הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
10/07/22 12:12
6.73% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אילון מאסק, מייסד חברות הענק טסלה ו-SpaceX, החליט לבטל את רכישת טוויטר, בחלוף כמעט שלושה חודשים מאז שהציע 44 מיליארד דולר והפגין כוונה להשתלט על הרשת החברתית. היזם המפורסם הודיע ביום ו' האחרון כי יועציו שלחו מכתב לטוויטר, בו הודיעו רשמית כי הסכם הרכישה מבוטל. מאסק גם בישר לרשות ניירות הערך האמריקנית, ה-SEC, את החלטתו.
הביטול מגיע אחרי שמאסק ביקש רשמית במספר הזדמנויות מידע מדויק ושקוף אודות מספר החשבונות המזויפים (חשבונות הבוט) הפעילים בפלטפורמה. בטוויטר טענו בעבר והמשיכו להתעקש בהווה כי מניינם של אלו מגיע לכ-5% מסך המשתמשים בשירות, ואילו מאסק גרס שלפי הנחותיו, במציאות הנפח של חשבונות אלו מסך החשבונות הפעילים בטוויטר קרוב יותר ל-20%-25%, ולפיכך – מחיר קנייתה אמור להיות מופחת.
בתגובה למהלך ולביטול הבטחת הרכישה צייץ יו"ר הרשת החברתית, ברט טיילור, כי מועצת המנהלים של החברה עומדת "לנקוט בצעדים משפטיים", ותפנה לבית המשפט של דלאוור – המקום שבו מיישבים סכסוכים מסחריים גדולים בארצות הברית – כדי שיאלץ את מאסק לקיים את ההסכם שלו מול טוויטר. טיילור הוסיף כי בחברה "נחושים לסגור את העסקה במחיר ובתנאים המוסכמים", שלהם התחייב מנכ"ל טסלה. The Twitter Board is committed to closing the transaction on the price and terms agreed upon with Mr. Musk and plans to pursue legal action to enforce the merger agreement. We are confident we will prevail in the Delaware Court of Chancery.
— Bret Taylor (@btaylor) July 8, 2022 נזק במיליארדים מהמהומה סביב העסקה
הבשורה של מאסק בדבר ביטול העסקה שמה קץ לחודשים של אי ודאות לגבי מימוש הרכישה, שכן השוק וגם הציבור הרחב לא באמת האמינו שהעברת הבעלות המסוימת תתממש.
כזכור, מאסק הציע באפריל האחרון לטוויטר 44 מיליארדי דולרים למען קנייתה, והצעה זו התקבלה על ידי דירקטוריון החברה כמה ימים לאחר מכן. אחת האינדיקציות לכך שהעסקה עלולה להשתבש הייתה העובדה שטוויטר אינה שווה כל כך הרבה כסף כיום, ושמחיר מנייתה נמוך בהרבה ממה שמאסק התחייב לו – רכישה לפי שווי של 54.2 דולר למניה.
מצבה של טוויטר – שבתחילה
10/07/22 14:30
6.73% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מנכ"ל וואווי, ריצ'ארד יו, מסתכל לאחור, כנראה בצער (ואולי בזעם), ומשתף את דעתו על המצב ההיפותטי של שוק הסלולר ב-2022 אם ארה"ב לא הייתה מטילה סנקציות על וואווי, שבעצם הורידו אותה מבמת הסלולר העולמית. לדבריו, "אלמלא ההתערבות והדיכוי של ארה"ב , יצרניות הטלפונים הניידים הגדולות בעולם עשויות היו להיות וואווי ואפל".
יתרה מכך, חיציו כוונו גם לכיוון דרום קוריאה, כאשר צירף את סמסונג לכל שאר היריבות בטענה כי "אחרים הם יצרנים קטנים, כולל החברה הקוריאנית (סמסונג), שעשויה להימכר בעיקר בשוקי ארה"ב ודרום קוריאה".
אין ספק שרק מרירות אולי גרמה לו לכנות את סמסונג "גורם קטן", כי מבחינה עובדתית, וואווי במשך שנים ניסתה להדביק את החברה הדרום קוריאנית, מה שאכן קרה, אבל בדיוק כאשר החלה לעקוף את סמסונג, החלה וואווי לשקוע בשל ההשפעות של איסור הסחר שפגע בה בעוצמה.
