הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
08/05/23 08:36
13.61% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מחיר פלטפורמה כזו יגיע ל-6.5 מיליון דולר, התכנית היא לייצר 50 כלים By 88 Air Base Wing Public Affairs - https://www.wpafb.af.mil/News/Article-Display/Article/1777743/xq-58a-val..., Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=77151944 יצרנית הכטמ"מים האמריקניים KARTOS מפתחת סוגים חדשים של כלי טיס בלתי מאויישים: כטמ"מ שישמש פלטפורמת ל"א למטוסי F-35 וכטמ"מ שנחשב כרגע סודי ביותר.
WAR ZONE מביא דברים שאמר מנכ"ל קרטוס אריק דה מרקו בכנס בארה"ב. הוא הרחיב את הדיבור על פרוייקט 'ולקירה' XQ-58A: מחיר פלטפורמה כזו יגיע ל-6.5 מיליון דולר, התכנית היא לייצר 50 כלים. כרגע נמצאים מפעלי קרטוס באוקלהומה סיטי בשלב הראשון של ייצור כטמ"מים 'ולקירה' ומגדילים את המהירות, רום הטיסה ואת משקל המטע"ד של הכלים, שם מותקן הציוד האלקטרוני.
חיל האוויר האמריקני כבר נמצא בשלב של בחינת הכטמ"מים, שאמורים לשמש כפלטפורמת קישור נתונים בין מטוסי הקרב המתקדמים ביותר F-22 ו-F-35. יש גם אופציה של כטמ"מ כזה שישוגר ממטוס כשהוא חמוש, למשימות תקיפה, כחלק מהתכנית האמריקנית "קטלניות אוטונומית משולבת".
בקרטוס מפתחים כטמ"מ חמקן שישוגר ממשגר וישוב למקום שיגורו בעזרת מצנח אחרי סיום משימתו. כטמ"מ כזה לא נזקק למסלול המראה או לשדה תעופה. כטמ"מים מסוג XQ-58 מצוייידים במערכת תקשורת נתונים זהה לזו של מטוסי F-35 וזו מערכת שיהיה קשה מאוד לשבש, לחסום או ליירט אותה. שני הכלים אמורים לפעול ביחד בזירת לחימה.
עוד מפתחים בקרטוס כטמ"מ שכינויו DARK FURY שעד כה לא פורסמו עליון שום נתונים והוא מסווג סודי ביותר.
08/05/23 08:56
13.61% מהצפיות
מאת IsraelDefense
התקרית אירעה ביום ששי וסוכנות הידיעות פרוטנקס דיווחה שהמטוס הפולני מסוג טוריבולט L-410 היה במשימת סיור, כאשר מטוס קרב קוסי מדגם סוחוי S-35 התחיל בתמרונים מסוכנים By Anna Zvereva from Tallinn, Estonia - Russian Air Force, RF-81719, Sukhoi Su-35S, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=87442117 מטוס קרב רוסי ביצע תמרונים "תוקפניים ומסוכנים" מול מטוס פולני שטס מעל הים השחור. לזמן קצר איבדו הטייסים הפולניים את השליטה על מטוסם, אך נחתו בשלום.
רשות הגבולות של פולין הודיעה בוורשא שהמטוס הפולני היה במשימת סיור מעל הים השחור במסגרת שמירת השלום בגבולות האיחוד האירופי.
התקרית אירעה ביום ששי וסוכנות הידיעות פרוטנקס דיווחה שהמטוס הפולני מסוג טוריבולט L-410 היה במשימת סיור, כאשר מטוס קרב קוסי מדגם סוחוי S-35 שלא הפעיל שום קשר רדיו חדר לתחום האווירי של רומניה ואז ביצע תמרונים תוקפניים ומסוכנים והגיע עד למרחק של כחמישה מטרים ממנו.
הטייסים הפולניים איבדו לרגע את השליטה, מטוסם החל לאבד גובה, אך נחת בשלום ברומניה. המטוס הרוסי טס מול חרטום הפולני, חתך את נתיב הטיסה שלו והתקרב הרבה מעל למותר.
משרד ההגנה של רומניה גינה את התקרית ואמר שהמטוס הפולני היה במשימה משותפת לרומניה ולפולין, כך מדווחות סוכנויות הידיעות הצרפתית AFP ו-DPA הגרמנית.
