הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
04/12/19 10:26
7.81% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
AWS השיקה קלידים עם בינה מלאכותית, כך שלאחר שמנגנים מנגינה כלשהי, ניתן להוסיף לה כלים נוספים, דוגמת אורגן, או תופים.
הקלידים החכמים, DeepComposer, הוצגו בכנס השנתי שעורכת ענקית הענן. הכנס, AWS re:Invent 2019, בהשתתפות יותר מ-65 אלף איש ואשה, לקוחות ושותפים עסקיים, מתקיים השבוע בלאס וגאס.
לדברי ג'וליאן סימון, אוונגליסט בינה מלאכותית ולימוד מכונה ב-AWS לאזור EMEA, "לימוד מכונה דורש לא מעט מתמטיקה, מדעי המחשב, הבנה ב-קוד ובתשתיות. הנושאים האלה חשובים מאוד, אבל להרבה מפתחי לימוד מכונה הם נראים לפעמים משעממים. כך, בכנס השנתי ב-2017 הצגנו את DeepLens, המצלמה הראשונה בעולם המאפשרת למידה עמוקה, כדי לעזור למפתחים להתעמק בלימוד מכונה לראיית מחשב. ובשנה שעברה השקנו את DeepRacer, מכונית מירוץ מוקטנת ביחס של 1:18, אוטונומית לחלוטין, אשר מונעת על ידי לימוד מכונה". הוא ציין כי הטכניקה שמאחורי המוצר החדש נקראת 'בינה מלאכותית גנרטיבית'.
[audio mp3="https://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2019/12/tune1.mp3"][/audio]
[audio mp3="https://www.pc.co.il/wp-content/uploads/2019/12/ode-rock-all.mp3"][/audio]
המדובר במקלדת בעלת 32 קלידים ושתי אוקטבות. המקלדת מאפשרת לבחור מנגינה שהוקלטה מראש, או להקליט מנגינה, לשלוח אותה לענן של AWS ולבחור סגנון מוזיקלי לפי בחירה, לדוגמה קלאסי, ג'אז, רוק, או פופ – שיתווסף ו"יעטוף" את הניגון. המשתמשים גם יכולים לבנות מודל משלהם, עם שירים אותם יזינו למערכת. בסופו של התהליך, ניתן לפרסם את הניגון, או לשתף אותו ב-SoundCloud - פלטפורמה מקוונת להפצת אודיו: שירים, הרצאות, פודקאסטים ושידורים חיים.
04/12/19 16:14
7.81% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
עם תחילת כנס Snapdragon, הכריזה קוואלקום על מעבדי הדור הבא שלה, ובראשם Snapdragon 865 שישמש כמו תמיד חלק גדול מטלפוני הצמרת בשוק.
עם זאת, בדיוק כמו בדור הקודם, גם הפעם לא השכילה קוולאקום לשלב מודם 5G במערכת על שבב החדשה, ובדיוק כמו בשנה שעברה, מי שירצה לשלב את יכולות הרשת סלולרית החדשה בטלפון המבוסס על Snapdragon 865 יצטרך להוסיף את Snapdragon X55 לצידו. למעשה, נראה שלא בדיוק תהיה ברירה, כי מסתבר שקוואלקום תמכור את שני השבבים ביחד, כעסקת חבילה. היא לא תאפשר להציע טלפון עם המעבד בלבד שיתמוך במודם 4G. בכל מקרה, מדובר כבר בדור השני של מודם ה-5G של החברה.
שיאומי תהיה ככל הנראה החברה הראשונה שתציג מכשיר המבוסס על Snapdragon 865. החברה אמרה, שתשלב את המעבד החדש ב-Mi Note 10 שלה, שאמור להיות מושק ברבעון הראשון של 2020. המכשיר המסוים הזה יגיע עם ארבע מצלמות, כשהראשית עם חיישן 108 מגה-פיקסלים, ועדשת הטלפוטו תספק זום 5x.
