הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
13/05/21 09:30
9.17% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
המתקפה על קולוניאל פייפליין (Colonial Pipeline), מפעילת מערכת צינורות הדלק הגדולה בארצות הברית – הייתה אחת המתקפות הגדולות בהיסטוריה על מערכת תשתית לאומית קריטית, כך קבעו מומחי אבטחה והגנת סייבר.
קולוניאל השביתה את פעילותה בסוף השבוע האחרון, אחרי שחוותה מתקפת סייבר ביום ו'. המתקפה, מסוג כופרה, בוצעה על ידי קבוצת האקרים בשם DarkSide, שחדרה לרשת של קולוניאל ביום ה' האחרון וגנבה כמעט 100 ג'יגה-בייט של נתונים. לאחר תפיסת הנתונים, ההאקרים נעלו אותם בכמה מחשבים ושרתים ודרשו כופר. הם התריעו כי אם דמי הכופר לא ישולמו, הם ידליפו את הנתונים הגנובים לאינטרנט.
עבור רבים, הדימוי של תעשיית הנפט הוא צינורות, משאבות ונוזל שחור ושמנוני. אלא שבפועל, אף שמדובר במערכת צינורות פיזית, היא מבוססת הרבה מאוד על IT ודיגיטל: חיישני לחץ, תרמוסטטים, שסתומים ומשאבות משמשים לניטור ובקרת זרימת הנוזלים – סולר, בנזין ודלק סילוני – על פני מאות קילומטרים של צנרת. לקולוניאל יש אפילו רובוט המכונה "חזיר חכם" – מד פיקוח לצינור, הנע בין הצינורות ומחפש אחר חריגות. כל התפעול של הצינורות, הסבירו מומחי אנרגיה, נעשה תוך קישוריות וחיבוריות למערכת מרכזית אחת. "והיכן שיש קישוריות – יש איום של מתקפת סייבר", אמרו חוקרי צ'ק פוינט.
על פי חוקרי ענקית הגנת הסייבר הישראלית, "כל המכשירים המשמשים להפעלת צינור מודרני נשלטים על ידי מחשבים – ואינם מבוקרים פיזית על ידי אנשים. אם הרכיבים הללו מחוברים לרשת הפנימית של ארגון וזו נפגעת ממתקפת סייבר, אז הצינור עצמו חשוף למתקפות זדוניות."
על פי מומחי האבטחה, "התקפות ישירות על טכנולוגיה תפעולית, OT – הן נדירות, כיוון שמערכות אלו מוגנות בדרך כלל טוב יותר. לכן סביר יותר להניח שההאקרים הצליחו להשיג גישה למערכת המחשבים של קולוניאל דרך הצד הניהולי של העסק". כך, ציינו חוקרי צ'ק פוינט, "כמה מהמתקפות הגדולות ביותר שראינו התחילו בדוא"ל. ייתכן, למשל, שאחד מעובדי קולוניאל הוריד, בשוגג, כמה נוזקות. באחרונה גם ראינו מקרים, שבהם האקרים פרצו לרשתות מחשבים של ארגונים על ידי ניצול חולשות קיימות שלא טופלו, או דרך פגיעויות שנחשפו בתוכנות צד שלישי. ההאקרים ישתמשו בכל רכיב, או חולשה, שתביא להם דריסת רגל ברשת הארגונית". החוקרים ציינו כי אין לשלול את האפשרות, שהחדירה עצמה למערכות המחשוב של קולוניאל בוצעה שבועות, ואף חודשים בטרם ההאקרים פתחו במתקפת הכופרה שלהם.
המומחים סיכמו בציינם, כי "הדרך הפשוטה ביותר להגן על הטכנולוגיה התפעולית היא לשמור עליה במצב לא מקוון – בלא כל קישור לאינטרנט. אבל עצה זו הופכת להיות קשה יותר עבור עסקים, כיוון שהם מסתמכים יותר ויותר על מכשירים מחוברים כדי לשפר את היעילות שלהם. אופי העולם המשתנה פירושו שיותר דברים נשענים על קישוריות".
בעקבות המתקפה, העביר ביום א' השבוע משרד האנרגיה האמריקני חקיקת חירום, המתירה להעביר מוצרי נפט במכליות עד לניו-יורק. מומחים ציינו, כי למרות החשיבות שבחקיקה הדחופה, לא בטוח שיהיה בה די כדי למנוע מצב של מחסור בדלקים בחוף המזרחי של ארצות הברית. חקיקת החירום מסדירה את הכללים לגבי שינוע הדלק בדרכים. כך, אחד הסעיפים מתיר לנהגים מ-18 מדינות לעבוד שעות נוספות בצורה גמישה בעת הובלת מוצרי דלק שונים.
