הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
19/04/22 15:29
22.58% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
תחקיר שפורסם השבוע בידי הגרדיאן (The Guardian) הבריטי מעיד על כך שדפים בעלי אוריינטציה פדופילית, הכוללים תמונות של ילדים שבהן רמיזות מיניות "בלבד", ממשיכים "לככב" באינסטגרם (Instagram) וגם בטוויטר (Twitter), וזאת על אף דיווחים עליהם.
"אינסטגרם לא מצליחה להסיר חשבונות שמושכים מאות תגובות מיניות על פוסטים של תמונות של ילדים בבגדי ים או בתלבושות חלקיות, אפילו לאחר דיווח", ציין הגרדיאן בממצאי התחקיר. את התחקיר העיתונאי ביצע חוקר שניסה, לשווא, לגרום לאחד מהחשבונות הפדופיליים הללו להיסגר או להיחסם.
הממצא מעורר זעם כלפי מטא (Meta), החברה הבעלים של אינסטגרם, שהצהירה באחרונה על מדיניות אפס סובלנות לניצול של ילדים בפלטפורמה שלה, אך לא פורעת את השטר לעת עתה.
מסתתר מאחורי דפים "תמימים" למראה. ניצול מיני של ילדים. צילום: BigStock
שיטה למשיכת פדופילים לפעילות לא חוקית בקבוצות פרטיות
החקירה, שחושפת כאמור גם מצב דומה בטוויטר, מוקיעה שיטה שבה עושים שימוש פדופילים במודע ובמכוון, כדי לעקוף את תקנות הרשתות החברתיות. לפי הגרדיאן, משתמשים אשר מעוניינים בכך יכולים לשתף תמונות חוקיות מבחינה טכנית ברשתות – שלא כוללות עירום מלא ובוודאי שלא פורנו – ואלו יהוו למעשה דפים שמהם מתפתחות קבוצות פרטיות, כדי לשתף תוכן אחר פדופילי ולא חוקי.
בראיון לגרדיאן אמר אנדי בורוז, ראש תחום הבטיחות המקוונת בחברה הלאומית למניעת אכזריות לילדים, ה-NSPCC, שהיא ארגון צדקה, כי למעשה הפלטפורמות משמשות כ"חלון ראווה" לטורפיםמ מייניים של ילדים. "חברות צריכות לזהות באופן יזום את התוכן הזה ולהסיר אותו בעצמן", אמר בורוז, אך הבהיר כי גם כשמדווחים לאינסטגרם וטוויטר על הדפים הלכאורה כשרים אך המובילים לפדופיליה חמורה, החברות מאמינות ש"הדבר אינו מהווה איום על ילדים ושזה חייב להישאר במקום".
מטא הגיבה לתחקיר ואמרה לגרדיאן כי יש לה "כללים נוקשים נגד תוכן שמנצל מינית או מסכן ילדים". החברה התעקשה שהיא "מסירה אותו כשהיא מודעת לכך".
"לטוויטר יש אפס סובלנות לכל חומר שמתאר או מקדם ניצול מיני של ילדים", אמר בתגובה דובר של הרשת החברתית המצייצת. "אנחנו נלחמים במרץ והשקענו רבות בטכנולוגיה כדי לאכוף את המדיניות שלנו, אך ברור שנותר עדיין לאן להתקדם", הוסיף.
19/04/22 12:53
19.35% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חברת אבטחת המידע ESET איתרה באחרונה חולשות במחשבים הניידים של חברת לנובו (Lenovo), המאפשרות לתוקפים לשלוח ולהפעיל בהצלחה נוזקות UEFI, דוגמת LoJax ו-ESPecter. לנובו מכרה הכי הרבה מחשבים האישיים בישראל בשנת 2021.
UEFI היא קושחה שנמצאת בשבב בלוח האם במחשב, אשר מטרתה לקשר בין החומרה (המחשב הפיזי) לבין התוכנה (מערכת ההפעלה). מדובר במערכת שעולה לפני עליית מערכת ההפעלה, ובה ניתן לבצע הגדרות שונות על המחשב. באמצעות המערכת נבדקים רכיבי המחשב, על מנת לוודא שהם תקינים והמחשב יכול להמשיך בהעלאת מערכת ההפעלה.
