הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
20/06/19 14:42
14% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"מאז שנת 2017 יש לנו תכנית תחבורה חכמה. במסגרתה, אנו מדברים על ניידות כשירות. ברור לנו שילדינו לא יהיו בעלי מכונית - אלא יצרכו אותן כשירות. לכן, נשקיע משאבים רבים במימוש מדיניות זו, של תחבורה חכמה", כך אמר ד"ר שי סופר, המדען הראשי במשרד התחבורה.
ד"ר סופר פתח את הכנס שערך סניף נוקיה ישראל, בנושא תחבורה חכמה. הכנס נערך היום (ה') באולם דופלקס בהרצליה פיתוח, בהשתתפות עשרות מלקוחות החברה ושותפיה העסקיים. את הכנס הנחתה תמר אוסטר, מנהלת פעילות ארגוני אנטרפרייז בנוקיה ישראל
[caption id="attachment_293436" align="alignnone" width="600"] תמר אוסטר, מנהלת פעילות ארגוני אנטרפרייז בנוקיה ישראל. צילום: יח"צ[/caption]
לדברי ד"ר סופר, "אנו בעיצומה של מהפכה, והיא מתחוללת 130 שנים אחרי שקארל בנץ, מהנדס גרמני שעסק בתכנון מנועים ומכוניות, היה הראשון שהצליח, בשנת 1885, לשלב מנוע בנזין וכלי רכב. אני רואה במהפכה החדשה הזדמנות של ממש לשנות את מצב התחבורה בישראל".
"ישראל פועלת בתחום התחבורה כמעין אי"
ישראל, אמר המדען הראשי, "פועלת בתחום התחבורה כמעין אי. אנו לא נוסעים למצרים או ללבנון – במכונית. כל התחבורה היא פנימית, במיוחד במטרופולין תל אביב. חלף הזמן שנהג יחיד, עם מכונית השוקלת חצי טון או יותר, יגזול חניה של מטרים רבועים רבים, כשרוב הזמן המכונית אינה נוסעת".
ישראל, הוסיף ד"ר סופר, "היא בעלת מומחיות בנושאי בינה מלאכותית, הגנת הסייבר וחיישנים. בכוונתנו לנצל טכנולוגיות אלו לטובת קידום התחבורה החכמה בישראל". הוא ציין כי "אנו מממשים את המדיניות בתחום באמצעות נתיבי איילון, הם זרוע הניסויים והבדיקות שלנו. אנו בעיצומו של תהליך עבודה מול משרד התקשורת, לטובת טיפול בתחום ערוצי תקשורת לכלי רכב ולרכבות".
"אנו עובדים", סיכם ד"ר סופר, "בשיתופי פעולה עם מובילאיי מבית אינטל, ג'נרל מוטורס ו-יאנגו. נוקיה יכולה להיות שותף חשוב ולקחת חלק במהפכה. חשוב שתהיה לנו תשתית טכנולוגית כדי לממש את המהפכה בהצלחה, אנו פתוחים לטכנולוגיות חדשות בתחום".
אוסטר אמרה כי "אנו בעיצומה של מהפכה במדינת ישראל בכל הקשור לתחבורה חכמה, רכבות, נמלים תעופה וים, כבישים ועוד. בקרוב, אזרחי המדינה יוכלו ליהנות משירותים מתקדמים בתחום. נוקיה היא שחקנית עולמית מובילה בתחומים אלו ואנו מתרגשים להיות חלק מהובלה של מהלכים מתקדמים אלה במדינת ישראל".
[caption id="attachment_293437" align="alignnone" width="600"] רן גיל, ארכיטקט פתרונות בכיר בנוקיה ישראל. צילום: יח"צ[/caption]
רן גיל, ארכיטקט פתרונות בכיר בנוקיה ישראל, אמר כי "המטרה של הטמעת פתרונות תקשורת חדשניים בנמלים, היא לצמצם ולפתור בעיות, ולהביא לשיפור תפעולי. המשאב היקר ביותר של אוניית מכולות, הוא משך העגינה. היא רוצה לפרוק את המכולות כמה שיותר מהר. מחקרים מעלים כי עד שנת 2050 כמות המיכליות הנעות בים תוכפל פי 2 ותעמוד על מאות מיליונים בשנה". אתגר נוסף, ציין, "הוא הדינמיות: יש בנמל ספינות זזות, ציוד זז, שעות עבודה משתנות. יש להתאים את הנמל לתפוקה שלו. אתגר נוסף הוא הצורך בבניית פלטפורמת קישוריות בין הנמל לעיר".
