הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
10/04/24 17:42
13.92% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
המבוכה הדיגיטלית למודיעין הישראלי נמשכת: הגרדיאן הבריטי, שחשף ביום ו' האחרון את זהותו – שהייתה שמורה בסוד – של מפקד יחידה 8200, תא"ל יוסי שריאל, פרסם אמש (ג') את חלקו השני של התחקיר על הקצין הבכיר. לפי העיתון, הקצין ניהל גם – בניגוד לנהלים – חשבונות פייסבוק, אינסטגרם, סקייפ ולינקדאין.
חשבון הפייסבוק, שנמחק בשבוע שעבר, כלל תמונה של שריאל ואף קושר לעמוד בעל זיקה לבוגרי יחידה 8200. עוד ציין העיתון הבריטי כי בחשבון הלינקדאין שלו צוינה דרגתו.
כמו כן, פורסם כי באחד החשבונות הייתה כתובת מייל שכללה את שמו המלא של שריאל, וגם כי הוא היה פעיל בעריכה ובתרומה ל-ויקיפדיה בשפה העברית. גם שם הוא השתמש בשמו האמיתי. כמו כן, לפי הגרדיאן, פרטי הקצין פורסמו במסמך ממשלתי שהיה ברשת.
ספר שפרסם תא"ל שריאל באמזון הוביל לתחקיר דיגיטלי שאותו ערכו בעיתון, וממנו נתגלה חשבון גוגל פרטי שלו, פרטי זיהוי ייחודיים וקישורים למפות שבחשבון. הספר פורסם ב-2021 ומחברו כונה תא"ל YS. שריאל כתב את הספר The Human Machine Team (צוות המכונה האנושית), ובו הוא תיאר "חזון רדיקלי", שמפרט את זווית הראייה שלו על בינה מלאכותית ויכולותיה העתידיות להביא לשינוי ביחסים בין אנשי הטכנולוגיה למכונות, ובתוך זה את התפיסה העתידית, שתשלב באופן עמוק יותר בין לוחמים ל-AI. לפי האתר, הספר מתאר בפירוט את המודל החדשני של אמצעי ה-AI שבהם ישראל משתמשת במלחמה הנוכחית.
פרסום שמו של תא"ל שריאל מגיע ברקע הביקורת שנמתחה על היחידה הטכנולוגית שבראשה הוא עומד, שלא צפתה את מתקפת החמאס ב-7 באוקטובר. בגרדיאן צוין כי "הטעות הביטחונית עשויה להפעיל לחץ נוסף על שריאל, שאומרים שהוא 'חי ונושם' את המודיעין, אך כהונתו בניהול חטיבת מודיעין הסייבר העילית של צה"ל הפכה שנויה במחלוקת… מאז מתקפת החמאס ב-7 באוקטובר, יחידה 8200 הואשמה ב-'היבריס טכנולוגי', שבא על חשבון טכניקות איסוף מודיעין קונבנציונליות יותר".
מה אומרים בדובר צה"ל?
מדובר צה"ל נמסר בתגובה ש-"מפקד 8200 הינו קצין ערכי, שמוביל את יחידתו במהלך המלחמה. טענות שמטרתן לצייר את התנהגותו כבלתי אחראית ופזיזה משוללות כל יסוד. קצינים בצבא רשאים, על פי הפקודות, להחזיק בעמודי רשתות חברתיות אישיים. לאור הפרסומים האחרונים ובהתייעצות עם גורמי המקצוע, הוא החליט למחוק את העמודים, למען ביטחון משפחתו". בתגובתו התייחס דובר צה"ל גם לטענה לגבי הפעלת עמוד הוויקיפדיה ומסר כי "מדובר בפעילות שנעשתה ב-2004, בעת שהוא היה סטודנט באוניברסיטה, כחלק מקבוצה שלקח בה חלק במסגרת לימודיו האקדמיים, שעסקה בפיתוח ידע גלוי".
בנוגע לספר באמזון אומרים בצבא כי "הוא פורסם לפני כמה שנים והכתובת המוזכרת בו לא משמשת את הקצין באופן אישי, ולא נעשה בה שימוש בעבר. עם זאת, חשיפת פרטיו האישיים של הקצין הינה תקלה. הנושא ייבדק כדי למנוע הישנות מקרים דומים בעתיד".
10/04/24 15:17
8.86% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בשורה למשתמשי אנדרואיד: גוגל השיקה סוף סוף את תכונת "מצא את המכשיר שלי" לאיתור מכשירי אנדרואיד גם כשהם במצב לא מקוון.
בפוסט בבלוג שלה, הודיעה גוגל על השקת התכונה שרבים חיכו לה, וציינה כי היא תהיה זמינה למכשירי אנדרואיד בכל העולם, בתחילה בארה"ב ובקנדה. "עם רשת חדשה מבוססת המונים של יותר ממיליארד מכשירי אנדרואיד, תכונת 'מצא את המכשיר שלי' יכולה לעזור לכם למצוא את מכשירי האנדרואיד שאינכם מוצאים ואת הפריטים היומיומיים שלכם במהירות ובאופן מאובטח".
