הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
15/08/23 08:22
23.7% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אם הדיווח נכון, אזי שהסינים הצליחו להקדים את ארה״ב בפיתוח נשק לייזר רב עוצמה לשימוש בשדה הקרב צילום: REUTERS/Florence Lo מדענים סיניים טוענים שמצאו דרך לבנות נשק לייזר שניתן להפעילו ברציפות וללא מגבלת זמן, תכונה שמשפרת את יעילותו בהשוואה לנשקי לייזר אחרים.
על פי אתר Insider, אם הדיווח הסיני נכון, אז הסינים הצליחו להקדים את ארה"ב בפיתוח נשק לייזר רב עוצמה לשימוש בשדה הקרב. הפיתוח הסיני עדיין לא הוצג בפומבי אך מדענים באוניברסיטת הטכנולוגית הצבאית בעיר הונאן מסרו שפיתחו מערכת קירור שתאפשר למתקן הלייזר לפעול ללא הפסקה בלי להתחמם יתר על המידה.
העיתון הסיני מורנינג פוסט מדווח שהמדענים הסיניים פרסמו את הפיתוח שלהם בכתב עת מדעי בסין ב-4 בחודש. הם כותבים שניתן להפיק אלומת לייזר באיכות גבוהה לא רק לכמה שניות אלא לזמן בלתי מוגבל. ההסבר שלהם הוא שקרן לייזר יכולה להבעיר גז כשהיא חולפת באוויר במהירות רבה, וזה יפגע בניצולת קרן הלייזר ובמתקן שיגור הקרן, מה שקרוי "תא הלייזר". כדי לגבור על מגבלה זו פיתחו המדענים הסיניים מערכת אותה הם מכנים "ניהול תרמי של נשק הלייזר".
בסין, בארה"ב ובמדינות נוספות (גם בישראל) עוסקים בפיתוח נשק לייזר רב עוצמה שיוכל להפיק קרן לייזר שתתיך מתכת. אשתקד הודיעה חברת לוקהיד מרטין על ייצור נשק לייזר בעוצמה של 300 קילו-וואט עבור משרד ההגנה האמריקני, והחברה עוסקת עתה בפיתוח נשק לייזר בעוצמת 500 קילו-וואט.
15/08/23 08:56
16.59% מהצפיות
מאת IsraelDefense
״ולא נודע מקומם״, גור אלרואי, ידיעות ספרים, 2023, 286 עמודים צילום כריכת הספר הספר "לא נודע מקומם" עוסק בפענוח היעדרותם של שישה לוחמים מקרבות תש"ח ע"י המחבר, פרופ' אלרואי אשר משרת כחוקר ביחידת אית"ן (איתור נעדרים) של הצבא. גילוי נאות, גם אני משרת באותה יחידה.
אלרואי מתאר בספר את התהליך המרתק מרגע קבלת תיק הנעדר ע"י החוקר ועד לפענוחו, דבר שקורה לצערנו רק במקרים מועטים ולאחר שנות חקירה רבות. תהליך החקירה המתואר בספר עוסק באיסוף החומרים השונים שמעמידה מערכת הבטחון לרשות החוקר כאשר המרכזי שבהם הוא יכולת עיון רחבה במידע המצוי בארכיון צה"ל. מידע רב-ערך אם אתה יודע במדויק מה אתה מחפש.
ארכיון צה"ל, בשונה ממרבית הארכיונים המודרניים, לא כולל אפשרות לאחזור מידע טקסטואלי על המסמכים עצמם אלא רק על מילות מפתח שנקבעו ידנית מראש, על שמות התיקים ועל תקציר התיק אם קיים. זהו גם חסרונו הגדול של הארכיון בהעדר יכולת לחפש שם אדם או שם מקום המופיע במסמכים עצמם. על אף חסרון משמעותי זה פוענחו תיקים לא מעטים בהתבסס על המידע בארכיון.
הייחודיות במקרים בהם טיפל אלרואי הייתה בהבנה ההיסטורית של המחבר שיש חומרים רבי-ערך נוספים שהם זמינים לכל ומרוכזים תחת מאגר "עיתונות עברית", פרויקט משותף לספריה הלאומית ולאוניברסיטת ת"א המכיל קטעי עיתונות גם מתקופת תש"ח ועליהם ניתן לבצע אחזור טקסטואלי מלא. שימוש במאגר זה הניב לאלרואי מסמכים וידיעות עיתונאיות אשר קפלו בתוכן מידע שאפשר לתת פתרון לנעלמים בתיק.
