הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
14/05/23 16:19
17.79% מהצפיות
מאת IsraelDefense
שאהיד מהדאווי היא ספינת מלחמה כבדה רב תכליתית למבצעים ארוכי טווח. היא שוקלת יותר מ-2,100 טון, אורכה 240 מטר ורוחבה 27 מטר - והיא תצויד בטילי Qadr-474 https://iranpress.com/content/77300/irgc-navy-armed-with-long-range-crui... מפקד חיל הים של משמרות המהפכה של איראן (IRGC) אומר שכלי השיט שלו צוידו בטילי שיוט ימיים תוצרת בית עם טווח של 2,000 קילומטרים. האדמירל אלירזה טנגסירי אמר לסוכנות הידיעות "תסנים" ביום שבת כי הטיל, המכונה Qadr-474, הותקן על ספינת המלחמה Shahid Mahdavi.
שאהיד מהדאווי היא ספינת מלחמה כבדה רב תכליתית למבצעים ארוכי טווח. היא שוקלת יותר מ-2,100 טון, אורכה 240 מטר ורוחבה 27 מטר.
ספינת המלחמה כבר חמושה בטילי שיוט Abu Mahdi, הכוללים טכנולוגיות חדישות המתאימות ללוחמה אלקטרונית וטווח של למעלה מאלף קילומטרים, וכן טיל נוסף בפיתוח מקומי עם טווח של 750 קילומטרים.
אבו מהדי ושני טילי השיוט האחרים הם חכמים, ניתנים להנחיה ולרדוף אחרי מטרה חדשה לפני הפיצוץ. ניתן לשגר אותם גם מהיבשה כדי לפגוע במטרות ימיות.
מפקד חיל הים של משמרות המהפכה אמר עוד כי ספינת מלחמה אחרת, שאהיד סולימאני, הקרויה על שם קאסם סולימאני, צוידה גם היא בטילי שיוט ארוכי טווח Qadr-474. ספינת המלחמה על שם סולימאני צוידה בסוגים שונים של טילים עם טווחים 200, 300 ו-750 קילומטרים, אמר טאנגסירי.
חיל הים של משמרות המהפכה צפוי לקבל ארבע ספינות מסוג שאהיד סולימאני בשנה הקלנדרית האירנית הנוכחית, המסתיימת ב-20 במרץ 2024.
כלי השיט שיצטרפו לצי חיל הים של משמרות המהפכה הם שאהיד סייד שירזי, על שמו של סגן הרמטכ"ל לשעבר של הכוחות המזוינים של איראן, נושאת המטוסים שאהיד באגרי, וספינת המלחמה אבו מהדי אל-מוחנדיס.
ספינת המלחמה האחרונה נקראה על שם סגן ראש יחידות הגיוס העממי בעיראק לשעבר, שנרצח יחד עם סולימאני בתקיפת מזל"ט אמריקאית ליד נמל התעופה של בגדאד בינואר 2020.
ספינת המלחמה הרביעית נקראה על שם ראיס עלי דלווארי, גיבור לאומי גדול ולוחם עצמאות שהוביל את המאבק האנטי-קולוניאלי בדרום איראן, אמר טאנגסירי.
14/05/23 07:50
15.66% מהצפיות
מאת IsraelDefense
על פי הדיווח, זו הפעם הראשונה שצבא אוקראינה מפעיל טילי פטריוט מאז שהתקבלו שם המערכות הראשונות לפני כמה שבועות By Boevaya mashina - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=122449442 הצבא הרוסי באוקראינה ניסה בשבוע שעבר ליירט סוללת טילי פטריוט אמריקנית באוקראינה באמצעות טיל היפר-סוני. שני מקורות בארה"ב דיווחו שהניסיון נכשל, וכי האוקראינים הם שיירטו את הטיל הרוסי בעזרת טיל פטריוט. כך לפי דיווח של CNN.
