הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
28/04/21 08:26
42.49% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אם בישראל, אז בישראל, המדינה בחרה לעשות ניסויים במנועים רקטים ליד בסיס סודי. וכך יצא, שניסוי שגרתי, ממנו נעשים מספר בשנה, נחשף לציבור במקרה, וחשף בהמשך שרשרת המידע בסיס סודי של חיל האוויר Image credit: Planet Labs, Inc. cc by-sa-nc 4.0
הניסוי הרקטי של חברת תומר, עליו דיווחנו לפני מספר ימים, חשף בסיס סודי של חיל האוויר, כך לפי דיווח של חוקר אמריקאי בשם ג'פרי לואיס. מדוע? מכיוון שבעת מכירת תעש לאלביט, נולדה חברת תומר (לשעבר מפעל גבעון) והמדינה הייתה צריכה להקצות לה שטח לניסויים. חברת תומר מייצרת ומפתחת מנועים לטילים שונים של מדינת ישראל.
ואם בישראל, אז בישראל, המדינה בחרה לעשות ניסויים במנועים רקטים ליד בסיס סודי. וכך יצא, שניסוי שגרתי, ממנו נעשים מספר בשנה, נחשף לציבור במקרה, וחשף בהמשך שרשרת המידע בסיס סודי של חיל האוויר. על פי מקורות זרים הבסיס ידוע בשם ״כנף-2״ ונחשב לבסיס טילי הקרקע-קרקע ארוכי הטווח שישראל מעולם לא הודתה בקיומם באופן פומבי.
בעקבות הניסוי, כותב לואיס, חוקר במכון מידלברי ללימודים בינלאומיים, מאמר מפורט ובו הוא מציין את תפקידו של הבסיס המדובר השוכן קרוב ליישוב שדות מיכה. לואיס גם מביא תמונות לווין עדכניות של הניסוי והבסיס.
הבסיס, דרך אגב, מכונה במסמכים הרשמיים שפורסמו בעת מכירת תעש לאלביט (החלטה מספר מח/2 של ועדת השרים לענייני הפרטה מיום 23.12.2013) כבסיס ״מתחם שטח אש 209״. המשתרע על שטח של 12,550 דונמים במועצה האזורית מטה יהודה. השטח הוקצה למשרד הביטחון על ידי רמ״י, כך לפי המסמכים. משרד הביטחון מעניק לתומר זכות שימוש בשטח זה. לבסיס זה אין קשר לאלביט. גם אין קשר בין תומר לאלביט פרט לעובדה ששתי החברות יושבות באותו מתחם במועצה האזורית גזר.
גם THE ECONOMIC TIMES כותב כי צילומי לוויין של PLANET LABS שפרסמה סוכנות הידיעות AP מוכיחים שהפיצוץ אירע בעת ניסוי מנוע רקטה של מפעל המנועים תומר, המייצר מנועי טילים. משרד הביטחון סירב להשיב לשאלות AP בנושא. העיתון מוסיף כי בחודש פברואר הודיעו ישראל וארה"ב כי החלו לפתח דור חדש של טילי חץ, חץ-4, שיחליפו את טילי חץ-2.
מומחים בכתב העת ג'יינס מסרו כי שדות מיכה הוא בסיסם של הטילים הבליסטיים 'יריחו', שהם בעלי יכולת לשאת נשק גרעיני, עובדות שישראל לא מכחישה ולא מאשרת את קיומן, כחלק ממדיניות העמימות שהיא נוקטת בנושאים אלו, כותב THE ECONOMIC TIMES.
