10:50:32 | ◀︎ | דעה | השיסוי עבד. תסמנו הצלחה שם למעלה | |
11:08:13 | ◀︎ | ארה"ב: פרשת Takata ממשיכה לגבות קורבנות |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
22/07/23 10:50
60.19% מהצפיות
מאת IsraelDefense
שיסיתם אותנו אלו באלו, עוררתם פילוג בקנה מידה חסר תקדים, השמצתם את מיטב מערך המילואים של צה"ל - כל זאת בחצי שנה בשלטון | אין ספק, הצלחתם. כל הכבוד תמונה: דובר צה״ל סטטוס אנשי המילואים המתנגדים לרפורמה המשפטית מול שלטונות צה"ל מבוסס על שני צמדי מילים: לכידות מול כשירות, סרבנות מול השעיית התנדבות. אנשי המילואים טוענים: איננו סרבנים, אנו משעים התנדבות. הצבא משיב: אי התייצבות תפגע בכשירות, והצבא זקוק ללכידות.
הרמטכ"ל אמר את דברו. בהופעתו בפני ועדת החוץ והביטחון של הכנסת אמר ברורות: האתגרים הביטחוניים מחייבים אותנו למוכנות גבוהה, לשילוב של הכשירות והלכידות, גם כשיש מתח ביניהם. ורא"ל הרצי הלוי מוסיף איום מרומז כלפי מארגני מחאות המילואים: "מי שקורא לאי התייצבות פוגע בצה"ל ופוגע בביטחון המדינה".
הפוליטיקה בצה"ל
עד כה הרמטכ"ל עמד במבחן. מבחן קשה, רחוק מעולמו של הרצי הלוי הלוחם, המפקד והרמטכ"ל, מבחן שלא חלם עליו כשהתכונן לדרגת רב אלוף. עד כה הצבא ומפקדו מפגינים איפוק. ניסחו נוסחה: מי שמודיע על השעיית התנדבותו לא יזומן למילואים. מי שלא יעמוד בכללי הגיוס הרגילים לשרות מילואים כמוהו כסרבן, והטיפול בו יהיה פלילי. ואמנם יש כאלו שצה"ל לא מזמן אותם לשרות מילואים.
אין ספק שהמטה הכללי של צה"ל הבין את עומק המעורבות של הפוליטיקה בצה"ל, מה שהקפידו עשרות שנים להתרחק ממנו כמו מאש. היום האש הזאת בוערת. אם כי עד היום אין יחידה בצה"ל, אין טייסת ואין שייטת ואין חטיבה שאנשי המילואים שלה לא מתייצבים לקריאה.
אבל יש משמעות לאיכות מתנגדי החקיקה ולמספרם: 161 קצינים בכירים בחיל האוויר התריעו באוזני מח"א: "הבור עלול להתרוקן. אתה חייב להעיר את ראש הממשלה". אלוף תומר בר השיב לקציניו ברוח האיפוק המבורך שמשרה הרמטכ"ל: "אני משקף תמונה אוטנטית מול הרמטכ"ל ושר הביטחון. בואו נשמור על חיל האוויר".
150 בוגרי יחידת יהל"ם, היהלום של חיל ההנדסה, אל"מ כ. בעבר סגן מפקד יחידת 8200 (ביטול עילת הסבירות הוא צעד ראשון בדרך לדיקטטורה. משעה התנדבותו). יוצאי מ"מ מאשימים את שר הביטחון: אתה תומך בדיקטטורה ובריסוק מערכת המשפט.
צה"ל חצוי, והשבוע גדל מספר מתנגדי השעיית ההתנדבות. מאות בוגרי סיירת הצנחנים מצהירים שיתייצבו לכל משימה שיידרשו ומתנגדים חריפות לסרבנות. 130 אנשי חטיבת המחקר באמ"ן ימשיכו לשרת, וקוראים לא להכניס פוליטיקה לצה"ל.
אל"מ מוטי אלמוז, לשעבר דובר צה"ל: "חובה להשאיר את צה"ל מלוכד. נפגעה הלכידות. מה קורה לצבא". מילואי שלדג: "מערך המילואים איננו כלי מאבק פוליטי". מילואי שייטת 13 וסיירת מטכ"ל: "נתייצב ללא תנאי". בוגרי מגלן במכתב לרמטכ"ל: "מאשרים את התחייבותנו להתייצב למילואים. אנשים אחים אנחנו".
