הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
17/10/23 14:23
21.36% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הכוח הצבאי הישראלי, כותב אתר THE HILL, יצטרך לחדור עמוק לתוך עזה, מרחב שבו פועלים אלפי אנשי חמאס מתוך רשת של מנהרות וגם מתחבאים בקרב אזרחים
מתקפה צבאית קרקעית בעזה תהיה אסון לחיים האזרחיים בעזה, והיא כוללת גם סיכונים רציניים לכוח הצבאי הישראלי שיבצע אותה. הסכנה היא שתקיפה כזו תרחיב את מעגל הלחימה עד כדי התנגשות עם קבוצות נתמכות איראן באזור.
הכוח הצבאי הישראלי, כותב אתר THE HILL, יצטרך לחדור עמוק לתוך עזה, מרחב שבו פועלים אלפי אנשי חמאס מתוך רשת של מנהרות וגם מתחבאים בקרב אזרחים. להשגת המטרה, חיסול חמאס, תזדקק ישראל ללחימה ממושכת ומדממת נגד לוחמי גרילה, שיודעים כיצד להשתמש כמגינים אנושיים באנשים בעזה צפופת התושבים.
"זה יהיה מאוד מלוכלך", אומר רפאל כהן, חוקר בכיר במדעי המדינה במכון ראנד. "לא קל יהיה לעקור את כל מה שיש שם. כדי להשיג זאת יש לצאת למבצע צבאי גדול שיימשך זמן רב עם הרבה נפגעים.
הסתבכויות נוספות: על ישראל לחלץ יותר מ-199 חטופים, כולל אזרחים אמריקניים ובעלי אזרחויות אחרות. מלחמה בעזה עלולה לפתוח מלחמה בחזית חדשה נגד חיזבאללה, שמאיים להגיב.
אנשי ממשל ישראליים נחושים להגיב אחרי שחמאס רצח 1,300 בני אדם. ולכן תקיפה קרקעית קרובה אחרי שישראל הורתה למיליון תושבים ברצועה לעזוב את בתיהם דרומה, בעוד מצרים סוגרת את הגבול לדרום. חמאס התרה בתושבים שלא לעזוב.
ישראל הטילה מצור על הרצועה, ניתקה דלק וחשמל, ונשמעות אזהרות מפני משבר הומניטרי. אם נתניהו ירצה לממש את הבטחתו לחסל את חמאס, יהיה עליו לשלוח צבא עמוק לתוך עזה.
אנליסטים אומרים כי דחיית הכניסה לעזה נובעת מהצורך בהכנות ובהפעלת לחץ על הפלשתינים שלא לתקוף ברקטות. אך הסיבה העיקרית היא הצורך לאסוף מודיעין על החטופים, כדי לדעת היכן לא לתקוף.
פיל אנדרו, מומחה לייעוץ במשברים בקבוצת PAX, אמר כי חשוב לאסוף מקסימום מודיעין. זה היה צעד חכם מצד ישראל לדחות, ויש לה יכולת לקבוע את הקצב המבצעי של מבצע צבאי כזה. לא קל יהיה לאתר את מיקומם של החטופים, שהם כנראה מוסתרים באתרים שונים בעזה ונתונים לשיגעונות של אנשי חמאס, שאינם כפופים לשום מסגרת צבאית.
פיל אנדרו, שעבר 21 שנים ב-FBI בנושאי בני ערובה, סבור שישראל מסתכנת כאשר היא מאיימת להשמיד את חמאס וגם לשחרר את החטופים כשהם בחיים. גישה כזו עלולה להרוס ערוצי תקשורת, ואמנם חמאס איים להרוג בני ערובה אם יילחץ.
נוקס ת'יימס, מומחה לנושאי זכויות האדם, סבור שישראל חייבת להימנע מפגיעות באזרחים, אלא שהבעיה היא שחמאס נוהג לפעול בתוך אוכלוסיה אזרחית.
בלילאל סאעב, מנהל מכון המזה"ת MEI, אומר כי לישראל יש יכולות להרוס את היכולות הצבאיות של חמאס, אך השאלה היא כמה קרבנות צבאיים ואזרחיים תהיה ירושלים מוכנה להקריב.