28/04/21 13:22
6.8% מהצפיות
מאת IsraelDefense
צ'ין שורן, אזרח אמריקאי ממוצא סיני, פעל עבור מכון מחקר צבאי סיני, ורכש עבורם מוצרים טכנולוגיים בארה״ב Photo by Lt.Cmdr. Tony Wright. Commander, U.S. 3rd Fleet בבית המשפט הפדראלי האמריקאי צפוי להפתח השבוע משפטו של צ'ין שורן, אזרח אמריקאי ממוצא סיני, שנאשם בריגול עבור סין. בית המשפט צפוי לדון באישומים של עברות על חוקי הייצוא, הונאות אשראי, הלבנת הון והברחות, וזאת לאחר ששורן הודה בהאשמות המיוחסות לו.
שורן פעל עבור מכון מחקר צבאי סיני, ורכש עבורם מוצרים טכנולוגיים בלמעלה מ- 100 אלף דולר, על מנת שישמשו את מכון המחקר לפעולות שחזור הנדסי (revere engineering). שואן הינו איש עסקים אמריקאי, בעליה של חברה מסחרית אמריקאית, הפועלת לכאורה בכיסוי עבור הסינים, ובאמצעותה רכש שורן את המערכות אותן שילח לסין.
המכס האמריקאי בשיתוף ה- FBI תפסו משלוח של שורן, שכלל הידרופונים, שהיו מיועדים על פי הצהרתו למכון מחקר אוקיאונוגרפי אזרחי, אך למעשה נועדו לשילוב בכלי שיט תת מימיים אוטונומיים. שואן רכש בארה"ב אף כלי שיט לא מאויישים אזרחיים ורובוטים תת מימיים (בשווי של כ- 8 מיליון דולר), שנועדו לשימוש מחקרי, אך נשלחו לצי הסיני ולמכוני המחקר שלו. על צ'ין שואן צפויים להגזר שבע שנות מאסר.
פעולתיו של שורן לרכש חומרה ומערכות טכנולוגיות הן חלק קטן ממאמצי המודיעין הסיני להשגת טכנולוגיות תת מימיות ובניית יכולות ללוחמה תת מימית. כל אלו יאפשרו לסינים גילוי ומעקב הדוק אחר הפעילות התת מימית האמריקאית, ובעת משבר אף נטרול הפלטפורמות האמריקאיות.
בין היכולות ללוחמה תת מימית של סין הם כלי שיט תת מימיים אוטונומיים, סנסורים מתוחכמים, צוללות מתקדמות ואמצעי לחימה נוספים. על מנת לפתח יכולות אלו מפעילה סין מאמצי ריגול תעשייתי נרחבים, בהם הפעלת סוכנים בחברות ביטחוניות ובארגוני ביטחון בארה"ב ובאירופה, תקיפות סייבר, השגת חומרה לביצוע שחזור הנדסי וכן באמצעות חוקרים, הנשלחים לביצוע מחקרים בארה"ב ובאירופה, במסווה של מחקר אקדמי במסגרת התוכנית השאפתנית "אלף הטאלנטים".
השאיפות הימיות של סין, בדגש על פיתוח יכולותיה התת מימיות, מדאיגות מאד את ארצות הברית, המפעילה כוח צוללות גדול יחסית בים סין הדרומי ובאזור קוריאה. בדו"ח האיומים האחרון שפרסם משרד ההגנה האמריקאי, הוגדרה סין כאיום המרכזי על הביטחון הלאומי של ארצות הברית, בדגש על מאמצי הריגול שמפעילה סין בארצות הברית – בין אם באמצעות הפעלת סוכנים ותקיפות סייבר ובין אם באמצעות ריגול המבוסס על מחקרים לכאורה באקדמיה האמריקאית.
28/04/21 08:34
6.23% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הכוח האווירי, המונה ארבעה מפציצים, מופקד על השמירה, האבטחה וההגנה על כוחות ארה"ב ונאט"ו שייצאו מאפגניסטן Photo by Staff Sgt. Greg Erwin. 379th Air Expeditionary Wing Public Affairs עוד שני מפציצי B-52 של חיל האוויר האמריקני נחתו אתמול בבסיס האוויר אל-אודייד שבקטאר כדי לאבטח את יציאת הכוחות אמריקניים מאפגניסטן שתחל ב-1 במאי.
