זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:04 | 17:17 |
תל אביב | 16:18 | 17:18 |
חיפה | 16:07 | 17:16 |
באר שבע | 16:23 | 17:21 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
25/02/24 09:27
17.98% מהצפיות
מאת IsraelDefense
פוטין עשה סיבוב במפציץ החדש והתלהב By Oleg V. Belyakov - AirTeamImages - Gallery page http://www.airliners.net/photo/Ukraine---Air/Tupolev-Tu-160/1402163/LPhoto http://cdn-www.airliners.net/aviation-photos/photos/3/6/1/1402163.jpg, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27379710 הנשיא פוטין, בן 71, טס בסוף השבוע במפציץ הרוסי המשודרג M TU-160 BLACKJACK כדי לשגר שני מסרים: לקראת הבחירות הקרבות ובמלואת שנתיים למלחמה באוקראינה.
WAR ZONE מוסיף כי פוטין בחר לטוס במטוס של חיל האוויר תוצרת רוסית כדי לרומם את התעשיה האווירית הרוסית הסובלת מסנקציות ומירידה חדה בהזמנות.
הטלוויזיה הרוסית הראתה את המפציץ שבו טס פוטין כשהוא ממריא מהמסלול של מפעל ייצור המטוסים KAZAN AVIATION במערב רוסיה, מפעל שהוא חלק מתעשיות המטוסים טופולב.
פוטין הגיע לשדה התעופה באחת מהלימוזינות הפאר שלו מדגם AURUS, שהביאה אותו עד למטוס. דובר הקרמלין דמטרי פסקוב אמר שתכנית הטיסה נשמרת בסוד, אך היא נמשכה 40 דקות.
TU-160M המשודרג נחשב לאחד מכלי הטיס הרוסיים המתקדמים, ואחרי הטיסה נשמע פוטין מתלהב מהמפציץ: "זה מטוס חדש, הוא נהדר. זה מטוס בן דור חדש".
כיום יש בשרות שלושה מפציצים מדגם זה ועוד שנים בשלבי מסירה. הדגם המשופר החל לטוס בשנת 2020 , ובין היתר הוחלפו מנועיו במנועים חזקים יותר ווהוא חמוש בטילים מסוג KH-SD שהם טילים תת-קוליים בעלי חתימת מכ"ם נמוכה במיוחד.
25/02/24 08:48
12.62% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בתנאי קרב תיקבע מהירות טיסתו של מטוס הקרב F-15 EX על פי המשימה והחימוש שיישא לקרב By Ilka Cole - https://www.af.mil/News/Photos/igphoto/2002599657/, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=101357506 מטוס הקרב F-15 EX יכול להגיע למהירות של שלושה מאך כשהוא טס בטיסה מבוקרת, בתצורה 'נקייה', ללא חימוש חיצוני, מטען וחיישנים, כך אומר מנהל תכנית המטוס בחברת בואינג רוב נובוטני בסלון האווירי בסינגפור.
נובוטני, לשעבר טייס ניסוי במטוסי F-15, אמר כי המהירות המרבית של המטוס הדו-מנועי היא 2.9 מאך או 2,225 מייל לשעה, כלומר כ-80 מייל לשעה פחות משלושה מאך, וזו מהירות שהשיגו רק קומץ מטוסי קרב.
הוא הוסיף כי אין זה אומר שמטוס EX יתקרב למהירות 3.2 מאך של מטוס הריגול SR-71 של לוקהיד.
AVIATION WEEK מוסר כי מטוס הקרב הרוסי מיג-25, אחד המטוסים החשובים בחיל האוויר הרוסי, יכול להגיע למהירות של 2.8 מאך ולא יותר.
בתנאי קרב תיקבע מהירות טיסתו של מטוס הקרב F-15 EX על פי המשימה והחימוש שיישא לקרב.
אחת האופציות היא נשיאת טיל נגד קרינה AGM-88 HARM, וכאשר המטוס חמוש בטיל מסוג זה אינו יכול לטוס במהירות העולה על 1.2 מאך.
הערה: מטוסי F-15 EX אמורים להגיע בעתיד לחיל האוויר הישראלי בכינוי F-15AI להחלפת מטוסי F-15 ישנים.
