08:36:17 | ◀︎ | משרד הבריאות: מחירי הקנאביס הרפואי יוזלו, לפחות עד סוף השנה | |
09:30:49 | ◀︎ | מה בדיוק יש לרמי לוי לחפש בישראייר? | |
10:15:57 | ◀︎ | טווח קצר או ארוך? המשקיעים בישראל ובארה"ב בכיוונים מנוגדים | |
10:21:13 | ◀︎ | אמנות בינלאומית בצל הסגר: פרויקט חברתי חדש | |
14:06:15 | ◀︎ | על עצמנו למדנו לחסוך, אבל על בעלי החיים אנחנו מוציאים יותר | |
14:30:23 | ◀︎ | הקשר בין תפיסת העצמי לריצות למרחקים ארוכים | |
16:29:01 | ◀︎ | "אנחנו כמו מכולת בלי ירקות ובשר": ענקית בתי הקולנוע משהה פעילות | |
19:19:02 | ◀︎ | ההסתדרות הכריזה על סכסוך עבודה בבנק לאומי |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
05/10/20 16:29
22.22% מהצפיות
מאת וואלה!
תעשיית הקולנוע ממשיכה להיות משותקת בצל מגפת הקורונה, וסרט האימה של חברת סינוורלד (Cineworld) נמשך. רשת בתי הקולנוע השנייה בגודלה בעולם, בהובלת הישראלי מוקי גרידינגר, הודיעה על השהיית הפעילות שלה בשני השווקים הגדולים שבהם היא פועלת - ארה"ב ובריטניה - החל ביום חמישי הקרוב, ללא צפי לפתיחה מחודשת. הסגירה כוללת את 536 בתי הקולנוע של רשת ריגל (השנייה בגודלה בארה"ב), ו-127 בתי קולנוע המתנהלים תחת הרשתות סינוורלד ופיקצ'רהאוס בבריטניה. סינוורלד גרופ הצהירה כי תמשיך לעקוב מקרוב אחרי המצב, ותעדכן בנוגע לפתיחות השווקים האלה, תוך שהיא פועלת גם לצמצום ההוצאות של החברה. מדובר בשני השווקים שעיקר הכנסות הקבוצה מגיעות מהם - ארה"ב (58%) ובריטניה (15%). בסך הכל חולשת הקבוצה על 787 בתי קולנוע (9,500 אולמות) ב-10 מדינות.
05/10/20 09:30
19.44% מהצפיות
מאת וואלה!
האם המסע של רמי לוי ושלום חיים, שהחל בבעלות על חנויות בשוק מחנה יהודה הירושלמי, יביא אותם לבעלות משותפת בחברת תעופה ישראלית? משבר הקורונה הפיל לקרשים ענפים שלמים במשק שנאבקים באתגרים שאיש לא היה משער שהם אפשריים רק לפני שנה. עם זאת, גם בעיצומה של הסערה הכלכלית-בריאותית-גלובלית ישנם כמה ענפים שדווקא נהנים מגידול בפעילות. אחד הענפים הללו הוא תחום קמעונאות המזון שבניגוד לענפי קמעונאות אחרים כמו אופנה או קוסמטיקה, דווקא נהנה מגידול בהכנסות. רמי לוי הוא אחד הנהנים מהמציאות הזו (הגם שמתחריו אשר מוטים לחנויות עירוניות ואונליין נהנים יותר ממנו), במסגרתה שוק הקמעונאות יוצר ערך בעוד שביתר השווקים יש קשיים שאף יוצרים הזדמנויות רכישה. יחד עם שותפיו, ממשפחת חיים, הגיש המייסד ובעל השליטה ברשת הסופרמרקטים רמי לוי שיווק השקמה, הצעה לרכישת חברת התעופה ישראייר בתמורה לכ-70 מיליון שקל. אימפריה רווחית בקמעונאות ונדל"ן עוד קודם שתקרה עסקה בישראייר, באמצעות חברת BGI השקעות שבשליטת חברת שי אודם (שמוחזקת באופן שווה על ידי לוי וחיים) ברור כי לוי, ממובילי שוק הקמעונאות בישראל, מראה לאחרונה צמא לעסקאות גדולות. שמו מוזכר לאחרונה בכמה מהעסקאות המרכזיות במשק, שיאפשרו לו לנצל את הנזילות שלו ולעשות קפיצת מדרגה עסקית. למרות שלוי לא השלים לפי שעה אף לא אחת מהעסקאות "הגדולות" ששמו נקשר אליהן, הוא מראה רצון להיכנס לתחומי פעילות חדשים, שיצריכו אופק השקעה של מאות מיליוני שקלים.
