הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
18/04/21 12:26
8.55% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
גוגל (Google) הוסיפה תכונה חדשה ל-Google Earth שמאפשרת להציג, בדפדפן עצמו, כיצד אזורים שונים בכדור הארץ השתנו לאורך 37 השנים האחרונות, גם וכנראה בעיקר בגלל שינויי האקלים. ניתן לראות את מה שקורה לקטבים בגלל התחממות המים, לראות כיצד יערות נעלמים והופכים לישובים ולחוות חקלאיות, כיצד חוף ים בתולי הופך לאזור של מלונות ומעגני יאכטות ועוד. שיניי הזמן שנראים בעזרת התכונה החדשה של Google Earth
כשמבקרים במפה במצב הטיול בזמן מקבלים הצעות לחמישה נושאים ראשיים שמוגדרים כסיפורים, והם כוללים בין השאר את השתנות היערות ואת ההתרחבות העירונית. ניתן גם לבחור באפשרות שמציעה עוד כמה נושאים, שלפי גוגל כדאי לבחון מקרוב.
המצב החדש משתמש ביותר מ-24 מיליון תמונות שצולמו מלוויינים לאורך השנים, כשמקורות המידע כוללים את נאס"א, את מכון המחקר הגיאולוגי האמריקני, את הלוויינים של האיחוד האירופי, וכן מידע שהתקבל מסוכנות החלל האירופית.
בישראל: שינויים אזוריים עקב פתיחת בית הקברות ירקונים
בהתאם למידע הזה ניתן לראות יותר פרטים או פחות באזורים השונים העולם, וכמובן ברמת הפירוט. בישראל רמת הפירוט הולכת ומתקדמת לקראת התקופה הנוכחית, אבל יש קפיצות גדולות יחסית בזמנים בתחילת המסע שיוצא לדרך ב-1984, וברמת פירוט יחסית נמוכה. עם זאת, לדוגמה, ניתן בהחלט להבחין בשינויים אורבניים – אחד הבולטים ביניהם באזור המרכז הוא הפתיחה של בית הקברות ירקונים בפאתי פתח תקווה, והצמיחה המהירה של השטח.
לפי גוגל, נדרשו יותר משני מיליון שעות מחשב לצורך העיבוד של המידע, שנפחו היה יותר מ-10 פטה-בייט, כדי להכין תצרף וידיאו בגודל של 4.4 טרה-פיקסל, שזה בערך 530,000 סרטוני וידיאו באיכות של 4K.
"בפלנטה שלנו חל שינוי סביבתי מהיר בחצי המאה האחרונה – יותר מכל נקודה אחרת בהיסטוריה האנושית", כתבה רבקה מור, מנהלת תחום Earth Engine & Outreach ב-Google Earth. "רבים מאיתנו חוו את השינויים הללו בקהילות שלנו. אני עצמי הייתי בין אלפי הקליפורנים שפונו מבתיהם במהלך השריפות בשנה שעברה. עבור אנשים אחרים, ההשפעות של שינויי האקלים מרגישות מופשטות ורחוקות, כמו הקרחונים הנסוגים. עכשיו יש לנו תמונה ברורה יותר של כוכב הלכת המשתנה שלנו ממש בקצות אצבעותינו – כזו שמציגה לא רק בעיות אלא גם פתרונות, כמו גם תופעות טבע יפהפיות ומהפנטות שמתרחשות לאורך עשרות שנים".
18/04/21 16:53
8.55% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
Follow the money (לכו בעקבות הכסף) הוא ביטוי שהפך פופולרי בעקבות הסרט כל אנשי הנשיא מ-1976. במקור, האמירה מרמזת על "עקבות" של כספים, או על שחיתות בדרג גבוה (הסרט עוסק בחשיפת פרשת ווטרגייט, שבעקבותיה התפטר ריצ'רד ניקסון מתפקידו כנשיא ארצות הברית). במקרה שלנו, איש לא מרמז על שחיתות, אלא על כך שהמניע למהלך היה כלכלי נטו – פשוטו כמשמעו.
