הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
25/09/24 09:56
7.5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
OpenAI השיקה את תכונת "מצב קול מתקדם" (AVM) לקבוצה מורחבת של לקוחות משלמים של ChatGPT. תכונת האודיו, המאפשרת למשתמשים גישה לתגובות האודיו ההיפר ריאליסטיות של GPT-4o, תהיה זמינה קודם ללקוחות בשכבות Plus ו-Teams של ChatGPT, ולקוחות Enterprise ו-Edu יתחילו לקבל גישה בשבוע הבא.
כחלק מההשקה, התכונה גם מקבלת עיצוב מחודש בדמות כדור מונפש כחול במקום הנקודות השחורות המונפשות ש-OpenAI הציגה במהלך הצגת הטכנולוגיה שלה במאי.
כאשר תכונת AVM תהיה זמינה עבורם – המשתמשים יראו חלון קופץ באפליקציית ChatGPT, ליד סמל הקול.
בפוסט שלה ב-X הודיעה OpenAI: "קול מתקדם נפרס לכל משתמשי Plus ו-Team באפליקציית ChatGPT במהלך השבוע. בזמן שהמתנתם בסבלנות, הוספנו הוראות מותאמות אישית, זיכרון, חמישה קולות חדשים ומבטא משופר. הוא יכול לומר כעת "סליחה שאני מאחר" ב-50 שפות".
Advanced Voice is rolling out to all Plus and Team users in the ChatGPT app over the course of the week.
While you’ve been patiently waiting, we’ve added Custom Instructions, Memory, five new voices, and improved accents.
It can also say “Sorry I’m late” in over 50 languages. pic.twitter.com/APOqqhXtDg
— OpenAI (@OpenAI) September 24, 2024 חמשת הקולות החדשים שמקבלת האפליקציה – Arbor, Maple, Sol, Spruce ו-Vale – מצטרפים לארבעת הקולות הקיימים – Breeze, Juniper, Cove ו-Ember, ובכך מגיע מספר הקולות הכולל לתשעה.
קול אחד שנעדר מהיצע הקולות הוא Sky, הקול ש-OpenAI הציגה במהלך ההדגמה הראשונית של התכונה בחודש מאי, בעל דמיון רב לקולה של סקרלט ג'ונסון, השחקנית שמאחורי העוזרת הקולית בסרט "היא" – מה שהוביל לאיום משפטי מצד ג'ונסון. OpenAI הורידה מיד את קולה של Sky ואמרה, שהיא מעולם לא התכוונה לדמות את הקול לזה של ג'ונסון.
תכונה נוספת שחסרה בהשקה זו היא שיתוף הווידאו והמסך של ChatGPT, שגם אותה הציגה OpenAI לראשונה במהלך ההדגמה בחודש מאי האחרון. תכונה זו אמורה לאפשר ל-GPT-4o לעבד בו זמנית מידע חזותי וקולי. במהלך ההדגמה, איש צוות של OpenAI הראה כיצד ניתן להציג שאלות ב-ChatGPT בזמן אמת על מתמטיקה על פיסת נייר, או קוד על מסך המחשב. בשלב זה, OpenAI לא פירטה מועד כלשהו להשקת היכולות הרב-מודאליות הללו.
עם זאת, OpenAI מציינת כי היא ביצעה כמה שיפורים מאז ששחררה את מבחן האלפא המוגבל שלה של התכונה, וכעת, לדברי החברה, היא כביכול טובה יותר בהבנת מבטאים, והשיחות שלה חלקות ומהירות יותר גם כן.
בנוסף, OpenAI גם מרחיבה כמה מתכונות ההתאמה האישית של ChatGPT ל"מצב קול מתקדם", המאפשרות למשתמשים להתאים אישית כיצד ChatGPT מגיבה לשאלותיהם, ו-Memory -המאפשרת ל-ChatGPT לזכור שיחות להתייחסות מאוחרת יותר.
לפי דובר החברה, תכונת "מצב קול מתקדם" עדיין לא זמינה בכמה אזורים, בהם האיחוד האירופי, בריטניה, שוויץ, איסלנד, נורווגיה וליכטנשטיין.