ESET דיווחה לחברת לנובו באוקטובר 2021 על כל החולשות שהתגלו. רשימת המחשבים החשופים לחולשה מונה יותר מ-100 דגמים שונים, אשר נמצאים בשימוש של מיליוני בני אדם בכל רחבי העולם.
"איומי UEFI יכולים לחמוק מגילוי בקלות והינם מסוכנים מאוד. הם מופעלים בשלב מוקדם של תהליך ההפעלה, לפני שהשליטה מועברת למערכת ההפעלה, מה שאומר שהם יכולים לעקוף את הרוב המוחלט של אמצעי ההגנה שפועלים בשלב מאוחר יותר ויכלו למנוע את הרצת המטען הזדוני שלהם", אמר חוקר ESET, מרטין סמולאר, שגילה את החולשות. "הדלתות האחוריות 'הבטוחות' שגילינו ב-UEFI מראות שבמקרים מסוימים שליחת איומי UEFI קלה יותר מהמצופה, והכמות ההולכת וגדלה של איומי UEFI אותנטיים שהתגלו בשנים האחרונות מראה שגם עברייני הסייבר מודעים לכך", הוא הוסיף.
לדברי סמולאר, שתי החולשות הראשונות – CVE-2021-3970 ו-CVE-2021-3971 – נקראות דלתות אחוריות 'בטוחות', שמובנות בקושחת ה-UEFI. זהו למעשה השם שלנובו בחרה לתת לדרייברים מתוצרתה, שמנצלים את אחת החולשות האלה. ניתן להפעיל את הדלתות האחוריות המובנות הללו כדי לכבות הגנות על הפלאש SPI (ביטים של BIOS Control Register ורישומי Protection Range) או את אפשרות UEFI Secure Boot, באמצעות תהליך המופעל על ידי משתמש בעל הרשאות גבוהות במהלך זמן ההרצה של מערכת ההפעלה.
חשפה את החולשה. ESET.
עדכונים יפתרו את עיקר הבעיה
בנוסף אמר סמולאר כי "בזמן שחקרנו את קבצי ההפעלה של אותן דלתות אחוריות 'בטוחות', גילינו חולשה נוספת – פגם בזיכרון ה-SMM בתוך הפונקציה המנהלת את ה-SW SMI (ששמה CVE-2021-3972). החולשה הזאת מאפשרת קריאה וכתיבה מה-SMRAM ואליו באופן שרירותי, מה שעשוי להוביל להרצת קוד זדוני בהרשאות SMM ולשליחת SPI flash implant (נוזקה לתוך השבב בלוח אם)".
שירותי ההפעלה וזמן הריצה של ה-UEFI, הסביר, הם אלו המאפשרים את הפונקציות ומבני הנתונים הבסיסיים שנחוצים לפעילות של דרייברים ותוכנות, כמו התקנת פרוטוקולים, איתור פרוטוקולים קיימים, הקצאת זיכרון, ביצוע שינויים במשתני UEFI וכודומה. אפליקציות ודרייברים שפועלים בשלב הפעלת ה-UEFI משתמשים בפרוטוקולים בחלק ניכר מפעולותיהם. משתני UEFI הם מנגנון אחסון מיוחד של הקושחה שמשמש מודולי UEFI כדי לאחסן נתוני הגדרות שונים, ביניהם הגדרת תהליך ההפעלה.
לעומת זאת, SMM הוא מצב הפעלה בעל הרשאות גבוהות במיוחד במעבדי x86. הקוד שלו כתוב כחלק מההקשר של קושחת המערכת והוא משמש בדרך כלל למשימות שונות כמו ניהול חשמל מתקדם, הפעלה של קוד OEM קנייני ועדכונים בטוחים של הקושחה.
"כל איומי ה-UEFI האותנטיים שהתגלו בשנים האחרונות – LoJax, MosaicRegressor, MoonBounce, ESPector ו-FinSpy – נדרשו לעקוף או לכבות את מנגנוני האבטחה באופן מסוים, כדי שניתן יהיה לשלוח ולהפעיל אותם", הרחיב סמולאר.
ESET מסרה כי היא ממליצה בחום לכל מחזיקי המחשבים הניידים מבית לנובו לעבור על רשימת המחשבים שמושפעים מהחולשה ולעדכן את הקושחה שלהם לפי הנחיות היצרן.