במה מדובר? לאחר פרסומים שונים בשנה האחרונה על כוונתה להפריד את VMware, הודיעה דל בשבוע שעבר שהיא אמנם עומדת לעשות זאת. דל אוחזת בבעלות על 81% מ-VMware, מאז שרכשה אותה ב-2016, במסגרת רכישת הענק, בסך 67 מיליארד דולר, של EMC. כך, VMware תהפוך לחברה נפרדת, כשהצפי להשלמת המהלך הוא הרבעון הרביעי השנה. זה מותנה בהתקיימות של כמה תנאים, דוגמת חוות דעת שהמהלך יביא לפטור ממס עבור בעלי המניות של דל.
מאז רכישת הענק, גורלה של ענקית הווירטואליזציה נדון לא מעט. באפריל 2018 דווח כי המיזוג של דל עם VMware, שנדון לפני כן – לא צפוי לקרות. שלושה חודשים לפני כן, בינואר 2018, דווח כי ענקית הווירטואליזציה, שנסחרת בנסדא"ק וששווי השוק שלה עמד אז על 60 מיליארד דולר, תבצע עסקה סיבובית של מיזוג הפוך עם דל, כדי להקל על מצבה הכספי של זו האחרונה.
חובות ענק
בשל רכישת הענק, הגדולה ביותר בהיסטוריה של הענף, דל נותרה חייבת עשרות רבות של מיליארדי דולרים. עד 2018 היא שילמה חובות בהיקף של 10 מיליארד דולר. שוויה של דל לא ידוע, בשל היותה אז חברה פרטית. כשהיא הפכה לכזו, שווי העסקה עמד על 24.4 מיליארד דולר.
דל הפכה לפרטית ב-2013 כשמייסדה, מייקל דל, חבר לחברת ההשקעות סילבר לייק. המהלך סייע לחברה לקצץ בעלויות ולהפוך לספקית גדולה יותר של חומרה ותוכנה עבור דטה סנטרים ארגוניים, ופטר אותה מהצורך בדיווח רבעוני למשקיעים.
מייקל דל, מנכ"ל דל. צילום: יח"צ
הצמיחה של VMware – מתונה מבעבר
VMware נחשבת, ובצדק, לתרנגולת שמטילה ביצי זהב, עם שליטה בשוק שבו היא פועלת – הווירטואליזציה. אלא שעל אף שהטכנולוגיה שלה נמצאת בשימוש רחב בקרב ארגונים, צמיחתה של VMware הפכה למתונה יותר: הארגונים הצביעו ברגליים ופנו לעננים, דוגמת אלה של AWS, מיקרוסופט וגוגל.
ב-2016, ענקית הווירטואליזציה הסכימה לאפשר ללקוחותיה הארגוניים להפעיל את התוכנה שלה על הענן של המתחרה, AWS, ובמעשה זה היא הודתה למעשה שהענן קודם לכל, גם אם היא לא אמרה זאת בפה מלא. ענקית הווירטואליזציה עשתה מהלך דומה של שיתוף פעולה בענן עם יבמ.
היתרונות שדל מרוויחה מהמהלך
העילה לפרידה של דל מ-VMware טמונה ברצון לפשט את מבנה ההון של החברות, שכן המשקיעים העריכו את שוויין בערך נמוך יותר ממה שהיה יכול להיות להן אילו הן היו מופרדות. זאת, בשל אי הוודאות הקשורה למבני הון מסובכים. אנליסטים ציינו בעקבות ההודעה על הפרידה כי "עם מבנה הון חזק עוד יותר, דל עומדת לנצל עוד יותר את מה שקורה בעולמות התשתית והמחשוב האישי, מודלים חדשים להפעלת ענן – המניעים צמיחה של משהו כשירות (X as a Service), מעבר המחשוב לקצה ויוזמות טרנספורמציה דיגיטלית ארוכות טווח של לקוחות. כך, דל תוכל להמשיך לעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם VMware כדי להניע חדשנות ולשמר סינרגיות בשוק, תוך יצירת הזדמנויות צמיחה חדשות, באמצעות מערכת סביבתית פתוחה".
