הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
14/07/24 18:45
8.65% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
קבוצת פריצה של המורדים החות'ים בתימן מצותתת לטלפונים של אנשי צבא במזרח התיכון – כך לפי מחקר חדש של חברת אבטחת הסייבר לוק אאוט. עם זאת, לא מדובר באנשי צבא ישראליים.
בדו"ח שפרסמה החברה נכתב כי "האקרים המזוהים עם התנועה החות'ית בתימן – ששולטת ברוב המדינה – הדביקו בהצלחה תוכנת מעקב בטלפונים של יותר מ-450 אנשים במדינתם, כמו גם בערב הסעודית, מצרים, עומאן, איחוד האמירויות הערביות, קטאר וטורקיה".
"המחקר שלנו מצביע על המשקל ההולך וגדל של ריגול אחרי מכשירים ניידים בסכסוכים בין לאומיים", אמר כריסטוף הבייזן, מנהל מחקר מודיעין אבטחה בלוק אאוט. "הריגול בסייבר היה לאיום משמעותי והוא מהווה חלק מכל עימות על פני כדור הארץ. תימן תמיד נראית כמו מקום קטן ולא מתקדם במיוחד, שאין לה אמצעים טכנולוגיים ומשאבים גדולים, ובכל זאת החות'ים הצליחו ליצור סוג של נשק סייבר שכזה".
מסע הריגול בסייבר של ההאקרים החות'ים החל ב-2019 וכוון נגד טלפונים מבוססי אנדרואיד ששייכים לאנשי צבא שמעניינים את הקבוצה. הריגול מבוסס על גרסה של נוזקת Dendroid שדלפה לרשת לפני עשור – שכונתה GuardZoo. על בסיסה ערכו חברי הקבוצה פיתוחים התקפיים נוספים והוציאו גרסה חדשה של הנוזקה, בשם Dendroid RAT. לפי חברת האבטחה, גרסה זו יכולה לאסוף נתונים שונים מטלפונים, כגון תמונות, מסמכים וקבצים שקשורים למיקומים מסומנים.
החות'ים מתעניינים במפות
החות'ים, שנתמכים על ידי איראן ולוחמים בכוח צבאי שנתמך על ידי סעודיה, ערכו בחודשים האחרונים כמה מתקפות פיזיות נגד כלי שיט שעוברים במצר הורמוז. זאת, כנקמה על "המערכה הצבאית של ישראל בעזה". הם אף ירו טילים לעבר ישראל. אלא שבשנים האחרונות החות'ים אימצו את השימוש ביכולות סייבר. בשנה שעברה, חוקרים מרקורדד פיוצ'ר צפו בקבוצת פריצה עם קשרים לחות'ים, כאשר חבריה ערכו מסע ריגול דיגיטלי: הם שלחו בווטסאפ פיתיונות זדוניים למטרות שלהם.
לפי המחקר של לוק אאוט, גם במתקפה הנוכחית התוקפים שלחו לינקים זדוניים ונוזקות בווטסאפ, בנוסף להורדות ישירות מהדפדפן, במטרה להדביק את הקורבנות. החוקרים ציינו כי "מה שמעניין במיוחד את הקבוצה הוא מפות שעשויות לחשוף את מיקומי הנכסים הצבאיים".
"הקמפיין משתמש בעיקר בנושאים צבאיים כדי לפתות קורבנות", הם כתבו, "אבל הבחנו גם בשימוש בדת ובנושאים אחרים, כמו אפליקציית תפילה או אפליקציות בנושא צבא".
רקורדד פיוצ'ר פרסמה בשבוע שעבר דו"ח על הקבוצה הפרו-חות'ית המכונה OilAlpha. החברה ציינה שהקבוצה ממשיכה להתמקד במתקפות נגד ארגונים הומניטריים שפועלים בתימן, דוגמת CARE International ונציבות הפליטים הנורבגית.
14/07/24 15:51
7.69% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מחסור בעובדים מיומנים היווה תמיד עניין טורד במגזר הטכנולוגי, אולם מחקר חדש מעלה כי המחסור בעובדים.ות בעלי מיומנויות בבינה מלאכותית וסייבר מציף נקודה כאובה במיוחד.
הסקר השנתי אותו עורך האתר Computer Weekly/TechTarget IT העלה כי מבין כלל המחסור בכוח אדם מקצועי בענף, המחסור בבעלי כישורים בתחומי סייבר ובינה מלאכותית – נמצא בראש הרשימה.
כמעט 40% מעובדי ה-IT בארגונים באירופה אמרו שחוסר במיומנויות AI מהווה בעיה, ו-37% אמרו כי הבעיה נוגעת למחסור בעובדי הגנת סייבר. 8% ציינו שאין להם כל מחסור בעובדים בעלי מיומנויות.
הנתון מהדהד לממצא אחר מהמחקר, לפיו 42% מהנשאלים אמרו שאחת ההסמכות הבאות שהם יחפשו תהיה בתחום הסייבר, בעוד 35% אמרו שה-AI יהיה במוקד שלהם. “The skills shortage in the tech sector presents an opportunity to improve DEI standards, whilst also upskilling the workforce for future generations" ????????@RussShaw1 in @ComputerWeekly on the benefits of diverse hiring ????
Read the full article here ????https://t.co/OkPHWBTvZB
— TechLondonAdvocates (@TechLondonAdv) July 11, 2024 בינה מלאכותית: משמשת כדי לענות על מצוקת המחסור בכוח אדם
באופן מעט אבסורדי, מסתבר מהמחקר כי בממוצע ארבע מתוך 10 חברות שוקלות להסתייע בבינה מלאכותית על מנת להתמודד עם אתגרים אלה, ו-17% מהן כבר עושות שימוש בבינה מלאכותית כדי לענות למצוקת המחסור בכוח אדם בעל מיומנויות אצלם.
