11:13:04 | ◀︎ | נייס רוכבת על הענן: גידול דו-ספרתי בהכנסות וברווחיות כאחד | |
11:31:58 | ◀︎ | נשים ומחשבים: מירי בוצר, אקסליבריס | |
12:13:00 | ◀︎ | אפל הזהירה משתמשים: המכשירים שלכם בסכנה | |
13:56:11 | ◀︎ | בריטניה: מתנגד משטר שנפגע מפגסוס יוכל לתבוע את סעודיה | |
14:39:21 | ◀︎ | אפלייד מטיריאלס: תוצאות טובות מתחילת השנה ופחות טובות לרבעון | |
14:55:40 | ◀︎ | הכירו את +12: אפליקציה חינמית לצפייה בתכני קשת בלייב וב-VOD | |
18:34:58 | ◀︎ | NSO מפטרת 100 עובדים – המנכ”ל, שלו חוליו, יוזז מתפקידו |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
21/08/22 14:55
26.83% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
קשת השיקה היום (א') באופן רשמי את +12 – אפליקציית סטרימינג מתקדמת לצפייה בתכני ערוץ 12 וחדשות 12 בשידור חי וב-VOD. האפליקציה החדשה תחליף את makoTV כשירות ה-BVOD (ר"ת Broadcaster Video On Demand) של קשת.
+12 מכוונת לחוויית צפייה בטלוויזיה חכמה ובמובייל, ומציעה שידורי לייב עם אפשרויות CatchUp ו-StartOver, לצד שירות VOD שאוצר ארכיון עם מאות מתכני קשת מכל השנים, ביניהם למשל: חתונה ממבט ראשון; הכוכב הבא; נינג'ה ישראל; הפרלמנט; רמזור ועוד.
לדברי קשת, "ב-+12 התוכן מוצג כקטלוג באיכות גבוהה ובממשק חינמי, מהיר ומתקדם, עם דגש על עיצוב וחווית משתמש". החברה הבטיחה כי בהמשך תתאפשר גם צפייה בתשלום, ללא פרסומות.
החברה הוסיפה כי בהשקת האפליקציה החדשה והמשודרגת, היא מתכתבת "עם האסטרטגיה של ערוצי הברודקאסט המובילים בעולם – FOX, NBC, Channel 4 ו-ITV – שמחזיקים גם הם באפליקציות סטרימינג הנשענות על מותגי התוכן הליניארי שלהם".
האפליקציה החדשה אופיינה, עוצבה ופותחה על ידי צוותי הטכנולוגיה של mako. בחודשים האחרונים היא הוטמעה בגרסת בטא אצל משתמשי makoTV כעדכון גרסה אוטומטי בסטרימרים, בטלוויזיות חכמות ובמובייל, וכבר היום היא אפליקציית הווידיאו השלישית הנצפית בישראל, אחרי נטפליקס ויוטיוב.
בהמשך השנה, צפויה קשת להשיק יחד עם RGE את freetv – שירות SVOD (ר"ת Subscription Video On Demand) שיציע את תכני ערוצי הברודקאסט הישראלים (חדשות, בידור, דרמה, דוקו, ריאליטי, תחקיר ועוד) לצד שידורי ספורט וילדים, במודל של דמי מנוי ובמחיר אותו מגדירה החברה כ"תחרותי".
21/08/22 12:13
14.63% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אם אתם בעליו של מכשיר מתוצרת אפל – סביר להניח שאתם פגיעים ונמצאים בסיכון, וזאת בשל פגיעויות שהתגלו באחרונה, ודווחו ביום ו' על ידי הענקית מקופרטינו. כשלי אבטחה אלו עלולים לאפשר לגורמים עוינים, אם ירצו, להשתלט על מכשירי החברה.
במהלך השבוע שעבר נחשפה אפל לבאג שמשפיע על מספר נרחב של מכשירים ותוכנות מתוצרתה, שאותו האקרים יכולים לנצל כדי להפעיל קוד שרירותי עם הרשאות ליבה. זה אומר שלגורמים זדוניים יש אפשרות להשתלט על ה-iPhone שלכם או על גאדג'ט אחר מתוצרת אפל שבבעלותכם.
