הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
01/06/23 07:55
10.43% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מסוקי K אמורים להגיע לחיל האוויר הישראלי תוך כמה שנים, והם יחליפו את מסוקי התובלה יסעור המתיישנים תמונה: לוקהיד מרטין מסוקי התובלה CH-53K של לוקהיד מרטין השלימו צבירת 1,000 שעות טיסה בחיל הנחתים של ארה"ב.
באימון ביומה, אריזונה, השלימו המסוקים גם הישג בהרמת משקל: הם הניפו מטען חיצוני במשקל של 16.3 טונות באחת הגיחות, יותר ממשקל הנפה של מסוקים אחרים בצבא ארה"ב.
מסוקי K אמורים להגיע לחיל האוויר הישראלי תוך כמה שנים, והם יחליפו את מסוקי התובלה יסעור המתיישנים.
מפקד טייסת 461 במרינס, קולונל תומס ניקולסון, אמר כי "באלף שעות טיסה במסוקי K למדנו הרבה על מערכות המסוק ועל ההטסה הדיגיטלית (FLY BY WIRE), טיסת אל-חוט, שמאפשרת טיסה יעילה ובטוחה במסוק.
כל ציוותי האוויר והקרקע בטייסת מסוגלים עתה לבצע את כל המשימות הדרושות להפעלה מבצעית של מסוקי התובלה".
01/06/23 07:45
9.57% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הכוחות האמריקניים בסוריה הותקפו כמה פעמים בשנים האחרונות בטילים ששיגרו מיליציות פרו-איראניות By U.S. Army photo - http://www.pentagon.mil/news/newsarticle.aspx?id=24398; exact image source, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6216329 צבא ארה"ב חימש את כוחותיו המוצבים במזרח סוריה בטילים מדגם HIMARS, שהוכיחו יעילות מבצעית במלחמת צבא אוקראינה נגד צבא רוסיה.
ARMY RECOGNITION מדווח בשם סוכנות הידיעות הטורקית אנדולו, כי הטילים הוצבו ליד שדה הנפט אל-עומאר וליד מפעל הגז קונוקו. האמריקנים הציבו את הסוללות האלו כדי להתכונן לאפשרות של תקיפות ארגונים פרו-איראניים הנמצאים מעבר לנהר פרת בעירק.
הכוחות האמריקניים בסוריה הותקפו כמה פעמים בשנים האחרונות בטילים ששיגרו מיליציות פרו-איראניות. מאז הגיעו כוחות צבא אמריקניים לסוריה מתנהל ויכוח על נוכחותם.
במקור נשלחו הכוחות כדי להילחם בארגון דאעש. האמריקנים סיפקו נשק וציוד צבאי והדרכה לכוחות שלחמו נגד דאעש. ארגון זה הובס, אך לא לחלוטין וכוחות צבא ארה"ב נוקטים ביוזמות מבצעיות כדי להבטיח ששרידי דאעש לא יתחזקו.
01/06/23 13:30
9.57% מהצפיות
מאת IsraelDefense
חברת BIRD AEROSYSTEMS מסרבת להגיב לדיווח מטוס Bombardier Global 7500 עם מערכות החברה | תמונה: BIRD Aerosystems על פי דיווח של D__Mitch, משמר החופים היווני מחפש לרכוש שני מטוסי משימה. לצורך כך, בוצעה פניה לארבע חברות.
ביניהן, חברת BIRD AEROSYSTEMS שמסרבת להגיב לדיווח. על פי הדיווח, הפגישה עם חברת בירד התקיימה ב10 למאי השנה.
חברות נוספות שהיוונים נפגשו עמן: Asi Aviation Group, Sundtair group ו-Bombardier Defence. כולן בוצעו במאי השנה.
01/06/23 07:51
9.13% מהצפיות
מאת IsraelDefense
האיחוד דורש צעדים הרבה יותר חריפים נגד הפיראטיות האיראנית REUTERS/Evelyn Hockstein איחוד האמירויות הודיע על פרישתו מהקואליציה הימית בהובלת ארה"ב "אחרי שבחנה בקפדנות את צרכיה הביטחוניים", כפי שנאמר בהודעת משרד החוץ של האיחוד.
בהודעה נאמר שהצעד ננקט לפני כחודשיים, וכי האיחוד פורש מה"כוח הימי המשולב", אך ימשיך לדבוק ההסכמים בינלאומיים האמורים לשמור על הביטחון והיציבות של הספנות הבינלאומית.