17/10/23 09:14
8.47% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אלוף (מיל׳) גיא צור, לשעבר מפקד זרוע היבשה מסביר בראיון לישראל מה הצעדים הבאים שצפויים בעזה
אלוף (מיל׳) גיא צור, לשעבר מפקד זרוע היבשה, מפקד חטיבה 401, כמפקד עוצבת הפלדה, כמפקד המרכז הלאומי לאימונים ביבשה וכמפקד עוצבת סיני, הסכים להתראיין לישראל דיפנס ולנסות לספק קצת וודאות לקראת מה אנחנו הולכים בעזה.
״בסבבי הלחימה שהיו עד כה בעזה, שעון הזמן טיקטק לצה״ל. המטרה הייתה לסיים מהר את הלחימה ולהשיג כמה שיותר שקט. לאחר הטבח הנורא של יום שבת האחרון, מדובר בשינוי משוואה - כך מבין הצבא וכנראה גם שר הביטחון״, אומר צור.
״ישנם מספר מרכיבים שצריכים להכתיב את מטרות הלחימה. שלילת יכולת צבאית של חמאס. זו המטרה העליונה והיא ברת השגה במספר שבועות לחימה. לאחר מספר חודשים אפשרי להגיע לניקוי מלא של הרצועה מחמאס.
״מרכיב נוסף הוא לשמר מצב צבאי ברצועה. לחימה בכל מה שמתפתח בשטח שצה״ל יאחוז בו. עוד מרכיב, יצירת חיץ מפורז, כ-130 קמ״ר משטח הרצועה. לאחר הטבח המחריד שעשה חמאס, יש לנו כל זכות מוסרית להחזיר את השטח לישראל. זו תהיה רצועת פירוז ״אזור מוות״ - כל מי שנכנס - נורה.
״מרכיב נוסף וחשוב הוא החזרת היישובים לשגרה ככל הניתן. את זה ניתן לעשות רק כאשר תשלל יכולת צבאית מחמאס. השיקום צריך להיות מהיר ויש להשקיע ביישובים אלו כך שיפרחו שוב הקהילות שהיו שם טרם הטבח. אם נממש את כל הרכיבים האלו, נוכל להחזיר את ההרתעה לצה״ל ולשדר לכל אויב שזה יהיה סופו אם יחליט לטבוח ביהודים.״
ומה עם הכלכלה?
״המשק הישראלי יעמוד בזה״, טוען צור. ״כן, בחודשי המלחמה לא יהיה פשוט. עם זאת, בטווח הארוך חיסול חמאס בעזה יפריח את המשק.
״מדינת ישראל תקטין את האיום מעזה לכדי אפס. לא רק יישובי העוטף יהנו מזה, אלא כל המשק. תהיה חזית אחת פחות. ישראל יכולה לחזור להיות משהו אחר. טוב יותר. כבר שנים משחקים עם חמאס וזה נגמר רע מאד.״
איך מטפלים באוכלוסיית עזה במהלך מלחמה?
״ראשית, צריך להבין שאנחנו לא אחראים על תושבי עזה״, מסביר צור. ״הם בחרו בחמאס שטבח באזרחים שלנו וחטף אותם. שחט תינוקות, נשים וגברים ללא הגנה. אלפי תושבי עזה הצטרפו לטבח הזה״, מסביר צור. ״ברגע שהתושבים לקחו חלק פעיל בבחירת חמאס ושחטו אזרחים שלנו, שהעולם ידאג להם.
״עם זאת, אי אפשר להתעלם מכך שאנחנו צבא מוסרי, ואנחנו לא מחפשים להרוג תינוקות. העולם יצטרך לטפל בעזה תחת המגבלות שאנחנו נקבע בעזה. יהיו מסדרונות הומניטרים וכניסה של מים ומזון. האוכלוסיה העזתית לא תמות מרעב בזמן הלחימה בחמאס.
״כן, זה מורכב. אבל אפשרי לנהל את נושא האוכלוסיה האזרחית בעזה יחד עם העולם בזמן לחימה. ככל שההישגים הצבאיים שלנו יגדלו, כך נוכל להיות יותר הומניטרים כי לא יהיה חמאס. אפשר גם לתת הטבות הומניטריות תמורת שחרור החטופים. כל זה לא צריך להסיט אותנו ממטרת המלחמה - לשלול לחמאס יכולות צבאיות.״
אתה חושש ממלכודת של חיזבאללה?
״מאז תחילת הלחימה ביום שבת, אני קורא ושומע מגוון תרחישים. יש כאלו שטוענים שחיזבאללה יתקוף ברגע שיתחיל תמרון בעזה. אחרים טוענים שאיראן תתערב אם יהיה תמרון בלבנון״, אומר צור.
