הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
29/04/21 18:46
11.38% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בעולם שבו חוויית המשתמש ניצבת במרכז יש חשיבות גדולה לשירות או למוצר שניתנים ללקוח. אבטחת איכות (QA) היא השם שניתן לתהליך השלם שאמור לבדוק אם המוצר עומד בדרישות שהוגדרו לו ועונה על צרכי המשתמש. התפקיד של אבטחת האיכות הוא לבדוק שהמוצר אכן עונה על הדרישות ותואם את הציפיות ממנו מבחינת ביצועים והתאמה. אנשי QA עורכים בדיקות לאורך כל חיי המוצר, החל משלב הפיתוח שלו ועד לתצורתו הסופית, ומוודאים הוא "ייצא לאוויר העולם" ללא פגמים ותקלות.
תחום ה-QA הוא שער כניסה טוב לענף ההיי-טק כולו ומקום טוב להתחיל בו. הביקוש לאנשי QA שריר וקיים, אבל נראה שבשנים האחרונות חלה ירידה עקבית יחסית בהיצע המשרות בתחום. הירידה יכולה להצביע על כך שכיום ממעטים לגייס אנשים לתפקידי QA ייעודיים. הקורונה צמצמה את מצבת העובדים ברוב החברות, ונוצר מצב שבו רבים ממנהלי הפרויקטים ואפילו המתכנתים עושים את הבדיקות בעצמם, כחלק מהתפקיד או כתפקיד נוסף שלהם. בנוסף, חברות, אפילו גדולות, לא ממהרות לגייס אנשי QA ייעודיים ונעזרות במיקור-חוץ לשם כך.
מנגד, יש חברות שכן מגייסות אנשי QA, ובהרבה חברות אנשי ה-QA הם עדיין עובדים פנימיים. יצאנו לבדוק, במסגרת המדור השבועי המשותף של אנשים ומחשבים ואולג'ובס, כמה הם משתכרים. השכר הממוצע שלהם אולי נמוך בהשוואה לעובדים אחרים בהיי-טק, אבל הוא עדיין גבוה ביחס לשאר התחומים במשק. קצת על אול ג'ובס ומיזם השכר החדש
אול ג'ובס היא פלטפורמה לקריירה וגיוס, עם קרוב למיליון מחפשי עבודה מדי חודש, כ-35 אלף משרות לפני הקורונה ומעל 30 אלף משרות המפורסמות באתר בימים אלה. האתר מרכז תחת קורת גג אחת משרות שפרסמו מעסיקים, כמו גם כאלה שנאספות מ-3,000 מקורות שונים (כולל רשתות חברתיות), ולכן מהווה ברומטר למצב השוק. מחלקת המחקר של אול ג'ובס מפיקה נתונים יומיומיים אודות שוק התעסוקה בארץ, ושופכת אור על סוגיות ומגמות מרכזיות הנוגעות לכוח העבודה במשק: אילו מקצועות התחזקו ואילו נחלשו, מהם התחומים המבוקשים, כמה אנשים מתמודדים בממוצע על כל משרה ועוד.
החברה מפעילה את מיזם השכר החברתי כמה אתם שווים, שלדבריה מהווה מאגר המשכורות הגדול בישראל. למרות החשיבות של נושא המשכורות, עד עתה לא היה קיים בישראל גוף כלשהו – ממשלתי או פרטי – שהציג מידע מסודר ונתונים נגישים לציבור הרחב. כמה אתם שווים נולד מתוך הרצון לעשות בדיוק את זה. הרעיון שעליו הוא מבוסס הוא לספק מענה תחת עקרון מנחה מרכזי – של שיתוף וחוכמת המונים, כאשר אלה שמספקים את המידע הם אלה שיודעים הכי טוב מכולם כמה הם צריכים להרוויח – העובדים עצמם. מעל 550 אלף עובדים ועובדות במשק הישראלי כבר דיווחו במסגרת המיזם כמה הם מרוויחים.
הנתונים נאגרים ומעובדים תחת פיקוח סטטיסטי קפדני של מכון המחקר פאנלס, אנליסטים ומומחי דטה ומחקר, כדי לשקף את השכר הממוצע בכל תפקיד. התוצאות, שעברו תיקוף, מופיעות במתחם השכר, שמתעדכן באופן קבוע מרגע עלייתו לאוויר. מדי יום מתווספות למיזם בממוצע כ-400 משכורות חדשות.
