הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
22/09/21 13:17
13.66% מהצפיות
מאת IsraelDefense
עסקת הענק שנחתמה ביולי האחרון מגיעה לוועדה בממשל האמריקאי שתחליט האם מדובר בסיכון לביטחון הלאומי של ארה״ב. בזום מצפים לקבל את כל האישורים במחצית הראשונה של 2022 bigstock ״ממשלת ארה"ב בוחנת את ההסכם של זום לרכוש את חברת Five9 תמורת 14.7 מיליארד דולר מטעמי ביטחון לאומי״, כך לפי פרסום של cnbc.
על פי מכתב מיום 27 באוגוסט, ועדת התקשורת הפדרלית התבקשה להעביר את התיק לוועדה להערכת השתתפות חוץ במגזר שירותי התקשורת של ארצות הברית. היועץ המשפטי לממשלה, מריק גרלנד, עומד בראש הוועדה.
זום הכריזה על העסקה עם Five9 ביולי, וסימנה את הרכישה הראשונה של חברת הווידיאו צ'ט בהיקף המיליארד דולר פלוס. עם הטכנולוגיה של Five9, זום מנסה להתרחב לשווקים סמוכים.
זום מבוססת בסן חוזה, קליפורניה, והמייסד והמנכ"ל אריק יואן, יליד סין, הוא אזרח אמריקאי. לחברה מרכז מחקר ופיתוח משמעותי בסין, ובשנה שעברה התייחסה יו"ר הבית ננסי פלוסי לזום כ"ישות סינית" במהלך ראיון ל- MSNBC. כך לפי הפרסום.
בתגובה המלאה של זום נאמר כי "רכישת Five9 כפופה לאישורים רגולטוריים מסוימים. הגשנו בקשות לרשויות הרגולציה השונות ותהליכי אישור אלה מתנהלים כצפוי. אנו ממשיכים לצפות לקבל את האישורים הרגולטוריים הנדרשים לסגירת העסקה במחצית הראשונה של 2022 ".
22/09/21 11:15
9.59% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הערד נחשף ב2019 והוצע לצה״ל, ימ״מ ולאחרונה גם למשטרת סאו פאולו בברזיל BOE Lautaro troops with the new outfit and the IWI Arad rifle. Photo: Chilean Army פרסום באתר infodefensa מראה מצעד של צבא צ׳ילה עם רובה ה״ערד״ של חברת IWI הישראלית.
״הצבא הצ'יליאני הציג לראשונה במצעד צבאי את הרובה של IWI ״ערד״ בידיים של חטיבת המבצעים המיוחדים (BOE Lautaro) ואת המדים החדשים של Multicam שישמשו את יחידות השדה.
רובה התקיפה החדש IWI Arad הוצג עם אביזרים שונים כגון משגר רימונים GL 40 מ"מ.
הערד נחשף ב2019 בעקבות כך שהוא מוצע לצה״ל. מדובר ברובה שיתמודד על המכרז לנשק אישי עבור לוחמי היחידות המיוחדות. משקלו 2.85 ק"ג בלבד, והוא מתאים לימניים ושמאליים. הרובה הוצע גם לימ״מ.
לאחרונה הרובה הוצע גם למשטרה הצבאית של סאו פאולו.
22/09/21 13:02
8.43% מהצפיות
מאת IsraelDefense
חברת Voicenter הישראלית נפלה קורבן למתקפת כופר. כחלק מהמו״מ, ההאקרים הדליפו לטלגרם דוגמאות מהמידע שגנבו. אתר החברה עדיין למטה. מתקפות על תחום הVoIP היו גם בבריטניה בתחילת החודש, כשבועיים טרם התקיפות בישראל מתוך ערוץ הטלגרם של קבוצת DEUS בימים האחרונים נמצאת חברת התקשורת הישראלית, Voicenter, תחת מתקפת כופר מצד קבוצת האקרים בשם DEUS. כחלק מהמו״מ עם החברה, הקבוצה התחילה להפיץ דוגמאות חומרים שגנבה, לכאורה מהחברה. זאת, לאחר שמייסד החברה טען בתקשורת הישראלית שלא נגנב כלום.
האירוע התחיל ב19 לחודש, כאשר ההאקרים פרסמו דרישת כופר מתגברת. כלומר, כל יום שעובר ללא תשלום, הסכום גדל. כרגע דרישת הכופר עומדת על 35 ביטקוין בערך של כ-1.5 מליוני דולרים.