מומחים ציינו כי "הצלחה ארוכת טווח בכל אסטרטגיית בינה מלאכותית תיקבע על פי מידת היכולות של העובדים בתחומי מפתח – כמו מדעי נתונים, למידת מכונה וניתוח מתקדם".
עורכי המחקר ציינו כי "כל עובד IT, בכל ארגון, מגזר וגודל, צריך לעבור הכשרה בתחום הבינה המלאכותית היוצרת, כדי לתרום להיבטים העסקיים בארגון. המענה למחסור הניכר בעובדי IT באירופה הוא צמצום הפער בידע בתחום GenAI. זו אינה אפשרות – אלא כורח המציאות".
השכר הממוצע של עובד.ת בצוות IT באירופה עומד על 56,242 יורו בשנה, בעוד שעובדי IT בכירים, בדרג סמנכ"ל, או חבר הנהלה – מקבלים בממוצע משכורת שנתית של 226,429 יורו.
14/07/24 13:17
6.73% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ניסיון ההתנקשות בנשיא לשעבר, והמועמד הנוכחי לנשיאות מטעם הרפובליקנים, דונלד טראמפ, מאמש (א') טלטל כמובן את האמריקנים והעולם. התקרית, שהתרחשה באירוע בחירות בפנסילבניה, הובילה לא רק לדרמה בזירה הפוליטית של ארצות הברית, אלא עוררה גם תגובות מהירות מדמויות בולטות במגזרים שונים, כולל בתחום ההיי-טק.
הקולות שהגיעו מכיוון עמק הסיליקון ומחוצה לו באו לידי ביטוי ברשתות החברתיות, שם הביעו כמה מהבכירים את מחשבותיהם ותחושותיהם בנוגע לתקרית החמורה.
אספנו כמה קולות מייצגים של חלק מבכירי הטכנולוגיה מאמריקה, וכמובן שאי אפשר בלי קולו העז של אילון מאסק, הידוע בהתבטאויותיו הפרובוקטיביות לרוב, ואשר גם מזוהה, לפחות על פניו, עם הצד הימני של המפה הפוליטית האמריקנית.
מאסק, הבעלים של X, העלה זמן קצר לאחר שפרסמו החדשות על ניסיון ההתנקשות ציוץ ובו תמונת טראמפ לאחר ניסיון ההתנקשות, בה מופיע הנשיא לשעבר כשפניו מעוטרים בדם ואגרופו מונף אל על. מאסק, שהוא גם מנכ"ל SpaceX, טסלה, וחברות אחרות, צייץ בצמוד לתמונה: "אני תומך לחלוטין בנשיא טראמפ ומקווה להחלמתו המהירה". The head of the Secret Service and the leader of this security detail should resign https://t.co/ihlEC5NP1w
— Elon Musk (@elonmusk) July 14, 2024 היזם התזזיתי, שככל הנראה היה נסער במיוחד מהאירועים, המשיך עם ציוץ נוסף, בו עד ראייה המספר על החוויה וטוען כי שירותי הביטחון לא התייחסו להתרעות שיש יורה על הגג, וכתב כתגובה: "ראש השירות החשאי ומי שהיה אחראי על מקרה האבטחה הזה צריכים להתפטר". Extreme incompetence or it was deliberate. Either way, the SS leadership must resign. https://t.co/0vYGrj6yuH
— Elon Musk (@elonmusk) July 14, 2024 מעט מאוחר יותר המשיך מאסק את הקו הביקורתי, ואפילו הקונספירטיבי, וכתב בתגובה לציוץ שתהה כיצד צלף עם רובה הורשה להגיע לגג הסמוך למקום הנאום של טראמפ, כי מדובר ב-"חוסר יכולת קיצוני, או שזה היה מכוון. כך או כך, הנהגת ה-SS חייבת להתפטר". Exactly https://t.co/9dxmQbHFQb
— Elon Musk (@elonmusk) July 14, 2024 מאסק גם שיתף ציוץ אחר שתהה מדוע האזור לא אובטח כראוי, בצירוף הקביעה: "בדיוק".
בשלב מסוים השווה מאסק את טראמפ לנשיא אמריקני אחר, בפוסט בו כתב: "הפעם האחרונה שלאמריקה היה מועמד כל כך קשוח היה תיאודור רוזוולט".
תגובת מארק צוקרברג על ניסיון ההתנקשות בטראמפ. צילום: לכידת מסך מת'רדס
צוקרברג, קוק, בזוס ואחרים – אמפטיים ומגנים את האלימות
מנהיגי טק אחרים היו יותר סולידיים ומאופקים בתגובותיהם.
כך למשל, מארק צוקרברג, מייסד ומנכ"ל מטא, בחר בפלטפורמת המדיה החברתית בת השנה שבבעלותו, ת'רדס, כמקום להתבטא בו עקב האירועים. בפוסט שהעלה אליה במהלך הלילה כתב 'צוק': "מתפלל להחלמה מהירה לנשיא טראמפ. זה יום כל כך עצוב למדינה שלנו. אלימות פוליטית מערערת את הדמוקרטיה ותמיד יש לגנותה". I pray for President Trump’s rapid recovery. My thoughts are with him, the other victims and the Trump family. I strongly condemn this violence.