על פי הדיווח, זו הפעם הראשונה שצבא אוקראינה מפעיל טילי פטריוט מאז שהתקבלו שם המערכות הראשונות לפני כמה שבועות. לוחמי הגנ"א של אוקראינה שיגרו כמה טילי פטריוט כדי ליירט טיל רוסי. המומחים משערים שהרוסים קלטו את אותות השידור של סוללת הפטריוט, וכך יכלו לכוון אליה טיל היפר-סוני מסוג קינזל.
לסוללות פטריוט יש מכ"ם רב-עוצמה ליירוט מטרות תוקפות בטווח ארוך, יכולת הופכת אותו למערך הגנ"א יעיל. סוללות פטריוט שנמסרו לצבא אוקראינה הן נייחות, מה שמקל על הרוסים לאתר את מיקומן ולנסות לתקוף אותן.
יש דרכים להסוות שידורים אלו של הסוללות אך הצבא הרוסי הצליח כנראה לגלות את מיקום סוללת הפטריוט בסביבות העיר קייב. היירוט בוצע בליל 4 במאי, כך לדברי מפקד חיל האוויר האוקראיני גנרל מיקולה אולשצ'וק.
הקרמלין הודיע בהקשר זה כיח סוללות פטריוט באוקראינה יהוו ללא ספק מטרות לצבא הרוסי. דובר הפנטגון גנרל פטריק ריידר אישר שהאוקראינים הפעילו טילי פטריוט ליירוט טיל קינזל רוסי שיכול להגיע למהירות סופר-סונית. אוקראינה קיבלה עד כה שתי סוללות פטריוט מארה"ב ומגרמניה.
14/05/23 07:59
11.74% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הקשיים באינטגרציה של הלייזר למטוס AC-130 הם בכך שמדובר בדגם משודרג ומשופר של מטוס זה Capt. Renee Douglas/US Air Force בחודש אוגוסט הקרוב (2023) מתוכננת טיסת ניסוי ראשונה של מערכת נשק לייזר מוטסת המותקנת במטוס תובלה AC-130 GHOSTRIDER .
גם אם הניסוי יעלה יפה, עדיין יידרשו למערכת טיסות ניסוי רבות בגלל ההיבטים המבצעיים והאינטגרטיביים של שילוב הלייזר במטוס. ל-WAR ZONE נמסר כי בשנת 2019 חתם הפנטגון על חוזה לחמש שנים עם לוקהיד מרטין, שמסרה ב-2021 את המערכת המוטסת הראשונה לפיקוד המבצעים המיוחדים של חיל האוויר האמריקני.
טיסת הניסוי בקיץ תקבע את מידת היעילות של נשק לייזר מוטס בגרסה זו. התקבלה החלטה עקרונית על פיתוח המערכת המשולבת, אך נדרשת תקופה ארוכה של ניסויים ואיסוף נתונים.
הרעיון במקורו מדבר על מערכת נשק לייזר מוטסת שתפעל בזירות לחימה מורכבות נגד מגוון מטרות. אין מדובר על שימוש בנשק לייזר נגד אדם. במטוס התובלה הורכבה מערכת לייזר בעוצמה של 60 קילו-וואט, בדומה ללייזר הימי שמספקת לוקהיד מרטין לצי האמריקני.
הקשיים באינטגרציה של הלייזר למטוס AC-130 הם בכך שמדובר בדגם משודרג ומשופר של מטוס זה, שהוא חמוש ומוגדר GUNSHIP.
הדגם החדש יכלול אמצעי תקיפה, כלי נשק, יכולת שיגור חימוש מונחה מדוייק, שינוי במיקום הצוות במטוס. לכל אלו תתוסף מערכת הלייזר המוטס, ולפיכך משערים שיידרשו טיסות ניסוי רבות. תחילת התקנת הלייזר במטוס היא בחודש הבא, לקראת טיסת הניסוי בקיץ.
