הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
08/06/21 13:45
10.34% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
צ'ק פוינט מצאה ארבע חולשות אבטחה בחבילת התוכנות הפופולרית מיקרוסופט אופיס – כך לפי פוסט שחוקרי החברה פרסמו היום (ג') בבלוג שלה. מיקרוסופט שחררה היום עדכון גרסה, שמשלים את התיקון של חולשות אלה.
לפי חוקרי ענקית הגנת הסייבר הישראלית, החולשות, לו הן היו מנוצלות, היו מאפשרות לתוקפים להחדיר קוד זדוני למשתמשי האופיס דרך שליחת קובץ אופיס רגיל – וורד, אקסל, אאוטלוק או אחר – אשר בתוכו נוזקה. קוד זדוני שכזה עלול להוביל להשתלטות על מחשב, להצפנת קבצים – משמע, מתקפת כופרה, לשאיבת נתונים, לקריאת קבצים ועוד – בהתאם לנוזקה המוחדרת.
החוקרים מצאו שמקור החולשות הוא ברכיב אופיס ותיק שקיים מימי אופיס 95 ופעיל עד היום, ושמו MSGraph. הרכיב הזה מאפשר הצגה ובנייה של גרפים, שניתנים להטמעה בקבצי אופיס למיניהם. ברכיב זה היו ארבע חולשות דומות, שהיו מאפשרות לתוקף שהיה משמיש אותן להחדיר נוזקה בתוך כל קובץ אופיס שבו הוא היה משתמש.
כך, התוקף יכול היה לשלוח כל קובץ אופיס שבתוכו קיים הרכיב הזה לקורבן, והקורבן היה הופך פגיע למתקפה רק בעצם קבלת המסמך ופתיחתו. כלומר, הסבירו החוקרים בבלוג, "בשונה ממתקפות רבות אחרות, שבהן פתיחת קובץ לכשעצמה לא פוגעת בקורבן, אלא אם הוא מאפשר הרצת תוכנה כלשהי – למשל באמצעות לחיצה על לינק, כאן המתקפה קורית רק בעצם פתיחת קובץ אופיס רגיל לחלוטין, שמתקבל במייל או בהודעה אחרת". הם ציינו כי "כיוון שמדובר ברכיב ותיק, אנחנו מאמינים שהחולשות הללו היו קיימות מספר רב של שנים".
"תוכנות פופולריות ותיקות עלולות להיות שער כניסה לתוקפים"
צ'ק פוינט עדכנה את מיקרוסופט בפרטי החולשות, ואלה תוקנו בחודשים האחרונים. מדובר בחולשות שמספרן CVE-2021-31174, CVE-2021-31178, CVE-2021-31179 ו-CVE-2021-31939.
החוקרים הזהירו כי "משתמשי אופיס שלא מורידים את העדכון האחרון של Windows עלולים להיות חשופים לחולשות אלה. אנחנו ממליצים, כתמיד, לוודא שהמחשב שבו אתם משתמשים מעודכן בעדכוני הגרסה האחרונים. ניתן לדעת זאת דרך לחיצה על הגדרות –> עדכונים ואבטחה –> עדכוני גרסה".
לדברי יניב בלמס, מנהל מחלקת מחקר סייבר בצ'ק פוינט, שערך עם צוותו את המחקר, "החולשות הללו היו רלוונטיות לכלל מוצרי אופיס, ומכאן פוטנציאל הסיכון הרחב שלהן. במקרים רבים, רכיבים ותיקים, שמשומשים עד היום בתוכנות פופולריות, עלולים להיות שער כניסה לתוקפים. זאת בשל העובדה שהם מבוססים על קוד ישן וספק פגיע. מספיקה חוליה חלשה אחת שכזו כדי לפגוע בכל השרשרת של המוצר. אנחנו ממליצים לכל משתמשי Windows לעדכן את עדכוני התוכנה האחרונים של מיקרוסופט ובכך להבטיח שהם מוגנים, ככל האפשר, מחולשות מעין אלה".
08/06/21 16:15
8.05% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
הממשלה שמה לעצמה כיעד להגדיל את שיעור המועסקים בהיי-טק ל-15% עד שנת 2026 – כך עולה מקווי הייסוד של ממשלת בנט-לפיד, שפורסמו אתמול (ב'). ההסכמים הקואליציוניים בין המפלגות השונות, שאותם חשף עמית סגל מחדשות 12, מעלים כי גופי התקשוב הממשלתיים השונים יועברו בין המשרדים.