הואיל ואיש איננו יודע כיצד יתפתחו עניין החקיקה וגלי המחאה וההפגנות, נוקט צה"ל בטקטיקה משולבת של איפוק, הכלת גל ההצהרות על השעיית התנדבות, אי-נקיטת צעדים דרסטיים והשמעת אזהרות. "צריך לחזק את ההרתעה ולקיים מציאות טובה לאזרחי מדינת ישראל", אומר הרמטכ"ל, "והאתגרים הביטחוניים מחייבים אותנו למוכנות גבוהה".
בכך עושה הרמטכ"ל מה שממשלת ישראל שכחה כשהיא מקדישה את כל זמנה לעילת הסבירות נוכח מחירים גבוהים, יוקר מחייה מכביד, טרור פנימי וחיצוני, איומי חיזבאללה, חמאס, איראן, איו"ש ולבנון. הרצי הלוי הוא האחראי לכל ה"תיקים" הללו, ולכך הוא מתכוון כשהוא מדבר על "מוכנות גבוהה".
הצבא נוהג באיפוק מוצדק נוכח גילויי מה שנראה לו כסרבנות, שכן במצב הנוכחי במדינה, בציבור ובצבא איש לא ירצה לראות שוטרים צבאיים שבאים לעצור אל"מ במילואים, מטובי הלוחמים באוויר, ביבשה ובים.
על פי הנחיות מבצעים בבסיסים וביחידות מעקב מוקפד אחר מצבת המילואים של כל יחידה, כדי לדעת מי בדיוק יתייצבו ומי לא יתייצבו, ומה יהיו ההשלכות על תפקוד היחידה.
המטרה: חיל אוויר א-פוליטי
בחיל האוויר המצב יותר קריטי כיוון שיש טייסות שקרוב ל-50 אחוז מאנשי צוות אוויר בהן הם אנשי מילואים, והם גם רוב הטייסים הבכירים ומובילי המבנים. לכן מפקד החיל אלוף תומר בר ערך ביקורים בבסיסים ובטייסות רבות כדי לשוחח עם הטייסים, כשהמסר העיקרי הוא 'הרחיקו את הפוליטיקה הזאת מהחיל'.
מכוערת במיוחד ההתייחסות של תומכי החקיקה המשפטית ל"מצבת כוח אדם" של אנשי המילואים מתנגדי החקיקה ומשעי התנדבות. התבטאויות על השילוב ה"אשכנזי" של בוגרי 8200 וטייסים ואנשי שייטת 13 ומילואי אמ"ן ושב"כ המוגדרים פריבילגים, אליטות אקדמיות, אשכנזים כמובן, ומעל לכל שמאלנים. אנשי 'סמול', ולעומתם חיילים 'רגילים' בגדודי חטיבות צה"ל.
התבטאויות מן הסוג הזה הן הבל ורעות רוח ומדיפות ריח של גזענות. כשם שאין היום שופטי בית המשפט העליון שמתגוררים בשכונת רחביה בירושלים, כך אין אמת שיחידות העילית מבוססות על טהרת תושבי צפון תל אביב, הרצליה ורעננה. להפך, צה"ל משקיע באחרונה מאמצים להכשיר צעירים/ות מוכשרים/ת בפריפריה ליחידות הטכנולוגיות.
מצער מאוד שבשנת 2023 עדיין יש חלק מהעם שמרגיש עד עצם היום הזה רגשי קיפוח, אפילו אם בעבר היו רגשי הקיפוח מוצדקים.
היום אין הצדקה לשמוע ש'הפריבילגים משלמים היום על המעברות, על חטיפת ילדי תימן, על ההתנתקות, על החילוניות ועל האשכנזיות'. וטיעונים מסוג זה מחווירים ומעודנים מול דיבורי זוועה על השמדת ששה מיליון אשכנזים בשואה, אמירה מזעזעת שאין עליה סליחה ומחילה והתנצלות אינה מתקבלת.
השיסוי עבד. תסמנו הצלחה שם למעלה אנו עדיין רחוקים מסיום פרשת ה"רפורמה המשפטית", קרי ההפיכה המשטרית. אבל יוזמי הסיפור הזה שמתרחש בישראל, והם לא יותר משנים-שלושה-ארבעה אישים בצמרת השלטון, יכולים לערוך סיכום בייניים ולומר לעצמם: 'בראבו, הצלחנו יפה לפלג את העם, להוציא לרחובות ערי ישראל וצמתיו מאות אלפים, מנער ועד דיירי דיור מוגן על כסאות גלגלים.