לדברי אותם אנליסטים, "המהלך יביא לדל חיזוק נוסף של הובלה בעולם התשתיות, עם פוטנציאל לגידול בנתח השוק ולהעמקת החדירה בקרב לקוחות קיימים; הרחבה לאזורי צמיחה חדשים – של ענן היברידי, דור 5, מחשוב קצה, טלקום וניהול נתונים; והענקת חוויית לקוח מודרנית, בסביבות כלכליות המתאפיינות ביכולת לקבל שירות מכל מקום, כולל מעבר מהיר למודלים של תפעול וצריכת ענן".
כאשר דובר על מיזוג בין דל ו-VMware, המצדדים במיזוג אמרו כי הוא עשוי ליצור סינרגיות טכנולוגיות אדירות. השוללים אותו טענו כי השארתה של ענקית הווירטואליזציה עצמאית תאפשר לה לשמור על שותפויות טכנולוגיות אסטרטגיות חזקות עם חברות שמתחרות באופן מלא או חלקי ב-EMC, דוגמת HPE ולנובו. נראה כי השוללים את האיחוד ניצחו בוויכוח זה. כך או כך, דבר אחד בטוח – Follow the money.
18/04/21 15:34
7.69% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ד"ר צ'ארלס גסצ'קי, שהקים את אדובי יחד עם ג'ון וורנק ב-1982, ויחד עמו המציא את פורמט ה-PDF, מת בסוף השבוע בגיל 81.
אדובי בניצוחם של השניים הפכה לאחת ממעצמות התוכנה העולמיות, כשחלק מהפיתוחים שלהם היו לנכסי צאן ברזל בעולם יצירת התוכן ומעבר לו. די להזכיר בהקשר זה את Photoshop, את Illustrator ואת פורמט המסמך הנייד PDF (ר"ת Portable Document Format). המצאה זו, שיצאה לאוויר העולם ב-1993, פותחה בשפת PostScript, המשמשת לדפוס, ומטרתה הייתה לאפשר לעצב מסמך כך שייפתח בכל מערכת, חומרה ותוכנה, וייראה בדיוק כפי שעורך המסמך התכוון אליו – כולל גופנים, מדיה עשירה, תמונות ואפילו אפשרות לבצע פעולות אינטראקטיביות מסוימות, ולרבות הוספת חתימה דיגיטלית שניתנת לבדיקה ולאישור.
גסצ'קי עבד במרכז המחקר של זירוקס בפאלו אלטו יחד עם וורנק, לפני שהשניים נטשו אותה לטובת הקמת חברה משלהם. הוא שימש באדובי בשלל תפקידים עד פרישתו בשנת 2000. תשע שנים מאוחר יותר זכו גסצ'קי ו-וורנק במדליית הטכנולוגיה והחדשנות הלאומית מידי נשיא ארצות הברית דאז, ברק אובמה. גסצ'קי המשיך להיות בחבר המנהלים של אדובי עד 2020. הוא אף "זכה" להיחטף ב-1992 בידי צמד רעולי פנים, וניצל בזכות מעקב אחרי מי שאסף את דמי הכופר, על סך 650 אלף דולר.
חבריו ומשפחתו של גסצ'קי מספרים שלמרות הקריירה העשירה שלו, הוא ייחס את ההצלחה לתזמון נכון ולאלילת המזל.
בציוץ שפרסמה בחשבון הטוויטר שלה כתבה אדובי כי "אנחנו עצובים מאוד לשתף שהמייסד במשותף האהוב שלנו, ד"ר צ'ארלס גסצ'קי, נפרד מאתנו. צ'אק היה גיבור ואדם שכה רבים מאתנו בעולם הטכנולוגיה הלכנו לאורו. הוא משאיר מורשת שלא ניתנת למחיקה על החברה ועל העולם".
18/04/21 16:30
7.69% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לאחר שקבע כי על חברת הוט לאפשר חיבור של ספקיות אינטרנט ישירות למתגי הרשת שלה בתעריף סיטונאי מופחת, מאשר הבוקר (א') משרד התקשורת את התעריף שאותו תגבה הוט מהחברות.
ההחלטה תאפשר לספקיות להתחבר בנקודת איסוף אזורית במקום לליבת הרשת, שמוזילה להן עלויות ומגבירה את התחרות בשוק הסיטונאי.