08/05/23 09:43
10.99% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ריית'און ולוקהיד מרטין ייצרו יותר מ-50,000 טילים מאז 1996, לפי האתר של לוקהיד מרטין. הטילים הוכחו בלחימה באוקראינה, בעיראק ובאפגניסטן Photo by Pfc. Wyatt Moore הצבא האמריקאי מתכוון לרכוש עד 7.2 מיליארד דולר שווי טילי Javelin לחיל האוויר, הצי, הצבא וללקוחות בינלאומיים בשלוש השנים הבאות, במסגרת חוזה שהוכרז ביום חמישי האחרון.
העסקה עם Javelin Joint Venture - שמורכבת מ-Lockheed Martin ו-Raytheon Technologies היא למספר לא מוגדר של מערכות משנת 2023 עד 2026. "מערכת הטיל Javelin היא מערכת של 'שגר-ושכח' אוטומטית", אומרת ההודעה.
ריית'און ולוקהיד מרטין ייצרו יותר מ-50,000 טילים מאז 1996, לפי האתר של לוקהיד מרטין. הטילים הוכחו בלחימה באוקראינה, בעיראק ובאפגניסטן.
ההזמנה הגדולה מגיעה על רקע קיטון במאגרים האמל״ח של ארה״ב לאור המלחמה באוקראינה. ג'יימס סטברודיס, אדמירל הצי האמריקני בדימוס ומפקד בעלות הברית העליון לשעבר של נאט"ו, כתב על כך במאמר דעה ב-30 באפריל לבלומברג.
"בעוד שמשרד ההגנה ימשיך להגן על עתודות המלחמה שלו, רמות החימוש העודפות - שנאגרו למקרי חירום מעבר לצרכים הבסיסיים של תוכניות המלחמה של ארה"ב - נמוכות מאוד", אמר.
08/05/23 10:15
8.9% מהצפיות
מאת IsraelDefense
Autotalks מפתחת טכנולוגיות V2X (Vehicle-to-everything communications) עבור כלי רכב, תוך שמירה על בטיחות הנהגים ומשתמשי הדרך הנוספים צילום: אייל טואג חברת Qualcomm הודיעה כי חברת הבת שלה, Qualcomm Technologies, הגיעה לכדי הסכם סופי לרכישת חברת Autotalks, הישראלית. העסקה כפופה לתנאי הסגירה המקובלים.
טכנולוגיות Vehicle-to-everything communications (V2X), שתוכננו לאפשר לכלי רכב לתקשר זה עם זה ועם סביבתם, ממלאות תפקיד חשוב יותר ויותר בתעשיית הרכב, בראש ובראשונה בפיתוח חיישנים שתפקודם קריטי עבור מערכות הבטיחות ברכב.
Autotalks היא חברת המייצרת מוליכים למחצה (שבבים) בטכנולוגיית פאבלס ומפתחת טכנולוגיות לתקשורת V2X מאז 2009. החברה מפתחת טכנולוגיות V2X שמסייעות במניעת תאונות דרכים ושיפור ניידות כלי הרכב, עבור רכבים בכל רחבי העולם, תוך עמידה במגוון רחב של תקנים גלובליים.
מטרת שיתוף הפעולה בין Autotalks המייצרת כיום מוצרים מובילים בתעשייה, ובין 20 שנות הניסיון של קוואלקום בתחום הרכב, היא לפתח ולשכלל את טכנולוגיות בתחום ה-V2X, תוך קיצור זמני הפיתוח וההטמעה של הטכנולוגיה, במטרה לשפר את יעילות תנועתם של הרכבים, תוך סיוע בבטיחות הנהגים ומשתמשי הדרך.
לאחר הרכישה, טכנולוגיות הבטיחות של חברת Autotalks ישולבו במערך המקיף של פלטפורמת הרכב המחוברות לענן מבית קוואלקום, Snapdragon Digital Chassis.