גוגל כבר מציעה הגדרת "מצא את המכשיר שלי" בטלפוני אנדרואיד, אבל המכשיר שמחפשים חייב להיות מופעל ומחובר כדי שהתכונה תפעל. הרשת החדשה משתמשת בבלוטות' כדי לאתר התקנים גם כשהם מנותקים מרשת Wi-Fi או מרשת סלולרית.
תכונת האיתור של מכשירים לא מחוברים גורמת לכל מכשיר לאחסן את מיקומו בזיכרון של בקר הבלוטות', וכך מאפשרת לרשת לראות כל מכשיר נתמך גם אם הוא לא מחובר.
בפוסט בבלוג שלה, גוגל מתארת חמש דרכים שבהן משתמשי אנדרואיד יכולים להתחבר לרשת "מצא את המכשיר שלי" החדשה: "ניתן לאתר כל טלפון או טאבלט אנדרואיד תואם על ידי צלצול או הצגת מיקומו על מפה. הרשת תאתר כל מכשיר נתמך גם אם הוא לא מקוון. היא תאתר כל מכשיר Pixel 8 או Pixel 8 Pro גם אם הוא כבוי או שהסוללה שלו התרוקנה.
החל ממאי, ניתן יהיה להשתמש באפליקציית 'מצא את המכשיר שלי' כדי לאתר פריטים כמו מפתחות או מזוודות באמצעות תגי מעקב בלוטות' מתוצרת Chipolo ו-Pebblebee, שתוכננו במיוחד עבור הרשת החדשה. התגיות ישלחו למשתמש התראות מעקב במכשירי אנדרואיד ו-iOS כדי להזהיר את המשתמש גם על כל מעקב לא רצוי. בנוסף, במאי יושק כפתור 'מצא בקרבת מקום', שיעזור לאתר אובייקט שעשוי להסתתר ממש לידך. על ידי שימוש בתגי המעקב החדשים, ניתן יהיה לצוד חפצים קרובים, כמו ארנק או מפתחות.
לאחר מכן, אפליקציית 'מצא את המכשיר שלי' תציג טלפון שנעלם או פריט אחר ביחס למכשירי Nest הביתיים, ותספק נקודת התייחסות. ולבסוף, ניתן יהיה לשתף מכשיר או אביזר כדי שאנשים אחרים יוכלו לעקוב אחריהם גם כן".
גוגל הכריזה על רשת "מצא את המכשיר שלי" בספטמבר 2023, אך עיכבה את השקתה בגלל חשש שהטכנולוגיה תנוצל לרעה על ידי אנשים בעזרת תגי מעקב, כמו ה-AirTag של אפל, כדי לעקוב אחר אנשים אחרים. לפי הדיווחים, iOS 17.5 הקרובה של אפל כוללת את הגנות האבטחה הנדרשות כדי למנוע סוג זה של ניצול לרעה, וסוללת את הדרך לגוגל להשיק סוף סוף את הרשת שלה.
הרשת החדשה תתמוך בכל מכשיר אנדרואיד 9 ומעלה.
עוד מבטיחה גוגל, ש-"הגנות רב-שכבתיות המובנות ברשת 'מצא את המכשיר שלי' עוזרות לשמור על בטיחות המשתמש והמידע האישי, תוך מתן אפשרות שליטה על המכשירים המחוברים לרשת. זה כולל הצפנה מקצה לקצה של נתוני מיקום וכן דיווח מצטבר על מיקום מכשירים ותכונת בטיחות ראשונה מסוגה, המספקת הגנה נוספת מפני מעקב לא רצוי בדרך הביתה או למקום פרטי".
10/04/24 16:51
7.59% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"אנשי ה-IT והטלקום במדינת ישראל לא ישנים בלילה בארבע השנים האחרונות – מאז הקורונה ובפרט מאז המלחמה. מדובר בטכנולוגיה 'משבשת', אבל גם כזאת שמסייעת למדינה לצאת מה-'שיבוש' שהיא נכנסה אליו ב-7 באוקטובר. הטלקום הוא שיא הטכנולוגיה, המקום שיש בו את ההתפתחות הרבה ביותר וזה שמייצר את הפתרון לאילוצים השונים של המדינה והמשק", כך אמר המנכ"ל החדש של בזק, ניר דוד.
דוד, שנכנס לתפקידו לפני פחות משבועיים, פתח כנס שהחברה ערכה היום (ד') באולם איסט בתל אביב, שבו היא השיקה את משפחת הפתרונות שלה לארגונים – בזק עסקים Pro (שדיווח עליה יפורסם בהמשך). מנחת הכנס הייתה הילה קורח מחדשות 13.
