הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
25/08/19 14:36
18.52% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
השמים הפתוחים, טיסות הלואו-קוסט והמעבר המתמיד של ענף התיירות לדיגיטל הביאו בתורם לרתיחה של ממש בשוק מנועי החיפוש בתיירות - מנועים לחיפוש חדרים, דירות ובתי מלון, חבילות נופש וכמובן מנועים לחיפוש טיסות. במטרה ללכוד את הקליק הבא של הצרכן, מציעים מנועי החיפוש שלל חידושים להנגשת חבילות הטיסה בצורה האטרקטיבית ביותר ללקוח הקצה.
[caption id="attachment_297934" align="alignnone" width="600"] צילום: יח"צ[/caption]
בימים אלה מושק אתר cheapflights.co.il, שהוא מנוע חיפוש מתקדם להשוואת מחירי טיסות בין מגוון אתרים בארץ ובעולם. האתר מותאם במיוחד לישראלים, עם ממשק בעברית (בקרוב גם בערבית), ומבטיח את הטיסות הזולות ביותר בחיפוש מהיר אחד, באופן אובייקטיבי ושקוף למשתמש. היזמים ומייסדי האתר הם יניב פרנקל וגיא כהן, שניהם אנשי תיירות עם ניסיון של יותר מ-20 שנה בתחום הטכנולוגי בתיירות, בעולמות המשלימים זה את זה. פרנקל, מהנדס בהיי-טק לשעבר, פעיל כבר עשור כיזם דיגיטל בתעשיית ה-travel tech, ובשנים האחרונות מנהל את חברת (TMD (Travel Media Direct שבבעלותו, המפעילה כמה אתרי השוואת מחירים בינלאומיים, בדגש לקהל בארה"ב. גיא כהן, עד לאחרונה מנכ"ל סברה ישראל, שאותה ייסד וניהל במשך שני עשורים, מביא איתו ניסיון רב בתשתית טכנולוגית עבור סוכני התיירות המסורתיים. השותף השלישי וסמנכ"ל הטכנולוגיות (CTO) הוא גיל ארנשטיין, טכנולוג בכיר יוצא 8200.
[caption id="attachment_297935" align="alignnone" width="600"] מייסדי Cheapflights. מימין: גיל ארנשטיין, יניב פרנקל, גיא כהן. צילום: נטע גפני[/caption]
אתרים בינלאומיים גדולים וסוכנים מקומיים קטנים עם מחיר תחרותי
Cheapflights.co.il, שפועל בטכנולוגיית meta-search, יציג למשתמשים מגוון מחירים מתוך אתרים בכל הגדלים, החל מהבינלאומיים והישראליים הגדולים ביותר ועד לסוכנים ישראלים קטנים, שאינם תמיד נגישים או מוכרים לציבור הישראלי, אך לעתים המחיר שלהם מאוד תחרותי ליעד ספציפי שבו הם מתמחים. מייסדי האתר מתחייבים לשקיפות במחירים, כלומר המחירים שיופיעו ב-Cheapflights.co.il יהיו זהים למחירים באתר המקורי של הגוף המפרסם. בכך מקווים מייסדי האתר לחסוך את הצלבות המחירים המסורבלות בין האתרים השונים ולחסוך ללקוחות זמן וכסף בהזמנת הטיסה. העסקה מתבצעת ישירות בין המשתמש לאתר שבחר, ללא העדפה כלשהי לסוכן או לחברת תעופה. האתר מחובר לעשרות אתרים בארץ ובעולם, מספקי התיירות הגדולים כמו Expedia ו-Priceline, ועד לחברות תיירות ישראליות קטנות, שרוב הישראלים לא מכירים. בעת ביצוע חיפוש הטיסה, המערכת מתחברת אונליין לכל ספקי התיירות ומספקת תוצאות מעודכנות לאותו הרגע. כיוון שמדובר באתר מקומי, לרשות הלקוחות יעמדו נציגים ישראלים בצ'אט חי באתר, במייל, בפייסבוק ואפילו בטלפון, כמעט בכל שעה של היום.