במסגרת ההחלטה של משרד התקשורת בינואר האחרון לאפשר באופן מיידי לספקיות האינטרנט את ביצוע החיבור באמצעות נתב או ברכיב האגרגטיבי בו מותקנים CMTS -ים (שמאפשרים חיבור לנקודת איסוף אזורית) הוחלט, כי חברת הוט תציע תעריף מעודכן שמגלם הנחה משמעותית אל מול התעריף לשינוע תעבורה בליבת הרשת שגובה הוט כיום.
בהמשך להחלטה קיים משרד התקשורת דיונים מול הוט, שבעקבותיהם הניחה הצעה לתעריף לחיבור אזורי שיעמוד על 9 שקלים למס"ש (מגה ביט) לעומת 12.5 שקלים שגובה הוט כיום. מדובר בהנחה של 28% מהתעריף הקיים. ההפחתה נבחנה על ידי המשרד ונמצאה סבירה, וככזאת שתוזיל עלויות לספקיות ותעודד את התחרות בשוק הסיטונאי.
18/04/21 13:35
5.98% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
העלו לפייסבוק או לאינסטגרם תמונה מביכה שלכם והפלטפורמות סירבו לסלק את הבושה? משתמש פרסם עליכם משהו מעצבן, ובודקי התוכן ציינו שזה דווקא בסדר גמור ולכן ה"לכלוך" יישאר במקומו? כעת יש אפשרות לערער על הימצאות התכנים הללו ברשתות החברתיות ועל הישארותם לעיניי כל.
המועצה המפקחת על פייסבוק (The Oversight Board for Facebook) הודיעה באחרונה כי היא מרחיבה את תחום פעילותה למיתון תוכן בשתי הפלטפורמות החברתיות, שהן כיום המובילות בעולם בפופולריותן. עד כה נהגה המועצה לקבל מהציבור רק ערעורים אודות פוסטים שפייסבוק מסירה מהפלטפורמות שלה, ולבקש ממנה לבחון שוב את ההחלטה.
פיקוח חיצוני עליהן. אינסטגרם ופייסבוק. צילום: BigStock
מדובר במועצה חיצונית ובלתי תלויה, משמע – אובייקטיבית. המועצה המפקחת הושקה בתחילת השנה שעברה, ופועלת מאז אוקטובר 2020. עלות הקמתה והפעלתה היא 130 מיליון דולר. מנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, אמר עליה כי היא אמורה להיות "בית משפט עליון" עבור פייסבוק ואינסטגרם, והחברה התחייבה לציית להחלטותיה, שכולן עוסקות בענייני מיתוני התכנים בשירותים שבבעלות הענקית ממאנלו פארק.
אבל כעת חל שינוי וסמכויות המועצה מתרחבות – כל משתמש שירצה יוכל לערער גם על תכנים שפורסמו על ידי אחרים, ושפייסבוק ואינסטגרם איפשרו את הישארותו באחת מהפלטפורמות.
הנחיות המועצה להגשת ערעור. צילום מסך
"הוספת אפשרות למשתמשים לערער על תכנים שהם מעוניינים לראות שיוסרו מפייסבוק היא הרחבה משמעותית של יכולות מועצת הפיקוח", כך לדברי תומס יוז, מנהל המועצה. "המועצה נוצרה כדי להבטיח שפייסבוק תקבל פחות החלטות לגבי נושאי תוכן משמעותיים ביותר, וכי ניתן יהיה לקבל החלטות טובות יותר באמצעות תהליך עצמאי ושקוף, הפועל לשמירה על זכויות האדם וחופש הביטוי. ההכרזה של היום היא צעד נוסף לקראת מימוש זה", המשיך יוז וכתב.
השינוי יאפשר למשתמשי פייסבוק ואינסטגרם לפנות אל המועצה בבקשות להסרת תוכן, ברגע שהם מיצו את כל התהליכים האחרים שפייסבוק מציעה. התוכן הזכאי לבדיקת המועצה הלא תלויה כולל פוסטים, עדכוני סטטוס, תמונות, סרטונים, תגובות ושיתופים. במקרה משתמשים רבים דיווחו למועצה על אותו תוכן ספציפי, היא תכניס את כל הערעורים ל"תיק מקרה יחיד", על מנת להשיג יותר הקשר על התוכן המדובר.
