זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:04 | 17:17 |
תל אביב | 16:18 | 17:18 |
חיפה | 16:07 | 17:16 |
באר שבע | 16:23 | 17:21 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
06/08/23 09:11
15.31% מהצפיות
מאת IsraelDefense
סך הכל סופקו עד עתה מעל 5,000 רובים ליחידות מיוחדות של הצבא בשווי של יותר מ-8 מיליון דולרים קרדיט: IWI משרד ההגנה של אל סלבדור העביר לאחרונה לידי הצבא האל סלבדורי 1,050 רובי סער מסוג ערד בקליבר 5.56 מ"מ תוצרת החברה הישראלית IWI.
משלוח זה הינו חלק מתהליך החלפת רובי הסער של הצבא מרובי M16A1 לרובי ערד ועד עתה נמסרו ליחידות הצבא השונות 4,000 רובי ערד בשווי של 6 מיליון דולרים. בסך הכל נמסרו לידי הצבא 5,139 רובים בשווי כולל של יותר מ-8 מיליון דולרים.
רובי הסער הישראלים מיועדים ליחידות המיוחדות של צבא אל סלבדור המסייעות למשטרה האזרחית הלאומית (PNC) במשימות שיטור אזרחיות.
מחברת IWI לא התקבלה כל תגובה רשמית לידיעה.
06/08/23 10:51
15.31% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הצוללת דולפין-2 הן מהגדולות ביותר שנבנו בגרמניה מאז מלחמת העולם השנייה, וזו מערכת הנשק היקרה ביותר של מדינת ישראל אילוסטרציה | By Ein Dahmer - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=34352175 צילומים ראשונים של צוללת חיל הים אח"י דרקון שבנייתה הושלמה במספנות בעיר קיל שבצפון גרמניה. צוללת זחו אמורה להגיע השנה לישראל.
הצלם הגרמני הלווין שארן צילם במספנה בקיל ב-1 באוגוסט את הצוללת דרקון, שהיא המתקדמת ביותר מסדרת צוללות דולפין-2 של חיל הים.
WAR ZONE מציין כי בולט במיוחד הגודל המיוחד של המבנה העילי (SAIL) של הצוללת, ומניחים שהוא ישמש לשיגור אנכי של טילי שיוט, כאשר הטילים יאוכסנו בתוך המבנה העילי המוגדל או על המשטח העילי.
הצוללת שנבנתה עבור חיל הים הישראלי מבוססת על סדרת צוללות 209 הגרמניות, והיא צוללת בעלת חתימת רעש נמוכה, צינורות מיוחדים לשיגור חימוש כמו טורפדו, טילים ומוקשים ימיים, יכולות סונאר מתקדמות ומערכת פיקוד, שליטה וחימוש משולבת.
הצוללת דולפין-2 הן מהגדולות ביותר שנבנו בגרמניה מאז מלחמת העולם השנייה, וזו מערכת הנשק היקרה ביותר של מדינת ישראל. היא בנוייה למלחמה בים התיכון עם דגש על סיור ומשימות מיוחדות.
עוד מוסר WAR ZONE כי בצוללת זו ניתן לאכסן 16 טורפדו או טילים. על פי הפרסום, הצוללת עתידה לשמש גם לצורך מכה שנייה.
בחיל הים הישראלי כיום חמש צוללות.
06/08/23 14:46
14.8% מהצפיות
מאת IsraelDefense
שווי הרכישה הוא כ-100 מיליון דולרים והאספקה תתבצע בשנים 2023-2026 תמונה: רפאל שר ההגנה הפולני, מאריוש בלשצ'אק (Mariusz Blaszczak) הודיע לפני מספר ימים כי פולין רוכשת מאות טילי נ"ט מונחים מסוג ספייק LR עבור הצבא. ממנהל הרכש הפולני נמסר כי שווי הרכישה הוא כ-100 מיליון דולרים וכי האספקה תתבצע בשנים 2023-2026.
על הפרק חוזה נוסף לרכישת משגרים נוספים לטילי ספייק LR/LR2. גם הטילים וגם המשגרים מיוצרים בפולין ברישוי של חברת רפאל על ידי החברה הפולנית מסקו (Mesko).
צבא פולין קיבל בעבר שני משלוחים של טילי ספייק LR. המשלוח הראשון, שכלל 2,675 טילים ו-264 משגרים ניידים נמסר בין השנים 2004 ו-2013, בעוד שהמשלוח השני, שכלל 1,000 טילים התקבל בין השנים 2018 ו-2021.
אספקות אלו היו חלק מחוזה קודם שנחתם בשנת 2015 בשווי של כ-150 מיליון דולרים.