25/02/24 08:58
11.36% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בהודו מציינים את הנוכחות התעשייתית-צבאית הגדולה של ישראל בסלון האווירי הנערך בסינגפור REUTERS/Adnan Abidi/File Photo היצוא הצבאי הישראלי להודו לא נפגעי כתוצאה מהמלחמה בעזה, אומרים לסוכנות רויטרס מקור צבאי הודי ומקור ישראלי בדלהי.
ֿבעשור החולף רכשה הודו בישראל ציוד צבאי בשווי של 2.9 מיליארד דולר, כולל מערכות מכ"ם, טילים וכטמ"מים לאיסוף ולתקיפה.
המקורות מסרו שהמלחמה אמנם יצרה צורך בתחמושת, אך לא במערכות המכ"ם מהסוג שסופקו להודו. "הבטחנו שהיצוא הצבאי שלנו להודו לא ייפגע", אמר המקור הישראלי. וההודי הוסיף שישראל הבטיחה אספקה קבועה של נשק להודו, כולל מרכיבי כטמ"מים.
משרד החוץ של הודו ושגרירות ישראל בדלהי סירבו להגיב לידיעה, אך בהודו מציינים את הנוכחות התעשייתית-צבאית הגדולה של ישראל בסלון האווירי הנערך בסינגפור.
הודו היא יבואנית הנשק הגדולה בעולם, ורכשה נשק בשווי של 37 מיליארד דולר בין 2012 ל-2022, כך קבע מכון חקר השלום בשטוקהולם.
25/02/24 11:48
10.73% מהצפיות
מאת IsraelDefense
דב לרנר, ראש צוות המחקר ב-Cybersixgill: "פיתוחים במודיעין ובהגנה בסייבר, הידוק רגולציה ופעילות מוגברת של גורמי אכיפה מצליחים לשבש מזימות״ Photo by Christin Hume on Unsplash טרנדים בפריצה לכרטיסי אשראי, מתקפות כופר כשירוּת, וכמובן, AI בצד התוקפים – כל אלה ועוד בדוח השנתי של חברת Cybersixgill, ספקית גלובלית של מודיעין על איומים בסייבר.
הדוח מציג את התובנות העיקריות של מומחי החברה באשר לשיח, שיטות הפעולה וההתנהגות החשאית של עברייני הסייבר, כפי שאלו משתקפים מ-10 מיליון פריטים הנאספים מדי יום מהרשת הגלויה, העמוקה והאפלה.
דב לרנר, ראש צוות המחקר ב-Cybersixgill: "פיתוחים במודיעין ובהגנה בסייבר, הידוק רגולציה ופעילות מוגברת של גורמי אכיפה מצליחים לשבש מזימות, אך הצד השני מרכז מאמץ בטקטיקות ובמטרות שישיגו רווח מרבי.״
עיקרי הממצאים
הונאות כרטיסי אשראי – עלייה קלה, אך עדיין במגמת התכווצות. אמצעים משופרים למניעת הונאות פוגעים זה מספר שנים בשוקי כרטיסי האשראי המחתרתיים. ב-2023 דווקא חלה עלייה של 25% במניין הכרטיסים שפרטיהם נגנבו – 12,022,455 – אך זה נמוך משמעותית מה-140 מיליון שהוצעו למכירה ב-2019. העלייה אירעה בעיקר בחודשיים האחרונים של השנה, ויש להמתין ולראות אם תימשך ב-24'.
פחות מלל בפלטפורמות המסרים המיידיים ובפורומים. השחקנים הזדוניים עברו לא מכבר מפורומים מחתרתיים לפלטפורמות מסרים מיידיים דוגמת טלגרם, אך ב-2023 חלה ירידה משמעותית בפעילותם בשני סוגי הערוצים. בעשרת הפורומים המובילים מדובר בצניחה של 50.3% במספר הגורמים הפעילים, עם השפעה של סגירת פורומים גדולים כמו RaidForums ו- BreachForumsבידי הרשויות.
פחות פגיעויות חדשות, אך עדיין איום משמעותי. למרות עלייה קלה במספר הפגיעויות החדשות שנוספו למסד הנתונים הלאומי (NVD) ב-2023, הרי שקצב העלייה הואט: גידול של 5.4% מ-2022, לעומת גידול של 36.1% במעבר מ-21' ל-22'. יחד עם זאת, מספר התקיפות והשפעתן נותרו בעינם.
נוזקות גונבות מידע: החדשים בצל הוותיקים. בשנים האחרונות גואה הפופולריות של נוזקות גונבות מידע, השואבות דאטה בעל ערך כגון הרשאות משתמש מתוך המערכות הנגועות.
