זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:04 | 17:17 |
תל אביב | 16:18 | 17:18 |
חיפה | 16:07 | 17:16 |
באר שבע | 16:23 | 17:21 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
28/01/24 09:07
12.13% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אלוף (מיל) תמיר הימן, לשעבר ראש אמ"ן, התמנה לראש המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS) מאת דובר צה"ל, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=97522427 אלוף (מיל) תמיר הימן, לשעבר ראש אמ"ן, התמנה לתפקיד ראש המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS), במקום פרופ' עמנואל טרכטנברג שהודיע על כוונתו לפרוש מתפקידו ב-1 במאי השנה.
תמיר הימן שירת בצה"ל 34 שנים, פיקד על המכללות ועל הגיס הצפוני, רוב שנותיו שירת בלוחם וכמפקד בשריון. יו"ר דירקטוריון המכון סר פרנק לאווי אמר כי פרופ' טרכטנברג בנה למכון תשתית ארגונית וניהולית חדשה, הרחיב את תחומי העיסוק וצירף למכון אנשים בעלי שם מובילים בתחומיהם.
תמיר הימן אמר כי "אירועי 7 באוקטובר הגדירו מחדש את הצורך בשינוי סדרי העדיפויות בכל תחום, והבהירו כי הביטחון הלאומי, הביטחון ה אישי, החוסן והלכידות החברתית יהיו מרכיב מכריע בעמידה מול אתגרי הביטחון העומדים לפנינו, והם יהיו בליבת המחקר במכון בשנים הקרובות".
28/01/24 10:41
11.19% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אתר חדשות אירופי שמושבו בבריסל, מדווח ששר הפנים של ארמניה, וואה גזריאן, הודה כי אין לו מושג איפה הנשקים By U.S. Air Force / Staff Sgt. Levi Riendeau - http://www.af.mil/photos/media_search.asp?q=AK-47&page=1, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=17783376 צבא ארמניה "איבד" 17 אלף רובי סער קלשניקוב תוצרת רוסיה, ויתכן שהנשק הגיע לידי איראן, שמספקת נק"ל לשלוחותיה כמו חמאס, חיזבאללה והחות'ים.
EU REPORTER, אתר חדשות אירופי שמושבו בבריסל, מדווח ששר הפנים של ארמניה וואה גזריאן הודה והביע דאגה מכך ש-17 אלף רובים חסרים במאגרי הנשק של ארצו. הם נעלמו אחרי קרבות שנת 2020 כאשר צבא אזרבייג'אן כבש שטחים במחוזות נגורנו-קרבאך. הנשק נעלם אחרי הקרבות.
הכותבת, שרה מילר, מציינת שב-17 אלף רובי קלשניקוב ניתן לצייד שלוש חטיבות. באריזה נכונה מדובר במטען של 1,400 ארגזים גדולים וכבדים, ודרושות 10 משאיות כדי להוביל את הרובים.
אין להניח שכמות כה גדולה של רובים ניתן היה להעביר דרך הגבולות מארמניה לטורקיה, לאזרבייג'אן או לגיאורגיה. מדינה גובלת נוספת עם ארמניה היא איראן, ויתכן שהיה לה עניין לשים יד על כמות כה גדולה של רובי קלשניקוב.
EU REPORTER כותב כי יתכן שהנשק הועבר מאיראן ללקוחות של איראן כמו החות'ים, חיזבאללה, חמאס, ואולי אף נעשה בו שימוש ב-7 באוקטובר בגבול ישראל.
28/01/24 09:27
8.77% מהצפיות
מאת IsraelDefense
על פי הערכות, לפחות אחד הטילים ששימשו את חיזבאללה לתקוף את היב״א בגבול לבנון, מבוסס הנדסה לאחור של טיל הספייק הישראלי By Fars Media Corporation, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=108055961 בהתקפה על מוצב גבול בישראל השתמש ארגון חיזבאללה בשבוע שעבר בטיל נ"ט תוצרת איראן ALMAS שהוא חיקוי של טיל נ"ט 'ספייק' ישראל תוצרת רפאל.
