הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
10/01/21 09:02
14.29% מהצפיות
מאת וואלה!
על פי נתוני משרד האוצר, חלק לא מבוטל ממוכרי דירות להשקעה שרכשו אותן ב-3 השנים האחרונות הפסידו כסף. משרד האוצר שעוקב אחרי נתוני עסקאות הנדל"ן של רשות המסים, מפיק את התובנות הללו באמצעות מאגר הנתונים שלו והיכולת לפלח כל עסקה לפי מחירי קנייה, מחירי מכירה ולדעת האם הרוכש הרוויח או הפסיד. הממצאים הללו לא מפתיעים אותנו באופן אישי. מחירי הנדל"ן בישראל נמצאים אמנם בשיא כל הזמנים, יהיו שיגידו שזו רק תחילת העלייה ומכיוון שהם נוסקים זהו הזמן להשקיע, אבל על בסיס אותו טיעון, וכשמסתכלים על מספר המשכורות הגבוה הנדרש לרכישת דירה, מגיעים למסקנה הפוכה בדיוק - רכישת דירה למגורים בישראל היא טעות כפולה, גם באובדן הזמן היקר וגם בסיכון נתח גדול מאוד מההון העצמי שלכם. משרד האוצר פרסם כמה פעמים במהלך השנה האחרונה מספרים חוזרים על משקיעים רבים שמוכרים דירות בישראל בהפסד. באופן ספציפי יותר, הוא ציין שמשקיעים רבים (בשיעורים גבוהים) שרכשו דירה לפני שלוש שנים בערי פריפריה ומכרו אותן כעבור שלוש שנים, מכרו אותן בהפסד. כזכור, הפסד על דירת מגורים בישראל הוא עניין שנתפס בעיני רבים בפליאה, אם תשבו בשיחת סלון אצל חברים ובני משפחה ככל הנראה שגם הם יופתעו מהנתונים.
10/01/21 10:44
10.08% מהצפיות
מאת וואלה!
חברת הביטוח הדיגיטלית ליברה מסכמת את שנת 2020 עם נתונים מעניינים מעולמות ביטוח הרכב. הנתונים מגיעים מפילוח הפוליסות והתביעות של לקוחות ליברה, כאשר רק בשנה החולפת הצטרפו לחברת הביטוח הדיגיטלית קרוב ל-70,000 מבוטחים חדשים ו -150,000 פוליסות חדשות.
10/01/21 00:20
8.4% מהצפיות
מאת וואלה!
זה סיפור שהתרחש לפני שבועות אחדים באחת מחברות השירותים הפיננסיים הגדולות בישראל. לאחר עשרות שנים בחברה, הגיעה עובדת לגיל פרישה. כשבאה למשרד לחתום על הטפסים האחרונה בהחלט קרסה לפתע. זמן קצר לאחר מכן נקבע מותה. המקרה הזה חריג וקיצוני, אבל במהותו לא נדיר. עובדים רבים מתקשים להתמודד עם פרידה ממקום העבודה. החשש מהלא נודע והיציאה מהמסגרת שליוותה אותם שנים, הופכים את התהליך למורכב עבורם. צריך לזכור גם שבמציאות של ימינו חברות רבות נוטות להקדים את הפרישה. "המשבר שפקד את העולם בשנת 2020 דרש התמודדות של ארגונים רבים שלא נכתבה בתוכנית העבודה הדו/תלת שנתית שלהם טרם משבר הקורונה", אומר אמיר נבון, מנהל משאבי אנוש ומנהל בית הספר ללימודי חוץ במכללה האקדמית כנרת, "יותר ויותר ארגונים נאלצו להיכנס לתהליכי התייעלות, שבלא מעט מהמקרים דרשו פיטורים של חלק מעובדיהם. הקושי הוא כפול ומכופל כאשר הארגון נאלץ לפטר עובדים ותיקים שהיו חלק מהאקלים הארגוני בשנות קיומו של הארגון או החברה, ולפעמים אפילו בעשרות השנים של קיומו. זה קושי כפול לא רק מההבנה כי הארגון 'משנה את פניו', אלא איך מבשרים לאותם עובדים, אשר מזוהים כל כך עם הארגון, על הפסקת עבודתם ועל כך שבעצם בזאת מסתיימת השתייכותם לחברה". "סיום העסקה של עובד יכול להיות מסיבות רבות", מוסיפה אטל בכר, סמנכ"לית וממונה על משאבי האנוש במשרד הייעוץ האסטרטגי בן חורין אלכסנדרוביץ', "הארגון מכריז על פיטורים, קיצוצים, עובדים שעוזבים מרצון, חוסר עניין, תנאי העסקה, פערים של ציפיות בין מה שתפס והניח לבין המציאות, חוסר חיבור לערכי החברה, תרבות ארגונית, יחסים בן אישיים, מיצוי וכמובן תנאי העסקה מסחריים".
10/01/21 18:10
7.56% מהצפיות
מאת וואלה!