מחירי הדלק בתחנות התדלוק בארצות הברית לא הושפעו ממתקפת הכופרה – אך מומחים טענו כי הדבר עשוי להשתנות אם ההשבתה של קולוניאל תימשך. כך, כיום יש דלק רב שמיועד לחברה ו-"תקוע" בבתי זיקוק בטקסס. על פי מומחי אנרגיה, האזורים הראשונים שהושפעו מהמתקפה הם אטלנטה ומדינת טנסי, ואז, בשל אפקט הדומינו, המחסור צפוי להקרין על ניו-יורק רבתי.
קולוניאל מספקת דלקים לסוגיהם: בנזין, סולר, דלק סילוני ונפט. החשש הוא, שמתקפת הסייבר עליה עלולה לשבש את התנהלות שוק האנרגיה ולפגוע באספקת הדיזל והגז בחלק המזרחי של ארצות הברית.
13/05/21 14:29
9.17% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בתקופה שלנו, אין חברה, ארגון או בית שאין בהם מחשב אחד לפחות. בדומה לכל מכשיר אחר, גם למחשב יש בלאי והוא עלול להתקלקל. על מנת להימנע מתקלות ולתחזק את רשת המחשבים כמו שצריך, הארגון זקוק לאנשי מקצוע בתחום. תפקידם של אנשי המחשבים והרשתות הוא לפתור בעיות, לתקן תקלות וכמובן – לשמור על התחזוקה השוטפת של תשתיות המחשבים, התקשורת והאינטרנט.
בשנים האחרונות הביקוש לעובדים בתחום עלה, ואנחנו מעריכים שהדרישה אליהם תישאר גבוהה, בעקבות ההתקדמות הטכנולוגית והאוטומציה שמתרחשת בארגונים. במילים אחרות, כל עוד ארגונים יעבדו עם מחשבים ויזדקקו למערכות מידע – יהיה צורך באנשי רשתות ותשתיות.
השכר בענף הזה משתנה מאוד מתפקיד לתפקיד בגלל ההבדלים הגדולים ביניהם. אפשר למצוא בו תפקידים זוטרים (טכנאים) עם שכר כניסה נמוך ובקצה השני – מנהלי תחום, ששכרם גבוה וחופף לשכר במקצועות ההיי-טק ה-"טהורים". הסיבה העיקרית לשכר הכניסה הנמוך נעוצה בכך שחלק מהמקצועות בתחום לא דורשים תואר או הסמכה, וכן בעובדה שרבים מאנשי המחשבים והרשתות לא עובדים בחברות היי-טק אלא משתלבים בחברות "רגילות" במשק, שבהן ממוצע השכר נמוך מאשר בתעשייה.
לפניכם הטבלאות עם הנתונים המלאים. קצת על אול ג'ובס ומיזם השכר החדש
אול ג'ובס היא פלטפורמה לקריירה וגיוס, עם קרוב למיליון מחפשי עבודה מדי חודש, כ-35 אלף משרות לפני הקורונה ומעל 30 אלף משרות המפורסמות באתר בימים אלה. האתר מרכז תחת קורת גג אחת משרות שפרסמו מעסיקים, כמו גם כאלה שנאספות מ-3,000 מקורות שונים (כולל רשתות חברתיות), ולכן מהווה ברומטר למצב השוק. מחלקת המחקר של אול ג'ובס מפיקה נתונים יומיומיים אודות שוק התעסוקה בארץ, ושופכת אור על סוגיות ומגמות מרכזיות הנוגעות לכוח העבודה במשק: אילו מקצועות התחזקו ואילו נחלשו, מהם התחומים המבוקשים, כמה אנשים מתמודדים בממוצע על כל משרה ועוד.
החברה מפעילה את מיזם השכר החברתי כמה אתם שווים, שלדבריה מהווה מאגר המשכורות הגדול בישראל. למרות החשיבות של נושא המשכורות, עד עתה לא היה קיים בישראל גוף כלשהו – ממשלתי או פרטי – שהציג מידע מסודר ונתונים נגישים לציבור הרחב. כמה אתם שווים נולד מתוך הרצון לעשות בדיוק את זה. הרעיון שעליו הוא מבוסס הוא לספק מענה תחת עקרון מנחה מרכזי – של שיתוף וחוכמת המונים, כאשר אלה שמספקים את המידע הם אלה שיודעים הכי טוב מכולם כמה הם צריכים להרוויח – העובדים עצמם. מעל 550 אלף עובדים ועובדות במשק הישראלי כבר דיווחו במסגרת המיזם כמה הם מרוויחים.
הנתונים נאגרים ומעובדים תחת פיקוח סטטיסטי קפדני של מכון המחקר פאנלס, אנליסטים ומומחי דטה ומחקר, כדי לשקף את השכר הממוצע בכל תפקיד. התוצאות, שעברו תיקוף, מופיעות במתחם השכר, שמתעדכן באופן קבוע מרגע עלייתו לאוויר. מדי יום מתווספות למיזם בממוצע כ-400 משכורות חדשות.