הוא ציין כי השקעות בעולם התקשורת תמיד נתנו מענה למשברים, ובשני המשברים הגדולים האחרונים שעברו על מדינת ישראל – הקורונה והמלחמה בעזה – חלו עליות בצריכת התקשורת. כך, רוחב הפס למשק בית גדל בקורונה ב-38%, מ-8.7 ל-12 גיגה-בייט, ובמלחמה – ב-30%, מ-15.9 ל-20.7 גיגה-בייט. כמו כן, חל במלחמה הנוכחית גידול משמעותי, של 44%, בשימוש של ישראלים ברשתות החברתיות, וגם בצפייה בטלוויזיה, שבניגוד לעבר, נעשית כיום במידה רבה על גבי IP.
"ב-7 באוקטובר", אמר דוד, "ראינו שיכולת המדינה להתמודד עם משברים נשחקה, אבל המגזר העסקי הפגין חוסן, בפרט בחודשיים הראשונים למלחמה. המגזר הציבורי נכנס להלם והחברות העסקיות המשיכו לרוץ קדימה, ולבצע פעילויות הרבה פעמים מבלי לשאול האם יש או אין להן רווח מזה. ראינו חברות תקשורת, קמעונאות, בתי מלון ומה לא שנרתמו על מנת לתרום ולסייע לחיילים, למפונים ולמשפחות החטופים. המגזר העסקי דחף את המדינה קדימה. כך גם בזק, שנכנסה ל-'צו 8 עסקי'".
"התגייסנו לטובת צה"ל, ביצענו עבורם פעילות אינטנסיבית", ציין. "בשעות לפני הכניסה לעזה צה"ל פנה אלינו על מנת לטפל באירוע תקשורתי על קו הגבול. הם הסבירו לנו שאנחנו המטרה הכי קלה, שהמחבלים יירו עלינו. הצבא סיפק לנו נמ"ר, שני טנקים, מסוק קרב באוויר ושתי מחלקות, שהגנו עלינו. העובדים עבדו בתוך הנמ"ר, משום שהבנו שאם לא נטפל במקרה, צה"ל לא ייכנס לעזה. החלטנו שאנחנו מבצעים את המשימה, סיפרנו על כך לעובדים, הזהרנו אותם שבוודאות יירו עליהם וביקשנו מתנדבים. רבים קפצו על העגלה. היו באותו השבוע עוד שישה אירועים כאלה, שלכל אחד מהם היו מתנדבים, ולא רק צעירים בגיל גיוס למילואים, אלא גם עובדים שהיו להם ילדים בתוך עזה. ירו עליהם, תוך כדי שהם מרתכים את הסיבים. השלמנו את המשימה וצה"ל נכנס לעזה".
טכנאים של בזק בדרום בתחילת המלחמה. צילום: דוברות בזק
"בבזק יש כ-5,500 עובדים, שמעל 700 מהם התגייסו בצו 8 למילואים. כלומר, הרבה יותר משימות הוטלו על כתפיהם של פחות עובדים. למרות זאת, ביצענו שלל תרומות ופעילויות התנדבותיות, למשל פריסה של 2,000 קווי טלפון לטובת הקמת חמ"לים, מרכזי ידע, איסוף תרומות ואיתור נעדרים, תרומת מקלטים והתמודדות עם גידול אגרסיבי במתקפות סייבר", ציין דוד.
פנימית בבזק, אמר, "הגענו מוכנים למלחמה ולא היינו צריכים לעשות תהליך מיוחד עם פתיחתה, אלא להפעיל נוהל מלחמה, שהעובדים והמנהלים ידעו עליו והיו מאומנים בו. המוקדים שלנו היו זמינים בזמינות הכי גבוהה, 1,000 טכנאים היו בשטח וחיכו לקבל את המשימות, וגם המהנדסים שלנו".
בזק, סיבים אופטיים וחשמל
דוד התייחס לאחד הפרויקטים המרכזיים של בזק בימים אלה – פריסת תשתית הסיבים האופטיים שלה ברחבי המדינה. "נכון לסוף 2023, יותר משני מיליון בתי אב כבר מחוברים לתשתית הסיבים של בזק, מתוך כשלושה מיליון בתי אב במדינת ישראל. זה הרבה מעל המתחרים. בקרוב יפורסמו נתונים מעודכנים, אבל אני יכול לומר שמתחילת השנה חווינו גידול של כ-10%. הצפי הוא שעד סוף השנה נגיע ל-2.5 מיליון בתי אב, ועד סוף השנה הבאה נסיים את הפריסה בכל המקומות שהתחייבנו בפני המדינה שנפרוס בהם את תשתית הסיבים האופטיים שלנו".
"המטרה שלנו היא לוותר על תשתית הנחושת ולעבור לסיבים אופטיים בלבד. נכון שהמצב הביטחוני הביא לגידול בבקשות לחבר קווי טלפון שמבוססים על הנחושת, אבל הציבור פוגש בה את הפער הגדול בין שני סוגי החיבורים. התשתית של הסיבים האופטיים תשרת את כל המדינה הרבה שנים קדימה, משום שהיכולת לקפוץ בגללם ברוחב הפס ולתת שירותים נוספים היא כמעט אינסופית", ציין.