יצרנית שבכל זאת תרצה מעבד עם מודם 5G שכבר משולב בתוכו תצטרך לפנות לשורה השנייה מבחינת היררכיית המעבדים של קוואלקום, אל Snapdragon 765. ההכרזה על המעבד הזה גם אומרת, שלשוק יתחילו להגיע גם מכשירי ביניים שיציעו תמיכה בדור הסלולר החמישי.
שיאומי, איך לא, כבר הודיעה שהמעבד המסוים ישולב כנראה ב-Redmi K30, ועל העגלה המסוימת הזאת עלתה גם HMD Global, שהכריזה כי תשלב אותו באחד או יותר מטלפוני הנוקיה שלה.
04/12/19 16:59
7.81% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אומרים שסופה של דרך היא תמיד התחלתה של דרך חדשה. במקרה של לארי פייג' וסרגיי ברין, זה נכון אבל לא ממש. השניים אמנם הודיעו שהם יורדים מכיסאות הניהול של אלפבית, החברה האם המאומצת של גוגל, ושמנכ"ל גוגל, סונדאר פיצ'אי, ימלא מעתה את התפקיד בשתי החברות, אבל הם לא לגמרי הולכים הביתה. השניים ימשיכו לכהן במועצת המנהלים של החברה ובפוסט שפרסמו בבלוג שלה הם כתבו כי "נמשיך לדבר עם סונדאר כדבר שבשגרה, במיוחד על נושאים שאנחנו מלאי תשוקה אליהם". אם תרצו, סוג של להיות בלי, אבל להרגיש בהחלט עם.
אולם, הדבר שמנקר לי יותר מכל במחשבה מרגע קריאת
04/12/19 19:27
7.81% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אמצעי התקשורת דיווחו אתמול (ג'), בהרחבה ובארשת מזועזעת, על הנתונים הנמוכים שהשיגו התלמידים הישראליים במבחני הפיז"ה, שבוחנים את יכולותיהם בתחומי הקריאה, המתמטיקה והמדעים. לגמרי במקרה, נערך אתמול גם הכנס השנתי לתקשוב בחינוך של אנשים ומחשבים וקרן אתנה, Edutexpo. מועד הכנס, שחלק ניכר ממנו עסק בחינוך המיוחד, נקבע במתכוון ליום השוויון לבעלי מוגבלויות, שמצוין מדי שנה ב-3 בדצמבר ברחבי העולם.
אחד הפאנלים המרכזיים בכנס עסק בשילוב טכנולוגיה בחינוך המיוחד. קרן אתנה, שמובילה מזה 12 שנים את פרויקט מחשב לכל מורה, משקיעה בשנים האחרונות מאמצים מיוחדים במורים ובבתי הספר לחינוך מיוחד, על ידי כך שיחד עם שותפיה - משרד החינוך, הסתדרות המורים ובנק מסד - היא מספקת להם אייפדים והדרכה כיצד להשתמש בהם. פרופ' עדינה שמיר מאוניברסיטת בר אילן הציגה בפאנל תוצאות מחקר שערכה, שמוכיח את מה שמורי החינוך המיוחד וההורים לילדים עם צרכים מיוחדים יודעים כבר מזמן: המחשבים האלה מחוללים שינויים חיוביים דרמטיים בתפקוד של חלק מהילדים, כולל כאלה שעד גיל מאוחר לא יכולים היו לתקשר עם הוריהם.
משתתפי הפאנל ומאות המורים ואנשי החינוך הנוספים שישבו באולם הסכימו כי אם יש החזר השקעה מיטבי לטכנולוגיה, הוא נמצא בחינוך המיוחד. הוכחה טובה מה הטכנולוגיה מסוגלת לעשות למען החברה והקהילה נמצאת שם. הממשקים הטכנולוגיים, בשילוב המורים, מאפשרים לילדי החינוך המיוחד לקבל הזדמנות שווה, לא להרגיש שונים ולהשתלב בחברה, למרות המוגבלות שלהם. קרן אתנה דוגלת בכך ואימצה בשנה האחרונה את הרעיון שלפיו כל אחד מאתנו הוא מיוחד, אין אף אחד שהוא מושלם, אבל בסופו של דבר, כל אחד יכול, והטכנולוגיה משחקת תפקיד מרכזי בכך.