למשתמשים המחזיקים במכשירים שאינם נתמכים יותר על ידי לנובו ובהם התגלתה פרצת UEFI (CVE-2021-3970) שעבורה אין עדכון או תיקון: אחת הדרכים שתסייע להתגונן מפני שינוי לא-רצוי של מצב UEFI Secure Boot היא להשתמש בפתרון להצפנה מלאה של הכונן באמצעות TPM (רכיב המשמש לאימות ונמצא בלוח אם ברוב המחשבים המודרניים), שמאפשרת לחסום את הגישה למידע בכונן אם הגדרת UEFI Secure Boot משתנה.
19/04/22 12:26
16.13% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
טוויטר (Twitter) נמצאת כבר מזה כמה שבועות במרכז תשומת הלב של אנשי עסקים ומשקיעים טכנולוגיים, וזאת לנוכח ניסיון של היזם אילון מאסק, מנכ"ל החברות טסלה, SpaceX ואחרות, להשתלט עליה. אחרי שרכש 9.2% ממניותיה, והפך לבעל ניירות הערך הגדול בחברה (עניין שהשתנה לאחר מכן שוב), מאסק – שטוען כי הוא מעוניין להפוך לבעלים של טוויטר כדי להפוך את השירות שלה לדוגל יותר בחופש הביטוי – הודיע שהוא רוצה לקנות את החברה כולה תמורת 43 מיליארד דולר, הצעה שלא התקבלה.
אלא שהמהלך שעשה מאסק עורר עניין של חברות נוספות בהשקעה או ברכישת הרשת החברתית המצייצת, וכעת אפולו גלובל מנג'מנט (Apollo Global Management) הופכת לאחת המתעניינות המעניינות בהשקעה בטוויטר. ענקית הפרייבט אקוויטי היא בעלת ניסיון בתעשיית המדיה, ורכשה בשנה שעברה את AOL ויאהו (!Yahoo) בעסקה בשווי 5 מיליארד דולר. היא קנתה את החברה, שהייתה ידועה בעבר כקבוצת המדיה של וריזון (Verizon Media Group), מ-ויריזון.
על התעניינות אפולו בהשקעה החמה דיווח הוול סטריט ג'ורנל, בהתבסס על דברי גורמים יודעי דבר. לפי המקורות הללו, שביקשו להישאר אנונימיים משום שהשיחות היו חסויות, טרם התקבלו החלטות גורפות בנדון, אך אפולו, שהיא אחת מחברות הרכישה הגדולות בעולם, כבר ניהלה מגעים לגבי גיבוי עסקה פוטנציאלית לקניית טוויטר, כך דיווח הג'ורנל.
למעשה אפולו עשויה, כך דווח, להשקיע את כספה יחד עם רוכש או רוכשים נוספים, אולי אפילו יחד עם מאסק עצמו, לצורך השתלטות על הרשת החברתית.
יצוין כי לפחות חברת פרייבט אקוויטי אחת נוספת, תומא בראבו (Thoma Bravo), הביעה עניין ברכישת טוויטר, כך דיווח הניו יורק טיימס.
אפולו גם בחנה שיתוף פעולה אפשרי בין יאהו שבבעלותה לבין טוויטר, כך על פי הגורם ששוחח עם הג'ורנל, אם כי אין ערובה שהרשת החברתית תהיה פתוחה לעסקה כזו או אחרת.
רוצה לרכוש את טוויטר. אילון מאסק. צילום: פליקר
גלולת הרעל שהפריעה להשתלטות של מאסק
כאמור, מאסק, האיש העשיר בעולם, הגיש בשבוע שעבר הצעה לרכישת טוויטר, ולהפיכתה לחברה פרטית. מאסק ביקש לבצע את הרכישה לפי שווי מניה של 54.20 דולר, אך הצעתו לא הספיקה לו לצורך הקנייה. משום שהונו קשור ברובו במלאי, ואפשר שאין לו מספיק מזומנים למימון עסקה גבוהה יותר, כך לפי אנליסטים, ייתכן שמאסק יאלץ ליצור חובות של 15 עד 20 מיליארד דולר כדי לממן את מאמציו ולהצליח בהם.