"אנו מביאים לכמה תועלות", סיכם גיל, "צמצום הפגיעה באיכות הסביבה באמצעות הפחתה של צריכת האנרגיה, לצד הגדלת היעילות. אנו עושים זאת בכמה מימדים: מיכון המביא ליעילות תפעולית, פריסת רשתות תקשורת אלחוטית, המביאות אוטומטיות לנמל - תשתית האלחוט הנוכחית לא עונה על דרישת האוטומציה. הרישות שאנו מביאים הוא עם שיהוי נמוך - ורוחב פס גדול, לטובת תעבורת וידיאו. בדרך זו מתקבלת יעילות תפעולית, המביאה לקיצור משך הזמן שהאוניה עוגנת במל ולצמצום הזמן של הוצאת המכולה מהאוניה לנמל ומהנמל לעיר".
20/06/19 12:54
10% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לנובו ישראל תכריז בכנס השנתי שלה, שיתקיים ביום ב' הקרוב, על השקתו המקומית של ה-ThinkBook - מותג משנה חדש, שמוקדש לעסקים קטנים ובינוניים (SMB). המותג יוצא לדרך עם ניידים דקים במיוחד, שמאמצים את הניידות ואת קלות השימוש של מכשירים ממוקדי צרכנים.
ה-ThinkBook תוכנן עבור עסקים קטנים ובינוניים שרוכשים מחשבים ניידים צרכניים משיקולי עיצוב ומחיר, אבל כבר לא יכולים לוותר עוד על שירותים נוספים ואחריות מורחבת - צרכי ליבה עבור עסקים בכל גודל. המכשיר מאפשר לחברות צומחות להישאר בקצה התחרותי ולמשוך את חובבי הטכנולוגיה הצעירים עם מכשירים שנראים טוב אך גם נוחים מבחינת תמחור.
בכל רחבי הגלובוס חברות צומחות מאמצות את המגמה שמכונה "בחר את המכשיר שלך" (CYOD). לפי מחקר שהקיף 8,000 נשאלים מרחבי העולם, כוח העבודה החדש מתייחס בתשומת לב רבה למראה, כלומר - צבעים וחומרים, אבל עדיין מעדיף לבחור מתוך רשימה שהארגון מספק לו. מסוגננים ומאובטחים
סדרת ThinkBook S מציגה מחשבים דקים במיוחד, עם מסכי 13 ו-14 אינץ'. ניידי ThinkBook מספקים הרגשה של מחשבי פרימיום. המסכים נפתחים עד לזווית של 180 מעלות והם מוקפים במסגרת צרה במיוחד, כדי לאפשר לשלב תצוגה גדולה יותר. עם מעטפת אלומיניום ומגנזיום וגימור בצבע מינרל אפור, ה-ThinkBook 14s שוקל 1.5 ק"ג וה-ThinkBook 13s שוקל 1.34 ק"ג.
מחשבי ה-ThinkBook משלבים תכונות עסקיות שלא תמיד נמצאות גם בחלופות יקרות יותר, לרבות: זיהוי והדלקה בצעד אחד עם קורא טביעות אצבע.
מודל TPM 2.0 מובדל, כדי לאפשר את תכונות האבטחה של Windows 10 וכדי להצפין נתוני משתמש.
ThinkShutter - כיסוי מצלמה פיזי לשמירה על הפרטיות.
צירים המצופים במתכת אינדיום, כדי להקטין את ההפרעות ל-Wi-Fi.
אודיו חזק וברור מרמקולים של הרמן ובאמצעות תמיכה בדולבי אודיו.
תצוגות FHD ברמת פרימיום עם תמיכה בדולבי ויז'ן (ב-ThinkBook 13s), כדי לספק תמונה עשירה וחיה יותר.
מקלדת עם הגנה נגד התזות מים, שיכולה להתמודד עם עד 60cc של נוזל.
עד 11 שעות סוללה וטעינה מהירה בטכנולוגיית RapidCharge ב-ThinkBook 13s, ועד 10 שעות סוללה ב-ThinkBook 14s. תגובה מהירה
תכונת Windows Modern Standby שמוטמעת ב-ThinkBook 13s מביאה את הקישוריות המוכרת של הטלפונים החכמים אל המחשבים הניידים העסקיים. עכשיו יוכל המכשיר שלכם להוריד הודעות דואר, לקבל קריאות דרך סקייפ ולקבל עדכוני אפליקציות ב-Windows - גם כשהמכסה סגור. יותר מכך, הוא חוזר לעבוד ממצב המתנה באופן כמעט מידי עם כפתור ההדלקה החכם, ובמקרים מסוימים אפילו באמצעות פקודה קולית.
מערך מיקרופונים כפול מאושר לשימוש עם Skype for Business וצמד רמקולים של הרמן שמספקים אודיו נקי משפרים את חוויית העבודה בשיחות VoIP. המקשים המיועדים לשימוש עם סקייפ מפשטים את יצירת הקשר עם מקש אחד כדי לענות ומקש אחד כדי לנתק את השיחה.