"אנו מספקים למשתמש הישראלי נגישות למקסימום אפשרויות, לרבות שחקנים ישראלים קטנים, שאינם מופיעים באתרים בינלאומיים כמו skyscanner, אבל מאוד רלוונטיים לנוסע הישראלי", מציין פרנקל, "אנו מקווים שיתרונות אלו, לצד הממשק הנוח בעברית, יהפכו את האתר לאופציה מועדפת על הנוסע הישראלי שמחפש טיסות".
לינק לאתר.
25/08/19 09:49
7.41% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אדם שנאשם ברצח של חברתו בדרום מזרח סין נתפס לאחר שתוכנת זיהוי פנים התריעה על ניסיונו לסרוק פנים של אדם מת כשהגיש בקשה להלוואה – כך דווח בעיתון הסיני שיאומן איבנינג ניוז.
לדברי אנשי המשטרה במחוז פוג'יאן, הרוצח בן ה-29, זאנג, נתפס בדיוק כשניסה לשרוף את הגופה בחווה מרוחקת, אבל הם קיבלו הודעה מחברת הלוואות מקוונת לאחר שתוכנת האימות שלה זיהתה כי אין סימנים לתנועות עיניים בפניה של הקורבן.
זאנג חשוד שחנק את חברתו עם חבל בעקבות ויכוח כספי, שבו היא איימה לעזוב אותו. לאחר הרצח הוא נמלט כשגופתה בתא המטען של מכונית שכורה. הוא גם נאשם שהתחזה לקורבן בחשבון ה-WeChat שלה כדי לבקש חופשה ממעסיקיה.
לדברי המשטרה, כשהגיע לעיר מגוריו למחרת, הוא ניסה להגיש בקשה להלוואה באמצעות אפליקציה בשם Money Station, שעושה שימוש בתבונה מלאכותית כדי לאמת את זהות המבקש, שנדרש למצמץ בעיניו תוך כדי התהליך. ואולם הטכנולוגיה, כאמור, לא זיהתה תנועות עיניים.
הכשל בתהליך האימות הוביל את אנשי חברת ההלוואות לערוך בדיקה ידנית של התמונה שצולמה בתהליך האימות, ואז הם ראו "חבורות על פניה של הקורבן וסימן אדום עבה סביב צווארה". תהליך האימות כלל גם זיהוי קולי, ובו זוהה בבירור קול של גבר ולא של אישה. הדיווח שלהם הוביל, כאמור, לתפיסתו.
זאנג נאשם גם, כי גנב מחשבון הבנק של הנרצחת סכום של 2,400 דולר, ושיקר להוריה שהיא "יוצאת לכמה ימים נוספים כדי לנוח".
25/08/19 16:54
7.41% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
הסטארט-אפ הישראלי פורטליקס הודיע באחרונה כי חתם על הסכם שיתוף פעולה עם חברת התחבורה הסינגפורית ComfortDelGro לקידום פתרונות מדידה בטיחותית וטיפול ברגולציה בכל מה שקשור לתכנון רכב אוטונומי. החברה מציעה מערכות שמבצעות סימולציות בהיקפים גדולים, המייצרים תסריטים מגוונים לתקלות ושגיאות בתכנון הרכבים האוטונומיים, שהמשמעות שלהם עלולה להיות אובדן חיי אדם. המוצר של פורטליקס מגלה את הבאגים הצפויים בהפעלת הרכב החכם ובמפגש שלו עם בני אדם - הרבה לפני שהרכב עולה על הכביש.
התאגיד הסינגפורי נחשב לאחד מענקי יצרני הרכבים האוטונומיים והחכמים בעולם. הוא בין המשקיעים בחברה הישראלית, שהוקמה על ידי היזמים יואב הולנדר, זיו בנימיני וגיל אמיד. עד כה גייסה פורטליקס 15 מיליון דולר והיא עומדת בפני סבבי גיוס נוספים, להרחבת השווקים שבהם היא פועלת.
יואב הולנדר, סמנכ"ל הטכנולוגיות וממייסדי פורטליקס, מה בדיוק אתם מפתחים ולמי זה טוב?