08/05/23 09:25
8.38% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ה-ecoDemonstrator Explorer הראשון, מטוס דרימליינר מדגם 787-10, יבצע בדיקות טיסה ביוני מסיאטל לטוקיו, סינגפור ובנגקוק boeing.com בואינג מרחיבה את תוכנית בדיקות הטיסה שלה ב-ecoDemonstrator כדי להאיץ חדשנות לקיימות ובטיחות. החברה הודיעה על תוכנית 2023 שלה לבחון 19 טכנולוגיות ב-Boeing 777 ecoDemonstrator, וכן הוסיפה מטוסי "Explorer" שיתמקדו בטכנולוגיות ספציפיות.
ה-ecoDemonstrator Explorer הראשון, מטוס דרימליינר מדגם 787-10, יבצע בדיקות טיסה ביוני מסיאטל לטוקיו, סינגפור ובנגקוק כדי להדגים כיצד תיאום ניווט ברחבי המרחב האווירי הגלובלי יכול להפחית את צריכת הדלק והפליטה עד 10%.
בואינג וספקי שירותי ניווט אוויר בארה"ב, יפן, סינגפור ותאילנד יבצעו אופטימיזציה של נתיבי המטוס על פני מספר אזורים, תוך שימוש בתערובת הזמינה של דלק תעופה בר-קיימא בכל מיקום.
ה-777 ecoDemonstrator יבדוק טכנולוגיות כגון לוחות קיר ברי קיימא בתא המטען, חיישן כמות מבוסס דלק סיבים אופטיים התואם ל-100% SAF, ועיצוב כנף חדש שמפחית גרר ורעש.
בואינג שואפת לתמוך ביעד התעשייה לפליטת פחמן אפסית עד 2050 על ידי השקעה בחדשנות ושותפות עם ממשלות ותעשייה.
08/05/23 10:22
8.38% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הפעילים שגויסו התבקשו לגייס חברי חוליה נוספים, לרכוש אמל"ח, לייצר מטעני נפץ ולקדם פיגועי ירי ומטען לעבר יעדים ישראליים באיו״ש ובישראל תמונות שב״כ שב"כ חשף תשתית טרור של ארגון החזית העממית באיו"ש אשר ביצעה את פיגוע המטען באוטובוס בביתר עילית ותכננה לממש פיגועים נוספים.
בפעילות משותפת של שב"כ, צה"ל ומשטרה, נחשפה בחודש האחרון תשתית טרור מאזור בית לחם אשר ביצעה פיגוע מטען באוטובוס בביתר עילית ב-9 במרץ 2023 ותכננה לממש פיגועים נוספים.
במסגרת זו, נעצרו שישה פעילי ארגון "החזית העממית לשחרור פלסטין" (חז"ע), החברים בתא הסטודנטים הפועל מטעמו, תושבי מחנה הפליטים דהיישה, הכפר בתיר ובית ג'אלא באזור בית לחם. הפעילים הינם: וסאם עוינה, אחמד אבו נעמה, מאזן עבידאללה, מחמד אלברק, ראמי אלאחמר ונור מחמוד.
בנוסף, נעצרה תושבת ישראל אשר הכניסה את המפגע ביום הפיגוע לישראל בניגוד לחוק הכניסה לישראל. לאחר שהתברר בחקירתה, כי לא הייתה מודעת לכוונותיו באשר לפיגוע, הוגש נגדה כתב אישום בעבירה של הסעת שוהה בלתי חוקי.
בחקירת החשודים נחשפה מעורבותם בביצוע פיגוע המטען באוטובוס בביתר עילית, החל משלב ההכנות שביצעו לטובת הפיגוע וחלוקת התפקידים ביניהם, לרבות גיוס המפגע והפעילים לתשתית, שכירת דירות מסתור, שאחת מהן שימשה כמעבדת חבלה, ייצור חומר הנפץ למטענים בדירה ורכישת רכב מילוט. חלק מחברי התשתית אף פעלו לממש פיגועים נוספים בשם הארגון.
כנגד החשודים עתידים להיות מוגשים כתבי אישום בעבירות ביטחוניות חמורות של ניסיון גרימת מוות בכוונה, ייצור חומרי נפץ, חברות בהתאחדות בלתי מותרת ועוד.
בעקבות החקירות וכן נוכח מאמץ של איסוף מודיעין נחשפה תשתית טרור נרחבת הפועלת מטעם ארגון החז"ע, תוך אישור והנחיה של בכירי הארגון- מזכ"ל החז"ע, אחמד סעדאת, וסגן מזכ"ל החז"ע, ג׳מיל מזהר, כמו גם בכירים נוספים הכלואים בישראל.