25/09/24 12:51
7.5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לצד הבעיות הכלכליות שלה ממשיכה אינטל להציג סוג של עבודה כרגיל – החברה הכריזה אתמול (ג') באופן רשמי על דור חדש של מעבדים לשוק הדאטה סנטר והבינה המלאכותית.
מעבדי השרתים החדשים הם Xeon 6, שלפי החברה מביאים עימם שיפור של עד פי 5.5 בביצועי בינה מלאכותית בהשוואה למתחרים בשוק, ועד פי 2.1 בתרחישים של במחשוב עתיר ביצועים. המעבדים כוללים טכנולוגיות מפתח שפותחו בישראל, כמו Intel AMX – מודל שמיועד להאצת פעולות בינה מלאכותית שמבוצעות ישירות במעבד, ו-Intel TDX שהיא טכנולוגיה שאמורה לספק אבטחה מוגברת לטובת תפעול מכונות וירטואליות בענן ובדאטה סנטרים.
שיפור הביצועים הזה נסמך באופן משמעותי על ליבות ביצועים חדשות בשם גראניט ראפידס, שכמו ליבות הביצועים במעבדים הצרכניים למחשבים ניידים של החברה, לונאר לייק, פותחו בישראל.
במקביל, כאמור, הציגה אינטל את מעבדי ה-Gaudi 3. הדור החדש של מעבדי ההאצה לתרחישי בינה מלאכותית "שייך" גם הוא לישראל, כי הוא פותח כמו קודמיו בידי הצוותים של הבאנה לאבס. באינטל טוענים שהמאיצים הללו מספקים עד פי 2 ביצועי כוח חישוב לבינה מלאכותית ורוחב פס רשת כפול, בהשוואה לדור הקודם, כמו גם יחס עלות/תועלת טוב עד כמעט פי 2, בהשוואה למעבדי ה-H100 הפופולריים של אנבידיה, בעבודה עם מודלים כמו LLaMA 2 ו-LLaMA 3 של מטא. #Intel unveiled its Clearwater Forest #Xeon chip at the Enterprise Tech Tour, showcasing its first Intel 18A process technology, set for mass production in 2025.#Intel #ClearwaterForest #Xeon #semiconductors #Intel18A #electronics
Get more details: ????https://t.co/RB7en1Aio7???? pic.twitter.com/mFxEROdpSy
— SMYG LIMITED (@szsmyg) September 25, 2024 מעבד הדאטה סנטר – ייצור בליתוגרפיה Intel 18A
אינטל גם התייחסה לאחד ההיבטים החשובים ביותר שלה במבט לעתיד הקרוב יחסית: הייצור בליתוגרפיה Intel 18A. היא הציגה לראשונה את מעבד הדאטה סנטר העתידי, Clearwater Forest, אשר אמור להיות מיוצר בטכנולוגיה זו.
"עם Xeon 6 ו-Gaudi 3 אנחנו מספקים ללקוחותינו את הכלים המתקדמים ביותר לפיתוח ולשימוש בפתרונות בינה מלאכותית. השותפות שלנו עם חברות מובילות כמו גוגל ויבמ ואפילו אנבידיה מדגישה את המחויבות שלנו לספק מערכות גמישות, יעילות וחסכוניות בצריכת אנרגיה, המותאמות לצרכים השונים של התעשייה", אמר ג'סטין הוטרד, סמנכ"ל בכיר ומנכ"ל קבוצת הדאטה סנטר והבינה המלאכותית באינטל.
מעבדי Xeon 6 זמינים כעת ללקוחות נבחרים, וזמינות רחבה יותר צפויה ברבעונים הקרובים. מאיצי Gaudi 3 יהיו זמינים לקהל הרחב בין הרבעון השלישי של 2024 לרבעון הראשון של 2025.
25/09/24 10:25
6.67% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
קודווליו הישראלית מבית ספידווליו הודיעה הלילה, כי התקשרה בהסכם לרכישת מלוא הונה המונפק הנפרע של חברת ליאקום (Liacom Systems) הישראלית תמורת 21 מיליון שקלים. לצד זאת, ההסכם כולל מנגנון תמורה מותנית עבור המוכרים בהתאם ליעדים כספיים בשנים 2024-2025.