תוצאות עגומות במדעים - באומת הסטארט-אפ
לצד זאת, כאמור, פורסמו אתמול תוצאות מבחני הפיז"ה. מדובר במבחנים שנערכים אחת לארבע שנים על ידי ארגון ה-OECD. התלמידים הישראליים קיבלו, גם הפעם, ציונים נמוכים - עוד יותר מאשר בפעם הקודמת. מדובר בדבר מביש, בין היחס ביחס לעובדה שבעיני שאר העולם, אנחנו מדינת החדשנות והסטארט-אפים. האכזבה הגדולה ביותר הייתה בציוני האוריינות המדעית, שם דורגנו הרחק משאר המדינות, חלקן מדינות עולם שלישי, שעוקפות אותנו בפער אדיר. שלא לדבר על הפערים העצומים בחינוך שקיימים בישראל בין הפריפריה למרכז, בין עשירים לעניים ובין ערבים ליהודים.
תוצאות הסקר אמנם לא נדונו במישרין בכנס, אבל הפרויקטים שהוצגו במהלכו הם אלה שיכולים לסייע כדי שבמבחני הפיז"ה הבאים התלמידים שלנו יקבלו ציונים טובים יותר. בין היתר, מדובר בפרויקטים שנערכו ברשת עמל, בבית הספר הריאלי בחיפה ובתיכון כצנלסון בכפר סבא, כמו גם אפליקציות ומערכות טכנולוגיות אחרות שהציגו חברות שעובדות עם מערכת החינוך.
לאורך הכנס הודגש חזור והדגש כי הטכנולוגיה היא כלי העזר. היא לא באה להחליף את המורים בבתי הספר והמרצים במוסדות האקדמיים, וגם לא את מקבלי ההחלטות במערכת החינוך ובממשלה. להיפך, היא מניחה בפניהם את האפשרויות, ומה שהם צריכים לעשות זה לבצע תעדוף. ליצור אסטרטגיה שקובעת כי בית הספר של העתיד אינו רק סיסמה והדברים במערכת החינוך לא יכולים להישאר כפי שהם עכשיו, הן ברמת התלמידים והן ברמת המורים. ביותר מדי בתי ספר, הכיתות נשארו כמו שהן היו לפני 30 ו-50 ו-70 שנה.
מבחני הפיז"ה הם עוד כלי שמעיד על המחלה ותוצאותיהם הן סימפטום שלה. המבחנים האלה הם בעצם מדחום - הם לא מרפאים את המחלה אלא רק מצביעים על כך שהגוף חולה. כל הציניקנים והמבקרים, שמיד עטו על מערכת החינוך בכלל ועל המורים בפרט, ודרשו עריפת ראשים - מוטב שיצטרפו לאג'נדה שעומדת מאחורי הכנס שהיה אתמול: כדי לשפר את מערכת החינוך צריך טכנולוגיה ויש לשפר את המעמד והרמה של המורים, לדאוג שיותר אנשים איכותיים יבואו אליה. לשם כך צריך לתגמל אותם, וליצור סביבה שתחזיר את הכבוד האבוד של המורים.
אורי בן ארי, נשיא ומייסד קרן אתנה, ציטט בתחילת הכנס נתון של ה-OECD שלפיו מעמד המורה בישראל הוא בשיא השפל, יחסית למדינות האחרות החברות בארגון. יש מדינות, ציין בן ארי, שבהן יותר קשה להתקבל ללימודי הוראה מאשר לפקולטה לרפואה. כאן, המצב רחוק מכך.
אלא שהמורים לא יכולים לשאת לבד על גבם את המאבק. הם החיילים בשטח, שנשלחו לשם על ידי מקבלי החלטות, שרים וממשלות שלא שמים את החינוך בראש סדר העדיפויות הלאומי, לא מאמצים ומשקיעים מספיק בחדשנות טכנולוגית ובפיתוח תכניות לימוד שיכשירו את ילדי ישראל למקצועות העתידיים. החדשנות היא זו שתהיה המאפשרת ליצור מציאות קצת שונה, שאולי תביא לנו ציונים טובים יותר במבחנים שיתפרסמו בעוד ארבע שנים. אלא שאם לא יאמצו אותה וינהגו בהתאם, סביר להניח שזה לא יקרה ונמשיך לקונן על המצב.
