הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
06/10/20 14:18
30.77% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
Veeam, המפתחת טכנולוגיית הגנה על נתונים וניהול נתונים, רכשה את קסטן (Kasten), חברה העוסקת בפיתוח טכנולוגיות של גיבוי, שחזור והתאוששות מאסון עבור עומסי עבודה הפועלים על קוברנטיס. היקף הרכישה עומד על 150 מיליון דולרים במזומן.
הנרכשת, שהוקמה ב-2017, יושבת במפרץ סן פרנסיסקו ובסולק לייק סיטי, יוטה, ומונה עשרות עובדים. היא מסייעת לארגונים להתמודד עם הדור הבא של אתגרי ניהול הנתונים, הפועלים בסביבת קוברנטיס. היא פיתחה פלטפורמה לניהול נתונים – K10, שנבנתה במיוחד עבור סביבת קוברנטיס. זו מספקת לצוותי תפעול ה-IT יכולות לגיבוי, שחזור, התאוששות מאסון וניידות יישומים בפשטות תפעולית.
לדברי דני אלן, מנהל הטכנולוגיה הראשי וסגן נשיא בכיר לאסטרטגיית מוצרים, Veeam, "המניע לרכישה הוא הגידול המשמעותי בצורך להגן על עומסי עבודה מבוססי קונטיינרים". הוא ציטט נתונים ממחקרים, שלפיהם כ-50% מעומסי העבודה צפויים לעבור לקונטיינרים עד 2023. "הקונטיינרים כאן כדי להישאר", אמר אלן, "אנו רואים אימוץ מהיר יותר ויותר של קונטיינרים, בדומה לאופן שבו אומצה טכנולוגיית הווירטואליזציה. VMware עצמה בונה קוברנטיס לטכנולוגיית Tanzu שלה, מהלך שיאיץ עוד יותר את האימוץ". לדבריו, "בעוד שרוב החברות המפתחות טכנולוגיה להגנה על נתונים מבוססי קונטיינרים ניגשות לבעיה מבחינת אחסון, קסטן פועלת באופן שונה. קסטן מסתכלת על קונטיינרים מנקודת מבט אפליקטיבית. זה מתיישב עם האופן שבו אנו בנינו את עצמנו לחברה של מיליארד דולרים, ובדרך לשני מיליארדים. כשיצאנו לשוק כולם השתמשו באייג'נטים (סוכנים). אך כאשר הגנת המידע עברה לסביבות וירטואליות, חשוב היה להתמקד ביישומים. אנו פעלנו בדרך ממוקדת יישומים להעברת נתונים – בלא צורך בסוכנים".
הטכנולוגיה של קסטן, הסביר, "מגינה על קונטיינרים בסביבות קוברנטיס בענן וברישוי מסורתי. התוכנה נפרסת כתוכנת קוברנטיס, וכך אנו שומרים על חוויית DevOps מקומית – כדי להעניק נראות בשתי הסביבות". הוא ציין, כי החברה כבר מובילה, לדבריו, בהגנת נתונים בסביבות וירטואליות ובענן, וכי "הרכישה נועדה לעבור שלב, לטובת הגנת נתונים ממוקדת ענן וקונטיינרים". Veeam תשלב את K10, מוצר הנרכשת, בפלטפורמות ניהול הגיבויים והשחזורים שלה בענן.
הרכישה של Veeam באה על רקע כמה רכישות דומות. כך, Pure Storage רכשה בחודש שעבר את פורטורקס תמורת 370 מיליון דולרים. זו פיתחה פלטפורמת שירותי נתונים מבוססת קוברנטיס להפעלת עומסי עבודה קריטיים בקונטיינרים. קומוולט השיקה ביולי השנה את HyperScale X, המשתמשים בממשק אחסון הקונטיינרים (CSI) והמגינים על קונטיינרים מבוססי קוברנטיס. נט-אפ השיקה מוקדם יותר השנה את פרויקט Astra, שהוא חזונה של החברה לפלטפורמה מוגדרת תוכנה, המפותחת בשיתוף קהילת הקוברנטיס. הפרויקט נועד לניהול ולניוד יישומים עשירים, בסביבות רישוי מסורתי ובעננים.
06/10/20 14:04
23.08% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מנמ"ר ענקית המכוניות פורד, ג'ף למר, הודיע בסוף השבוע שעבר על כוונתו לסיים את תפקידו, לאחר 33 שנים בפורד, שמתוכם הוא מכהן כמנמ"ר מ-2008. למר יפרוש רשמית בינואר 2021.