ליאקום היא חברה פרטית, העוסקת בייעוץ, במתן שירותים, בפיתוח ובניהול פרויקטי מחשוב בישראל. החברה מספקת מעטפת מלאה ומתקדמת של פתרונות הגנת סייבר ושירותי ICT המותאמים אישית לצורכי לקוחותיה. עם לקוחותיה נמנים חברת החשמל, משרד הבריאות, משרד ראש הממשלה, משרד הביטחון וצה"ל, המוסד לביטוח לאומי, רכבת ישראל, מוטורולה, ועוד ארגונים מובילים במשק. ב-2023 הסתכמו הכנסותיה ב-90.6 מיליון שקלים ורווח נקי של 1.3 מיליון שקל.
זוהי רכישה שלישית של חברה ישראלית שמבצעת ספידווליו בשנת 2024. בחודש ינואר רכשה את השליטה (54% מכלל המניות) בחברת קלאוד-אקס, העוסקת בתחום הענן, תמורת 4.05 מיליון שקל, ובחודש פברואר רכשה את השליטה (54% מהמניות) בחברת מאנקיטק, העוסקת בתחום שירותי פיתוח תוכנה, תמורת 800 אלף שקלים.
טלי שם טוב, מנכ"לית ספידווליו, אמרה, כי "זוהי רכישה מאוד משמעותית עבורנו. ליאקום מערכות בנתה מוניטין מאוד חזקים במגזר הממשלתי והעסקי. הרכישה משתלבת עם האסטרטגיה שלנו להפוך לשותף הטכנולוגי המוביל של הגופים הגדולים בישראל. המגזר הממשלתי והמגזר הארגוני בישראל עוברים בשנים האחרונות תהליכים מואצים של טרנספורמציה דיגיטלית ומעבר לענן והגנת סייבר מתאימה, ואנחנו צופים כי המגמה הזו רק תואץ בשנים הקרובות. איחוד הכוחות עם ליאקום מערכות יסייע לנו לתת מענה מלא ומוביל לצרכים הללו. בכוונתנו להרחיב את פעילות הסייבר של ליאקום ולשלב אותה במגוון הפתרונות של ספידווליו בתחומי הדיגיטל והענן".
גבי שרון, מנכ"ל ליאקום, אמר בעקבות הרכישה, כי "אנחנו נרגשים להצטרף לחברת ספידווליו, שהפכה לכוח טכנולוגי מוביל בישראל. הסינרגיה בין ההון האנושי, תחומי ההתמחות והניסיון של שתי החברות הוא מכפיל כוח ויספק ערך רב למגזרים העסקי, הארגוני והממשלתי בישראל".
25/09/24 14:51
6.67% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
הבנקאות הדיגיטלית היא תחום מצליח, אבל הבנקים הדיגיטליים – לא כל כך, לפחות לא בישראל. מספר הלקוחות שלהם קטן משמעותית מזה של הבנקים המסורתיים הגדולים, הם מפסידים כסף ומספר המותגים בתחום לא גדול, בטח שלא בארץ. יש לזה סיבות מגוונות, שאחת מהן, ואולי המרכזית שבהן, היא שחלק גדול מהבנקים המסורתיים היו בדיגיטל עוד לפני שהמתחרים שנולדו למרחב המקוון קמו, והאיצו את פעילות הדיגיטל שלהם בשנים האחרונות, במקביל וללא קשר להקמתם.
אחד הבנקים שבולטים בתחום הבנקאות הדיגיטלית בישראל הוא הבנק השני בגודלו במדינה – לאומי. התחום הזה מנוהל בבנק על ידי חטיבה גדולה – חטיבת הטכנולוגיות, שמונה כ-2,000 עובדים. מי שעומד בראשה הוא איל אפרת. החטיבה הזו היא שהובילה את הפיתוח של האפליקציה של לאומי, שמאפשרת ללקוחותיו (גילוי נאות: כולל החתום מטה) לקבל מידע ולבצע שלל פעולות בחשבונות שלהם באמצעות הדיגיטל, והם עושים זאת בגדול. אחת החברות שבנק לאומי הוא לקוח שלה, כבר לא מעט שנים, היא סיילספורס.