הערה לגבי ישראל: בחברת אלביט מערכות מפתחים מערכת לייזר בגרסה אווירית, וכבר נעשו ניסויים מוצלחים בהם יורטו כטמ"מים בעזרת לייזר מותקן על כלי יטיס.
14/05/23 08:22
7.83% מהצפיות
מאת IsraelDefense
משרד החוץ: מבצע ״מגן וחץ״ מסתיים כשמרחב הלגיטימציה הבינ״ל של מדינת ישראל עמד במבחן | הקהילה הבינ״ל מבינה ומגבה את ישראל בפעילותה נגד ארגון הטרור הג’יהאד האיסלמי, שלוחה של משטר הטרור האיראני צילום: דובר צה״ל היממה הראשונה אחרי כניסת הפסקת האש לתוקפה תהיה שברירית, מזהירים בצה"ל לנהוג בזהירות אחרי אמש: הצדדים הסכימו להפסקת אש בשעה 22.00, אולם במחצית השעה אחרי כן שוגרו 20 רקטות, נשמעו התראות צבע אדום בראשון לציון, בחולון ובשדרות, וצה"ל ביצע כמה תקיפות של מטרות בצפון הרצועה.
מבצע 'מגן וחץ', הסבב הזה, הגיע לסיומו בסביבות השעה 23.00 עם אזהרה ישראלית: כל הפרה של הפסקת האש תיתקל בתגובה, בחידוש התקיפות. החמאס הודיע שהמבצע הסתיים "בניצחון הפלגים הפלשתיניים", וברחובות עזה נראה קהל חוגג.
במשך כל סוף השבוע נמשכו המגעים להשגת הפסקת אש במשולש ישראל-המודיעין המצרי-הג'יהאד המוסלמי. המצרים העלו הצעות, ישראל דחתה, המצרים שיפרו את ההצעות, עד שישראל הסכימה לנוסח. סלע המחלוקת היה סירוב ישראלי להסכים להימנעות מחיסולים ממוקדים בעתיד, ואמנם אין הסכמה ישראלית להפסיק סיכולים ממוקדים. בשלב מתקדם במגעים אמר ראש הממשלה נתניהו: ניתן הזדמנות אם לא יהיה ירי. שקט ייענה בהשקט.
בשבת היתה ההתערבות האמריקנית הראשונה בסבב זה כשארה"ב קראה להפסקת אש: סגנית מזכיר המדינה וונדי שרמן שוחחה עם השר רון דרמר והדגישה באוזניו את הדחיפות בהשגת הפסקת אש כדי למנוע הרג אזרחים, כך הודיע דובר מחלקת המדינה מתיו מילר.
ונדי שרמן הביעה את המחייבות האמריקנית הנמשכת לביטחון ישראל, גינתה שיגור לישראל של רקטות של ארגוני טרור בעזה ושלחה תנחומים למשפחת האשה שנהרגה בביתה ברחובות.
דובר צה"ל תא"ל דניאל הגרי אמר אמש כי צה"ל אינו מעורב במגעים להפסקת אש. המבצע התמקד בבכירי הג'יהאד המוסלמי אך עוקבים אחרי החמאס, שהוא הריבון ברצועה ולא ירה במבצע הנוכחי.
לדברי דו"צ ההישג של המבצע הושג בדקות הראשונות שלו, כאשר חוסלו שלושה ואחרי כן ששה ממנהיגי הג'יהאד. מתחילת המבצע שוגרו לעבר ישראל 1,234 שיגורים מרצועת עזה וחיל האוויר תקף יותר מ-300 מטרות ברצועה.
במשך סוף השבוע תקפו מטוסי קרב, מסוקים וכטמ"מים של חיל האוויר מגוון מטרות ברצועת עזה: משגרי מרגמות, עמדות צבאיות, 13 משגרי רקטות מוטמנים ושתי המפקדות המבצעיות של הג'יהאד בצפון הרצועה.