שיסינו אלו באלו, עוררנו פילוג בקנה מידה חסר תקדים, השמצנו את מיטב מערך המילואים של צה"ל, שהם המשענת והבסיס, יחד עם כוחות הקבע והסדיר, למבנה הצבא הזה'.
'הבאנו למצב שבו, לראשונה במדינה, קצינים בכירים, רופאים, אנשי עסקים והיי-טקיסטים מוכנים לצאת ולהפגין באלפיהם בעד משטר דמוקרטי. כי זה המשטר שאליו נולדו, התחנכו ותרמו, והם מסרבים לחיות במשטר כלשהו שאיננו דמוקרטיה'.
מומלץ לנביאי הרפורמה המשפטית ללחוש לעצמם: "נכון שאנו בשלטון, אבל אולי-אולי הללו קצת צודקים. והעיקר שלא נהיה נביאי חורבן, ובשבוע הבא ט' באב".
22/07/23 11:08
39.81% מהצפיות
מאת IsraelDefense
לאחרונה פורסם על מקרה נוסף של נוסע ברכב, הפעם מדגם Dodge RAM משנת יצור 2003 By Janipewter at the English Wikipedia, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=49076238 מאמר קודם, שפרסמתי כאן בנושא, סקר את פרשת Takata, חברת חלקי רכב יפנית, שהשתמשה באמוניום חנקתי כדי ליצור פיצוץ קטן, הממלא את כריות האוויר במהירות במקרה של תאונה, ואת ה-Recall לרכבים בשל כשל במנגנון שיכול לפצוע וגם להרוג את יושבי הרכב, כאשר הפיצוץ עלול לקרוע מכל מתכת ולהעיף רסיסים חדים שלו לתוך תא הנוסעים.
Takata השתמשה באמוניום חנקתי כחומר נפץ הודף כדי לנפח את כריות האוויר, שעם הזמן וכאשר הוא נחשף ללחות באוויר ולטמפרטורות גבוהות, הוא איבד מיציבותו וגרם לפיצוץ הקטן שמלכתחילה נועד למלא את כרית האוויר להיות אלים, מסוכן וקטלני: כרית האוויר לא התנפחה, ולעיתים נקרעה, תוך ירי רסיסי מתכת לעבר יושבי הרכב.
פרשת Takata השפיעה כמעט על כל יצרניות הרכב הגדולות, כולל טויוטה וג'נרל מוטורס, וגרמה ל-Recall הבטיחות הגדול ביותר אי פעם של תעשיית הרכב. המותג Takata עבר מהעולם בשנת 2018 עם ההכרזה על פשיטת הרגל של החברה.
לאחרונה פורסם על מקרה נוסף של נוסע ברכב, הפעם מדגם Dodge RAM משנת יצור 2003, שנהרג מפציעה חמורה התואמת את אלו שנצפו בכשלים קודמים של מנפחי כרית האוויר של Takata.
ממאי 2009 נהרגו בארה"ב 26 בני אדם ברכב מדגם זה כתוצאה מהפיצוץ לניפוח כרית האוויר של Takata, ויותר מ-30 בני אדם נהרגו ברחבי העולם. המינהל הלאומי לבטיחות בדרכים(NHTSA) מסר, שזהו מקרה המוות הראשון כתוצאה מפיצוץ כרית האוויר של הנוסע במושב הקדמי. שאר ההרוגים היו נהגים.
המינהל הלאומי לבטיחות בדרכים וחברת הרכבים Stellantis (לשעבר פיאט קרייזלר) פרסמו לנהגי טנדרים מסוימים של דודג' ראם משנת 2003 הודעת Do Not Drive להפסיק לנהוג בכלי הרכב.
החברה קראה לבעלי הטנדרים ליצור איתה קשר כדי לברר אם הרכבים שלהם הם חלק מה-Recall, והזהירה שאין לנהוג בהם עד לביצוע התיקונים הנדרשים.
לפי פרסום חברת הרכבים 29,000 מהטנדרים שנקראו ל-Recall עדיין נמצאים על הכביש אך לא תוקנו. לפי המינהל הלאומי לבטיחות בדרכים ישנם 84,000 כאלו. בשנת 2015 ביצעה החברה Recall ליותר מ-385,000 רכבים.
אנגליה ווילס: המלצות לאחסון בטוח של אמוניום חנקתי, המשמש בחקלאות
האיגוד המקצועי של החקלאים באנגליה ובווילס (NFU) פרסם לאחרונה המלצות לאחסון בטוח של אמוניום חנקתי, המשמש כדשן.