״אני לא יודע מה נכון. אין ספק שככל שיתרבו הדעות, ההחלטה תהיה יותר קשה. עם זאת, צריך לזכור כי צה״ל מתכונן לשלוש זירות לחימה - יו״ש, צפון ודרום. אם איראן תחליט להכנס ללחימה, יש באזור כוחות אמריקאים וזו תהפוך להיות מלחמה אזורית. הממשל האמריקאי אמר בנחרצות כי הוא יהיה לצד ישראל אם צדדים נוספים ירצו לנצל את המצב.
״אנחנו כרגע ללא ברירה. אי אפשר להפסיק ולהשאיר את חמאס בעזה. אנחנו נתפס כחלשים ואין מקום לכאלו במזרח התיכון. ככל שנהיה יותר עוצמתיים ויותר דורסניים, חיזבאללה ירתע יותר.
״חיזבאללה בשבוע האחרון פועל במינימום הנדרש מבחינתו. נכון, תמיד יכול להיות חישוב מוטעה או תקלה שתדרדר את המצב. עבור האמריקאים, התמונות מעוטף עזה זה דאעש מרים את הראש. שוב. בסט הערכים שלהם, זה לא יכול להיות. לתופעה כזו אין מקום בעולם. גם אם צה״ל איבד מהתדמית שלו, לא הייתי מציע לאיראן לנסות את השילוב של ישראל וארה״ב.״
בעימותים קודמים לא היה כאן הצי האמריקאי. מה השתנה?
״צה״ל בלי האמריקאים זה לא אותן יכולות״, מסביר צור. ״יש לנו מזל גדול שיש לנו שותף אמריקאי. זה מכפיל כוח מטורף. ושוב, ארה״ב היא מדינה שפועלת מתוך סט ערכים מסוים.
״כאשר הם ראו את הטבח בעוטף עזה, הם הבינו שדעאש הרים את הראש - בתוך ישראל. מבחינתם האיום הזה לא יכול להתקיים במזרח התיכון. היחידים שיכולים לקלקל את ההחלטיות האמריקאית לחסל את חמאס, זה אנחנו.״
ואם הממשלה תעצור את הצבא?
״אם הממשלה לא תתן לצה״ל לחסל את חמאס, יהיה חשש למרי אזרחי. לממשלה יש אחריות על הטבח שנעשה בעוטף. אני לא מאמין שמישהו בישראל יסכים לעוד סבב ״רגיל״ בעזה שיסתיים עם חמאס בעזה. אין לממשלה זכות מוסרית למנוע מצה״ל לחסל את חמאס.״
17/10/23 14:35
8.47% מהצפיות
מאת IsraelDefense
משרד התקשורת מפרט את מהלכיו מתחילת המלחמה | במקומות שהיו פגיעות, חברות התקשורת קיבלו סיוע לחידוש אספקת החשמל
חמ"ל התקשורת נפתח מהיום הראשון ללחימה, צוותי התקשורת שלנו בחברות ובמשרד, עובדים מסביב לשעון כדי להבטיח שתשתיות התקשורת בכל הארץ ובפרט בדרום יישארו יציבות ככל שניתן, למרות הנזק שנגרם מהתקיפות.
במקומות שהיו פגיעות, חברות התקשורת קיבלו סיוע לחידוש אספקת החשמל ע"י חברת החשמל, ובמקומות אחרים, בתיאום עם צה"ל, הוכנסו גנרטורים שהתקבלו בסיוע משרד האנרגיה. זאת, על מנת למזער שיבושים, ולסייע לתושבי הדרום ולכוחות הביטחון בשטח.
אושרה והופעלה הרחבת התמסורת האלחוטית בנקודות אסטרטגיות על פי דרישה לטובת הרחבת כיסוי סלולרי לכוחות הביטחון ותמסורות ייעודיות.
מתקיימת פעילות לתיאום חברת 'סטארלינק' בישראל, כך שתתאפשר הפעלת טרמינלים בתקשורת לוויינית של חברת 'ספייס-אקס', שיאפשרו חיבור לאינטרנט רחב פס בישראל. כמו כן, בהנחיית השר, המשרד מקדם רכישת מכשירים לווייניים אלו לטובת רבש"צים וראשי ישובים ביישובי קו העימות.