צה"ל ושב"כ פעלו בסוף השבוע גם באיו"ש: יחידות דובדבן, סיירת גבעתי, מג"ב ושב"כ אתרו במחנה הפליטים בלאטה דירת מסתור של פעילי טרור. לא היו נפגעים לכוחות הישראליים.
14/05/23 10:54
6.41% מהצפיות
מאת IsraelDefense
רגולטורים, רשויות אכיפת חוק ובתי משפט ברחבי העולם מחריפים את האכיפה בנוגע לשמירה על אבטחת מידע של לקוחות, עובדים ומשתמשים צילום באדיבות סנטינל וואן רגולטורים, רשויות אכיפת חוק ובתי משפט ברחבי העולם מחריפים את האכיפה בנוגע לשמירה על אבטחת מידע של לקוחות, עובדים ומשתמשים. השינוי חל לפני מספר שנים כשרגולציית ה GDPR האירופית נכנסה לתוקף, ועמה החלו להטיל קנסות על ארגונים שלא עשו די להגן על מידע ופרטיות של משתמשים.
כמה פסיקות מהזמן האחרון מראות שחלה ״עליית מדרגה״ ולראשונה מדברים על עונשי מאסר לבעלי תפקידים בכירים שלא עשו די, או כאלו שניסו לכסות על פאשלות באבטחה. המקרה של Ville Tapio מפינלנד הוא אולי הראשון בהיסטוריה שבו עונש מאסר ייגזר גם על הפושע וגם על הקורבן.
הסיפור מתחיל באוקטובר 2020. חברת Vastaamo הפינית שמספקת שירותי בריאות נפש נתקפה במתקפת כופר. התוקפים גנבו מידע רגיש , תיעוד של סשנים טיפוליים עם לקוחות החברה, ודרשו סכום כופר של 450 אלף דולר.
חלק מהמידע הודלף לרשת, ושכשהחברה התמהמה בתשלום הכופר פנו התוקפים ישירות ללקוחות החברה, כ-30 אלף במספר, ודרשו מהם כופר שכביכול ימנע את פרסום פרטיהם. הרגולטור הפיני קנס את החברה בסכום של 600 אלף יורו על כך שלא אבטחה מידע של לקוחות כראוי.
מסתבר שהתוקפים שהו ברשתות החברה כשנתיים לפני שביצעו את מתקפת הכופרה ומצאו שם מידע של לקוחות שלא עבר אנומימיזציה ולא הוצפן כראוי. מנכ״ל החברה, Ville Tapio, פוטר בסוף שנת 2020 והחברה נכנסה להליכי פשיטת רגל.
ההאקר שביצע את הפריצה, פיני בשם אלכסנטרי יוליוס קיבימאקי נעצר בצרפת והוסגר לפינלנד מוקדם יותר השנה, שם יועמד לדין וצפוי לעונש מאסר ארוך. גם Ville Tapio, מנכ״ל החברה לא יחמוק מעונש.
בית המשפט גזר עליו שלושה חודשי מאסר על תנאי על כך שלא עשה די לאבטח את המידע הרגיש. Tapio טען במשפט שלא ידע על רמת האבטחה הנמוכה ושהאחריות ממילא נופלת על מחלקת ה-IT, אולם השופטים לא השתכנעו וקבעו כי יש לו אחריות וכי אין די בקנס בכדי לכפר על ההתנהלות הרשלנית שלו כמנכ״ל.
הפסיקה הזו היא תמרור אזהרה למנהלים ברחבי העולם ובייחוד באיחוד האירופי. בתי המשפט ימצו את הדין עם כל בעלי התפקידים בחברות שלא ישמרו כמו שצריך על מידע של לקוחות ועובדים.