וואווי אכן התגנבה בהדרגה לראש שוק הטלפונים, שנשלטים באופן מסורתי על ידי סמסונג ואפל. למעשה, לזמן קצר באפריל 2020, היא אף עקפה את סמסונג בשוק שנה שלמה לאחר שנכנס לתוקף איסור הסחר של ארה"ב. באותה תקופה, מונעת על ידי מכירות חזקות ברחבי סין, עקפה וואווי את סמסונג ב-2% נתח שוק, ותפסה נתח של 19% מכלל מכירות הטלפונים העולמיות, בעוד שהנתח של סמסונג עמד על 17% לפי הנתונים הסטטיסטיים של קאונטרפוינט ריסרץ'.
בעיקרו של דבר, וואווי מימשה את הבטחתה לשנת 2018 להפוך למובילת השוק בהיקפי מכירות.
כמובן, אי אפשר לדעת כיצד היו מתפתחים הדברים אם ארה"ב לא הייתה מכניסה את וואווי לרשימה שחורה של חברות האסורות בסחר עם חברות אמריקניות, מה שהוביל לכך שנמנע ממנה להשתמש בשירותי גוגל, שהיו, ועודם, אחד הגורמים החיוניים ביותר של מכשיר אנדרואיד מודרני. איסור הסחר גם מנע מהחברה לעבוד עם כל חברה הפועלת עם טכנולוגיה אמריקנית גם מחוץ לארצות הברית, מה שמנע ממנה גם אספקה של שבבים חדישים.
10/07/22 16:33
6.73% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
השבוע ביקרו במאורת הנמר אלחנן מלכה, יזם חברתי, ומשה שלזינגר, ממכבי, וסיפרו על מיזם חדש שמתאים ביותר לקהילת ההיי-טק, חברות ועובדים, יחד ולחוד, להוביל בגאון את חזון מקצוע העתיד. שלוש מילים המבטאות עולם שלם. העולם הגדול שאיתו כל אדם מתמודד, עם השלכות יומיומיות. מילים אלו משקפות את מרכז חייו של אדם בוגר כלפי חבריו, משפחתו והוא עצמו – הצלחה בחיים!
נערים ובוגרים עם לקויות למידה חווים קושי אדיר במעבר חד זה. ראשית, החוסר בכלים שיכינו אותם לקראת העולם הבוגר. שנית, למידה מותאמת ומונגשת של מקצוע שיוביל אותם לפרנסה בכבוד ולעתיד מבטיח.
בשיתוף פעולה עם מוסדות שתילים בראשות ישראל רייסנר, ומנהל סניף רמות של מוסד שתילים, משה ברמן, לצד קבוצת מכבי, בהובלת שלזינגר, מנהל דוברות ותקשורת למגזר החרדי במכבי, ומלכה, יו"ר עמותת ערבות הדדית למען הקהילה, ובסיוע קבוצת אנשים ומחשבים והעומד בראשה, פלי הנמר – נולד מיזם אדיר, שיקנה לנערים חזון לעתיד על ידי רכישת מקצוע מבוקש לחיים, שממנו יוכלו להתמלא סיפוק ולהתפרנס בכבוד.
המיזם החל בבניית מעבדה אלקטרונית במוסדות לילדים מיוחדים בתנאים המותאמים להם, למקצוע טכנאות PC, תוכנה וחומרה.
הליך הלמידה וההכשרה מתבצע בתוך מסגרת המוסד ובמעורבותם המלאה של חברי הצוות.
עמותת ערבות הדדית למען הקהילה מופקדת על הליך ההכשרה והידע המקצועי. לשם כך תורמות החברות את המחשבים שיצאו מכלל שימוש בחברתם הן לצורכי למידה והן למטרה החדשה: ייצוא חזרה של המחשבים שתוקנו בידי התלמידים למטרות חסד ובעיקר לשימוש ילדים חולים.
החזון של כלל השותפים במיזם הוא לפתוח עוד מעבדות הכשרה לילדים מיוחדים בכל הארץ, למען חברה ישראלית מוצלחת ושוויונית בין כל שכבות האוכלוסייה.
שורה תחתונה: זהו קול קורא לחברות ולעובדים להעביר ליוזמה מחשבים שיצאו משימוש בחברות שלכם. הם ידעו מה לעשות איתם.