כחלק מההדלפה, פורסמו רשומות המראות רשימת הקלטת שיחות, תעודות זהות, צילומים ממצלמות רשת המותקנות במחשבי החברה, צילומי מסך של שולחן עבודה מעמדות בחברה, צילומי מסך של דוא״ל ועוד.
ככל שנמשך המו״מ עם החברה, ההאקרים מעלים את האיום וטוענים שהם יחשפו עוד דברים. על פי הידוע לכותב שורות אלו, חברת Voicenter העוסקת בתחום הVoIP, אינה היחידה בישראל שנפלה קורבן למתקפות כופר בחודש האחרון.
ולא רק בישראל. בתחילת חודש ספטמבר נפלו קורבן גם חברות תקשורת בריטיות, גם הן מתחום הVoIP. בבריטניה זה היה כופר מסוג שונה, לפחות על פי פרסומים זרים. במקום הצפנת קבצים, התוקפים נקטו במתקפת מניעה (R-DDoS) לטובת כופר.
כלומר, ״חונקים״ את קווי התקשורת של ספק התקשורת עד כדי כך שהוא לא יכול לספק שירותים ללקוחותיו. ואז דורשים כופר בכדי להפסיק.
לאור המקרים שארעו בבריטניה, עולה שאלה מדוע מערך הסייבר, שאמור להמצא בקשר עם מקבילים שלו בעולם, לא התריע בפני חברות ישראליות בתחום הVoIP על גאות במתקפות בתחום זה. האם זה היה משנה משהו? זו שאלה פתוחה. אבל שאלה אחרת.
22/09/21 08:35
8.14% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הטיל החדש מצוי עדיין בשלב פיתוח והטווח המלא שלו מסווג Photo by Cpl. Ashley Beckett חידוש של חברת בואינג: טיל אוויר-אוויר חדיש ארוך-טווח ודו-שלבי, בניגוד לטילי א״א מקובלים שהם חד-שלביים. הטיל החדש LRAAM הוצג בכנס השנתי לתעופה חלל וסייבר של אגודת חיל האוויר האמריקני.
הטיל החדש מצוי עדיין בשלב פיתוח. בחלק הקדמי של השלב הראשון של הטיל מותקן "רכב השמדה" שיוצר תנופה ומהירות עצומה לטיל והוא דוחף קדימה את נשלב השני של הטיל, שהוא חלקו הקדמי. במהירות מסויימת מתנתקים שני השלבים זה מזה, כאשר הקדמי, השלב השני, מצוייד במנוע רקטי שנדלק ומוביל את הטיל אל מטרתו.
THE WAR ZONE מוסר כי אין עדיין פרטים מלאים על הטיל הדו-שלבי החדש וביצועיו, אך ברור שמהירותו והטווח שלו גדולים מאלו של טילי א/א אחרים. כמו כן יש לחלק הקדמי, השלב השני של טיל, יכולת תמרון מיוחדת לקראת הפגיעה במטרה למען דיוק הפגיעה.
לטיל הזה אין ראש קרב, רש"ק, אלא השמדת המטרה מושגת על ידי פגיעה פיסית במטרה. ניתן יהיה להשתמש בחלקו הקדמי של הטיל כנשק א״א בפני עצמו להשמדת מטרות לטווח קצר.
בחברת בואינג אין פוסלים שימוש בטילים מסוג זה המקובלים כיום בחיל האוויר, אלא שלדעת החברה הטיל החדש הדו-שלבי יהווה השלמה, שיפור ושדרוג של מערך חימושי אוויר-אוויר בחיל האוויר האמריקני והוא ישלים טילים אחרים.
22/09/21 10:46
7.56% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מלאכתם של צדיקים נעשית בידי אחרים: נראה כי גורל האינטרסים האיראניים בסוריה מושפע יותר מהתחרות הפיננסית במדינה מול רוסיה וטורקיה, מאשר מתקיפות צה״ל http://en.kremlin.ru/events/president/news/66678 סגן ראש לשכת במסחר האיראנית-הסורית, עלי אצע'ר זברדסת, הודה בראיון שנתן ב-18 בספטמבר לסוכנות הכלכלית "אילנה ניוז", כי איראן הפסידה בתחרות הכלכלית עם רוסיה בסוריה. לראשונה, מודים האיראנים בגלוי ואפילו באופן רשמי כי הרוסים רוכשים נתח גדול יותר מעוגת הכלכלה הסורית, ומבטאים את חששם מחזרה על התרחיש שקרה בעיראק.