מקרה אחר שנידון בבתי המשפט בארצות הברית עוסק במנהל אבטחה עצמו. ג׳ו סאליבן, שהיה ה CISO של חברת אובר. כזכור, החברה הותקפה במתקפת כופרה, וכדי לכסות על כך סאליבן העביר תשלום של כ-100 אלף דולרים לשני האקרים, כביכול, על כך שביצעו עבור החברה מבדק אבטחה ומצאו ותיקנו ליקויים.
סאליבן גם שיקר כשהעיד בשבועה ל- FTC שמערכות האבטחה של אובר מתפקדות כראוי. התובעים במשפטו מבקשים מהשופטים לגזור עליו עונש של עד 15 חודשי מאסר, בעוד עורכי דינו מבקשים רק עונש על תנאי, בטיעון שסאליבן הינו אדם נורמטיבי ששגה ושליחתו לכלא תרתיע אחרים מלשאת בתפקידי אבטחה בכירים.
עונשי מאסר למנהלים בכירים שהחברות שלהן נתקפו הם עדיין נדירים מאוד. אבל צריך לזכור שבמקביל, הקנסות שהוטלו בגין עבירות על כללי ה GDPR בשנה שעברה הגיעו לשיא של קרוב ל-3 מיליארד אירו, עלייה של 168% מהשנה הקודמת.
הקנס הגדול ביותר הושת על חברת ״מטא״ על ידי הרגולטור האירי (קנס של 405 מיליון אירו). בממוצע מדווחים לרגולטורים כ-300 פריצות וזליגות מידע ביום.
השילוב הזה של קנסות ועונשי מאסר בא להרתיע מנהלים שלא לטאטא מתחת לשטיח סיכוני אבטחה, להגיב כראוי למתקפות ולדווח לרגולטור בזמן ובמדויק לאחר זיהוי מתקפה.
14/05/23 08:41
6.05% מהצפיות
מאת IsraelDefense
שיעור העובדים הערבים בחברות סטארטאפ הוא זעום ומסתכם ב-0.2% בלבד. בחברות ההייטק הגדולות האחוז גבוה יותר ומגיע לכ-3% Photo by AltumCode on Unsplash המשבר בהייטק הביא לצניחה חדשה של מעל ל-40% בהשמת ג'וניורים ערבים בהייטק, כך עולה מנתוני עמותת itworks. לאורך השנה האחרונה, מאז הירידות המשמעויות בבורסות ותחילת המשבר הכלכלי העולמי שולבו 140 מבוגרי תוכניות ההכשרה של העמותה בחברות הייטק, וזאת לעומת 238 בשנה שקדמה לה (מאי 2021 – אפריל 2022).
על פי דו"ח של יוזמת Power In Diversity שיעור העובדים הערבים בחברות סטארטאפ הוא זעום ומסתכם ב-0.2% בלבד. בחברות ההייטק הגדולות האחוז גבוה יותר ומגיע לכ-3%, אולם גם כאן, מדובר באחוז נמוך לעומת חלקה של האוכלוסיה הערבית בקרב תושבי ישראל שמגיע ל-21.1%.
לדברי נועה גדות, מנכ"לית Power In Diversity, הנתונים העגומים מצביעים על הפגיעה הקשה של המשבר בהייטק בצעירות וצעירים ערבים שמבקשים לעשות את צעדיהם הראשונים בתחום. תעסוקת ערבים בהייטק התבססה בשנים הקודמות על מרכזי הפיתוח וחברות הענק הפועלות בישראל, ומרגע שהן עצרו גיוסים חדשים דלת הכניסה נחסמה.
המפתח לשינוי המצב הוא אצל כל אחד מהמעסיקים בהייטק, מהחברות הגדולות ועד לסטארטאפים בתחילת דרכם, שיכולים וצריכים להגדיל את קליטת העובדים הערבים. זהו שינוי חברתי שההייטק יכול להוביל מתוכו, בלי תלות במדיניות הממשלתית. בנוסף, ממשלת ישראל צריכה לקחת אחריות על הנזק המשמעותי שנעשה פה ומתחרש לנגד עינינו.