אשמח שתיידעו אותי. תודה,
פלי הנמר t@pc.co.il 052-2343257
10/07/22 17:14
6.73% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אורקל שוקלת בימים אלה צעדים לצמצום עלויות בהיקף של מיליארד דולרים, שעלולים לגרום לפיטורים של אלפי עובדים. זאת, ברקע רכישת ענק שביצעה תמורת עשרות מיליארד דולרים – כך פורסם בסוף השבוע באמצעי תקשורת בארצות הברית. חלק מהדיווחים נכתבו בלשון עבר – כלומר, שהיא שקלה, ובחלקם כי היא שוקלת. כך או כך, לא דווח על החלטה האם להוציא את המהלכים האלה אל הפועל או לא.
הפיטורים הפוטנציאליים באים בעקבות סגירת הרכישה של ענקית הטכנולוגיה את Cerner תמורת 28 מיליארד דולר – רכישה שהגדילה את מצבת כוח האדם של אורקל ב-28 אלך עובדים נוספים. המניע לרכישה היה להעניק לחברה נוכחות עמוקה יותר בתחום ה-IT של שירותי הבריאות.
אורקל לא הגיבה לדיווח.
בכיר באורקל, ששוחח בעילום שם עם דה אינפורמיישן, אמר כי הפיטורים "עלולים להשפיע באופן לא פרופורציונלי" על עובדי החברה בארצות הברית ובאירופה, משום שהם עלולים לפגוע במחלקות השיווק של יישומי התוכנה, במרכזי שירות הלקוחות ובעובדים שפועלים בעולם האי-קומרס.
ביוני האחרון סיימה אורקל את הרבעון האחרון של שנתה הכספית 2022, ואת השנה כולה, עם תוצאות מעורבות: עלייה בהכנסות לצד ירידה ברווח הנקי, עקב גידול ניכר יותר בהוצאות. בלט במיוחד תחום הענן, שרשם גידול דו ספרתי ברבעון.
לפי הדו"חות הכספיים שהחברה פרסמה, היה פער בין העליות בהכנסות ובהוצאות השנתיות: אלה גדלו בפחות מ-5% ל-42.4 מיליארד דולר וב-25% ל-31.5 מיליארד, בהתאמה. כתוצאה מכך, הרווח התפעולי השנתי צנח ב-28% ל-10.9 מיליארד דולר והרווח הנקי – ב-51% ל-6.7 מיליארד.
10/07/22 18:18
6.73% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שבוע לאחר שהותקף בסייבר, ספק שירותי ה-IT הענק SHI מודה שהוא עדיין מנסה "לשחזר את המערכות והתהליכים העסקיים" שלו. החברה אישרה כי היא שכרה שירותי חברה לזיהוי פלילי בסייבר, וכן כי היא דיווחה לרשויות אכיפת החוק, כדי לסייע בחקירת מתקפת הסייבר הגדולה, שממשיכה להטריד אותה.
בפוסט בבלוג באתר האינטרנט של ענקית המחשוב, הממוקמת בסומרסט, ניו ג'רזי, החברה ניסתה להרגיע לקוחות כשהודיעה שהיא "פועלת לפתור בעיות הקשורות לאבטחת הסייבר שלה, בשל אירוע שקרה במהלך סוף השבוע של ה-4 ביולי".
"אנחנו עובדים עם ספק שירות משפטי ועם רשויות אכיפת החוק כדי לחקור את האירוע", נמסר בהודעה. "בשלב זה, אין לנו ראיות לכך שנתוני לקוחות רגישים כלשהם נפגעו".
לא ברור אילו מערכות ושירותים אחרים של SHI חוו שיבושים. נכון למועד פרסום ידיעה זו, האתר של SHI מושבת, למעט הבלוג שלה.
"ממשיכים לעבוד כמה שיותר מהר"
SHI הודיעה בסוף השבוע כי "אנחנו ממשיכים לעבוד כמה שיותר מהר כדי לשחזר את המערכות והתהליכים העסקיים שלנו. ככל שהמערכות הללו משוחזרות, אנחנו נוקטים צעדי זהירות כדי לוודא שהן פועלות באופן תקין".
החברה מונה מעל 5,000 עובדים ולה יותר מ-15 אלף לקוחות ברחבי העולם. בהודעתה הראשונה, בשבוע שעבר, היא מסרה שהמערכות שלה נפרצו במהלך סוף השבוע של יום העצמאות האמריקני ושהיא שימשה כ-"מטרה למתקפת נוזקות מתואמת ומקצועית". החברה מסרה שהיא נמצאת בקשר רציף עם גופים פדרליים, כולל ה-FBI ו-CISA.