ניידי ה-ThinkBook מציגים מעבדי Core מהדור השמיני של אינטל, כונן SSD סטנדרטי ותצוגה מתקדמת, המבוססת על שבב UHD 620 של אינטל המשולב במעבד או הכרטיס הייעודי Radeon 540X של AMD. טכנולוגיית RapidCharge המשולבת ב-ThinkBook 13s מטעינה את הסוללה עד ל-80% מהנפח בתוך שעה אחת בלבד.
תמיכה ברמה העסקית
משפחת ה-ThinkBook נתמכת במגוון רחב של שירותים ברמה העסקית, כולל Lenovo Premier Support, הרחבות אחריות ושדרוגים, כמו שירות באתר החברה ביום העסקים הבא וכן שירות אחריות בינלאומי.
ה-ThinkBook מגיע גם עם תכונות ניהול מובנות, ששימושיות במיוחד עבור חברות קטנות יותר, שאין להן תמיכת מחשוב. כך, Lenovo Vantage המובנית מציעה כלים לאבחון מניעתי של בעיות חומרה, הגדרות חומרה בהתאמה אישית והתקנה אוטומטית של עדכונים.
.
20/06/19 16:35
10% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
יאנה פיל, מנכ"לית גלריית סרפנטיין הלונדונית הפופולרית לאמנות מודרנית, התפטרה מתפקידה לאחר "התקפות רעילות" ו-"בריונות" שספגה, לדבריה, בעקבות חשיפה כי חברת ההשקעות של בעלה, נובלפינה קפיטל גרופ, היא בעלת השליטה בחברת הסייבר הישראלית NSO.
NSO היא חברה שפיתחה תוכנה בשם פגסוס, שמסוגלת לחדור למכשירים ניידים של משתמשים ולעקוב אחריהם. בשמה נקשרו פרשיות קשות, שהניבו אפילו את רצח העיתונאי הסעודי, מתנגד הממשל, ג'מאל חשוקג'י, שחוסל על יד גורמי שלטון סעודיים באוקטובר אשתקד בקונסוליה הסעודית באיסטנבול שבטורקיה. הרצח הגיע לאחר שלפי דיווחים NSO היא שסיפקה את האפשרות לרגל אחרי העיתונאי.
בפברואר האחרון נודע כי קרן ההון סיכון האמריקנית פרנסיסקו פרטנרס מכרה את NSO למייסדיה הישראלים, שלו חוליו ועומרי לביא, ולחברי הצוות הבכיר בחברה. עוד פורסם כי המייסדים וצוות הניהול נתמכים ברכישה על ידי חברת ההשקעות הפרטית האירופית קרן נובלפינה קפיטל.
הצקות מ"לובי מתואם" נגד ההשקעה של הבעל
בסוף השבוע חשף הגרדיאן כי על פי מסמכים שמופיעים באתר הרשות האמריקנית לניירות ערך ובורסות, ה-SEC, סטיבן פיל, בן זוגה של יאנה פיל, הוא ממייסדי קרן נובלפינה. שמה של פיל עלה בדיווח של הגרדיאן ביום ו' האחרון בהקשר לאחזקותיה בקבוצת NSO, שזוכה לביקורת מקיר לקיר על השימוש ברוגלה שלה ככלי המשמש רשויות של ממשלות, בעיקר במשטרים אפלים, למעקב אחרי מתנגדיהם הפוליטיים.
בעקבות הפרסום הודיעה פיל השבוע (ג') כי היא פורשת מניהול גלריית האמנות, וזאת משום שלדבריה הייתה מושאן של התקפות שהיו "מבוססות על דיווחים לא מדויקים של התקשורת, שעומדים כיום בפני תלונות משפטיות". פיל הוסיפה כי היא ניצבה בפני "לובי מתואם" שפועל נגד ההשקעה האחרונה של בעלה.
"אני מצטערת למצוא את עצמי בעמדה הזו. הקדשתי את רוב חיי המקצועיים לשירות ציבורי במגזר התרבותי", אמרה פיל לתקשורת והוסיפה: "עולם האמנות נסוב סביב חופש הביטוי. אבל הוא לא עוסק בבריונות והפחדה. אני מקדמת בברכה דיון ושיח על המציאות של החיים בעידן הדיגיטלי. יש מקום לדיונים האלה, אבל הם צריכים
20/06/19 16:20
8% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"לתחבורה חכמה, דיגיטלית, יש מניעים רבים. המניע המרכזי הוא ייעול תפעולי. הכנסת מערכות ICT חכמות לנמלי ים ואוויר ולרכבות מביאה לצמצום הוצאות התחזוקה שלהם ב-10%-15%", כך אמר יוכן אפל, סגן נשיא וראש תחום תחבורה גלובלית בנוקיה העולמית. עמנואל די ליברטו, ראש תחום תחבורה בנוקיה לאזור EMEA, ציין כי "תשתיות גרועות מביאות לאיחורי רכבות ושיפור תשתיות תקשורת יכול להביא להפחתת 40% מהאיחורים שלהן".