בסעיף 3 לקווי הייסוד של הממשלה החדשה נכתב כי היא "תציג כיעד לאומי את העלאת מספר העובדים בהיי-טק ל-15% מכלל העובדים במשק עד לשנת 2026 – בכלל זה עובדי תעשיית הפוד-טק, בינה מלאכותית, מחשוב קוואנטי, אגרו-טק ובריאות דיגיטלית". כמו כן צוין כי הממשלה "תפעל לקידום החינוך במקצועות הטכנולוגיים, קידום המצוינות וסבסוד הכשרות והסבות מקצועיות. הצדדים מסכימים כי יש לרכז את מאמצי הממשלה בנושא תעסוקה והכשרות מקצועיות במנהלת אחת תחת זרוע העבודה, בשיתוף המעסיקים, על בסיס מיפוי מקומות העבודה במשק, יצירת מנגנוני הסבה מקצועית ומתוך שאיפה לצמצום האבטלה".
ההערכה: העברת רשות התקשוב לא תשפיע על פעילותה
באשר להסכמים הקואליציוניים – אלה מעלים כי משרד הדיגיטל הלאומי ייסגר ושתי הזרועות המרכזיות שלו, רשות התקשוב הממשלתי וישראל דיגיטלית, יועברו לאחריות משרד הכלכלה, שבראשו תעמוד, ככל הנראה, אורנה ברביבאי, ואם לא אז שר.ה אחר.ת ממפלגת יש עתיד. רשות החדשנות, שבממשלה הנוכחית נמצאת באחריות משרד הכלכלה, תעבור לאחריות משרד המדע, הטכנולוגיה והחדשנות, שבראשו ת.יעמוד שר.ה מכחול לבן. גם בממשלה היוצאת עמד בראש משרד זה שר ממפלגה זו – יזהר שי, שפרש מהחיים הפוליטיים.
מיועדת לשרת הכלכלה. ח"כ אורנה ברביבאי. צילום: יש עתיד
גורמים בממשלה החדשה מעריכים כי העברת רשות התקשוב למשרד הכלכלה, בהנחה שהיא תהיה אורגנית, לא תשפיע על הפעילות של הרשות והפרויקטים שהיא מובילה, ביניהם מכרז הענן הממשלתי הענק נימבוס. לפי שעה לא ברור אם ההעברה תהיה פיזית או מינהלית בלבד, וכיצד היא תשפיע על בעלי התפקידים ברשות ובמשרד הדיגיטל הלאומי, שהיא הייתה עד כה חלק ממנו, כאמור. אותם גורמים מביעים תקווה כי עם כינון הממשלה ניתן יהיה לגשת למכרזים למינוי מספר תפקידים בתקשוב הממשלתי, כגון ראש רשות התקשוב. שחר ברכה, הראש הנוכחי של הרשות, מתפקד על תקן של ממלא מקום קבוע, מאחר שמאז שיאיר פראנק פרש מהתפקיד לא הייתה ממשלה יציבה ולא נערכו מכרזים.
משרד הדיגיטל הלאומי הוקם עם כינון הממשלה נוכחית, כדי לאפשר את קידום הקואליציה של הליכוד וכחול לבן, בת 36 השרים (בממשלה הנכנסת צפויים לכהן 28 שרים). בראש המשרד עומד דוד אמסלם. מיד עם כניסתו לתפקיד אישרה הממשלה תקציב מיוחד של 32 מיליון שקלים לחמש שנים לקידום הממשל הדיגיטלי בישראל. רשות התקשוב נמצאת באחריות משרד ראש הממשלה החל מ-2013, לאחר ששר האוצר דאז, יאיר לפיד, החליט להפריד את התקשוב מאגף החשב הכללי. יחד עם הרשות עבר למשרד ראש הממשלה מטה ישראל דיגיטלית, אולם ב-2015 הוא הועבר למשרד לשוויון חברתי, על פי דרישתה של השרה דאז גילה גמליאל, כחלק מההסכמים הקואליציוניים לכינון הממשלה. למטה הוקצה אז תקציב של 180 מיליון שקלים. בממשלה הנוכחית עמד התקציב של מיזם זה על מעל מיליארד שקלים, שהושקע בעיקר במענקים ומיזמים משותפים עם הרשויות המקומיות וגופים אחרים.