— Tim Cook (@tim_cook) July 14, 2024 טים קוק, מנכ"ל אפל, שיתף סנטימנט דומה ב-X בה העלה ציוץ שאמר: "אני מתפלל להחלמתו המהירה של הנשיא טראמפ. המחשבות שלי איתו, עם שאר הקורבנות ועם משפחת טראמפ. אני מגנה בתוקף את האלימות הזו". I’m wishing President Trump a speedy recovery. I’m shocked by today’s shooting and loss of life. Political violence is intolerable and we must all come together to strongly oppose it.
— Sundar Pichai (@sundarpichai) July 14, 2024 סונדאר פיצ'אי, מנכ"ל גוגל וחברת האם שלה אלפבית, הביע גם הוא את דאגתו לשלום טראמפ וכתב: "אני מאחל לנשיא טראמפ החלמה מהירה. אני בהלם מהירי של היום ואובדן החיים. אלימות פוליטית היא בלתי נסבלת וכולנו חייבים להתאחד כדי להתנגד לה בתוקף". There is simply no place for any type of violence in our society. Sending my best wishes to President Trump for a speedy recovery and to all those impacted by today’s horrific event.
— Satya Nadella (@satyanadella) July 14, 2024 סטיה נאדלה, מנכ"ל מיקרוסופט, פרסם גם הוא ציוץ ובו ציין כי: "פשוט אין מקום לשום סוג של אלימות בחברה שלנו. איחולי החלמה מהירה לנשיא טראמפ ולכל מי שהושפע מהאירוע הנורא של היום". A full and speedy recovery to President Trump. May his body be healed, his mind be soothed, and his soul be comforted. May he be blessed with strength and courage, and return to health soon. There is no room in our country for political violence. ❤️????????
— Marc Benioff (@Benioff) July 14, 2024 מארק בניוף, מנכ"ל סיילספורס, פרסם ב-X: "החלמה מלאה ומהירה לנשיא טראמפ. ירפא גופו, נפשו תרגע ותנחם נפשו. יתברך בכוח ובאומץ, ויחזור לבריאות במהרה. אין מקום במדינה שלנו לאלימות פוליטית." וקינח את תגובתו בסמלים של דגל ארה"ב ולב. Our former President showed tremendous grace and courage under literal fire tonight. So thankful for his safety and so sad for the victims and their families.
— Jeff Bezos (@JeffBezos) July 14, 2024 ג'ף בזוס, מייסד ויו"ר אמזון, צייץ גם הוא ב-X: "הנשיא לשעבר שלנו הראה הלילה חסד ואומץ עצומים תחת אש, תרתי משמע. כל כך אסיר תודה על שלומו וכל כך עצוב עבור הקורבנות ומשפחותיהם". בזוס היה היחיד מבין אילי הטק שהתייחס אל טראמפ בכינוי 'הנשיא לשעבר' ולא רק כ'נשיא', כפי שמקובל ועשו האחרים.
האירוע הדרמטי הביא אמנם לשלל תגובות של מנהלי הטכנולוגיה המובילים, אבל ניכר היה כי כל המגיבים מגזרת הטק ייחלו להחלמתו ובריאותו של טראמפ, ואף הביעו קריאה קולקטיבית לאחדות ואי אלימות, מלבד מאסק.
14/07/24 14:01
6.73% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"'בינה מלאכותית' היא מילת באזזז, מבחינת מיתוג. כמעט כל מערכת טכנולוגית מוצגת כיום ככזו שמבוססת על בינה מלאכותית, בין אם זה אמנם כך ובין אם לאו. האמת היא ש-AI היא שם מטאפורי לדימוי יכולת הבינה האנושית באמצעות כלים טכנולוגיים, לנסות לגרום למכונה להתנהל בדרך אינטליגנטית, שדומה לדרך שבה האדם היה מתנהל באותו המצב", כך אמר אילן אלתר, מנכ"ל אלתרנט.
אלתר דיבר בכנס Smart Cities 3.0 של אנשים ומחשבים, שנערך באחרונה במרכז האירועים והכנסים לאגו בראשון לציון. האירוע התקיים בהשתתפות מומחים רבים בתחום ובהנחיית יהודה קונפורטס, העורך הראשי של אנשים ומחשבים.
צילום ועריכת וידיאו: ליטל רובינשטיין
בדבריו עסק אלתר בשאלה: ערים חכמות ו-AI – הילכו השניים יחדיו בשירות המוניציפאלי? "כמו במקומות אחרים, גם ברשויות המקומיות יש עובדים שחוששים שהבינה המלאכותית תבוא במקומם. לכן הם אומרים לעצמם: למה לי לשתף פעולה עם זה?", ציין אלתר, שהחברה שהוא מנהל עובדת, לדבריו, עם מעל 50% מהרשויות המקומיות בישראל.
"המקום הראשון להכנסת בינה מלאכותית ברשות המקומית הוא מוקדי שירות לקוחות. לאחר מכן, תחום ההנדסה – ניתוח תצלומי אוויר והשוואה ביניהם. אזור נוסף במגזר המוניציפאלי שבו ה-AI מועילה הוא חיבור המידע האישי – המערכת יכולה לבדוק את הטפסים שהתושבים ממלאים. בנוסף, ניהול מיילים – ביכולתה למצוא את הדברים החשובים בתוך הודעות הדואר האלקטרוני, להציף אותם ולעתים לענות במקום העובד", אמר.