אפל היה דובר המפתח בכנס שערך הסניף הישראלי של ענקית התקשורת, שעסק בתחבורה חכמה. הכנס נערך היום (ה') באולם דופלקס בהרצליה פיתוח, בהשתתפות כ-100 נציגים מלקוחות החברה ומשותפיה העסקיים, ובהנחיית תמר אוסטר, מנהלת פעילות לקוחות אנטרפרייז בנוקיה ישראל.
לדברי אפל, "מחקר שערכנו העלה כי הפיכת נמל ימי לחכם מביאה להגדלת כמות ספינות הנכנסות אליו בפרק זמן נתון ב-7%-10%. ניתוח הנתונים ובניית פלטפורמה לחיזוי תפעולי חוסכת 49 שעות בשנה. מערכות חכמות בנמלים מביאות לצמצום העבודה הידנית ב-30%-90%".
ערימת ה-ICT של נוקיה
הוא ציין כי "נוקיה כבר לא נמצאת בעולם הטלפונים החכמים. איבדנו עולם חשוב שהיה לנו, אבל כעת אנחנו פועלים בתחום הרישות באיכות גבוהה ומספקים טכנולוגיות לתחבורה חכמה - רכבות, כבישים, נמלי תעופה וים". לדבריו, "מיכון הוא הנושא הכי חשוב בתחבורה, כי ככה ניתן להעביר יותר נוסעים ביחידת תשתית קיימת ולקבל תחבורה יעילה".
אפל אמר כי "ערימת ה-ICT שנוקיה מספקת לעולם זה כוללת כמה רכיבים. אחד מהם הוא חיישנים ומצלמות. אמנם, הריגוש מגיע משכבת האפליקציה, אבל מתעלמים מהממד של הרשת, כי לא שמים אליו לב עד שהוא לא עובד. זה המקום בו ניתן לבנות אגם נתונים מהחיישנים ומהאפליקציות. שם ניתן לאחד מקורות מידע, לטייב נתונים ולעשות להם ניתוח מעמיק".
[caption id="attachment_293472" align="alignnone" width="600"] יוכן אפל, סגן נשיא וראש תחום תחבורה גלובלית בנוקיה העולמית. צילום: יח"צ[/caption]
"כך", ציין, "ערכנו פרויקט בנמל המבורג בגרמניה. בנינו פלטפורמת אינטרנט של הדברים, שעליה כל הרכיבים היו מקושרים, ממוכשרים ומשולבים. על הפלטפורמה בנינו אלגוריתם לניתוח הנתונים, שהביאה לשיפורים בהיבטי תפעול שונים בנמל".
"בחברת רכבות אירופית הטמענו פלטפורמה דיגיטלית", המשיך. "מדובר בחברה שהתחזוקה היא סעיף ההוצאות הכי כואב שלה - 50%. לכן, שיפור בתפעול - ולו קטן מאוד, של 1% - הוא משהו משמעותי עבורה. כך נכנס ממד חיזוי תפעולי. המטרה היא לא לגלות שאין מים בשירותים אחרי שאלה נגמרו, אלא לפני. הרצון הוא לצמצם את המשימות הידניות".
אפל סיפר על חברת רכבות אירופית נוספת, ש-"בנינו עבורה מערכת של חיישנים במנהרות. עד אז, מהנדסים היו נכנסים מדי יום למנהרה ובודקים את תקינותה וחוסנה. הבאנו לכך שבשל הכנסת החיישנים, הם נכנסים כיום למנהרות רק פעם ביומיים".
בהמשך הוא ציין את שדות התעופה. "זה עולם מסורתי ושמרני, אבל מהסיבות הנכונות", אמר. "למשל, רכבות יכולות לעצור, זה רע אך אפשרי, בעוד שמטוסים לא יכולים לעצור. בנמל התעופה בווינה, שמטפל בשינוע של 24 מיליון נוסעים בשנה, עם 140 שערים ושלושה טרמינלים, בנינו כיסוי אלחוטי, מבוסס LTE, והבאנו לשיפור משמעותי ביעילות התפעול. בנוסף, את נמל קוטקה בפינלנד רישתנו עם מצלמות וידיאו למעקב, לבקרה ולתפעול יעיל של המכולות".
אפל דיבר גם על אחד המושגים החמים ביותר בתעשייה – הדור החמישי. "התעשייה מאוד מושפעת מכך ואנחנו, בנוקיה, ממוצבים במירוץ הזה במקום טוב", ציין.