במקביל, מבוצעת בדיקת מוכנות של החברות לחירום באזור הצפון - אתרי תקשורת סלולריים ותקשורת נייחת לאינטרנט.
בוצע תיאום מול חברות הסלולר על מנת לשפר באופן משמעותי את תשתיות התקשורת באתרים ייעודיים, דוגמת מחנה שורה שפועל לזיהוי חללים, הר המנוחות והר הרצל, חמ"ל עירוני שדרות ועוד.
לאחר שנים של דיונים והתנגדות הספקיות: מקדמים אפשרות הפעלה של נדידה פנים ארצית - לצורך תגבור יתירות הקליטה הסלולרית באזור העוטף גם במקרה של פגיעה בתשתיות שיאפשר גיבוי הדדי בין החברות.
נעשתה פניה לחברות הסלולר, ולמעשה, התפרצות לדלת פתוחה, בכל הנוגע להגדלת חבילות הסלולר ללקוחות ישראלים אשר "נתקעו" בחו"ל בשל השיבושים בטיסות. מעבר לכך, החברות הציעו הטבות נוספות לציבור המנויים, בסלולר, אינטרנט, שידורים ועוד.
מתקיימת פעילות שתאפשר למידה מרחוק בכלל, ולתלמידי המגזר החרדי, הפזורה הבדואית ועוד בפרט - שנעזרים במכשירים סלולריים ללמידה. הפעילות כוללת בין היתר הגדלת חבילות סלולר ונייח, התקנת מרכזיות למוסדות חינוך בשל צרכי הלמידה מרחוק ועוד. בהנחיית השר, המשרד חותר לכך שעלות הפתרונות לצרכי הלמידה לא יוטלו על ציבור ההורים והתלמידים.
ערוצי טלוויזיה נוספים כמו i24, הידברות ועוד, מקבלים סיוע להטמעת מערכת התרעות של פיקוד העורף.
בוצעה הגדלה של מספר ערוצי הטלוויזיה והרדיו בעידן פלוס, על מנת להנגיש את הודעות החירום והתרעות פיקוד העורף למגוון רחב ככל שניתן בציבור.
הופעל גל שקט החל מכניסת השבת האחרונה, יפעל לאורך תקופת החירום ויתריע בזמן אמת במספר תחנות טלוויזיה ורדיו.
הוקצה מספר חירום ייעודי עבור החמ"ל לאיסוף מידע לאיתור חללים, מספר 1229.
מתקיים טיפול בהליך מואץ בדרישות לשחרור ציוד אלחוטי מהמכס: בדרישות דחופות לשחרור ציוד תרומות המכיל רכיבי תקשורת ובבקשות של יבואנים לשחרור ציוד עבור הלחימה – בין היתר ציוד תקשורת שמייבאים עבור יחידות מיוחדות וציוד תקשורת וחירום ליישובי העוטף.
חלה הקלה באופן מיוחד בבדיקת הבקשות ליבוא אישי של פריטים הדורשים אישורי תקשורת.
הוקצו תדרים לשימושים רבים ומגוונים בלוח זמנים קצר במיוחד.
פועלים לסגירת הערוץ הקטארי אלג'זירה שמשמש לתעמולת החמאס, להסתה, ולפגיעה בביטחון המדינה בזמן המלחמה.
מתקיימת בחינה והיערכות לקראת סגירת תקשורת סלולארית ואינטרנט לעזה.
בוצעה פתיחת ה-SOC (סייבר) והפעלתו 24/7 לניטור וסריקת רשתות חיצוניות של ספקיות התקשורת, הפצת ידע והנחיות לטובת התגוננות של החברות, וכן סיוע למערך הסייבר בניטור כתובות החשודות כזדוניות.
ישנה פעילות ביחד עם חברת מטא, לסייע לעוסקים בפעילות הסברתית, שתכנים שלהם נחסמים בפלטפורמות השונות.
17/10/23 11:43
7.37% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אנחנו לא יפן, ולא ברור מה המשמעות של המונח ״לקיחת אחריות״ בתרבות הישראלית | מיום שבת ה7.10 מתנהלות בישראל שתי מערכות במקביל - צבאית ופולטית
המונח ״שקט, יורים״, נועד להשתיק את התקשורת בזמן מלחמה ולהפוך אותה לתקשורת מגוייסת לטובת המוראל הציבורי. עם זאת, בשנת 2023, נראה כי המשפט ״שקט. מטייחים״, נכון יותר.