מערכות סיילספורס מאפשרות לבנק לאומי להתמודד עם אחד האתגרים המרכזיים בתחום הבנקאות הדיגיטלית: הממשק בין הערוצים הדיגיטליים לאלה האנושיים. "בנק לאומי לא רוצה להיות רק בנק דיגיטלי, אלא בנק נוח ללקוח. המערכת הבנקאית צריכה להיות נוחה ללקוחות – לשלב בין הדיגיטלי לאנושי", אמר אפרת לאנשים ומחשבים. "אנחנו רוצים לתת ללקוח חוויית שירות מעולה בערוצים הדיגיטליים ולהפגיש אותו עם בנקאי איפה שהוא צריך. המערכת שלנו, שבנויה על תשתית סיילספורס, מאפשרת את זה".
סיילספורס ישראל הוקמה ב-2011. לפי אפרת, "ניתן לומר שהיא הוקמה על בנק לאומי. זה היה הבנק הראשון בישראל והארגון המשמעותי הראשון בארץ שהשתמש בסיילספורס. מאז ועד היום, התשתית של סיילספורס פרושה באופן רחב בבנק, על כל קווי העסקים – מהקמעונאי ועד לעסקי, לארגונים הקטנים, הבינוניים והגדולים – ובמחלקות הפנימיות שלו. יש אצלנו מעל 6,000 עמדות סיילספורס. הפתרונות של החברה מנהלים תהליכים עמוקים בבנק לאומי – למשל, במערכת המשכנתאות החדשה ובמערכת הפיקדונות. בשנים האחרונות חיברנו את הפתרונות של סיילספורס לפעילות הדיגיטלית שלנו – כל פעולה שלקוח שלנו עושה בדיגיטל מבוצעת על גבי מערכת שלה. היא מאפשרת את קיצור המענה ללקוח".
"בנק לאומי מוביל בהטמעת סיילספורס, גם בקנה מידה עולמי במגזר הפיננסי. נהיה הבנק הראשון בארץ שישב על הייפרפורס, הפתרון החדש של החברה, ונעשה זאת על גבי הענן של AWS, שנמצא בארץ. חיבור הייפרפורס עם הענן בארץ ייתן לנו יכולות הרבה יותר גבוהות – בעיקר בנושא הביצועים, שהוא מאוד חשוב, על אחת כמה וכמה כשמדובר בבנקאות בערוצים דיגיטליים. בנוסף, זה שהשרתים והתשתיות יושבים כאן נותן לנו הרבה ביטחון ויתירות".
מה עם הסייבר וה-AI?
יש לבנקים לא מעט אתגרים – לא רק חוויית הלקוח. כך, למשל, המגזר הפיננסי, ובתוכו המערכת הבנקאית, הוא אחד הסובלים ביותר מאיומי ומתקפות סייבר – ולא בכדי: שם נמצאים הנתונים על הכסף שלנו, ושם נמצא פוטנציאל רווח גדול מאוד להאקרים. הבנקים משקיעים משאבים רבים על מנת להתגונן מפניהם. "הסייבר הוא הסיכון הכי גדול שיש לבנקים", הצהיר אפרת. "זה כולל גם את ההונאות המתגברות בעולם הפיננסי. הפשע הפיננסי החדש הוא בהונאות דיגיטליות. כל יכולות הסייבר שלנו מרוכזות במרכז אחד, שעובד 24/7/365. אנחנו כל הזמן מפתחים יכולות חדשות בעולמות הדאטה והסייבר, וחלק משמעותי מהתקציב הטכנולוגי של בנק לאומי הולך לשם. היציבות והסייבר הם חלק מהביטחון שאנחנו צריכים לתת, ונותנים, ללקוחות שלנו".