ב-2023 זוהה שימוש נרחב בארבעה סוגים חדשים של נוזקות: Stealc, Risepro, Lumma ו-Silencer. ואולם, כלים ותיקים כמו Raccoon ו- Vidarעודם בשימוש רווח, מה שמבליט את עמידותן ויעילותן של הנוזקות המבוססות.
טרנדים בגישה ראשונית: תחנות קצה ודומיינים פרוצים בעלייה. המסחר בפורטי RDP (פרוטוקול גישה מרחוק) פסק ב-23' עם סגירת שווקים מובילים. אך תיעוד תחנות הקצה שנפרצו, כמהלך חיוני לדריסת רגל במערכות הארגוניות, מצביע על עלייה של 88%. מספר הדומיינים שנפרצו עלה ב-17%.
כופרות: תוקפים פחות, משלמים יותר. Cybersixgill דיווחה אשתקד על ירידה של 9.2% במתקפות הכופר, כשחמש קבוצות אחראיות ל-65% מהמקרים (LockBit היא הדומיננטית, בצד קונסולידציה של אחרות וירידה של 30% במניין הקבוצות הפעילות).
אלא שהתקיפות ממוקדות ומתוחכמות יותר, עם תשלום של מיליוני דולרים בממוצע. נמשכת העלייה בהצעות למתקפות כופר כשירות, המורידות את רף הכניסה לשחקנים מתוחכמים פחות. אשר ליעדים, ארה"ב ובריטניה במוקד מפת האיומים העולמית.
25/02/24 09:53
10.41% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אלישיב שמשי, מפקד השדה הגדול מכולם, מודן ומשרד הביטחון ההוצאה לאור, 2024 באדיבות מודן ומשרד הביטחון ההוצאה לאור יגאל אלון נחרת בתולדות העם והמדינה כמפקד נערץ של הפלמ"ח ובצה"ל, שר ומנהיג פוליטי שידע להציע תכנית למיצוי הישגי ששת הימים, אך נפטר בדמי ימיו. ספרו החדש של ההיסטוריון הצבאי, אלישיב שמשי, מתמקד בפועלו כמפקד צבאי.
בהגדרתו של שמשי היה האלוף יגאל אלון, למפקד הצבאי הבולט ביותר במלחמת העצמאות. הוא לחם בשלוש החזיתות של מלחמה זו : בצפון - בכיבוש צפת ורכס מלכיה; במרכז - במבצע "יורם" במערכה לשחרור ירושלים ובמבצע "דני" לכיבוד לוד ורמלה ובדרום – מפקד החזית במבצע הסיום של העימות עם הצבא המצרי – מבצע "חורב".
בתקופת הפלמ"ח היה זה יצחק שדה שהתווה את הדרך ויגאל אלון הוציא לפועל את תפיסת הפעילות. הוא בלט ביחסו האישי והחברי לפקודיו ודאג לטפח בקרבם מוטיבציה ואחריות.
תרם לכך ההווי החברתי המיוחד שהתפתח אצל הפלמ"חניקים, אשר ראו באלון ידיד-מפקד. הם נהגו לומר כי יש להיזהר מיגאל, כי "אם הוא טופח לך על הכתף - אתה נשאר בפלמ"ח עוד שנתיים. לחץ לך את היד – אתה נשאר שלוש". אלון היה מפקד הפלמ"ח בשלוש השנים האחרונות (1948-1945), אחרי יצחק שדה.
כמו מפקדים רבים בתקופתו, אלון לא עבר הכשרה צבאית מסודרת מעבר לקורס מפקדי מחלקות של ההגנה בג'וערה. עם זאת הצליח בכישרונו הטבעי ובניסיון הקרבי שצבר להגיע לצמרת הפיקוד בצה"ל כמפקד חזית הדרום (כיום – אלוף פיקוד) במלחמת העצמאות.
הוא הוכיח כושר פיקוד עילאי ונקט יוזמות התקפיות, גישה עקיפה ומהלכים תחבולניים בזירות הלחימה השונות. בקרבות הקשים ביותר די היה בהופעתו בחזית כדי לנסוך ביטחון בלוחמים ולהלהיב להמשיך להילחם עד לניצחון.