05/10/20 14:30
13.89% מהצפיות
מאת וואלה!
הפרק הנוכחי שונה משאר פרקי הספר בכך שהוא מתמקד בתופעה ייחודית ההולכת ומתרחבת של פעילות פנאי נפוצה בקרב האוכלוסייה: ריצה למרחקים ארוכים. פעילות זאת טומנת בחובה היבטים מנטליים רבים, שיש להם השלכות לא רק על הרצים בעת ריצתם אלא על חייהם, על תפקודם, על תפיסת העצמי שלהם ועל יחסיהם החברתיים בכלל. פרק זה יסייע להבין טוב יותר את מכלול ההיבטים הללו. נדגים כאן עד כמה ניתן בספרות המחקר של הפסיכולוגיה של הספורט לרדת לעומקן של התופעות וללמוד עליהן. בשני העשורים האחרונים הולכת וגדלה באופן משמעותי הפופולריות של ענף הריצות למרחקים ארוכים (Zach & Lev, in press). נתונים מארצות הברית מצביעים על עלייה במספר רצי המרתון מ-22,000 ב-1977 ל-581,800 ב-2016 (Statistic Brain Research Institute, 2017). גם בישראל עלתה הפופולריות של הענף. בשנת 2017 השתתפו 111,230 רצים במגוון של אירועי ריצה, מתוכם 5,320 במרוצי המרתון המלא (Raceview, 2018). תופעה זו נבדקה על ידי חוקרים ממגוון של תחומי דעת: רפואה (למשל Haugaard, Oestergaard, Serup, & Rasmussen, 2013), פיזיולוגיה (למשל Gatterer et al., 2013), פסיכולוגיה (למשל Jaeschke, Sachs, & Dieffenbach, 2016), סוציולוגיה (למשל Lev & Zach, 2018), שיווק (למשל Koo, Byon, & Baker, 2014) ולימודי פנאי (למשל Zach & Lev, in press). בפרק זה נציג את ההיבט המנטלי של התופעה כפי שהוא עולה מן הספרות. תחילה נסקור מאפיינים חברתיים של התופעה, ובהמשך נציג מאפיינים אישיים, קוגניטיביים ורגשיים של משתתפים בריצות ארוכות. בפרק זה מתייחס המונח "ריצות ארוכות" לריצת מרתון ולריצה למרחקים ארוכים יותר.
05/10/20 08:36
11.11% מהצפיות
מאת וואלה!
אתמול (ראשון) הכריזו שר הבריאות, יולי אדלשטיין וסגן שר הבריאות יואב קיש על פיילוט עד סוף השנה, שיעניק למטופלי הקנאביס הרפואי פתרון מיידי בנושא המחיר עד השלמת כלל הצעדים שהוכרזו בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות, לפני כחודשיים. כחלק מהפיילוט, מספר רב של חברות בשוק הקנביס הרפואי בישראל יציעו מוצריהן במחירים מוזלים של 140 שקל לעשרה גרם למבוגרים, ו-100 שקל לעשרה גרם למטופלים צעירים (עד גיל 21). כמו כן, החברות המשתתפות בפיילוט יוכלו לייצא את מוצריהן לרחבי העולם תחת המודל "עניי עירך קודמים" - הבטחת היצע לשוק המקומי ומחירים מוזלים. החברות המשתתפות בפיילוט הן: קאנדוק, פנאקסיה, בטר/החברה החקלאית, יוניבו, BOL, טוגדר פארמה, תיקון עולם, שיח ומדיקיין. אדלשטיין אמר:"אחרי שצרכני הקנאביס הרפואי נאלצו לשלם סכומי עתק בשביל התרופה, אני שמח שהתחלנו בהליך הוזלת המוצר. עוד עבודה רבה נדרשת להנגיש ולהפחית את המחיר גם לאחר תקופת הפיילוט ונעשה זאת. אני מודה לסגן השר יואב קיש על עבודתו החשובה במהלך". קיש הוסיף: "אני שמח לבשר על צעד משמעותי שיקל על ציבור המטופלים באופן מיידי בנושא המחיר שהוא הדחוף ביותר. מדובר במהלך נסיוני לשלשה חודשים שיספק הוזלת מחיר מיידית עם אספקת מלאי רציפה תוך פתיחת שוק הייצוא לחברות הקנביס במדינת ישראל. הצלחת המהלך וחובת ההוכחה תלויה ביצרנים. במידה והמלאים והמחירים הנמוכים ישמרו כך גם תישמר יכולת הייצוא לאחר הפיילוט".