הבנקאות היא אחד העולמות המסורתיים ביותר שיש, אבל גם הוא לא יכול להתעלם ממהפכת ה-AI – אם כי כמנהגו, הוא עושה את זה בהדרגה ובזהירות. כך גם בנק לאומי. "אנחנו משתמשים ב-AI בעיקר לחילוץ נתונים, השוואות חכמות וסיוע לנציגי שירות", אמר אפרת. "עולם הבינה המלאכותית, ובפרט זו היוצרת (ה-GenAI), נמצא בתחילת דרכו והוא מביא איתו הרבה אתגרים, בעיקר של שימוש ביכולות ושל אבטחה. בשנים הקרובות נראה את הכלים האלה עוזרים לבנקאים וליועצי השקעות, ואלה יכולות שאנחנו לומדים אותן ורואים איך אנחנו יכולים לשלב אותן בפעילות העסקית. עם זאת, אני עדיין לא רואה יכולות AI שמחליפות פעילות בנקאית אוטומטית מול הלקוח".
25/09/24 15:32
6.67% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
נגה – החברה לניהול מערכת החשמל בישראל – השיקה שיתוף פעולה עם פלטפורמת דאטאייקו (Dataiku) עבור פעילויות החיזוי וניתוח הנתונים שלה, המשלבות בינה מלאכותית ו-GenAI.
באמצעות דאטאייקו, מתכננת נגה לשלב בתהליכים האנליטיים בעלי תפקידים שונים בתחומי ה-Data ומדעי הנתונים, החל משלב החיבור לנתונים, דרך חקר הנתונים, ביצוע פעולות הכנה והעשרה, מידול, ביצוע מודלים, ניטור ובחינת המודלים, העברה לייצור וכלה בהנגשת התוצרים בערוצים שונים ובאמצעות כלי BI.
דאטאייקו תאפשר לעובדים בעלי יכולת כתיבת קוד, לכאלה אשר אינם מיומנים בכתיבת קוד ואף למשתמשי קצה בעלי מיומנות אנליטית, לייצר תוצרים אינטראקטיביים עבור היחידות העסקיות.
דאטאייקו תשרת את אגף התפעול בשיתוף מחלקת סטטיסטיקה בשדרוג יכולות החיזוי, וניהול מודלי החיזוי במקום אחד על ידי פלטפורמה שמנהלת את כל מחזור החיים של המודל, משליפת הנתונים וניהול איכותם דרך ניהול המודל ועד הנגשת התוצאה. בנוסף, ישרת הפתרון את אגף התכנון בקבלה והטמעה של תוצרי מחקר ויישום אלגוריתמי מחקר בתוך נגה, על נתוני נגה וכן כדי לבדוק את איכות מחקרים אלו.
מתחדשת עם דאטאייקו כפלטפורמת Multi Persona Data Science. חברת נגה.
"הטכנולוגיה שבנינו מאפשרת לציבור הרחב תחרות באספקת החשמל"
עודד נפתלי, סמנכ"ל טכנולוגיות מידע ב-נגה, הוסיף: "כחלק מהשינוי המשמעותי שחברת נגה מובילה בקידום תהליכים להפיכתה לחברה מכוונת מידע, בחרנו בפלטפורמת דאטאייקו.
מהלך זה משתלב בתנופת העשייה שלנו, שכבר הובילה להישגים משמעותיים. הצלחנו תוך זמן קצר ביותר לבנות טכנולוגיה המאפשרת לציבור הרחב תחרות באספקת החשמל, מהלך שמוביל לחיסכון ביתי של עד 1,000 שקל. כעת, אנו מתקדמים גם בתחום המונים הבסיסיים, ממשיכים להכניס מוצרי דאטה בכל רבדי החברה, וכל זאת במטרה ליצור חיסכון נוסף לאזרחי ישראל".
לדבריו, "פלטפורמת דאטאייקו נבחרה בזכות יכולותיה המתקדמות באנליטיקה, והאפשרות ליצור שיתוף פעולה הדוק בין הגופים השונים בנגה. הפלטפורמה מאפשרת לאגפים העסקיים להביא את הצרכים והשימושים שלהם – החל מיישום אלגוריתמים למחקר באגף התכנון, דרך צרכי חיזוי באגף התפעול, ועד שיפור כלי הסחר וההתחשבנות באגף הסחר. כל זאת נעשה בשיתוף פעולה הדוק עם מגזר הסטטיסטיקה, שמיישם את האלגוריתמים בכלי. הפלטפורמה השיתופית מאפשרת לכל הגופים לראות את התהליך מקצה לקצה, ובכך מייתרת את הצורך בריבוי כלים טכנולוגיים".