אלון היה אחד האישים המשפיעים ביותר על קביעת קווי הפסקת האש ועיצוב גבולות המדינה ב- 1949. משה דיין ויגאל אלון, בני אותו דור. בן גוריון מסיבותיו (הפוליטיות) שלו העדיף את דיין ולא ניצל את ניסיונו הצבאי הרב של אלון לטובת צה"ל, הצבא הצעיר החדש.
אמרתו של יגאל אלון "עם שאינו יודע את עברו, ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל" מלווה כיום מיזמי מורשת רבים ומקרינה השראה מאישיותו של מפקד, מנהיג ואיש ציבור אשר ידע להנחיל את הערכים והלקחים של העבר במסגרות בהן פעל לאורך השנים.
ספרו של שמשי מתכתב עם אמירה זו בהנחילו את מורשת הקרב של אלון לדור הלוחם כיום באותן חזיתות מחקרו המצוין של שמשי מאפשר למתעניינים בביטחון ישראל, ובמיוחד בצה"ל, ללמוד מניתוח קרבות מלחמת העצמאות את אישיותו וערכיו של מי שהמחבר מגדיר "מפקד השדה הגדול מכולם".
25/02/24 08:54
10.09% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מומחה סיני: סין רואה חשיבות רבה במסוק תקיפה עם פוטנציאל לשוק הבינלאומי REUTERS/Edgar Su סין הציגה בסלון האווירי בסינגפור לראשונה בתצוגה סטטית את מסוק התקיפה Z-10 ME תוצרת התעשיה האווירית הסינית AVIC, מסוק המכונה האפאצ'י הסיני.
תאגיד AVIC מייצר מטוסים צבאיים ואזרחיים, מטוסי קרב ותובלה, מסוקים, כטמ"מים ומטוסי חילוץ והצלה. בסינגפור מציגה סין בין היתר את מטוס הקרב החמקן J-20 ועוד מטוסי קרב, מסוקים וכטמ"מים.
המומחה הסיני לענייני צבא ז'אנג שואפנג הסביר ל-AVIO NEWS שסין רואה חשיבות רבה במסוק התקיפה Z-10 ורואה בו כלי טיס מוביל עם פוטנציאל לשוק הבינלאומי, וכי בקטגוריה שלו זה אחד המסוקים החזקים בעולם.
המסוק Z-10 ME מיועד בעיקר לתקיפת רק"ם וטנקים, אך גם לירי נגד כלי טיס, והוא פעל בתרגילים צבאיים סביב טייוואן ובגבול עם הודו. פקיסטן רכשה מסוקים מסוג זה.
טווח המסוק Z-10 הוא 1,120 ק"מ, תותח 23 מ"מ, טילי אוויר-אוויר ואוויר-קרקע והמסוק משוריין וחסין מפגיעת ירי נק"ל.
25/02/24 14:10
7.57% מהצפיות
מאת IsraelDefense
דוד אשר, מנהל מוצר, קלארוטי, מסביר כי ארגונים צריכים ליישם אסטרטגיה מקיפה לניהול פגיעויות מבוססת סיכונים דוד אשר | תמונה: קלארוטי לארגוני תעשייה בכל המגזרים יש מטרת על משותפת: צמצום הסיכונים האורבים להם במרחב הסייבר. עם זאת, ארגוני תשתיות קריטיות מתקשים יותר ויותר לעמוד ביעד זה והסיבה לכך היא הטרנספורמציה הדיגיטלית.
מכשירים ומערכות טכנולוגיים תפעוליים (OT) המותקנים בסביבות אלה, הפכו מחוברים יותר ויותר לאינטרנט ובכך הרחיבו את משטח התקיפה עבור פושעי סייבר ומקשים על אבטחתם.
בתנאים מאתגרים אלה, ארגוני תשתיות קריטיות זקוקים יותר מאי פעם לאסטרטגיות ופתרונות לניהול סיכונים תעשייתיים, כדי להגן טוב יותר על המערכות הסייבר-פיזיות שלהם מפני איומי סייבר.
מהו ניהול סיכונים תעשייתיים?
ניהול סיכונים תעשייתיים כולל זיהוי, הערכה, תעדוף, ניהול וניטור סיכונים למערכות סייבר-פיזיות של הארגון. במהלך העשור האחרון, ניהול סיכונים תעשייתיים הפך קשה יותר להשגה בשל השילוב בין טכנולוגיית המידע (IT) לסביבת ה- OT.