מהלך נוסף, שאושר אמש על ידי דירקטוריון בזק, הוא כניסת החברה לשוק החשמל. דוד אמר כי "בלחיצת כפתור נאפשר לעבור מחברת החשמל לבזק ולהוזיל את החשבון ב-7%. כמעט הכול נשאר אותו הדבר – חברת החשמל היא זו שתחבר את הבתים ותיתן את השירות, אבל ההתחשבנות תהיה מול בזק, והמשתמשים יקבלו הנחה של 7% בחשבון החשמל שלהם". הוא הוסיף ש-"מדובר במיזם משותף שלנו ושל חברת ג'נריישן לאספקת חשמל מבוסס אנרגיות ירוקות".
לסיכום אמר דוד כי "2023 הייתה שנת שיא עבור החטיבה העסקית של בזק – הן בהכנסות והן בחוויית השירות. הכנסנו בשנה החולפת הרבה מאוד חדשנות אצל הלקוחות הפרטיים והעסקיים כאחד, והטמענו אצלנו מערכי AI לזיהוי תקלות ברשת, כדי שהלקוח לא יפגוש אותן. אנחנו מזהים 99.9% מהאירועים ומתקנים אותם עוד לפני שזה מגיע ללקוח. כתוצאה מכך, יש הרבה פחות פניות של לקוחות למוקדים שלנו. בנוסף, בנינו מערך שירות עצמי ללקוחות הפרטיים והעסקיים, כולל אפליקציה. כמו כן, בנינו תשתית דאטה חדשה לחברה, כדי שתהיה לנו יכולת להפעיל מדעי נתונים, ומספר אנשי אבטחת המידע לעסקים אצלנו עלה משלושה לפני כמה שנים ל-30 במוקד ועוד 10 מומחים מעליהם. מעל 60 עובדים מתעסקים בפתרונות ובשירות שלנו לעסקים. ארגונים יגלו בקרוב את היתרונות של חבילת הפתרונות החדשה שלנו, ואין לי ספק שנצמח בתחום זה".
10/04/24 15:01
6.33% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
במחצית מרץ דיווחנו באנשים ומחשבים, כי וויז (Wiz) רוכשת את הסטארט-אפ הישראלי ג'ם סקיוריטי (Gem Security), תמורת 350 מיליון דולר במזומן. היום (ד') הודיעה וויז באופן רשמי על הרכישה, השנייה שהיא עורכת.
הנרכשת מציעה יכולות זיהוי ותגובה בזמן אמת למתקפות בענן – CDR (ר"ת Cloud Detection and Response) – המאפשרות לארגונים וצוותי ניטור ובקרה (SOC) לקצר משמעותית את משך התגובה בעת מתקפה על תשתיות הענן.
וויז נוסדה ב-2022 – שווה כבר כ-10 מיליארד דולר
וויז, הפועלת בתחום אבטחת הענן, פיתחה פלטפורמת CNAPP (ר"ת Cloud Native Application Protection Platform). שווייה נאמד כיום בכ-10 מיליארד דולר, והיא גייסה עד כה כ-900 מיליון דולר, עם מכירות שעמדו על 350 מיליון דולר. 40 מארגוני ה-Fortune 100 הם לקוחותיה. וויז הציבה לעצמה יעד מכירות של מיליארד דולר, לפני הנפקה עתידית בוול סטריט.
"החברה", נמסר, "שואפת להמשיך ולהרחיב את הפלטפורמה שלה, ברקע הביקוש הגובר לפתרונות אבטחת ענן מוכללים, לעומת עשרות מוצרי אבטחה שלא מתקשרים זה עם זה ומקשים על ניהול מערך האבטחה".
הרכישה של ג'ם תאפשר ל-וויז להרחיב את היכולות לזהות איומים על גבי הענן בזמן אמת, בכל שלבי הפיתוח והייצור, ולעזור לארגונים לקצר משמעותית את זמן התגובה אליהם.
המייסדים של ג'ם: יוצאי 8200
ג'ם סקיוריטי הוקמה ב-2022 על ידי אריה זילברשטיין, מנכ"ל החברה, רון קוניגסברג, ה-CTO, ואופיר ברוקנר, סמנכ"ל המוצר. מייסדי החברה הם בעלי ניסיון רב בתחום הסייבר, הכירו ועבדו יחד במהלך שירותם הצבאי ביחידת 8200; זילברשטיין וברוקנר עבדו ב-סיגניה, הפועלת בתחום ה-Incident Response (ניהול ותגובה לאירועי סייבר) וזו נמכרה לקרן Temasek. קוניגסברג היה ארכיטקט ראשי ב-Singular.
מאז הקמתה, ג'ם גייסה 34 מיליון דולר מקרן הסייבר של Team8, קרן Notable Capital (לשעבר GGV Capital) וכן קרנות IBM Ventures, Cisco Investments, וקבוצת מנהלי אבטחת המידע Silicon Valley CISO Investment. לאחר הרכישה, עובדי ג'ם ייקלטו ב-Wiz ומייסדיה יצטרפו להנהלה של הרוכשת.