למעשה מדובר על יותר מפגיעות אחת – לאחר שלפי הפירוט של אפל, חוקר אנונימי גילה ליקויי אבטחה חמורים במערכת ההפעלה iOS ובדפדפן האינטרנט ספארי (Safari), החברה הוציאה ביום ה' עדכון אבטחה דחוף וקראה לכל משתמשי המכשירים שלה להתקין את העדכון בבהילות.
לפי חברת הטכנולוגיה, פגיעות ליבה – CVE-2022-32894 – ופגיעות WebKit – CVE-2022-32893 – התגלו במכשירים שונים ומגוונים שלה. הפגיעויות הללו גם יכולות להיות קשורות זו לזו, כך לפי דיווח של TechCrunch.
אפל עדכנה כי הסיכון חל על מכשירי iPhone (מ-6s ומעלה), על כל מכשירי ה-iPad Pros, ה-iPad Airs (מגרסה 2 או מאוחר יותר), על iPad (מדור 5 ומעלה) כמו גם על ה-iPad mini (מדור 4 ואילך), וכל על מכשירים מהדור השביעי של iPod touch ומחשבי Mac עם macOS Big Sur, Catalina או Monterey.
מהחברה נמסר גם כי אפל "מודעת לדיווח שייתכן כי (הפגיעויות – ג"פ) נוצלו באופן פעיל", ואולם לא פורסמו פרטים המעידים על גילויי ניצול שכזה.
"אל תתעכבו, זה באמת רציני, זה לא משהו שאתם יכולים לומר שתתפנו לעשות מחר, או שזה יסתדר מעצמו. פשוט וודאו שיש לכם את העדכון האחרון", אמר פרופסור אחמד בנפה, מומחה לאבטחת סייבר באוניברסיטת סן חוזה סטייט, על הממצא והאזהרה של אפל.
21/08/22 18:34
14.63% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
NSO מפטרת כ-100 עובדים וכן מזיזה את מנכ"לה, שלו חוליו, מתפקידו.
לאנשים ומחשבים נודע כי החברה, אשר צפויה לסיים את השנה בכ-150 מיליון דולר הכנסות, החליטה על הקיצוצים בכוח האדם לנוכח אי הוודאות בענף הסייבר בגלל מדיניות משרד הביטחון ש"מייבש" את הפעילות ועל מנת שלא להגיע למצבים של החברות נמסיס וקונגנייט, אשר פשטו את הרגל או פורקו.
בחברת הסייבר ההתקפי, יצרנית הרוגלה פגסוס, הוחלט בנוסף כאמור שהמנכ"ל חוליו יסיים את תפקידו, אך ישאר בתפקיד אחר ויתמקד במיזוגים, רכישות והשקעות. ירון שוחט, סמנכ"ל התפעול, יוביל את החברה ואת מהלך הארגון מחדש.
מ-NSO לא נמסרה תגובה.
21/08/22 11:31
12.2% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שם ותפקיד: מירי בוצר, מנהלת חטיבת מוצרי מובייל (VP Mobile Engagement Business Unit) בחברת אקס ליבריס (Ex Libris).
ותק בתפקיד: חצי שנה.
תפקידים קודמים: ניהול מוצר, פיתוח.
השכלה ושירות צבאי: תואר ראשון במדעי המחשב ומדעי הקוגניציה, קצינת הדרכה במורן.
משפחה: נשואה + 3 (9, 12, 15).
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? האתגר… למדתי מחשבים בתיכון, אבל לא באמת הברקתי (בלשון המעטה). אחרי הטיול הגדול עברתי על כל החוברות של כל האוניברסיטאות וחיפשתי מה ידליק אצלי משהו וככה הגעתי למדעי הקוגניציה ומחשבים, והחלטתי להתעלם מהרמזים בתיכון.
אחרי הלימודים הגעתי לאקס ליבריס, ומאז עברתי המון תפקידים והייתה לי ההזדמנות להכיר ולהתנסות באזורים שונים בעולם הטכנולוגי (פיתוח, שיווק, מוצר).
האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה? עדיין יש אפליה, גם היא ממש בלתי מודעת ומכוונת, אבל אני חושבת שהעובדה שרואים פחות נשים בטכנולוגיה ובעמדות בכירות בעיקר טמונה בחינוך ושינוי תפישה ואלו תהליכים שלוקחים, ולדעתי ייקחו, עוד הרבה זמן.
האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה? לא בצורה ישירה, אני המון שנים באותה חברה ועבדתי עם קולגות ומנהלים שונים, אז כמובן שהיו כאלו שהרגשתי שמתייחסים לדברים שאני אומרת או לנשים אחרות בחדר בצורה שונה (לפעמים דברים שנאמרים של ידי אישה צריכים להישמע שוב גם על ידי גבר כדי שבאמת יתפשו).
לשמחתי אני נמצאת בחברה נפלאה, שכל הזמן משתנה ומתקדמת. לאורך השנים בחברה אני רואה שינוי גדול, והיום מחצית מההנהלה הבכירה הן נשים.
21/08/22 14:39
12.2% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אפלייד מטיריאלס פרסמה את התוצאות העסקיות לתשעת החודשים הראשונים ולרבעון השלישי של השנה, עם תוצאות טובות בתשעת החודשים הראשונים ופחות טובות בהרבה ברבעון.
במהלך תשעת החודשים הראשונים של השנה ההוצאות הכלליות גדלו ב-9.8%, ל-13.24 מיליארד דולר – עלייה של 11.77. ההכנסות גדלו יותר, ב-2.1 מיליארד ד', ל-19.04מיליארד – עלייה של 12.37%. הרווח התפעולי באותם תשעה חודשים גדל ב-18.85%, ל-5.79 מיליארד, והרווח הנקי גדל ב-18.15%, ל-4.93 מיליארד דולרים.
במהלך הרבעון השלישי, ההוצאות הכלליות קפצו ב-31.2%, ל-4.23 מיליארד- עלייה של 1.01 מיליארד. ההכנסות גדלו פחות, ב-324 מיליון בלבד, ל-6.52 מיליארד דולר – עלייה של 5.23%. ההכנסות היוו שיא רבעוני חדש. הגידול החד בהוצאות הכלליות פגע ברווחיות.
במהלך הרבעון ההוצאות הגולמיות גדלו ב-8.83%, ל-3.51 מיליארד. הרווח הגולמי גדל ב-1.31% בלבד – רווח גולמי שולי של 46.1%, לעומת 47.9% ברבעון המקביל אשתקד.
ההוצאות התפעוליות ברבעון גדלו ב-13.42%. הרווח התפעולי פחת ב-4.42%, ל-1.92 מיליארד ד'.
הוצאות המימון קטנו ב-39.51%, ל-49 מיליון וחבות המס פחתה ב-3.41%, ל-255 מיליון.
הגידול בהוצאות הכלליות פגע, כאמור, ברווח הנקי, שירד ב-6.41% ל-1.61 מיליארד. הרווח הנקי למניה מדולל ירד ב-1.07%, ל-1.85 דולר.
התחזיות קדימה מתחשבות בבעיות שרשראות האספקה
ברבעון הרביעי של שנת הכספים 2022, אפלייד מצפה להפיק מכירות נטו של כ-6.65 מיליארד דולר, בטווח של פלוס/מינוס 400 מיליון דולר. סכום זה כולל את ההשפעה הצפויה של הקשיים המתמשכים בשרשרת האספקה. הרווח המדולל למניה, המתואם בחישוב שלא לפי GAAP, צפוי להגיע לטווח של 1.82 דולר עד 2.18 דולר.
התחזית לרווח מדולל למניה בחישוב שלא לפי GAAP, ללא חיובים ידועים הקשורים לרכישות של 0.01 דולר למניה, לרבות הנרמול של הטבת מס בגין תגמול במניות של 0.02 דולר למניה ולרבות הטבת מס נטו הקשורה להעברת נכסים בלתי מוחשיים בתוך החברה של 0.03 דולר למניה.
התחזית אינה משקפת מידע כלשהו שאינו ידוע במועד זה, כגון חיובים נוספים כלשהם הקשורים לרכישות שאינן תפעוליות או יוצאות דופן, כמו גם ענייני מיסוי אחרים שאינם וודאיים ושאין יכולת לחזות אותם.
