הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
03/01/24 09:39
14.81% מהצפיות
מאת IsraelDefense
לפצצה המכונפת יש יכולות תנועה אוטונומית ופגיעה מדויקת במטרות גם בתנאי חשיכה, עשן ואבק Photo courtesy of Raytheon Missiles & Defense מחלקת ההגנה של ארה"ב אישרה לתאגיד ריית'יון תקציב של 344 מיליון דולר לייצור פצצות מתקדמות STORMBREAKER מדגמים מתקדמים עבור זרועות צבא ארה"ב וגם לייצוא לנורווגיה, גרמניה, איטליה ופינלנד.
הניסויים בפצצה החלו בסוף 2021. בעת הניסוי טייס מטוס F-35 הטיל את הפצצה על פי כל הנוהלים הנהוגים בעת קרב כד לדמות תנאי אמת. אחרי שחרור הפצצה עקב אחריה מטוס קרב F-18 SUPER HORNET באמצעות רשת קשר משותפת לשני הטייסים.
בספטמבר 2022, הושלם הושלם ניסוי נוסף בפצצה ממטוס F-35. בחודש מרץ 2023, חיל האוויר הודיע כי הוא רוכש לעצמו אצווה ראשונה של פצצות אלו, עבור מטוסי F-15.
האישור לייצוא ניתן עקב העניין הרב שמגלות מדינות רבות בחימוש החדיש. סטורמברייקר GBU-53 היא פצצה מדוייקת-גולשת מוטסת המוגדרת נשק חכם "משנה משחק" בתרחישי לחימה מודרנית, בגלל יכולות תקיפה מדויקת של מטרות נעות בתנאי מזג אוויר גרועים.
לפצצה המכונפת יש יכולות תנועה אוטונומית ופגיעה מדויקת במטרות גם בתנאי חשיכה, עשן ואבק. הטווח המבצעי של הפצצה הוא יותר מ-72 ק״מ.
DEFENSE BLOG מדווח שחילות האוויר והצי של ארה"ב החלו להתאים את פצצות סטורמברייקר למטוסי קרב חמקניים F-35 , למטוסי F-18 סופר הורנט, ומטוסי הקרב F-15E כבר קיבלו אישור כשירות לשימוש מבצעי בפצצות.
03/01/24 09:46
12.96% מהצפיות
מאת IsraelDefense
דובר צה"ל תא"ל הגרי סירב אמש להתייחס לחיסול, אך הדגיש פעמיים: "צה"ל במוכנות גבוהה בכל הגזרות לכל תרחיש״
כוננות וציפיה דרוכה בישראל, בעיקר בצפון, לקראת אפשרות של תגובה מצד חיזבאללה וחמאס בצפון ו/או חמאס בדרום בעקבות חיסולו אתמול בדירה בביירות של סאלח אל-אערורי, רשמית מספר 2 בחמאס, ממשוחררי עסקת שליט.
מדינת ישראל לא הודתה רשמית בביצוע החיסול, למעט רמזי שרים וח"כים. ראש הממשלה אסר על שרי הליכוד להתראיין בנושא ואתמול בערב התכנסו שני קבינטים, קבינט המלחמה והרחב יותר, וללא ספק דנו בהתפתחויות אפשרויות תגובות לחיסול אל-אערורי.
דובר צה"ל תא"ל הגרי סירב אמש להתייחס לחיסול, אך הדגיש פעמיים: "צה"ל במוכנות גבוהה בכל הגזרות לכל תרחיש. אנו ממוקדים בלחימה בחמאס". בעקבות החיסול בביירות דחה מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן ביקור שעמד לערוך השבוע בישראל.
בכיר חמאס סאלח אל-אערורי חוסל אתמול בדירה בבית מגורים ברובע דאחייה בדרום ביירות, מעוז חיזבאללה. החימוש פגע בדירה אחת מסויימת בקומה השלישית של הבניין, ומכאן המסקנה שלעבר הדירה שוגר חימוש מדוייק מבוסס מודיעין מדוייק ביותר ובזמן אמת.