בכוח המשימה חברות 34 מדיניות, כולל ישראל, ומטה הכוח הוא בבחריין. הכוח הוקם כדי להתמודד עם הטרור הימי והפיראטיות בים סוף ובמפרץ הערבי.
וול סטריט ז'ורנל כתב כי החלטת האיחוד לפרוש מהכוח נובעת מתסכול מכישלונה של ארה"ב להתמודד עם איומי איראן. האיחוד דורש צעדים הרבה יותר חריפים נגד הפיראטיות האיראנית בים.
בחודש מאי הפציר איחוד האמירויות בוושינגטון להגביר ממאמצים במפרץ כדי לבלום את התקפות איראן על מכליות נפט במצרי הורמוז. באפריל ובמאי השתלטה איראן כמה פעמים על מכליות נפט.
01/06/23 15:05
8.7% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בתגובה לדוח הביקורת הודיעה לוקהיד מרטין שהיא משתפת פעולה עם הנהלת פרוייקט המטוסים ומשרד ההגנה לוקהיד מרטין יותר ממיליון רכיבים, חלקים וחלפים של מטוסי קרב F-35, ששוויים לפחות 85 מיליון דולר, אבדו בחמש השנים שחלפו בגלל כשלים בעיקוב אחר שרשרת האספקה של החלקים, כך קובע דוח ראיית חשבון של מבקר המדינה בארה"ב.
הדוח קובע כי מאחר שלממשלה אין מנגנון עיקוב משלה, לא ידוע בדיוק כמה חלקי ממטוסים נמצאים במאגרי החלפים של המטוסים האלו בכל העולם, היכן הם נמצאים ומה שוויים. לכן ייתכן שהכמות והשווי הכספי של החלקים גדולים הרבה יותר משמעריכים בחברת הייצור לוקהיד מרטין.
דיפנס ניוז מוסר כי יש חילוקי דעות בין משרד פרוייקט המטוסים לבין לוקהיד מרטין על סיווג ומיון חלפים, דבר המקשה על הממשלה ליצור מנגנון משלה לעיקוב אחר החלפים.
בתגובה לדוח הביקורת הודיעה לוקהיד מרטין שהיא משתפת פעולה עם הנהלת פרוייקט המטוסים ומשרד ההגנה כדי להבטיח את זמינות המסמכים הרלוונטיים. "אנו ממשיכים לעקוב אחר מלאי החלפים כדי להבטיח את הכוננות ואת המוכנות והזמינות של כל צי מטוסי F-35", אומרת לוקהיד מרטין.
פרוייקט מטוסי F-35 מקיף את ארה"ב, בריטניה, ישראל, נורווגיה, קנדה, דרום קוריאה ואיטליה. הפרוייקט מפעיל מערכת ייחודית לניהול מאגרי חלפים לכל המדינות המפעילות את המטוסים, וזה כולל החל במנועים, צמיגים וכני נחיתה ועד ברגים.
החוק קובע כי כל חלק שייך למעשה למשרד ההגנה האמריקני עד הרגע שבו הוא מורכב או מותקן במטוס F-35 של מדינה משתמשת.
01/06/23 13:38
8.26% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מבחני הפיצוץ נעשו עם חברת הנוואה הדרום קוריאנית, יצרני התומ"תים AS9 Huntsman שנרכשו על ידי הצבא האוסטרלי https://www.linkedin.com/posts/hanwha-defense-international_huntsman-fam... חברת פלסן הישראלית, יצרנית פתרונות שרידות לפלטפורמות יבשתיות, אוויריות וימיות בשוק הביטחוני והצבאי, השלימה בתחילת חודש מאי מבחני פיצוץ ברכב AS10 יחד עם יצרנית הרכב, חברת הנוואה (Hanwha) מדרום קוריאה.
פעילות זו סיימה סדרה של מבחני פיצוץ בכלי הרכב AS9 ו- AS10 ממשפחת Huntsman שהחלו בנובמבר 2021. על שיתוף הפעולה בין החברות דיווחנו בעבר.
משרד ההגנה האוסטרלי רכש במסגרת פרויקט LAND 8116 30 תומ"תי AS9 Huntsman ו-15 רכבי תספוק תחמושת AS10 מחברת הנוואה בשווי של בין 0.9 מיליארד דולרים ל-1.3 מיליארד דולרים עבור הצבא האוסטרלי. ה-AS9 הינו הגרסא האוסטרלית לתומ"ת הדרום קוריאני K9 בעוד שה-AS10 הינו הגרסא האוסטרלית לרכב תספוק התחמושת המשוריין K10.