בהקשר זה, נחשפה גם מעורבות הנהגת החז"ע ברצועת עזה, וכן של גורמי חז"ע בלבנון, אשר עסקו בהכוונת הפעילות, כאשר בכיר חז"ע מלבנון הכווין ישירות את החולייה שביצעה את הפיגוע בביתר עילית וכן חוליות נוספות בשטח.
במסגרת התשתית, גויסו פעילים ברחבי איו״ש שתכננו לקדם פיגועים בטווח הזמן המיידי, בהכוונה של הנהגת החז"ע, תוך קבלת מימון וסיוע לשם כך.
הפעילים שגויסו התבקשו לגייס חברי חוליה נוספים, לרכוש אמל"ח, לייצר מטעני נפץ ולקדם פיגועי ירי ומטען לעבר יעדים ישראליים באיו״ש ובישראל. פעילותם של פעילים אלה סוכלה ע"י גורמי הביטחון במהלך גל מעצרים שבוצע ברחבי איו"ש.
08/05/23 17:20
8.38% מהצפיות
מאת IsraelDefense
האקרים החלו להשתמש בהצפנה חלקית (intermittent encryption) של קבצים כדי להצפין יותר מהר את סביבת הקורבן | הכלי החינמי יוכל לחלץ נתונים מהחלקים שאינם מוצפנים בקובץ נוצר באמצעות בינה מלאכותית | bing.com מעבדות סייברארק של חברת CyberArk הישראלית מפרסמת היום מחקר על כלי חינמי חדש בשם “White Phoenix”. עם אלפי קורבנות מידי שנה ודרישות כופר בשווי מיליארדי דולרים, התקפות כופר הן מסוג התקפות הסייבר הכי הרסניות בעולם.
במהלך המחקר זיהו החוקרים, ארי נוביק ואמיר לנדאו, כי בחלק משמעותי ממתקפות הכופר נעשה שימוש בטכניקה חדשה: הצפנה למקוטעין (intermittent encryption). הטכניקה הזו נועדה לשפר מהירויות של התקפות כופר על ידי זה שהפוגענים מצפינים רק חלקית (או למקוטעין) את הקבצים.
במקרים כאלה ניתן לשחזר חלק מהמידע מקבצים שהוצפנו, מכיוון שלא כל התוכן של הקובצים מוצפן. White Phoenix הוא כלי שנבנה על ידי החוקרים, המסוגל לקחת קובץ שהוצפן על ידי פוגען כופר (ransomware) ולשחזר חלק מהתוכן של הקובץ המקורי.
לרוב, פוגעני כופר משתמשים באותן שיטות הצפנה שאנחנו משתמשים בהן לאבטח את המידע שלנו. זאת אומרת ששיטת ההצפנה של פוגענים אלה היא כזאת שאי אפשר לפענח אותה בלי לדעת את מפתח ההצפנה, ומכאן, שלא ניתן לשחזר את המידע שהוצפן במהלך ההתקפה בלי שהתוקפים מספקים את מפתח ההצפנה לאחר תשלום הכופר.
אך במקרים רבים אפילו אם הקורבנות משלמים את הכופר, התוקפים לא מספקים את המפתחות בסוף, מה שמותיר את הקורבנות ללא דרך לשחזר את המידע שאבד. כך נוצר מצב שפעמים רבות אין לקורבנות דרך לשחזר כלל את המידע שאבד.
בשנים האחרונות היו המון שינוים בעולם פוגעני הכופר. הרבה קבוצות חדשות קמו ונפלו. בנוסף, נוצרה תחרות עזה בין קבוצות התקיפה השונות לייצר את הפוגענים הכי יעילים להתקפות הכופר. בין הקבוצות המובילות בתחרות כיום, קבוצת תקיפה בשם BlackCat (הידועים גם בתור ALPHV וNoberus).
במהלך המחקר החדש, החוקרים זיהו כי הפוגען של קבוצה זו לא תמיד מצפין את תוכן הקבצים מהתחלה עד הסוף. לאחר התעמקות בנושא התברר כי הפוגען משתמש בהצפנה למקוטעין. הצפנה מסוג זה היא תכונה מובנית לא רק לפוגען של קבוצת BlackCat , זוהי תכונה נפוצה בקרב פוגעני כופר רבים.