בשבוע שעבר הודיעה טוויטר שהיא משתמשת בשיטה המכונה 'גלולת רעל' (Poison Pill), שתקשה משמעותית על מאסק לרכוש יותר מ-15% מהחברה. טוויטר אמרה שהתמרון ההגנתי לא יעצור את החברה מלקיים שיחות עם כל קונה פוטנציאלי, וייתן לה יותר זמן לנהל משא ומתן על עסקה שדירקטוריון החברה מאמין שמשקפת בצורה הטובה ביותר את ערכה.
19/04/22 14:45
16.13% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אחרי שישראל טולטלה מתחקיר של כלכליסט אודות שימוש נרחב של משטרת ישראל בתוכנת פגסוס – הרוגלה שנוצרה על ידי קבוצת NSO הישראלית – נגד גורמים רבים בארץ, בסערה ששככה די מהר עקב אפס ראיות לטענות בפרסום, כעת שוב מדווחים בעולם על שימוש "טעון" ברוגלה המפורסמת.
מכשיר הטלפון נייד של ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון, הודבק בפגסוס, שפעלה עליו במספר הזדמנויות לאורך השנים האחרונות, כך על פי הדיווחים בתקשורת הבריטית.
אחד הקורבנות של פגסוס. עמנואל מקרון, נשיא צרפת. צילום: BigStock
לפי הטיימס (The Times), מקור ממשלתי אישר שאכן נעשה שימוש בפגסוס כדי לחדור לטלפונים הן של ג'ונסון והן של בכירים במשרד ראש הממשלה, כמו גם למכשירים המקושרים למשרד החוץ, אך הגורם הדגיש כי השימוש ברוגלה לא היה "רציני או נרחב", וסירב לקשר בין הפריצה והריגול לחברת הסייבר ההתקפית NSO.
כזכור, קבוצת NSO הוחרמה על ידי ארה"ב בשנת 2021 מכיוון שהתוכנה שלה נמכרה למשטרים שבה היא משתמש ב"כוונה בזדון" למעקב אחרי מכשיריהם של גורמים מתנגדי ממשל, ביניהם פעילי זכויות אדם.
בעבר נחשף גם כי התוכנה שפיתחה החברה שימשה למעקב אחרי נשיא צרפת, עמנואל מקרון.
איחוד האמירויות שוב מצוינת כלקוח שעומד מאחורי המעקב
הפריצה למכשירו של ג'ונסון אותרה על ידי סיטיזן לאב (Citizens Lab) חברת הסייבר של אוניברסיטת טורונטו בקנדה, ולפי הניו יורקר (The New Yorker) חוקריה אמרו כי מכשירים ניידים המחוברים למשרד החוץ הבריטי נפרצו עם פגסוס חמש פעמים בין יולי 2020 ליוני 2021. לפי הדיווחים, המכשיר המחובר למשרד ראש ממשלת בריטניה ג'ונסון נפרץ באמצעות תוכנה זדונית ב-7 ביולי 2020.
חוקרי סיטיזן לאב הוסיפו ואמרו לניו יורקר כי על פי החשד איחוד האמירויות הערביות היא שעומדת מאחורי ההתקפות של תוכנות הריגול בדאונינג 10. נזכיר כי איחוד האמירויות הואשמה במעורבות במספר אירועי פריצה אחרים הכוללים שימוש ברוגלה פגסוס.
בהצהרה מטעמה הודיעה סיטיזן לאב כי: "אנו מאשרים שבשנים 2020 ו-2021 צפינו והודענו לממשלת הממלכה המאוחדת על מקרים חשודים מרובים של זיהומים של תוכנות ריגול של פגסוס ברשתות רשמיות בבריטניה. אלה כללו את משרד ראש הממשלה (רחוב דאונינג 10) משרד החוץ וחבר העמים (ה-FCO של בריטניה – ג"פ)".
"החשודים בזיהומים הקשורים ל-FCO היו קשורים למפעילי פגסוס שאנו מקשרים לאיחוד האמירויות, הודו, קפריסין וירדן. החשד לזיהום במשרד ראש ממשלת בריטניה היה קשור למפעיל פגסוס שאנו מקשרים לאיחוד האמירויות".