זו, כאמור,הרכישה השנייה של וויז מאז הוקמה ב-2020. בדצמבר האחרון היא רכשה את הסטארט-אפ הישראלי ראפט (Raftt) – שפיתח פלטפורמת ענן לשיתוף פעולה בין מפתחים – תמורת עשרות מיליוני דולרים.
אסף רפפורט, מייסד ומנכ"ל וויז. צילום: עומר הכהן
"עם ג'ם, נבנה יחד את פלטפורמת אבטחת הענן המובילה בשוק"
לדברי אסף רפפורט, מייסד-שותף ומנכ"ל וויז, "המעבר המואץ לענן, לצד הגידול המהיר בשימוש בטכנולוגיות בינה מלאכותית, מציף את הצורך בפלטפורמות רחבות, שנבנו במחשבה על הענן ונותנות מענה מקיף לצרכי האבטחה המשתנים. ג'ם בנו פתרון לזיהוי איומים בענן ולתגובה אליהם, שמציב סטנדרט חדש בתעשייה. הרכישה תאפשר לנו לספק פתרון אפקטיבי, דרכו צוותי ניטור והגנת סייבר יכולים להגיב לאיומים המשתנים במהירות. עם ג'ם, נבנה יחד את פלטפורמת אבטחת הענן המובילה בשוק".
זילברשטיין ציין כי "הבאנו גישה חדשנית לצוותי ניטור ותגובה בעידן תשתיות הענן. הפלטפורמה שבנינו מאפשרת לצוותים להיות מהירים וחכמים יותר בעת זיהוי ותגובה לאירוע תקיפה. עם וויז נעניק ערך משמעותי ליותר ארגונים ברחבי העולם".
הסייבר הישראלי – בתנועה מתמדת
ככלל, הסייבר הישראלי נמצא בתנועה מתמדת – ענקית הגנת הסייבר פאלו אלטו (Palo Alto Networks), שהקים ניר צוק, רכשה בסוף 2023 את דיג סקיוריטי (Dig) הישראלית, תמורת 315 מיליון דולר, וכן רכשה את טאלון סייבר סקיוריטי (Talon) תמורת יותר מ-600 מיליון דולר. בסך הכל השקיעה פאלו אלטו ברכישות של חברות בישראל כשלושה מיליארדי דולרים.
באוגוסט האחרון נערך עוד אקזיט כל ישראלי, כאשר צ'ק פוינט רכשה את חברת אבטחת הענן הישראלית פרימיטר 81 (Perimeter 81) תמורת 490 מיליון דולר.
במרץ השנה ענקית הסייבר האמריקנית קראוד סטרייק (Crowdstrike) רכשה את פלואו (Flow) הישראלית בכ-200 מיליון דולר.
הרכישה הנוכחית היא אחת מעסקאות הרכישה הגדולות בהן חברת הזנק ישראלית רוכשת סטארט-אפ ישראלי: ב-2021 קלארוטי קנתה את מדיגייט (Medigate) ב-400 מיליון דולר.
10/04/24 16:00
6.33% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
פלאפון השיקה היום (ד') באופן רשמי את רשת ה-5G Max החדשה שלה, רשת שהתשתית שלה מבוססת על ליבת דור 5 עצמאית לחלוטין ואינה רוכבת על תשתית דור ה-4. את הרשת החדשה הקימה החברה בהשקעה של כ-50 מיליון שקלים יחד עם אריקסון והיא תתחיל לפעול ברחבי הארץ, בכיסוי של למעלה מ-80% ממנויי החברה ל-5G, באופן מלא כבר מרגע הרמת המתג בעוד שבועות בודדים – כשהחברה מאפשרת כבר מעתה למי שרוצה בכך להירשם למסלולי הדור החדש.
"היום אני ממש גאה להכריז שאנחנו הראשונים מבין ספקיות הסלולר בארץ שמפעילים את העידן הבא של שוק הסלולר בדור החמישי עם 5G Max, רשת 5G Standalone, שהיא רשת דור 5 שעומדת בפני עצמה, והיא עושה דברים מרשימים ברמת הטכנולוגיה. אנחנו בשפיץ של הטכנולוגיה. אנחנו כל הדרך עושים חדשנות, כבר כמעט 40 שנה, וגם הפעם אנחנו בין הראשונים. בכל העולם יש כ-27 מדינות בלבד שבהן הופעלה כבר רשת 5G SA, ואנחנו נרחיב את פריסת הדור ה-5 שלנו בכל רחבי הארץ כך שנגיע ל-1,000 אתרים בתוך שנה מהיום", אמר מנכ"ל החברה, אילן סיגל.
5G Max תהיה למעשה רשת VIP ללקוחות צרכניים וגם עסקיים, שתציע מהירות גבוהה יותר וזמן שיהוי קצר יותר, "והעולם העסקי הולך ליהנות ממנה באופן משמעותי ביותר, עם קצב של יותר מ-5 מגה-ביט/שנייה, שרק יילך וישתפר עם הזמן", הוסיף סיגל.