04/12/19 15:49
6.25% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ביוני האחרון פורסם דיווח בוול סטריט ג'ורנל ובו עדויות לגיבוי ההאשמות שהטיחה קבוצת המדיה ג'יניוס בחברת גוגל, בדבר גניבת מילים של שירים מאתרה, Genius.com, ופרסומן אצלה בתוצאות מנוע החיפוש. גוגל הכחישה את האשמות שהעתיקה ביודעין את מילות השירים, ואמרה שהיא חוקרת את הבעיה. אלא שכעת הודיעה הקבוצה כי החברה ממשיכה לנהוג באותה דרך ולהעתיק ביודעין את הטקסטים, וכי החליטה לתבוע אותה על המעל.
ג'ניוס דורשת מהענקית ממאונטיין וויו 50 מיליון דולר כפיצוי. בנוסף לנזקים כספיים, החברה רוצה לקבל גם צו מניעה קבוע האוסר על העתקת מילים מאתרה.
לפי The Verge, גוגל מציגה מילות שירים המסופקות על ידי שותפים שלה, בתגובה לשאילתות חיפוש מסוימות. לפי טענת קבוצת ג'יניוס מהקיץ, במקרים מסוימים המילים הללו הועתקו מהאתר שלה, דבר שהצליחה לעקוב אחריו באמצעות תכנית סימון מים חכמה. החברה והאתר שלה תובעים כעת בגין גניבת המילים, לכאורה, ומאשימים את גוגל ושותפתה לתחום תמלילי השירים, LyricFind, בהפרת תנאי השירות שלה.
[caption id="attachment_304783" align="alignnone" width="600"] חיפשתם מילות שירים באינטרנט - למי הן שייכות? אילוסטרציה: BigStock[/caption]
"תפסנו אותם על חם"
"תפסנו אותם על חם", טענה ג'יניוס, שלדבריה הגניבה המסוימת מתרחשת כבר מ-2016 לערך. לפי הדיווחים, במסגרת תכנית סימן מים שהפעיל אתר השירים נעשה שימוש במרכאות מתולתלות וישרות לסירוגין במילות השירים, וכך נתפסה גוגל בגניבה.
יצוין כי כאשר עלו לראשונה בפומבי ההאשמות, ביוני, גוגל אמרה שהיא אינה סורקת אתרים למילים אלא מקבלת הרשאה רשמית להעלות אותן אצלה. היא הבטיחה לספק קרדיט ו"לחקור את הנושא כדי לוודא ששותף הרישוי שלנו פועל לפי שיטות העבודה המומלצות בתעשייה". אבל ג'יניוס טוענת כעת כי יש "יותר מ-1,000 דוגמאות למילים המכילות את סימן המים" במידע של גוגל. וכי 828 מהדוגמאות הללו, עדיין היו בנמצא השבוע.
04/12/19 14:23
4.69% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
פרצה שנחשפה על ידי חברת האבטחה סייברארק יכולה לאפשר לתוקפים להשתלט על חשבונות משתמשים בארגונים המשתמשים ב-Azure של מיקרוסופט. החולשה מקושרת ליישום האימות OAuth 2.0 של החברה, והיא מאפשרת להאקרים ליצור אסימוני זיהוי עם הרשאה מלאה של הקורבן, כך שהם מקבלים גישה מלאה לחשבון שלו ויכולים לבצע פעולות בשמו.
חוקרי מעבדות סייברארק, שהעניקו לפרצה את הכינוי BlackDirect, הוסיפו, כי גניבת הזהות יכולה להתבצע בלי שהמשתמש האמיתי בכלל מרגיש בכך, וכן שמדובר בחשיפה שיכולה להיגרם עבור כל עובד במערכת, כולל אנשי ה-IT בארגון. פריצה לחשבון כזה יכולה לגרום לנזקים חמורים במיוחד, כי היא יכולה לספק הרשאות לביצוע מגוון פעולות - החל ממחיקת משתמשים בארגון ואפילו כולם, דרך הוספת חשבונות של מינהלנים שאינם קיימים, גניבת מידע רגיש ועד להשבתה של כל סביבת הענן של אותו ארגון ואת כל הפעילות שלו.