קורבנות נוספים בעיקר ממבקשי שחרור לקטלוניה, וגם: נקודה ישראלית נוספת
לפי חברת מחקר הסייבר, לפחות 65 אנשים הקשורים לתנועת העצמאות הקטלאנית הפועלת בספר היו גם הם מושא לריגול. מתוכם, 63 היו "ממוקדים או נגועים" בפגסוס. לפי החשד, ארבעה אנשים אחרים היו ממוקדים בתוכנות ריגול שפותחו על ידי קנדירו (Candiru), חברת מעקב ישראלית נוספת. חברי הפרלמנט האירופי, מחוקקים ומשפטנים, חברים בארגונים אזרחיים הפועלים בענייני חברה, נשיאים קטלוניים, ובמקרים מסוימים, בני משפחה של אנשים הקשורים לתנועת העצמאות – כולם היו מטרות, כך טוענת החברה.
מ-NSO נמסר בתגובה: "NSO ממשיכה להיות ממוקדת על ידי מספר ארגוני הסברה בעלי מוטיבציה פוליטית כמו סיטיזן לאב ואמנסטי (Amnesty) כדי להפיק דו"חות לא מדויקים ולא מבוססים על סמך מידע מעורפל וחסר. שיתפנו פעולה שוב ושוב עם חקירות ממשלתיות, שבהן יש מקום להאשמות ממקורות אמינים. עם זאת, מידע שהועלה לגבי ההאשמות הללו הוא, שוב, שקרי ולא יכול להיות קשור למוצרי NSO מסיבות טכנולוגיות וחוזיות".
החברה הדגישה בפני הניו יורקר כי "ההאשמות הללו, שוב, שקריות", ושבה וטענה, כפי שהיא גורסת זה מכבר, שהמוצרים שלה משמשים רק בחקירות קונבנציונליות של אכיפת החוק, למרות ראיות הפוכות.
19/04/22 11:24
12.9% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מאגד הבשר המתורבת הגדול בעולם אושר סופית יל-ידי רשות החדשנות הישראלית, ויזכה למימון ממשלתי בגובה של כ-60 מיליון שקל, למשך כל תקופת הפעילות שלו, שתתפרס על פני שלוש שנים. את הקמת המאגד הובילו The Good Food Institute Israel; גאיה סביון, זוכת מענק GFI, שאחראית לייזום ולתיאום הפרויקט; וחברת תנובה, שעומדת בראש המאגד. המאגד מורכב מ-14 חברות, בכללן כמה מחברות הבשר המתורבת המובילות בעולם, כמו גם 10 מעבדות אקדמיות.
בשר מתורבת – בדרך להפוך למוצר בשימוש יומיומי
מטרת המאגד לפתח שיטות ייצור חדשניות לבשר מתורבת, שיתאפיינו ביעילות ותחרותיות מוגברת ויתאימו לייצור בקנה מידה תעשייתי. המאגד הוא חלק ממסלול מאגדי מגנ"ט (מחקר ופיתוח גנרי טכנולוגי) של רשות החדשנות, שמטרתו לעודד מחקר ופיתוח של טכנולוגיות חדשניות בחזית הידע הטכנולוגי, על מנת להקנות יתרון יחסי לתעשייה הישראלית בשווקים בינלאומיים.
לצד ההתקדמות במו"פ של טכנולוגיות בשר מתורבת, לאחרונה יצאה לפועל גם תכנית פיילוט חדשה בתחום הרגולציה של בשר מתורבת, במסגרת שיתוף פעולה בין מנהל המזון במשרד הבריאות לבין רשות החדשנות.
"הסנכרון בין החדשנות במזון לבין הרגולציה הכרחי על מנת להבטיח שטכנולוגיות אלו תהיינה בטוחות לצריכה ושמוצריהן יגיעו אל צלחת הצרכן, תוך ניצול מירבי של היתרונות הלאומיים בתחום", אמרה אלה וולדמן-רנצר, סמנכ"לית אסטרטגיה בצוות של GFI ישראל. "היום, יותר מתמיד, מדינות צריכות למצוא דרכים לייצר ביטחון מזון לאומי בשטחן. טכנולוגיות חלבון אלטרנטיבי, ובשר מתורבת, בפרט, הן מרכיבים חיוניים בהקשר זה, בדיוק כפי שהן חיוניות באספקת חלבון בר קיימא".