הפולנים מתכננים בעתיד לשלב את משגרי הספייק בצריחי ZSSW-30 של רק"מ ה-Rosomak, שגם יורכבו על נגמ"ש החי"ר החדש בורסוק (Borsuk).
06/08/23 09:03
14.29% מהצפיות
מאת IsraelDefense
לאימונים נבחר קטע כביש מהיר לשעבר לאורך חוף האוקיאנוס השקט, שיש לאורכו עמודי חשמל ופסי רכבת צילום: דובר צה״ל טייס של המרינס הנחית מטוס קרב חמקן F-35B על כביש מהיר שרוחבו כ-30 מטרים בדרום קליפורניה. המטוס נחת, תודלק, חומש והמריא מהכביש המהיר.
מיד אחרי מכן נחתו על הכביש מטוס-מסוק MV-22 OSPREY ומסוק ימי של המרינס. כל אלו כחלק מאימונים לפעולות עתידיות באזורי לחימה בלתי צפויים ובלתי מתוכננים במרחב האינדו-פסיפי. התרחיש הוא שכלי טיס ייאלצו לנחוות על כבישים ללא גישה למסלולים מסודרים בשדות תעופה.
WAR ZONE דיווח שהאימון התמקד במטוס החמקן מדגם B שהוא בעל יכולת המראה ונחיתה אנכיים, המיועד לנחיתה על נושאות מטוסים. האימון נועד לתרגל פריסה מהירה באזור בלתי צפוי בעת חירום.
לאימונים נבחר קטע כביש מהיר לשעבר לאורך חוף האוקיאנוס השקט, שיש לאורכו עמודי חשמל ופסי רכבת, אתגר לטייסים שהתאמנו לנחות ולהמריא תוך הימנעות ממכשולים באתר נחיתה לא מוכר להם.
קטע כביש זה שימש בעבר לאימונים של טייסי מטוסי 'הרייר' שידעו להמריא ולנחות אנכית, כמו מסוקים.
בעת האימון של החמקן על הכביש המהיר טס מעל השטח מל"ט גדול 'ריפר' MQ-9 שהנציח את האימון, ועל הכביש נחת גם מטוס ימי של הצי שחומש בטורפדו ימי.
06/08/23 11:12
11.22% מהצפיות
מאת IsraelDefense
קישור: Dovp@omnisys.co.ilמידה: 265x220תזמון התצוגה: ראשון, אוגוסט 6, 2023 - 11:15 עד ראשון, אוגוסט 13, 2023 - 11:15
06/08/23 11:21
10.71% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בין הים השחור לים התיכון: ארגוני טרור בוחנים את השימוש של אוקראינה בכלי שיט מתאבדים נגד הצי הרוסי »»
האוקראינים משתמשים ביעילות בכלי שיט בלתי מאוישים מתאבדים נגד ספינות מלחמה ואספקה רוסיות - חיל הים הישראלי צריך להתייחס לכך ברצינות Ropucha I-class landing ship seems damaged (Source: https://twitter.com/Capt_Navy)
ב-17/7 הכריזה רוסיה כי היא חוזרת בה מהסכם התבואה, במסגרתו התחייבה רוסיה לאפשר מעבר בטוח לאוניות הנושאות תבואה מאוקראינה אל מצרי הבוספורוס. הסכם החיטה נחתם בחסות האו"ם לפני כשנה ובמסגרתו יוצאו מאוקראינה כ- 33 מיליון טונות של חיטה בעיקר למדינות אפריקה והמזרח התיכון, ובכך לאזן מעט את הצורך בחיטה ואת מחירי המזון המאמירים והולכים.
הסכם התבואה אפשר לרוסיה לבדוק את האוניות הנכנסות ויוצאות במצרי הבוספורוס ואף הסמיך את טורקיה לבדוק את האוניות לאחר הטענתן במזון בסמוך לנמל אודסה.
רוסיה טוענת שהמסדרון ההומניטרי הזה אינו באמת מספק צרכים הומניטריים.
הסיפור המעניין הוא שהחשש הרוסי הוא לא רק מפרוליפרציה של נשק ותחמושת אל תוך אוקראינה, אלא גם מהוצאת נשק מאוקראינה בעיקר למדינות אפריקה. מספר דיווחים המגיעים מהעיתונות האמריקאית, מעלים חשד כי בין עשרה לארבעים אחוזים מהאמל"ח שמגיע לאוקראינה נמכר למדינות אפריקה, תמורת סכומי כסף לא מבוטלים, שנכנסים ככל הנראה לכיסם של ראשי השלטון האוקראיני.