לפי המחקר, פרוטוקול האימות בפני עצמו מאובטח, אבל יישום והגדרה לא נכונים שלו יכולים לפתוח את הפרצה ההרסנית, ולפי ההערכה מדובר במאות מיליוני מערכות קצה. טכניקת המתקפה עושה שימוש בהעברת קישור זדוני למותקף, כשלחיצה על אותו קישור מעבירה באופן אוטומטי את זהות המשתמש המותקף אל התוקף, וזאת ללא צורך בהרצת קוד בתחנת המותקף. באותה מידה אפשר לשלב דיוג ולהוביל את המותקפים לאתר אמין בעיניהם ובו לבצע את גניבת הזהות
"סביבות מודרניות רבות משתמשות כיום בדרכי אימות זהות מתקדמות. לצד היתרונות הרבים יש גם חסרונות, לדוגמה: החולשה שמצאנו ומאפשרת לגנוב את החשבון של המשתמש. פוטנציאל התקיפה שזיהינו גדול במיוחד כיוון שהוא מאפשר לעקוף את מנגנון האימות הדו-שלבי בענן של מיקרוסופט, כולל שימוש בסיסמה וקוד המועבר באמצעות מסרון, סיסמה ושימוש בדיסק-או-קי וכדומה. הסיבה היא שהחולשה גונבת את הישות הדיגיטלית שכבר אומתה על ידי המערכת לאחר הסיסמה והאימות הדו-שלבי", אמר עומר צרפתי, חוקר במעבדות סייברארק.
החולשה שחשפה סייברארק דווחה למיקרוסופט, שכבר הוציאה תיקון שסוגר את הפרצה.
צבי קצבורג
04/12/19 15:29
4.69% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
סמסונג הכריזה על הזמינות של Galaxy Tab Active Pro, טאבלט קשיח חדש הממוטב לשימוש עסקי, בעיקר לשימוש של אלו שהעבודה דורשת מהם גם להיות יצירתיים ופרודוקטיביים, אך לא בעיקר, בשטח.
לפי החברה, זהו טאבלט קשיח, המציע ביצועים ברמה גבוהה יותר ממה שהציעה עד עתה בסידרה, וזאת מבלי לוותר על העמידות בתקני IP68 ו-MIL-STD-810, המעידים על חסינות המכשיר מול איתני הטבע ומול נפילות ושאר אירועים שיכולים לגרום לו נזק בעת עבודה בשטח.
הטאבלט מבוסס על מסך TFT בגודל של 10.1 אינץ' ברזולוציית 1920x1200 פיקסלים. הוא מונע בידי מעבד מתומן ליבות, ארבע מהן במהירות מרבית של 2 גיגה-הרץ וארבע במהירות מרבית של 1.7 גיגה-הרץ, והחברה שילבה בו 4/64 גיגה-בייט זיכרון, כשזיכרון האחסון ניתן להרחבה באמצעות כרטיס זיכרון בעוד 512 גיגה-בייט לכל היותר. הסוללה, בנפח עבודה של 7,600mAh מבטיחה עד 15 שעות עבודה לפי סמסונג. משקל הטאבלט כ-653 ג'.
הטאבלט מגיע גם עם עט אלקטרוני, שנשמר ונטען בחריץ מיוחד בגוף המכשיר. הוא גם מגיע עם תמיכה בפלטפורמת ה-Knox של סמסונג להגברת רמת האבטחה על המידע השמור בטלפון. כן הוא תומך בטכנולוגיית ה-DeX של החברה, המאפשרת לחבר אותו באמצעות כבל יחיד למסך חכם כדי להשתמש בטאבלט כמו במחשב PC.
המחיר טרם פורסם, אך לפי החברה הוא כבר זמין בפועל למכירה במדינות מסוימות.