השקעות בסטארט-אפים של בשר מתורבת: דירוג מדינה לפי מיליוני דולרים (2021)
"ישראל – דוגמה מצויינת כיצד מדינות צריכות לפעול"
שי כהן, סמנכ"ל החדשנות בקבוצת תנובה, ומי שמשמש כיו"ר המאגד: "זוהי השקעה חסרת תקדים בעולם במאגד בתחום החקלאות התאית בכלל ובבשר מתורבת בפרט, שתאפשר למדינת ישראל לשמור על הובלתה באחד התחומים המשמעותיים בפודטק כיום. שיתוף הפעולה בין חברות מובילות בפיתוח בשר המתורבת, לבין יצרניות מזון מובילות, שמביאות את הידע והיכולת להסב טכנולוגיות ייצור לקנה מידה תעשייתי, לבין חוקרים באקדמיה הוא חיוני ליצירת פריצת דרך בתחום ולהנגשת המוצרים לציבור הרחב. ישראל, בהובלתה של רשות החדשנות, מהווה דוגמה מצויינת כיצד מדינות צריכות לפעול".
כהן הוסיף, כי המאגד יכלול ארבע קבוצות עבודה מרכזיות, אשר יתמקדו בפיתוח טכנולוגיות לגידול והתמיינות תאי מקור לתאי שריר ושומן, טכנולוגיות ביוראקטורים ופיתוח תהליך ייצור רציף, טכנולוגיות סקפולדים, טכנולוגיות ייצור מדיומי גידול ומרכיביהם. הקבוצות יתחילו לפעול כבר בחודשיים הקרובים.
שוק הבשר העולמי מוערך כיום בכ-1.4 מיליארד דולר בשנה. בחברת המחקר מקינזי (Mckinsey & Company) חוזים ששוק הבשר המתורבת צפוי להגיע ל-20 מיליארד דולר עד 2030.
בהודעת המאגד לתקשורת צוין כי "אישורו של מאגד זה מהווה צעד משמעותי ביכולת למלא את הדרישה הזו וישראל סוללת את התשתית לכך. אישור זה מוסיף ומחזק את מעמדה של ישראל כמובילה עולמית בחדשנות ומו"פ בתחום החלבון האלטרנטיבי בכלל ובשר מתורבת בפרט. למעלה מ-36% מכלל ההשקעות העולמיות בחברות בשר מתורבת הן בישראל, לפי הדו"ח האחרון שפרסם GFI. עם שש חברות בשר מתורבת חדשות שנוסדו רק בשנת 2021.
19/04/22 15:59
12.9% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
דמוסטאק (Demostack) הישראלית – שפיתחה פלטפורמה ליצירת דמו (Demo) עבור צוותי מכירות של חברות SaaS – השלימה באחרונה סבב גיוס B בהיקף של 34 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילה Tiger Global Management, בהשתתפות של Bessemer Venture Partners, Amiti Ventures ו-Operator Collective.
לפני שנה השלימה דמוסטאק את סבב גיוס A, בהיקף של 13.5 מיליון דולר, ובסוף שנת 2020 ביצעה החברה גיוס סיד של ארבעה מיליון דולר. בסך הכל גייסה החברה 51.5 מיליון דולר במהלך שנה וחצי.
דמוסטאק, שהוקמה על ידי יהונתן פרידמן, אהרון בר חכים וגלעד אבידן, פיתחה מערכת ייחודית המאפשרת ליצור תוך דקות דמו מותאם ללקוח לכל שיחת מכירה של מוצרי תוכנה. הטכנולוגיה שפיתחה החברה מסוגלת "לשכפל" את הפרונטאנד של הלקוח, להפרידו מהבק-אנד וליצור הדמיה המשקפת את הגרסה המקורית. באופן הזה, אנשי המכירות יכולים לבצע בקלות שינויים בדמו, ללא צורך בשימוש בקוד או בצוות הפיתוח, לערוך אותו ולהדגים את מוצר התוכנה שלהם על גבי סביבת הדמו המשוכפלת.
לדברי החברה, המוצר שלה "מספק לצוותי המכירות והשיווק של חברות תוכנה יתרון תחרותי שמקצר את תהליך המכירה ומשפר את אחוזי הסגירה של עסקאות".