בתקיפה נהרגו עוד כמה אנשים שהיו בדירה עם אערורי, כנראה ששה, מהם בכירים בארגוני הטרור. אערורי מצוי ברשימת טרור בארה"ב, יש פרס גדול על מוסר מידע על אודותיו, והוא מוגדר בארה"ב כ"גבר מבוקש ביותר".
חמאס הודיע אמש כי בגלל החיסול בביירות הוא משעה את המשך הדיונים על מתווה שחרור חטופים. לפני כן נמסר ממקורות ערביים שסינוואר מעוניין להגיע להפסקת אש ממושכת, יותר משלושה שבועות, עמדה שישראל דוחה.
גזרת הלחימה בעזה השתלטו לוחמי צק"ח 460 על תשתית טרור בביתו של מי שהיה מח"ט עזה וחיסלו עשרות מחבלים.
שת"פ בין כוחות ים, אוויר ויבשה לחיסול מחבלים ומטענים בחופי הרצועה. במרכז הרצועה איתרו לוחמי צק"ח 646 מעבדה לייצור אמל"ח, ואילו בג'באלייה צק"ח 261 (בה"ד 1) חיסל עשרות מחבלים, ביניהם כאלו שניסו להניח מטענים ואחרים שהפעילו רחפנים.
באל בורייג' איתר צק"ח גולני משגרי רקטות.
03/01/24 13:27
12.59% מהצפיות
מאת IsraelDefense
עבור גוף ביון כמו המוסד, להרים מבצע חיסול מהיר, אפשרי אם ישנה תשתית מעקב ומודיעין קיימת סביב היעד | סביר שנראה יותר חיסולי בכירי חמאס בעולם משנת 2025 ואילך סטילס: קובי גדעון /לע"מ בתחילת המלחמה, ימים לאחר הטבח, היה ברור שישראל תצטרך לחסל את צמרת חמאס והג׳יאהד האיסלאמי, כפי שעשתה לאחר רצח הספורטאים במינכן.
המשמעות המבצעית של האישים האלו להמשך קיומו של חמאס כארגון, אינה העניין. אלא הנקמה הישראלית וההרתעה שישראל מנסה לבנות באמצעות חיסולים אישיים של בכירים. להעביר מסר שכל פגיעה בישראלים, תביא לפגיעה אישית בכל שרשרת מקבלי ההחלטות והמוציאים לפועל של הפעולה.
״אם מדובר בבכיר חמאס שכבר עוקבים אחריו ותשתית המודיעין סביבו קיימת, תכנון חיסול כולל מודל, יכולים לקחת מספר חודשים עד ביצוע. אם מדובר בבכיר חמאס שטרם הוקמה סביבו תשתית מודיעין, מבצע כזה, כולל מודיעין, תכנון, מודל וחיסול בפועל, יכול לקחת שנה ואף מעבר לכך״, כתבתי באמצע אוקטובר האחרון.
ואכן, במידה והחיסול בוצע על ידי ישראל, לקחו למוסד ואמ״ן כשלושה חודשים לחסל את סאלח אל-עארורי, בכיר חמאס, בלבנון. מבצע כזה כמעט בוודאות כולל מעקב יומינטי בלבנון, על ידי אנשי מוסד או כאלו בהפעלה שלהם.
כאמור, חיסול מהיר כזה בלוח זמנים של ארגון ביון, יכול להתקיים רק אם הייתה כבר תשתית מעקב במקום אחרי סאלח אל-עארורי. כנראה שהייתה.
האירוע מעלה שאלות. אם המוסד ואמ״ן עקבו אחרי סאלח אל-עארורי טרם אוקטובר 2023, איך הם לא קיבלו סימנים מעידים על הטבח המתוכנן בעוטף עזה?