חיל האוויר האמריקני הודיע כי שני מפציצי 'סטרטופורטרס' הגיעו בטיסה מדקוטה הצפונית לקטאר והם יצטרפו לזוג מפציצים שהגיע לפני כמה ימים.
הכוח האווירי, המונה ארבעה מפציצים, מופקד על השמירה, האבטחה וההגנה על כוחות ארה"ב ונאט"ו שייצאו מאפגניסטן. יציאת הכוחות תימשך מ-1 במאי עד 11 בספטמבר.
28/04/21 13:38
5.67% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מטרת התכנית לתמוך במחקרים ושיתופי פעולה בתחומי מדע הנתונים והבינה המלאכותית אשר יכולים לעזור ולקדם את האנושות בנושאים חברתיים העומדים על סדר היום (מימין לשמאל): פרופ' טובה מילוא (דיקאנית הפקולטה למדעים מדויקים באוניברסיטת תל-אביב), פרופ' מאיר פדר, פרופ' אריאל פורת ופרופ' יוסי מטיאס. קרדיט: אוניברסיטת תל-אביב. Google ואוניברסיטת תל אביב השיקו באחרונה תכנית לקידום ומינוף מחקרים רב-תחומיים הנוגעים לבינה מלאכותית - בנושאים שעשויים להועיל לקהילה ולהשפיע לטובה על החברה כולה. מטרת התכנית לתמוך במחקרים ושיתופי פעולה בתחומי מדע הנתונים והבינה המלאכותית אשר יכולים לעזור ולקדם את האנושות בנושאים חברתיים העומדים על סדר היום.
התכנית מושקת במסגרת המרכז האינטרדיסיפלינרי החדש שהוקם בחודש פברואר האחרון באוניברסיטת ת"א (TAD) בהובלת פרופ' מאיר פדר, מהפקולטה להנדסה ע"ש איבי ואלדר פליישמן.
בטקס להשקת התכנית התלת שנתית, שנערך לאחרונה באוניברסיטת תל אביב, הוכרזו עשר הצעות שזכו בקול הקורא המשותף ל Google ואוניברסיטת תל אביב מתוך 27 הצעות שהוגשו, כאשר Google תומכת בשבע מהן. החוקרות והחוקרים, זוכי המענקים, עוסקים במחקריהם באספקטים מגוונים של AI לטובת הקהילה. בין הזוכים - חוקרים בתחום הזואולוגיה (הפקולטה למדעי החיים), הנדסת חשמל, כלכלה, סטטיסטיקה, הפרעות בתקשורת (ביה"ס לרפואה), מקרא, מדעי כדור הארץ ומדעי המחשב, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה ועוד.
פרופ' אריאל פורת, נשיא האוניברסיטה ששם לו למטרה להקים "גשרים" בין תחומי ידע שונים הנלמדים באוניברסיטה, ציין במעמד זה: "אני חולק חזון משותף עם פרופ' יוסי מטיאס, לפיו חוקרי AI עשויים להפיק תועלת מהשותפות עם חוקרים במדעי החברה והרוח, כפי שחוקרי מדעי החברה והרוח נהנים מההתפתחויות בתחום ה-AI. אני שמח על השותפות עם Google, מצפה לראות את פירות השותפות ומקווה אף להעמיק את השותפות הזו בעתיד".
פרופ' יוסי מטיאס, סגן נשיא ב- Google ומנכ״ל מרכז Google בישראל דיבר על טכנולוגיות AI וכיצד אלו כבר משפרות את מציאות חיינו באופן דרמטי: "ל-AI יש כבר השפעה ניכרת בתחומים שונים. אנחנו שמחים על ההזדמנות לרתום את כח ה-AI לטובת הקהילה (AI for Social Good) ולטובת המדע ועל היכולת לעבוד ב-Google על מוצרים מועילים ואף מצילי חיים, כדוגמת פרויקט חובק עולם לחיזוי מדויק של שיטפונות, טכנולוגיה שמאפשרת לכבדי שמיעה לנהל שיחות טלפון ומחקרים בעלי פוטנציאל ממשי לסייע באבחון משופר של מחלות באמצעות בינה מלאכותית".