סיפור איתורו של דוד גוטמן אשר היה נעדר והתגלה בדרך מקרה ע"י אלרואי כאדם חי, שהיה מודע לכך כי ״פעם לפני עשרות שנים הכריזו עלי כנעדר". הסיפור המרתק הזה ראוי שיקרא ע"י הקוראים באופן ישיר בספר. "דוד החי" סייע באיתור נעדר אחר כך, שכפי הנראה אין מקריות בעולם.
אותי ריגש במיוחד סיפור האיתור של שלושת החללים מקיבוץ יד מרדכי. קרב יד מרדכי מוכר לרבים אבל אני חושב שתהליך הנסיגה עם פצועי הקרב כאשר הוחלט על נטישת הקיבוץ החרב תחת אש מצרית כבדה מוכר פחות. אחד הפצועים, בנימין איזנברג (יורק), הושכב על אלונקה אשר נישאה ע"י שני לוחמים, יצחק רובינשטיין וליבקה שפיר.
שיירת הנסוגים התארכה ותחת אש מצרית נותק הקשר בין חבריה. ככה נותרו שני המחלצים והפצוע לנפשם. הם נתפשו ע"י המצרים אשר רצחו אותם ואף התעללו בהם לאחר מותם, זו הייתה דרכם המרושעת של הערבים במלחמת השחרור. איתור השניים ע"י אלרואי בבית הקברות של ניצנים היה מפתיע אבל עובדה קיימת.
ששה נעדרים שנחלטו מנעדרתם, האחד חי והחמישה מתים וקבורים.
"מלחמת העצמאות", או בשמה הנפוץ בקרב המשתתפים בה "מלחמת השחרור", הייתה הקשה ממלחמות ישראל – אף יותר להערכתי ממלחמת יום הכיפורים. עשרות רבות של היסטוריונים חקרו וחוקרים אותה ורבה המחלוקת ביניהם. אלרואי הקדיש פרק שלם בספרו בהתייחסות למחקר ההיסטורי על מלחמה זו והביא את עמדתו הברורה בדבר האחריות להרס והאבדון שחוו הפלסטינאים.
האשמים אינם אנחנו כפי שנוטים ההיסטוריונים "החדשים" לקבוע אלא הם מנהיגי הציבור הפלסטינאי שכבר למעלה משבעה עשורים מקבלים החלטות אומללות על עמם המנציחים את תבוסתם.
בהערה אישית שלא כתובה בספר אציין שבכל העולם ובמיוחד באירופה, כאשר צד אחד בין ניצים מכריז מלחמה על הצד השני ויוזם מהלכים אלימים כנגדו. כאשר הוא מפסיד במלחמה הוא נדרש לשלם מחיר, בקרקע, בכספים ובאבדות. הבנה בסיסית זו לא התקיימה אצל הפלסטינאים והתוצאה ידועה, חלום על כיבוש הארץ, זריקת היהודים לים ושאר אילוזיות.
הספר בעיני מעניין מאוד, מסביר את התקופה המדוברת ובמיוחד נותן כבוד ללוחמים שהביאו לנו מדינה בגופם.
היות ושניים מהשישה אף זכו להמלצה לאות הצטיינות בקרבות ורק בגלל החלטה מנהלית, בעיני לא מוצדקת, של בן גוריון לא זכו בעיטור עצמו אני מביא את סיפור גבורתם בקישור לאתר הגבורה המביא את סיפור גבורתם של אנשי כוחות הבטחון בישראל ובראשם חיילי צה"ל מקום המדינה ועד היום. כבוד לנופלים כולם.
ששת הנעדרים אשר אותרו במחקרו של גור אלרואי מיחידת אית"ן:
מרדכי פרנקו
יעקב רוזנבאום
דוד גוטמן שאותר כשחי
ליבקה שפר - חברת קיבוץ יד מרדכי. שימשה בתפקיד רץ ומלאה תפקידה במהירות תוך סיכון רב. השקט שלה בשעת מילוי התפקיד הרגיע רבים. עם פינוי היישוב סחבה פצוע אחד אתה וסרבה לעוזבו עד שנפלו יחד אתו בידי האויב. בעת הזו היא בין הנעדרים.