מעקב כזה לרוב כולל יומינט, סיגינט (הקשבה לסלולרים, לדירות, משרדים וכו׳). כמו גם, תשתית מעקב כזו מציפה מפגשים אם אנשים שונים, שעוזרים לייצר את עץ הקשרים של סאלח אל-עארורי. אם הייתה תשתית כזו טרם אוקטובר, איך לא עלו התראות?
החיסול מעלה עוד שאלה לגבי התנהגות בכירי חמאס בחודשים אחרי הטבח. אלו, סביר להניח, יודעים כי שירותי הביטחון של ישראל יושבים להם על הזנב. לישראל יש מוניטין של מדינה שיודעת לבצע חיסולים ממוקדים.
האם הם חשבו כי חסות נסראללה בלבנון תתן להם בית בטוח? מדוע הם נשארו בלבנון, מדינה שידוע כי המודיעין הישראלי משקיע המון משאבים כדי לאחוז אותה מודיעינית, לעומת מדינות אחרות בעולם.
החיסול מעלה שאלות נוספות לגבי חיסולים עתידיים. בירושלים הצהירו כי כל בכירי חמאס בני מוות. לכן, סביר להניח, כי כמו במקרה של סאלח אל-עארורי, מערכת המודיעין הישראלית תמצה את כלל היכולות המודיעיניות הקיימות כדי להביא הישגים בטווח הקצר.
בכל זאת, אין דין חיסול בכיר חמאס שלושה חודשים מקרות הטבח, לחיסול שלוש שנים אחרי. אם אכן זו הייתה החלטה ישראלית, חלק ממקבלי ההחלטות היום, לא יהיו במערכת בעוד שלוש שנים וכל אחד רוצה לזכות באבק הכוכבים המגיע עם חיסול מוצלח.
בהנחה ואי אפשר להעמיד תשתית מעקב איכותית על כל בכיר חמאס שמסתובב בעולם, עולה שאלה מי מבכירי חמאס שעדיין נושם, נמצא ברשימת החיסולים המהירים של המוסד ואמ״ן. כאלו שיושבים להם על הזנב הרבה לפני אוקטובר האחרון.
היבט נוסף. כעת, אחרי חיסול סאלח אל-עארורי, בכירי חמאס וג׳יאהד, מבינים שלבנון אינה אכסניה מוגנת. ולכן, סביר להניח שחלקם יעזבו למדינות אחרות, ״בטוחות״ יותר.
ברשימה נמצאות טורקיה, קטאר, אמירויות, סעודיה, עומאן. מדינות שחיסול על אדמתן יכול לכלול תשלום מדיני. האם ירושלים תתן למערכת הביטחון ״אור ירוק״ לחסל בכל מדינת מפרץ?
מה אם חלק מבכירי חמאס יעברו למדינות אירופה, האם חיסולים על אדמת אירופה באים בחשבון?
לסיכום, חיסולים מהירים (שלושה חודשים עד שנה) יכולים להתבצע כאמור רק אם הוקמה תשתית מודיעין סביב היעד, טרם אוקטובר האחרון. כמה כאלו נראה ב-2024? כנראה שלא הרבה.
אם אין תשתית כזו, הקמת תשתית כזו יכולה לארוך שנה עד שנים. כלומר, אם בכירי חמאס לא יקבלו ״פס״ מממשלת ישראל בעקבות הליך מדיני כלשהו, משנת 2025 ואילך, הם צפויים להיות בסיכון מוגבר לחיסולים המיוחסים לישראל.
03/01/24 09:53
10.37% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ההודים מתכוננים גם למתקפות פיראטים By Indian Navy, CC BY 2.5 in, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=30558406 הצי ההודי הכריז על "כוננות הרתעתית" ושיגר אניות קרב ומטוסים לים מאז תקיפת אניית סוחר בנשק מאיראן סמוך לחופי הודו.