"מיכון ודיגיטליות - רכיבי מפתח בעולם הרכבות"
די ליברטו אמר ש-"מיכון ודיגיטליות הם רכיבי מפתח בעולם הרכבות, כי הם מביאים להמרצת השירותים. רכבות נוסעות באופן בטוח יותר ומדויק יותר ככל שמצמצמים את הממד האנושי שמתפעל אותן".
"נוקיה מספקת לתחום מגוון פתרונות: טיפול בביג דטה, הגנת סייבר, בינה מלאכותית לטובת ייעול שירותים, ומערכות ניידות. אנחנו 'טוחנים' את הנתונים המתקבלים מהחיישנים, אוספים ומנתחים אותם, ובכך משפרים היבטים שונים בפעילות הרכבות. עוד אנחנו מסייעים לחברות הרכבות להרחיב את הכיסוי התקשורתי, כי על בסיסו הרכבות יכולות להציע לנוסעים עוד שירותים ולשפר את חוויית הנסיעה. הנתונים צריכים להיות מאובטחים ומאומתים, וכך ניתן להפיק מהם יותר", ציין די ליברטו.
"ערכנו באירופה 80 פרויקטי ICT בחברות רכבות, נמלי תעופה וים", אמר. "היעד הוא להגיע למצב בו יש פחות נהגים בכביש ויותר נוסעים ברכבת, ושברכבת תהיה כמה שפחות עבודה לנהג - זה נכון גם תפעולית וגם בטיחותית. תקשורת העתיד בעולם התחבורה תהיה מבוססת בחלקה על לוויינים, יהיה שימוש בערוצי רדיו חדשניים, הדור הרביעי ישודרג והדור החמישי ייכנס".
[caption id="attachment_293473" align="alignnone" width="600"] עמנואל די ליברטו, ראש תחום תחבורה בנוקיה לאזור EMEA. צילום: יח"צ[/caption]
"המטרה היא לשפר את תפעול התחבורה ולעשות אותה חכמה", הוסיף. "זה ייעשה בעזרת הכנסת תקשורת חכמה, בינה מלאכותית, מערכות שו"ב, ניטור, ניתוח מידע מחיישנים, רובוטים שיסייעו לתחזוק תכלי התחבורה, רחפנים שיעזרו בניטור מסילות ודרכים לצד הווידיאו, ניתוח וידיאו בזמן אמת מבוסס בינה מלאכותית, ביזור החוזי, בניית שרשרת ניתוח עם יכולת גידול ומודולריות, והטמעת ארכיטקטורה פתוחה לטובת 'הבא את האלגוריתם הפרטי שלך'".
הוא דיבר גם על היבט הסייבר ואמר כי "הדיגיטל בתחבורה מביא הזדמנויות אבל איומים, וחשוב לטפל בהיבטי הגנת הסייבר כבר בתחילת כל פרויקט. רכבת היא תשתית קריטית ולכן צפוי שיהיו עליה מתקפות סייבר".
די ליברטו סיכם באמרו כי "ה-ICT (טכנולוגיות תקשורת ומידע - י"ה) וה-OT (טכנולוגיות תפעוליות - י"ה) מתמזגים ל-IOCT".
20/06/19 11:24
6% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ברונלו קוצ'ינלי הוא מעצב אופנה האהוד על עשירי העולם בכלל ובכירי תעשיית ההיי-טק מעמק הסיליקון בפרט. לפני מספר שבועות הוא אירח באיטליה - בכפר הקטן שבו הוא חי ושבו פועלים גם המפעל שלו ומרכז מבקרים למותג, סולומיאו שמו - קבוצת בכירי טכנולוגיה. אלא שבתיעוד מהאירוע הופיעו בכירות שנראו כשתולות בתמונה שטופלה בפוטושופ.
התמונה המדוברת צולמה בווילה של קוצ'ינלי, שהזמין חבורה של מנהלי היי-טק ל"סימפוזיון על הנשמה והכלכלה". המייסד-שותף של לינקדאין, ריד הופמן, ודרו יוסטון מדרופבוקס, למשל, נכללו במתארחים, וכך גם דיק קוסטולו מטוויטר. באירוע השתתף גם האיש העשיר בעולם, ג'ף בזוס מנכ"ל ומייסד אמזון, שלא תועד בתמונה.
קוצ'ינלי העלה לחשבון האינסטגרם שלו צילומים, שבהם תועדו המבקרים הנכבדים, כחלק מדיווח מטעמו על האירוע. תמונות שונות מאותו מפגש גם התפרסמו במגזין GQ, שסיקר את הכינוס, וראיין את קוצ'ינלי, בניסיון להבין את מקור ההתאהבות של עמק הסיליקון בו. LMAO THEY PHOTOSHOPPED THE WOMEN IN.