נפתלי סיכם באומרו כי "עבורנו באגף מערכות מידע, דאטאייקו היא כלי חשוב במימוש חזון החברה והיא מהווה צעד משמעותי נוסף בהפיכת נגה לחברה מכוונת מידע. אנו מצפים שהשימוש בפלטפורמה זו יתרום לשיפור התהליכים והביצועים בכל רחבי הארגון, ובסופו של דבר יאפשר לנו להמשיך ולהוביל מהלכים שיתרמו לחיסכון ולרווחת אזרחי ישראל".
ויז'ן.בי איי תהיה אמונה על הטמעת הפרויקט
פרויקט ההטמעה יבוצע וינוהל על ידי חברת ויז'ן.בי איי (Vision.bi), שהיא שותפה מובילה וותיקה של דאטאייקו בישראל, ובעלת ניסיון רב בהטמעת הפלטפורמה בארגוני אנטרפרייז בארץ.
סיגל לביד, שותפה ומנכ"לית ויז'ן.בי איי, הוסיפה: "אנחנו נרגשים מההזדמנות להעמיק את השותפות עם נגה בעקבות רכישת דאטאייקו. הפלטפורמה המתקדמת, בשילוב עם הניסיון והיכולות שצברנו בהטמעת פתרונות AI בקרב לקוחותינו, מאפשרים לנו להעניק ערך מוסף משמעותי לנגה. אנחנו משוכנעים כי שיתוף הפעולה הזה יאפשר לנגה לשפר תהליכים, למקסם יכולות קיימות ולפתח מודלים חדשים, התבסס על הפתרון של דאטאייקו כפלטפורמת AI/MLOPS לטווח הארוך. שביעות הרצון הגבוהה של לקוחותינו מהפלטפורמה רק ממחישה שוב ושוב את הפוטנציאל האדיר שיש בה לנגה וללקוחות אנטרפרייז נוספים".
דאטאייקו היא החברה המובילה בעולם בתחום פלטפורמות Multi Persona לאנליזה, בינה מלאכותית, ובינה מלאכותית יוצרת (GenAI). החברה פועלת מתוך מטרה לאפשר לכל משתמשי הארגון – ממהנדסי נתונים דרך אנליסטים, מדעני נתונים ומשתמשים עסקיים – להוביל ולהיות חלק מהתהליך האנליטי, בהתאם לרמת המומחיות שלהם (no-code/low-code/full-code), תוך ניתוק התלות בין שכבת הניהול וממשק העבודה לבין שכבת העיבוד (on-prem, cloud, hybrid) ותוך פיקוח וניטור בכל שלבי העבודה.
החברה ממוקמת במקום הראשון בכל קטגוריות הניתוח של גרטנר בדו"ח Critical Capabilities Core Data Science, ונחשבת כמובילת החזון על פי דו"ח Magic Quadrant (יוני 2024).
בישראל נחשבת דאטאייקו לחברה עם מידת הנוכחות והתמיכה הגבוהה ביותר בשוק (על פי סקר STKI – יוני 2024).
מלבד נגה, פעילה החברה בישראל בבנקים ובחברות פיננסיות גדולות, בארגונים בתחום הבריאות ובמשרדים ממשלתיים שונים.
25/09/24 11:54
5.83% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
סיילספורס (Salesforce) – ענקית הטק האמריקנית המתמחה ב-AI CRM – הודיעה על הסכמתה הסופית לרכישת זומין (Zoomin), חברת סטארט-אפ ישראלית המתמחה בניהול דאטה עבור בינה מלאכותית. העסקה, ששוויה כ-450 מיליון דולר, צפויה להיסגר ברבעון הרביעי של שנת הכספים 2025.
זומין – שנוסדה ב-2016 על ידי גל אורון, ג'ו גלב וחנן זלצמן – מעסיקה כ-130 עובדים בארץ ובארה"ב, ואלו ישתלבו בפעילות ענן הדאטה של סיילספורס (Salesforce Data Cloud).