הדובר האיראני התלונן כי "היתרונות הכלכליים של סוריה מגיעים לרוסיה כמו גם למדינות אחרות, בעוד שיחסי הסחר והכלכלה שלנו עם סוריה "מתקדמים לאט", בניגוד להתחייבותו של משטר אסד "להאיץ ולהקל על חילופי הסחר.
על מנת להבהיר את דבריו בנושא זה אמר המרואיין האיראני כי "הרוסים מרוויחים יותר מהכלכלה הסורית מאחרים ומשתתפים בכמה פרויקטים של שיקום ובנייה", והביע את מורת רוחו ודאגתו מחזרה על מה שקרה לאיראן בעיראק. הבכיר האיראני הוסיף והסביר: "רוב חילופי הסחר בעיראק הם עם טורקיה ולא עם איראן, וסביר להניח שכך יקרה גם בסוריה".
״עיראק עדיין אינה מהווה נתיב יבשתי לסוריה"
טהראן רואה עצמה כמי שזכאית להיות הראשונה להנות מההטבות וההסכמים שיש לה עם סוריה. הוא הגדיר את חילופי הסחר האיראנים עם המשטר הסורי כאיטיים, והאשים את המשטר, ש"מבטיח לנו לסייע בזירוז והקלה בעסקאות, אך דבר לא נעשה למרות ההבטחות".
הוא תרץ את המצב שנוצר בכך שבסוריה "ישנן שתי קבוצות של אנשי עסקים וסוחרים, אלה התומכים בבשאר אל-אסד ומוכנים לעבוד עם איראן, ואלה המתנגדים לבשאר אל-אסד, ועובדים יותר עם ירדן ומדינות המפרץ".
הפקיד האיראני הדגיש בדבריו את מה שקרה לאיראן בתרחיש העיראקי, ותיאר אותו כ"אסון", באשר להתנהלות המסחרית של בגדאד עם טורקיה. הוא ציין כי "לטורקיה יש עליונות על איראן בחילופי הסחר עם עיראק, ואנו מאמינים כי אותו דבר יקרה גם בסוריה, שכן כמות הסחורות המוברחות שנכנסות לסוריה מטורקיה גבוהה מאוד".
הוא ציין כי היעדר גבול יבשתי בין סוריה לאיראן משפיע לרעה על חילופי הסחר שלה עם סוריה, ועל הובלת סחורות. לדבריו, מה שמקשה על פעילותם בסוריה הוא נושא התחבורה, וכי הם ניסו ליצור קשר יבשתי לסוריה דרך אדמת עיראק, והעיראקים הבטיחו זאת, אך זה עדיין לא קרה.
בהקשר זה הוא הציג שתי אופציות לתחבורה לסוריה, הראשונה "דרך טורקיה, שסגרה את הגבולות עקב העימות, והדרך השנייה היא דרך המפרץ, אבל עלינו ללכת למרחק רב כדי לעשות זאת. לרוע המזל, למרות המשא ומתן, עיראק עדיין אינה מהווה נתיב יבשתי לסוריה".
הבכיר האיראני גם ציין כי הסנקציות האמריקאיות על פי חוק הקיסר, ממלאות גם הן תפקיד גם בהאטת תהליך הסחר בין איראן לסוריה, מכיוון שחברות לא יכולות להעביר כסף לאיראן בקלות.
תערוכה בדמשק
כדי לנסות ולקדם נושא זה הודיע האיראני על הקמת תערוכה בלעדית בדמשק בנובמבר הקרוב, שתהיה כולה מוקדשת לסחורות איראניות כדי להציגן בפני הסוחרים. הוא הביע תקווה שהתערוכה תהיה "הזדמנות טובה לאנשי עסקים איראנים.״ עם זאת ציין כי " הסורים אומרים שהם משתפים פעולה, אבל זה לא קורה בפועל."
אין זו פעם ראשונה שאיראן מגלה את עצבנותה על היחסים הכלכליים החלשים עם המשטר בסוריה, ועל הניסיון של רוסיה להרחיב את השפעתה הכלכלית באמצעות חתימה על הסכמים ארוכי טווח עם המשטר.