כמה משתכרים בתחומים אחרים בהיי-טק? אתם מוזמנים להיכנס לכתבות הקודמות במדור, שבהן בדקנו מהו השכר של מנמ"רים ואנשי IT, אנשי חומרה ואנשי אינטרנט ודיגיטל.
הכותבת הינה מנהלת התוכן והמחקר באולג'ובס.
29/04/21 14:25
8.94% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
גם זה סוג של מהפך: מיקרוסופט (Microsoft) תחליף בשנה הבאה את הגופן הראשי בו היא משתמשת כברירת מחדל, ומבקשת את עזרת הציבור בבחירת אחד מחמישה גופנים שהגיעו לקו הגמר.
החברה החליטה שהגופן Calibri שהחליף ב-2007 את Times New Roman כגופן ברירת המחדל, עשה את שלו. מדובר בפונט שאם לא במצעים שינויים, נכתבים באמצעותו מסמכים רבים בכל יום, כמו גם הודעות דואר אלקטרוני שנכתבות באמצעות יישום הדואר אאוטלוק (Outlook) לגרסאותיו. Have you heard the news? We’re adding five new fonts to #Microsoft365, and one will be the new default. Check them out and let us know your favorite: https://t.co/GLPfHZAzNt
— Microsoft 365 (@Microsoft365) April 28, 2021 "גופן ברירת מחדל הוא לרוב הרושם הראשוני שאנו עושים. זו הזהות הוויזואלית שאנו מציגים לאנשים אחרים באמצעות קורות החיים, המסמכים או המיילים שלנו. וכמו שאנשים והעולם סביבנו מתבגר וצומח, כך צריך לקרות לצורה בה אנו מביאים עצמנו לידי ביטוי", נכתב בפוסט, שכותרתו Beyond Calibri: Finding Microsoft’s next default font, ושפורסם בבלוג בהתייחס להחלפה.
Calibri לא ייעלם כמובן לאחר החלפת גופן ברירת המחדל בו משתמשת החברה. מי שירצה יוכל כמובן לחזור ולהגדיר אותו ב-וורד (Word) או בכל מקום אחר, כמו כל פונט קיים למעשה. את הבחירה, אם תרצו להשתתף, אפשר לעשות בציוץ שהעלתה מיקרוסופט לטוויטר (המופיע למעלה) וההחלטה תתקבל בעוד מספר חודשים.
29/04/21 14:10
7.32% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
יותר משלושה חודשים חלפו מאז שפט גלסינגר, המנכ"ל לשעבר של VMware, הפתיע את הענף בהודעה שהוא עוזב את ענקית הווירטואליזציה וחוזר לאינטל, כור מחצבתו. מאז, VMware עדיין לא בחרה מנכ"ל חדש. מערכת אנשים ומחשבים החליטה להתגייס לעזרתה ולהציע כמה מועמדים שבהחלט יכולים להתאים לתפקיד.
פט גלסינגר, לשעבר מנכ"ל VMware וכיום מנכ"ל אינטל. צילום: ג'ק מורטון
זיין רואו
המנכ"ל הזמני של VMware הוא זיין רואו, סמנכ"ל הכספים, שהחברה הודיעה על מינויו בעקבות עזיבת גלסינגר. רואו, שהוא גם סגן נשיא בענקית הווירטואליזציה, הגיע אליה מ-EMC, שגם בה הוא שימש סמנכ"ל הכספים. גלסינגר עצמו הצטרף ל-EMC ב-2009 ומונה למנכ"ל VMware ב-2012, כשהוא מחליף את פול מריץ.
זיין רואו, המנכ"ל (הזמני) הנכנס של VMware. צילום: יח"צ
דיראג' פאנדי
אלא שרואו הוא לא היחיד שיכול לבוא בחשבון להיות מחליפו הקבוע של גלסינגר – יש עוד כמה בכירי IT, שחלקם פנויים להוביל. אחד מהם הוא דיראג' פאנדי, שייסד במשותף את נוטניקס ובאוגוסט האחרון הודיע על פרישתו מתפקיד מנכ"ל החברה לאחר 11 שנים. הוא יכול למלא היטב את התפקיד מאחר שהחזון של נוטניקס ושלו דומה לזה של VMware, ובשנים האחרונות התחרו החברות ראש בראש: הפיכת תשתיות ה-IT לכה פשוטות, עד כדי בלתי נראות, עם פעילות בולטת בעולם הענן בכלל ובענן ההיברידי בפרט.