רשות החדשנות, לשעבר משרד המדען הראשי, היא אחת הזרועות המרכזיות במשרד הכלכלה. המעבר למשרד המדע והטכנולוגיה, שעתה מתווספת לשמו החדשנות, הוא מהלך שדובר עליו בעבר, אולם הוא לא יצא לפועל בגלל התנגדות שרי הכלכלה. המהלך ייתן חיזוק למשרד המדע והטכנולוגיה, שסבל לאורך שנים מתקציבים דלים ומהעדר השפעה ישירה על תחומי ההיי-טק והחדשנות.
שר התקשורת ה-"ישן" – והחדש. ח"כ יועז הנדל. צילום: יח"צ
יועז הנדל חוזר למשרד התקשורת
באשר למשרדים נוספים שקשורים בהיי-טק: המשרד לשיתוף פעולה אזורי, שמטפל בין היתר בשיתופי פעולה בתחומי ההיי-טק עם הרשות הפלסטינית, יהיה באחריות מרצ, ובראשו צפוי לעמוד עיסאווי פרייג', שיהיה השר הערבי השני בממשלות ישראל אי פעם (אחרי ראלב מג'אדלה). תיק התקשורת יהיה באחריות תקווה חדשה, וככל הנראה יעמוד בראשו יועז הנדל, ששימש בתפקיד זה בממשלה עד שעבר לפני הבחירות האחרונות למפלגה של גדעון סער. כמו כן, נציג מטעם תקווה חדשה יעמוד בראש ועדת שרים לדיגיטציה, צמצום הביורוקרטיה ושיפור השירות הממשלתי.
מה עם ועדת המדע והטכנולוגיה? הוועדה, שחלק גדול מדיוניה עוסקים בענף ההיי-טק, תהיה באחריות יש עתיד, לאחר שבכנסת הקודמת היא הייתה באחריות כחול לבן.
..
08/06/21 17:13
8.05% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
האזור שבו שוכנת כיום דובאי היה ביצת מנגרובים עצומה. עד שנת 3,000 לפנה"ס הביצה התייבשה לאיטה, ואחרי ייבושה המלא ניתן היה להתיישב במקום. רועי צאן נוודים מתקופת הברונזה היו הראשונים לעשות זאת.
בחלוף יותר מ-5,000 שנים הגיעה, בפעם הראשונה, בסוף השבוע האחרון לדובאי משלחת של יותר מ-160 מנמ"רים, מנכ"לים ומקצוענים נוספים – כולם חברי פורום C3 מבית אנשים ומחשבים. הייתה זו המדינה ה-18 שבה נערכים מפגשי המועדון. התלוויתי לסיור ובפסקאות הבאות אני מבקש להמשיך לסקור קצת את ההיסטוריה וההווה של נווה המדבר הלוהט הזה, ולחלוק אתכם את רשמיי.
אם להמשיך בסקירה ההיסטורית, עד שנת 2,500 לפנה"ס תושבי דובאי הקימו מטע משגשג של עצי דקל, וזו הייתה הפעם הראשונה שהאתר שימש בהצלחה לצרכים חקלאיים. במאה החמישית לספירה, האזור שידוע כיום בשם ג'ומיירה ויש בו מסעדות חוף יפהפיות היה תחנת עצירה לשיירות לאורך נתיב הסחר שקישר בין עומאן לבין עיראק של היום.
ב-1793, שבט באני יאס התיישב וצבר כוח פוליטי באבו דאבי, ודובאי הפכה למושבה שתלויה בהם. ב-1833, מקטום בן בוטי, איש השבט, הוביל את אנשיו לחצי האי שינדאגה שבשפך נחל דובאי (הקריק). הוא התיישב שם והכריז על עצמאות העיר מאבו דאבי. דובאי הייתה לכפר דייגים, ואנשיו התפרנסו מדייג ושליית פנינים. קרבתה של דובאי לנתיבי המסחר להודו הפכו אותה למרכז עסקי לסוחרים מהאזור.
פאסט פורוורד למאה ה-20
גילוי הנפט באזור ב-1966 שינה לחלוטין את פני דובאי: הוקם בה הנמל הגדול בעולם, היא הוכרזה כאזור סחר חופשי וב-1971 השתלבה בהקמת איחוד האמירויות הערביות.
מוחמד בן ראשד בן מוחמד אל מכתום, השייח' מוחמד, הוא האמיר הנוכחי של דובאי. במסגרת מימוש חזונו לפיתוח אינטנסיבי של דובאי והפיכתה לעיר גלובלית יש שלושה פרויקטים ראויים לציון: בניית שני הקניונים הגדולים בעולם, בניית המגדל הגבוה (והמפורסם) בורג' ח'ליפה, המתנשא לגובה של 828 מטרים, ופרויקט מאדים 2117, שבמסגרתו מתוכננת להיבנות עיר על כוכב הלכת בתוך 100 שנים.