המלחמה בים
כשלושה ימים לאחר החלטת רוסיה, ביצע צי הים השחור הרוסי תרגיל גדול בצפון הים השחור, בקרבת נמלי אוקראינה, במסגרתו אף נורו טילי ים מכלי השיט הרוסים לעבר מטרות בים. כוונת התרגיל הרוסי הייתה להעביר מסר מאיים למדינות נאט"ו ואוקראינה שלא לנסות לשבור את המצור הימי הרוסי על אוקראינה.
כיממה לאחר התרגיל שיגר הצי הרוסי טילים לעבר אודסה, עיר הנמל האוקראינית, שפגעו במחסני תבואה ונפט. שיגורי הטילים בוצעו משך כיומיים, במסגרתם הושמדו באוקראינה כ- 60,000 טון תבואה וכ- 120 טון של מזון אחר, על פי הדיווחים האוקראיניים.
תגובתו של חיל הים האוקראיני, שבאמתחתו הצלחות מרשימות בשדה הקרב הימי, לא אחרה לבוא.
ברביעי לאוגוסט, פורסמה בציוץ בטוויטר תמונתה של אוניית אספקה רוסית מדגם Ropucha, כשהיא נגררת על ידי גוררת וכשהיא בזווית של כ- 40 מעלות ועם סימני פיצוץ.
על פי כל ההערכות, מדובר בתקיפה שבוצעה על ידי כלי שיט בלתי מאוייש (כשב"מ) "מתאבד" אוקראיני. כלי שיט המנוהג מרחוק באמצעות ערוץ תקשורת, ונושא על גבו חומר נפץ. הכשב"מ מנוהג עד מטרתו, פוגע בה ומתפוצץ. הכשב"מ האוקראיני הוא כלי שיט קטן, בעל חתימת מכ"מ נמוכה, המקשה מאד על הגילוי שלו.
חיל הים של אוקראינה החל לעשות שימוש אינטנסיבי בכשב"מים באוקטובר 2022, אז בוצעה תקיפת ההתאבדות הידועה הראשונה, במסגרתה הותקפו פריגטה ומקשת (ספינה לגילוי ופינוי מוקשים ימיים). לאחר המבצע המוצלח הראשון הפעיל חיל הים של אוקראינה כשב"מים נוספים כנגד בסיס חיל הים הרוסי בסבסטופול, הגשר במצרי קרץ' וכנגד כלי שיט רוסים נוספים.
במהלך ליל השבת האחרון, ה- 5/8, בוצעה תקיפה אוקראינית נוספת באמצעות כשב"מ. הפעם הותקפה מכלית רוסית, ה- SIG, בקרבת האי קרים. המכלית הרוסית, בת ה- 5000 טון, טבעה.
המבצע האוקראיני, כמו האחרים, בוצע בלב ליבו של האזור הנשלט על ידי הצי הרוסי, כשכלי השיט הבלתי מאוייש (שככל הנראה שוגר מאוניית אם) חוצה את קווי ההגנה הרוסיים, לא מתגלה על ידי מערך הגילוי החופי והימי הרוסי, ומצליח לפגוע בכלי שיט.
חיל הים האוקראיני הצליח כבר להטביע בראשית אפריל 2022 את אחת מאוניות הדגל הרוסיות, המוסקבה, באמצעות מטח טילי חוף-ים מנגד נפטון.
אתגר לצי הים השחור הרוסי
ככל הנראה את הלקחים מהטבעת המוסקבה, למד הצי הרוסי במהירות, והוא מפעיל את אוניות המלחמה שלו בטווחים רחוקים מספיק מהחוף האוקראיני, תחת משטר הפעלת מערכות נגד-טילים משמעותי.
אך את כלי השיט הבלתי מאויישים קשה לגלות. אם באמצעות מכ"מים ואם באמצעות מערות גילוי אופטיות. הכלים הללו קטנים, חרישיים, מופעלים על ידי אדם בטווחים רחוקים ונושאים על סיפונם כמות חומר נפץ, המספיקה לעשות נזקים רבים. מענה הגילוי מול כלי השיט הבלתי מאויישים של אוקראינה הוא מורכב מאד, והצי הרוסי מתקשה להתמודד מולו.
התגובה האוקראינית לחזרתה של רוסיה בהסכם מסדרון התבואה היא תגובה משמעותית וקשה, אשר ללא ספק מייצרת הרתעה בקרב כוחות צי הים השחור, הנתקף עמוק בבסיסיו ובסמוך לאזורי השליטה שלו. סביר יהיה להניח אף שמאחורי הפעילות האוקראינית עומדות בריטניה וארה"ב.