המומחיות של זומין טמונה בעיבוד נתונים לא מובנים, כדי להפוך אותם לנגישים יותר למודלים ולמערכות של בינה מלאכותית. על ידי מינוף היכולות של הנרכשת, סיילספורס שואפת לשפר את ענן הנתונים שלה , ולאפשר את פתיחת הנעילה של נתונים לא מובנים, כדי להניע סוכני AI לאינטראקציות מותאמות אישית ומודעות יותר להקשר עם הלקוחות. המהלך אמור להביא רמות חדשות של אינטליגנציה ל-Agentforce של סיילספורס, ולאפשר תגובות ופעולות מבוססות-נתונים בזמן אמת, המותאמות לצרכיו האישיים של כל לקוח ולקוח.
"רכישת זומין תזרז את החדשנות של ה-Data Cloud"
גל אורון, מייסד-שותף ומנכ"ל זומין. צילום: זומין
ראול אוראדקר, סמנכ"ל בכיר ומנכ"ל Unified Data Services & Einstein ב-סיילספורס, הביע את מחויבותה של החברה לאפשר ללקוחות לרתום את הערך של הנתונים שלהם ל-AI CRM מוביל, באמצעות Data Cloud. הוא הדגיש כי רכישת זומין מדגישה מחויבות זו, ותזרז את החדשנות של ה-Data Cloud, מה שיאפשר ללקוחות להפיק ערך טוב יותר מ-Agentforce.
גם מנכ"ל זומין, אורון, הביע התרגשות מהרכישה, והצהיר כי המשימה המשותפת של זומין עם סיילספורס היא לתמוך בארגונים בשינוי ה-AI הארגוני שלהם, ולהבטיח שה-AI לא תתקל בקיר הנתונים.
אורון צוטט בהודעתה הרשמית של סיילספורס על הרכישה כאומר: "אנחנו מלאי ענווה ונרגשים לאחד כוחות עם סיילספורס. זוהי התקדמות טבעית של השותפות ארוכת השנים והמתפתחת שלנו".
לדבריו, "כחלק מ-#1 AI CRM, נאפשר ללקוחות למנף את הנתונים הארגוניים הקיימים שלהם בדרכים שהם מעולם לא דמיינו שאפשר".
סיילסופרס – רכשה כבר שמונה חברות ישראליות
יצוין כי מדובר ברכישה השמינית במספר של חברה ישראלית, או שמקורה בישראל, שסיילספורס מבצעת. הרכישה הנוכחית מגיעה בעקבות עסקת ענק נוספת של סיילספורס עם חברה ישראלית – Own, המתמחה בגיבוי נתונים בענן – אותה רכשה סיילסופרס לפני שבועיים בלבד ב-1.9 מיליארד דולר.
לפי אנליסטים, מספר הרכישות הישראליות הגבוה מוכיח שלענקית ה-CRM יש עניין מובהק בהשקעה בטכנולוגיה ישראלית.
עם הטכנולוגיה של זומין, סיילספורס יכולה להציע שימושים חדשים ללקוחותיה במספר שירותים, ובמיוחד היא צפויה להועיל ללקוחות Service Cloud, בזכות הפעלת אוטומציה של אינטראקציות שירות ושיפור הסיוע של Agentforce לנציגי השירות.
נזכיר כי סיילפורס קיימה בשבוע שעבר את כנס Dreameforce השנתי שלה בסן פרנסיסקו, כפי שדיווח בהרחבה משם שליחנו שהשתתף באירוע.
25/09/24 12:00
5.83% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ענקית הסייבר הישראלית וויז, שלפני חודשים אחדים דחתה הצעת רכישה מפתה שהגישה לה גוגל, בוחנת בימים אלה אפשרות למכירת מניות שלה, לפי שווי שוק של בין 15 ל-20 מיליארד דולר – כך לפי דיווח שפורסם אמש (ג') בבלומברג.
לפי הדיווח של בלומברג, שצוטט אמנם בהרחבה בתקשורת העולמית אך לא קיבל אישור מכל גורם אחר, אם וויז תחליט ללכת על המהלך, היא תאפשר לבעלי המניות הקיימים לרכוש מניות של החברה בסכום כולל של בין חצי מיליארד ל-700 מיליון דולר.