לפני שייסד את נוטניקס, פאנדי שימש כסמנכ"ל הנדסה באסטר דטה (כיום טרה-דטה), שם הוא בנה מאפס את צוות ההנדסה ואת המוצר של החברה. לפני כן הוא כיהן כמנהל קבוצת האחסון של בסיס הנתונים של אורקל, אקסה דטה, ורשם פטנטים רבים בתחום זה. פאנדי קיבל במהלך הקריירה שלו פרסים רבים, בהם מטעם דל ותואר יזם השנה של ארנסט אנד יאנג.
אלא שיש בהיסטוריה של פאנדי משהו שב-VMware לא אוהבים: בינואר 2019 הוא החליט לנקוט עמדה ולכנות את החברה המתחרה בכינוי גנאי. "מישהו היה צריך להגיב לבריונים האלה", אמר פאנדי. "הלקוחות הרגישו קצת חסרי אונים, כי ברור שהם מריצים עסק. מישהו – אני במקרה זה – צריך לנקוט עמדה נגד טקטיקות הבריונות לכאורה של VMware כלפי הלקוחות שלנו. VMware – הפסיקי להיות בריון!". את צורת התמחור של החברה הוא כינה vTax – הדהוד לשמות של מוצרי הווירטואליזציה שלה בתוספת המילה מס, ואמר שזו גישת תמחור "ארכאית".
דיראג' פאנדי, מייסד ולשעבר מנכ"ל נוטניקס. צילום: פלי הנמר
ג'ים ווייטהרסט
מיודענו היה נשיא ומנכ"ל רד-האט, המובילה בעולם הקוד הפתוח, כשיבמ רכשה אותה ב-2019 תמורת סכום עתק של 34 מיליארד דולר. בשנתיים האחרונות הוא נשיא הענק הכחול ואחראי על תחומי הענן והמחשוב הקוגניטיבי. אנליסטים ציינו כי ווייטהרסט הגיע לשיאו ביבמ, שכן למרות הדיבורים על מינויו למנכ"ל החברה – זה לא קרה. ענקית הווירטואליזציה היא המקום ההגיוני לנצל את כל הידע בענן שיש לו.
ג'ים ווייטהרסט, נשיא יבמ. צילום: יח"צ
מינוי פנימי – סנג'אי פונן
אחת האפשרויות הברורות ביותר שעומדות בפני VMware היא ללכת על משהו מוכר וידוע – מינוי פנימי. אם תעשה כך, ענקית הווירטואליזציה תוכל למנות למנכ"ל את סנג'אי פונן, סמנכ"ל התפעול של החברה. הוא מוביל את כל היבטי התפעול מצד הלקוחות, כולל מכירות, שיווק, שירותים ושיתופי פעולה. עוד הוא אחראי לאסטרטגיה העסקית והאבטחתית של VMware.
כמספר 2, פונן בקיא בנבכי החברה, שבה הוא מילא כמעט כל תפקיד מרכזי בשמונה השנים האחרונות ומשום כך צבר הרבה ניסיון וידע בתעשייה. לפני תפקידו האחרון, פונן היה מנכ"ל יחידת מחשוב משתמשי הקצה (EUC) של VMware. אנליסטים ציינו כי "תחום מחשוב הקצה חווה טלטלה בשנה האחרונה, בשל המעבר המסיבי של מיליארדי עובדים לעבוד מרחוק. הידע של פונן בתחום עשוי לעזור מאוד ל-VMware, כאשר סביבת העבודה המרוחקת החדשה מתעצבת בעידן
מועמדים נוספים
כדאי ל-VMware לשקול לתפקיד המנכ"ל גם את סקוט גאת'רי, סגן נשיא בכיר וראש חטיבת הענן במיקרוסופט העולמית, ואת גרי אליוט, סגנית נשיא בכירה ומנהלת תחומי לקוחות ושותפים בסיסקו.
כך או כך, VMware מבצעת בימים אלה משימה קשה – של איתור ומינוי מנכ"ל.ית. עכשיו נותר לראות מי זה יהיה והאם הוא.היא ת.יוביל את ענקית הווירטואליזציה בהצלחה, לפחות כמו שגלסינגר עשה.
29/04/21 15:03
7.32% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שניידר אלקטריק (Schneider Electric) הודיעה על השקה גלובאלית של פתרון Galaxy VL, מכשיר אל-פסק (UPS) תלת פאזי חדש, המצטרף למשפחת מוצרי ה-Galaxy. המכשיר החדש מגיע בתצורה קומפקטית, מציע התייעלות אנרגטית משמעותית, החזר השקעה של עד שנתיים מרכישתו, והוא מיועד עבור דטה סנטרים בינוניים וגדולים או מתקנים תעשייתיים ומסחריים.