"הטמעת בינה מלאכותית מביאה לשינוי תהליכי עבודה בעיר", ציין. "יש בזה הרבה יתרונות – לתושב ולרשות: התושב מקבל את המענה מתי שהוא רוצה ובצורה שהוא רוצה, והרשות יכולה להתאים את הדברים הרלוונטיים לגולש באתר שלה, והיא חוסכת הרבה מאוד זמן על ידי העברת ההתנהלות מידנית לממוחשבת".
אלתר הוסיף כי "הבינה המלאכותית טובה ביצירת תכנים, אבל בשאר האזורים היא עדיין לא עושה עבודה מדויקת, ולפעמים היא מסוכנת. אני מציע לכולם לחשוב טוב לפני שהם מכניסים AI לארגון, כי היא יכולה לעשות דברים שלא חושבים שתעשה".
לסיכום הוא אמר ש-"נדרשת הסתכלות מקצה לקצה על מערכות ה-AI בעולם המוניציפאלי. הן דורשות תהליך ממושך של הטמעה, יש סכנה גדולה לפגיעה בפרטיות, נדרשת בקרה על התשובות שהיא נותנת, כדי שלא תיתן תשובות לא נכונות, ויש לחשוב מה כוח האדם הנדרש כדי להטמיע ולתפעל אותה. כך או כך, על הרשויות המקומיות שעדיין לא הטמיעו בינה מלאכותית להתחיל לעשות זאת כבר היום".
ישראל שמש, ראש אגף ניהול ובקרת תנועה בנתיבי איילון. צילום: גבע טלמור, דוברות נתיבי איילון
דובר נוסף באירוע היה ישראל שמש, ראש אגף ניהול ובקרת תנועה בנתיבי איילון. הוא אמר כי "אם מצב הפקקים הנוכחי במדינה יימשך, ב-2040 ייגרם למשק נזק של 100 מיליארד שקלים כתוצאה מכך".
שמש מנה את האתגרים של החברה: "אנחנו פועלים עם רשויות מקומיות, ומאחר שיש שם בחירות בכל חמש שנים, סדרי העדיפויות שלהן משתנים לעתים, וכתוצאה מכך גם פרויקטים בתחום התחבורה החכמה. בנוסף, יחסי הכוח בין השלטון המקומי לזה המרכזי הם משתנה שמשפיע על ניהול התנועה. כמו כן, שיתוף הפעולה בין הרשויות לא תמיד חלק, עולם התשתיות לתחבורה חכמה קטן ומוגבל, יש הרבה רגולציה, גם ברמזורים, תעדוף הרמזורים ובכלל הבקרה עליהם לא עובדים מספיק טוב, ויש ידע מקצועי שחסר".
הוא דיבר על מרכזי ניהול תנועה בערים ואמר כי "מרכז שכזה של עיר ממוצעת מתחבר לחיישנים, שהרבה פעמים מחברים אותם גם לניהול תחומים אחרים".
שמש ציין ש-"יש כמה נקודות משיקות בין מרכזי ניהול התנועה השונים: מדיניות העירייה – האם מתעדפים רכב פרטי, הולכי רגל או תחבורה ציבורית?; איסוף מקורות מידע תנועתי – מגלאים, מצלמות, רדארים ועוד; ניהול של כל התנועה ממקום אחד; אינטגרציה בין הכבישים המהירים לאלה הבין עירוניים ולאלה העירוניים; סנכרון בין כלי תחבורה שונים; ושליטה באירועים גדולים". הוא אמר שנתיבי איילון משתפת פעולה בנושא עם כל הגופים הרלוונטיים – רשויות מקומיות, חברות התחבורה הציבורית, כולל הרכבת, כוחות החירום, הממשלה ועוד.
"החזון שלנו הוא להוביל את ניהול התנועה המטרופוליני ברמה הארצית ולקדם את התחבורה הציבורית על ידי שימוש בטכנולוגיה מתקדמת, שהיא האקס פקטור", סיכם.
14/07/24 16:56
5.77% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מתקפות הסייבר הולכות ומתרחבות בשנים האחרונות – בהיקף ובעוצמה שלהן. פרו-ויז'ן וגטר, שתי חברות ותיקות ומוכרות בעולם ה-IT, חברו באחרונה על מנת להציע לארגונים פתרונות שישפרו את אבטחת המידע שלהם ויצמצמו את סיכוני מתקפות הסייבר עליהם.
שיתוף הפעולה בין החברות הוצג באחרונה בפני עשרות מומחים באירוע שפרו-ויז'ן וגטר ערכו ביחד עם מיקרוסופט. עופר דליות, סמנכ"ל פיתוח עסקי בפרו-ויז'ן, ועמית תשבי, מנהלת מכירות בגטר, הרחיבו על כך באירוע.
קבוצת גטר מביאה איתה 70 שנים של פעילות, ייצוג של מאות יצרנים בתחום ה-IT – כולל מיקרוסופט, שהיא שותפה שלה כבר מעל 20 שנים, ומחזור מכירות של מיליארד שקלים בשנה. גטר אף מדורגת בין 100 החברות המובילות בישראל. היא מוכרת רישוי מיקרוסופט לארגונים גדולים, מעסיקה מומחי רישוי תוכנה בעלי ניסיון רב וידע מקצועי רחב, ומציעה עדכונים טכנולוגיים ומערך הדרכות של פתרונות מיקרוסופט.