בסוף שנת 2022 חתמה פלסן עם הנוואה על הסכם להרחבת השת"פ ביניהם בנוגע למיגון התומ"תים האוסטרלים. החוזה המקורי בין החברות עסק בתכנון, מידול, סימולציה ובדיקה של פתרון המיגון לתומ"תים של הנוואה ולכך נוספו נושאי הייצור והאספקה (). מבחנים אלו הם הביטוי המעשי להרחבת השת"פ בין החברות.
פתרון המיגון של פלסן מורכב מרכיבים קבועים והניתנים לפירוק המגנים על רכבי ה-Huntsman מפני מגוון רחב של איומים. לדברי חברת ,Hanwha Defense Australia תוצאות הבדיקה מיצבו את הפיתוח של מערכת המיגון מפני פיצוץ מוקשים עבור רכבי ה-Huntsman, כאשר אלמנטי המיגון המשופרים שולבו בתכנון הרכב כחלק מהתוכנית המתקדמת לקראת סקירת עיצוב מפורטת.
01/06/23 14:03
7.39% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בסיאול העירו העוקבים אחר השיגורים של הצפון כי הטיל המריא "בצורה לא נורמלית" לפני שהתרסק https://kcnawatch.org/#gallery-3 נכשל ניסיון ראשון של צפון קוריאה לשגר לחלל לוויין ריגול. בעקבות כישלון השיגור הורה המנהיג קים ג'ונג און להגביר מאמץ לשיפור יכולות הצבא.
צבא דרום קוריאה הודיע בסיאול כי אנשיו מצאו חפץ שהוא כנראה חלק מהטיל ששיגורו נכשל. משרד ההגנה הציג צילום של חלק בצורת חרוט מתכת, כנראה חלק מטיל השיגור. סוכנות AP מוסרת כי שיגור לוויין ע"י פיוניאנג הוא הפרה של החלטת מועצת הביטחון של האו"ם האוסרת על המדינה לשגר טילים בליסטיים.
הטיל החדש צ'ולימה-1 המריא בשעת בוקר ממרכז השיגורים בצפון-מערב צפון קוריאה כשהוא נושא בחרטומו את לוויין הריגול מליגאנג-1. הטיל איבד כוח, התרסק לים אחרי שלב ההפרדה בין השלב הראשון והשני בשיגור, כך הסבירה סוכנות הידיעות של צפון קוריאה.
בסיאול העירו העוקבים אחר השיגורים של הצפון כי הטיל המריא "בצורה לא נורמלית" לפני שהתרסק, ואילו פיונינאג הודיעה שתחקור את כשל השיגור, וכי בקרוב יהיה שיגור נוסף.
01/06/23 16:43
7.39% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ב-26 במאי 1948 חתם דוד בן גוריון על פקודה להקמת צבא הגנה לישראל | מאז ועד היום, צה"ל הוא הארגון שהשפעתו גדולה מכל גוף אחר על תושבי המדינה ואורח חייהם תמונה: דובר צה״ל לא רק מדינת ישראל חגגה יום הולדת 75, גם צה"ל בן 75. ב-26 במאי 1948 חתם דוד בן גוריון על פקודה להקמת צבא הגנה לישראל.
מאז ועד היום צה"ל הוא הארגון שהשפעתו גדולה מכל גוף אחר על תושבי המדינה ואורח חייהם. צה"ל מגן על מדינתו ותוקף את אויביו, "מפקיע", בדין ובצדק, לטובת השרות הצבאי שנים מחייהם של צעירים/ות בני/בנות 18 ושנות מילואים רבות.
מחויבות ואהבת מולדת
צה"ל מלמד עברית, קולט עולים חדשים מארה"ב, מאתיופיה ומרוסיה. מטמיע בקרב המשרתים ערכי יסוד של משמעת, מחויבות ואהבת מולדת, ומלמד את מיטב הטכנולוגיות המתקדמות בעולם. צה"ל "נוגס" את הסכום השני בגודלו מתקציב המדינה, ומצוי, שלא ברצונו, בשיח המחאות וההפגנות הציבוריות ההמוניות בימים אלו. יש אומרים שצה"ל הוא צבא שיש לו מדינה. זו הגזמה שיש בה משהו בגלל מעמדו המיוחד של הצבא בישראליות.