"אחת הבעיות שעומדות בפני תעשיית הרכב האוטונומי היא לתת מענה לכמה שיותר תסריטי שגיאות שהרכב יכול לעשות ברגע שהוא עולה על הכביש. אנחנו יודעים עם כמה תרחישים צפויים ובלתי צפויים הנהגים צריכים להתמודד בנהיגה בכבישים. זה נכון על אחת כמה וכמה כאשר מדובר ברכב ללא נהג, שצריך לקבל החלטות מידיות תוך כדי תנועה, על סמך תרחישים שמישהו חשב עליהם.
כלי המדידה המקובל כיום בעולם הרכב האוטונומי הוא כמות הקילומטרים שהוא עשה, ובעקבות הנסיעה מפיקים לקחים ומתקנים. אנחנו מספקים למתכנני הרכבים האוטונומיים או לחברות שמספקות שירותים המבוססים עליהם פתרון שמבוסס על מידע וכיסוי של מאות מיליוני תרחישים שנדרשים כדי לייצר אותם".
כלומר, במילים אחרות, אתם עוזרים למהנדסים לאתר באגים ברכב האוטונומי?
"כן. התפקיד שלנו הוא לעזור למתכננים למצוא את השגיאות, או יותר נכון פתרונות לתסריטים שהם לא חשבו או לא יודעים עליהם, כי את מה שהם יודעים - הם פותרים לבד. אנחנו מעריכים שחוסר הידע שהיה קיים עד כה בתיקון השגיאות ברכבים האוטונומיים הוא אחד המעצורים שמונע את המעבר של התחום לשלב הרבה יותר מתקדם ממה שהוא כיום".
תן בבקשה דוגמה לשגיאה שאיתרתם, שמהנדס הרכב לא חשב עליה.
"יש בלי סוף. המקרים הכי בולטים כבר קרו, למרבה הצער: מכונית אוטונומית של אובר לא זיהתה רוכב אופניים והרגה אותו ורכב הסעות אוטונומי גרם לתאונה בווינה, מסיבות לא ידועות. יש גם דברים יותר פשוטים, כמו איך מתנהג הרכב האוטונומי אם יש פנצ'ר באחד הגלגלים, עצירה פתאומית או מה הוא יעשה במקרה של הולך רגל שחוצה כביש ברמזור אדום".
מה ה-"סוד" מאחורי המערכת שלכם?
"יש לנו מערכת שמבוססת על שפה עילית, שנקראת MSDL. זוהי מערכת גנרית, שתהיה פתוחה לכל אוטומציה חכמה. הכל מבוסס על מערכות כבדות מאוד, שמאפשרות לייצר סימולציות רבות, למשל 100 אלף סימולציות בלילה. אבל אני רוצה להדגיש: החידוש שלנו הוא לאו דווקא בטכנולוגיה, אלא בשיטת המדידה של באגים ברכבים אוטונומיים. עד היום מקובל לחשוב שתיקון הבאגים ברכב האוטונומי מבוסס על כמות הקילומטרים שהרכבים יעברו. אבל זו לא מדידה אופטימלית, כי בסופו של דבר, כל אחד מהקילומטרים שהרכב עובר הוא אותו הדבר. התפקיד של המתכנן הוא לבדוק את הקצוות, את התסריטים הלא צפויים - ואת זה אנחנו עושים".
[caption id="attachment_297971" align="alignnone" width="600"] המערכת של פורטליקס בפעולה. מקור: יח"צ[/caption]
כמה עובדים יש לכם?
"אנחנו צוות לא גדול, אבל רוצים לגייס מתכנתים טובים, בעלי ראש טוב, צעירים ונועזים. כרגע יש לנו 10 משרות פתוחות".
מי הלקוחות שלכם?
"חברות OEM שמייצרות מכוניות וחברות שמפעילות ציי משאיות, שיש להן עניין למנוע כמה שיותר תקלות, חברות ביטוח וחברות שנותנות שירות לעולמות הללו".