אנשי קבוצת גטר. מימין: קובי זוהר, סמנכ"ל מכירות וסחר; ניצן בקמן, מנהלת לקוחות בכירה; דגנית הבר, מנהלת לקוחות בכירה; עמית תשבי, מנהלת מכירות תוכנה; ושרון פלד, אדמיניסטרטורית בק אופיס. צילום: עידו רוזנטל
דליות ציין שפרו-ויז'ן קיימת 21 שנים והיא קבוצה שכוללת שלוש חברות, מעסיקה כ-40 מומחים ולה עשרות לקוחות אנטרפרייז. פרו-ויז'ן מפתחת פתרונות ייחודיים בעולם ה-IT ופיתוחים בהתאם לצרכי הלקוח.
גטר ופרו-ויז'ן – שילוב מנצח
בכנס הוצג השילוב המנצח של גטר ופרו-ויז'ן, שמעניק לארגונים כמה יתרונות: ייעוץ וערך ללקוח בעולמות רישוי התוכנה; מקסום משאבים; פיתוח תחומי אבטחת המידע וכלי ניהול לחברות ולצוותי ה-IT שלהן; ופיתוחים ייחודים לצרכי הלקוח, לרבות לפתרון בעיות מחוץ לקופסה.
בכנס הוצג CA-Gatekeeper – פתרון חדשני, שמאפשר לארגון לנהל את ה-Entra ID Conditional Access Policies, לחסום שינויים ב-Policies שנבחרו, או לאפשר שינויים בצורה מבוקרת.
פיתוחים נוספים שהוצגו באירוע הם: סופר מיג – מערכת לניהול תהליכים ארגוניים ומעבר לענן. לדוגמה לחצו כאן.
מערכת לניהול רישוי – מאפשרת חיסכון בניהול נכסי התוכנה הארגוניים. לדוגמה ליישום בטבע לחצו כאן.
DayOne – מערכת לחיבור כמה טננטים לעבודה משותפת בין ארגונים, עם יותר מחצי מיליון משתמשים בעולם. אנשי פרו-ויז'ן: משמאל – עופר דליות, סמנכ"ל; אפי ברגמן, CTO; יעקב טרגנו, מייסד ומנכ"ל; נדב סולומון, מנכ"ל פרו-ויז'ן פתרונות תוכנה; ומאיר אברמוביץ' ואוריאל שלנג מצוות הפרויקטים. צילום: עידו רוזנטל
"יש חשיבות הולכת וגוברת לגישה על פי זהויות"
איציק צדקה, האחראי על עולמות הזהויות ונקודות הקצה במיקרוסופט ישראל, אמר באירוע כי "יש בעולם שלנו חשיבות הולכת וגוברת לגישה על פי זהויות. כדי שזה יקרה, הדברים עוברים דרך האינטרנט, ואז יש חשיבות לזהויות ולניהולן – בין אם אלה מכשירים, משתמשים, שותפים, בוטים או סביבות עבודה".
אפי ברגמן, ה-CTO של פרו-ויז'ן, הרחיב על החשיבות של שימוש ב-Entra ID – אמצעי ההגנה על הנכסים בארגון ברמות הגנה שונות, על פי הנכס הספציפי. ברגמן הציג את פתרון ה-CA-Gatekeeper, שמסייע להגן על ה-Policies הרלוונטיות. הפתרון מאפשר ניהול ובקרה של ה-Policies באמצעות מניעת שינויים באלה מהן שנבחרו או אכיפת תהליך אישורים לביצוע שינוי ב-Policies ספציפיים, ויכולת אחזור הגדרות למועד שינוי ספציפי, למשל איתור Policies שרלוונטיות לאפליקציה מסוימת. במקרה של משבר, יש "כפתור פאניקה", שמאפשר לבטל את כל ה-Policies או, לחילופין, לשחזר את כולן לתאריך ושעה מסוימים. הפתרון תומך ב-Multi-Tenant ומוצע על גבי ענן Azure של מיקרוסופט. כרגע הוא נמצא בשימושם של מספר ארגונים.
יעקב טרגנו, מייסד ומנכ"ל פרו-ויז'ן. צילום: עידו רוזנטל
יעקב טרגנו, מייסד ומנכ"ל פרו-ויז'ן, ועדי נאה גמליאל ממיקרוסופט הציגו פתרון חדשני המבוסס על Microsoft Global Secure Access – פלטפורמה של מיקרוסופט שמאפשרת לארגונים לנהל ולאבטח את הגישה של העובדים והשותפים שלהם לנתונים ולמשאבים בענן, באופן מרכזי ויעיל. היא משתמשת בטכנולוגיות כמו אמון אפס (Zero Trust), ניהול זהויות וגישה (IAM), אימות רב שלבי, Conditional Access ו-Single Sign-On (SSO), על מנת להבטיח שרק האנשים המורשים יכולים לגשת למידע וליישומים הרלוונטיים להם, בהתאם להרשאות ולמדיניות שהארגון קובע.
אורי הוסיט ממיקרוסופט הציג את יכולות ה-Copilot בשילוב מערכת 365 Microsoft. הוסיט הדגיש את היתרון המשמעותי בעת שימוש ב-Copilot, המאפשר "להפסיק להתחיל בדף ריק!". הוא הביא דוגמאות מהיומיום שלו, שבהן ה-Copilot מסכם פגישות אוטומטית, מציף מיילים חשובים ממנהלים ומשפר את ההתרכזות בביצוע משימות.
"ה-Gen AI מסייעת לתוקפים להגדיל את הפער מול המגנים"
איתי אהרונוב, מנהל חטיבת הסייבר במיקרוסופט ישראל, דיבר על סיכוני הסייבר בתחום החם של הבינה המלאכותית היוצרת (GenAI).
