14:00:32 | ◀︎ | סקי וסנובורד – OUT, סנוקייטניג – IN | |
17:03:24 | ◀︎ | נשים ומחשבים: לירי הלפרין סגל, LeO |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
25/10/19 14:00
62.5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
עולם ההיי-טק מציע סביבת עבודה רוויית אתגרים ואדרנלין, ומאכלס עובדים רבים שפשוט מכורים לחידושים ול"אקשן". חלקם מחפשים אחר האתגר הבא, החידוש והריגוש - גם בטיול לחו"ל, ועבורם מציע אתר הזמנת הנסיעות הבינלאומי אגודה ארבע הצעות מחוץ לקופסה לחופשה ספורטיבית לא שגרתית.
סנוקייטינג: חופשת סקי בשוויץ, אבל אחרת
השמים הפתוחים וטיסות הלואו-קוסט הפכו זה מכבר את חופשות הסקי לעניין פופולארי עבור המטייל הישראלי הודות להיצע הולך וגדל של אפשרויות נוחות לכל כיס, המאפשרות גיחה לחופשה כזו במדינות אירופה הקרובות - במחיר שמתקרב לסופ"ש סגרירי במרומי החרמון הפקוק. ואולם עבור מי שכבר התנסה בחוויה ותר אחר הריגוש האולטימטיבי החורפי הבא, מציעים באגודה להשתדרג מפעילות הסקי והסנובורד (גלשן שלג) המוכרת, ולהתנסות בסנוקייטינג (Snowkiting). ספורט אדרנליני זה מאפשר לגלות את ההרים המושלגים תוך כדי תנועת הרוח באמצעות מפרש גדול. מדובר בספורט קל יחסית, שמתאים מאוד להתנסות בו בהרי האלפים הבוהקים בלובן חורפי בעונה הקרה. מומלץ להירשם לאחד מבתי הספר המלמדים סנוקייטינג (למשל, בקרבת העיר בריג בשוויץ) וליהנות מחבילת פעילות של כמה ימים בלתי נשכחים. באגודה ממליצים על שהות במלון השוויצרי הקלאסי ועטור הפרסים אמבסדור.
[caption id="attachment_301662" align="alignnone" width="601"] סנוקייטינג - לגלוש עם הרוח בשלג. צילום: unsplash.com[/caption]
שגיא מוקי, מאחוריך? להתנסות באמנות לחימה אסיאתית אמנויות הלחימה האסיאתיות צברו בשנים האחרונות אלפי אוהדים חדשים, המגלים בהן עניין הולך וגובר - הרבה בזכות הצלחת ספורטאי הג'ודו הישראלים שעושים כבוד לאמנות הלחימה היפנית, דוגמת שגיא מוקי. אמנויות לחימה אלו ידועות בשילוב המופלא בין טכניקות ייחודיות ותורות המשלבות גוף/נפש, והן מהוות אטרקציה הן עבור המתאמנים והן עבור הצופים המעריצים מהצד. עבור מי שראה כבר הכל ומחפש להתנסות באמנות לחימה אקזוטית במיוחד, מציעים באגודה לנסות את ה"מואי תאי" התאילנדית. מי שמעוניין ללמוד את אמנות ה"מואי תאי" ואת "אמנות שמונה הגפיים" – אמנות הלחימה והתרבות הלאומית של תאילנד - מהמאסטרים עצמם, יכול לרכוש חבילת לימוד ואימון של שבוע ימים, או חבילה של חודש "לרציניים בלבד". בנוסף, יש אפשרות להתנסות קלילה יותר באמצעות אימונים פרטיים אחד על אחד, או אימונים יומיים חד פעמיים לקבלת "טעימה". מקום מומלץ לחופשה שתשלב את הספורט הלאומי, מיטב הבטן-גב התאילנדי, ואת הנופים הקסומים של האי פוקט, הוא קאסה בלה פוקט (Casa Bella Phuket), שנמצא פחות מחצי שעה נסיעה מ-Tiger Muay Thai והוא גם נגיש מאוד לאטרקציות אחרות, כמו הבודהה הגדול וחופים פופולריים שונים.