אפלייד ישראל גייסה כ-600 עובדים בשנתיים האחרונות; היא ממשיכה בצמיחה לאור גדילה בפעילותה וביקושים משמעותיים למערכות החכמות שהיא מפתחת ומייצרת בארץ עבור יצרניות השבבים המובילות בעולם.
"אפלייד מטיריאלס הציגה הכנסות שיא רבעוניות. עם זאת, האילוצים המתמשכים בשרשרת האספקה מגבילים את יכולתנו לעמוד במלוא הביקוש. עמידה בביקושים וקיצור זמני המשלוח ללקוחותינו הייתה ונשארה בראש סדר העדיפויות שלנו", אמר גארי דיקרסון, נשיא ומנכ"ל החברה. "אנו בטוחים ביכולת שלנו לנווט גם בתקופה מאקרו כלכלית מאתגרת, וממשיכים להאמין בחוסנו של שוק המוליכים למחצה בטווח הרחוק ובהזדמנויות הצמיחה הגדולות העומדות בפנינו".
גארי דיקרסון, מנכ"ל ונשיא אפלייד מטיריאלס. צילום: יח"צ
חטיבת PDC הישראלית – המו"פ הגדול ביותר של אפלייד
אפלייד מטיריאלס פועלת בישראל תחת חטיבת PDC (ר"ת Process and Diagnostic Control) אבחון ובקרת התהליכים – המנוהלת על ידי רפי בן עמי. חטיבה זו מהווה את מרכז המו"פ והייצור הגדול ביותר של החברה מחוץ לארה"ב.
בהתייחס לפעילות חטיבת PDC, ציין דיקרסון: "היכולת שלנו לבצע אופטימיזציה באמצעות פתרונות מעולמות הנדסת חומרים, לצד מערכות בדיקה ומטרולוגיה חדישות, דוחפת קדימה ביצועי שיא בעסקי האבחון ובקרת התהליכים של אפלייד. אנו מצפים שהכנסות החטיבה יעלו בכ- 40% בשנת הכספים 2022, הודות לאימוץ נרחב של מטרולוגיית eBeam ופלטפורמות אופטיות חדשות לבדיקת פרוסות סיליקון מצד לקוחותינו".
PDC עוסקת בפיתוח וייצור מערכות לתחום בקרת ייצור שבבים. המערכות המתקדמות המפותחות ומיוצרות בישראל, מאפשרות ללקוחותיה הגלובליים של החברה לייצר שבבים באופן חכם, מהיר ויעיל יותר וכך להבטיח המשך קידמה טכנולוגית בכל תחום. כיום, כמעט כל השבבים בעולם עברו בתהליך הייצור דרך מכונותיה בפיתוח וייצור כחול-לבן של אפלייד מטיריאלס.
אפלייד מעסיקה כיום כ-2,200 עובדים ועובדות בישראל והיא נמצאת בצמיחה משמעותית, לאחר תוספת של כ-600 עובדים ועובדות בשנתיים האחרונות.
21/08/22 11:13
9.76% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
נייס פרסמה את התוצאות העסקיות למחצית הראשונה ולרבעון השני של השנה, עם גידול דו-ספרתי בהכנסות וברווחיות כאחד, וזאת בשתי התקופות. ניתן לומר שנייס רוכבת על ענן, שכן הצמיחה בהכנסות מפעילות הענן היה פי שניים מזו של ההכנסות הכלליות. העליות צמחו משום שההוצאות הכלליות היו קטנות מהעלייה בהכנסות.
במהלך המחצית הראשונה של השנה ההוצאות הכלליות גדלו ב-15.42%, ל-900.96 מיליון דולר – עלייה של 120.36 מיליון. ההכנסות גדלו יותר, ב-16.03%, ל-1.06 מיליארד דולר. מתוך זה, הגידול בפעילות ענן הסתכם ב-28.5%, ל-605.99 מיליון. באותם שישה חודשים הרווח התפעולי גדל ב-19.66%, ל-157.05 מיליון דולר, והרווח הנקי גדל ב-26.8%, ל-123.51 מיליון דולר.