יפעת ברון מנכ"לית עמותת "itworks": "בשנתיים האחרונות, אנו חווים משבר כלכלי עולמי מאתגר, ובמרכזו ענף ההייטק הגלובלי שחווה שינויים עצומים אשר השפעתם מורגשת היטב בשוק ההייטק הישראלי. תחום הגיוון התעסוקתי הינו הראשון להיפגע בשעת משבר והעובדה שרוב המועמדים למשרות בהייטק מהחברה הערבית הם ג'וניורים, המגיעים ללא ניסיון תעסוקתי כלל או עם ניסיון מועט, אינה תורמת להשמתם.
״כיום שוק ההייטק חווה ירידה משמעותית בגיוס ג'וניורים ויותר מתמקד בתפקידים הדורשים ניסיון משמעותי בתחום. תהליכי גיוס רבים מתעכבים, וחברות שבעבר הציעו משרות מצמצמות גיוסים באופן ניכר. אני צופה שתהליך זה ימשך עד אשר המשבר הגלובלי יחלוף או יתמתן".
ד״ר גלית דשא, מנהלת המקצועית של PID: "ישראל חווה עכשיו אירוע משברי בסדר גודל שייתכן שלא הכרנו בעבר. המשבר העולמי בהייטק מתחבר למשבר פנימי, פוליטי, לאומי וחברתי מהקשים שידענו ותעשיית ההיי-טק משלמת מחיר מאוד כבד על המשבר הזה הן בישראל והן בעולם.
״לא לחינם ההייטק הישראלי הוא אחד מהמובילים של המאבק על דמותה של ישראל בימים אלה, הנזק שנוצר כאן הוא נזק עצום לא רק מבחינה כלכלית אלא מבחינת היכולת של ישראל להיות חדשנית ויצירתית - כל מה שההייטק הישראלי מזוהה איתו. הנטייה שלנו ברגעי משבר כאלה הינה התכנסות פנימה והגברת ההומוגניות בקרב הסובבים אותנו. עלינו להישאר מודעים לכך שדווקא הומוגניות היא חסם לחדשנות."
PID מאגדת 75 קרנות השקעה ו-200 סטארטאפים ומרכזת נתונים על השילוב של אוכלוסיות בתת ייצוג, לרבות נשים, חרדים, ערבים, בני העדה האתיופית, אנשים עם מוגבלויות, להט"בים ועוד ומציעה כלים לפיתוח והטמעה בהיי-טק. היא הוקמה ע“י אלן פלד, שותף ומייסד בוינטג‘ פרטנרס יחד עם קרנות מובילות בתעשייה ששותפות לפעילותה, ביניהן Qumra, Glilot Capital, Pitango Viola, Vintage, Grove, NFX, BRM, 10D, F2, Elah fund, SVB, Red Dot, Hetz, Maor Investments, DTCP, New Era, Hearst Ventures.
14/05/23 08:35
5.69% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הדו״ח קובע כי איסוף מודיעין, סיורים ותצפיות לעיקוב מלא אחר איראן ימשיכו להיות אבן יסוד בשמירה על ביטחון האזור, אז הדוח מזהיר שלמדינות המפרץ חסרים משאבים כדי לבצע את המשימות האלו U.S. Naval Forces Central Command / U.S. 5th Fleet/Handout via REUTERS איראן השתלטה באחרונה על שתי מכליות נפט במים בינלאומיים במפרץ הערבי. הדבר מעיד על מידת התוקפנות הגוברת של איראן במרחב. השאלה היא אם לארה"ב, שמתמקדת ברוסיה ובסין, יש עדיין עין פקוחה למעקב אחרי מעשי איראן במפרץ.