אמוניום חנקתי המשמש כדשן הוא כימיקל חיוני ובעלת ערך לחקלאות, שבנסיבות רגילות הוא חומר יציב. עם זאת בתנאים חריגים הוא עלול להוות גורם סיכון: דשנים הם חומרים מחמצנים. משמעות הדבר היא, שהם יכולים להאיץ את הבעירה של חומרים דליקים אחרים גם בסביבה דלה או נטולת חמצן. בנוסף דשנים עלולים לשחרר נדפים רעילים, כאשר הם עוברים פירוק תרמי. ולבסוף בתנאים קיצוניים דשנים יכולים להתפוצץ.
ככלל ובמידת האפשר יש לאחסן דשן בתוך מבנה מאובטח, העשוי מחומרים שאינם דליקים. הבניין צריך להיות יבש, מאוורר היטב עם רצפה וללא חפצים חדים.
אחסון דשן בתוך מבנה: יש לערום לגובה מרבי של 3 שקי אינטרלוק לשמירה על יציבות; לא לעבור כמות מרבית של 300 טון לכל ערימה; לשמור על רווח של לפחות מטר אחד בין הערימות; לנקוט משנה זהירות בעת פירוק ערימה אם זוהה שק פגום; לאחסן הרחק מחומרים דליקים כגון חציר, קש, דלק ושמן; להקפיד על הפרדה מחומרים כימיים אחרים כגון אוריאה, חומרי הדברה, נוזלים קורוזיביים וסיד; לשמור על מחסנים נקיים, מסודרים ומאובטחים; ולוודא באופן קבוע איסור עישון באזור האחסנה.
אחסון חיצוני של דשן: להשתמש באזור מישורי, מגודר ומאובטח כדי למנוע גישת בלתי-מורשים; לערום על משטחים; לבצע בדיקות שוטפות של הערמות; ולעדכן את הסוכנות הרגולטורית הבריטית לבריאות ולבטיחות בעבודה (HSE) ואת שירותי הכבאות.
חומרים מסוכנים: יש ליידע את HSE ואת שירותי הכבאות, אם מאוחסנים באתר 25 טון או יותר של חומר מסוכן. דשן עם תכולת חנקן של 28% ומעלה מסווג כחומר מסוכן; יש לסמן ולשלט אתרים, המאחסנים חומרים מסוכנים.
אחסון של 150 טון או יותר: מחייב הודעה כתובה בטופס ייעודי לשירותי הכבאות.
בפרסום ההמלצות נכללו גם קישורים: לרשימת תיוג של HSE, המשמשת ככלי עזר לבקרה אם ננקטו צעדים מספקים כדי להבטיח את הבטיחות ואת האבטחה של אחסנת אמוניום חנקתי המשמש לדשן, ולמדריך האחסון והטיפול באמוניום חנקתי של HSE, המספק גם מידע בנוגע לחובות הכלליות המוטלות על מעסיקים מכח חוק הבריאות והבטיחות בעבודה בנוגע לאחסון וטיפול בטוחים באמוניום חנקתי.
מאמרים קודמים שלי כאן בנושא אמוניום חנקתי
בעקבות אסון במחסן אמוניום חנקתי, טוען מאמר אמריקאי: הגנה על חייהם של כבאים אינה הכרחית
לפני שנה, ארה״ב: שריפה במפעל דשנים עם אמוניום חנקתי דרשה פינוי 6,500 איש
בעקבות האסון בביירות: אוסטרליה משנה תקנות אחסנת אמוניום חנקתי
שנתיים וחצי מאוחר יותר: טרם נמצאו האחראים לפיצוץ בנמל ביירות
אוסטרליה: התעשייה במדינת ניו סאות' ויילס נגד תוכנית להחמיר את הרגולציה על אחסון אמוניום חנקתי
סקירת אירועי פיצוץ אמוניום חנקתי במלאת עשור לפיצוץ בעיירה ווסט שבמדינת טקסס
בין כריות אוויר במכונית לחומרי נפץ: תכירו את פרשת Takata
ארה״ב: לאן נעלמו 30 טונות של אמוניום חנקתי?
אוסטרליה: לאן נעלמו חומרי נפץ מאתר עבודה של אגירה שאובה?
ניו זילנד: כמות גדולה של אמוניום חנקתי מאוחסנת בקירבת צינור גז מרכזי
פסק דין ראשון לתשלום פיצויים לקורבנות הפיצוץ בנמל ביירות
מכלית, שהובילה אמוניום חנקתי, התהפכה בארצות הברית