מומחים ציינו לחיוב את העובדה שהחברה רוצה לדעת בדיוק מה קרה למערכותיה, ולכן שכרה שירותי ייעוץ חיצוניים. מנגד, ציינו, "בכל זאת, העובדה שהיא זקוקה לעזרה בחקירה מעידה גם על כך שעדיין קיימים היבטים נעלמים רבים הקשורים למתקפה, כי המשמעות היא שאנשי האבטחה של החברה לא בטוחים מה היה וקטור האיום שתקף".
10/07/22 11:07
5.77% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חברת קפאו (Kapow) קיימת כשנה וכבר הפכה להיות שחקן משמעותי. החברה משלבת בין ידע והבנה עמוקים בהובלת פרויקטים גדולים ומורכבים, שעד לאחרונה היו נחלתם הבלעדית של חברות האינטגרציה הגדולות במשק, לצד גישה סטארט-אפיסטית צעירה יעילה ומהירה. בימים אלו מינהל התכנון בחר בחברת קפאו להוביל את הפיתוח, השדרוג והתחזוקה של מערכות הליבה התכנוניות של מדינת ישראל […]
10/07/22 12:50
5.77% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"המסע הדיגיטלי של צה"ל משפיע על הלוחמים בקצה הטקטי והמבצעי, ומאפשר ללוחמים יכולות ואמצעים שנראים כלקוחים מספרי מדע בדיוני" – כך אומר אל"מ (מיל') אסף נבות, לשעבר בכיר באגף התקשוב בצה"ל וכיום ראש מו"פ, חטיבה ביטחונית בחברת COMMIT. נבות ינחה בכנס IT4IDF את הפאנל "טרנספורמציה דיגיטלית, מהלוחם בקצה הטקטי ועד לליבות הדיגיטל הצהליות".
לדברי נבות, "הדיגיטל הינו אחד מן המאפשרים המשמעותיים ביותר לשילוביות וללחימה רב-זרועית צה"לית". בנוסף, הוא מציין, כי "הדיגיטל מהווה אחד המשפיעים המרכזיים על האופן שבו התעשיות הביטחוניות הישראליות מפתחות יכולות לוחמה עבור צה"ל וצבאות מתקדמים אחרים בעולם".
בפאנל שיוביל נבות ישתתפו ד"ר מיכל אילוז, סגנית לפרויקטים ותפעול חטיבת יבשה וים – רפאל; פרופ׳ ישע סיון, מנכ״ל דיגיטל ראש; תת אלוף (מיל׳) זיו אבטליון, לשעבר ראש מינהל הטרנספורמציה הדיגיטלית וראש החטיבה הטכנולוגית של היבשה; אל״מ אורן מצליח, רמ״ח לוחמת יבשה דיגיטלית בזרוע היבשה ;אל״מ (מיל׳) אבי עוליאל, ראש חטיבת התקשוב באלתא, תע״א.
משתתפי הפאנל ידונו וישיבו על שאלות בנושאים הבאים: כיצד המסע הדיגיטלי משפיע על היכולות והאמצעים שמגיעים ללוחמים בקצה הטקטי; כיצד מביאים מידע רלוונטי ומוגן מהליבות הצה"ליות בזמן אמת לשדה הקרב; האם קיימת יד מכוונת לדיגיטל בצה"ל, או שמדובר בהשפעה על איי דיגיטל בודדים בארגון?
כמו כן ידונו המשתתפים בנושא כיצד הדיגיטל בצה"ל משפיע על הפתרונות שהתעשיות הביטחוניות מפתחות עבור צה"ל ועבור צבאות מתקדמים.
אל"מ (מיל') נבות השתחרר מצה"ל ב-2020 לאחר 25 שנות שירות, ומאז הוא מבצע מגוון תפקידים בחברות היי-טק. במסגרת שירותו הצבאי עסק רבות במו"פ ובניהול פרויקטים טכנולוגיים מולטי-דיסציפלינריים בעולמות התקשורת, החומרה, התוכנה וההגנה בסייבר. טרם שחרורו פיקד נבות על אחת המחלקות הטכנולוגיות באגף התקשוב ושימש כראש מחלקת לוחמה מבוססת בחט"ל, ולפני כן כראש החלק הטכני של פרויקט צי"ד, וכן היה שותף בהקמת מחלקת מערכות המידע של אט"ל ואף עמד בראש מחלקה זו.