"החל מהיום, עם התרחבות שתימשך בשבועות הקרובים, לאחר שאדם מיצה את הליך הערעורים מול פייסבוק, הוא יקבל מספר תלונה בומועצת הפיקוח ויוכל לערער רשמית לשם בדיקה עצמאית", הסבירה המועצה בהודעתה לתקשורת.
ההחלטה אם להחזיר את טראמפ לפייסבוק תתקבל בקרוב
יצוין כי אותה מועצת פיקוח על פייסבוק עדכנה ביום ו' האחרון כי "בשבועות הקרובים" תודיע את החלטתה בנוגע לחשבונו של נשיא ארה"ב לשעבר, דונלד טראמפ, שכזכור סולק מכל הרשתות החברתיות אחרי ההתפרעות של תומכיו בגבעץ הקפיטול בינואר האחרון. המועצה בחנה את עניינו של טראמפ ותחליט האם להמשיך בחרם עליו, או להורות לענקית הרשתות החברתיות להחזירו לשירותיה.
האם יורשה לחזור לפייסבוק ולאינסטגרם? דונלד טראמפ, נשיא ארה"ב לשעבר. צילום: BigStock
בעיקרון הזמן שיש לגוף המפקח לסיום הבוררות שלו בעניין טראמפ כמעט שפג. פייסבוק הפנתה את המקרה למועצת הפיקוח ב-21 בינואר. לרוב המועצה מקבלת את החלטותיה תוך 90 יום, על פי התהליך המוגדר באתר האינטרנט שלה, כלומר ההחלטה הייתה צפויה להתפרסם בשבוע הבא. אלא שמועצת הפיקוח הסבירה כי האריכה את המועד האחרון להערות הציבור במקרה, וקיבלה יותר מ-9,000 תגובות, כך שההחלטה נדחית בעוד זמן קצר, או כפי שהמועצה הגדירה זאת, היא תגיע בתוך שבועות ספורים.
"התחייבות המועצה לבדיקה מדוקדקת של כל ההערות הרחיבה את ציר הזמן של התיק, בהתאם לתקנון המועצה. אנו נשתף מידע נוסף בקרוב", צייץ הגוף המפקח והבהיר את הסיבות לעיכוב הקל.
18/04/21 18:07
5.98% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
איגוד האינטרנט הישראלי החל היום (א') בהליך התייעצות פומבי, בהשתתפות ציבור משתמשי האינטרנט בישראל וגורמי מקצוע בתעשייה ובממשלה, כדי להיערך להשקת מרחב שמות המתחם (דומיינים) העבריים ".ישראל". מרחב שמות מתחם זה מתווסף למרחב "il.".
מטרת הפנייה לציבור ולגורמי המקצוע היא לקבל את עמדתם לגבי מבנה מרחב שמות המתחם החדש ואופן הקצאת השמות. כלומר, איך ייראו כתובות אתרי ושירותי האינטרנט שהדומיינים שלהם ייכתבו בעברית מלאה, מימין לשמאל, עם הסיומת ".ישראל".
לפני קצת פחות משנה, במאי האחרון, הכיר ICANN – הגוף הבינלאומי שאחראי להקצאת שמות וכתובות באינטרנט – ב-".ישראל" כסיומת המדינתית בעברית ברשת, והאיגוד הוסמך להפעיל ולנהל את מרחב הדומיינים המדינתי שיפעל על בסיסה. זאת, בנוסף לתפקידו כמנהל מרחב שמות המתחם המדינתי בסיומת "il.", שהאיגוד מנהל כבר משנות ה-90.
באיגוד אומרים כי הסמכתו כמנהל מרחב שמות המתחם החדש התקבלה בתמיכת גורמים בולטים בקהילת האינטרנט הישראלית – ספקי גישה לרשת, רשמי דומיינים, שירותי אירוח אתרים, חוקרים באקדמיה וגופי חברה אזרחית שעוסקים בסוגיות דיגיטליות. יצוין שבהודעת האיגוד לא מצוינים השמות של אותם תומכים, או חלקם. על פי ההודעה, ההחלטה מהווה הכרה ראשונה בעברית כשפה מדינתית רשמית במערך שמות המתחם העולמי, שהוא לב פעולת האינטרנט. הם מציינים כי אפשרות זו תסייע בשיפור יכולת השימוש באינטרנט עבור אוכלוסיות שהשפה האנגלית לא שגורה בפיהן, ותגביר את הזיקה המקומית של עסקים ישראליים. המשמעות האופרטיבית של המהלך היא שעסקים, ארגונים וגופי ממשל יוכלו להציע את שירותיהם במרחב לאומי חדש באינטרנט, שבו הכתובות נכתבות בעברית, מימין לשמאל, באופן מלא.