שטח הרצפה בדטה סנטרים מתייקר, והמגמה כיום היא צמצום נפחי הציוד במתקנים אלו. בהתאם למגמה זו, מכשיר ה-UPS החדש הוא קומפקטי במיוחד – כמחצית מהגודל הממוצע של מכשירים דומים בתעשייה. הארכיטקטורה של ה-Galaxy VL מאפשרת סקלביליות ומודולריות, כשהספק המכשיר נע בין 200 ל-500 קילו-ואט, והוא כולל יחידות מודולריות הגדלות ב-50 קילו-ואט כל אחת. כך מתאפשר למקצועני הדטה סנטר להגדיל את הספק מערכת ה-UPS בצורה גמישה ובהתאם לדרישות העסקיות של הארגון.
מכשיר ה-Galaxy VL גם כולל תכונה חדשה – Live Swap – הכוללת יכולת ראשונה מסוגה בתעשייה להחליף או להוסיף יחידות הספק בצורה בטוחה ומאובטחת תוך כדי שמכשיר ה-UPS נותר אונליין ופעיל. התכונה מונעת השבתה של מכשיר ה-UPS ומציעה יכולות המשכיות עסקית משופרות. תכונת Live Swap למעשה מספקת הגנה גבוהה יותר לעובדים במתקני דטה סנטר, ומייתרת את הנוהג של יצירת מעקפי חשמל לצורך טיפול מאובטח במכשיר ושמירת הרציפות העסקית.
מכשיר ה-Galaxy VL בפעולה – יותר ניטור, יותר רציפות, פחות מקום, פחות חשמל. צילום: שניידר אלקטריק
"מדובר על חדשנות ברמה הגבוהה ביותר בתחום ה-UPS", מציין איתן אלי, מנהל פעילות APC ישראל בשניידר אלקטריק. "זהו מכשיר חדש, יעיל אנרגטית, המציב סטנדרטים חדשים בתחום. המכשיר קטן, ויציע הקטנה של ה-TCO ביחס למקובל בתחום. מכשיר ה-Galaxy VL החדש נוגע בטרנדים המרכזיים של ענף הדטה סנטר: מודולריות, עמידות, יעילות וקיימות. מדובר על מוצר שקיבל תקן Green Premium, והוא מציע ביצועים גבוהים, תומך ביעדי קיימות ארגוניים ומשלים פערים שהיו קיימים בשוק".
תועלות מרכזיות של מכשיר ה-Galaxy VL: הקטנת שטח הרצפה – מכשיר ה-UPS החדש הוא הקומפקטי ביותר מסוגו, כ-50% קטן יותר מהמכשירים הנהוגים כיום בתעשייה, והוא מפנה מקום יקר בדטה סנטר. בנוסף, המכשיר החדש מגיע בשילוב עם סוללות Lithium-ion, החוסכות 70% ביחס לשימוש בסוללות VRLA.
חיסכון כספי – מכשיר ה-Galaxy VL מאפשר לארגון לגדול בהתאם לצרכיו במודל Pay-as-you-Grow, ועל ידי כך מפחית את הוצאות ה-CapEx, הוצאות תפעוליות, צריכת האנרגיה ו-TCO. המכשיר מאפשר גידול הספק בין 200 ל-500 קילו-ואט ביחידות אינקרמנטליות של 50 קילו-ואט.
קיימות – המכשיר החדש מציע התייעלות אנרגטית של עד 99% באמצעות תכונת ECOnversion, והחזר ההשקעה הממוצע הוא כשנתיים. המכשיר החדש גם מציע הפחתת הוצאות האנרגיה, הנאמדת ב-26,280 אירו לשנה. בנוסף, המוצר נהנה מתקן Green Premium של שניידר אלקטריק.
אמינות – על ידי חיבור של מכשיר ה-Galaxy VL לפלטפורמת ה-EcoStruxure של שניידר אלקטריק מתאפשר למפעילי דטה סנטרים לבצע ניטור וניהול מלאים של תשתיות המתקן, ועל ידי כך להגדיל את האמינות והביצועים המתקבלים מהמכשיר החדש.