כמו כן, דובאי מתכוננת ליום שאחרי סיום הפקת הנפט בשטחה, ובונה עצמה כמרכז פיננסי עולמי. היא הקימה ב-2004 את DIFC (ר"ת Dubai International Financial Centre) – אזור שלטובתו פותחה מסגרת חוקית, רגולטורית וכלכלית השונה מזו של איחוד האמירויות הערביות. המרכז מתחייב לשלל הטבות פיננסיות לחברות שיקימו בו משרדים, לרבות 0% מיסים ל-50 שנים ואירוח במתקני המשכיות עסקית והתאוששות מאסון.
תמונה קבוצתית: המנמ"רים, המנכ"לים והמקצוענים הנוספים בדיונות בדובאי. צילום: פלי הנמר
נדמה שמאז שנחתם בשנה שעברה, במסגרת הסכמי אברהם, הסכם לנורמליזציה מלאה בין איחוד האמירויות הערביות לישראל, והיחסים בין המדינות עלו מדרגה, יש "רכבת אווירית" של משלחות עסקיות שמגיעות לדובאי מישראל. מטרתן היא להניח תשתית לפיתוח מואץ של שיתוף הפעולה בין המגזרים העסקיים של שתי המדינות ועם המוסדות המובילים בתחומי התעשייה, הסחר וההשקעות בדובאי, כמו גם לקדם פעילות סחר חופשי אל מדינות המפרץ, מזרח אפריקה ודרום אסיה באמצעות אזורי הסחר הייחודיים של איחוד האמירויות. הארגונים העסקיים מעריכים כי היקף הסחר בין המדינות יכול להגיע כבר בעתיד הקרוב למיליארדי דולרים מדי שנה ואף מעבר לכך, כשעיקר היצוא הישראלי לאמירויות צפוי להתמקד בטכנולוגיה הישראלית המתקדמת בתחומים כגון סייבר, ציוד רפואי, טכנולוגיה חקלאית, אנרגיה סולרית, התפלת מים, פרמצבטיקה ועוד.
זה כמה שנים שדובאי מושכת השקעות זרות רבות, בעקבות הכרזתה כאזור סחר חופשי והיעדר מיסים על הכנסות – מדיניות שהפכה אותה למוקד עסקי בינלאומי. זאת, כי לתעשייה הישראלית יש טכנולוגיות חדשניות ומתקדמות במגוון רחב של תחומים, שיכולים לשרת את האמירויות, כמו גם להביא לשדרוג של כלכלת ישראל: בארצות המפרץ קיים ביקוש גדול למוצרים ושירותים במגוון תחומים, ובהם שירותים רפואיים, ביטחוניים ושירותי תוכנה, מחקר ופיתוח. כך, למשל, לאמירויות יש קרן השקעה של 1.3 מיליארד דולר, ויש לה עניין בהשקעה בטכנולוגיות המפותחות בישראל. כמו כן, ישראל והאמירויות חולקות את אותה אויבת משותפת בסייבר, ובכלל: איראן.
תמונה קבוצתית: המנמ"רים, המנכלים והמקצוענים הנוספים בחדר ההרצאות בדובאי. צילום: פלי הנמר
מפגש בלתי אמצעי
כאמור, משלחת של חברי פורום C3 מבית אנשים ומחשבים הגיעה באחרונה לעיר שעל חוף המפרץ הפרסי. בכנס, בכירי ההיי-טק האזינו להרצאות מקצועיות, חלקן מאת מנהלים בחברות גלובליות שיושבים בדובאי וחלקן של בכירי הענף מישראל. לצד ההרצאות, כמו תמיד, היו מינגלינג ונטוורקינג – רישות חברתי-עסקי נרחב, וסיורים לימודיים בחברות בינלאומיות שבסיסן האזורי בדובאי.
הכנס היווה אפשרות מצוינת לשני הצדדים ללמוד האחד על השני ועל מה שיש לו להציע, ובעיקר אפשרות להתרשם באופן בלתי אמצעי מהכלכלה ומהתעשייה הטכנולוגיות המשגשגות של דובאי.