יש מספר יתרונות לפוגעני כופר להשתמש בהצפנה למקוטעין, ביניהם מהירות ההצפנה. מכיוון שהתוכנות בהן אנחנו משתמשים לקריאה וכתיבת מסמכים לא יכולות להתמודד עם מסמך שהוא חצי מוצפן, מבחינת התוקפים לא אמור להיות הבדל משמעותי, אם הקובץ מוצפן לחלוטין או רק חלקית.
אך יש הנחה מוטעית בגישה זו, כיוון שייתכן שהתוכן החשוב שבקובץ נותר לא מוצפן, וכל מה שצריך זה כלי מתאים שידע להתמודד עם קובץ מוצפן חלקית. לשם כך, החוקרים פיתחו את הכלי “White Phoenix”, שמטרתו לחלץ טקסט ותמונות מהחלקים הלא מוצפנים של מסמכים שהוצפנו למקוטעין. בצורה כזו, קורבנות של התקפות כופר שמשתמשות בהצפנה למקוטעין יוכלו לשחזר חלק מהמידע מהקבצים שהוצפנו, וללא עלות.
White Phoenix מהווה גישה חדשה להתמודדות עם התקפות כופר. בעזרתWhite Phoenix צוותי תגובה יוכלו לשחזר חלק מתוכן הקבצים, מבלי שהקורבנות יצטרכו לשלם את הכופר ובלי לחכות שחוקרים יצליחו לזהות דרכים לפצח את ההצפנה. כך, קורבנות לא יצטרכו להתחיל מאפס בבניה מחדש של כל התוכן שהוצפן, וירגישו פחות צורך לשלם את הכופר.
״נתקלנו בהמון מקרים בהם קורבנות מתקפות כופר לא הצליחו לשחזר מידע, אפילו במקרים שבהם שילמו את הכופר. לכן רצינו למצוא פתרון כמה שיותר כללי שיוכל לעזור לכמה שיותר קורבנות.White Phoenix מספק פתרון חלקי נגד קבוצות כופר רבות ושונות, ויוכל לסייע לקורבנות שונים, ביניהם לארגונים המותקפים שיכולים לקחת את הכלי ולהשתמש בו לבד ובחינם״, אומרים החוקרים ארי נוביק ואמיר לנדאו ממעבדות סייברארק.
עוד מוסיפים החוקרים: ״White Phoenix כפי שהוא היום, תומך בעיקר במסמכי PDF ובמידה מסוימת במסמכי אופיס, אך אנחנו מאמינים שאפשר להרחיב אותו לתמוך בסוגים שונים של קבצים כגון קבצי סרטים ומוזיקה. אנחנו משחררים את הכלי ככלי Open Source כדי שכל מי שמעוניין לתרום לו יוכל.״
לינק לכלי החינמי > https://github.com/cyberark/White-Phoenix
08/05/23 07:42
7.85% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הביקורת תכלול בדיקה של כלל הנשקיות והבונקרים מרמת הגדוד ומעלה בצה״ל אילוסטרציה | דובר צה״ל ביקורת מבקר צה״ל בנושא מיגון ואבטחת הנשקיות והבונקרים החלה הבוקר (א׳) בכ-250 מחנות צה״ל בהנחיית סגן ראש המטה הכללי, אלוף אמיר ברעם.
הביקורת תכלול בדיקה של כלל הנשקיות והבונקרים מרמת הגדוד ומעלה בצה״ל, לצד מפגשים עם בעלי התפקידים שעוסקים בהגנת מחנות בדגש על נשקיות ובונקרים.
הביקורת תבדוק את בניין הכוח להגנת המחנות, עמידת הבסיסים בפקודות ובתו התקן לטיפול בנושא אבטחת המחנות ואת מצב התשתיות של הבונקרים והנשקיות. כמו כן, הביקורת תבחן את מימוש הנחיות סגן רמטכ״ל במסגרת עבודת המטה לשיפור הגנת המחנות.
הביקורת תבוצע על ידי צוותי מבקרים בסדיר ובמילואים בראשות מבקר צה״ל, תת-אלוף (מיל׳) עופר שריג, ותימשך חמישה ימים.