11:16:42 | ◀︎ | ההייטקיסט המטייל נתקף גאווה כחול לבן | |
15:06:21 | ◀︎ | אחרי עשור: ביל מק'דרמוט, מנכ"ל סאפ – פורש |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
11/10/19 11:16
63.64% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בימים אלה מודיעה אל על, כי לאחר 48 שנים שבהן פעלו מטוסי ג'מבו מדגמים שונים בחברת התעופה, פעילות הצי מגיעה לסוף דרכה. לרגל ציון הדרך בסיום הפרק בהיסטוריה של התעופה הישראלית, ורגע לפני הדממת המנועים, מזמינה החברה את חברי מועדון הנוסע המתמיד להשתתף בטיסה המסחרית האחרונה של מטוס הג'מבו, הבואינג 747, הידוע בכינויו "מלכת השמים". אל על תיפרד ממטוסי הג'מבו בטיסה חגיגית ומיוחדת לרומא, אשר תמריא מנתב"ג ביום שישי, ה-1 בנובמבר 2019, ומרומא לנתב"ג בדרכה חזרה ביום ראשון, ה-3 בנבמבר. חברי מועדון הנוסע המתמיד של אל על יוכלו לרכוש כרטיס טיסה בתעריף נקודות מיוחד ולקחת חלק בהיסטוריה. טיסת אל על LY1747 מרומא לתל אביב צפויה להיות הטיסה המסחרית האחרונה של חברת אל על במטוס 747-400 , לטוס בנתיב מיוחד ותתארך בכשעה וחצי ביחס לטיסה רגילה בנתיב זה. את כרטיס הבונוס הלוך ושוב במחלקת העסקים ניתן לקבל בתמורה ל-747 נקודות, או טיסה במחלקת תיירים בתמורה ל-400 נקודות. המחירים כוללים כבודה, הושבה ומיסי נמל.
[caption id="attachment_300943" align="alignnone" width="601"] יצא לגמלאות. ג'מבו 747 של אל על. צילום: יוחאי מוסי[/caption]
עשה היסטוריה
מטוס הג'מבו ה-747-200 הראשון של אל על נחת לראשונה בישראל במאי 1971 והתקבל בטקס ממלכתי שנכחו בו ראשת הממשלה דאז - גולדה מאיר, שר התחבורה - שמעון פרס, יו"ר אל על - משה כרמל, ונשיא אל על - מרדכי בן-ארי. בתקופת מבצע "שלמה", במאי 1991, גאים באל על לספר, כי מטוס 747 של החברה שבר שיא גינס כאשר הטיס ארצה כ-1,087 עולים מאתיופיה (על המטוס עלו באדיס אבבה כ-1,084 נוסעים, אולם 3 תינוקות שנולדו על המטוס העלו את מספר העולים ל-1,087). מטוסי ה-747 חנכו נתיבי טיסה רבים מישראל לראשונה, בהם נתיבי החברה לבייג'ינג - סין (1992), למומביי – הודו, ולבנגקוק - תאילנד (1993).
ג'מבו - אאוט, דרימליינר - אין
מטוסי ה-747-400 האחרונים של אל על הוחלפו, כאמור, במטוסי 787 דרימליינר חדשים. לאחרונה נחת מטוס "ירושלים של זהב" של אל על, הדרימליינר ה-12 במספר של החברה, בשדה התעופה בן גוריון, לאחר שטס בגובה נמוך מעל העיר ירושלים ואפשר לתושבי העיר להיות הראשונים לראותו מקרוב כשחלף מעל אזורים מרכזיים ובהם הר הרצל, בניין הכנסת, גן סאקר, טחנת הרוח במשכנות שאננים, מעלה אדומים ושכונת עין כרם. המטוס, שסימונו4X-EDM , הגיע לישראל ממפעל בואינג בסיאטל, ארה"ב, ונקרא "ירושלים של זהב" על שם העיר, וכאות הוקרה ליצירה שחוברה והולחנה על ידי המשוררת נעמי שמר ז"ל. עם הגעת מטוס "ירושלים של זהב", צי מטוסי הדרימליינר 787 של אל על מונה כעת 12 מטוסים מדגם 787-9 מתוך 16 שצפויים להיות בסך הכל בצי עד שנת 2020. מטוסי הדרימליינר מופעלים בנתיבי החברה הישירים לניו יורק ולניוארק, ללוס אנג'לס, למיאמי, ללאס וגאס, לסן פרנסיסקו, לטורונטו, ללונדון, לפריס ולהונג קונג. בהמשך השנה, ועם הצטיידות החברה במטוסי 787-8 נוספים, תחל הפעלתם גם בנתיבים הישירים לבייג'ינג, למומביי, לטוקיו ולשיקאגו.
אל על לאולימפיאדת טוקיו 2020
ואם ה"כחול-לבן" הישראלי לא הופנם עד הסוף, באחרונה הודיעה אל על כי תפרוס חסות על המשלחת למשחקים האולימפיים 2020 ותטיס בטיסות הישירות החדשות של החברה ליפן את המשלחת הישראלית למשחקים בטוקיו. המשחקים האולימפיים, שיתקיימו בקיץ הבא, צפויים להיות אירוע הספורט הגדול והמרכזי של שנת 2020. טקס הפתיחה ייערך ב־24 ביולי, והמשחקים יסתיימו ב־9 באוגוסט. בסך הכל צפויות 207 מדינות להשתתף במשחקים, בהן ישראל. במסגרת שיתוף הפעולה יעניק מועדון הנוסע המתמיד של אל על לחברי המשלחת מעמד של חבר זהב במועדון, כאות הוקרה על ייצוגם את ישראל.