מצד אחד ההתכנסות של מערכות IT ו-OT אפשרה לארגונים להאיץ מאוד את יוזמות הטרנספורמציה הדיגיטלית שלהם, אך מצד שני יצרה סיכונים של חשיפה לאיומי סייבר.
ארגונים תעשייתיים שנחשפים לאיומים אלה עלולים להינזק קשות משיבושים תפעוליים, נזק פיזי, ואף איומים על ביטחון הציבור.
ברור שלא ניתן לבטל לגמרי סיכונים, אך יישום אסטרטגיות ניהול סיכונים תעשייתיות ויישום בקרות סיכונים, יכולים לסייע לארגונים להפחית את הסבירות לסיכון בסביבות הקריטיות שלהם.
האתגרים בניהול סיכונים תעשייתיים
אחד הנושאים הדחופים ביותר הוא דירוגי סיכון ספציפיים למערכות סייבר-פיזיות, שנוצרו על בסיס פתרונות סטנדרטיים. דירוגים אלה נוטים להיות מטעים מאוד מהסיבות הבאות:
מגבלות נראות: כל סביבה סייבר-פיזית היא ייחודית ורוב הפתרונות הסטנדרטיים אינם תואמים לפחות לחלק מהפרוטוקולים הקנייניים, המערכות מהדור הקודם ומורכבויות אחרות הקיימות בסביבות תעשייתיות.
ללא נראות מלאה והבנת החשיפה של המערכות הסייבר-פיזיות בסביבה הארגונית הספציפית, בלתי אפשרי להגן עליהן.
מגבלות היקף: פתרונות סטנדרטיים אינם לוקחים בחשבון את ההיקף המלא של סביבות סייבר-פיזיות המשקללות בקרות וגורמי סיכון שונים בחישובים שלהם - ופערים אלה רק מחריפים על ידי מגבלות הנראות.
כתוצאה מכך, דירוגי הסיכון שהם מספקים צפויים להיות גבוהים מדי או נמוכים מדי, ולהציף את צוותי תפעול האבטחה בבעיות שכבר צומצמו.
מגבלות גמישות: רוב הפתרונות הסטנדרטיים לחישוב סיכונים, נוקטים בגישה של "מידה אחת מתאימה לכולם", למרות שכל סביבה תעשייתית היא ייחודית.
עם חוסר היכולת להתאים אישית את האופן שבו גורמי סיכון שונים משוקללים, צוותי אבטחה יתקשו לכמת את הסיכון שמציבות המערכות הסייבר-פיזיות שלהם בהקשר האמיתי של הארגון שלהם.
איך נכון לנהל סיכונים תעשייתיים?
כדי להתגבר על אתגרים אלה ולהגן טוב יותר על המערכות הסייבר-פיזיות, ארגונים צריכים ליישם אסטרטגיה מקיפה לניהול פגיעויות מבוססת סיכונים (RBVM).
אסטרטגיה כזאת תסייע להם לקבל נראות מלאה של הנכסים בסביבה הסייבר-פיזית: יישום כלי אבטחה ייעודיים לסביבה זאת, בשילוב שיטות גילוי רבות וגמישות, יאפשר לארגונים תעשייתיים להבין לעומק את נקודות התורפה שלהם ושל וקטורי תקיפה פוטנציאליים, ולהתמקד תחילה בנושאים הקריטיים ביותר עבורם.
להטמיע מסגרת פרטנית וגמישה לדירוג סיכונים: ארגונים צריכים להטמיע כלי לניהול סיכונים שלוקח בחשבון מגוון רחב של גורמים שיכולים להגדיל את הסיכון, כמו גם בקרות מפצות המקזזות סיכון.
מסגרת פרטנית וגמישה עם יכולות אלה תאפשר לארגונים שרק החלו לנהל סיכונים תעשייתיים, להעריך במדויק ובאופן מידי את מצב סיכוני ה-OT שלהם.
לתעדף נקודות תורפה בהתבסס על סבירות הניצול שלהן: הדרך היעילה ביותר לתעדף פגיעויות בהתבסס על סבירות הניצול שלהן, היא באמצעות שילוב של שני מדדי סיכון - קטלוג נקודות תורפה ידועות מנוצלות (KEV) ומערכת ניקוד חיזוי ניצול (EPSS).
שילוב אוטומטי של שני מדדים אלה, מאפשר לארגונים להבין ולתעדף בצורה יעילה יותר את אותן נקודות תורפה בסביבתם שגורמים זדוניים נוטים ביותר למנף.