29/04/21 09:01
5.69% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ב"שנת הקורונה" – תריסר החודשים שממרץ 2020 עד מרץ השנה, מוסדות פיננסיים, כגון בנקים וחברות ביטוח, חוו עליות ניכרות בהיקף פשיעת הסייבר שכוונה נגדם – חלקה קשורה ישירות לנגיף. ואולם למרות זאת, תקציבי אבטחת המידע והגנת הסייבר בארגונים צומצמו, והיקף כוח האדם בצוותי ההגנה פחת, כך על פי מחקר חדש של Systems Applied Intelligence – זרוע הסייבר והמודיעין של BAE Systems. מצב זה, ציינו החוקרים, מעמיק את פערי האבטחה בארגונים ומגדיל את הסיכון לפגיעה בהם.
על פי המחקר, שסקר 902 ארגוני שירותים פיננסיים בארה"ב ובבריטניה, כשלושה רבעים, 74% מהם, חוו עלייה בפשיעת הסייבר מאז תחילת המגיפה, כאשר 42% מהם דיווחו שמודל העבודה מרחוק הפך אותם פחות מאובטחים. קצת פחות ממחצית מהארגונים, 44%, היו מודאגים מכך שהדבר הוביל לנראות פחותה של חורי אבטחה פוטנציאליים ברשת או בתשתית ה-IT שלהם, ו-37% מהם ציינו, כי לקוחותיהם נמצאים כעת בסיכון גדול יותר לפשיעת סייבר או להונאה.
הגידול באיומים ובהיקף המתקפות היה בכל וקטור תקיפה. כך, תריסר החודשים האחרונים התאפיינו בגידול של 35% במתקפות בוטנט; גידול של 35% במתקפות כופרה; נתון זהה היה גם בגידול של מתקפות פישינג; היקף המתקפות של נוזקות על טלפונים ניידים צמח ב-32%; כמות המתקפות עם נוזקות הקשורות לקורונה צמחה ב-30%; היקף איומי הפנים צמח ב-29%.
ההשפעה הכספית של פעילות פשיעה מקוונת מאז תחילת המגיפה הייתה משמעותית. כך, 56% מהארגונים חוו עלייה בהפסדים הכספיים בשל פשעי סייבר בתריסר החודשים האחרונים, כאשר ההפסד הכספי הממוצע עמד על 720 אלף דולרים.
למרות הבעיה ההולכת וגוברת, צוותי אבטחת המידע בארגונים חשו לחץ נוסף בגלל הירידה בתקציבים והתפטרות, או פיטורים, של חלק מכוח האדם בצוותי ההגנה. כך, התקציבים של מחלקות אבטחת המידע בארגונים, כולל צוותי הגנת סייבר, מניעת הונאה וניהול סיכונים – קוצצו ביותר מרבע, 26%, בשנה החולפת. 40% מהארגונים נאלצו לקצץ בהוצאות קריטיות, אשר יועדו לאבטחת מידע. לצד זאת, יותר משליש מהארגונים, 36%, נאלצו לצמצם את מספר האנשים בצוותי אבטחת המידע בשנה החולפת.
לדברי אדריאן ניש, ראש תחום הסייבר בזרוע הסייבר והמודיעין של BAE Systems, אמר, כי "אנו מבחינים בשיתוף פעולה ברור, המתגבש בין קבוצות שונות של פושעים. רמאים ופושעי סייבר מבקשים לנצל את הפחד, את חוסר הוודאות ואת החשש משינוי. המגיפה הציעה להם הזדמנויות חדשות לחפש חולשות, שבעזרתן הם היו יכולים לייצר רווחים חדשים ודרכים חדשות להסוות את פעילותם. התוקפים בונים יכולות מתקדמות יותר ויותר, תוך שהם מתמקדים במערכות בנקאיות מרכזיות. הם הופכים אגרסיבים יותר ופוגעים ביכולת הקורבנות להגיב למתקפות. עברייני סייבר הגיבו לשינויים במהירות והתאימו את גישתם כדי לאתר פערי אבטחה מרוחקים, כאלה שנוצרו בשל העבודה מרחוק".
29/04/21 17:33
5.69% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
עיריית רעננה יצאה באחרונה למכרז רחב היקף, שמטרתו איחוד כולל של מערכות המידע והנתונים בעיר ויצירת "ישות תושב אחד". המכרז כולל שני חלקים: הקמת בסיס נתוני לקוחות מרכזי, שירכז את כל המידע על התושב ושכל המערכות הקיימות בעירייה יעבדו מולו, והטמעת מערכת CRM מרכזית, שתחליף את ארבע מערכות ה-CRM העצמאיות הקיימות כיום בעירייה. ההיקף הכולל של המכרז הוא מיליוני שקלים.