(credit to @benjymous for the incredible find via reverse image search and LinkedIn) pic.twitter.com/NzSHT5jO6S
— Ryan Mac (@RMac18) June 12, 2019
לא שאז הבחין העיתונאי ראיין מק מ-BuzzFeed במשהו משונה באחת התמונות. היו בה 15 גברים ו-2 נשים, ודבר מה בנשים הללו תפס את עינו: אחת מהן נראתה מוארת באור שונה מיתר המתועדים ואילו לשנייה הייתה רגל שלא התיישרה עם שאר חלקי גופה.
מק תהה האם הנשים האלו באמת היו במקום בעת צילום התמונה, או שאולי ייתכן - בהתחשב בהיקף השותפות של נשים בטכנולוגיה, ולאור המודעות הגוברת לצורך בשוויון בין המגדרים והצורך של רבים ממנהיגי התחום לפחות להצטייר כעושים את הנכון - שהנשים הללו הוספו לתצלום באמצעות פוטושופ? ובכלל, האם הן אפילו השתתפו בוועידה? האם הן בכלל קיימות?
דובר המעצב הודה והתנצל: "לא הייתה לנו כוונה זדונית"
הבירור חשף כי הנשים שהופיעו בתמונה הן מנכ"לית פיק, רוזוואנה באשיר, ומנכ"לית סאן-רון, לין יוריץ'. שתיהן אכן היו באירוע, שנמשך סוף שבוע שלם, אבל לא התייצבו יחד עם הגברים לצילום המסוים.
לפי דוברו של קוצ'ינלי, מה שקרה הלך כך: "כאשר הבנו שלא צילמנו את כל המשתתפים, הוספנו תמונות של שתי מנכ"ליות שנלקחו מוקדם או מאוחר יותר באותו סוף שבוע". הוא סיכם ואמר ש"לא התכוונו לעשות עניין ולא הייתה לנו כוונה זדונית בכך ואנחנו מצטערים".
GQ הסיר את התמונה מאז ההודעה, והכריז שהיא "לא עמד בסטנדרטי העריכה". התמונה גם הועלמה מחשבונו של קוצ'ינלי באינסטה.
אמנם מדובר בתרמית לא ראויה אבל ההסבר הזה, בהנחה שהוא נכון ושאכן היו נשים במפגש, מצביע בעיקר על השינוי התפישתי וההבנה הרווחת שחייבים יותר נשים בהיי-טק ובכירות בעמק הסיליקון. עכשיו רק נותר לקוות שאלו יגיעו לשם דרך עתודות לימודיות, יצורפו לחברות בזכות כישורים מוכחים ופתיחות מטעם המגייסים ויקודמו לניהול באופנים לגיטימיים, כך ששיוויון יווצר באופן כשר וריאלי ולא רק למראית עין.
20/06/19 12:26
6% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"אלה הם זמנים נהדרים להיות מנהלי פרויקטים, מאחר שאנחנו נמצאים בתקופה של שינוי. לא משנה באיזו תעשייה מנהלי הפרויקטים עובדים, בכל מקום יש להם הזדמנות להוביל קדימה בתקופה הנוכחית, של שינוי והתחדשות, בתקופה בה נכנסים לתוקף טכנולוגיות ורעיונות חדשים", כך אמרה לואן פיקארד, חברת הנהלת עמותת מנהלי הפרויקטים PMI.
פיקארד אמרה את הדברים כשחתמה את הכנס השנתי ה-23 שערכה PMI ישראל - העמותה לניהול פרויקטים בישראל. הכנס, שמשך אליו מאות רבות של חברי העמותה, שמילאו מקיר לקיר את אולם הכנסים ב-LAGO שבראשון לציון, נערך בהפקת אנשים ומחשבים וציין יובל לעמותה העולמית.
לדבריה, "אני גאה להגיע לכאן כנציגת PMI כשהיא חוגגת את שנתה ה-50. העמותה מובילה את השינויים שעוברים על עולם ניהול הפרויקטים. אני מתפעלת ממה שכבר השגנו, אבל מתפעלת עוד יותר כשאני יודעת מה עוד מחכה לנו בשנים הבאות. כחברת הנהלת PMI, אני מבקרת במקומות רבים בעולם, ובכל מקום מרגישה שהגעתי הביתה, כי לא משנה לאן מגיעים, בסופו של דבר האנשים הם אלה שעושים את ההבדל. אנחנו, מנהלי הפרויקטים, אנשים מקצוענים, אבל קודם כל אנשים, והקשרים בינינו הם אלה שעושים אותנו מיוחדים ומאפשרים לנו להוביל פרויקטים גדולים וחדשניים. צריך לשמור על זה".