אמנם חלקנו חסכנו כסף, מבלי להתכוון, בשנה האחרונה, שבה בילינו פחות וראינו פחות עולם בגרסת המציאות, לעומת הגרסה הוירטואלית. ואף על פי שרבים מאיתנו החליטו ששיפוץ זה מה שהם זקוקים לו יותר מכל, עדיין ההחלטה אינה חפה מחששות רבים. בין אם מתוך מחשבה על בית שמופקע מאיתנו לפרק זמן ממושך, או עלויות שיכולות להאמיר ולעבור בקלות את התקציב שייעדנו לטובת העניין - אלה בהחלט מובנים. המעצבת ובעלת בית הספר הגבוה ללימודי עיצוב ברברה ברזין אומרת שהלקוח הישראלי מחפש לרוב להוזיל עלויות ותמיד מכיר מישהו שיכול לעשות כל מיני עבודות. יחד עם זאת, היא סבורה שיש נושאים שבאופן מובהק יגרמו לכם לשכור את שירותיו של איש מקצוע. "אתם לא עוקרים לעצמכם שן לבד, אלא הולכים לרופא שיניים. אותו הדבר לגבי ייעוץ משפטי. אתם לא משוטטים באינטרנט ומייצגים את עצמכם, אלא פונים לעורך דין המתמחה בנושא הרלוונטי לעניינכם, לא?", היא אומרת. לכן היא סבורה שיש חשיבות עצומה למעצב פנים, כשבאים לתכנן את הבית. "אני מגדירה עצמי כבעלת מלאכה, ואין מתפקידי לכפות את טעמי על הלקוח, אלא לאסוף את כל הדרישות והמאוויים של הלקוח ולתפור אותם בתפירה עילית, מוקפדת, במסות נכונות ובטעם טוב, וליצור עבורו חלל מגובש ומתוכנן לעילא. מעצב פנים טוב הוא קודם כל איש טכני, אחד שמבין במערכות המסועפות של המקצוע, ולא מתפשר על שום עניין, לרבות ענייני בטיחות".
10/01/21 09:13
6.72% מהצפיות
מאת וואלה!
נגיף הקורונה עדיין איתנו גם בשנת 2021, ולמרות מציאת החיסונים ההשפעה על תחומי רבים עדיין כאן וככל הנראה תישאר לטווח הארוך, בייחוד על עולם התרבות. עבור מפיק האירועים וימי הכיף חיים פלדמן, שהקים לפני מעל לשלושה עשורים את מפעל חייו "כיף חיים", השנה האחרונה הייתה אמורה להיות פורצת דרך, עם אירועים לרשויות מקומיות, בתי ספר ואנשים פרטיים. כל אלה היו סגורים חודשים קדימה, אך בחודש מרץ החלו הביטולים ולפתע מעשייה יומיומית הוא נאלץ להסתגר בבית. מבחינתו הרמת ידיים לא הייתה אופציה שבאה בחשבון.
10/01/21 10:04
5.04% מהצפיות
מאת וואלה!
שוטרת שהתגייסה ב-1984 סבלה מפוסט טראומה בעקבות חקירות של עבריינים ושיכורים ותוכר כנכה על ידי משרד הביטחון: "בתקופה האחרונה חשוב לדעת שמי שנפגע מפוסט טראומה יכול להגיש בקשה להכרה כנכה"
10/01/21 13:39
5.04% מהצפיות
מאת וואלה!
בחודשים הראשונים של משבר הקורונה נראה היה שדווקא הקניונים הם אלו שעתידים לספוג את המכה הקשה ביותר. שדרות החנויות הריקות ומדרגות נעות מיותמות פתחו מהדורות חדשות, בין סגר לסגר השיח התקשורתי עסק בפדיונות נמוכים, ובתנועה דלה - ונדמה היה כי משבר הקורונה יציין שלב נוסף שבו מפסידים הקניונים ומתחמי הקניות נתח נכבד אל מול הרכישות ברשת. יחד עם זאת, נתונים שמפרסמת חברת הייעוץ- AlixPartners מוכיחים שגם במהלך משבר הקורונה, שני שליש מהמכירות בארה"ב במהלך 2020 נעשו בחנויות. וזה במדינה עצומת ממדים, שהנסיעה לקניון ארוכה בהרבה מאשר בישראל, ושירותי השילוח של קניות אונליין שבה יעילות באלפי מונים ממערכות השילוח לארץ, כך שנראה כי למרות הערפל חנויות פיזיות תשארנה מוקד מרכזי למסחר גם בעתיד הקרוב. בימים בהם החיסון משמש כאופק לסיום המשבר, הקניונים כבר מתכוננים ליום שאחרי. ברור לכולם שהקניונים יאלצו לעבור התאמה למצב החדש, ויתכן כי יחוו שחיקה ברווחיות עקב הגדלת ההוצאות השיווקיות,התאמת דמי השכירות והקטנת שטחי המסחר, אבל ההערכות הן כי דווקא לטווח הארוך הקניונים ייצאו מחוזקים מהמשבר, וההספדים והתחזיות לגבי עתידם היו מוגזמים.
10/01/21 14:50
5.04% מהצפיות
מאת וואלה!
איגוד השיווק פותח את השנה החדשה בהתחדשות: משיק את פרס החדשנות שיחליף מעתה את פרס ההשקה המנצחת ומכריז על הזוכים בפרס החדש לרבעון השלישי של שנת 2020