דרור בהט, סמנכ"ל השיווק של פלאפון, הסביר, כי הבשורה הגדולה של הרשת החדשה היא היכולת לפלח אותה. "לא כל יום יוצא להשיק רשת סלולרית חדשה, וזה אירוע גדול. היכולת שלנו לחלק את הרשת לפלחים פלחים, ועל ידי כך להתאים אותה בצורה מיטבית ללקוחות פרטיים ועסקיים, וכך להגיע לרשת סלולרית מיטבית, זה משנה משחק. זה מאפשר לנו פרסונליזציה עם שיהוי נמוך ביותר ומהירות גבוהה יותר, עם יכולת תעדוף לפי לקוחות. הרשת החדשה תחזק עוד יותר את היכולת להפעיל רשתות פרטיות וירטואליות, עם אבטחת סייבר משופרת ועם שרידות גדולה יותר", הוא אמר.
לפי החברה, הרשת החדשה תספק את הביקוש ההולך וגובר לדאטה בידי כל צרכן טלפוני. במהלך מסיבת העיתונאים במטה החברה החדש בפתח תקווה צוין, כי אלו שמשתמשים כיום בדור 5 צורכים יותר דאטה ב-20% לפחות מאשר צרכני דור 4, ושהצפי הוא לעלייה אף גדולה יותר ברשת החדשה.
כן צוין, כי הטכנולוגיה החדשה תאפשר זרימה חלקה ומהירה של מידע באירועים המוניים, כמו הופעות ומשחקי ספורט, כך שלקוחות המחוברים לליבת הרשת החדשה ימשיכו להיות מחוברים לרשת, והגלישה הסלולרית תמשיך לפעול באופן תקין.
עוד ציין בהט, כי בסקר שערכה פלאפון, באמצעות מכון המחקר 2The Point, נמצא כי 67% מהישראלים נוהגים להעלות תיעודים לרשתות חברתיות לפחות פעם בשבוע, כאשר 91% מהם נוהגים לעשות זאת כשהם נמצאים במהלך הופעות ואירועי מוזיקה ו-62% במהלך אירועי ספורט שבהם הם לוקחים חלק. לצד זאת, 76% מהישראלים סיפרו כי חוו כשל טכני בניסיון לגלוש בנייד, בהעלאה או בשליחה של תיעוד בזמן אמת בעת בילוי באירוע רב משתתפים – אחוזים שעולים דרמטית במהלך מופעי מוזיקה ובאירועי ספורט, אז 89% ו-91%, בהתאמה, סיפרו כי לא הצליחו לגלוש בצורה תקינה, מה שמביא גם לאכזבה מצד הלקוחות – 83% סיפרו כי חוו כעס או תסכול כתוצאה מאי היכולת לגלוש כראוי בזמן האירוע. הרשת החדשה אמורה, לפי פלאפון, לפתור זאת.
בחברה מצהירים, שלצד התעדוף שיקבלו המנויים לרשת החדשה, לא תיפגע איכות הגלישה והשירות הנוכחית של המשתמשים שיבחרו להישאר ברשת ה-5G הנוכחית. בחברה הסבירו, שיש יתירות גבוהה מאוד מבחינת רוחב הפס הזמין לכלל המשתמשים, כך שאין סיבה לפגיעה שכזו.
החל מהיום, כאמור, יכולים מנויי פלאפון לבחור באחד מארבעה מסלולים חדשים. 5G Live Max הוא המסלול הבסיסי, שבחברה טוענים כי הוא מתאים לחובבי ספורט והופעות חיות, שיקבלו מהירות גבוהה יותר ותעדוף בגלישה בעת אירועים עם קהל צופים. החבילה כוללת חבילת גלישה של 2,000 גיגה-בייט ב-65 שקלים לחודש. החבילה הבאה היא 5G Max Gaming לחובבי הגיימינג, עם זמן שיהוי נמוך במיוחד עם חבילת גלישה של 2,000 גיגה-בייט ב-69 שקלים לחודש. 5G Max VIP Israel מיועדת יותר לאנשי עסקים, והחבילה מציע מהירות גבוהה יותר, יחד עם זמן שיהוי קצר במיוחד, וגם תעדוף בעומסים, עם חבילת גלישה של 3,000 גיגה-בייט, ב-79 שקלים לחודש. ויש גם חבילת 5G Max VIP Global, שמוסיפה לחבילה ה"ישראלית" 10 גיגה-בייט לחודש גלישה בחו"ל, במחיר של 129 שקלים לחודש.
10/04/24 16:04
6.33% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בצעד שיכול להיות משמעותי עבור כל תחום אפליקציות ההודעות המיידיות, אוטומטיק (Automattic) – החברה שהיא הבעלים של וורדפרס (WordPress.com), רוכשת כעת את ביפר (Beeper). הנרכשת התפרסמה בעיקר בזכות Beeper Mini – האפליקציה קצרת הימים שלה, שסיפקה אפשרות לשימוש ביישום iMessage במכשירים מבוססי אנדרואיד. באתרה היא מגדירה עצמה כ"אפליקציה אחת לצ'אט ב-ווטסאפ, טלגרם, אינסטגרם ועוד 11 רשתות צ'אט".