לדבריו, "ההאקרים היו ב-'פור' על פני המגנים בסייבר עוד לפני הבינה המלאכותית היוצרת. ה-GenAI מאפשרת להם להגדיל את הפער הזה, משום שהם לא רק מאמנים את המודלים ומבצעים מתקפות, אלא גם יודעים אילו כלי אבטחה יש לארגון המותקף. הם יכולים להכניס את הידע הזה שלהם לסימולציה ולדעת מה תהיה תוצאת התקיפה שהם רוצים לבצע".
14/07/24 18:31
5.77% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"בסופו של יום, אנחנו, האנושות, יצרנו מערכת שמאפשרת לנצל לרעה את המאבק בין כוחות השוק. יצרנו שרשראות ערך שמקדשות רווחיות בסיטואציה בעייתית, כשאין לנו אמצעים לצמצם את השפעתן. תמיד חברות רוצות עוד רווח, כסף וכוח, והדיגיטל מאפשר להן להשיג זאת בהרבה יותר קלות. חברות ענק שולטות בצמתים המאפשרים להן נקודות גישה, וכך נוצרים עיוותים שמגיעים עם הרבה כסף", כך אמר פרופ' אריאל אזרחי, מרצה בכיר למשפטים וראש המכון להגבלים עסקיים באוניברסיטת אוקספורד.
פרופ' אזרחי היה דובר המפתח בכנס השנתי השני שערך מכון ברנדייס היום (א') במכללה למנהל בראשון לציון, שדן ברשתות חברתיות וביטחון לאומי.
"יש נקודת ממשק בין הכלכלה להשפעות רחבות יותר", ציין. "מאז ומעולם, ממשלות חששו מאוד מכוח שלא נמצא ברשותן. מדינות רוצות לשמר את כוחן השלטוני ולמנוע מצב שחברות חזקות מאוד יערערו את שיטת הממשל. כוח היה תמיד במרכז התחרות. בדיגיטל, ניתן להשיג אותו ביתר קלות, תוך היחלשות או החלשה של העיתונות העצמאית, למשל. נוצר כוח מתחת לפני השטח, שמונע את פתרון הבעיות. יש כשל המשכי, שקורה עשרות שנים, וכך אנחנו מפספסים את היכולת שלנו להתמודד עם כוח. לשווקים דיגיטליים יש מאפיינים של רשתות חברתיות, ובשל השפעות רשת, יש מצב שבו כוח מוביל לכוח, תוך שימוש במידע ואנליטיקה מתקדמת".
"במצב זה, הרעיון שלפיו 'היד הנעלמה תוכל לרפא את תחלואי השוק' לא עובד", אמר פרופ' אזרחי. "מה שהחל כפלטפורמות כיפיות גדל והפך למקום שכולם צריכים להיכנס אליו כדי לקבל מידע. כל אחד מאיתנו צועד ל-'אוטונומיה', מבוססת iOS או אנדרואיד, שבה משתמשים בשירותים של חברה בעלת המון כוח".
עיוות: המפרסמים הם לקוחות הרשתות החברתיות – ולא המשתמשים
לדבריו, "נוצרה השפעה מעגלית: יש כוח שוק שהשוק עצמו לא מצליח להתמודד איתו. חברות יכולות להדיר מתחרות, תוך ניצול הטכנולוגיה לטובת הגדלת הרווחיות. אם נרים את 'מכסה המונע' נגלה שרוב הבעיות הן בנקודה הזו. חברות המדיה החברתית רוצות להיות רווחיות ולהגדיל את הרווחיות. בעידן הדיגיטל, אנחנו לא הלקוחות, כי הלקוחות הם המפרסמים ואנחנו המשתמשים".
לכן, הסביר פרופ' אזרחי, "נוצר עיוות, כי פעולות הפלטפורמות לא נועדו לרצות אותנו אלא את הלקוחות האמיתיים שלהן. מטא, טיקטוק ואמזון הן חברות חזקות, רווחיות ופרטיות. צומחים כשלים כיוון שמקור הכסף הוא מידע ופרסום – ופתאום נוצרת תערובת רעילה במיוחד. כי כדי לעשות יותר כסף, הפלטפורמות צריכות שאנחנו 'נבלה' בהן יותר זמן. הן מעסיקות לשם כך פסיכולוגים ומהנדסים, ומעצבות את הממשק שלהן מולנו כדי לייצר יותר כסף. האלגוריתמים נועדו לגרום לנו לעשות דבר מסוים, למשל להניע להצביע בבחירות. ראינו את זה במקרה של קיימברידג' אנליטיקה, שבעצם מכרה מוצרים פוליטיים. המהנדסים של הפלטפורמות עושים בכל יום אלפי ניסויים, ניסויים אינסופיים – מול הטכנולוגיה".
הוא אמר כי "מחקר שערכנו גילה שככל שיש לך יותר כוח שוק, הטכנולוגיה שתפתח תפגע בנו. יצרנו מנועים של טכנולוגיה שתביא לכך שהעתיד שלנו ייראה שונה ממה שאנחנו חושבים".