כמה משתכרים בתחומים אחרים בהיי-טק? אתם מוזמנים להיכנס לכתבות הקודמות במדור, שבהן בדקנו מהו השכר של מנמ"רים ואנשי IT, אנשי חומרה, אנשי אינטרנט ודיגיטל ואנשי QA.
הכותבת הינה מנהלת התוכן והמחקר באולג'ובס.
13/05/21 16:27
7.5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
הקרב על שוק הטלפונים הישראלי נפתח בשנה האחרונה די לרווחה. הסתלקותה של LG מהעולם, בהיבט של הטלפונים בלבד כמובן, אחרי שהחברה החליטה לשים מנעול על שער החטיבה, והסילוק הכמעט מוחלט של וואווי בחסות הנשיא האמריקני לשעבר, דונלד טראמפ, השאירו על הרצפה נתחי שוק שאולי אינם ענקיים, אבל כאלה ששווה להילחם עליהם גם בקנה מידה מקומי.
אחת היצרניות שהחליטה לנסות להרים את האחוזים הללו מהרצפה היא אסוס, החוזרת לשוק הישראלי לאחר כמה שנים של התעלמות מרצון. אחרי שהשיקה לאחרונה, במקביל לעולם, את טלפון המשחקים החדש שלה ROG Phone 5, אתמול (ד') בערב היא השיקה בישראל – ממש יחד עם כל העולם – טלפון שני, הרבה יותר מיינסטרימי, שקוראים לו Zenfone 8.
בעצם לומר על Zenfone 8 שהוא טלפון מיינסטרים זה לא ממש מדויק. זהו טלפון דגל לכל דבר ועניין, המבוסס על Snapdragon 888, המעבד המוביל של קוואלקום, שלבדיקה הגיע בתצורה של 16/256 גיגה-בייט זיכרון עבודה, ואחסון בטכנולוגיה המעודכנת ביותר שיש בשוק, אשר גם מספק בהתאם ביצועים גבוהים מיוחד, שבכל הבדיקות הציבו אותו גבוה מאוד למעלה בצמרת.
החליטה לנסות להרים את שאריות שוק הניידים מהרצפה. אסוס
מכשיר דגל עם מסך קטן יחסית
אבל זה בכל זאת טלפון ייחודי. זה הטלפון הראשון שמבוסס על תצורה של מכשיר דגל, ומגיע עם מסך בגודל של 5.92 אינץ' "בלבד". אולי במשך השנה האחרונה הושקו כמה וכמה מכשירים עם מסך כזה, אבל בתצורה נמוכה עד בינונית לכל היותר. טלפונים עם מעבדי דגל כבר נמתחים ל-6.5 אינץ' ומעלה.
הבחירה של אסוס אם כך מפתיעה, והיא לא מסתיימת רק בגודל המסך. מאחור יש שתי מצלמות בלבד. כן, בלבד. קשה לי להיזכר מתי הושק טלפון עם שתי מצלמות בלבד מאחור, בוודאי לא ברמה של מכשירי דגל ואפילו ביניים, ואסוס בכל זאת בחרו לעשות את הצעד הזה ולא ברור אם זה רק בגלל גודל המסך או מתוך רצון להכריז שזה מספיק.
בכל מקרה, התמונות באור יום טובות, בחושך פחות, ומה שבאמת חסר זה זום אמיתי אופטי. כל החיישנים דרך אגב הם מתוצרת סוני, כשהחיישן הראשי הוא בגודל 64 מגה-פיקסלים, חיישן הרוחב, שמספק שדה צילום של 113 מעלות, הוא בגודל 12 מגה-פיקסלים, וגם למצלמת הסלפי הממוקמת בקדמת המכשיר יש חיישן 12 מגה-פיקסלים.
הסוללה של Zenfone 8 מציעה נפח עבודה של 4,000mAh, שהספיקה בבדיקות להגיע לכמעט שמונה שעות. זה מעט יחסית למה שהתרגלתי לקבל בבדיקות של טלפונים מודרניים. רובם חוצים בקלות במבחן הזה את קו 10 השעות. זה זמן שאומר שהסוללה תספיק כדי לסיים בהצלחה יום עבודה, ואפילו ארוך, אבל בכל זאת קצת מאכזב. בקופסה יש מטען, ולאור מגמת הוויתור "למען הסביבה", זה כבר טוב שיש מטען. הוא תומך בטכנולוגיית HyperCharge המציע טעינה מהירה בהספק של 30 וואט לכל היותר, או בערך שעה ורבע להטענה מלאה. שזה יפה.