על פי ההערכות העסקה, ששוויה 125 מיליון דולר, מסמנת את שאיפתה של אוטומטיק ליצור שירות הודעות מיידיות כולל, שיאחד את שאר שירותי המסרים יחדיו לתועלת הלקוחות.
מייסד ביפר, אריק מיגיקובסקי, יוביל את מאמצי של אוטומטיק בתחום שירותי המסרים המיידיים, כך לפי דיווח של Tech Crunch, וימזג את ביפר עם Texts.com – פלטפורמת הודעות נוספת שהחברה רכשה בשנה שעברה.
בעקרון, באמצעות שילוב היכולות של Texts.com – שהתמקדה בשירותי הודעות לשולחן העבודה וב-iOS – יחד עם יכולותיה של ביפר – שמציעה גישה מרובת שירותים, ותומכת, כאמור, בפלטפורמות כמו ווסטאפ, סיגנל וטלגרם – תוכל הרוכשת לייצר שירות הוליסטי של כל אלו יחד שיספק למשתמשים חוויה המאחדת בין מכשירים ושירותים. Beeper the infamous app that made ripples recently by introducing iMessages for Android now acquired by Automattic (Company behind WordPress, Tumbler, Texts) and launched a new version of their app for beta testers.
They aim to create a unified messaging platform. pic.twitter.com/A9n71mjJvj
— Saadh Jawwadh (@SaadhJawwadh) April 10, 2024 שירות מסרים בקוד פתוח שימצא חן בעיני הרגולטורים?
יצוין עם זאת כי Beeper Mini, שכבר אינה פעילה כיום, הדגישה את האתגרים בתחום, כיוון ש-אפל , שמן הסתם לא התלהבה מהרעיון שמאחורי האפליקציה, פשוט חסמה אותה במהירות, במהלך שעורר עיסוק ער בהפרות הגבלים עסקיים, לכאורה, מצד הענקית מקופרטינו, ושאף יתכן שיכלל בתביעה האחרונה של משרד המשפטים האמריקני נגד יצרנית ה-iPhone והתנהלותה הלכאורה מונופולית בחנותה, ה-App Store.
החייאת הקונספט של iMessage באנדרואיד אולי לא תגיע בעתיד המיידי, אבל לפי אנליסטים הרכישה הזו של אוטומטיק מהווה מעין הימור בכיוון המסוים, ובהאחדת שירותי המסרים המיידים בעתיד במתכונת קוד פתוח, אם לחשוב עוד יותר בגדול.
הרכישה הזו מגיעה בתקופה שבה ברחבי העולם בודקים את ענקיות הטכנולוגיה ואת השליטה שלהן בערוצי התקשורת. פוליטיקאים ורגולטורים בארה"ב ובאירופה קוראים ל-אפל לפתוח חלק מהטכנולוגיה שלה כדי לעזור לטפח תחרות. פועלה של אוטומטיק בקוד פתוח עשוי למצב אותה היטב כנותנת שירות מועדפת, אם כחלק מההסדרה והתקנות אפל תדרש לפתוח את iMessage שלה, או שירותים קנייניים אחרים, לתחרות.
10/04/24 16:18
6.33% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מתוך 1,300 פרויקטים שהוגשו השנה לתחרות מצטייני המחשוב של אנשים ומחשבים, זכו לשבח 13 פרויקטים בהובלת קבוצת יעל (Yael). בטקס, שהתקיים ביום חמישי (4.4) האחרון באולם לאגו בראשון לציון, נחגגה, כמדי שנה, הצטיינות טכנולוגית ישראלית של עשרות ארגונים מכל תחומי המשק, ש בוצעו בהם פרויקטים שביטאו חדשנות טכנולוגית. בטקס השתתפו ההנהלה ונציגי החטיבות השונות של הקבוצה הישראלית הוותיקה, המלווה מזה למעלה משישים שנה גופים פרטיים וציבוריים מכלל תחומי המשק.
הפרויקטים שצוינו לשבח היו: פרויקט של מרכזי הצעירים ומפעל הפיס בהובלת קלאודטק מקבוצת יעל, בזכות חדשנות מערכות הליבה בהטמעת מערכת Salesforce; פרויקטים בהובלת חטיבת Yael All Data, שביטאו מצוינות בקטגוריית טרנספורמציות דיגיטליות בעריכת דו"חות כספיים שבוצעו ברפאל, ושני פרויקטים בחברת הביטוח מגדל – פרויקט שירותי מידע פיננסי ופרויקט מרקטינג קלאוד; אגף האינטגרציה של הקבוצה בלט במיוחד עם שורת פרויקטים – פרויקט אפיג'י בחברת UPS, פרויקט "מסע מאושפז" בכללית, פרויקט הקמת מערכת לניהול מטה חירום בחטיבת המרכזים הרפואיים במשרד הבריאות, פרויקט רפואה מרחוק בכללית בשיתוף חברת דאטוס ופרויקט רצף טיפול במאוחדת; סמארטסופט, זרוע האבטחה של הקבוצה, צוינה על פרויקט הזדהות חזקה שנוהל בחברת אופטיקנה; פרויקט משמעותי נוסף היה של נטקלאוד מקבוצת יעל, שנוהל בתוך הקבוצה וכלל מעבר ל-Oracle NetSuite ERP, לצד פרויקט באותו תחום בחברת רימילק; וכן, צוין לשבח פרויקט נוסף של הקבוצה להחלפת מערכת מנהל חולים בבית חולים של הכללית.