"השליליות 'מדליקה' אותנו – וזה המנוע של הכסף"
לדברי פרופ' אזרחי, "למרבה הצער, אנחנו, כבני אדם, נמשכים לשליליות, היא 'מדליקה' אותנו – וזה המנוע של הכסף. אנחנו מייצרים את התוכן של פייסבוק והיא, בדרך שבה היא מעצבת את האלגוריתמים שלה – מעניקה פרס לשליליות, ומעודדת אותנו לצרוך פייק ניוז. נוצרה מערכת שיוצרת תובנות מדהימות על החברה. היא לא עושה את זה מכוונה של רוע, אלא פשוט כי שם הכסף. יצרנו תמריצים לחברות הטק להשתמש בטכנולוגיה כדי ליצור חיכוך. המגיה החברתית יצרה השפעות שקשה מאוד להתמודד איתן. תעמולה תמיד הייתה, אבל כיום, בעזרת הטכנולוגיה, היא פרופגנדה מותאמת אישית. כך, יצרנו דמוקרטיזציה של העיוות, וכולנו חלק מהתהליך. לצד ההחלשה של כלי התקשורת המסורתיים, נוצר מצב שבו רוב הצעירים בונים לעצמם תודעת עולם עם עיוותים".
"בנינו מערכת שמאפשרת את כל הדברים האלה בצורה קיצונית", הוסיף פרופ' אזרחי. "אלה תופעות לוואי שיושבות על מבנה כלכלי מאוד בעייתי, עם השפעה א-סימטרית, שתופעות הלוואי שלה יביאו לניתוקן של חברות פלורליסטיות. אנחנו מתחילים לאבד את הרעיון שלנו כחברה אחת. מה שנעשה כיום כדי להתמודד עם זה דומה להנחת פלסטר על חולה קשה. עלינו למצוא דרכים לפתור את העניין הזה, כדי לשנות את התפיסות שלנו ולקדם את עתיד הכלכלה הדיגיטלית".
14/07/24 09:56
4.81% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בחודש מרץ השנה פרסמנו כי החלו ההליכים להקמת "השביעית" – יחידת מילואים חדשה של לוטם וממר"ם. מפקד היחידה יהיה סא"ל (מיל') יוסי מלמד.
מלמד חשף פרטים על היחידה בראשה יעמוד. הוא דיבר בכנס התקשוב הצבאי IT for IDF 2024. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים ובהשתתפות מאות מהמגזר הביטחוני, נערך בשבוע שעבר (ד') במתחם האירועים והכנסים לאגו בראשון לציון. את הכנס הנחה סא"ל (מיל') אודי קאוף, יו"ר ועדת התוכן של הכנס.
לדברי מלמד, "המניע להקמת היחידה, השביעית במספרה בתוך יחידת לוטם שבאגף התקשוב וההגנה בסייבר, הוא ההבנה, שאנשי המילואים יכולים לייצר השפעה דרמטית יותר – בשגרה ובחירום – על היחידות הטכנולוגיות בלוטם וכך לתרום באופן משמעותי יותר. ראינו זאת לאחר ה-7 באוקטובר, כאשר היו עשרות פניות של אנשי מילואים, מ-ממר"ם ומגופים נוספים – שביקשו להשתלב במערכי הפיתוח השונים".
"ככל שאנשי הפיתוח מתבגרים, הידע והניסיון שלהם גדלים באופן דרמטי", אמר מלמד, "מצב זה שונה מחברינו הלוחמים, אשר בגיל 46 מקבלים פטור מתוך הנחה כי בהיבט הפיזי הם עברו את השיא. לעומתם, בגיל זה, אנו, אנשי ה-IT – דווקא כן בשיא".
"לצד נכונות מהותית של אנשים לבוא להתנדב ולעזור", ציין סא"ל (מיל') מלמד, "ראינו ערך מוסף בניסיון אזרחי של האנשים, חלקם טאלנטים בגוגל, או במיקרוסופט, למשל, חלקם מנהלי פיתוח בחברות גדולות והם עוסקים בעבודתם בטכנולוגיות החדשות ביותר".
לדברי מלמד, "עבודה משולבת של טאלנטים מהשביעית עם מפתחים ביחידות הסדירות של לוטם – תתרום לפיתוח המקצועי, לקצב הפיתוח ואפילו לדבקות במשימה. כל זאת, ברמות שלא ראינו".
"היחידה הזו – היא יחידת קומנדו", קבע מלמד, "משרתים בה הטובים ביותר, ואנחנו ניכנס ונצא כמו קומנדו לאירועים דרמטיים שנידרש אליהם. ננצח כל אתגר טכנולוגי שיוטל עלינו, כי אין לנו שום אופציה אחרת. היחידה מהווה הרחבה למרכזים וליחידות של לוט"ם בשגרה ובחירום. לא רק בוגרי היחידה גויסו אליה: לצידם הושמו לוחמים בעלי ידע טכנולוגי, שלא יכלו לעשות שירות מילואים קרבי, וכן אנשי מקצוע אזרחיים נוספים, אשר רצו גם הם לסייע".
מלמד ציין כי "כך, 'השביעית' תהיה הגוף המניע בזמן מלחמה לחיבור אפקטיבי של אנשי המילואים למערכת מצד אחד וחיבור נכון וחכם של היחידות בלוטם לאקו-סיסטם האזרחי, מצד שני. החיבור בין עמותת בוגרי ממר"ם, שאני עומד בראשה בשנים האחרונות, לבין יחידת לוטם ויחידות המשנה שלה הוא חיבור אסטרטגי, אשר הולך ומתחזק עם השנים".
לדבריו, "שאבנו השראה מגדודי המילואים, כמו גם ממתודולוגיות העבודה של יחידות מיוחדות בצה"ל, כמו סיירת מטכ"ל ושייטת 13. נתאים את המענה לצרכים, לדרישות שיגיעו וכן לאופי של היחידה שלנו, אשר חוגגת בימים אלו 65 שנים להקמתה".