05/10/20 10:15
11.11% מהצפיות
מאת וואלה!
בטור הקודם שלי, שהתפרסם ב"גלובס" בשבוע שעבר, התייחסתי למשקיע האמריקאי ולשינויים בדפוסי ההתנהגות שלו בשווקים הפיננסיים לאורך השנים - שינויים שמתמצים בעיקרם בקיצור תקופת ההשקעה - כלומר, בפרק הזמן שחלף מקניית נייר ערך ועד למכירתו. ומה קורה בנושא זה בישראל? מהם דפוסי ההשקעה של המשקיע הישראלי? המודל של סחרני יום, ששורשיו בארה"ב של ימי הדוט-קום "העליזים" (2000-1999), "תפס" גם בארצנו, ולא מעט מכללות לשוק ההון מטפחות את התקווה "לעשות מכה" ברמה יומית בבורסה ולהרוויח משכורת חודשית בכמה שעות. עם זאת, שיעור המיסוי על רווח הון (25%) בישראל והחשש מפני הגדרת המשקיע כסוחר על ידי רשות המסים - מה שעלול לגרום לשיעור מיסוי גבוה יותר - מגבילים במידת מה את היקף התופעה. עם זאת, סחרני היום הם רק מקטע קטן בפסיפס של המשקיעים בישראל. באשר לתדירות הפעילות ולטווח ההשקעה של "המשקיעים מן היישוב", כאן יש בישראל התפתחות מעניינת שמובחנת מההתפתחות בארה"ב. בשנות ה-70, ה-80 וה-90, המוני בית ישראל השקיעו לטווחים קצרים מאוד ונהנו מהעובדה שהיה אז פטור ממס רווחי הון. הההתייחסות אל הבורסה הייתה כאל קזינו, ולא כאל השקעה. מה שעזר מאוד לתפיסה המעוותת הזו היה שיעור האינפלציה התלת-ספרתי, ולאחר מכן הדו-ספרתי, שגרם לתנודתיות גבוהה ולרוח תזזית של המשקיעים, שחיפשו כל דרך להגן על ערך כספם.
05/10/20 10:21
8.33% מהצפיות
מאת וואלה!
בעקבות ההצלחה של הפרויקט החברתי למען קידום האמנים בישראל שערכה עמותת יוניטי ארט תחת השם: "אומנות 500 מטר מהבית", שנערך ב-24.9, קיבלה העמותה פניות רבות מאומנים מחו"ל שבקשו לקחת חלק בחשיפת יצירותיהם בישראל. עקב כך הוחלט לערוך תערוכה חדש תחת השם: אמנות משנה עולם, שתתקיים בין התאריכים 14-15 לאוקטובר, החל מהשעה 12 בצהריים ועד יום למחרת בשעה 00:00, במסגרת זו יעלו אמנים מרחבי העולם בתערוכות וירטואליות שיחשפו יצירות אומנות של שני אומנים: אחד מהארץ והשני מחול שיציגו יחדיו את עבודותיהם. בין האמנים בפרויקט: מקנדה, גרמניה, צרפת, איטליה, ארה"ב, רוסיה, אוקראינה מדינות בלטיות ועוד. הפרויקט יכלול שידורים חיים לקהל הרחב עם אופציה לפגוש את האמנים, מתחומים שונים: ציירים, צלמים, פסלים, מאיירים, תכשיטנים, יוצרים בזכוכית, בבונאים, מעצבי אופנה וכד.