למכרז ניגשו חברות רבות שמספקות פתרונות לשלטון המקומי. על פי הערכות בשוק, לא רשמיות, שתי המתמודדות העיקריות הן אלעד מערכות ופרודוור – שתיהן חברות דומיננטיות בשוק המוניציפלי ובעלות ניסיון רב.
מכרז דומה מתנהל בימים אלה בעיריית אשדוד, ולא ידוע מי החברות שמתמודדות בו. מכרזים דומים צפויים להתפרסם ברשויות נוספות.
הקרב המשני
מאחר שמערכות ה-CRM החדשות אמורות לשבת בענן, מתנהל קרב משני, די צמוד, בין שתי ספקיות מרכזיות: סיילספורס ומיקרוסופט. ברעננה, הגישו חלק מהמתמודדות הצעות על בסיס הפלטפורמה הטכנולוגית של מיקרוסופט, ונראה שהמודל הכלכלי שהוצע בעיר לא היה מתאים לפתרון מבוסס סיילפורס. מכאן צפויה להיגזר ההחלטה גם על זהות בסיס הנתונים. כך או כך, שלב פתיחת המעטפות החל והכול פתוח.
הקמת "ישות תושב אחד" היא בין החידושים במכרזים של השלטון המקומי. היא משקפת את האתגרים שאיתם יתמודדו בעתיד רשויות מקומיות שמיישמות את תפיסת העיר החכמה, שבמרכזה מתן מלוא השירותים לתושב בצורה דיגיטלית (דיגיטציה של השירותים). המכרז של עיריית רעננה מבקש להגדיר בפעם הראשונה, בעזרת כלים טכנולוגיים, מיהו תושב. זאת, מאחר שברשויות מקומיות רבות, כולל בעיריית רעננה, יש איי מידע רבים, מערכות מידע רשותיות רבות ובסיסי נתונים שלא בהכרח מקושרים ביניהם. חמור מכך, לעתים קיימת סתירה בין המידע הקיים על אותו תושב במערכות המידע השונות.
התוצאה של מה שתואר לעיל היא שלמקבלי החלטות אין נתונים אמינים ומדויקים על מספר התושבים הרשומים בעיר, כמה מהם גרים בה בפועל ועוד שורה ארוכה של פילוחי מידע, שמקשים על תכנון לטווח ארוך ומתן שירותים ממוקדים לתושבים. יתרה מכך, הדבר לא מאפשר לרשות להעניק שירותים אישיים מותאמי לקוח (פרסונליזציה של השירות ללקוח הקצה).
היעד השאפתני של עיריית רעננה
בהיבט השירות לתושב, הציבה לעצמה עיריית רעננה יעד שאפתני: ש-80% מהפניות של תושבים לעירייה יהיו על פלטפורמות דיגיטליות שונות, שתהיינה מסונכרנות, ו-65% מהן יטופלו כבר מיצירת הקשר הראשונה. יצוין שכבר כיום מספקת עיריית רעננה שירותים לתושבים בעזרת פלטפורמות דיגיטליות, אולם עדיין לא באופן מלא, וחלק מהשירותים ניתנים שלא דרך אמצעים דיגיטליים.
דגנית בן יעקב, מנמ"רית עיריית רעננה. צילום: שמעון פסחוב
בכנס ערים חכמות שערכו אתמול (ד') החברות HPE ו-וואן השתתפה מנמ"רית עיריית רעננה, דגנית בן יעקב, שמובילה את המכרז. בן יעקב אמרה ש-"היעד שלנו הוא לבנות ישות תושב מרכזית, ה-'שולחת' זרועותיה למאה מערכות תפעוליות. יעד נוסף הוא לקבל תמונת מצב 360 מעלות אודות כל התושבים. נשנה את המצב כיום, שבו יש ארבע מערכות CRM, ונעלה את הנתונים לענן. אנחנו רוצים לחדול מלעסוק בחומרה, תחזוקה וניהול".
מה עושים עם מערכות המידע המיושנות?
המכרז בעיריית רעננה משקף את העובדה שבקרוב יצטרכו רשויות מקומיות שנמצאות בשלבים שונים של יישום תפיסת העיר הדיגיטלית לתת מענה לחסם העיקרי להתקדמות מהירה יותר לעיר החכמה: מערכות המידע המיושנות שקיימות במרבית הערים, העובדה שהן מתבססות על שורה ארוכה של בסיס נתונים לא מסונכרנים והצורך שהן יתקשרו עם יישומים דיגיטליים, למשל רכיבי אינטרנט של הדברים. משבר הקורונה האיץ את הצורך בטיפול באתגרים אלה, והרשויות הגיעו למסקנה שמדובר במהלך שכולל התייעלות ושיפור משמעותי בחוויית השירות לתושב.