לסיכום: יש לנו מה להציע בדובאי, בפרט בתחומי ה-IT והגנת הסייבר. רק שמישהו יטפל בחום הבלתי נסבל.
המפגש המקצועי הקרוב מתוכנן לפורום C6 של אנשים ומחשבים, שמאגד מנהלי תשתיות, אבטחת מידע וסייבר מארגונים מובילים בישראל, וייערך בקפריסין ברבעון הבא.
08/06/21 14:55
6.9% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בפוסט שפרסמה בבלוג החדשות הרשמי שלה,הודיעה סמסונג (Samsung), כי חוקרים במכון המתקדם לטכנולוגיה של החברה (SAIT), המרכז הייעודי של סמסונג לטכנולוגיות עתידיות, פיתחו מסך OLED אורגני נמתח, שניתן להצמדה על פרק כף היד לצורך ניטור קצב פעימות הלב בזמן אמת, והוא פועל ברצף גם כאשר מניעים את פרק כף היד או מותחים אותו.
"הצלחת המבחן מוכיחה את ישימות הטכנולוגיה לשימושים נוספים בעתיד", כותבת החברה בבלוג.
אחד ההישגים הגדולים של המחקר הזה, לדברי החברה, הוא שצוות החוקרים הצליח לייצר את המסך מתרכובת פולימרית גמישה ויציבה ששולב בה חיישן, שתפקדו בצורה רציפה גם כאשר הוא נמתח ב-30%.
החוקר הראשי של הפרויקט, יונגג'ון יון, מציין בפוסט, כי "העוצמה של הטכנולוגיה הזאת היא שהיא מאפשרת למדוד נתונים ביומטריים למשך זמן ארוך בלי הצורך להסיר את ההתקן כאשר ישנים או מתאמנים, מאחר שהתחושה היא שההתקן הוא חלק מן העור. ניתן גם לנטר באמצעותו נתונים ביומטריים באופן מיידי, בלי הצורך להעבירם להתקן חיצוני. הטכנולוגיה יכולה לשמש גם במוצרי בריאות לבישים למבוגרים, ילדים ותינוקות, כמו גם למטופלים עם מחלות מסוימות".
"המחקר שלנו עדיין מצוי בשלבים מוקדמים, אבל היעד שלנו או לאמת ולייצר מכשירים נמתחים תוך שיפור הגמישות שלהם", כתב החוקר ג'ונג וון צ'אנג. "בנוסף לחיישן המנטר את קצב הלב, אנחנו מתכננים לשלב חיישנים נמתחים ומסך ברזולוציה גבוהה כדי לאפשר למשתמשים לנטר עוד מדדים, כמו רמת חמצן, לחץ דם, תרשים חשמלי של השריר ועוד.
08/06/21 16:24
6.9% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
האקרים ושאר פושעי סייבר שניצלו את גיטהאב כדי לשמור פיסות קוד שבהן השתמשו לתקיפות לא יוכלו לעשות זאת יותר, או לפחות זו תהיה להם משימה קשה ביותר. זאת, לאחר שהחברה הבת של מיקרוסופט החליטה לשנות את תנאי השימוש שלה כדי להפחית את האפשרות ששימוש כזה ייעשה בשירות אחסון הקוד ומעקב הגרסאות שלה, המיועד למפתחים.
התחום העיקרי שבו מתרכזים השינויים הוא האפשרויות שמקבלים חוקרים בתחום, מעבר להאקרים המשתמשים בשירות ישירות לאחסון הקוד. גיטהאב הודיעה כי העדכון עונה למטרה של הפלטפורמה שלה – להיות גמישה מספיק כדי להשאיר מקום לחוקרים, אך תוך שימת גבולות שיאפשרו לה לשמור שהפתיחות המסוימת הזו לא תנוצל לרעה.
למעשה, במסגרת השינויים הללו מנסים אנשי גיטהאב לאתר ולחסום באופן מיידי קוד ששימש, ויכול להיות שעדיין משמש, לצורך תקיפות סייבר.
במקביל, פתח האתר של החברה אפשרות להגיש ערעור עבור אלה שיטענו שהחסימה שלהם בוצעה בטעות ושאין קשר בינם לבין פשיעת סייבר.