מאז התקרית שלח הצי ההודי לאזור הים הערבי באוקיאנוס ההודי לפחות שלוש משחתות נושאות טילים ומטוס סיור מסוג P-81 שנועד לסיורים ימיים ארוכי טווח.
ההודים מתכוננים גם למתקפות פיראטים. לפני כמה שבועות חטפו פיראטים מסומליה אניה השייכת לבולגריה ומניפה דגל מלטה. האניה היא RUEN והיא נחטפה כמה מאות ק"מ מזרחית לאי סוקוטרה השייך לתימן.
אניות של הצי ההודי עקבו אחר האניה שנחטפה, שציוותה הועבר על ידי הפיראטים לחבל פונטלנד, שהוא אזור אוטונומי למחצה בסומליה.
עוד דווח כי יש סימנים למעקבים של הצי הסיני אחר נוכחות הצי האמריקני בים סוף ובמפרץ עדן. משחתת של הצי הסיני נראתה כשהיא עוקבת אחר נושאת המטוסים האמריקנית "אייזנהואר".
מקורות צבאיים בארה"ב סבורים שהסינים מעוניינים במידע מודיעיני על יכולות של הצי האמריקני וציי מדיניות נאט"ו, בעיקר בתחומי הפעלת כטמ"מים וטילים בליסטיים בזירות לחימה ימיות.
03/01/24 10:07
9.63% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מטוס נוסעים איירבוס A350 של חברת התעופה JAL התנגש מיד אחרי הנחיתה עם מטוס משמר החופים By MaedaAkihiko - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=106374019 חמישה אנשים נספו בהתנגשות בין מטוס נוסעים יפני לבין מטוס של משמר החופים של יפן על המסלול בנמל התעופה הנדה בטוקיו.
379 הנוסעים ואנשי הצוות של מטוס חברת התעופה היפנית JAL וכן קברניט מטוס דש-8 של משמר החופים פונו וחולצו מהמטוסים הבוערים. 17 נוסעים נפצעו, אך לא נשקפת סכנה לחייהם.
מטוס נוסעים איירבוס A350 של חברת התעופה JAL התנגש מיד אחרי הנחיתה עם מטוס משמר החופים שעמד על המסלול.
שר התחבורה היפני טצואו סאיטו מסר לסוכנות רויטרס שנפתחה חקירה בהתנגשות, ואילו חברת התעופה הודיעה שהקברניט קיבל אישור נחיתה. עדיין לא ברור מה גרם להתנגשות שני כלי טיס.
מטוס משמר החופים עמד להמריא להגשת סיוע לנפגעי רעש אדמה חזק שפקד את יפן, בו נהרגו 55 בני אדם.
03/01/24 13:38
9.63% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ה-Sea Mini-POP של התעשייה האווירית הינו מטען רב-חיישני אלקטרו-אופטי אינפרה-אדום (EO/IR) הכולל מצלמה תרמית עם זום אופטי רציף אילוסטרציה | https://www.navy.mi.th/ic7vd4yg1dgg התעשייה האווירית הישראלית הודיעה בשבוע שעבר כי תספק שש יחידות חיישנים ימיים מתקדמים MINI-POP מתוצרתה לחיל הים התאילנדי. יחידות משודרגות אלו יגבירו את היכולות של ספינות הפטרול התאילנדיות לפעול בתנאים קשים ומאתגרים.
ה-Sea Mini-POP של התעשייה האווירית הינו מטען רב-חיישני אלקטרו-אופטי אינפרה-אדום (EO/IR) הכולל מצלמה תרמית עם זום אופטי רציף, מצלמה צבעונית עם זום יום רציף ומד-טווח לייזר וכן עיבוד תמונה מתקדם, מיצוב ויכולות מיקוד.
בועז לוי, נשיא ומנכ"ל התעשייה האווירית, אומר: "העסקאות האחרונות של התעשייה האווירית משמשות עדות לשיתופי הפעולה של החברה המשפיעים על הבמה העולמית ומדגישות את האמון שמדינות ברחבי העולם נותנות בפתרונות החדשניים של התעשייה האווירית הממוקמים בחזית הטכנולוגיה.
