדונזי.
לארגון התעופה הבינלאומי ICAO אין סמכויות רגולטיביות אך יש משמעות מוסרית ומקצועית להחלטותיו, והוא קובע סטנדרטים תעופתיים המקובלים ב-193 המדינות החברות בארגון.