"אנחנו מבינים כי לפרויקטים רבים של מחקר אבטחה בגיטהאב יש שימוש כפול, וכי הם מועילים באופן כללי לקהילת האבטחה. אנחנו מניחים שהכוונה שלהם חיובית ושנעשה שימוש בפרויקטים אלה כדי לקדם ולהניע שיפורים ברחבי האקו-סיסטם. אבל אנחנו לא מאפשרים שימוש בגיטהאב לתמיכה ישירה במתקפות לא חוקיות שגורמות נזק טכני, כולל צריכת יתר של משאבים, נזק פיזי, זמן השבתה, מניעת שירות ואובדן נתונים", אמר מייק הנלי, מנהל האבטחה הראשי של השירות.
08/06/21 07:51
5.75% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ועידת המפתחים השנתית של אפל (Apple) נפתחה אמש זו הפעם השנייה באופן וירטואלי, אירוע בן כמה ימים שמתמקד בעיקר בחידושי תוכנה, וגם השנה הציגה החברה שלל עדכונים וחידושים, שנפרסים לרוחב כמעט כל קו המוצרים של הענקית מקופרטינו.
מערכת ההפעלה הבאה, iOS 15, שתהיה זמינה בסתיו הקרוב, זוכה לכמה חידושים:
חידוש באפליקציית שיחות הווידיאו FaceTime יאפשר מסך בתצורת גריד עם פניהם של המשתמשים, שיוכלו גם לצפות בסרטים ולהאזין למוזיקה ביחד במהלך שיחה. משתמשי אנדרואיד ו-Windows יוכלו מעתה גם הם להצטרף לשיחות FaceTime, ובנוסף, בינה מלאכותית תסייע לסנן רעשים סביבתיים במקומות רועשים.
עוד ערכה החברה עדכונים בארנק הסלולרי שלה, והוסיפה מפתחות דיגיטליים לדלת הבית או המשרד, ואפילו לחדר במלון, לאלה הקיימים כבר, כמו לפתיחת דלת המכונית. בנוסף, החל מהסתיו הקרוב ניתן יהיה לסרוק תעודות כמו רישיון נהיגה לתוך הארנק, והם יישמרו בו בצורה מוצפנת. החברה סיפרה כי היא עובדת עם ה-TSA, מינהל אבטחת התחבורה האמריקני, לצורך שימוש בתעודות הזהות בנקודות הביקורת בשדות התעופה.
מציג את החידושים ב-FaceTime. קרייג פדריג'י, סגן נשיא להנדסת תוכנה באפל. צילום מסך
בעקבות מגיפת הקורונה, שאילצה אנשים בכל העולם לחיות ולעבוד מאחורי מסכים, אפל מעוניינת להישאר גורם מפתח גם בעידן שאחרי הקורונה, והוסיפה כמה תכונות לשיפור הפעילות היומיומית. לאלה שעדיין צמודים למסכים, הציגה אפל את תכונת Focus עבור חלון ההתראות, שתאפשר למשתמשים לבחור אילו סוגים של התראות הם רוצים לקבל, ממי, ובאילו שעות במהלך היום. למשל, משתמש יוכל להגדיר את הטלפון שלו למצב "עבודה", ולבקש לראות רק התראות מעמיתים לעבודה uאימייליים. כאשר ההתראות האחרות כבויות, המשתמש יכול להגדיר להן תשובה אוטומטית של "לא להפריע".
בשירות iMessage, אפל מקילה על המשתמשים לעקוב אחר תמונות, קישורים ותוכן אחר שהם שלחו וקיבלו. אפליקציות שונות, בהן Photos, Safari, ו-Music יכללו מעתה תיקיית Shared with you, שתכלול תכנים ששותפו.
אבטחה ופרטיות
כצפוי, אפל הדגישה בהכרזות שלה את המיקוד שהיא משקיעה בנושא הפרטיות. החברה הציגה שלל תכונות אבטחה חדשות, בהן אחת שמכונה mail privacy protection. אפליקציית המייל במכשירי אפל תסתיר את כתובת ה-IP של המשתמשים וגם את מיקומם, כדי שארגונים ששולחים מיילים לא יוכלו לקשר את המידע הזה לפעילות מקוונת אחרת של המשתמשים. בנוסף, השולחים לא יוכלו לראות אם ומתי משתמשים פתחו את המייל.
גם העוזרת הקולית Siri זוכה לעדכון אבטחה, בדמות עיבוד הפקודות הקוליות במכשיר עצמו ולא בשרת של החברה, זאת במענה לחששות שעלו מצד צרכנים בנוגע להאזנה לפניות לעוזרת הקולית. השינוי הזה גם יוביל לתגובה מהירה יותר של Siri, לדברי אפל.