האם אתם מציעים פתרונות איך להתגבר על הבאג?
"לא. אנחנו לא עוסקים בפיתוח רכבים אוטונומיים וחכמים. אנחנו בכלל באים מעולם השבבים, וממוקדים בתחום הבינה המלאכותית. המערכות שלנו מציפות למהנדס את הבעיות, ועצם העובדה שהם מגלים אותן מסייע למצוא פתרון".
קיימות דעות שונות לגבי עתיד תעשיית הרכבים האוטונומיים: יש הסבורים שזו תהיה בועה ואחרים טוענים שמדובר במהפכה. מה דעתך?
"מדובר במהפכה, אם כי היא תיקח הרבה יותר זמן ממה שהעריכו בעבר, בין היתר בגלל חוסר היכולת לייצר מספיק תסריטים עבור הרכבים האוטונומיים. יש כבר לא מעט רכבים אוטונומיים בעולם, אבל עדיין בניסויים ובקמפוסים סגורים. כמו כן, החל תהליך של קונסולידציה של חברות בתחום והוא צפוי להתגבר, כי זה עסק לגדולים. כך או כך, ללא ספק, הרכבים האוטונומיים הם תחום שיקרה ועוד איך".
25/08/19 12:30
5.56% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
VMware פרסמה בסוף השבוע תוצאות טובות - הן לרבעון השני והן למחצית הראשונה של שנתה הכספית. בלט לטובה במיוחד הרווח הנקי הרבעוני, שזינק ביותר מפי 7.5 - ליתר דיוק, ב-665%, ועמד על קרוב לחמישה מיליארד דולר - 4.93 מיליארד.
התוצאות עקפו את תחזיות האנליסטים לשתי התקופות. למרות זאת, המשקיעים הביאו לצניחה של קרוב ל-10% בשער המנייה שלה לאחר פרסומן. זאת, בעקבות הודעת החברה על רכישתן של שתי חברות - קארבון בלק, שעוסקת באבטחת נקודות קצה ונרכשה תמורת 2.1 מיליארד דולר, ופיבוטל, שמספקת פלטפורמת ענן לפיתוח תוכנות, תמורת 2.7 מיליארד - רכישה שבוצעה בעסקת מניות. יש לציין שפיבוטל הייתה אחת מחברות הבנות של Dell-EMC,בדיוק כמו VMware, אולם היא ביצעה הנפקה באפריל אשתקד. בשוק חוששים ש-VMware לא תצליח לעכל היטב את הרכישות של שתי החברות, שערכן המשותף עומד על יותר מחמישה מיליארד דולר - כעשירית מערכה של החברה הרוכשת, שעומד על 55 מיליארד.
התחזית של VMware: המשך צמיחה בפעילויות הענן
התוצאות הכספיות מעלות שבמחצית הראשונה של שנתה הכספית גדלו ההוצאות של החברה ב-14.43% ל-3.77 מיליארד דולר וההכנסות עלו ב-12.2% ל-4.71 מיליארד. באחוזים, העלייה בהוצאות גדולה מזו שנרשמה בהכנסות, אולם בסכומים, ההכנסות עלו יותר - ב-522 מיליון דולר, וההוצאות גדלו ב-475 מיליון. הרווח התפעולי החצי שנתי רשם עלייה של 5.27% ל-938 מיליון דולר והרווח הנקי זינק בתקופה זו ב-247.37% ל-5.43 מיליארד.
VMware רשמה ברבעון השני של השנה מגמות דומות: ההוצאות שלה עלו ב-2.75% ל-523 מיליון דולר וההכנסות עלו גם כן ב-12.2% ל-2.44 מיליארד. ההכנסות עקפו את צפי האנליסטים, שחזו שהן יגיעו ל-2.4 מיליארד. מתוך ההכנסות, מכירות הרישיונות רשמו עלייה של 12.33% ל-1.01 מיליארד דולר ומכירות השירותים גדלו ב-12.2% ל-1.43 מיליארד. מנהלי החברה יכולים לחייך גם מהרווח הנקי הרבעוני שלה, שכאמור האמיר ב-664.91% ל-4.93 מיליארד דולר, ומהרווח למנייה, שזינק ב-658.33% ל-12.02 דולר. יצוין כי העליות התלולות ברווחיות, הן ברבעון השני והן במחצית הראשונה, נבעו ממעבר לחבות מס לעומת החזר מס בתקופות המקבילות בשנה הכספית הקודמת.