המשך המערכה הימית בים השחור עוד רחוק מסיום, כמו המערכה היבשתית, האווירית ובממד הסייבר. צפוי שהצי הרוסי יגביר את ערנותו ויחפש פתרונות לגילוי, זיהוי ויירוט מערך הכשב"מים האוקראינים.
יתר על כן, הפעלת הכשב"מים באוקראינה תלמד ותחקר עוד רבות, וללא ספק תשפיע לא מעט על עתיד המערכה הימית ותפיסות הלוחמה בים, של ציים רבים.
איראן, חיזבאללה, החות'ים (ואולי אף חמאס) המפעילים מערכי כלי שיט בלתי מאויישים ועוקבים בדריכות אחר הנעשה בים השחור, יפעלו ככל הנראה ליישום הלקחים של הצי הרוסי, בדגש על פיתוח ושדרוג הכלים האוטונומיים שלהם, כנגד מטרות ישראליות בנמלי הארץ, בקרבת החוף ובנתיבי השיט השונים.
על חיל הים הישראלי לבחון את האמצעי הגילוי והיירוט שלו כנגד כלי שיט בלתי מאויישים קטנים לאורך החוף, בנמלי הים, באסדות הגז ובנתיבי השיט אל וממדינת ישראל.
06/08/23 09:09
10.2% מהצפיות
מאת IsraelDefense
החברה הישראלית PARA ZERO TECHNOLOGIES מפתחת מערכת בטיחות לרחפנים סינים מסוג Phantom 4 https://parazero.com/products/safeair-for-dji-phantom/ החברה הישראלית PARA ZERO TECHNOLOGIES קיבלה הזמנה מחברת OEM באיחוד האמירויות לרכש מערכות בטיחות לכלי טיס בלתי מאויישים כמו מוניות אוויר ורחפני מטען.
חברת פארא זירו (קריית אונו) מתמחה בייצור מערכות בטיחות לכטמ"מים ורחפנים מסחריים המיועדים לצורכי "ניידות עירונית".
מנכ"ל החברה בועז שצר מסר שההזמנה התקבלה מחברה באיחוד האמירויות המייצרת מוניות אוויר ורחפני מטען.
"החברה שלנו מסייעת לבטיחות הטיסה של הכלים, ובכך לשילוב מוניות אוויר ורחפני מטען במרחב האווירי של הלקוח", אמר המנכ"ל.
EIJOURNAL מדווח כי פארא זירו טכנולוגיות פיתחה מערכת SAFE AIR המצויידת במצנח ובמערכת בקרת בטיחות המבטיחה נחיתה בטוחה של הרחפן במקרים של תקלה או אובדן שליטה.
מערכת 'סייפ אייר' מצויידת בחיישנים שמנטרים את תצורת הטיסה כל זמן הטיסה, מזהים כל סימן של תקלה, מתריעים לבני אדם על הקרקע ומנחיתים את הכלי הבלתי מאוייש על הקרקע בבטיחות.
הצטיידות במערכת 'סייפ אייר' מבטיחה בארצות רבות מתן רישוי רשמי לכטמ"מ או לרחפן לטוס באזורים עירוניים מעל ריכוזי בני אדם.
06/08/23 09:15
8.16% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אספקה זו היא במסגרת חוזה לחמש שנים שנחתם בשנת 2020 בשווי של עד 79 מיליון דולרים אספקת מרכיבים שונים לרכבי הבראדלי Photo by Staff Sgt. Charles Porter אלביט מערכות ארה״ב הודיעה כי קיבלה הזמנה לאספקת מוטות היגוי למפעילי עמדות נשק ברק"מי בראדלי (Bradley) דרך סוכנות הלוגיסטיקה של משרד ההגנה האמריקאי. ייצור מוטות ההיגוי יתבצע בפורט וורת', טקסס והמשלוחים יחלו ביולי 2024.
מוט ההיגוי משמש את מפעיל עמדת הנשק ברק"מ כדי למקם את הצריח ולסמן למערכות בקרת אש בגרסאות שונות של רכב הבראדלי. לא משנה המשימה שבה נעשה שימוש בבראדלי - הובלה או סיור – מוט ההיגוי זהה בכולן ומספק יכולת מעולה למפעיל.
במסגרת חוזה לחמש שנים שנחתם בשנת 2020 בשווי של עד 79 מיליון דולר, אלביט ארה״ב מספקת כיום מוטות היגוי למפעילי עמדות נשק, מוטות היגוי למפקדים, תצוגות טקטיות קשוחות, יחידות מעבד מחשב הצריח ויחידת עבור משפחת כלי הרכב של בראדלי.