יגאל כרמי, יו"ר הוועד האולימפי בישראל: "אל על תטיס את ספורטאי ישראל לאירוע הספורט החשוב ביותר, המתקיים אחת לארבע שנים. בכך היא תסייע למאמץ הלאומי של ייצוג ישראל על הבמה הבינלאומית המרכזית בקיץ הבא. יותר מזה, אנו תקווה שקו הטיסות הישיר שהחברה תשיק בחודש מרץ הקרוב יעודד אוהדי ספורט רבים מישראל להגיע למשחקים ולעודד את הספורטאים שלנו".
[caption id="attachment_300944" align="alignnone" width="602"] מימין: יעל ארד, יעקב טומרקין, לינוי אשרם, גונן אוסישקין, יובל פרייליך, יגאל כרמי. צילום: סיון פרג'[/caption]
11/10/19 15:06
36.36% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ביל מק'דרמוט, מנכ"ל סאפ בעשור האחרון, פורש מתפקידו - כך הודיעה ענקית ה-IT היום (ו'). בהודעת החברה נמסר כי מק'דרמוט החליט שלא לחדש את החוזה שלו. ג'ניפר מורגן וכריסטיאן קליין, חברי מועצת המנהלים של החברה, מונו כמנכ"לים משותפים, ונכנסו לתפקידם באופן מידי. ההכנה שלהם לתפקיד ארכה כשנה, במסגרתה הועברו להם סמכויות ניהוליות רבות. מק'דרמוט יישאר בסאפ כיועץ, עד סוף השנה, "כדי להבטיח מעבר חלק של שרביט ההנהגה", נכתב בהודעה.
פרופ' הסו פלטנר, יו"ר ומייסד-משותף של החברה, אמר כי "סאפ בלי ביל לא תהיה אותה החברה. מק'דרמוט תרם לסאפ תרומה שלא תסולא בפז, והוא היה המניע העיקרי למעבר שלה לענן, מה שישמש עבורה כמנוע צמיחה לעוד שנים רבות. אנחנו לוקחים את החברה לשלב הבא של צמיחה וחדשנות".
מק'דרמוט ציין כי "כל מנכ"ל חולם להיות מסוגל להעביר חברה לדור הבא שלה ממצב של חוזק משמעותי. אני בטוח שג'ניפר וכריסטיאן יעשו עבודה יוצאת מן הכלל. אתמוך בהם בסיום 2019 ונניח את הבסיס ל-2020 ואילך". בשיחה עם עיתונאים נציגי המדיה הטכנולוגית בארצות הברית הדגיש מק'דרמוט כי ההחלטה לפרוש מהתפקיד הייתה שלו אישית וכי אף שאינו יודע מה יעשה, אין בכוונתו לצאת לגמלאות.
17 שנים בסאפ
לאחר תפקידים שמילא בזירוקס ובגרטנר, מק'דרמוט הצטרף לסאפ ב-2002, כמנהל מכירות לצפון אמריקה - תפקיד שבו הוא הגדיל משמעותית את נתח השוק שלה באזור. לאחר מכן הוביל את פעילות החברה מול לקוחותיה ברחבי העולם והצטרף למועצת המנהלים שלה ב-2008. בעשור האחרון שימש מק'דרמוט כמנכ"ל סאפ העולמית והיה אחראי לצמיחה משמעותית בהיקף הפעילות שלה והרחבת היצע פתרונותיה ללקוחות ארגוניים, והיה מיוזמי מעבר החברה למחשוב ענן.
בשנה האחרונה עלתה מניית החברה ב-21%, ובחמש השנים האחרונות - ב-75%. נתון צמיחה זה, של 75%, גבוה יותר מאשר יריבתה המיתולוגית של סאפ, אורקל, שמנייתה עלתה בתקופה האמורה ב-46%, והוא אף גבוה יותר ממדד S&P 500, שעלה באותה העת ב-54%.
מק'דרמוט פרסם ב-2014 את ספר זיכרונותיו וכתב בו כי "באופן היסטורי, תוכנות של סאפ לא היו ידועות כידידותיות למשתמש, אלא ככאלה שיש להן ממשק משתמש מסורבל. כאשר לקחתי את החברה קדימה, דאגנו לכך שהתוכנות תהיינה יותר קלות לתפעול על ידי המשתמשים הסופיים. אהבתי את הדרך בה הטכנולוגיה סייעה לנו להתפתח".
סאפ היא חברת ה-IT הגדולה באירופה. מורגן הצטרפה לסאפ ב-2004 ועד לאחרונה הייתה נשיאת קבוצת עסקי הענן בחברה. היא מונתה לחברת הנהלת סאפ לפני כשנתיים, ובכך הייתה לאישה האמריקנית הראשונה שעשתה זאת. קליין, גרמני במקורו, החל את הקריירה שלו בחברה לפני כשני עשורים כסטודנט, ושימש עד לאחרונה כמנהל התפעול הראשי של החברה. עוד הוא פיקח על פיתוח מוצרים לפתרון הדגל של החברה, SAP S/4HANA. לפני כן עבד קליין כמנהל הכספים הראשי של SAP SuccessFactors וכמנהל בקרה ראשי בחברה. הוא הצטרף להנהלת סאפ בשנה שעברה.