עוד עולה מהנתונים כי ההוצאות הגולמיות הרבעוניות רשמו עלייה של 19.67% ל-365 מיליון דולר, הרווח הגולמי גדל ב-10.97% ל-2.07 מיליארד והרווח הגולמי השולי עמד על 85.03%. בסעיפים התפעוליים, ההוצאות עלו ב-14% ל-1.55 מיליארד דולר והרווח גדל ב-2.75% וסיים את הרבעון כשהוא עומד על 523 מיליון.
פט גלסינגר, מנכ"ל VMware, סיכם את התוצאות באמרו כי "הצגנו עוד רבעון מוצלח ואנחנו מודיעים על רכישתן של עוד שתי חברות – פיבוטל וקארבון, שמקדמות את מעמדנו בשוק".
זיין רוו, סגן נשיא ומנהל הכספים הראשי של החברה, ציין כי "הצגנו ביצועים כספיים טובים, שמשקפים צמיחה בעולם כולו. אנחנו אופטימיים לגבי העתיד, שכן פעילויות הענן של החברה ימשיכו לצמוח".
25/08/19 13:39
5.56% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ברודקום הודיעה על זמינותה של BlazeMeter Continuous Testing Platform - הפלטפורמה הראשונה בעולם שמופעלת על ידי בינה מלאכותית ומבוססת על קוד פתוח, לבדיקה רציפה ומלאה בקנה מידה ארגוני. NessPRO, קבוצת מוצרי התוכנה של נס, מייצגת בישראל את CA מבית ברודקום.
BlazeMeter Continuous Testing Platform מרחיבה את יכולותיה של Blazemeter בתחום הבדיקה של עומסים וביצועים. היא מוסיפה פונקציונליות משמעותית, ומאפשרת לארגונים לספק חוויית לקוח מעולה ולהגיב להזדמנויות בשוק, תוך חיסכון בזמן ומשאבים. BlazeMeter Continuous Testing Platform בנויה על פלטפורמת קוד פתוח, מונעת סיבוכים, מביאה לאימוץ של בדיקות רציפות ומגבירה את רמת הבשלות של ה-DevOps.
מדובר בפתרון שלם לבדיקה רציפה. הפלטפורמה כוללת פונקציונליות של ממשק משתמש, חוויית משתמש, בדיקות וניטור API, וכן בדיקות ביצועים ושירותים וירטואליים. כלל היכולות משולבות בתהליך עבודה אינטואיטיבי המיועד לצוותים זריזים וגמישים (אג'יליים). השימוש בפלטפורמה הוא בשיטת תוכנה כשירות (SaaS), עם תמיכה בעננים רבים או בענן פרטי. זוהי מערכת קלה לעבודה ואינטואיטיבית, והיא מהווה כלי רב עוצמה המספק יתרון תחרותי.
[caption id="attachment_194345" align="alignnone" width="600"] NessPRO[/caption]
התכונות העיקריות של הפלטפורמה יכולות מקיפות בפלטפורמה אינטואיטיבית אחת - חוסכת זמן בהתקנה, בתחזוקה, באימוץ ובשימוש.
בדיקת חוויית משתמש ב-Web scale, על פי דרישה. הפלטפורמה מריצה בדיקות עומסים וביצועים יחדיו, כדי להבטיח חוויית משתמש ללא רבב באפליקציות אינטרנט ואפליקציות ניידות, שאינן יכולות להיכשל אפילו כאשר משתמשים בהן מיליוני אנשים.
נראות ואנליטיקה, ללא צורך לבצע קונפיגורציה או לתחזק.