צוות דמוסטאק. צילום: אייל טואג
"לשפר באופן מהותי את חווית המכירה ותוצאותיה"
המייסד השותף והמנכ"ל של דמוסטאק, פרידמן, אמר היום (ג') כי "ההשקעה האחרונה ממצבת אותנו כמובילי השוק בפתרונות של חוויית דמו, ומאפשרת לנו להמשיך להשקיע בפיתוח, בחדשנות ובצמיחה הגלובלית. אנו מאמינים שהמגמה של שיחות מכירה מרחוק תימשך גם בעתיד, והלקוחות מצפים מחברות תוכנה לחווית קנייה חלקה ומותאמת אישית, למרות המרחק. במצב כזה ישנה חשיבות מכרעת לאיכות הדמו. דמוסטאק הוקמה כדי לסייע לצוותי המכירות להתאים את עצמם לשוק המשתנה, ולשפר באופן מהותי את חווית המכירה ותוצאותיה".
בדמוסטאק מתכננים כעת להגדיל את דריסת הרגל בשוק הבינלאומי, על ידי השקעה נוספת במשאבי מחקר ופיתוח, מכירות ושיווק ברחבי ארצות הברית, אירופה, המזרח התיכון ואפריקה. זאת תוך מיצוב החברה כמובילת פתרונות חוויית דמו עבור חברות בינוניות וגדולות.
החברה, שפועלת מסן פרנסיסקו, תל אביב ומנובי סאד שבסרביה, תשתמש בכספי הגיוס בין היתר כדי להרחיב את מרכז הפיתוח שלה בתל אביב, ולגייס כ-50 עובדים חדשים עוד ב-2022. כיום מעסיקה החברה 93 עובדים, מתוכם 52 בישראל.
ג'ון קיורטיוס, שותף ב–Tiger Global Management, אמר כי "לפני הקמת דמוסטאק, צוותי מכירות נאלצו לעבוד עם צוותי הפיתוח בכדי להוסיף ולשנות מידע בסביבת הדמו שלהם, דבר שלעיתים הצריך שבועות של עבודה והגביל במידה רבה את היכולת של צוותי המכירות להציג עבור הלקוח את יתרונות המוצר. דמוסטאק שינתה את חוקי המשחק עבור מכירה של תוכנות, ואנחנו שמחים לקחת חלק במהפכה שהיא מובילה".
אדם פישר, שותף ב-Bessemer Venture Partners, הוסיף: "לאור ההצלחה של דמוסטאק בשנה האחרונה, אנו נרגשים להמשיך ולהשקיע בחברה גם בסבב הנוכחי. אנו צופים כי בקרוב צוותי מכירות יצטרכו להביא עימם לפגישה רק שני דברים — מצגת והדגמה של המוצר שלהם בדמוסטאק".
"Demostack ממשיכה להוכיח כי הצוות שמוביל אותה הוא אחד הצוותים החדשניים ומלאי התשוקה בעולם הטכנולוגיה, ששם לעצמו למטרה לשנות ולהוביל את כל סביבת מוצרי הדמו", אמר בן רבינוביץ מ-Amiti Ventures. "הזדמנות מיוחדת כזו להשקעה לא פוגשים כל יום", הוסיף.
בין המשקיעים והאנג'לים שהשקיעו בחברה בסבבים קודמים והשתתפו גם בסבב הגיוס הנוכחי ניתן למצוא את: לילה סקה, מנכ"לית Ironclad; דן עדיקה, מנכ"ל ומייסד WalkMe; עמית בן-דב, מנכ"ל ומייסד שותף של Gong ואילון רשף, מייסד שותף ומנהל מוצר ראשי (CPO) ב-Gong; תומר לונדון, מייסד שותף ומנהל תהליך ראשי של Gusto; ריץ' ליאו, מנהל סיכונים ראשי (CRO) של Everlaw; רוני זהבי, מייסד שותף ומנכ"ל של Hibob; קלארק וולברג, מנכ"ל InVision; דס טריינור, מייסד שותף של Intercom; דניס לינדרס, מנהל תהליך ראשי ב-Procore Technologies; לארס נילסון, סמנכ"ל פיתוח מכירות גלובליות ב-Snowflake; אמין מקהני, סמנכ"ל בכיר לאסטרטגיית צמיחה ב-Bento Box; וזאק לוריק, סמנכ"ל הנדסת פתרונות ב-Slack.