במהלך השנים שפר הוכרה כמקל"ן ולאחר מכן כחלל צה"ל.
יצחק רובינשטיין - טוראי יצחק רובינשטיין שימש כלוחם בקיבוץ יד מרדכי בקרב ב-25 במאי 1948. עם פינוי היישוב סחב אחד הפצועים אתו, עם דמדומי הבוקר בהמצאו בקרבת המצרים, נשאר עם הפצוע ונפל לידי האויב יחד אתו. כעת הוא בין הנעדרים. במהלך השנים רובינשטיין הוכר כמקל"ן ולאחר מכן כחלל צה"ל.
בנימין איזנברג (יורק)
15/08/23 09:28
14.22% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הטייסים נטשו ונחתו בשלום, אך המטוס פגע בבית. מדובר במיג תוצרת רוסיה בעל מספר אמריקאי שרידי המטוס לאחר ההתרסקות. צילום: USA Today Network via Reuters Connect מטוס קרב רוסי מדגם מיג-23 התרסק במפגן אווירי במדינת מישיגן שבארה"ב. שני הטייסים נטשו את המטוס ונחתו בשלום. המטוס פגע בבית ליד שדה התעופה.
המיג תוצרת רוסית הוא בעל מספר אמריקני N23UB והוא שייך לטייס לשער בצי האמריקני, דן פיילר, שהחזיק את המטוס בהנגאר ליד ביתו בשדה תעופה בטקסס.
WAR ZONE מוסר כי נדיר מאוד שמטוס כזה עדיין מצוי במצב של כשירות טיסה, אבל הוא השתתף במפגן האווירי עד שהתרסק מסיבה לא ידועה. אותו מטוס קרב היה מעורב בחודש שעבר בתקלה כאשר בעת טיסה מעל קהל צופים ניתק חלק מהחלון הקדמי של הקוקפיט ונפל לקרקע. לא נגרם נזק.
15/08/23 06:47
11.37% מהצפיות
מאת IsraelDefense
א-סיסי, עבדאללה ועבאס האשימו את ישראל בשפיכות דמים, בהפרת חוק, ובהחזקת כספים קרדיט צילום: Anadolu Agency via Reuters Connect מנהיגי מצרים, ירדן והרשות הפלסטינית תקפו אתמול את ישראל "שיוצרת כאוס ואלימות במזרח ירושלים ובשטחים הכבושים".
בעיר החוף אל-עלמיין שבמצרים נפגשו נשיא מצרים א-סיסי, עבדאללה מלך ירדן וראש הרש"פ מחמוד עבאס לדיון בנושא הפלשתיני. בסיום הדיונים הם הודיעו כי בין ישראל לבין הפלשתינים יש שפיכות דמים, הם האשימו את ישראל בהפרת חוק נגד הפלשתינים, כולל כניסת חיילים צה"ל למקומות הקדושים על הר הבית, וגם בהחזקה בלתי חוקית של כספים ששייכים לפלשתינים.
סוכנות הידיעות AP מוסרת כי שליח הרש"פ לקהיר, דיאב אל-לוה ,אמר שהפסגה עסקה בהתפתחויות בנושא הפלשתיני, וכן בהשגת תיאום לקרא גיוס תמיכה בינלאומית שמטרתה לשים קץ לסבל הפלשתינים.
סוכנות הידיעות WAFA דיווחה שהדיונים נסבו סביב חידוש האלימות בשטחים והתגברות הטרור בין ישראל לפלשתיניים.
15/08/23 08:37
9% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ניתן להשתמש ביכולת זו כדי למצוא תיקים ומסמכים במהירות רבה, להשיב לשאלות ולחשוף מידע – אך גם כדי ליצור קמפיינים של דיס-אינפורמציה או ליזום מתקפות סייבר צילום: Christian Phde via Reuters Connect משרד ההגנה האמריקני הקים כוח משימה מיוחד שתפקידו לבחון, להעריך ולהנחות את הממסד הביטחוני ביישומים והשלכות השימוש בבינה מלאכותית גנרטיבית על הביטחון הלאומי של ארה"ב.