מנויי +iCloud ייהנו מתכונות פרטיות נוספות, כמו הצפנה של נתוני הגלישה, כך שחברות צד שלישי, וגם אפל עצמה, לא יוכלו ליירט את מילות החיפוש של המשתמשים. עוד הוצגה תכונת הסתרת המייל, שתאפשר למנויים להזין כתובת מייל פיקטיבית כאשר הם נרשמים לאתר חדש כלשהו, ובכך תפחית את מספר החברות שיש להן גישה ישירה לכתובת המייל של המשתמשים.
קרוב לוודאי שהשינויים האלה היובילו למרמור בקרב החברות שמשתמשות בנתונים האלה לצורכי פרסום וכד'.
איפה האוזניות?
בעלי אוזניות ה-AirPods שנוטים לשכוח היכן השאירו אותן יוכלו להיעזר באפליקציית Find My כדי לאתר אותן, ואם הם מצויות בקרבת המשתמש, אפשר גם לבחור להשמיע צליל והן ישמיעו צפצוף.
תכונה חדשה נוספת באוזניות, המכונה conversation boost, נועדה לסייע לאנשים עם קשיי שמיעה, והיא גורמת ל- AirPods Pro להתמקד באדם שממול, ובכך מקילה את השמיעה בשיחה פנים אל פנים, נוסף להפחתת הרעש הסביבתי.
iPadOS
מערכת ההפעלה iPadOS 15 זוכה גם היא לעדכונים. בעלי המכשיר יוכלו בקרוב למקם ווידג'טים על מסך הבית, כמו, למשל, וויג'ט של אנשי קשר, או של Apple TV, כולל פורמט רחב יותר שעוצב עבור מסך ה-iPad.
הטאבלט זוכה גם לתכונת ריבוי משימות חדשה, שתאפשר למשתמשים לעבוד על שתי אפליקציות במקביל באמצעות פיצול התצוגה, ומנגנון גרירה פשוט להחלפת האפליקציות בתצוגה המפוצלת.
מערכת ההפעלה הבאה של ה-Apple Watch תכלול גם היא תכונות חדשות, כמו אפליקציית Mindfulness לחובבי המדיטציה, ושדרוג לאפליקציית הכושר עם אימוני טאי-צ'י ופילאטיס. בנוסף, השעון יעקוב אחר קצב הנשימה, ויספק התרעה במקרה של חריגה.
עבור מחשבי המק הציגה אפל את מערכת ההפעלה הבאה שלהם, שתיקרא מונטריי, והחידוש העיקרי בה יהיה היכולת לשתף קבצים בין המחשב למכשירים נוספים, כמו מחשב נוסף או טאבלט, וגם הזרמת קבצים קלה מה-iPhone למק.
מעבר לעדכוני התוכנה למוצרים השונים, ועידת המפתחים היא גם הזדמנות לפנות לקהילת המפתחים הגדולה, שבאחרונה מביעים ביקורת על רקע שני אירועים חשובים – המשפט של אפיק גיימז, יצרנית המשחק פורטנייט, נגד אפל בנושא העמלות שאפל גובה, ועדכון הפרטיות האחרון, שמאפשר למשתמשים לבחור שלא להתיר מעקב אחר פעילותם באפליקציות ובאתרים שונים. אפל הוסיפה תכונות רבות חדשות עבור המפתחים, שאמורות להקל על עבודת הפיתוח. החברה סיפרה כי חנות ה-App Store שלה זוכה ל-600 מיליון כניסות שבועיות מ-175 מדינות ואזורים, ואמרה כי שילמה יותר מ-230 מיליארד דולר למפתחים מאז שהושקה החנות ב-2008.
08/06/21 12:37
5.75% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
רגולטור התחרות של צרפת קנס אתמול (ב') את גוגל (Google) ב-220 מיליון יורו (270 מיליון דולר), לאחר שמצא שהיא מעדיפה שירותים משלה לצורך הצגת מודעות מקוונות, על חשבון אלו של מתחריה.
כידוע, גוגל חולשת כיום על שוק המודעות אונליין, כשיותר מ-80% מההכנסות של החברה האם שלה, אלפבית (Alphabet) מגיעות מפרסום. הפרסומות והמודעות שמוכרת החברה הניבו לה בשנה שעברה הכנסות של 147 מיליארד דולר. שגשוגה זה של גוגל בתחום הפרסום, פוגע באופן כמעט אנוש בכל מי שהרוויח מפרסומות קודם לכן, והעונש בצרפת הוא חלק מהסדר שהושג לאחר ששלוש קבוצות מדיה – ניוז קורפ (News Corp), היומון הצרפתי לה פיגארו (Le Figaro) וקבוצת ראסל (Russell Group) הבלגית – האשימו את גוגל בשנת 2019 בניצול מעמדה הדומיננטי בשוק ביחס למכירות מודעות לאתרים ולאפליקציות שבבעלותן.