WAR ZONE מסיק מצילומי וידיאו שפרסם חיזבאללה בשבוע שעבר כי הטילים האיראניים אלמאס שתקפו מטרות בישראל, יוצרו "בהשראת" טילי 'ספייק' ישראליים.
על פי הפרסום, האיראנים בנו את הטילים בשיטת הנדסה הפוכה על בסיס טיל 'ספייק' שנפל בידיהם בשנת 2006 והועבר לאיראן.
איראן סיפקה כמויות גדולות של טילים מתקדמים ורקטות לחיזבאללה ולשלוחיה במזה"ת, כמו החות'ים בתימן והמיליציות הפרו-איראניות בעירק.
טיל האלמאס האיראני (יהלום) מגיע לטווח של עד 8 ק״מ. הטיל מיועד לפגוע בטנקים עם ראש נפץ HEAT, משוגר ממשגר דמוי צינור, מונחה חוט ואינפרא אדום (IR), שגר ושכח.
לטיל יש ראש נפץ טנדם, כאשר ראש הנפץ הקדמי ממוקם ממש מאחורי ראש הביות באף הטיל.
במצב התבונן ועדכן, הקישור הדו-כיווני של סיבים אופטיים מאפשר תקשורת חזותית בין המשגר לראש הביות של הטיל.
28/01/24 08:58
7.09% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מדובר בחלק מתהליך רכש המתנהל בשנים האחרונות מול הממשל האמריקאי | טרם נסגרה עסקה תמונה: דובר צה״ל ישראל וארה"ב עומדות לסכם עסקות נשק גדולות בעיקר בתחום כלי טיס וחימוש לאוויר, לשריון ולארטילריה, עסקות שקודמו והואצו כתוצאה מהמלחמה.
עבור חיל האוויר מדובר בעשרות מטוסי קרב מהדגמים המתקדמים ביותר, חמקני F-35 ו-F-15 AI.
בחיל האוויר יש כיום 39 מטוסי חמקן F-35 'אדיר' (לוקהיד מרטין). השנה אמורים להגיע עוד ששה. התכנית הכללית היא להגיע ל-75 מטוסי 'אדיר', שלוש טייסות, ובשלבים מאוחרים יותר להגיע ל-100 מטוסים, ארבע טייסות 'אדיר'.
אשר לדגם המתקדם ביותר F-15 AI, (בואינג), מדובר על רכש 25 מטוסים עם אופציה לעוד 50, ביחד 75 מטוסי F-15, שהם מטוסי קרב עתירי חימוש וטווח טיסה.
כלקח ממלחמת 7 באוקטובר מבקשת ישראל לרכוש מסוקי קרב חדשים, ומדובר בדגם החדש של אפאצ'י (בואינג) שכינויו בארה"ב ECO-E.
הסיכומים על תוספת מסק"רים יושלמו בשבועות הקרובים. במלחמה הנוכחית ממלאים המסק"רים תפקיד חשב ביותר בתקיפת מטרות מחבלים, ובעיקר ברמות השת"פ בין טייסי המסק"רים לבין העוצבות המתמרנות.
בתחילת 2025 מעריכים שינחת בישראל מטוס התדלוק האמריקני החדיש של בואינג KC-46, שיחליף מטוסי תדלוק ישנים ויהווה תוספת חשובה ליכולת הארכת זרוע האוויר של מדינת ישראל וחיל האוויר.
בוושינגטון שהתה בימים אלו משלחת ביטחונית בכירה שעוסקת בפרטי עסקות הרכש החדשות שקודמו בגלל המלחמה. בראש המשלחת מנכ"ל משהב"ט אייל זמיר וראש אגף התכנון במטכ"ל אלוף אייל הראל.
28/01/24 13:08
6.16% מהצפיות
מאת IsraelDefense
סלקום משיקה חבילת סלולר שמהותה - תשלם יותר, תקבל קדימות ברשת | המשרד מצידו מברך על כך | המשמעות: ביטול הנייטרליות ברשת בישראל chat.openai.com משרד התקשורת מאשר לחברת סלקום להציע חבילות סלולר המספקות קדימות למנויים ברשת באמצעות יישום מנגנון QOS. בכך, משנה משרד התקשורת את עמדתו לגבי נייטרליות ברשת מהשנים האחרונות.