לצד זה, ברעננה, כמו בערים אחרות, יש אתגר נוסף – יישום המערכות שייבחרו. זהו דבר שדורש מיגרציה מורכבת ביותר של מערכות, הטמעה, הדרכה ותפעול – והכול בזמן אמת. זאת, לצד מילוי סעיפי אבטחת המידע, ההגנה על הפרטיות והאחריות של הספקים שייבחרו, כפי שקיים במכרזים מעין זה.
המכרזים ברעננה ובאשדוד נכתבו על ידי היועץ אילן אלתר, מנכ"ל אלתרנט.
29/04/21 09:30
4.88% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חברת פתרונות האחסון ואסט דטה (VAST Data) מתכננת לגייס עד סוף שנת 2021 כ-160 עובדים נוספים לחברה, מתוכם כ-80 למרכז הפיתוח בישראל. בשנה החולפת גויסו כ-80 עובדים חדשים, והחברה מונה כיום יותר מ-200 עובדים.
ב-ואסט דטה ציינו, כי למרות הצמיחה המהירה בפעילות החברה והגידול בביקוש למוצריה, החברה מבצעת גיוסי עובדים חדשים תוך הקפדה על איכות ומקצועיות העובדים וכן שימור התרבות הגמישה, היצירתית והסטארט-אפיסטית של החברה.
לדברי החברה, הם שואפים לגייס את העובדים הטובים ביותר במשק בתחום הביג דטה, מערכות מבוזרות ואלגוריתמים. מדובר בדרך כלל בבוגרי יחידות טכנולוגיות מובילות ותארים ראשונים ומתקדמים במדעי המחשב, ומהאוניברסיטאות המובילות בארץ ובעולם. בין התפקידים המבוקשים בחברה: מהנדסי תוכנה, מפתחים, אנשי אוטומציה, DevOps, מומחי תשתיות, מומחי QA וממשק משתמש ועוד. יתרון יינתן למומחים בעלי ניסיון בעולם האחסון.
ואסט דטה, אשר הוקמה בשנת 2016 ומוגדרת כחברת חד קרן, ממשיכה להציג נתונים מרשימים וצמיחה מהירה. היא סיימה את השנה הפיסקלית שלה עם קצב מכירות של יותר מ-150 מיליון דולר בשנה ותזרים מזומנים חיובי, שנתיים בלבד מיום השקת פלטפורמת האחסון שלה. החברה פיתחה פלטפורמה המאחדת יישומים בתוך מערכת אחסון all-flash בעלת סקלאביליות גבוהה, כדי לעמוד בדרישות האחסון של עומסי העבודה התובעניים ביותר, תוך הפיכתה לכדאית לאחסון כל הנתונים הארגוניים. מטה החברה ממוקם בניו יורק ומרכז הפיתוח שלה פועל מתל אביב.
לדברי כרמית שטרית, סמנכ"לית משאבי האנוש של החברה, "למרות יכולתנו לגדול ולגייס במהירות רבה יותר, אנו בוחרים באופן מודע להתמקד בגיוס עובדים איכותיים, המתאימים מקצועית וגם תרבותית לחברה, מתוך מטרה לשמור על אופייה הצעיר והגמיש של החברה לאורך זמן. לעובדי החברה יש הזדמנות אמיתית לזכות בתנאים ייחודיים, בתרבות ארגונית דינמית ומתגמלת וכן להשפיע על עולם האחסון העתידי, כיוון שארגונים גדולים ברחבי העולם מבינים את פריצת הדרך שמציגה הטכנולוגיה של החברה בעולם האחסון והאיכות של הפתרונות שלנו בהשוואה לפתרונות אחסון אחרים".
29/04/21 14:03
4.88% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
פייראיי
"ההצלחה המתמשכת של האקרים ממדינות לאום בהתקפות בולטות, דוגמת סולאר-ווינדס (SolarWinds) והפריצה לשרתי אקסצ'יינג' (Exchange) – גורמת ללקוחות הארגוניים לעצור ולחשוב מחדש על אסטרטגיית האבטחה שלהם. ככל שסביבת האיום מתגברת, כך ארגונים מבינים כי אמצעי הגנה קונבנציונליים אינם יעילים עוד להפחתת סיכונים", כך אמר קווין מנדיה, מנכ"ל פייראיי (FireEye).