הצבא משנה את חייו של צעיר/ה שמתגייס/ת לשנתיים-שלוש. אחרי השירות, בעיקר ביחידה לוחמת, צעיר ישראלי מתבגר יכיר גיאוגרפית את ארצו, ילמד להכיר צעירים ממקומות ומציבורים שלא פגש בהם בעיר/מושב/קיבוץ/בסביבת ילדותו. יכיר יותר טוב את ארץ ישראל ואת עם ישראל.
צה"ל רחוק משלמות. בתולדותיו נרשמו הצלחות וניצחונות אדירים שנלמדים בצבאות עולם, בלחימה, במבצעים, בתכנון ובפיקוד. אבל בעולם לומדים גם כישלונות מאסיביים של צה"ל, הערכות שגויות, מודיעין חסר וזלזול באויב. דוגמת מסמכי מלחמת יוה"כ שנחשפו השבוע.
יש המתריעים על חסרונות ציוד במחסנים, בירוקרטיה, היעדר משמעת בקרב חיילים ולפעמים סתם בלגן. מקרים חמורים של שת"פ עם גנבי נשק בבסיס והתעללות מפקדים זוטרים בחיילים או של ותיקים בחדשים. טיפול רפואי לפעמים לקוי או מאוחר מידי. על דיווחים כאלו בתקשורת יגיב דובר צה"ל ש"הנושא נחקר ומטופל, ויוסקו מסקנות". יש שיפורים, אבל לא תמיד נלמדים הלקחים הראויים.
עבודת ראש עם עבודת רגליים
חיל התותחנים ישמש לנו הפעם דוגמה לשילוב של שרות קרבי עם הפעלת טכנולוגיות מתקדמות, עבודת ראש עם עבודת רגליים בשדה, שת"פ מבצעי עם זרועות אחרות של הצבא. חת"ם מייצג מורשת ארוכה של ארטילריה ממלחמת הקוממיות ועד מבצע 'מגן וחץ' השנה. מהתותח ועד הרקטה הקטלנית, כטמ"מ האיסוף והתקיפה ורוכ"ש שמביא את המודיעין בשדה הקרב אל צרכניו.
סא"ל אור קסלר, מג"ד 334, הוא בן 32 ומפקד על גדוד חת"ם שתחילתו בשנת 1949. גדוד 334 הוא היום גדוד רקטות רעם לסוגיהן. בעבר הרחוק גדוד מרגמות מסייע לחטיבת גולני. גדוד שהשתתף בקרבות עמק הירדן, בקדש, בקרבות רפיח, תל פאחר, במלחמות ששת הימים ויום הכיפורים סייע לחטיבה 7 בקרבות הבלימה. שלום הגליל, לבנון 2 נגד חיזבאללה. "גדוד שתרם לביטחון המדינה במשך יותר מ-70 שנים רצופות", אומר המג"ד.
בשנים האחרונות השתפר והשתכלל אמל"ח הגדוד. הרקטה המקורית היתה רעם איתן, רקטה שכיסתה שטח של 60 מ"ר, גרמה נזק אגבי מועט, משוגרת למגוון מטרות, כמו משגרי נ"ט, מארבי אויב. לפני כעשר שנים קלט הגדוד את רקטת רומח, והמג"ד מגלה ש"בשנה הקרובה נקלוט את רומח 20, רקטת שכינוייה "בר", דור המשך משוכלל של רומח, ומוגדרת בחיל כמכפיל כוח משמעותי. כל רקטות הגדוד הן כחול-לבן, תוצרת תעש מערכות ואלביט מערכות.
סא"ל אור קסלר: "גדוד 334 מביא עוצמת אש וזמינות, עם נזק סביבתי מועט לשמירת טוהר הנשק. ירי רקטה מתאים לסיוע לכוחות שיתקפו את חיזבאללה ויתמודדו עם מערכי הרקטות והקנים של חיזבאללה בלבנון. רקטה שלנו שווה מבחינת היעילות ל-30 פגזי גדוד תותחים".
סא"ל קסלר הוא מג"ד צעיר בן 32, שירת בעבר במערך תמוז, תפקידי סמג"ד, מס"ח (מפקד סיוע חטיבתי) גולני, וכיום מג"ד 334 המשתייך לחטיבת האש 282, אוגדה 36 בפיקוד צפון. הגדוד מחולק לארבע פלגות, שלוש פלגות לחימה ואחת מפקדה ומנהלה. כ-50 אחוזים הן לוחמות בתפקידי פיקוד ולחימה. בעבר פיקדה על הגדוד מג"דית. פלגה יכולה לירות עד שש רקטות בזמן קצר, הגדוד מחזיק עשרות רקטות לטובת הזמינות וכוח האש.