במהלך הרבעון ההוצאות הכלליות גדלו ב-13.73%, ל-445.89 מיליון דולר – עלייה של 53.84 מיליון.
ההכנסות גדלו יותר, ב-73.75 מיליון, ל-530.58 מיליון.
מתוך הכנסות כלליות אלו, ההכנסות מפעילות ענן גדלו ב-27.87%, ל-311.39 מיליון. ההכנסות ממכירת מוצרים גדלו ב-13.6%, ל-52.45 מיליון, ואילו ההכנסות ממכירת שירותים רשמו קיטון זעום של 0.24%, ל-166.73 מיליון ד'.
ההוצאות הגולמיות גדלו ב-9.58%, ל-164.92 מיליון. הרווח הגולמי גדל ב-19.37%, ל-365.66 מיליון. במהלך שלושת חודשי הרבעון, הוצאות התפעול גדלו ב-16.32%, ל-280.97 מיליון; הרווח התפעולי גדל ב-30.75%, ל-84.69 מיליון. בנוסף חלה צניחה בהוצאות המימון, ל-50 מיליון דולר – ירידה של
99.45%, לעומת הוצאות מימון של 9.06 מיליון ברבעון המקביל אשתקד.
חבות המס גדלה ב-81.34%, ל-84.64 מיליון.
הרווח הנקי הרבעוני גדל ב-45.08%, ל-65.57 מיליון – רווח נקי למניה מדולל של 0.99 דולר, שמשקף עלייה של 45.59%.
ברק עילם, מנכ"ל נייס. צילום: טל אגמון, מתוך ויקיפדיה
"אנחנו שמחים לדווח על רבעון מצוין של צמיחה דו-ספרתית הן בהכנסות והן ברווחיות", אמר ברק עילם, מנכ"ל נייס.
"התוצאות החזקות של נייס, עם שיא של 83% בסך ההכנסות החוזרות בזכות צמיחה מואצת בפעילות הענן, עלייה בהכנסות ובמקביל שיפור מתמיד ברווחיות ומאזן איתן, מבדלות את נייס באופן מובהק מהמתחרים. העוצמה הפיננסית שלנו מאפשרת לנו לנצל הזדמנויות להמשך צמיחה ולהרחבת המובילות שלנו בשווקים הגדולים בהם אנו פועלים".
עילם המשיך ואמר כי "במשך שנים רבות אנו מיישמים בהצלחה אסטרטגיה ממוקדת בתחומי הענן, דיגיטל ופלטפורמה. החיבור בין שלושת האלמנטים האלו הוא מה שהשוק שלנו זקוק לו היום יותר מתמיד, ואנחנו נמצאים במרכזם. CXone היא היום הפלטפורמה המקיפה והרחבה ביותר בתעשייה, עם פתרונות דיגיטליים המשולבים במלואם על גבי פלטפורמת ענן. לכן, ארגונים בכל סדר גודל, ובמיוחד ארגוני ענק, בוחרים בנייס להחלפה של פתרונות מיושנים ונקודתיים של ספקים אחרים".
21/08/22 13:56
9.76% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
פסיקה שנקבעה באחרונה על ידי שופט בריטי, ושעשויה להיחשב כתקדימית, מתירה לתושב הממלכה שהיה במעקב מטעם מדינה זרה באמצעות רוגלת פגסוס של NSO, לתבוע את הממשל שהורה על ביצוע המהלך.
השופט הבריטי ג'וליאן נואלס אפשר למעשה בפסיקתו האחרונה זו לגאנם אלמסאריר – סטיריקן שקיבל מקלט מקלט מדיני בממלכה המאוחדת – להמשיך בתביעתו נגד ערב הסעודית, שהוגשה במקור כבר לפני ארבע שנים. בנוסף, ההחלטה עשויה לאפשר לקורבנות פריצה אחרים בבריטניה לתבוע ממשלות זרות שמזמינות מעקב אחריהם באמצעות פריצת מכשיריהם הסלולריים.
שופט בית המשפט העליון דחה את הצעתה של ערב הסעודית לדחות את התיק בטענה שהוא מוגן בחסינות ריבונית על פי חוק חסינות המדינה משנת 1978.