בהודעת הפרישה מציינת פורד, כי למר החליט לפרוש, בין היתר, כדי לפנות את התפקיד למנהיגות צעירה, ושתוביל חדשנות ותיתן מענה לאתגרים החדשניים של החברה. למר נחשב לבעל תפקיד בכיר בפורד והוא דיווח ישירות למנכ"ל, ג'ים פארלי.
מומחים בתחום מעריכים, כי פרישתו של למר באה על רקע שורה של שינויים שנעשו באחרונה בהנהלת פורד, ומלבד למר פרשו באחרונה בעלי תפקידים, כמו סמנכ"ל כספים, מנהל שיווק ראשי עוד.
פורד הודיעה באחרונה, כי היא מתכננת להציג רכבים חשמליים ולהגדיל את עסקי הרכבים המסחריים שלה, תוך שילוב והשקעה במערכות תוכנה ייעודיות. מנכ"ל החברה הודיע, כי בעתיד פורד תשקיע יותר בעסקי נתונים שמניבים הכנסות מתמשכות והם חלק בלתי נפרד מעולם הרכב של היום.
בשנים האחרונות ביצעה החברה כמה השקעות בחברות, שיקנו לה נוכחות גדולה בקישוריות לענן בתחום תפעול כלי הרכב שלה. בין היתר, החברה חתמה עם אמזון לאספקת שירותי אינטרנט להפעלת ענן ניידות של כלי רכב אוטונומיים, וזאת כדי לחסוך בהשקעות עצמיות אדירות ולהגיע מהר יותר לשוק תחרותי זה.
על רקע התוכניות האלו, פורד מחפשת כעת מנמ"ר, שיוכל לתת מענה לאתגרים אלו, בנוסף למשימות השוטפות שמוטלות על כל ארגון IT. למר היה מנהל עסקי ותיק, שהתמקד בתפעול ובמבנה העסקי, אולם כעת החברה זקוקה ליצוק תכנים נוספים לתפקיד המנמ"ר.
חברת המחקר גרטנר אומרת, כי השינויים בהנהלת פורד הם חלק ממגמה שמסתמנת במגזרים עסקיים קריטיים. מנכ"לים מוצאים את עצמם תלויים יותר ויותר במנמ"רים ומצפים מהם לספק טכנולוגיה של הדור הבא, שתתרום ישירות להגדלת העסקים.
בגרטנר מייחסים חשיבות רבה לכך, שהמנמ"ר מדווח ישירות למנכ"ל, וזה מקבע את המנמ"ר במעמד יציב יותר, גם כאשר המנכ"ל מתחלף.
פורד מפעילה בישראל מרכז חדשנות ופיתוח, שנועד להדק את הקשר בין מיזמים ישראליים בתחום הרכב לבין החברה. המרכז נחנך בעת ביקורו של יו"ר פורד, ביל פורד, בישראל ביוני 2019. באפריל השנה הודיעה פורד על מינויו של בועז הרטל לתפקיד הדירקטור הטכני של מרכז המו"פ של החברה. המשימה שהוטלה עליו היא להוביל את החדשנות המתקדמת בתחומי ניידות, מערכות אוטומטיות, ניטור בחלל ואבטחת סייבר.
06/10/20 11:06
15.38% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
OurCrowd, פלטפורמת ההשקעות הגלובלית הגדולה בעולם, שמרכזה בישראל והמשקיעה הפעילה ביותר בהון סיכון הישראלי, הודיעה היום על חתימת מזכר הבנות עם פיניקס, חברה לפיתוח עסקי, שמטרתו להגביר את הקשרים העסקיים והטכנולוגיים בין ישראל לבין איחוד האמירויות. זהו ההסכם הראשון לשיתוף פעולה בין גוף הון סיכון ישראלי לבין גוף השקעות מוביל באיחוד האמירויות והוא פורץ את הדרך להשקעות הון מאיחוד האמירויות בסטארט-אפים ישראליים והשקעות של OurCrowd בסטארט-אפים באיחוד האמירויות ובמפרץ.