העיצוב של הטלפון עומד ממוקם באיזשהו מקום בין מודרני לישן קמעה. המסך שטוח לחלוטין עם שוליים מאוד מאוד דקיקים, וגב הפלסטיק עם החומר למניעת הכתמה קצת קמור לכל הכיוונים כולל הפינות, אבל מסביב יש פס אלומיניום גס למדי, שמקנה למכשיר כאמור מראה קצת מיושן וגם עבה – בערך 9.9 מ"מ.
המסך עצמו הוא מסוג AMOLED תוצרת סמסונג, ברזולוציית +FHD. הוא מציע קצב רענון גבוה יחסית של 120 הרץ, כמו גם בהירות יפה שמגיעה בשיאה ל-1,100 ניט, ויודעת בדרך כלל להתמודד גם עם אור שמש. יש גם זכוכית הגנה מודרנית בדמות Gorilla Glass Victus של קורנינג, ויש גם זמן תגובה מהיר מאוד של אלפית השנייה. התמונה נהדרת בזמן משחקים, בזמן צפייה בסרטים, בזמן עבודה עם מסמכים, ודיוק הצבעים וההתאמה המושלמת ל-sRGB ול-DCI-P3 בהחלט מורגשים לטובה.
המכשיר מגיע עם אנדרואיד 11 שלצידו, או בעצם מאחוריו, ZenUI 8 – מערכת ההפעלה של אסוס, שנכנסת במקומות הנכונים בלי להפעיל עומס על הטלפון. היא מאפשרת להקטין את המסך, לעבוד עם יד אחת (עדיין לא לגמרי בשל), היא מאפשרת לבחור מצבי עבודה שמבכרים ביצועים או זמן עבודה, עם אפשרויות שניתן לבחור ולהגדיר לבד, ויש גם מצב משחקים ייעודי ואפשרות להגדיר את צמד הרמקולים לפי השימוש, להגדיר תפקודים נוספים לכפתור ההפעלה כיבוי, ועוד – כולל הגדרת טביעת אצבע לחיישן שמתחת למסך.
בשורה התחתונה, Zenfone 8 הוא טלפון נחמד שמיועד למי שרוצה ביצועים אבל לא רוצה מעטפת ענק. עם זאת, מי שמחשיב את עצמו לצלם, כנראה שהוא לא בשבילו.
הוא נמכר בארץ בשתי תצורות: 16/256 גיגה-בייט ו-8/128 גיגה-בייט, במחירים של 3,299 ו-2,599 שקלים בהתאמה.
13/05/21 12:47
5.83% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
הזמנים משתנים מבחינה תודעתית, והתוצאה היא הבשורה האחרונה מטעם אפל (Apple). החברה הודיעה השבוע (ב') ששכרה את אנטוניו גרסיה מרטינס, מי שכיהן כמנהל מוצר המודעות של פייסבוק (Facebook) בין השנים 2011-2013, אבל כעבור ימים ספורים חזרה בה מהמהלך.
הבכיר נבחר על ידי הענקית מקופרטינו למלא תפקיד בצוות שיווק שירותי Apple News שלה. אלא שמהר מאוד הפך המינוי לחדשות בפני עצמן, אחרי שזכה להתקוממות נרחבת מטעם מועסקי החברה, מה שהביא לביטולו.
האירועים החלו זמן קצר לאחר ההכרזה על הבחירה בגרסיה מרטינס לתפקיד, כשעצומה הושקה מטעם עובדי אפל, ובה תהייה ודרישה לחקירת השיקולים שהובילו למינוי. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שגרסיה מרטינס נודע בדעותיו המיזוגניות, כמו גם בשנאת הזרים שלו, כך לטענת העובדים.
את כל עמדותיו אלו שטח גרסיה מרטינס בעבר בספרו Chaos Monkey, ושעסק בעמק הסיליקון, ושאף הפך לרב מכר. הספר הוא אוטוביוגרפיה המפרטת את חוויות הקריירה של הכותב בהשקת סטארט-אפ טכנולוגי, מכירתו לטוויטר (Twitter) והעבודה בפייסבוק, ובו הוא מתאר נשים במגזר הטכנולוגי כ"חסרות תועלת". בספרו כתב מרטינס כי נשות עמק הסיליקון הן "רכות וחלשות, מפונקות ונאיביות – למרות טענותיהן שהן נשות העולם הגדול – ובדרך כלל מלאות ב-שיט".
מה הבחירה בגרסיה מרטינס אומרת על מדיניות ההכלה שלה? אפל. צילום: BigStock
פוטר שלושה ימים לאחר שכירתו
הדיעות של מרטינס על נשים היו ידועות לרבים, ולא רק לקוראי הספר, כיוון שהקטע המסוים צוטט ברשתות החברתיות כאשר גרסיה מרטינס החל לכתוב למגזין Wired.