25/02/24 15:05
7.57% מהצפיות
מאת IsraelDefense
קרן BIRD, הקרן הדו-לאומית ישראל-ארה"ב למחקר ולפיתוח תעשייתיים, תמכה בפרויקט המשותף של שתי החברות שי נוימן, מנכ״ל חברת SkillReal | תמונה: SkillReal בתמיכת קרן BIRD הדו-לאומית, סימנס שילבה בפלטפורמה שלה את הטכנולוגיה של סקילריל לשיפור בדיקות האיכות ותהליכי ייצור עבור תעשיית הרכב, אווירונאוטיקה, ביטחון וייצור מכונות
הסטארט-אפ הישראלי SkillReal פיתח בשיתוף פעולה עם ענקית הטכנולוגיה Siemens, פלטפורמה ייחודית מבוססת מציאות רבודה ובינה מלאכותית שמאפשרת לראשונה לבצע בדיקות איכות ומדידות של בדיוק תת מילימטרי של אלפי מאפייני ייצור תוך שניות באמצעות מצלמות סטנדרטיות, זאת במטרה למנוע פגמים בשלבי הייצור השונים וכבר מותקן אצל היצרנים הגדולים בעולם.
קרן BIRD, הקרן הדו-לאומית ישראל-ארה"ב למחקר ולפיתוח תעשייתיים, תמכה בפרויקט המשותף של שתי החברות.
הפתרון מוגן הפטנט של SkillReal מבוסס מערכת ראייה ממוחשבת ו-AI, והוא משפר באופן משמעותי את דיוק המדידה והסריקה של המידע המצולם.
המערכת מותקנת בקו הייצור ומשווה בדיוק תת-מילימטרי בין התאום דיגיטלי לבין החלק המכני הפיזי. באמצעות תצוגה של מציאות רבודה ניתן להשוות ולמדוד את הפער בין המצב הרצוי של החלק לבין מצבו האמיתי לאורך כל תחנות הייצור השונות.
במידה שהפלטפורמה מזהה חריגה ביחס לתכנון המקורי, היא מתריעה על כך. תהליך הבדיקה הוא מידי ואוטומטי, ואינו מצריך עצירה של קו הייצור.
הטכנולוגיה פורצת הדרך של SkillReal שולבה בתוכנתProduct Life Management של סימנס, נמכרה והותקנה בכמה מפעלי ייצור של חברות הרכב המובילות בתעשיית הרכב כמו הונדה ופולקסווגן ונרכש על ידי חברת התעופה לוקהיד מרטין.
מחקרים מראים כי שימוש בתאום דיגיטלי מייעל את התפוקה ב-50% ומשפר את איכות המוצר ב-30%. כמו כן, השוק של מציאות רבודה ומציאות מדומה צפוי לגדול ב-364 מיליארד דולר, משנת 2022 עד שנת 2027, כך לפי דו״ח של Technavio.
שי נוימן, מנכ״ל חברת SkillReal, אמר: ״SkillReal היא מביאה את הטכנולוגיה המשלבת תאום דיגיטלי, AI ללא צורך באימון יעודי, ודיוק תת-מילמטרי לפס הייצור, במטרה לבצע בדיקות איכות בזמן אמת ולהגביר דרמטית את הפרודוקטיביות.״
עומר כרמל, מנהל פיתוח עסקי בקרן BIRD, הוסיף כי ״הפרויקט של SkillReal וסימנס הוא דוגמה להנגשת טכנולוגיות פורצות דרך לחברות אמריקאיות גדולות, תוך כדי הקטנת הסיכון הכרוך בכך. הפרויקט הוא גם דוגמה לשיתוף פעולה בין חברת סטארט-אפ צעירה וקטנה לבין חברת ענק, כדוגמת סימנס, שלא היה מתאפשר ללא תמיכת הקרן״.
חברת SkillReal נוסדה ב-2020. החברה פועלת מרמת גן, והיא כוללת כ-15 עובדים ועובדות בארץ וכ-ארבעה עובדים בארה"ב. ב-2021 חתמה החברה על הסכם OEM עם חברת Siemens כשהמוצר הושק רשמית בסוף 2023. בשנת 2021 קרן BIRD השקיעה כמיליון דולר בשיתוף הפעולה בין שתי החברות, במטרה לסייע בקידום המוצר.