"הבינה המלאכותית תוביל לשינוי משמעותי בתוצאות העסקיות"
פיקארד הוסיפה בהמשך להתייחס לשינוי הגלובלי בעולם הארגוני, שבא לידי ביטוי בעיקר בטרנספורמציה הדיגיטלית שהם עוברים. "ה-'שיבוש' הטכנולוגי ניכר בכל שטח, בכל תחום ובכל תעשייה", אמרה. "91% מהארגונים מציינים שהם עוברים 'שיבוש' במידה כזה או אחר בגלל טכנולוגיה חדשה, ובמקביל צומחים מרכזי חדשנות ופיתוח במקומות כמו ישראל, שמשגשגת והופכת לאחד ממרכזי החדשנות המובילים בעולם. כאן, כמו גם במקומות אחרים, משקיעים רבות ברעיונות שיהפכו לעתיד שלנו", טענה.
היא ציינה את ההערכות שלפיהן כ-85% מהעבודות שיהיו זמינות עד 2030 עדיין לא הומצאו כלל - וזה אחד ההיבטים הכי חשובים של החדשנות. "הדבר נובע מכך שהשימוש בבינה מלאכותית הולך וגדל, ובהתאם ההשפעה שלה על חיינו", אמרה.
"יש כאלה שיכולים לראות בבינה מלאכותית איום, אבל לדעתי היא מביאה עמה הזדמנות גדולה, ואנחנו צריכים לאמץ אותה וטכנולוגיות חדשות אחרות כדי להוביל לשינוי משמעותי בתוצאות העסקיות. לא צריך להתייחס לטכנולוגיות פורצות דרך כאיום, אלא לאמץ אותן ולשפר את היכולות, ולא צריך לפחד מטכנולוגיה, כי היא יכולה לעזור לבצע את העבודה באופן יעיל יותר ומספק יותר. מומלץ לארגונים ומנהלים להתרכז בנושאים שהם יכולים לקדם במידה הרבה ביותר", הסבירה פיקארד.
מה זה PMTQ?
בדבריה הציגה פיקארד מונח חדש שמנהלי פרויקטים צריכים להתייחס אליו, לדעתה. "אנחנו בעידן דיגיטלי וזה אומר שעל מנהלי הפרויקטים לאמץ יכולות מתאימות באספקת הפרויקטים שלהם. זה אתגר לרכז את המאמצים עם כל הטכנולוגיות הללו וקשה להיות מומחה בכל הגישות. לכן, על מנהלי הפרויקטים לשאול את עצמם מהו ה-PMTQ שלהם", אמרה.
לדבריה, PMTQ הוא היכולת של מנהל הפרויקטים לאמץ, לנהל ולהשתמש בטכנולוגיה בהתאם לארגון שבו הוא מפתח פרויקטים, ולהפעיל אותה בהתאם לצרכים שלו. "לא מדובר ביכולות טכנולוגיות בלבד", ציינו פיקארד, "אלא גם לדעת מתי טכנולוגיה היא התשובה ואיזו טכנולוגיה - מתי צריך אולי שיודע בלוקצ'יין ומתי מומחה DevOps. לפעמים אנשי הטכנולוגיה, ובהם מנהלי הפרויקטים, לא ידעו עם מה הם צריכים להתמודד, אבל לבצע בכל זאת את ההתמודדות, לאמץ את הטכנולוגיה, לא לפחד ממנה ולא למצוא סיבות לא להשתמש בה".
20/06/19 14:31
6% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חברת אבטחת המידע הישראלית צ'קמרקס, שמציעה פתרון לאבטחת אפליקציות, מתכוונת לגייס עד סוף השנה 100 עובדים, מחציתם בישראל והיתר לסניפיה באירופה - כך היא הודיעה באחרונה. אלה יצטרפו ל-550 העובדים הקיימים של החברה.
בארץ, רוב המשרות מיועדות עבור מרכז הפיתוח של החברה ברמת גן והיתר - לתפקידי מכירות. בין השאר, צ'קמרקס מחפשת מפתחי תוכנה, חוקרי אבטחת אפליקציות, אנליסטים של אבטחת אפליקציות ומהנדסי אוטומציה. לסניפיה באירופה -בפורטוגל, צרפת, גרמניה, אוסטריה, בריטניה ועוד - היא מחפשת אנשי מכירות ופיתוח, באסיה - מכירות, ובארצות הברית עובדי שיווק, מכירות ופיתוח.
כדי להכיל את הצוות שלה בארץ, כולל העובדים החדשים שייקלטו, שכרה החברה שטח משרדי נוסף של 2,007 מ"ר, המשתרעים על קומה וחצי נוספת במגדל אטריום ברמת גן, שבו יושבים המטה ומרכז הפיתוח העיקרי של החברה - על פני חמש קומות בסך הכל.
בשנה שעברה גייסה צ'קמרקס כ-200 עובדים ובמחצית הראשונה של השנה הנוכחית, שעומדת לפני סיום - 156, מתוכם 86 ברבעון הראשון של השנה ו-70 ברבעון השני. המכירות שלה אשתקד עמדו על יותר מ-100 מיליון דולר והיא צמחה בשנים האחרונות בכ-50%.