"אנו מודאגים עמוקות מהמשמעות של שכירת עובד זה למחויבותה של אפל למטרות ההכלה שלה, כמו גם להשפעה האמיתית והמיידית שלה על העובדים ליד מר גרסיה מרטינס", כתבה קבוצת עובדי אפל במזכר שפרסמה. "זה מטיל בספק בחלקים ממערכת ההכלה שלנו באפל, כולל צוותי ההשמה, בדיקות רקע והתהליך שלנו כדי להבטיח שתרבות ההכלה שלנו הקיימת מספיק חזקה כדי לעמוד בפני אנשים שאינם חולקים את הערכים המכילים שלנו".
כאמור, העצומה שהחלה להיות מופצת בין העובדים רק אתמול (ד'), ושקראה לאפל להסביר את הנימוקים להעסקת גרסיה מרטינס, הביאה מיידית לפיטוריו.
יצוין כי עצומות ומעורבות עובדים במחאות נגד מעסיקותיהן אינן דבר נדיר כשמדובר בגוגל (Google), באמזון (Amazon) ובחברות אחרות, אך זה נדיר מאוד שעובדי אפל מתארגנים בפומבי כדי להתקומם על כל נושא שהוא, שלא לדבר על שכירת עובד.
בעקבות העצומה, והלחץ מטעם העובדים שלה, החליטה אפל לפטר את גרסיה מרטינס מיד, בסך הכל שלושה ימים אחרי שבישרה על בחירתו לתפקיד. החברה הגיבה על המצב באומרה: "באפל תמיד חתרנו ליצור מקום עבודה מכיל ומסביר פנים, בו כולם מכובדים ומקובלים. להתנהגות שמשפילה או מפלה אנשים בשל מי שהם אין מקום כאן".
לא ידוע מדוע גישה זו לא השפיעה מבעוד מועד על תהליך הגיוס, והבחירה בגרסיה מרטינס, אבל עושה רושם שבמקרה הנוכחי טוב מאוחר מדי מאשר לעולם לא.
13/05/21 15:48
5.83% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
הגוף החשוב ביותר בתחום שמירת הנתונים בגרמניה, רשות הגנת המידע של המבורג, אסרה על חברת פייסבוק (Facebook) להשתמש בדטה של משתמשי ווטסאפ (WhatsApp), פלטפורמת המסרים המיידיים שבבעלותה.
בווטסאפ משתמשים כיום כמעט 60 מיליון גרמנים, וההחלטה מגיעה עקב מחלוקת בנוגע לעדכון מדיניות הפרטיות של השירות הפופולרי, עליה בישרה החברה בינואר השנה, ודווח רבות בתקשורת. לדעת הרגולטור הגרמני השינוי המתגעש פשוט אינו חוקי.
כזכור, אחרי הודעתה של ווטסאפ על שינוי המדיניות הקרוב חטפו פייסבוק וחברת הבת שלה ביקורת קשה ממשתמשים, שחלקם אף התקינו אפליקציות מתחרות, ובראשן סיגנל (Signal) וטלגרם (Telegram) המחויבות לשמירה מוחלטת של פרטיות המשתמשים. ווטסאפ דחתה לזמן מה את השינוי המתוכנן אבל הוא בכל זאת עומד על הפרק כיום.
בסוכנות בהמבורג התקיימו באחרונה שיחות חירום, לאחר שווטסאפ ביקשה מהמשתמשים לקבל את התנאים החדשים שלה, המאפשרים לה להעביר את המידע אודותיהם לחברה האם שלה לצורך מיקוד פרסום. החברה בישרה על השינוי תחת האיום שמי שלא יעשה כן – לא יוכל להשתמש בפלטפורמה יותר.
יוהנס קספר, ראש רשות הגנת הנתונים בהמבורג, הסביר כי "תקנה זו נועדה להבטיח את הזכויות והחירויות של מיליוני משתמשים המסכימים לתנאי השימוש ברחבי גרמניה".
צו חירום לשלושה חודשים
קצין הגנת המידע של המבורג, יוהנס קספר, אמר כי הוציא צו חירום לשלושה חודשים האוסר על הרשת החברתית לעבד לתועלתה נתונים אישיים של משתמשי פלטפורמת המסרים המיידיים שבבעלותה. "המטרה היא למנוע פגמים ונזקים הקשורים לתהליך הקופסה השחורה'", אמר קספר, שהשתמש בדימוי בהתייחסו לשינוי המדיניות ולהשלכות שלו על המשתמשים, שהן כמו שמורות אי שם במקום נסתר, ושאולי יחשפו רק אחרי "תאונה".