הפלטפורמה מעצימה מפתחים באמצעות Mock services או שירותים וירטואליים רבי עוצמה. היא מאפשרת יצירה בעזרת כלי קוד פתוח, מפרטי API או ממשק משתמש ושימוש חוזר, וכן שיתוף בקטלוג וירטואלי.
ניתן לבצע באמצעותה בדיקות וניטור מעקב של API ב-360 מעלות. הפלטפורמה מאפשרת ליצור בדיקות API תוך דקות, באמצעות אותו סקריפט לבדיקה וניטור, תוך מתן אפשרות לצוותים זריזים וגמישים לנטר שירותים ברציפות בייצור.
כל התכונות זמינות כקוד. ניתן לבצע בדיקות בשלב מוקדם (Shift Left), ולהתקדם עם פיתוח גמיש וזריז, באמצעות ממשק משתמש המאפשר טרנספורמציה של מרכז המצוינות (CoE), תמיכה זריזה וגמישה, ותמיכה ב-DevOps. "עסקים צריכים לספק חדשנות מהר יותר, מבלי להתפשר על האיכות, על מנת לספק חוויית לקוח יוצאת דופן. מתודולוגיות מסורתיות וכלים מדור קודם אינם יכולים לעמוד בקצב של צוותים זריזים וגמישים. BlazeMeter Continuous Testing Platform מסייעת לארגונים לבצע בדיקות בשלב מוקדם – Shift Left, ומאפשרת למפתחים ליצור קוד בגישת Quality by Design, תוך מניעת ליקויים יקרים ובאמצעות אוטומציה של בדיקות הנעזרת בבינה מלאכותית", אמר אשוק רדי, סגן נשיא בכיר ומנכ"ל חטיבת התוכנה הארגונית בברודקום.
BlazeMeter Continuous Testing Platform זמינה עתה. למידע נוסף לחצו כאן.
25/08/19 15:16
5.56% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שם ותפקיד: עידן פינטו, מייסד שותף ו-COO בחברת הסטארט-אפ Syte, אשר פיתחה מנוע חיפוש ויזואלי לעולמות ה-Fashion Tech, האופנה והעיצוב, המאפשר מציאת פריטים וקנייה של מוצרים בעזרת תמונה.
לאן אתה מתכוון לצאת לחופשה השנה? אנחנו מאוד אוהבים לטייל בארץ, אבל הפעם טסים לחו"ל - לתאילנד.
באיזה הרכב ? משפחתי. אני וזוגתי + ילד.
לכמה זמן ? 10 ימים.
[caption id="attachment_297945" align="alignnone" width="600"] עידן פינטו, Syte. צילום: יח"צ[/caption]
מהו סוג הטיול? כשנוסעים לתאילנד חייבים לשלב קצת בטן גב וליהנות מהשקט והיופי מסביב, אבל אני לא מסוגל לוותר על טיולים בטבע.
מה אתה אוהב לעשות בחופשות שלך? אנחנו בעיקר נהנים מטיולים בטבע ומהחופים, ומשלבים קצת אטרקציות ופעילויות משפחתיות. אני מאוד אוהב לבקר במדינות רחוקות ולהכיר תרבויות אקזוטיות וחדשות.
תן המלצה על היעד האהוב עליך ביותר: היעד האהוב עליי הוא תאילנד. זה שילוב מושלם של טבע מדהים, חופים יפהפיים ונקיים ואוכל מעולה.
25/08/19 16:11
5.56% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
רז ברטוב (42) מונה לסמנכ"ל טכנולוגיה וחדשנות בביטוח ישיר, ויחליף במהלך אוקטובר את יבגני וולפין, בכפוף לאישור רשות שוק ההון למינוי.
ברטוב הוא בעל ניסיון רב בהובלת יחידות טכנולוגיות ועסקיות של מאות עובדים והובלת פרויקטים מורכבים. במסגרת מינויו יהיה ברטוב אחראי על אגף הטכנולוגיה והחדשנות. בתחומי אחריותו יהיו, בין השאר, גיבוש אסטרטגיית IT בהיבטי חדשנות, פיתוח תשתיות טכנולוגיות תומכות יעדים עסקיים וקידום השירותים הדיגיטליים ללקוחות. ברטוב הוא בוגר תואר ראשון במדעי המחשב מאוניברסיטת תל אביב ותואר שני במינהל עסקים בתוכנית מנהלים מאוניברסיטת בר אילן.