בשיחה עם אנליסטים אמר מנדיה כי "אתם קוראים על החשיפות הרבות של פרצות שהחוקרים שלנו מגלים. זה לא במקרה: החוקרים ומומחי הסייבר שלנו חושפים אותן, כי הם עושים חקירות בלא הפסקה, וכמו כלבים עקשניים – לא מרפים, ושואלים כל הזמן: 'אז איך, לעזאזל, אירעה הפריצה הזו והזו?'".
ענקית האבטחה הייתה זו שחשפה את הפריצה של האקרים רוסים, שלוחי הקרמלין, לעדכוני התוכנה של אוריון (Orion), מערכת הניהול של סולאר-ווינדס, ולא היססה להודות כי הייתה קורבן של המתקפה. פייראיי היא שהעלתה לסדר היום הציבורי-טכנולוגי את נושא פריצת הענק לסולאר-ווינדס, וכמה ימים לאחר שהודיעה שנפרצה, ב-8 בדצמבר האחרון, הייתה זו שקבעה כי סולאר-ווינדס הוא מקור הפירצה והפריצות.
לפני ימים אחדים פייראיי חשפה מעקף אימות של פולס סקיור (Pulse Secure) וחולשה של סוניקוול (SonicWall) – שתי החשיפות גרמו לפרצות יום אפס. בעקבות כך, CISA, הסוכנות לאבטחת תשתיות וסייבר האמריקנית, הנפיקה (עוד) התרעה, לפיה האקרים מתוחכמים, הפועלים כקבוצת APT, איום עקבי ומתקדם, ניצלו פגיעות בתוכנת פולס סקיור, ופגיעות נוספת בתוכנת ניהול הרשת אוריון של סולאר-ווינדס, במשך כמעט שנה, כדי לגנוב אישורים. כמה ימים קודם לכן דיווחה פייראיי כי האקרים שלוחי הממשל הסיני ניצלו, שוב ושוב, כמה פגמים ידועים ופגיעות חדשה, שהתגלתה ב-VPN של פולס סקיור, כדי לפרוץ לסוכנויות ממשלתיות, לחברות ביטחוניות ולמוסדות פיננסיים בארה"ב ובאירופה.
"הגידול בקצב השימוש בטכנולוגיית המנצלות חולשות יום אפס ככלי כנשק", ציין מנדיה, "הביא לדרישה חסרת תקדים למודיעין האיומים והמומחיות שלנו. חשיפת הפריצה של סולאר-ווינדס מחזקת את האמון ביכולותינו המקצועיות ובמודיעין שלנו".
נחשפה על ידי פייראיי. מתקפת הסייבר הענקית על ארצות הברית. אילוסטרציה: BigStock
"מעולם לא היינו רלוונטיים יותר, או נחוצים יותר בתחום אבטחת הסייבר"
לדברי מנדיה, "ככל שארגונים מבינים שהגנה קונבנציונלית כבר לא יעילה, הם מבקשים לשלב את אמצעי ההגנה הקונבנציונליים שלהם עם המומחיות ומודיעין האיומים שלנו, כדי להסתגל מהר יותר לאיומים חדשים, הצצים חדשות לבקרים. לכן הכפלנו את המאמצים להטמיע את מודיעין האיומים והמומחיות שלנו במוצרי החברה עצמה, כמו גם בהיצע הענני שלנו".
"מעולם לא היינו רלוונטיים יותר, או נחוצים יותר בתחום אבטחת הסייבר", סיכם מנדיה את שיחתו עם האנליסטים בוול סטריט. "אני רוצה להודות לצוותים שלנו, העומדים בקווי החזית, כדי לחשוף את חולשות יום האפס ולהגן על הלקוחות שלנו, כמו גם על ארגונים שאינם הלקוחות שלנו. אני מפציר ודוחק בספקיות הפתרונות לדון עם לקוחותיהן על כמה תחומים באבטחה: zero trust, ניראות בענן, אבטחת ענן והגנה מפני כופרות. נדרשים מוצרים שיכולים לסרוק באופן יזום רשתות של לקוחות – כדי לחשוף פגיעויות, לערוך בדיקות אימות, למנף טכנולוגיות אבטחה מבוססות בינה מלאכותית ולימוד מכונה, ולשדרג פתרונות ניהול זהויות על ידי העברה שלהם לענן. כיוון שיותר ויותר ארגונים הולכים לענן, אתה מקבל ניהול זהויות טוב יותר בענן מאשר בחצר הבית של הלקוח".