המלחמה משודרת בזמן אמת ברשתות החברתיות והמחדלים או סיפורי הגבורה מוצפים לציבור כמעט בזמן אמת. כך שגם אם התקשורת הממסדית בישראל תהיה מגויסת, הרשתות החברתיות ימשיכו לספר את האמת קרוב לזמן אמת.
לעומת זאת, נראה כי מקבלי ההחלטות בממשלה או במערכת הביטחון, לוקח להם זמן לקחת אחריות למחדל. נכון, הם מנהלים את הלחימה כי הם שם. אבל הם לא היו שם ביום שבת, ה7.10, בבוקר. הרמטכ״ל היה הראשון שלקח אחריות. אתמול היה זה ראש השב״כ. ראש המל״ל גם הוא לקח אחריות. עם זאת, ראש הממשלה טרם לקח אחריות.
אנחנו לא יפן
עולה גם השאלה מה היא בדיוק לקיחת אחריות בתרבות הישראלית? אנחנו לא יפן. אחרי מלחמת יום הכיפורים, וועדת אגרנט זיכתה כמעט לגמרי את הדרג המדיני וזרקה הכל על צה״ל. המוסד טען שהמלאך לא היה כפול וראש אמ״ן דאז, מנסה עד היום לטעון שהמלאך היה כפול. עד היום נמשכות מלחמות האחריות על מחדל יום הכיפורים.
מלחמות הטיוח והאחריות לגבי מחדלים הן חלק מהתרבות הישראלית. בכך, מלחמת ״חרבות הברזל״ אינה שונה. מאז מתקפת הפתע של חמאס בעוטף עזה והטבח בחיילים ואזרחים, מתנהלות בישראל שתי מערכות במקביל - אחת צבאית ואחת פוליטית.
נתניהו וממשלתו מפעילים מנגנון תעמולה משומן שמטרתו זריקת אחריות על הדרג המקצועי. בכך שהרמטכ״ל וראש השב״כ מודים באשמה, הם רק משחקים לטובת הדרג המדיני. סביר להניח כי קו ההגנה של ממשלת נתניהו יהיה שהצבא והשב״כ הטעו אותם. ״הם אמרו שחמאס מורתע״. ״לא ידענו״. ״אמרו שהכל בשליטה״.
אפשר לדמיין את האמירות של כל חברי הממשלה, כולל ראש הממשלה, אם וכאשר תקום וועדת חקירה בשוך הקרבות. כל מקבלי ההחלטות מבינים שמחדל כזה, שהביא לטבח כזה, עם אלפי נרצחים ומאות חטופים, זה לא אירוע שיכול להשאר ללא חקירה.
המטרה: הישרדות
טבע האדם הוא הישרדות. לא רק בשדה הקרב בדומה לסיפורי הגבורה שארעו בעוטף, אלא גם במערכת הפוליטית והצבאית. אף אחד לא רוצה להיות אשם. קצין או מפקד רוצה להמשיך להיות קצין. מנהל רוצה להמשיך להיות מנהל. ראש ממשלה רוצה להמשיך לאחוז בכסא. זהו טבענו כבני אדם.
משכך, יהיה סביר להניח שישנו סיכוי סביר פלוס, שבמקביל לניהול הלחימה (ככל שניתן לייחס מונח כזה למערכת הממשל שלנו בעשרת הימים האחרונים), מקבלי ההחלטות בכל הדרגים עוסקים גם בטיוח ראיות ככל הניתן.
גריסה, מחיקת קבצים וכו׳. כל פריט מידע שיכול לנקות אותם מאשמה אם תקום אותה וועדת חקירה עתידית. אם אין הוכחות, אין אשמה. אם אין אשמה, אין אחריות למחדל. ואפשר להמשיך לכהן.
ותתפלאו, או שלא, אין בישראל גוף שאחראי במצבים כאלו לשימור הראיות. כל גוף לעצמו. ממשלה, צה״ל, שב״כ, מוסד, משטרה וכו׳. כל אחד לפי האתיות ואמות המוסר שלו. בחלק מהמקרים, כתוצאה ממחדלי יום הכיפורים, יש כפילות בין הגופים. כפילות זו טובה היות והיא מקטינה את ההסתברות לשיבוש ראיות בגופי ממשל.