"כמדי שנה, אנחנו שמחים לקחת חלק בחגיגה הזו של הטכנולוגיה, המצעידה את ישראל קדימה", מסר דורון גיגי, מנכ"ל קבוצת יעל. "כקבוצה ישראלית הולכת וגדלה, המשלבת עשייה טכנולוגית בשורה של תחומים, אנחנו גאים לראות את הלקוחות שלנו מצוינים לשבח בזכות פרויקטים שהובילו בשותפות יעל. מרכזי הידע שלנו פועלים בסינרגיה ושיתוף פעולה, המאפשר את השלמתם של פרויקטים מורכבים ומוצלחים אלו".
בתמונה בראש
10/04/24 18:03
6.33% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"עוברים עלינו ימים מאתגרים. זו תקופה שדורשת תעצומות נפש גדולות. במקביל, אנחנו חייבים להביט קדימה: אנחנו נכנסים לעידן חדש, של בינה מלאכותית. זו נכנסה לעולמנו בסערה והביאה עימה יכולות כמעט בדיוניות, בעלות פוטנציאל של שינוי מהפכני. אלא שלצד לא מעט תועלות צצים גם החששות: האם הבינה המלאכותית תחליף את העובדים בארגונים? האם היא תנוצל לרעה על ידי ההאקרים? דבר אחד בטוח: הבינה המלאכותית בכלל, ובתוכה הבינה המלאכותית היוצרת, כבר כאן, והן לא הולכות לאף מקום. היעד הוא לבחון כיצד ניתן להבין אותן לעומק על מנת לתעל את התועלות והיתרונות הגלומים בהן – לטובתנו", כך אמר ליאור פוני, מנכ"ל דל טכנולוגיות ישראל.
פוני פתח את הכנס שערך היום (ד') הסניף הישראלי של ענקית ה-IT בשיתוף אנבידיה ואינטל. הכנס התקיים באולם הגן בשפיים, בהפקת אנשים ומחשבים ובהשתתפות מאות נציגים מלקוחות החברה.
בדבריו ציטט פוני ממחקר שנערך ביוזמת דל, שבחן עמדות של מנמ"רים מארגונים ב-40 מדינות, ביניהן ישראל, לגבי חדשנות. לדבריו, "המחקר בחן את הקשרים וההקשרים שבין ארגונים שהחדשנות הייתה בהם יוזמה למימוש, ובגינה הם חוו צמיחה, לעומת ההשקעה שהם עשו בבינה מלאכותית". הוא ציין כי "81% מהם העריכו שהעתיד יהיה רווי בשינויים, בשל כניסת ה-GenAI. זו, לדבריהם, תחולל שינויים משמעותיים בכל ארגון – מכל מגזר פעילות. ואמנם, אנחנו כבר רואים ארגונים שהחלו ליישם יכולות של בינה מלאכותית יוצרת, והיקף ההשקעות גבוה יחסית לעובדה שמדובר בטכנולוגיה צעירה. היקף השימוש בה צפוי רק לצמוח, ואנחנו נסייע לארגונים להיות בחזית החדשנות. כבר בנובמבר האחרון החל לפעול Israel-1 – מחשב העל שאנבידיה בונה בישראל, בשיתוף דל. הוא יהיה אחד ממחשבי העל המהירים ביותר בעולם לבינה מלאכותית ומחשב העל החזק בישראל, עם 8 אקסה-פלופ ל-AI ו-130 פטה-פלופ עבור מחשוב מדעי. עם Israel-1, חברות חדשניות בישראל ייצרו טכנולוגיות בינה מלאכותית שיחוללו מהפכה בתפוקה ובמודלים העסקיים של ארגונים מסביב לעולם".
"פתרונות שלנו, מבוססי AI, כבר מוטמעים בחברות רבות – החל מארגוני בריאות, לטובת זיהוי מחלות הסרטן השונות במהירות וביעילות, המשך בהכנסת שירותים אישיים ועוד. כך, סובארו הטמיעה מערכת מצלמות, מבוססת מערכות שלנו, שמפענחת את תנאי הכביש, מזהה סכנות ומתריעה עליהן מבעוד מועד, למניעת תאונות", אמר פוני.
לסיכום הוא ציין כי "ה-GenAI תהווה המאיץ של העשור, כי היא מגלמת בתוכה הזדמנות מסיבית ומיידית לארגונים. התחום מראה פוטנציאל מרגש לחדשנות, לצד אתגרים. כמו כל מהפכה טכנולוגית, כעת זה הזמן של כל ארגון להחליט האם הוא מוביל את המהפכה ומהווה חלק ממנה, או שהוא נותר מאחור".