הרגולטור הוסיף והבהיר כי ההחלטה לא נועדה רק כדי להגן על פרטיות המשתמשים, אלא גם על מנת להימנע משימוש בנתונים "כדי להשפיע על בחירות הבוחרים ולתמרן החלטות דמוקרטיות", וזאת לנוכח הבחירות הכלליות שיתקיימו בגרמניה ב-26 בספטמבר.
הרגולטור עדכן כי יפנה כעת את המקרה למועצה האירופית להגנת נתונים, האחראית על אכיפת הכללים ברחבי האיחוד האירופי.
13/05/21 09:00
5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בחלוף יותר משלושה חודשים מאז שפט גלסינגר, המנכ"ל לשעבר של VMware, הפתיע את הענף בהודעה שהוא עוזב את תפקידו וחוזר לאינטל (Intel), בחרה ענקית הווירטואליזציה מנכ"ל חדש – רגו רגהוראם.
המנכ"ל החדש הצטרף ל-VMware ב-2003 והיה אחראי לניהול חלק ניכר ממוצרי ושירותי החברה. בין השאר, הוא שימש סגן נשיא ומנכ"ל עסקי הדטה סנטר מוגדר תוכנה בחברה. לפני כן שימש כמנכ"ל עסקי תשתיות הענן שלה וכמנהל שיווק מוצרים גלובלי, מנהל מוצרים ומנהל עסקי התשתיות הווירטואליות בה. עוד שימש בעבר מנהל התפעול הראשי של VMware בתחום שירותי ענן, שם היה אחראי על כל היצע המוצרים והשירותים של החברה וכן על שירותים מרכזיים, תמיכה ותפקוד תפעולי.
לפני שהגיע לענקית הווירטואליזציה, היה רגהוראם מנהל שיווק ומנהל מוצר ב-AOL, ב-Bang Networks וב-נטסקייפ.
בראיון לעיתונות הטכנולוגית עם ההודעה על מינויו, הוא אמר כי "מוניתי כדי להפוך אותנו למובילים בתחום מחשוב מרובה-עננים, זה באמת יהיה המוקד בשנים הבאות. אני ממש מצפה לקחת את החברה הזאת לשלב הצמיחה הבא שלה, יחד עם 34,000 מהחברים הכי טובים שלי בחברה".
בהתייחסו להפרדה בין ענקית הווירטואליזציה ל-EMC, החברה האם שלה, שבעצמה נרכשה על ידי דל טכנולוגיות (Dell Technologies), אמר רגהוראם, כי "השותפות שלנו עם דל היא עמוקה וחזקה. בלא קשר למבנה הבעלות על התאגידים, היו לנו שיתופי פעולה יוצאי דופן הן בהיבט הטכני והן בעבודה עם דל מול השוק. עם זאת, העובדה שאנחנו חברה עצמאית מאפשרת לשותפים אחרים (הכוונה לספקיות IT, י.ה.), שבעבר לא היו מעוניינים כל כך לעבוד איתנו בשותפות אסטרטגית עמוקה – לעשות זאת כעת. יחד עם הצוות שלי יצרתי כבר קשר עם כמה מהשותפים האלה. זה יעשה טוב לא רק לנו, אלא גם לשותפים וללקוחות: כך נביא פתרונות חדשים ומשותפים". לדבריו, "העובדה שאנחנו נפרדים מ-דל הופכת אותנו לשווייץ של העולם מרובה העננים: אנו אגנוסטיים לחומרה (שיש בתשתיות הלקוח הארגוני, י.ה.) ואגנוסטיים לענן, וכך אנחנו יכולים להתמקד בעזרה ללקוחות שלנו להריץ את היישומים שלהם ולהפעיל את ה-IT שלהם היכן ואיך שהם רוצים. אנו מספקים את הכלים שיעזרו להם לבנות יישומים חדשים מהר יותר, להריץ אותם בכל מקום, לנהל את היישומים הללו, לאבטח ולהגן עליהם".
על פי רגהוראם, "אנחנו בתחילתו של עידן חדש, של מחשוב מרובה עננים. בעשור האחרון לקוחות השתמשו בענן, והחלו להכניס יישומים לענן. 80% מהלקוחות שלנו מריצים את היישומים שלהם על שני עננים ויותר. ועדיין, 30%, 40%, או 50% מהיישומים שלהם נמצאים בדטה סנטר. מחשוב מרובה עננים יקדם ארגונים ויהפוך אותם לעסקים דיגיטליים יותר ויותר. החדשות הגדולות הן, שאנחנו כבר הולכים בדרך זו, אך כעת אנו מקבלים הזדמנות להאיץ את המגמה הזאת עוד יותר".