על פי פרסום של אתר גיקטיים (עידן בן טובים), בסלקום משיקים "5G Premium" ומבטיחים מהירויות גבוהות במיוחד למשתמשים שישלמו יותר.
״בסלקום הולכים מעתה להבדיל בין לקוחות 5G "רגילים", ללקוחות "פרימיום" שיקבלו ניתוב משלהם לרשת הנתונים של סלקום. בפועל, לטענת החברה, הדבר יתבטא במהירויות גלישה גבוהות יותר, בעיקר במצבי עומס״, כותבים בפרסום.
המשמעות היא כי אין יותר נייטרליות ברשת. מי שמשלם יותר, יקבל עדיפות ברשת על פני מנויים אחרים שמשלמים פחות. אם מותר לסלקום, גם מפעילים אחרים צפויים להשתמש במנגנון הזה על מנת להעלות את ההכנסה הממוצעת מהלקוח (ARPU).
על פי הפרסום, החבילה החדשה של סלקום מבוססת על תשתית 5G Slicing. עם זאת, לא ברור ההקשר. 5G Slicing הוא שירות שנועד לעסקים ומיושם בישראל בבתי חולים ומגרשי כדורגל לדוגמא.
במסגרת תשתית זו, הלקוח העסקי מקבל ״חתיכה״ מרשת המפעיל לניהול עצמי שלו. בהסכם בין הצדדים, נקבעים מדדי השירות (SLA) בנוגע לאותה ״חתיכת״ רשת. על פי הפרסום בגיקטיים, במקרה זה מדובר בלקוחות פרטיים ולא עסקיים.
פניתי למשרד התקשורת בשאלה לגבי נייטרליות הרשת. זו התשובה: ״משרד התקשורת מעודד את חברות התקשורת להשיק שירותים חדשים המבוססים על טכנולוגיות מתקדמות על מנת לשפר את חווית השירות והכל בכפוף להוראות הרישיון.״
משרד התקשורת אכן מנסה לקדם שימוש ב-5G Slicing בשנים האחרונות על מנת לתת למפעילים אינטרס עסקי לקדם פריסת 5G בישראל. רק שמעולם, המשרד לא כיוון מאמצים אלו ללקוחות פרטיים ובטח לא דן עם הציבור בשאלת נייטרליות הרשת.
28/01/24 18:23
6.16% מהצפיות
מאת IsraelDefense
דרק מאנקי, אסטרטג אבטחה בכיר ורוב ראשוט, סמנכ"ל תחום ההדרכה הגלובלית בחברת פורטינט מסבירים כיצד ניתן להתמודד עם פישינג chat.openai.com פישינג (דיוג) הוא לא דבר חדש. מדובר בשיטת הנדסה חברתית הקיימת בארגזי הכלים של התוקפים מזה עשורים, המאפשרת לגורמים עוינים להתחזות לאנשי קשר אמינים ולהתמקד בקורבנות תמימים באמצעות דוא"ל או הודעות טקסט כדי לגנוב נתונים רגישים.
בעוד כי התוקפים תמיד מנסים לייצר תקשורת שנראית אמיתית, חלק מהם מצטיינים בזה יותר מאחרים. בעבר, תמיד היה קל לזהות תקשורת פישינג בגלל ניסוח רשלני, שגיאות כתיב רבות ודקדוק שגוי.
אולם ככל שכלי תוכן מבוססי בינה מלאכותית הפכו לזמינים באופן נרחב יותר בעלות נמוכה או אף בחינם, פושעי הסייבר פונים לטכנולוגיות אלו כדי לקדם את פעילותם הזדונית.
אחת הדרכים לעשות זאת היא על ידי שימוש בבינה מלאכותית כדי להפוך את ההודעות והמיילים הזדוניים שלהם כך שייראו אמינים יותר מאשר בעבר, מה שמגביר את הסיכויים שלהם להצליח לגרום למשתמשים ללחוץ על הלינק הזדוני.