כדוגמא: תחקיר של חיל האוויר למשל אודות מלחמת יום הכיפורים, לא פורסם מעולם. לפי הערכות, גם לא בוצע כזה בתוך החיל, אלא רק על ידי אנשים וגופים חיצוניים לצבא, כולל לשעברים. האם חיל האוויר יבצע תחקיר על מאורעות ה7.10.2023? אם כן, האם הוא יפרסם את התחקיר לציבור, ללא מניפולציות? הסיכוי שזה יקרה שואף לאפס. תחקירים של החיל מסווגים בחוק.
חיל האוויר הוא רק דוגמא אחת. הטענה נכונה לכל מערכת הביטחון. בינתיים, שר הביטחון, ראש המל״ל, הרמטכ״ל וראש השב״כ הבטיחו כי יעשה תחקיר אמת לאחר המלחמה. גם אם יהיה כזה, עולה השאלה, אילו ראיות ישארו עד שנגיע לשם.
17/10/23 15:02
7.37% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ניצב אמיר כהן, נתן פקודת ״פרש פלשת״ | בעקבותיה, לוחמי המשטרה סיכלו חוליית אופנועים שנעה בציר מחסום ארז - צומת יד מרדכי
הכרזת ״פרש פלשת״ של מפקד מחוז הדרום ניצב אמיר כהן ניתנה ביום שבת (07/10) בשעה 6:42, כך לפי פרסום של המשטרה. בחותמת זמן זו, מפקד מחוז הדרום, ניצב אמיר כהן, נתן פקודת ״פרש פלשת״. המשמעות של הפקודה להניע כוחות משטרה ומג״ב שבכוננות או בפעילות בשטח למקום קבוע שתורגל מבעוד מועד.
אתמול (ב) מפקד מחוז דרום פגש את הלוחם רס״ל תמיר שנקר מזרוע סמ״ג של מג״ב דרום, שהתקבלה הפקודה ״פרש פלשת״ הלוחם תמיר ועוד שלושה לוחמים ולוחמות מהזרוע קפצו תוך דקות ספורות לצומת יד מרדכי ותוך 60 שניות נתקלו בעשרות מחבלים רכובים על 8 אופנועים.
לוחמי מג״ב ניהלו קרב נחוש ועיקש מול המחבלים שהיו חמושים בטילים ונשקים ארוכים ותוך דקות הצטרפו אליהם לוחמי הימ״מ וביחד הצליחו לנטרל את המחבלים שחדרו לישראל ככל הנראה ממחסום ארז.
פעילות הלוחמים מנעה אסון גדול יותר שעלול היה להתרחש בקיבוץ יד מרדכי, העיר אשקלון וצפונה.
17/10/23 12:55
7.18% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מטוסים אלו מיועדים למשימות איסוף, ניתוח והפצה של מודיעין בזמן- אמת וכבר ביצעו בימים האחרונים טיסות סיור ומודיעין באגן המזרחי של הים התיכון https://www.af.mil/About-Us/Fact-Sheets/Display/Article/104608/rc-135vw-... בחלק מהדיווחים על כוח התקיפה הימי ג'ראלד ר. פורד ששלח הנשיא ביידן לאגן המזרחי של הים התיכון נמסר כי מטוסי RC-135V Rivet Joint הם חלק מכוח זה וכבר ביצעו טיסות סיור ומודיעין באזור.
מטוס הסיור RC-135V/W Rivet Joint מיועד למשימות איסוף, ניתוח והפצה של מודיעין בזמן- אמת. מטוס זה מבוסס על מטוס C-135 שעבר שינויים רבים. השינויים בדגם Rivet Joint נוגעים בעיקר לחבילת החיישנים המשולבת שלו, המאפשרת לצוות המשימה לזהות, לזהות ולאתר אותות באופן גיאוגרפי בכל הספקטרום האלקטרומגנטי.
לאחר מכן, צוות המטוס יכול להעביר מידע שנאסף במגוון פורמטים למגוון רחב של צרכנים באמצעות ציוד התקשורת הנרחב של Rivet Joint. השינויים במסגרת המטוס ובמערכות המבצעיות נעשו על ידי החברה האמריקאית L-3 Communications (לשעבר Raytheon).
במטוס יש מקום ליותר מ-30 איש, כולל צוות תא הטייס, קציני לוחמה אלקטרונית, מפעילי מודיעין וטכנאי תחזוקה בטיסה.