אחד המועמדים לתפקיד המנכ"ל היה סנג'אי פונן, סמנכ"ל התפעול של החברה. הוא מוביל את כל היבטי התפעול מצד הלקוחות, כולל מכירות, שיווק, שירותים ושיתופי פעולה. עוד הוא אחראי לאסטרטגיה העסקית והאבטחתית של VMware. כמספר 2, פונן היה בקיא בנבכי החברה, שבה הוא מילא כמעט כל תפקיד מרכזי בשמונה השנים האחרונות ומשום כך צבר הרבה ניסיון וידע בתעשייה. לפני תפקידו האחרון, פונן היה מנכ"ל יחידת מחשוב משתמשי הקצה (EUC) של ענקית הווירטואליזציה. עם היוודע דבר מינויו של רגהוראם למנכ"ל, פונן הודיע על עזיבתו את החברה.
13/05/21 14:50
5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"אחת הסיבות לאיחור בתחילת ייצור, היא בשל מציאת בעיות ממש לפני תחילת הייצור. הדבר גורם לעיכוב רציני, והתיקונים בשלב זה הם יקרים וקשים. שימוש בתוכנה ייעודית לצמצום העיכוב, והפעלתה בענן, סייעו לנו לעמוד ביעדי ההגעה לשוק שלנו", כך אמר אורן מנור, מנהל פיתוח עסקי בסימנס (Siemens) ישראל.
מנור דיבר בכנס My AWS Story, שנערך השבוע (ג') באופן וירטואלי. לדבריו, "העלייה הגדולה במספר התחלות הייצור (New product introduction) בשנה האחרונה, הפכה גם היא את בעיית העיכוב בייצור לבעיה הדורשת פתרון מיידי".
"בעבר", אמר מנור, "שימוש בתוכנה לאיתור הבעיות בייצור היה נחלת הלקוחות הגדולים. כיוון שהתוכנה הייתה גם יקרה, וגם יחסית מסובכת להטמעה, היא דרשה ידע אינטימי של תהליך הייצור, ידע אותו לאנשי פיתוח בדרך כלל אין. כעת, אנו עושים שימוש בפתרון שלא מצריך התקנות והטמעות מסובכות".
"השימוש בענן של אמזון ווב סרוויסז (AWS)", הסביר, "נותן לנו אפשרות לספק ללקוחות שלנו פתרון ענן שהוא Cloud Native, עם עלות כוללת, TCO, מאד נמוכה, כיוון שאין צורך בשרתים או בהטמעה מסובכת".
מנור הוסיף כי "התשלום נעשה לפי שימוש, מה שמהווה חסם כניסה מאד נמוך. מדובר בפתרון גלובלי, עם שיתופיות בזמן אמת בין מפתחים ליצרנים. כך, יש לנו יכולת להריץ בדיקה מול מספר יצרנים, עם הגדרות ייצור מתאימות, נכונות ועדכניות, עם יכולת ממשק לכלים לעבודה היברידית לתעשיות רגישות, עם מענה לאבטחת מידע ברמה הגבוהה ביותר, העונה לדרישות הלקוחות".
מנור סיים באומרו כי "בעוד כחמש שנים, תהיה זירת מסחר, מרקטפלייס, בה ייפגשו המוכרים והקונים, כאשר תהיה פחות העברה של קבצים ויותר שיתופיות בזמן אמת בין פיתוח וייצור. כך, ליצרן תהיה יכולת לתת הערות ייצור למפתח בזמן הפיתוח, ולהנגיש אותם ישירות אליו לדסקטופ, ויהיה מעבר מהיר ויעיל בין הפיתוח לייצור".
היתרונות שבעבודה עם פלטפורמת ענן ציבורי על פי קבוצת רמי לוי
רן אפרתי, יו"ר דירקטוריון קופיקס ומנכ"ל רמי לוי תקשורת, אמר כי "קבוצת רמי לוי היא מעבר לרשת קמעונאות: היא מונה גם את קופיקס, רמי לוי תקשורת ובעתיד גם אולי שיתופי פעולה עם ישראייר. המציאות בשנת 2020 הכתיבה לנו מערכת יחסים חדשה, עם שלל הלקוחות שלנו, והציבה אתגרים והזדמנויות חדשות, וכל אלו בקבועי זמן קצרים".
רן אפרתי, יו"ר דירקטוריון קופיקס ומנכ"ל רמי לוי תקשורת. צילום: אייל טואג
לדברי אפרתי, "ההתמודדות עם כלל האתגרים של השנה האחרונה, נעשתה, בין השאר, על ידי שימוש במספרים: הזמנות אונליין, שליחויות, גיוס מלקטים, ומענה לאתגרי הבידוד. כך, ערכנו מהלכים לשיפור אתר האינטרנט והדבר הוכיח את עצמו: בעוד בשנת 2019 חלקן של המכירות המקוונות עמד על 4.5% מהמחזור, הרי הנתון יותר מאשר הכפיל את עצמו בשנת 2020 ועמד על 10%".