״אנו גאים בשמירה על מסלול הצמיחה הכלכלי של החברה תוך עמידה איתנה לצד צה"ל וכוחות הביטחון, מסורים לשרת את לקוחותינו גם בתקופות עימות וגם בעת שגרה".
03/01/24 09:39
8.52% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אורטק מערכות מיגון חתמה על שיתוף פעולה עם חברת Trident הקנדית באדיבות אורטק אורטק מערכות מיגון חתמה על שיתוף פעולה עם חברת Trident הקנדית. החברה פיתחה פטנט המאפשר למשאבה עצמת שאיבה של משאבות קיימות היום בשוק, הגדולות ממנה פי 6.
במסגרת שיתוף הפעולה תשווק אורטק את מוצרי טרידנט בשוק הישראלי לרשויות מקומיות בארץ וגופים מוסדיים.
המערכת, השוקלת 275 ק"ג, מספקת עוצמה שוות ערך למערכות שמשקלן 6.5 טון, המצריכות משאית מנוף וסיוע של צוות אנושי: 1.6 ק"מ מנקודת השאיבה, מתקבלת עוצמת ספיקה של כ-4 קוב/דקה ובמרחק 3.2 ק"מ מנקודת השאיבה, מתקבלת עוצמת ספיקה של כ-2 קוב/דקה.
ממדיה של המערכת מאפשרים לשנע אותה בקלות ובמהירות על גבי שני טרקטורונים, לכל מקום בו היא נדרשת ולספק עבירות בכל שטח והעברת המים למרחקים גדולים.
טרקטורון ראשון משנע את המשאבה שהיא בעצמת שאיבה עוצמת שאיבה: 8 קוב/דקה ובמשקל 275 ק"ג (צריכת סולר כ-16 ליטר/שעה). הטרקטורון השני משנע את הצנרת, שהיא באורך 1200 מ' ובקוטר 4 צול.
03/01/24 09:41
8.15% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מומחים מעריכים שהטיל הארוך PL-17 מצוייד במאיץ נוסף מיוחד כדי להאריך את טווח הטיל By Ministry of National Defense, Attribution, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=103507362 סין חושפת טילי אוויר-אוויר גדולים וארוכים במיוחד, ששה מטרים אורך כל טיל המותקן על מטוס. בראשית דצמבר פרסם אתר סיני צילומים של ארבעה מפציצים של חיל האוויר הסיני J-16 ותחת כנפיהם 10 טילים מכמה סוגים, כמה מהם ארוכים מהרגיל.
מטוסי J-16 'שניאנג' הם הגרסה הסינית של מטוסי SU-30 רוסיים, המקבילים למטוסי F-15 אמריקניים. קבוצת המומחים הבריטית RUSI מעריכה שאורך כל טיל כזה הוא ששה מטרים, הטווח שלו כ-400 ק"מ, טווח יותר מכפול מזה של הטיל האמריקני המקביל AIM-120D.
מומחים סבורים שהטילים צולמו למטרות תעמולה כדי להראות שהם בשרות מבצעי. על המטוסים נראו גם טילים מסוגים אחרים, קטנים יותר. כמה מהם הותאמו למטוס הקרב החמקני הסיני J-20 , ובמטוס זה הם מאוכסנים בתא פנימי, כמקובל במטוסים חמקניים.
המומחים מעריכים שהטיל הארוך PL-17 מצוייד במאיץ נוסף מיוחד כדי להאריך את טווח הטיל. טיל ארוך המשוגר בגובה רב ובמהירות רבה זקוק לאמצעי הנחייה וניווט מיוחדים. טיל כזה מיועד בעיקר לנטרול מטוסי אויב שאין בהם חיישנים לגילוי מטוסי אויב.