תשובה לכך מבקש לתת דוח חדש של המכון הבינלאומי ללימודים אסטרטגיים (IISS) שמושבו בלונדון. האם השת"פ בין מדינות אזור המפרץ לבין הצי ה-5 של ארה"ב ופיקוד מרכז האמריקני מספיקים כדי לעקוב אחר המתרחש במצרי הורמוז, במפרץ עומאן ובמפרץ הערבי.
הדוח קובע כי איסוף מודיעין, סיורים ותצפיות לעיקוב מלא אחר איראן ימשיכו להיות אבן יסוד בשמירה על ביטחון האזור, אז הדוח מזהיר שלמדינות המפרץ חסרים משאבים כדי לבצע את המשימות האלו.
הדוח סוקר את האמצעים שבידי איראן: רבות מהמערכות שמפעילים הצבא האיראני הסדיר, משמרות המהפכה, חיל האוויר, הצי וחילות היבשה, הן מיושנות. אולם איראן מוסיפה כל הזמן יכולות חדשות, בעיקר בתחומי כלחים בלתי מאויישים ומערכות הגנ"א וטילים.
הטכנולוגיות של מדינות המפרץ עולות על אלו של איראן, אולם מחבר הדוח דאגלס בארי אומר כי מה שחשוב הוא היכולת להפעיל מערכות ייעודיות העונות על הדרישות המבצעיות ולהפעיל מערכות זולות שיכולות להביס מערכות מתקדמות ויקרות – "זה המצב כאן", אומר בעל הדוח.
ארה"ב מעבירה מערכות הגנה לאוקראינה ולאזור אינדו-פסיפיק, אך על פער זה ניתן להתגבר על ידי שת"פ הדוק עם מדיניות המפרץ ותכניות אימון והדרכה.
קומנדר תום הוקינס, דובר הצי ה-5, הגיב ואמר שארה"ב מתמקדת ביצירת שיתופי פעולה באזור, בשיפור הביטחון הימי האזורי וביצירת תמונת מצב מבצעית משותפת. שילוב של מערכות בלתי מאויישות ופלטפורמות מבוססות בינה מלאכותית הוא בעל חשיבות מרובה באזור זה.
הפיקוד הימי של פיקוד המרכז NAVCENT פועל עם שותפים אזוריים לבניית צי של 100 כטמ"מים עד סוף הקיץ הזה. צי זה יוסיף עיניים למימי האזור, ורוב ההפעלה תהיה בידי מדינות האזור, אומר קומנדר הוקינס ל-BREAKING DEFENSE .
14/05/23 08:50
5.34% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בהודעת מחלקת המדינה האמריקאית נאמר שרכש במסוקים ישפר את הביטחון הלאומי של ארה"ב ושל נאט"ו וישפר את יכולות ההגנה של גרמניה www.boeing.co.in מחלקת המדינה של ארה"ב אישרה מכירת מסוקי תובלה CH-47F (בואינג) לגרמניה בסכום של 8.5 מיליארד דולר. מדובר ב-60 מסוקים.
ממשלת גרמניה ביקשה להצטייד במסוקי צ'ינוק, ו-DEFENSE SECIRITY מוסר שהעסקה כוללת 140 מנועים, 240 מכשירי רדיו, 72 מערכות התראה מפני טילים, אמצעי-נגד אלקטרוניים, מערכות קביעת מיקום מדוייק PPS, זיהוי עמית/טורף, ניווט ומכ"ם.
בהודעת מחלקת המדינה נאמר שרכש במסוקים ישפר את הביטחון הלאומי של ארה"ב ושל נאט"ו וישפר את יכולות ההגנה של גרמניה. הקבלן הראשי לעסקה הוא חברת בואינג. רויטרס מדווחת שגרמניה מתכננת לרכוש 60 מסוקים.
בצבאות ארה"ב ואירופה טסים היום יותר מ-500 מסוקי צ'ינוק. המסוק המתחרה CH-53K של לוקהיד מרטין נמצא בשימוש המרינס, ובעתיד בחיל האוויר הישראלי.