כוח המשימה החדש LUNA ישתייך לקצין הדיגיטציה ו-AI הראשי של המשרד, ובכוח המשימה ישותפו נציגים של כמה ארגוני הגנה ומודיעין. סגנית מזכיר ההגנה קתלין היקס הסבירה שהקמת כוח המשימה לונה מדגישה את מחוייבות המשרד לחידושי AI גנרטיבי על מנת להבטיח את הביטחון הלאומי תוך מזעור סיכונים, וכן שילוב AI בטכנולוגיות הצבאיות הקיימות.
הכוונה בבינה מלאכותית גנרטיבית היא לנצל את היכולות ליצור שיחות ותכנים דוגמת CHAT GPT, אפליקציה שאליה הצטרפו יותר ממיליון משתמשים בשבוע הראשון ליציאתה לאוויר העולם.
דפנס ניוז מסביר כי בתחום ההגנה הלאומית ניתן להשתמש ביכולת הזו כדי למצוא תיקים ומסמכים במהירות רבה, להשיב לשאלות ולחשוף מידע. לעומת זה במשרד ההגנה ערים לכך שניתן להשתמש בטכנולוגיה זו גם כדי ליצור קמפיינים של דיס-אינפורמציה או ליזום מתקפות סייבר.
סגנית מזכיר ההגנה היקס הדגישה כי מדובר ביכולות שנותנות אפשרויות חדשות, אם כי יש סיכונים. מחלקת ההגנה תבחן את היבטי הטכנולוגיה החדשה כדי לפתח אמצעי הגנה ולמזער סיכונים של שימוש לרעה.
נמסר בהקשר זה כי בשנת 2021 היו במחלקת ההגנה לפחות 685 פרוייקטים של מודיעין שקשורים למערכות נשק גדולות ומרכזיות. הפנטגון ביקש תקציב של 1.8 מיליארד דולר לנושאי בינה מלאכותית בתקציב הביטחון לשנת הכספים 2024.
15/08/23 09:34
8.06% מהצפיות
מאת IsraelDefense
א-סיסי, עבדאללה ועבאס האשימו את ישראל בשפיכות דמים, בהפרת חוק, ובהחזקת כספים קרדיט צילום: Anadolu Agency via Reuters Connect מנהיגי מצרים, ירדן והרשות הפלסטינית תקפו אתמול את ישראל "שיוצרת כאוס ואלימות במזרח ירושלים ובשטחים הכבושים".
בעיר החוף אל-עלמיין שבמצרים נפגשו נשיא מצרים א-סיסי, עבדאללה מלך ירדן וראש הרש"פ מחמוד עבאס לדיון בנושא הפלשתיני. בסיום הדיונים הם הודיעו כי בין ישראל לבין הפלשתינים יש שפיכות דמים, הם האשימו את ישראל בהפרת חוק נגד הפלשתינים, כולל כניסת חיילים צה"ל למקומות הקדושים על הר הבית, וגם בהחזקה בלתי חוקית של כספים ששייכים לפלשתינים.
סוכנות הידיעות AP מוסרת כי שליח הרש"פ לקהיר, דיאב אל-לוה ,אמר שהפסגה עסקה בהתפתחויות בנושא הפלשתיני, וכן בהשגת תיאום לקרא גיוס תמיכה בינלאומית שמטרתה לשים קץ לסבל הפלשתינים.
סוכנות הידיעות WAFA דיווחה שהדיונים נסבו סביב חידוש האלימות בשטחים והתגברות הטרור בין ישראל לפלשתיניים.
15/08/23 09:33
6.64% מהצפיות
מאת IsraelDefense
לדברי המושל, ההגנה האווירית הרוסית הפילה מעל הגשר שני כטמ"מים אוקראיניים. הגשר ניזוק והתנועה עליו נעצרה גשר חצי האי קרים, בחודש שעבר. ניכר בו נזק ממתקפות קודמות. צילום: via REUTERS עשרים כטמ"מים של צבא אוקראינה ביצעו תקיפת להק כטמ"מים על מטרות בחצי האי קרים.
משרד ההגנה הרוסי הודיע במוסקווה כי 14 כטמ"מים יורטו והופלו על ידי ההגנה האווירית הרוסית וששה הותקפו באמצעות שיבוש אלקטרוני. לא נמסר על נזקים. בקייב לא התייחסו לדיווח הזה.