פרופ' מטיאס הודה לפרופ' פורת, לפרופ' מאיר פדר, ראש מרכז TAD, ולכל השותפים להקמת המיזם, התייחס להזדמנות המיוחדת ביצירת שיתופי פעולה בין חוקרים וציין שהוא מאמין גדול בחיבור שבין דיסציפלינות שונות: "ישנן שאלות מחקריות עמוקות ומרתקות בנושאים הקשורים לבינה מלאכותית בתחומים שונים ומגוונים ויש הזדמנויות ניכרות לשיתופי פעולה. דברים טובים קורים כשנוצרים חיבורים בין רעיונות שונים וגישות שונות".
המיזם המשותף יכלול גם הקמת סמינר למידת מכונה (ML) משותף שיובילו ד"ר שמעון (מוני) שחר, מנהל TAD וד"ר דבי כהן, מדענית במרכז המחקר של מרכז Google בישראל.
פרופ' מאיר פדר מדגיש כי "מהפכת ה-AI צפויה להשפיע על כל אורחות החיים מתכנון תרופות ורפואה אישית מבוססת נתונים, למערכות הגנה וביטחון, מערכות פיננסיות, גילויים מדעיים, רובוטיקה ומערכות אוטונומיות ונושאים חברתיים. בנוסף, ישנה חשיבות רבה להכשרת ההון האנושי בתחום ולפיכך המרכז ידאג להשכלה בסיסית בתחום לכל סטודנט הלומד באוניברסיטה.
״אוניברסיטת תל אביב מיוחדת בכך שיש בה גם חוקרים שעיקר עיסוקם הוא בינה מלאכותית ומדע בסיסי אך גם מדענים שמשלבים בינה מלאכותית בתחומי מחקרם במדעי הרוח והחברה. אנחנו שמחים שגוגל החליטה לשלב כוחות עם האוניברסיטה בנושא חשוב זה. לדבריו, שיתוף הפעולה עם גוגל יאפשר לנצל את הכוח הטמון בשימוש בבינה מלאכותית ומדע הנתונים לתעל אותו מען החברה".
28/04/21 08:43
5.1% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בנוהל של השנים האחרונות, המודיעין הגרמני ממשיך להתריע מפני מאמצי ריגול איראנים במדינה וניסיונות לרכוש טכנולוגיות לטובת פיתוח נשק להשמדה המונית en.mehrnews.com/photo/170972 בשנת 2020 המשיכה איראן עשתה נסיונות לרכוש מרכיבים לטובת פיתוח נשק להשמדה המונית. מאמצים אלו עשויים להימשך – קובע דוח גרמני של המשרד הבווארי להגנת החוקה.
סוכנות זו, המקבילה לבולשת הפדרלית FBI בארה"ב, קובעת כי יש הוכחות שאיראן מטעה את העולם בקשר למאפייני תכנית הגרעין שלה. טהרן ממשיכה לטעון שהגרעין מפותח למטרות שלום, אך היא החלה באחרונה להעשיר אורניום עד לדרגה של 60 אחוזים, אחוז הנדרש רק לפצצת אטום. המדינה ממשיכה גם לייצר ולערוך ניסויים בטילים בליסטיים, ששימושם הראשון במעלה הוא לשאת נשק גרעיני לטווחים ארוכים.