AdX ו-Doubleclick Ad Exchange. שירותי הפרסום של גוגל שמפריעים, לכאורה, לתחרות הוגנת
רשות התחרות הצרפתית (The Autorité de la concurrence) קבעה כי גוגל אכן העניקה יחס מועדף לשירות מכירות פומביות של מלאי המודעות שלה AdX, ול-Doubleclick Ad Exchange – הפלטפורמה של גוגל שמאפשרת ללקוחות לבחור ולקנות מודעות בזמן אמת.
במסגרת הסכם הפשרה התחייבה גוגל להקל על בעלי אתרים בצרפת להשתמש בנתונים שלה, ולהשתמש בכלים שלה עם טכנולוגיות מודעות אחרות. החברה ממאונטיין וויו מסרה כי "אנו נבדוק ונפתח את השינויים הללו במהלך החודשים הקרובים, לפני שנפרוס אותם באופן רחב יותר, ואת חלקם באופן גלובלי".
"זו ההחלטה הראשונה בעולם לבחון תהליכי מכירה פומבית של אלגוריתמים מורכבים, שדרכם פועל פרסום ברשת", אמרה נשיאת הרשות, איזבל דה סילבה.
עוד קנסות – בעיקר אמריקנים – בדרך
על אף שהרשויות באירופה חזקות הרבה יותר במלחמתן בענקיות הטק מאשר בארה"ב, משום שהחברות משקיעות מיליארדים בלובינג וב"ריכוך" כל התנגדות רגולטורית לפועלן בארץ המוצא שלהן, מדובר בקנס שבהתייחס לרווחי הענק של גוגל הוא על תקן "גרושים", ושיהווה לא יותר ממכה קלה בכנפיה של ענקית החיפוש.
עם זאת, הענישה בצרפת מגיעה בתקופה שבה גוגל מתמודדת עם מספר תביעות הגבלים עסקיים אמריקניות, עקב התנהגות אנטי-תחרותית לכאורה, שבכל זאת עלולות להוביל לכך שתיאלץ להגיע להסכמים דומים גם בארה"ב ולשלם גם שם קנסות שונים. אפילו אם גם אלו יהיו קנסות "קלים" יחסית, בכל זאת הם עלולים להצטבר לכדי סכום כסף לא קטן שהענקית תאבד מרווחיה.
יצוין כי פייסבוק (Facebook), שנחשבת כחברת הענק הדומיננטית השנייה בשוק הפרסום הדיגיטלי, נחקרת גם היא על ידי הרגולטורים באיחוד האירופי, בשל טענות כי השימוש שלה בנתוני המשתמשים הרבים של שירותיה מעניק לה יתרון לא הוגן בעסקים אלו.
08/06/21 13:12
5.75% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
יוסי עטיה מצטרף לסניף טרנד מיקרו (Trend Micro) ישראל כמנהל צוות ההנדסה. במסגרת תפקידו יהיה אחראי על הצוות, לרבות פיתוח תהליכים טכנולוגיים, ליווי שותפים ויעוץ ארכיטקטורה ללקוחות חדשים וקיימים. עטיה מביא עמו ניסיון מקצועי של כ-17 שנים בעולמות ה-IT, בתחום הנראות הרשתית ובפרויקטים גדולים בתחום הסייבר. בשש השנים האחרונות הוביל יוסי את צוות ההנדסה של חברת גיגמון (Gigamon) באזור דרום אירופה בכ-15 מדינות, לרבות צרפת ספרד איטליה וישראל. לדברי רויטל אוחיון, מנהלת פעילות טרנד מיקרו בישראל, "יוסי עטיה מגיע אלינו כחלק מהמשך הבנייה ופיתוח הסניף בישראל. יוסי משלב יכולות מקצועיות ברמה גבוהה לצד ראיה עסקית המתיישרת עם החזון הסניף המקומי בפרט, וטרנד מיקרו בכלל". לדברי עטיה: "אני שמח להצטרף ליצרן בינ"ל מוביל וחדשני בתחום הסייבר, ולהיות שותף להעצמת הפעילות בישראל".