השופט נואלס החליט שתביעתו של אלמסאריר יכולה להתנהל תחת חריגה מחוק החסינות הריבונית, החל בעקרון על כל מעשה של מדינה זרה הגורמת לפגיעה אישית. הוא גם קבע שאלמסאריר הראה הוכחה מספקת כדי להסיק את המסקנה הסבירה שסעודיה אחראית לתקיפה, לכאורה. טענתה של סעודיה שהראיות אינן מספיקות ו/או ספקולטיביות מדי מכדי להמשיך הלאה בתביעה – נדחתה. המדינה הערבית צפויה לערער על ההחלטה החדשה. This is how MBs intelligence services works ????if they can’t silence you by bone-Saw they will use any tricks pic.twitter.com/wcfqSGA28m
— غانم الدوسري (@GhanemAlmasarir) July 16, 2022 הותקף ברחובות לונדון עקב הריגול
הכל התחיל כשאלמסאריר, הידוע כמתנגד משטר ופעיל פוליטי, גילה כי נפגע על ידי תוכנות הריגול של החברה הישראלית. התוכנה המפורסמת שיצרה חברת הסייבר ההתקפי הישראלית NSO – וששימשה, ככל הנראה, לקבלת מידע שהביא לרצח העיתונאי הסעודי ג'מאל חאשוקג'י, גם הוא פעיל נגד המשטר הסעודי – זוהתה כבר לפני מספר שנים ככלי הפריצה לסמארטפון של אלמסאריר. לפי הגרדיאן, הוא קיבל הודעות טקסט חשודות ביוני 2018 ומומחי אבטחת הסייבר של סיטיזן לאב (Citizen Lab) מאוניברסיטת טורונטו חשפו את הקשר, לכאורה, של אלו אל פגסוס ו-NSO.
לפני מספר שנים הותקף אלמסאריר ברחובות הבירה הבריטית על ידי גברים, ככל הנראה שלוחי יורש העצר מוחמד בן סלמאן. על פי ההשערה גם במקרה זה, כמו במקרה הטרגי של חאשוקג'י, המידע ששלפה הרוגלה מטלפונו של אלמסאריר הוא שהביא לתקיפה, וכן נעשה שימוש באותן טקטיקות גם במקרה זה כדי למקד את המבקר הקולני של משפחת המלוכה הסעודית. חוקרי סיטיזן לאב – הנחשבת כאחד הגופים המובילים באיתור מעקב דיגיטלי אחרי מתנגדי משטר, עיתונאים וחברים אחרים בחברה האזרחית – אמרו כי לריגול יכול להיות קשר לתקיפה.
"כמות עצומה מהמידע הפרטי של מר אלמאסריר נשמרה והועברה ב-iPhone שלו… זה כלל מידע הקשור לחייו האישיים, למשפחתו, למערכות היחסים שלו, לבריאותו, לכספו ולעניינים פרטיים הקשורים לעבודתו בקידום זכויות אדם בערב הסעודית", נכתב בכתב התביעה.
"אני כבר לא מרגיש בטוח ואני כל הזמן מסתכל מעבר לכתפי. אני כבר לא מרגיש מסוגל לדבר בשם העם הסעודי המדוכא, כי אני חושש שכל מגע עם אנשים בתוך הממלכה עלול להעמיד אותם בסכנה. אני מצפה להציג את התיק המלא שלי לבית המשפט בתקווה שאוכל סופסוף למצות את הדין עם הממלכה על הסבל שאני מאמין שהם גרמו לי", אמר אלמסאריר עקב הקביעה החשובה.
נציגתו של אלמסאריר, עורכת הדין עיידה אדאווה, שותפה ב-Leigh Day, אמרה בתגובה כי "פסק הדין של היום מהווה תקדים רב עוצמה למקרים אחרים שהובאו נגד ממשלות זרות בגין שימוש לכאורה בתוכנות ריגול על אנשים בבריטניה. אני מקווה שפסק דין זה ישמש מגדלור של תקווה לאותם אנשים שנפגעו, שממשלות זרות לא יכולות בהכרח להסתתר מאחורי חסינות המדינה במקרים מסוג זה".