לאור התרחבות ומיסוד פעילותה של OurCrowd באיחוד האמירויות היא מצרפת לשורותיה שותף חדש, ד"ר סבאח אל בינאלי, שיכהן כ-Venture Partner, האחראי על כלל פעילותה במפרץ. ד"ר בינאלי, תושב איחוד האמירויות, הוא בעל 22 שנות ניסיון בהשקעות וביזמות באזור המפרץ, המזרח התיכון וצפון אפריקה, כולל מימון ובניית חברות באזורים הללו.
פיניקס, בראשותו של עבדאללה אלנבודה, יו"ר חברת אלנבודה השקעות, תשמש כפלטפורמת השקעות עבור יחידים ומשפחות בעלות אמצעים (Family Offices) מהמפרץ, המחפשים הזדמנויות השקעה בישראל. פיניקס תספק למשקיעים הללו גישה להזדמנויות השקעה שמציעה OurCrowd במגוון ענפים טכנולוגיים, בהם אג-טק, אד-טק, מד-טק, בינה מלאכותית, רובוטיקה ועוד. מצד שני, פיניקס תציג את OurCrowd בפני סטארט-אפים באזור המפרץ במטרה לגייס הון באמצעות הפלטפורמה שלה.
אלנבודה אמר לאחר חתימת ההסכם, כי "פיניקס תשמש כגשר וכמסלול דו-כיווני עבור משקיעים מישראל ומאיחוד האמירויות וכן עבור סטארט-אפים המחפשים שותפים אסטרטגיים להשקעות ולפיתוח עסקי בשתי המדינות בעלות העוצמה הטכנולוגית. הסכם ראשון מסוגו זה יסלול את הדרך להתרחבות מואצת של העסקים בין שתי המדינות".
ג'ון מדבד, מייסד ומנכ"ל OurCrowd, אמר, כח "ההסכם פורץ את הדרך לזרם אדיר של גיוסים והשקעות בהיקף של מאות מיליוני דולרים – הן בסטארט-אפים ישראלים והן בסטארט-אפים מהמפרץ. לשותפים שלנו יש ניסיון עשיר מסוגו בהשקעות ובבניית חברות באיחוד האמירויות, בערב הסעודית, בעומאן ובמצרים, והם פותחים לנו נתיב ישיר להשקעות בסטארט-אפים באזורים הללו. אנו מצידנו פותחים בפני המשקיעים מאזור המפרץ מסלול ישיר להזדמנויות השקעה בסטארט-אפים ישראליים במגוון תחומים. שיתוף הפעולה יפתח אפשרויות לצמיחה עבור חברות הפורטפוליו שלנו דרך השקעות המשך ויצירת שיתופי פעולה אזוריים וגלובאליים".
קבוצת אלנבודה, שנוסדה בשנת 1958, היא אחת מהקבוצות העסקיות המובילות באיחוד האמירויות, עם מחזור שנתי של מיליארדי דולר. הקבוצה מעסיקה יותר מ-10,000 עובדים ומתמחה במגוון תחומים, בהם הנדסה אזרחית, בנייה, תשתיות חשמל, מכניקה ועוד. בנוסף, הקבוצה מייצגת 15 מותגים גלובליים בתחומי הרכב, התחבורה, ערים חכמות, חשמל ואנרגיה ירוקה ועוד.
06/10/20 13:35
15.38% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ההסכם בין ישראל לאיחוד האמירויות מתחיל להתממש בהסכמים כלכליים ומסחריים. אתמול הודיע מכון הייצוא, כי נחתם הסכם רשמי, ראשון מסוגו, לשיתוף עם מרכז הסחר העולמי של דובאי, שהוא אחד הארגונים הגדולים באיחוד האמירויות ומהווה מוקד לתערוכות, כנסים ופעילות כלכלית בינלאומית ענפה לכל מדינות האזור
בעקבות ההסכם, כבר בקרוב יוכלו חברות היי-טק וטכנולוגיה ישראליות לקיים בדובאי תערוכות ייעודיות, בחסות מכון הייצוא, זאת בנוסף להשתתפות בתערוכות בינלאומיות הנערכות שם. על פי התכנון, כבר בחודש דצמבר הקרוב מתוכננת להתקיים שם תערוכה בהשתתפות חברות מישראל.
ההסכם נחתם בשיתוף פעולה בין המכון לבין משרדי הכלכלה והחוץ, מול משרד הכלכלה שלהם. טקס חתימת ההסכם נערך באופן וירטואלי, כאשר מהצד הישראלי השתתפו אדיב ברוך, יו"ר מכון הייצוא, וגדי אריאלי, מנכ"ל המכון. בצד של האמירתים חתם על ההסכם הילאל סעיד אלמרי, העומד בראש מרכז הסחר העולמי של דובאי.