"זה שנים", סיכם סא"ל (מיל') מלמד, "שממר"ם וכל יחידות המחשב בלוטם עשו דברים שלא ייאמנו בעולם המחשוב. הדבר נכון גם במלחמת 'חרבות ברזל'. נערכו פרויקטים בסדרי גודל משמעותיים – ובמהירות. הקמת הקומנדו הטכנולוגי תעצים עוד יותר את העשייה התקשובית. ועם האוכל – יבוא התיאבון".
14/07/24 11:12
4.81% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ALLSTARSIT חוגגת 20 שנה להיווסדה, ואתם מצטרפים אלינו לציון האירוע בכנס Future of AI הקרוב, שייערך מחר (ב'), ה-15 ביוני, באקספו תל אביב. בקרו בדוכן החברה הממותג, והצוות במתחם הכנס ידאג לכם למתנת יום הולדת ייחודית.
לפני 20 שנה, ALLSTARSIT – ספקית שירותי מיקור חוץ גלובלי של טאלנטים – נוסדה בישראל בהשראת השליחות "חיבור טאלנטים גלובליים לחדשנות ישראלית". במרוצת השנים כבשה החברה את הפסגה כפתרון הטאלנט הגלובלי המועדף על החברות בעלות השמות המובילים בשוק המקומי, והישראליות הנסחרות בבורסת הנאסד"ק. כיום, החברה מחברת בין יותר מ-1,000 מומחים ברחבי העולם למאות לקוחות ישראלים בתחום אבטחת סייבר, פינטק, AI, כלי רכב אוטונומיים, בנקאות ופיננסים, תעשייה ומסחר אלקטרוני.
ALLSTARSIT מציעה מגוון רחב של שירותים, לרבות – הקמת צוותי פיתוח גלובליים מ-סקראטץ' (ב-22 מדינות!), הרחבת צוותי פיתוח קיימים, EOR, משאבי אנוש, מיקור חוץ של כוח אדם, גיוס וציד טאלנטים ו-BPO (תמיכה טכנית/CX). שירותים נוספים שהחברה מציעה כוללים ניהול תשלומי שכר, ניהול והפצה של הטבות ארגוניות (לפי דרישת הלקוח), העמדת שטחים משרדיים ברחבי הגלובוס (מרכז/מזרח אירופה, אמריקה הלטינית, ארה"ב, אסיה פאסיפיק), תוכניות למידה והתפתחות לשימור מומחים וביטוחי בריאות לטאלנטים, בהתאם למדינת המוצא שלהם. כל השירותים הנוספים הללו נועדו לייעל את כוח העבודה העולמי ולתמוך בצמיחה העסקית של לקוחות החברה.
לרגל חגיגות ה-20 נעמיד לרשות חברות ישראליות ייעוץ מומחה ללא עלות, בנושא העסקה גלובלית של טאלנטים והקמת קבוצות פיתוח באזורים ומדינות שונות בעולם. לשם כך יש למלא את הטופס הזמין באתר החברה ונציגיה יחזרו אליכם תוך 24 שעות.
בנוסף, ולרגל אירועי 20 השנים, אנו נרגשים להכריז על השקת תוכנית הפניית הלקוחות שלנו. מניסיונינו רב השנים, מרבית לקוחותינו החדשים מוצאים דרכם אלינו באמצעות המלצות חבריהם העובדים עימנו. ב-ALLSTARSIT מאמינים בכוחם של קשרים ושותפויות, על כן ובהשראת המוטו "חיבור בין חברות וחברויות להגשמת הצלחה הדדית", תוכנית ההפניות שלנו יוצרת סביבה תומכת שבה כולם מרוויחים. אנו מסייעים לחברות לגייס ולנהל צוותים גלובליים, כשאנו מחברים ביניהם לבין הטאלנטים הדרושים להם, ואנו מתגמלים את הלקוחות שלנו ביד רחבה בתמורה לשיתוף חוות דעתם על שירותינו. אנו מזמינים את כולם להצטרף לתוכנית ההפניות שלנו.
לאחרונה שאלנו את לקוחותינו מה לדעתם מייחד אותנו. להלן תשובותיהם: גמישות: הפתרונות שלנו, גמישים עד כדי התאמה אישית, ונותנים מענה לצרכים המגוונים של כל לקוח ולקוח, על דרישותיו הספציפיות.
אופטימיזציה של כוח העבודה: אנו נוקטים בגישה של ניהול מקיף לצורך ייעול כוח העבודה, תוך הבטחת תיאום מול הלקוח ליעדים העסקיים שלו.
מחוייבות להתאמה אישית: מתוך הכרה בדרישות הייחודיות ובשיקולים המשפטיים של כל לקוח, אנו מציעים MSA מודולרי. הדבר מאפשר להתאים חוזים לצרכים הספציפיים של הלקוחות, תוך הבטחת התאמה מיטבית לדרישות הארגון.
התמקדות בטאלנטים: תהליך הגיוס הקפדני שלנו מבטיח בחירתם וקליטתם של הטאלנטים שיתאימו בצורה המושלמת ביותר לצוות הלקוח.
אנושיות במקום הראשון: אנו מודרכים על ידי העקרונות של מנהיגות אמפתית, ובונים מערכות יחסים חזקות מול לקוחותינו ובעלי עניין. במשך 20 שנה עבדנו ברחבי העולם, עם דגש חזק, מעורבות והובלה בשוק הישראלי, עזרנו לחברות מקומיות לגייס טאלנטים בישראל ובעולם, בהבנה שאנשים הם הכוח אשר מניע ומקדם חדשנות. תודה לכם שאתם איתנו! 20 שנים של עשייה, וזו רק ההתחלה!