שאלות מהותיות
אולם, בטרם ניתן יהיה להפעיל את המרחב החדש ולגלוש לכתובות בעברית עם הסיומת ".ישראל", מתעוררות שאלות מהותיות. אחת מהן היא: איך תיראה כתובת אינטרנט שתירשם באותיות עבריות? תחילה נדרשת החלטה בנוגע למבנה מרחב הדומיינים המדינתי: האם יהיה זה מרחב ישיר שכולל שתי רמות – שם המתחם+.ישראל (לדוגמה, אני.ישראל), או שמא יהיה זה מרחב עם חלוקה מגזרית של שלוש רמות, כלומר – שם המתחם+מילה המצביעה על השיוך המגזרי שלו+.ישראל (לדוגמה, אני.עסק.ישראל)?
אם יוחלט על שתי רמות בלבד, קרי – מרחב ישיר, תידרש החלטה גם בעניין שמות מתחם שיישמרו לגופים רשמיים של המדינה, לדוגמה "כנסת.ישראל" או "בנק.ישראל". שמות מתחם כגון אלה יישמרו ולא יוקצו לרישום. אם יוחלט על מרחב בעל שלוש רמות, כזה שכולל שיוך מגזרי, תידרש החלטה באשר לצירופים השונים שיזהו את המגזרים השונים, קרי – מהן המקבילות בעברית לסיומות המגזריות המוכרות מאנגלית: co.il, org.il, muni.il, gov.il, ac.il, net.il, idf.il ו-k-12.il? האם מוסד אקדמי יקבל את השיוך אקדמיה.ישראל, גוף מסחרי את עסק.ישראל וארגון את מלכר.ישראל?
שאלה נוספת שעליה מבקשים באיגוד האינטרנט לקבל תשובה מהציבור היא האם להשאיר אפשרות שאיגוד האינטרנט כבר מציע – שמות מתחם בעברית עם הסיומת האנגלית il. השילוב בין עברית ואנגלית, שכרוך בשילוב של כתיבה מימין לשמאל ואז משמאל לימין, עלול ליצור בלבול ולזמן ניסיונות הונאה והפנייה לאתרים זדוניים. מנגד, ייתכן שיהיו גופים שיהיו מעוניינים לרשום כתובות הנכתבות חלקן בעברית וחלקן באנגלית.
עוד שאלות שהאיגוד מבקש את עמדת הציבור לגביהן קשורות למדיניות הקצאת השמות ולאופן פתיחת הרישום בצורה הטובה ביותר.
יורם הכהן, מנכ"ל איגוד האינטרנט הישראלי, אמר כי "האיגוד, כנציג של קהילת האינטרנט הישראלית, פועל בהתאם לערכים ועקרונות פעולה של שקיפות ושיתוף ציבור, וכעת מזמין את הציבור הרחב ואת גורמי המקצוע לקחת חלק בתהליך ההתייעצות. זו הזדמנות נדירה להשפיע על מהלך היסטורי ברמה הלאומית, ואנחנו מייחסים חשיבות רבה לתהליך שיתוף הציבור. נבחן בקפידה את העמדות שיוצגו ונגבש מדיניות שתשרת בצורה הטובה ביותר את משתמשי האינטרנט בישראל".
18/04/21 11:33
5.13% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
כל חברת סייבר בעולם טוענת שהמערכת שלה היא הטובה ביותר. כמה מהן מוכנות להעמיד את הטענה למבחן של כל ההאקרים בעולם?
התרחיש שנבחן מוגדר כסיוט של כל מנהל אבטחת מידע בארגונים: האקר חודר לארגון, מנטרל את כל מערכות ההגנה הקיימות, יש לו משתמש, סיסמה,Admin, וכעת יכול לעשות ככל העולה על רוחו בארגון.