עוד נאמר בדוח כי כדי להשיג את הידע ההכרחי מתאמצת איראן ליצור קשרים עם חברות גרמניות שעוסקות בתחומי היי-טק, וכדי להשיג חומרים אלו לא תהסס טהרן להפר את הסנקציות המוטלות עליה. הדוח קובע בנוסף כי איראן מנהלת פעולות ריגול מתוחכמות וגרמניה היא אחת מהארצות האירופיות שבהן ידוע שפועלים מרגלים איראניים. גרמניה מממשיכה להיות מוקד פעילות ביון ומודיעין, וזה כולל איסוף מידע ממעצבי מדיניות, מעולם העסקים והמדעים.
כמו כן, ממשיכה איראן להיות מעורבת במעקבים אחר קבוצות אופוזיציה מבית ומחוץ, כלומר מעקב אחרי מתנגדי המשטר האיראני החיים מחוץ לאיראן. דפוסי התנהגות דומים יש בקוריאה הצפונית, בסוריה ובפקיסטאן.
בנג'מין ויינטאל, חוקר בקרן להגנת הדמוקרטיות, מוסיף לדוח כי איראן ממשיכה לחפש טכנולוגיות המיועדות למימוש מטרתה לייצר נשק גרעיני ולהרחיב את מצאי הטילים שלה. ויינטאל מאשים את הקנצלרית מרקל שהיא מתעלמת מהממצאים ומדוחות שהיא מקבלת מארגוני המודיעין שלה ומעדיפה הסכם גרעין עם איראן כדי לקדם את העולם העסקים הגרמני.
28/04/21 09:21
4.53% מהצפיות
מאת IsraelDefense
חזון החברות הוא ביצירת עתיד שבו כלי רכב מסחריים תומכים בתנועת אנשים וסחורות יתפתחו לניידות המספקת ערך והזדמנויות חדשות לחברה קרדיט תמונה: REE הינו מוטורס, חברת בת של תאגיד טויוטה, וחברת רי אוטומוטיב הישראלית (REE), הפועלת בתחום הרכבים החשמליים, הכריזו על חתימת הסכם אסטרטגי לשיתוף פעולה לטובת הבאת החזון המשותף שלהן לשוק, "הבאת ערך חדש לחברה דרך דור העתיד של כלי רכב מסחריים".
חזון החברות הוא ביצירת עתיד שבו כלי רכב מסחריים תומכים בתנועת אנשים וסחורות יתפתחו לניידות המספקת ערך והזדמנויות חדשות לחברה. פתרונות דור העתיד של הינו ורי בתחום הניידות של כלי הרכב המסחריים מיועדים לשיפור איכות החיים בקנה מידה עולמי על ידי הפחתת פליטות הפחמן, צמצום עומס על תשתיות, הפחתת עומסים ומתן אפשרות לחברות להקצות משאבים בצורה טובה יותר.
שתי החברות ישלבו את יתרונותיהן כדי לאפשר את החזון הזה – הידע והטכנולוגיות של הינו כיצרנית כלי רכב מסחריים המותאמים לצרכי הלקוחות, והיכולות הטכנולוגיות החדשניות של REEcornerTM לרכבים חשמליים של חברת רי. הפתרון יציג עיצוב שטוח העונה על הצרכים המגוונים של הלקוחות, שגם יתמוך בנהיגה אוטונומית. השתיים יעבדו תחילה על פיתוח פרוטוטייפים של החומרה עד 2022, תוך הערכת מודלים עסקיים, שיתוף לקוחות פוטנציאליים וביצוע הדגמות במקביל.