כנס IT4IDF יעסוק באתגרים של גורמי התקשוב במערכת הביטחון באוויר בים וביבשה הן בתחום המערכות המבצעיות והן בתחום המערכות התומכות לחימה.
את הכנס יפתח ראש אגף התקשוב בצה"ל, אלוף ערן יניב, ובכירים נוספים בתקשוב של צה"ל, המשרתים כיום ובמילואים. נוסף על פאנל טרנספורמציה דיגיטלית ייערכו פאנלים נוספים בנושאים הבאים: פריצת דרך טכנולוגית לקידום היעדים הארגוניים אתגרי הרכש הצה"ליים; ותרגול מערכי התקשורת והסייבר הלאומי. לצד הכנס תתקיים תצוגה מרהיבה של החברות הספקיות העובדות עם מערכת הביטחון, ומנהלי חברות אלו גם ישתתפו כמרצים בכנס.
מנחה הכנס ויו"ר ועדת התכנים הוא סא"ל (מיל') אודי קאוף, מנהל מגזר ביטחון באמת טכנולוגיות וחבר בוועד המנהל בעמותת התקשוב.
ההרשמה לכנס בעיצומה, מספר המקומות מוגבל. הכנס מתקיים על פי הנחיות משרד הבריאות, שיהיו נכונות ליום הכנס.
10/07/22 13:59
5.77% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חלק ב'*
Fintech Junction 2022, הכנס המרכזי והוותיק לעולם הפינטק, יתקיים מחר (ב') ויאגד את מיטב החברות והמרצים בתחום. לפרטים מלאים, לתוכנית הכנס ולהרשמה אליו לחצו כאן.
אירוספייק
אירוספייק (Aerospike) היא חברת סטארט-אפ אמריקנית הפועלת בעולמות מסדי הנתונים. החברה, לה מרכז מחקר ופיתוח בישראל, משרתת את מיטב חברות הטק המקומיות: פלייטיקה, איירון סורס, וויקס, ריסקיפייד, סייבריזן, אפספלייר, ווקמי ועוד, ובין לקוחותיה בעולם ניתן למנות את פייפאל, סוני, סנאפ ואחרים.
אירוספייק מציגה פלטפורמת דטה שיודעת להתמודד עם כמויות אדירות של מידע בסקייל (טרה בייט ופטה בייט) ובביצועים מהירים, תוך צמצום שימוש משמעותי בחומרה.
תעשיית הפיננסיים העולמית החלה בשנים האחרונות באימוץ מאסיבי של כלים טכנולוגיים ובינה מלאכותית, מגמה שהלכה והתחזקה עם פרוץ מגיפת הקורונה. השימושים המגוונים בכלים טכנולוגיים מאפשרים ביצועים מיטביים בטרנזקציות, מניעת הונאות, תשלומים ועוד, כאשר גופים גדולים מבינים שהיתרון התחרותי והפוזיציה שלהם בשוק קשורים קשר הדוק לשימוש בטכנולוגיה. גופים פיננסיים מתמודדים עם כמויות מידע אדירות, כאשר טעות או ביצועים כושלים ברמת מהירות התגובה עלולים להפוך לנזק של מיליוני דולרים. אירוספייק מאפשרת לגופים מענפים שונים, ביניהם חברות פיננסיות ענקיות, להתמודד עם כמויות מידע עצומות בזמן אמת ובסקייל, מבלי לפגוע בביצועים.
פינסטרה
פינסטרה – אחת משלוש חברות הפינטק הגדולות בעולם – מפתחת מוצרים מובילים בתחום של הלוואות, תשלומים, שוק ההון, קמעונאות ובנקאות דיגיטלית לסקטור הבנקאות. לפינסטרה יש כ-10,000 עובדים ש-350 מהם בארץ – במרכז פיתוח; ו-8,500 לקוחות בנקים (כולל 90 מתוך 100 הבנקים הגדולים בעולם). פינסטרה השיקה בשלוש שנים האחרונות מרקטפלייס, שמאפשר חיבור בין חברות פינטק למוצרי פינסטרה על מנת להביא ערך מוסף, חדשנות ובנקאות פתוחה לבנקים וללקוחותיהם.
