10:01:00 | ◀︎ | פנדו פותחת שנה: מסיבת חוף עם יום הולדת בהפתעה | |
17:00:33 | ◀︎ | נשים ומחשבים: רתם בתרון, לייטריקס |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
20/09/19 10:01
66.67% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בחברת פנדו (Pendo), המפתחת פלטפורמה לשיפור חוויית המשתמש עבור מנהלי מוצר, הקדימו לציין את ראש השנה וכבר יצאו עם העובדים לחגוג. באירוע, שנערך על שפת הים, נהנו כולם מפעילות ימית אתגרית חוייתית בהדרכתם של נערים ונערות מארגון "זיו נעורים", המסייע לבני נוער בסכנת נשירה ממערכת החינוך ולאוכלוסיות בעלי צרכים מיוחדים.
העובדים, ששמחו להתרחק מהמחשב לכמה שעות, נהנו משיעורי סאפ, גלישת גלים ומשחקי חוף. עבור מי שהעדיפו קצת בטן גב המתין גם אוהל מהודר, מאובזר בפינות ישיבה, כולל מבחר של שתייה ונשנושים, והכי חשוב בים – שש בש.
[caption id="attachment_299788" align="alignnone" width="600"] עובדי פנדו נהנים משש בש על החוף. צילום: יח"צ[/caption]
שיא האירוע נרשם בחגיגות הפתעה ליום ההולדת של אסתר אדל, Technical success engineer, שחגגה 40 קייצים בדיוק. הקולגות פינקו אותה בעוגה ושרו לה מחרוזת שירי יום הולדת מכל הלב.
[caption id="attachment_299789" align="alignnone" width="595"] יומולדת שמח לאסתר אדל (במרכז). צילום: יח"צ[/caption]
האתנחתא מול הים הגיעה אחרי עבודה מאומצת ביותר של כל הצוותים בשבועות האחרונים, כהכנה לקראת הכנס המרכזי של החברה, המכונה "Pendomonium" , שנערך השבוע בראלי, צפון קרולינה, שהופך למרכז ההיי-טק הגדול ביותר בארה"ב מחוץ לעמק הסיליקון, שם מבוססים גם משרדי הנהלת החברה.
הכנס המקצועי, שנערך זו השנה השלישית ברציפות, מרכז אליו את קהילת מנהלי המוצר המובילים מכל צפון אמריקה, ומציע סדנאות והרצאות של אנשי המפתח המובילים בתעשייה. בין הדוברים בכנס היה גם דן אריאלי, פרופסור ישראלי לכלכלה התנהגותית, סופר ויזם, שנתן הרצאה בנושא הכוחות הרבים והשונים שמשפיעים עלינו ומניעים אותנו לפעולה או מעכבים אותנו, והסביר איך הבנה שלהם עשויה לסייע בעיצוב מוצר טוב יותר, שיגביר את מעורבות המשתמשים.
ציפי צפתה, נצפתה, נזכרה שהיא לא יודעת לשחות, וחזרה מלאה חול כדי לדווח.
20/09/19 17:00
33.33% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שם: רתם בתרון.
תפקיד: ראש מחלקת אסיה.
ותק בתפקיד: שמונה חודשים בלייטריקס.
תפקידים קודמים: קצינת סחר בנספחות הכלכלית בבייג'ינג, שגרירות ישראל בסין; מומחית שפה סינית, גוגל ישראל.
השכלה/שירות צבאי: תואר ראשון במזרח אסיה ובלשנות, אוניברסיטת תל אביב; תואר שני ביחסים בינלאומיים, אוניברסיטת רנמין, בייג'ינג סין (תואר בתכנית סינית); ראשת צוות וחוקרת ב"ר, יחידת 8200.
משפחה: בן זוג - עמנואל (לא נשואה), עובד בהיי-טק בחברת ריסקיפייד, אח ואחות צעירים - אח גם עובד בתחום ההיי-טק ואחות לומדת הנדסת מכונות.
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? התפקיד שלי בצבא כלל בתוכו הרבה מאוד אלמנטים טכנולוגיים וכבר אז הבנתי שאני מאוד אוהבת את העולם הזה. הרקע שלי באסיה בכלל ובסין בפרט גרם לי לרצות למצוא מקום עבודה שבו אוכל לשלב בין שני העולמות.
התפקיד הראשון שלי בגוגל, אחרי התואר הראשון, כלל הרבה עבודה טכנית ואנליטית ואילו התפקיד השני בשגרירות ישראל בסין הביא התמקצעות בעולם העסקי יותר, בין סין וישראל. לאחר שני התפקידים האלה ידעתי שאני רוצה להתמקד בלפתח חברה ישראלית באסיה, בעזרת הקשרים וההכרויות שבניתי, וכך הגעתי ללייטריקס.
האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה? לרוב ניתן לראות שיש הרבה פחות נשים מגברים במשרות מסוימות בתעשייה - תפקידים הכוללים ניהול, כמו גם משרות פיתוח. אני שמחה וגאה לעבוד בחברה שבה יש ניסיון בלתי פוסק לגבור על האפליה הזו.
האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה? לשמחתי עוד לא יצא לי להתקל באופן אישי באפליה על רקע היותי אישה. תמיד קיבלתי תמיכה והוקרה מהמעסיקים לאורך הקריירה שלי, בגלל היכולות המקצועיות שלי וללא כל אפליה.