צ'קמרקס הוקמה ב־2006 ויש לה יותר מ-1,400 לקוחות אנטרפרייז גלובליים, בהם חמש מ-10 חברות התוכנה הגדולות בעולם, ארבעה מהבנקים הגדולים בארצות הברית, גופים ממשלתיים ורבות מחברות הפורצ'ן 500.
התרעות על פרצות אבטחה כבר מכתיבת שורות הקוד הראשונות
לעומת שחקניות רבות בשוק אבטחת האפליקציות, שמתמקדות בשלב מסוים בתהליך פיתוח התוכנה (SDLC), הפלטפורמה האוטומטית של צ'קמרקס מגלה ומתריעה על פרצות אבטחה בתוכנה לאורך כל שלבי הפיתוח - כבר מכתיבת שורות הקוד הראשונות ועד לשלב הבדיקות. בחברה אומרים שדבר זה חוסך משאבי זמן וכסף רבים לארגונים. הגישה של החברה מספקת לכל מפתח את הכלים לעבוד באופן מאובטח ולתקן את הקוד מפרצות אבטחה עוד מראשית התהליך, ומאפשר למנהלים להבין טוב יותר מה מצב האבטחה של התוכנה שבאחריותם.
לדברי עמנואל בן זקן, מנכ"ל צ'קמרקס, "הצמיחה המהירה היא אינדיקציה להתפתחות המסיבית של שוק אבטחת האפליקציות. הגידול המהיר שלנו פותח מגוון אפשרויות בפני עובדים חדשים ו-ותיקים כאחד, הן בצוותי הפיתוח והן במעבדות המחקר, עם ידע עצום ועומק טכנולוגי".
20/06/19 16:43
6% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
סיפורה של התמונה הקבוצתית של גבירי ההיי-טק מעמק הסיליקון אליה הוספו בפוטושופ נשים על מנת לתת ייצוג הולם גם למין הנשי בהעדרו מהתמונה המקורית, משעשע ועצוב כאחד. מצד אחד, יפה שהייתה מודעות לאותו אדם שהחליט על הוספת הנשים בעיבוד ממוחשב לתמונה לחשיבות העניין. לכך שתמונת בכירים מאירוע מכובד ורב רושם שכזה, של מעצב על לברנז'ת ההיי-טק העולמית מעמק הסיליקון,ללא כל אישה, תבלוט בסרות טעם ואינה "פוליטיקלי קורטית", אבל מצד שני, למה היה כל כך קשה לשלב נשים ברגע האמת של צילום התמונה? הרי ככל הידוע, היו באותו אירוע ססגוני נשים, אלא שהן פשוט הסתובבו במקום אחר באותו רגע קריטי...
ואולי נתון זה מלמד גם הוא על הדרת הנשים מהשיח הגברי ששרר באותו אירוע. האם כל אותן נשים שנכחו במקום הלכו יחד לחדר אחר, ולא היו עם הגברים? האם הן נעלמו לשיח אחר משלהן בו הרגישו יותר נח? אולי היה להן יותר נושאי שיחה אחרים ביניהן מאשר עם הקליקה הגברית שבטבעיות התגבשה לצילום אותה תמונה?
אנחנו היינו בסיפור כזה קודם
אם נחזור לחלק החיובי והמעודד שבסיפור, לפיו כאמור התגלתה לפחות מודעות לחשיבות שילובן של נשים בתמונה, גם אם באופן מלאכותי, זכורה בהקשר זה היטב התמונה המדוברת של אנגלה מרקל, קנצלרית גרמניה, במהלך ביקורה בישראל בדיוק לפני שנה. מרקל נפגשה עם 25 מבכירי צמרת ההיי-טק הישראלי והצטלמה עימם לתמונה קבוצתית. כמובן שאף לא אישה אחת נכחה באירוע, כך שהוספת אי אילו דמויות נשיות לתמונה בפוטושופ הייתה הזוייה עוד יותר מהמקרה הנוכחי. כאן, כאמור, לפחות היו נשים בסביבה. מרקל, לא התבלבלה, ומשהרגישה כנראה לא בנוח מהסביבה הגברית שהקיפה אותה, אף העירה כי "היה נחמד לו בפעם הבאה יהיו פה גם נשים".
ומילה על פוטושופט: אם רק היה מוסרי יותר לעשות שימוש ככל העולה על רוחנו בפוטושופ, בלי יכולתה של טביעת עין מקצועית לעלות עלינו, אולי היינו משלבים לא רק נשים בהיי-טק, אלא גם יותר ערבים, חרדים, בעלי מוגבלויות. אולי היינו מייפים עוד יותר את המציאות, לפחות למראית עין.