בכנס של fintech junction ידבר אנשי פינסטרה על החשיבות של דטה בעולם התשלומים ואיך ניתן לייצר ממנו ערך באמצעות דו"חות, אנליזה ומודלי מכונות לומדות, כמו גם על שיתופי פעולה עם חברות צד שלישי בתחום של קריפטו, על מנת לאפשר לבנקים להציע מסחר בביטקויין ללקוחותיהם.
בארץ מפותח המוצר שמנהל תשלומים בבנקים בכל העולם, כמו CitiBank ו-HSBC. עולם התשלומים הינו מאוד שוקק מבחינה רגולטורית, פיננסית ו-e-commerce, עם זאת יש לא מעט שחקנים שנכנסים לתחום.
לפי דעתנו אנחנו נראה בעתיד יותר שיתופי פעולה בין הבנקים לחברות הפינטק בתחום התשלומים ולא רק. שיתופי פעולה אלה יאפשרו לקדם טרנספורמציה דיגיטלית ולתת שירותים נוספים ללקוחות הבנקים.
FinSec Innovation Lab
FinSec Innovation Lab, מעבדת החדשנות של מסטרקארד ו-Enel X, מסייעת לסטארט-אפים בתחומי הסייבר והפינטק להשלים POC, שיאיץ את הפיתוח והמסחור של מוצריהם. סידני גוטסמן, מנכ"ל המעבדה, יציג מדוע מסטרקארד ומעבדת החדשנות הם השותפים הטבעיים למיזמי פינטק, ואת הערך העסקי והטכנולוגי שנותנת המעבדה לחברות הפורטפוליו שלה. חברות הפורטפוליו Kenbi ו-Fugu יציגו את פעילויותיהן ברמה העולמית.
בנק לאומי
FinTeka הינה חברה טכנולוגית מתקדמת שתנהל עבור בנק לאומי את הפעילות מול תעשיית הפינטק.
היא תאפשר חיבור פשוט, קל ונוח של פינטקים לפלטפורמת הבנק, תסייע להם בהגדרת הצרכים, ותספק להם כלים ופתרונות מותאמים אישית במגוון תחומים: טכנולוגי, פיננסי, דטה, משפטי, אבטחת מידע, סייבר ועוד.
על ידי הנגשת השירותים, התשתיות והיכולות הטכנולוגיות של לאומי, FinTeka תאפשר לפינטקים להתמקד בעשייה ובפיתוח טכנולוגיות ומוצרים בצורה המהירה והיעילה ביותר.
יבמ
יבמ (IBM) פיתחה את IBM Cloud for Financial Services, כדי לעזור למוסדות פיננסיים לאזן בין הצורך לשדרג ולעדכן את המערכות שלהם עם דרישות האבטחה והרגולציה של התעשייה. IBM Cloud for Financial Services נועד לאפשר לבנקים להריץ עומסי עבודה קריטיים, תוך הקפדה על תקנות האבטחה והציות לרגולציה.
יותר מ-100 סטארט-אפים ושותפים – אינטגרטורים, ספקי תוכנה עצמאיים, ספקי SaaS וחברות פינטק – העלו את הפתרונות שלהם ל-IBM Cloud for Financial Services כדי לעזור לספקי שירותים פיננסיים להגביר יעילות תפעולית, להאיץ חדשנות, לשפר את חווית הלקוח, להפחית סיכונים, להקטין עלויות ציות לרגולציה ולהניע צמיחה בהכנסות.
לאחרונה הודיעה יבמ על הסכם חדש עם CaixaBank, אחד הבנקים הגדולים באירופה – מהלך שיאפשר לבנק לחזק את החזון החדשני שלו של פיתוח יישומי הליבה ושיפור היעילות, לצד זמינות וגמישות מוגברת. CaixaBank מצטרף לרשימה של בנקים מובילים שכבר משתפים פעולה עם יבמ, לרבות בנק אוף אמריקה, BNP Paribas, MUFG ובנקו סבאדל. יבמ גם השיקה MZR (ר"ת IBM Cloud Multizone Region) בספרד, כדי לתמוך בלקוחות ברחבי האזור בעוד הם ממשיכים במסע אימוץ הענן ההיברידי.
*לחלקה הראשון של הכתבה – הקישו כאן