ברשתות החברתיות ברוסיה פורסם סרטון שבו נראה עשן עולה מגשר המחבר את קרים עם רוסיה, ומושל האזור סרגיי אסקיונוב מסר שהגנ"א הרוסית הפילה מעל הגשר שני כטמ"מים אוקראיניים. הגשר ניזוק והתנועה עליו נעצרה.
בחזית אחרת הודיע שר ההגנה של אוקראינה שקצין משטרה ו-12 בני אדם נפצעו בתקיפת פצצה מונחית רוסית על העיר אוריחיב שבמחוז זפוריז'ייה.
ולעומת זה בעיר אודסה שלחוף הים השחור, מדווחת סוכנות AP, נפתחו אתמול ששה חופים לציבור הרוחצים והמבלים, חופים שהיו סגורים לקהל מאז תחילת המלחמה באוקראינה.
15/08/23 12:23
6.16% מהצפיות
מאת IsraelDefense
תוך ניצול החולשה, יכלו תוקפים פוטנציאלים להתחזות להתקני NAS של החברה וכך לקבל גישה למיליארדי קבצים ולמאות אלפי רשתות והתקנים ביתיים נעם משה. צילום: שרון בריזינוב צוות המחקר של חברת קלארוטי, Team82, חושף טכניקת תקיפה שהייתה יכולה לאפשר לתוקפים להתחזות להתקני NAS של חברת ווסטרן דיגיטל (Western Digital) וכך לקבל גישה למיליארדי קבצים ולמאות אלפי רשתות והתקנים ביתיים.
חברת ווסטרן דיגיטל הינה אחת מיצרניות התקני ה-NAS הגדולות בעולם. החברה מספקת למשתמשים שירות ענן בשם MyCloud OS5, המאפשר למשתמשי קצה גשת למכשיר שלהם מרחוק באמצעות אפליקציה מבוססת אינטרנט או מובייל. החולשות התגלו במכשיר Western Digital My Cloud Pro ב-Series PR4100, שמטרתו לספק פתרונות אחסון לשוק ה"משרד הקטן/המשרד הביתי".
החוקרים הצליחו להוכיח כי תוקפים יכולים להתחזות למכשיר NAS של כל משתמש קצה המחובר לענן, "לגנוב" את ערוץ התקשורת בינו לבין שירותי הענן של החברה ולהפנות את משתמשי הקצה למכשיר המזויף במקום למכשיר האמתי ובכך לקבל את נתוני ההזדהות למכשירים האמתיים לצורך התחברות מרחוק. חולשות נוספות שמצא הצוות אפשרו לו למנף את ההרשאות החדשות שהושגו כדי לבצע קוד מרחוק, דבר שסיפק להם שליטה מלאה על ההתקן.
נעם משה, חוקר סייבר בצוות Team82 של קלארוטי, אמר כי: "החולשות שמצאנו חמורות במיוחד, מאחר שהן מעמידות בסיכון נתונים של מיליוני משתמשים ברחבי העולם. יצרנים ומפתחים חייבים בעתיד להשקיע את אותם משאבי אבטחה באימות התקנים כפי שהם עושים באימות משתמשים. טכניקת ההתחזות שלנו חשפה וניצלה את העובדה שיכולות האימות של ווסטרן דיגיטל הסתמכו על נתוני זיהוי גלויים שתוקפים יכולים להשיג מרחוק, ולא על נתונים סודיים. סביר להניח שאימות מכשירים לקוי קיים בקרב פלטפורמות וספקים נוספים".
לאחר פניית צוות המחקר לווסטרן דיגיטל, החברה תיקנה את כל החולשות שנחשפו. גרסאות קושחה מעודכנות זמינות עבור Western Digital My Cloud OS 5, My Cloud Home ו-SanDisk ibi. התקנים שעדיין פועלים עם קושחה פגיעה נאסרו לשימוש ולחיבור לשירותי הענן של Western Digital החל מה-23 במרץ 2023; על המשתמשים לשדרג את גרסאות הקושחה המושפעות באופן מידי לאור חומרת חולשות האבטחה הללו.
חולשות האבטחה נחשפו לראשונה במהלך אירוע Pwn2Own בטורונטו.
המחקר המלא כאן.