ברטוב מילא שורה של תפקידים בקבוצת פרטנר תקשורת, כאשר בתפקידו האחרון כיהן כסמנכ"ל טכנולוגיה ומידע בקבוצה.
קובי הבר, מנכ"ל ביטוח ישיר: "הטכנולוגיה היא התשתית שעליה הוקמה ביטוח ישיר ובזכותה הגיעה לעמדת מובילות ולהישגים רבים. אני משוכנע שהצטרפות ברטוב תוסיף להצלחה הזאת ותסייע לנו לפרוץ גבולות, לשמור על המובילות ולשרת את הלקוח בכל פלטפורמה אפשרית".
25/08/19 17:11
5.56% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
דיון ווייסלר, מנכ"ל HP, וליתר דיוק .HP Inc, עוזב את תפקידו - כך הודיעה החברה בסוף השבוע. העזיבה תתבצע בפועל ב-1 בנובמבר הקרוב. את מקומו יחליף אנריקה לורס, ראש חטיבת עסקי ההדמיה וההדפסה בחברה.
ווייסלר שימש כמנכ"ל החברה מאז הפיצול של HP לחברת התוכנה HPE ולחברת המחשבים האישיים והמדפסות .HP Inc. הוא הצטרף ל-HP ב-2012 וכעת עוזב, לדברי החברה, "בשל בעיות בריאות משפחתיות", שאותן היא לא פירטה. בשיחה עם כתבים ומשקיעים אמר ווייסלר כי ההחלטה הזו הייתה "הבחירה הכי קשה בחיי".
"בשיחותיי עם עובדים בחברה, אני אומר תמיד שיש לשים בראש סדר העדיפויות את המשפחה", ציין. "כעת עליי להקשיב לעצה של עצמי. לכן, אחזור לאוסטרליה לטפל בעניין המשפחתי בריאותי הזה".
ווייסלר יישאר בחברה עד ינואר 2020 ויסייע לחילופי ההנהלה. הוא ימשיך להיות בדירקטוריון החברה כמה חודשים נוספים, עד לפגישה הקרובה עם בעלי המניות של HP.
הרחיב את פעילות החברה לעולמות חדשים
במהלך תקופתו כמנכ"ל, לצד פעילויותיה המסורתית של החברה בעולמות המדפסות וההדמיה, ווייסלר ניתב את HP לפעילות בעולמות חדשים, דוגמת רכיב כשירות (Device as a Service) והדפסה בתלת ממד. "ארבע שנים לאחור (עם פיצול HP - י"ה)", אמר ווייסלר, "רבים פקפקו בנו, אבל אני לא הייתי אחד מהם. כעת אין כבר פקפוק (בהצלחת החברה - י"ה). המצאנו את החברה מחדש. הגדלנו את תזרים המזומנים והרווחים במיליארדי דולרים במהלך 15 הרבעונים האחרונים. לטעמי, HP מצויה במצב מצוין".
לורס, ששימש כנשיא חטיבת ההדפסה וההדמיה מאז הפיצול, נבחר פה אחד לתפקיד המנכ"ל על ידי הדירקטוריון. הוא עובד ב-HP מזה שלושה עשורים והחל את דרכו בה כמהנדס. ווייסלר אמר על מחליפו כי "לורס עבד בכל חלק בחברה - מחשוב אישי, הדפסה, עסקים תעשייתיים ושירותים. יש לי ביטחון מלא בו ובהנהלת החברה - ביכולתו לקחת אותה לשלב הבא של הצמיחה".
לדברי לורס, הוא יפעל בשתי רגליים: המשך הפעילות בעולמות המחשוב האישי וההדפסה, לצד פעילות בעולמות תוכן שנמצאים בצמיחה ושיש בהם הזדמנויות עסקיות חדשות.