28/04/21 09:26
4.53% מהצפיות
מאת IsraelDefense
"השידרוג שביצע האגף הוא חלק חיוני בבניין הכוח של צה"ל ומערכת הביטחון", אמר שר הביטחון, בני גנץ צילום תמונות: אריאל חרמוני / משרד הביטחון
שר הביטחון, בני גנץ, סייר באגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה בבסיס ג'וליס ביחד עם סגן הרמטכ"ל אלוף אייל זמיר, וראש אט"ל אלוף איציק תורג'מן. גנץ קיבל סקירה מראש אט"ל ולאחר מכן ממפקדי חילות לוגיסטיקה, מרכז הספקה אחוד, טכנולוגיה ואחזקה, רפואה וחטיבה טכנולוגית ליבשה. הסקירות עסקו במוכנות האגף לחירום, המהפכה הלוגיסטית הצפויה במעבר למרכז האספקה האחוד של צה״ל ובתמורות שחלו באגף בשנים האחרונות.
שר הביטחון גנץ: "אחת המשימות המרכזיות של צה"ל בשנים הקרובות היא לתת מענה שלם- מבצעי, לוגיסטי, בריאותי ותזונתי - לשים את האדם במרכז. אנחנו צריכים להתאים ללוחמים את האמצעים הטכנולוגיים החדישים ביותר למילוי המשימות המבצעיות, ולתת להם את כל התנאים כדי לבצע שירות איכותי ומשמעותי.
"צה"ל עושה בתחום הזה קפיצת מדרגה, שהיא קריטית לביטחון ישראל בשגרה, ומול תרחישי חירום ולחימה שעשויה לקרות בכל רגע. השידרוג שביצע האגף הוא חלק חיוני בבניין הכוח של צה"ל ומערכת הביטחון".
ראש אט״ל, אלוף איציק תורג'מן: ״ראשית עשייתנו, היא המוכנות לחירום והיכולת לאפשר את רציפות התפקוד ומימוש המשימות המבצעיות של הארגון. בנוסף, יש לנו אחריות על חוזה עם החברה הישראלית דרך דאגה לחיילינו להיותם בריאים, שבעים ועם הציוד המתאים - זה הבסיס בכל עשיית האגף.
"אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה בונה כח לאומי דרך הכשרת בעלי מקצוע פרופסיונליים בעולמות הרפואה והטכנולוגיה, יחד עם שילוב בעלי מקצועות טכניים נדרשים במשק. כל אלה הוכשרו והוסמכו באט״ל, ומאיישים בשחרורם תפקידי מפתח ומקצועות נדרשים בחברה הישראלית.״
28/04/21 09:06
3.97% מהצפיות
מאת IsraelDefense
המחקר של חברת האבטחה, שכלל 15 אלף נשאלים מרחבי העולם, העלה כי כמחצית מהנפגעים באירוע כזה החזיקו מידע רגיש על המחשב או הטלפון המותקף BIGSTOCK/Copyright: artist_M אתר ״כלכליסט״ מפרסם נתונים מממצאי סקר גלובלי שביצעה חברת קספרסקי, לפיו סך תקיפות הסייבר נגד עובדים מהבית בישראל בתקופת מגפת הקורונה (כולל תחילת שנת 2021) עומד על מספר עצום של כשמונה מיליון. המחקר, שכלל 15 אלף נשאלים מרחבי העולם, העלה כי כמחצית מהנפגעים באירוע כזה החזיקו מידע רגיש על המחשב או הטלפון המותקף.
מספר התקיפות גדל עם השפעתה הגוברת של המגפה: אם בתחילת 2020 הראו הנתונים ממוצע של 100-200 אלף תקיפות בחודש, הרי שמספר זה הכפיל את עצמו בחודשי הקיץ, ואף הגיע ל-700 אלף בחודש ספטמבר ולמעל מיליון באוקטובר. גם במדינות אחרות, דוגמת הולנד, מרוקו, מלזיה ובחריין הייתה עלייה דומה.
על פי הדיווח, כ-56% מהנשאלים חוו מתקפת כופר, וכמעט חצי מהם הסכימו לשלם את הסכום הנדרש. ואולם, 17% לא קיבלו את הקוד לשחרור הקבצים, ורק כ-29% מהם הצליחו לשחזר את המידע שנפרץ באופן מלא.