מימין: גדי אריאלי, מנכ"ל, ואדיב ברוך, יו"ר – מכון הייצוא. צילום: תמר מצפי
במרכז הסחר בדובאי נערכים בו 500 אירועים בשנה, עם תערוכות בשטח של 1.3 מיליון מטרים רבועים, הכוללים 21 אולמות ויותר מ-40 חדרי ישיבות. זהו גם מרכז אסטרטגי אזורי לעסקים ופיננסים המהווה יעד מוביל לכנסים בינלאומיים וירידים מסחריים. כמו כן, שייך הארגון למערכת התומכת בצמיחת עסקים ברחבי המזרח התיכון, בצפון אפריקה ובדרום אסיה (MENASA) ופועל רבות למען צמיחה והשקעה כלכלית לדובאי ולאיחוד האמירויות.
הילאל סעיד אלמרי, מנכ"ל מרכז הסחר העולמי של דובאי. צילום: דוברות מכון הייצוא
"ההסכם הוא בעל משמעות כלכלית רחבה ביותר, והוא בעל פוטנציאל לייצר הזדמנויות עסקיות בין ישראל לאמירויות, וחשוב מאוד לתעשייה הישראלית", אומר ברוך. לדבריו, מרכז הסחר הוא הגוף הרביעי בגודלו בעולם. בעקבות ההסכם יש התעניינות רבה בשיתופי פעולה עם האמירויות, ומכון הייצוא מלווה את כל החברות הפוטנציאליות הן בהדרכה והן באיתור שווקים ובקיום תערוכות.
עבדאללה בין טוק אל מארי, שר הכלכלה של איחוד האמירויות, אמר אתמול בעקבות ההסכם: "השת"פ יצר מסגרת לפריחה של סחר דו-צדדי וקשרים כלכליים בין שתי המדינות, מכיוון שלא רק שתי המדינות יכולות להפיק תועלת, אלא גם אזור רחב יותר, בפרט באמצעות הזרמת השקעות וסחר פנימי, שיתוף פעולה מוגבר, שיתוף ידע וחדשנות רחבת היקף".
שר החוץ, גבי אשכנזי, אמר, כי "הפוטנציאל הכלכלי ביחסים הכלכליים עם האמירויות הוא עצום, ולכן הנחיתי להציב את קשרי הסחר כיעד מרכזי להסכמים בין ישראל לאמירויות".
שר הכלכלה והתעשייה, עמיר פרץ: "פירות השלום מתחילים להבשיל מהר מכפי שציפינו. ההסכם עם מרכז הסחר העולמי בדובאי הוא סנונית ראשונה לקראת הסכם סחר כולל שעתיד להיחתם במהלך השבועות הקרובים בין משרד הכלכלה והתעשייה הישראלי לבין הממשל האמירתי, שיכלול מגוון רחב של תחומים ועשוי להכניס מיליארדי דולרים למשק הישראלי.
06/10/20 17:07
15.38% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ערוץ 13, בשיתוף עמותת גדולים מהחיים, יקיימו ביום א' הקרוב משדר מיוחד לרגל יום ההתרמה השנתי לעמותת "גדולים מהחיים", המסייעת ותומכת בילדים חולי סרטן. המשדר יחל מיד לאחר החדשות ומטרתו לגייס תרומות לפעילות העמותה.
כמו כן, העמותה יוצאת בקריאה לכל החברות והארגונים לסייע ולתרום לעמותה, בין היתר באמצעות קמפיינים פנימיים, שיתוף במדיות החברתיות ועוד.
המסר המרכזי בקמפיין הגיוס השנה: ילדים חולי סרטן הם קשוחים, אבל במיוחד השנה, גם גיבורים זקוקים לעזרה.
"זו לא שנה רגילה. בשנת קורונה, התרומות נמוכות יותר והצרכים של הילדים רבים וקריטיים יותר. המשפחות שלנו מתמודדות עם מצוקה כלכלית, בריאותית ונפשית קשה, וגדולים מהחיים מספקים למשפחות את התמיכה החיונית להצלת חיים, לקיום ולרווחה", נאמר בהודעת העמותה.
לינק לתרומה לעמותה.