מדובר במהלך מעניין מצד וויז, שבחודש יולי האחרון דחתה הצעת רכישה מטעם גוגל בשווי גבוה יותר – של 23 מיליארד דולר. במייל ששלח אז מנכ"ל החברה, אסף רפפורט, לעובדים הוא ציין כי דחיית ההצעה נובעת מרצון של וויז לצאת להנפקה. אלא שכאן מדובר ברכישת חלקים בה על ידי בעלי מניות קיימים, ולא בהנפקת מניות לציבור בבורסה. עם זאת, ייתכן שזה יהיה הצעד הבא של הנהלת החברה.
הדיווח של בלומברג מצטט מקורות יודעי דבר. עם זאת, המהלך עלול שלא לצאת לפועל, בסופו של דבר.
וויז פיתחה תוכנה לאבטחת ענן. היא הוקמה במרץ 2020 על ידי מקימי אדאלום, שנמכרה למיקרוסופט – אסף רפפורט, עמי לוטבאק, ינון קוסטיקה ורועי רזניק – ובתוך תשעה חודשים בלבד הפכה ליוניקורן. מאז שווי השוק של החברה זינק, ואם המהלך הנוכחי יצא לפועל הוא יבוצע, כאמור, על פי שווי של בין 15 ל-20 מיליארד דולר.
25/09/24 14:53
5.83% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חלק ממופע הרחפנים ב-Dreamfest. צילום: יניב הלפרין
דיילי ציפי נסעה בשבוע שעבר לסן פרנסיסקו – לא כדי לשבת על המים, כפי ששר אריק איינשטיין, אלא על מנת להשתתף באחד הכנסים הגדולים בעולם הטכנולוגיה – Dreamforce, הכנס השנתי של סיילספורס. 45 אלף איש גדשו את מרכז הכנסים הענק, שממוקם בדאון טאון של סן פרנסיסקו, וגדשו גם את רחובותיה של העיר, לצערם של חלק מתושביה.
באי הכנס שמעו על החדש והמעניין בתחומי הטכנולוגיה שבהם החברה עוסקת – ענן ו-AI (וגם CRM), ועל הפתרון החדש שלה לארגונים, Agentforce.
כבכל שנה, גולת הכותרת של האירוע, חוץ מהרצאת המפתח של המנכ"ל, מארק בניוף, היה ה-Dreamfest – הפסטיבל השנתי שנלווה ל-Dreamforce, ושמגייס תרומות למען ילדים חולי סרטן. הפסטיבל הזה ידוע מאוד בסן פרנסיסקו ובעולם הטכנולוגיה, בעיקר מאחר שבכל שנה מופיעים בו אומנים בולטים – פו פייטרס, רד הוט צ'ילי פפרס, מטאליקה, אלישיה קיז, סטיבי וונדר ואחרים עשו זאת בשנים קודמות. השנה, אלטון ג'ון היה אמור להיות כוכב הפסטיבל, אבל הוא ביטל את השתתפותו עקב דלקת העיניים החריפה, שממנה הוא מתאושש בימים אלה. את מקומו מילאו, ובגדול, פינק, שנתנה שואו מדהים, ואימג'ן דראגונס, שלצערה של דיילי ציפי, הסולן שלה לא הוריד הפעם את החולצה – בניגוד למה שהוא בדרך כלל עושה בהופעות.
בין ההופעות חזו המשתתפים במופע מרהיב של רחפנים, שהאירו את שמי האורקל פארק בצורות שונות, בהן, איך לא, הלוגואים של סיילספורס ושל Agentforce. דיילי ציפי, שהתבאסה לנחות מהאסקפיזם, הכיף והמראות היפים של סן פרנסיסקו היישר למלחמה בארץ, חזרה עם תמונות וסרטונים, כדי לאפשר לכם לטעום מכל הטוב הזה – ולחוות קצת אסקפיזם בעצמכם. אתם מוזמנים ללחוץ על פליי וליהנות.
צילום: יניב הלפרין.