במהלך האתגר פורסת חברת סייבר 2.0 (Cyber 2.0) רשת של כמה מחשבים, המדמים רשת ארגונית. כל האקר מקבל גישה לרשת זו, ממש כאילו הוא חלק מהארגון. הוא לא צריך לפרוץ את ה-Firewall או לנטרל אנטי-וירוסים. מבחינת ההאקר, הוא כבר בתוך הארגון. ההבדל היחידי בינו לבין מחשבי הרשת הוא, שתוכנת החברה אינה מותקנת על המחשב שלו.
לדברי החברה, אף האקר כזה לא יוכל לתקשר עם המחשבים האחרים ברשת.
גם באתגרים הקודמים של החברה, כל ההאקרים נכשלו בניסיונותיהם לפרוץ את המערכת.
ב-2018 התקיים האתגר בישראל, והשתתפו בו 350 האקרים, כולל חיילים מיחידות מובחרות, שניסו במשך 6 שעות, וביותר מיליון התקפות בו זמנית לפרוץ למערכת.
ב- 2019 התקיים האתגר בארה"ב. כל ההאקרים האמריקנים נכשלו בניסיונותיהם.
החל מ-2020 נפתח האתגר להאקרים מכל העולם. יותר מ-3,500 האקרים מ-16 מדינות שונות ניסו לתקוף את המערכת בו זמנית. כאמור, כולם נכשלו.
לטענת החברה, שום בדיקת חדירות שתעשה חברה כלשהי לא תתקרב להיקף כזה של התקפות בו זמניות.
האתגר הרביעי, שיתקיים השבוע, ב- 21 לאפריל, מכוון אמנם לשוק האירופי, אך יהיה פתוח לכל ההאקרים בעולם.
עוד נמסר, כי באתגר ההאקרים בארה"ב הגיע צוות האקרים מומחים, שהדגימו לכל הנוכחים כיצד הם פורצים למכונית טסלה. בסיום הפריצה המוצלחת שלהם, הם הצהירו ששום דבר לא ימנע מהם לפרוץ את מערכת Cyber 2.0. ואולם גם הם נכשלו, והפידבק מהם לאחר שלא הצליחו: "הרגשנו כמו אנשים שיורים בחץ וקשת על חומה מבוצרת".
18/04/21 16:02
5.13% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לפי דו"ח חדש שפרסם האנליסט מינג-צ'י קואו, הידוע בתחזיותיו המדויקות, אפל (Apple) מתכננת להשיק ארבעה דגמים של iPhone בשנת 2022, אך בגדלים שונים ממה שהשיקה ב-2020 וצפויה להשיק ב-2021 – דגם מיני של 5.4 אינץ', שני דגמים של 6.1 אינץ' ודגם המקס של 6.7 אינץ'.
לפי התחזית של קואו, דגמי ה-iPhone 14 יחולקו לשני זוגות – שני מכשירים של 6.1 אינץ' ושני מכשירים בגודל 6.7 אינץ'. וליתר דיוק – iPhone 14 ו-iPhone 14 Pro בגודל קטן יותר, ו-iPhone 14 Max לצד iPhone 14 Pro Max גדולים יותר.
המשמעות היא, שאפל מתכננת לחסל את דגמי המיני, ומי שבכל זאת ירצו דגם קטן של סמארטפון, ייאלצו להסתפק בדגם ה-iPhone SE והבאים אחריו.
אין בכך הפתעה גדולה. אמנם אפל לא חושפת את מספרי המכירות של כל אחד ממוצריה, אבל השינויים בהזמנות הייצור של החברה מרמזים שאפל העריכה בצורה שגויה את הביקוש למכשירי המיני, ונראה שהם נמכרים הרבה פחות ממה שצפתה.
קואו צופה גם, כי סביר שה-Nnoch המפורסם של אפל לא ייעלם לפני 2023, בהנחה שטכנולוגיית זיהוי הפנים תהיה משולבת בתוך המסך.
ועם כל המוניטין של האנליסט קואו – צריך לזכור, שעד סתיו 2022 עוד יכולים להשתנות דברים רבים, כך שיש להתייחס למידע במידה מסוימת של ספק.