הצי הנוכחי של מטוסי RC-135 מונה 135 מטוסים והוא הגרסה האחרונה של מטוסים אלו הקיימים מאז משנת 1962. מטוסים אלו נוכחים בכל עימות גדול של ארה"ב מאז מלחמת וייטנאם. בשנים האחרונות מטוסי RC-135 תמכו גם במבצע כוחות הברית בקוסובו, ובמבצע שחר אודיסיאה/מגן מאוחד בלוב.
מטוסי ה-RC-135 נמצאים תחת הפיקוד הקרבי האווירי של חיל האוויר האמריקאי, הכנף האווירית מס' 55 ומוצבים באופן קבוע בבסיס חיל האוויר אופוט (Offutt) ובנברסקה ופרוסים במקומות שונים ברחבי העולם.
17/10/23 20:32
7.18% מהצפיות
מאת IsraelDefense
באותה שבת מוקדם בוקר נמצאו לוחמי גולני בגזרה בנוהל חג וכוננות. חלק מהלוחמים היו במוצבים, חלקם במארבים ובסריקות
לפני זמן מה ביצעה חטיבת גולני תרגיל לחימה בלבנון. הסתערות וכיבוש היעדים. כל אלו תורגלו בתרגיל הזה במשך 24 שעות רצופות.
התרגיל יכול להיות אמיתי אם תהיה לחימה בתוך שטח לבנון, חטיבת גולני חייבת להיות מוכנה.
גולני מחוברת היטב לצפון ולפיקוד צפון, ושם מיקום גדודיה ויחידותיה, אולם שבת 7 באוקטובר תפסה כמה מיחידות החטיבה בדרום. יחידות החטיבה החלו את המלחמה הזאת בהגנה על בסיס זיקים וישובי העוטף.
המלחמה הזאת נפלה על לוחמי גולני בהפתעה מוחלטת. במשך ימי השבוע הראשון למלחמה לחמו לוחמי גדודים 12, 13, 51 וגדוד הסיור החטיבתי והשיגו שליטה על שטחים שחדרו אליהם מחבלים, ונטרלו רבים מהם.
באותה שבת מוקדם בוקר נמצאו לוחמי גולני בגזרה בנוהל חג וכוננות. חלק מהלוחמים היו במוצבים, חלקם במארבים ובסריקות. החל ירי פצמ"רים, והמחבלים, רכובים על אופנועים, פרצו פנימה בגזרת כיסופים.
לוחמי גולני הגנו על תצפיתניות בחמ"ל, גדוד 51 לחם נגד מחבלים בגזרה בפיקוד סמג"ד עד שהגיע המג"ד שבדרך לחבור ליחידתו נתקל במארב. בסוף היום הראשון השיגו יחידות גולני שליטה במרחב, אם כי עדיין הסתובבו בו מחבלים.
גדס"ר גולני, הסיירת, היא יחידת הסיור הוותיקה בצה"ל והוקמה במלחמת הקוממיות כ"פלוגת סיור של חטיב גולני".
רשימת ההשתתפות של הסיירת במלחמות ומבצעים ארוכה וכוללת למעשה את כל הרשימה המבצעית הצה"לית: מלחמות קדש, ששת הימים, יום הכיפורים, אנטבה, הקרב על החרמון, לבנון, הבופור, קרב תל פאחר והרשימה ארוכה.
חטיבת גולני מאגדת ששה גדודים מבצעיים: 12, 13, 51, גדס"ר, גדוד הנדסה אלון, גדוד יחס"ם דרור העוסק בעיקר בלוגיסטיקה, טכנולוגיה, אספקת ורפואה, ויחידת הבא"ח, בסיס האימונים החטיבתי.
חטיבת גולני מטפחת במשך שנים את גאוות היחידה וההשתייכות לגדודיה ואת המורשת הארוכה והמפוארת שלה. 'גולנצ'יק' זה אופי ייחודי במגוון האנושי בצה"ל. הכומתה החומה, תג היחידה עם העץ בצבע זית, וצבעי היחידה צהוב וירוק. הלוחמים מצויידים במגוון כלי הנשק הצה"ליים ובנגמ"שי נמ"ר החדשים.
חטיבת גולני הוציאה מקרבה רמטכ"לים, מפקדים בכירים ואישים ידועי שם, ביניהם מאיר עמית, מרדכי גור, גדי אייזנקוט, אהרון יריב, אמיר דרורי, אורי שמחוני, גבי אשכנזי ורבים טובים אחרים.