[caption id="attachment_301661" align="alignnone" width="598"] ללמוד את אמנות ה"מואי תאי". צילום:pixabay.com[/caption]
לשונות של אש ומים: לצפות במרוץ סירות הדרקון ולצלול בשוניות של הפיליפינים
העיר דומגואטה (Dumaguete) בפיליפינים, המכונה "עיר האנשים העדינים", ידועה בזכות האירוח החם שלה, מה שהופך אותה למקום נהדר לטייל בו תוך כדי לימוד ספורט חדש. העיר עתידה להפוך למוקד התיירות הספורטיבי הבא בפיליפינים, והיא מארחת כמה אירועי ספורט, החל מהאתגר השנתי של סירות הדרקון (Dumaguete) ועד לליגה הנמוכה של הפיליפינים בענף הפריזבי וסיור כדורעף החופים של הרפובליקה. רגע לפני שההיי-טקיסט הישראלי המטייל הופך למומחה בשיוט דרקונים, מציע המדור ליהנות בזמן השהייה בייעד האקזוטי דווקא מספורט הצלילה ולהתרשם מחיי המרינה העשירים לאורך קו החוף של דומגואטה. מומלץ להתאכסן באתר נופש כמו Atlantis Dive Resort Dumaguete, המציע חבילות צלילה וקורסים בהתאמה אישית למתחילים ולמתקדמים לקבלת הסמכה בצלילה.
[caption id="attachment_301658" align="alignnone" width="599"] מרוץ סירות הדרקון. צילום: unsplash.com[/caption]
אתגר אופני ההרים - בעיירות רפאים רכיבה על אופניים הפכה כמעט לספורט ישראלי לאומי, אבל רכיבה הררית בין נופי פרא היא כבר עניין למתקדמים. לחובבי הרכיבה האתגרית, שמוכנים להרחיק עד לניו-זילנד, כדאי להתרחק ממסלול הקיווי הטיפוסי ולבחור במסלול החלופי Hobbiton movieset בצדו הפראי. "דרך הרפאים" העתיקה כוללת שביל רכיבה לאופני הרים באורך של 85 ק"מ על החוף המערבי של ניו זילנד, שעובר בארבע "עיירות רפאים" – מסלול המהווה מבחן אמיתי לרוח ההרפתקנית של המטייל. לפני שמתחילים במסע הרכיבה המאתגר, המתחיל בשמורה ההיסטורית Lyell, ממליצים באגודה לצבור כוחות במלון מורצ'יסון (Murchison Lodge).
[caption id="attachment_301664" align="alignnone" width="602"] מסע על אופני הרים ב"דרך הרפאים" העתיקה: unsplash.com[/caption]
התמונות באדיבות אגודה.
25/10/19 17:03
37.5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שם: לירי הלפרין סגל.
תפקיד: מייסדת ומנכ"לית חברת LeO - פלטפורמה שיחתית מבוססת בינה מלאכותית לעולם הביטוח.
תפקידים קודמים: מייסדת שותפה בחברת אאוטגג (לשעבר טייק&מייק) ובחברת דילירי. שותפה בארגון p51 לקידום נשים במקומות עבודה. לפני עולם היזמות עבדתי כעיתונאית ברשת שוקן.
השכלה ושירות צבאי: תואר ראשון בתקשורת אינטראקטיבית מהמרכז הבינתחומי. מדריכה ומפקדת מדריכות בחיל מודיעין השדה.
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? טכנולוגיה וחדשנות תמיד היו חלק מחיי. כחלק מהתואר הראשון, השתתפתי בתכנית שנקראת Media Lab, ובמסגרת התכנית הקמתי את המיזם הטכנולוגי הראשון שלי. במקביל, כחלק מעבודתי כעיתונאית, סיקרתי את תחום ה-Tech, נחשפתי לטכנולוגיות שונות וליוויתי סטארט-אפים שצמחו מול העיניים שלי משלב הרעיון לחברה. זה תפס אותי.
האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה? אני לא חושבת שיש אפליה מודעת. אבל אני כן חושבת שקיימת הטיה לא מודעת. מחקרים מראים שאנשים מעדיפים להיות בקרבת אנשים שדומים להם, ומה לעשות, רוב עמדות המפתח מאוישות על ידי גברים. המחקרים המובילים מוכיחים בבירור שנשים הן מנהלות מוצלחות. הארגונים השונים לקידום נשים והמודעות הכללית לנושא בארץ ובעולם בהחלט מעידים על תחילתו של שינוי. יש עוד דרך ארוכה, אבל אין לי ספק שנגיע לשם.
האם נתקלת אישית באפליה כזאת? אני אדם מאוד מוכוון מטרה. אז גם אם הייתה אפליה, היא עברה לידי.