05/10/20 19:19
8.33% מהצפיות
מאת וואלה!
ההסתדרות הודיעה היום כי הכריזה על סכסוך עבודה בבנק לאומי. זאת על רקע דרישת הנהלת הבנק להעסיק עובדי מיחשוב במיקור חוץ, ללא קיום משא ומתן עם נציגות העובדים, כנדרש ביחסי עבודה מאורגנים. העובדים דורשים להשאיר את כל שירותי הליבה המיחשוביים בידי עובדי הבנק, וחוששים כי מדובר במהלך שמטרתו להחליש את העבודה המאורגנת בבנק. הסכסוך נוגע לכ-7,700 עובדי הבנק בכל הארץ, והכרזתו מאפשרת להסתדרות לנקוט בצעדים ארגוניים. הליך גישור שהתנהל בין ההסתדרות, נציגות העובדים וההנהלה - לא צלח, בעקבות התבצרות ההנהלה בדרישתה להעסיק עובדים במיקור חוץ. בהסתדרות ציינו כי "בין הסתדרות המעו"ף, המייצגת את עובדי בנק לאומי, לבין הנהלת הבנק - קיימים הסכמים קיבוציים מזה שנים, אשר מסדירים את יחסי העבודה בחברה. אלא שלאחרונה החליטה ההנהלה חד-צדדית על העברת פעילות לחברת מיחשוב חיצונית, ודרשה מעובדי המיחשוב שלה, לסייע בהכשרתם של עובדי אותה חברה במיקור חוץ. זאת, באופן חד-צדדי, כוחני, וללא ניהול משא ומתן עם נציגות העובדים ועם ההסתדרות, כנדרש כאשר יש שינוי מהותי במתכונת העבודה".
05/10/20 14:06
5.56% מהצפיות
מאת וואלה!
יותר מחצי שנה בתוך משבר הקורונה, אפשר כבר לדבר על מגמה: ענף המזון והציוד לבעלי חיים מציג עליה עקבית ומפתיעה במכירות. הקטגוריות הבולטות בצמיחה משמעותית - מוצרי קוסמטיקה, אוכל פרימיום, מוצרי אילוף ומשחקים לכלבים ולחתולים. "בין אם מדובר על מאמצים חדשים שאימצו חיית מחמד כדי להפיג בדידות ושעמום, ובין אם מדובר באנשים שכבר הייתה להם חית מחמד, כולנו מבלים יותר זמן בבית ופתאום מפריע לנו שהפרווה של הכלב שמנונית, שהפה שלו לא מריח טוב, יש לנו זמן לצאת איתו לטיולים ארוכים יותר - ולשחק איתו הרבה יותר מהעבר, אולי לאלף אותו להפסיק לעלות על הספה סוף - סוף עכשיו כשיש לנו זמן להקפיד על זה. בשביל מאות אלפי משפחות בישראל, כשאומרים להם 'להיות בבית' זה בעצם אומר להיות עם הכלב או החתול- והעליה במכירות היא לגמרי ביטוי של זה", מספר גדי עידן, מבעלי קבוצת 'גג לחיות' המפעילה מספר חנויות מזון וציוד לעלי חיים בפריסה ארצית. גם יבואני המותגים הבינלאומיים מדווחים על מגמה דומה, בקבוצת גג לחיות מדווחים על עליה של 32% במכירת מזון סופר פרימיום לכלבים וחתולים של המותג הבינלאומי natures protection את העלייה הם משייכים לתשומת הלב של בעלי החיות לצרכים ולרגישויות ולהבנה בצורך להתאמה המדויקת של סוג המזון וערכיו לזן החיה, גילה ושאר מאפייניה.