17/10/23 14:16
6.63% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אין יכולת אמיתית לשנות המצב בעזה מיסודו ללא פעולה קרקעית – ואת זו ניתן להשיג רק באמצעות התמרון
בעשורים האחרונים התעצם הויכוח על הצורך בתמרון בעידן האש המדוייקת ויכולות הטכנולוגיה בים ובאויר. הצורך ההיסטורי בתמרון שתמיד השתלב בקרבות שריון בשריון ותנועה לעומק האופרטיבי של שטחי האויב – הלך ונשחק.
היו אלופים בשנים האחרונות שאמרו שאין לנו צורך ביכולת תמרון מעבר למשהו מוגבל למצבים מסויימים. הם חשבו שאין איום קיומי של ממש על ישראל. הסתבר שהם טעו.
כל העימותים האחרונים של ישראל מצביעים על משהו אחר, כיוון שונה, ועדיין יש חלקים, גם בצה"ל וגם בדרג קבלת ההחלטות המדיני של ישראל, שחושבים שאת המלחמות ניתן לפתור באש מדוייקת תוך הימנעות מתמרון יבשתי.
בכל המלחמות עד שנת 2006 כולל, התמרון היה הכלי היחידי שבאמצעותו ניתן היה להגיע לעומק שטח האויב. מאז האויב הפך למבוצר יותר ומחופר יותר, המשתמש במנהור תת קרקעי מאסיבי בכדי להסתתר.
ניתן לומר שחיזבאללה וחמאס בנו את כל כוחם לאורך שנים מתחת לפני הקרקע – את העובדה הזו חייבים להפנים. הימצאות האויב בתת-הקרקע, לצד השקעת משאבים עצומים בבניית יכולות שיגור רקטיות שגם הן מוטמעות בקרקע מחייב פעולה מאסיבית על הקרקע.
אין יכולת אמיתית לשנות המצב מיסודו ללא פעולה קרקעית – ואת זו ניתן להשיג רק באמצעות התמרון. הדרג המדיני בישראל בתחילת המלחמה הנוכחית קבע כי צה"ל נדרש להשמיד את הזרוע הצבאית של חמאס. זו משימה המחייבת תמרון.
לצורך כך, צה״ל יצטרך להשמיד את עיקר הכוח הלוחם של הארגון. לפרק את מערך הפיקוד והשליטה. לטהר את השטח מיכולות לחימה. גם אם את אלו ניתן להשיג חלקית מהאוויר, ישנם נעלמים שיהיה ניתן לבהר אותם רק קרקעית. פגיעה לכדי הרס שיטתי של יכולות שיגור אינה יכולה להתבצע רק מן האוויר.
בנוסף, חיל האוויר נדרש למנוע תספוקת של גורמי טרור במעגל השני (למשל חיזבאללה), להגן על שמי המדינה מאיומים אויריים (מל"טים, רחפנים, וגם מצנחי רחיפה), ולסייע באש חילוץ במצבי משבר ועוד.
בהינתן שהזירה הצפונית על סף התלקחות – אנו נידרש לגמישות האווירית על מנת לאפשר ריסון זירה זו במגננה, ומתן מענה לפעולה מפתיעה של חזבאללה.
גם יכולות כיפת ברזל נדרשות להיות ערוכות למערכה שעושיה להיפתח בכל רגע נתון מהצפון. רק תמרון קרקעי בעזה יוכל לשחרר משאבי חיל אוויר וכיפת ברזל לצפון.
בהינתן האתגרים שעוד קיימים סביבנו - מתחייב תמרון מאסיבי ומאוד מדויק לאזורים בעזה שבהם מרכז הכובד של האויב. הקושי בלחימה מסוג זה נובעת מפיזור מרכזי הכובד.
אם לא נגדע את הזרוע הצבאית של חמאס, נביא עלינו ולא בעוד הרבה זמן, דפוס פעולה זהה, לרבות סגנון דאע"ש לכל הזירות סביבנו. ברור שצה"ל כשל בהרתעה מפעולה כזו. תמרון קרקעי יכול להשיבה.
ביום שאחרי, נידרש לחשבון נפש עמוק, ולשאלה – מדוע הכשלנו את עצמנו מראש כאשר החלשנו עד כדי כך את עוצמת התמרון של צה"ל בהגנה על גבולות המדינה.