כאשר אנחנו עומדים בפתחו של עידן חדש של תקשורת אשר נוצרת באמצעות בינה מלאכותית, לעובדים בארגון יש תפקיד חשוב אף יותר בהתגוננות מפני ניסיונות פריצה.
יחד עם זאת, אי אפשר רק לייעץ להם לחפש אחר מאפיינים "מסורתיים" של פישינג כדי לשמור על ביטחון הארגון שלכם. מעבר להשקעה בטכנולוגיות המתאימות – כמו אפשרות לסינון דוא"ל ספאם והטמעת MFA (אימות משתמשים) – הדרכת העובדים יכולה לחזק או להחליש את המאמצים שלכם לשמור על הארגון מפני פישינג ומתקפות כופר.
פישינג – השיטה הנפוצה ביותר להעברה של מתקפות כופר
יש הרבה מידע הממחיש את יעילותה של שיטת תקיפה זו. לפי דוח מתקפות הכופר הגלובלי של פורטינט לשנת 2023, פישינג נמצאה כשיטה העיקרית (56%) שבה משתמשים הגורמים הזדוניים כדי לחדור לארגון ולהשיק מתקפות כופר בצורה מוצלחת.
לפי נתונים של הערכות פישינג שבוצעו על ידי Cybersecurity and Infrastructure Security Agency, בקרב 80% מהארגונים היה לפחות עובד אחד שנפל קורבן בסימולציה לניסיון פישינג.
מתקפות כופר ממשיכות להשפיע על ארגונים בכל הגדלים, התעשיות והאזורים. בעוד כי מרבית המובילים העסקיים מאמינים שהם מוכנים להגן על הארגון מפני מתקפות כופר – כאשר 78% מעידים שהם מוכנים מאוד או מוכנים ברמה גבוהה לסכל את האיום – מחציתם עדיין נפלו קורבן למתקפת כופר ב-12 החודשים האחרונים.
כך תחנכו את העובדים להגן על עצמם והארגון מפני פישינג
היות ומרבית מתקפות הכופר מועברות באמצעות פישינג, הדרכת העובדים חיונית כדי להגן על הארגון שלכם מפני האיומים הללו.
יחד עם זאת, אין תוכנית הדרכה אחת שמתאימה לכולם, אלא מאמצי ההדרכה צריכים להיות מותאמים לצרכים הייחודיים של הארגון שלכם.
לפניכם מספר סוגים של שירותים ותוכניות שמטרתם לעזור למשתמשים להבין ולאתר פישינג ואיומי סייבר נוספים, כאשר כולם יכולים לשמש כנקודת פתיחה טובה לבניית תוכנות מודעות מקיפה לאבטחה עבור העובדים.
הדרכה בנושא מודעות לאבטחה: העובדים שלכם מהווים מטרות בעלות ערך רב עבור גורמי האיום. הטמעת תוכנית הדרכה קבועה בנושא מודעות לאבטחת סייבר – כזו שמתעדכנת באופן תדיר כדי לשקף את האופי המשתנה של נוף האיומים – היא חלק קריטי בשמירה על אבטחת הארגון שלכם.
שירותי סימולציית פישינג: שליחת סימולציה של דוא"ל פישינג לעובדי הארגון שלכם מאפשרת להם להתאמן בזיהוי תקשורת זדונית, כך שהם ידעו מה לעשות ברגע האמת.
הדרכות חינמיות של פורטינט: מוסד ההדרכה של פורטינט מציע קורסי NSE (מומחה אבטחת רשת) מקוונים ללא עלות בלימוד עצמי כדי לעזור למשתמשים ללמוד כיצד לזהות ולהגן על עצמם מפני מגוון סוגים של איומים, כולל מתקפות פישינג.
ניתן להוסיף את הקורסים בקלות לתוכניות הדרכה פנימיות קיימות כדי לחזק את הידע בנוגע למושגים קריטיים.