יחידת כטמ"מים
מרעם לזיק. סא"ל מ. הוא מפקד יחידת כטמ"מים זיק, מוותיקי הכלים הלא מאויישים בצה"ל. ייחוד יחידתו הוא בכך שהאמל"ח זיק (הרמס 450 תוצרת אלביט מערכות) מופעל מבצעית במשותף על ידי יחידה 52 של סא"ל מ. (חת"ם) וטייסת 161 של חיל האוויר בפלמחים. שת"פ בין-זרועי חת"ם-חה"א.
סא"ל מ.: "זיק הוא אמל"ח רב-משימתי. יודע לסייע לכוחות מתמרנים, מספק תצ"א מעודכן יום-לילה עם ציון לייזר של מטרות, סימון לכוחות הקרקע. יכולת תקיפה וסיכולים ממוקדים באמצעות הכלי התוקף".
זיק מתאים לאיסוף ותקיפה של 'האויב הנעלם', המסתתר בשטח בנוי או בצמחיה. שיגור כטמ"מ זיק הוא מבצע דו-חילי: אנשי טייסת 161 של חה"א ממריאים את המטוסים החמושים מבסיס פלמחים, אחרי ההמראה העיקוב אחר הכטמ"מ עובד לאנשי יחידה 52 של סא"ל מ., והם מבצעים את משימת השיגור.
סא"ל מ.: "זיק הוא כלי ורסטילי, תוקף רק"ם, טנקים, נגמ"שים ומטרות אדם. החימוש מותיר נזק סביבתי מועט. מיועד לפגיעות מדוייקות. היחידה מורכבת מפלגות, בכל פלגה מספר צוותים, בצוות שלושה – שני קצינים ולוחם". כוח האדם ביחידה איכותי, רבים נושרי קורס טיס, נשים קצינות ולוחמות, ומספרן ביחידה בסימן עליה. מפקד היחידה מעלה על נס את תרומת אנשי המילואים, שיש ביניהם שמגיעים כל שבוע לשמירת כשירות, ויש ה"ממלאים שירות מילואים שנתי בן שלוש ספרות. זו עוצמת היחידה".
במבצע מגן וחץ בעזה פעלה יחידת זיק במשימות איסוף מודיעין ותקפה חוליות מפעילי מרגמות, משגרי רקטות קרקע-קרקע ופעילי טרור. חיבור של מודיעין ומבצעים כסיוע לאוגדת עזה ופיקוד דרום.
מעצרי מבוקשים בשטחי איו"ש
מזיק לרוכב שמיים. בשנים 2022-2023 בוצעו כאלף מעצרי מבוקשים בשטחי איו"ש. בכל אחד מהמבצעים הללו לוו הכוחות המבצעים מלמעלה על ידי ציוותי רוכש שמיים. בחירום ישמשו ציוותי רוכ"ש עיניים של הכוחות המתמרנים. המטוס הוא סקיילארק-1 (אלביט מערכות), כלי ותיק ואמין, שמוגדר כטב"ם טקטי לכוחות היבשה שעבר שדרוגים בחומרה ובתוכנה.
מפקד היחידה סא"ל אדיב יפרח אומר כי הכלי פועל בכל מקום, בכל שטח, כמעט בכל מזג אוויר, ביום ובלילה. בקסבה של שכם, ברחובות ג'נין, באימון ברמת הגולן, סביב הרצועה ובמרדף אחרי 'גוב האריות' וב'שובר גלים'.
בימי שגרה פרוסים מטוסי היחידה מעל כל גבולות המדינה במשימות איסוף מודיעין, הגנה ואבטחת כוחות ותצפית. בעת מעצר מבוקשים יזהו הכטב"ם ומפעיליו מכשולים, תוויי התקדמות, עיקוב אחר ברחנים כדי שהמבוקש ייעצר ללא פגיעה בכוחות צה"ל.
במלחמה ובחירום תשמש רוכ"ש עיניים לגדודים המתמרנים. המטוס יטוס צעד אחד לפני חוד הגדוד וישדר לו חוזי אמין ורציף, שיאפשר למפקדים לדעת בדיוק ובזמן אמת מה קורה מאחורי הגבעה בשדה או מאחורי הפינה בשטח הבנוי.
מפקד רוכ"ש סא"ל אדיב יפרח: "אנחנו גמישים, יודעים לעבוד בכל זמן ושטח. מתי אנו פועלים? מתי שצריך. אנחנו תמיד שם".