אפרתי סיכם באומרו כי "כחברה ישראלית שמכוונת בעיקר לשוק המקומי, חווינו כמה מהיתרונות שבעבודה עם פלטפורמת ענן ציבורי: גמישות ביכולת לגדול ולקטון לפי הצורך; שרידות; יכולת לאספקת שירותים מתקדמים בלחיצת כפתור; האצה של תהליכים; אפשרויות מתקדמות לניתוח נתונים ושיפור חווית הלקוח; מענה לאתגרי אבטחת מידע. מה שחשוב לנו זה שנרגיש, שלמרות שאנחנו עובדים עם חברת ענק גלובלית אנחנו מקבלים יחס אישי התפור לצרכינו האישיים. אני מצפה שנעבור להשתמש בעוד מודולים של AWS בשנה הקרובה, ושנראה עוד תועלות הגלומות בשימוש בענן".
13/05/21 14:57
5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מבצע שומר החומות, שמתנהל בימים אלה, מיקד את תשומת הלב בקרב מנהלי המחשוב בארגונים לדטה סנטרים הגדולים, התת קרקעיים, שמשרתים חלקים גדולים מהמגזרים השונים במשק הישראלי.
ירי הטילים, שכיסה חלקים נרחבים מהמדינה, הגביר את הערנות בקרב מנהלי מערכות המידע והאבטחה, אולם לא נרשמו בקשות או אירועים חריגים – כך עדכן בראיון לאנשים ומחשבים אלי מטרה, סמנכ"ל השיווק והמכירות של MedOne, שמפעילה דטה סנטרים תת קרקעיים באזורים שונים במדינה.
"כבר לפני חמש שנים הבנו שההתייחסות שלנו לתפעול מרכזי המחשוב שלנו צריכה להשתנות, ותפיסת התפעול היא שכל יום הוא כמו יום חירום ואנחנו לא צריכים להמתין לאירועים כאלה ואחרים", אמר.
"קיבלנו את ההתראה ביום שלישי השבוע ומיד התחלנו בשורה של פעולות, כגון בדיקת מלאי של מאגרי הדלק. זאת, מאחר שאנחנו ערוכים להמשיך לעבוד ולשרת לקוחות גם במקרה של ניתוק כללי של החשמל, למשך 72 שעות ברציפות", ציין מטרה.
"הכשרנו את המתקנים למתן מענה לאיומים"
לדבריו, "מיפינו את איומי הייחוס שיש על ישראל, שיכולים להשפיע על הפעילות של הדטה סנטרים. האיומים הם גיוס חירום של אנשים, מזג אוויר קיצוני, סייבר ורעידות אדמה".
"במהלך השנים הכשרנו את המתקנים שלנו כדי לתת מענה לכל אחד מהאיומים האלה", ציין מטרה. הוא הוסיף כי מרכזי המחשוב ערוכים לעבוד גם במקרה של הפסקת חשמל כוללת ולכל אחד מהעובדים החיוניים יש "עובד צל", שמגיע לעבודה אם העובד ה-"מקורי" לא יכול להגיע – וגם הוא מתורגל בנהלים. לדברי מטרה, "התרגולים מדמים גם תרחישי איום פיזיים, למשל סוגים של טרור".
אחת הסיבות לרגיעה: הענן הציבורי
מטרה אמר כי אחת הסיבות לעובדה שהלקוחות הפעם רגועים היא שחלק מהשירותים ש-MedOne מספקת מבוססים על ענן ציבורי – ייחודי לחברה ומאובטח. עובדה זו מאפשרת גמישות בטיפול בתחזוקה ובתקלות. בנוסף, הוא ציין שבדטה סנטרים של החברה ישנם חדרי אירוח ללקוחות שבנסיבות מסוימות, בשעת חירום או במקרים אחרים, לא יכולים לעבוד מהמשרד, והם מגיעים למתחמים ששמורים עבורם בלבד וכוללים את כל הציוד הנחוץ.
האם הקורונה ואירועי הימים האחרונים צפויה לשנות את גישת הלקוחות הרבים שעדיין מחזיקים חדרי מחשב עצמאיים? מטרה העריך שלא: "עדיין יש יותר מדי לקוחות שחושבים שדטה סנטר זה סוג של גנרטור חירום. הם לא מפנימים את הערכים המוספים הרבים שיש בדטה סנטרים, כמו המשכיות עסקית".
MedOne היא אחת מחברות הדטה הסנטרים הגדולות בשוק הישראלי, והיא מפעילה ארבעה אתרים – בפתח תקווה, תל אביב ושני מרכזי מחשוב בטירת הכרמל. על לקוחות החברה נמנים בנקים, מוסדות פיננסיים אחרים, משרדי ממשלה וגופי ביטחון.