בדומה להיכרות עם כל טכנולוגיה חדשה, פושעי הסייבר ימשיכו למצוא דרכים להשתמש בכלים הללו למטרותיהם הזדוניות. הדבר מחייב את צוותי האבטחה של הארגון וכל עובדיו להתמיד אף יותר בהתגוננות מפני האיומים.
לכן, יש צורך לבצע הערכה ולפתח את תוכנית המודעות הנוכחית שלכם לאבטחת סייבר ולוודא כי לכל העובדים יש את הידע העדכני והרלוונטי ביותר כדי לשמור עליהם ועל נתוני הארגון שלהם בטוחים.
28/01/24 08:49
5.78% מהצפיות
מאת IsraelDefense
לא נמסר אלו דגמים יסופקו ומה היא כמותם U.S. Army photo by Spc. Joseph Liggio חברת L3Harris האמריקאית קיבלה חוזה מפיקוד המבצעים המיוחדים של ארצות הברית (USSOCOM) לאספקת מכשירי קשר טקטיים מהדור-הבא בשווי של 479 מיליון דולרים.
לא נמסר אלו דגמים יסופקו ומה היא כמותם. החוזה ל-7 שנים כולל גם שירותי תחזוקה וסיוע.
חברת L3Harris מייצרת מגוון של מכשירי קשר טקטיים, ביניהם RO-X, AN/PRC-158, AN/PRC-163, AN/PRC-117G או מכשיר קשר קומפקטי לכיתת לוחמים מסוג AN/PRC-171, אך כאמור הדגם שנבחר לא נמסר.
יוזכר כי בתחילת אוקטובר 2023 העניק צבא ארה"ב חוזה בשווי של יותר מ-247 מיליון דולרים לאספקת מכשירי קשר נישאים ולמפקדים מסוג AN/PRC-158ו-.AN/PRC-163
28/01/24 10:09
5.22% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ארה״ב הצליחה להכניס את שוודיה לנאט״ו וגם גוזרת על זה קופון שמן במכירת נשק ליוון וטורקיה REUTERS/Joshua Roberts שתי המדינות השכנות יוון וטורקיה מצטיידות במטוסי קרב חדישים: ארה"ב מאשרת מכירת מטוסי F-35 לחיל האוויר היווני ומטוסי קרב F-16 חדישים לחייל האוויר של טורקיה.
מחלקת המדינה של ארה"ב אישרה מכירת מטוסי חמקן F-35 ליוון בעסקה ששווייה 8.6 מיליארד דולר. ממשלת יוון ביקשה לרכוש 40 מטוסי F-35 וציוד נלווה, הכולל חימוש, סימולטורים לאימון והדרכה, מנועי פראט אנד ויטני, תוכנות וחומרות למטוסים, מערכות תדלוק ומארזי נשק.
בהודעת הסוכנות לשת"פ ביטחוני נאמר כי העסקה עם יוון תואמת את מדיניות החוץ של ארה"ב בדבר תיאום יכולות עם נאט"ו ואירופה. החמקנים יחליפו ביוון מטוסי F-4 ומיראז-2000. את המטוסים החדשים מייצרים במתקני לוקהיד מרטין בפורט וורת', טקסס. בשיחות בין הממשלות ייקבעו סידורי קניות גומלין OFFSET.
ואילו טורקיה, שחלמה על מטוסי F-35, תיאלץ להסתפק במטוסי קרב F-16 בעסקת 2.3 מיליארד דולר. אנקרה מעוניינת לרכוש 40 מטוסי F-16 חדשים (לוקהיד מרטין) ולשדרג 79 מטוסים קיימים לתצורה החדשה של החדשים.
טורקיה מעוניינת ב-32 מטוסי F-16C בלוק 70 וכן בשמונה מטוסי F-16D בלוק 70, 48 מנועים תוצרת ג'נרל אלקטריק וציוד נלווה, כולל צגים חדשים, מכ"ם, מחשבי משימה, חליפות ל"א, משגי טילים, תותחי VULCAN, פודי כיוון חימוש וטילים שונים.