איראן, התומכת במשטר אסד, פעלה בשנים האחרונות על חתימה על הסכמים כלכליים וצבאיים עם המשטר הסורי, שחלקם הניבו רווחים בתמורה לתמיכתם בבשאר אל-אסד, כאשר המשטר החל לשלם את חשבונותיו עבור התערבות רוסיה ואיראן לצידו, דברה ששינה את המאזן הצבאי לטובתו. הרוסים והאיראנים מנהלים תחרות קדחתנית כדי לבזוז את מה שנותר מיכולותיה של סוריה.
מוסקבה רואה עצמה הראשונה לזכות ביכולות אלה מכיוון שהיא מאמינה כי היא זו שמייצבת את משטרו של בשאר ומי שמנעה בפועל את נפילתו, בעוד שאיראן מאמינה כי היא עשתה את מה שאף מדינה אחרת לא עשתה עבור אסד. החל בגיוס כוח אדם, חימוש ושליחת עשרות אלפי שכירי חרב עדתיים, וכלה באספקת משלוחי דלק גדולים למשטר, שבלעדיהם עיקר מכונת המלחמה שלו הייתה נעצרת.
בהקשר זה יצויין כי דברי הבכיר האיראני מצביעים כי הלחץ הרוסי על סוריה ועל הנשיא בשאר אישית פעל לטובתם. לחץ זה בא לידי ביטוי בפרסומים באמצעי התקשורת ברוסיה באפריל 2020 (ראו מאמרנו באתר israeldefense), שמתחו ביקורת קשה ונוקבת על משטר בסוריה והעומד בראשו. בין היתר, מכיוון שאסד הערים קשיים על פעילות החברות הרוסיות, שקיבלו זכיונות להפקת נפט וגז בסוריה.
לאור דברי הבכיר האיראני, נראה כי לחץ זה מצד הרוסים הצליח, והשפיע על בשאר לשנות את התנהלותו מולם, ולטובתם, על חשבונה של איראן. נראה שהתמיכה הרוסית המופגנת בבחירתו מחדש של אסד לכהונה נוספת כנשיא, היא התמורה שקיבל מהם בעבור כך, ובעבור צעדים בתחומים אחרים, בהם ביטא את נטייתו לטובתם.
הקרמלין רוצה עוד שליטה על הלחימה בסוריה יצויין כי מוסקבה מצידה, משקיעה מאמצים ניכרים כדי למנף את תלותו הגוברת של המשטר בנוכחות הצבאית ובתמיכה הדיפלומטית שלה, כדי לחזק את השפעתה בסוריה, הן בתחום הצבאי והן בתחום הכלכלי.
בולט הלחץ הרוסי על אסד כדי שיסכים למחווה סימלית לשילוב אנשי אופוזיציה במשטר, וזאת כדי ליצור לגיטימציה בינלאומית עבורו, שתאפשר קבלת סיוע כלכלי נרחב לשיקומה של סוריה.
במקביל מבקשת מוסקבה להבטיח שליטה על אופן ניהול המשך הלחימה בגורמי האופוזיציה, הן בדרום המדינה, בדגש על דרעא, והן באזור אידליב שבצפון סוריה. סביר להניח כי נושאים אלה עמדו במוקד השיחות עם הנשיא פוטין, במהלך ביקורו החטוף האחרון של אסד במוסקבה ב-13 בספטמבר.
בצד עניין זה נחשפו בדברי הבכיר האיראני יחסיה הכלכליים של איראן עם עיראק, ומאמציה ליצור ציר יבשתי דרכה לסוריה. בין אם לצרכים כלכליים ובין אם לצרכים אחרים, שעל פי דבריו לא צלחו עד כה. כן נחשפה גם התחרות הכלכלית בין איראן לטורקיה ביחסי הסחר שלהן עם עיראק וסוריה.
יש להניח שהאיראנים ינסו בכל דרך שלא להפסיד בתחרות הכלכלית שהם מנהלים, הן מול הרוסים והן מול הטורקים, ולמנוע מעצמם את "האסון" הצפוי, כפי שהגדיר זאת הבכיר האיראני בדבריו אלה.
22/09/21 08:47
6.4% מהצפיות
מאת IsraelDefense
MBDA תספק למטוסי החמקן הבריטיים את טילי התקיפה המדוייקת SPEAR וכן טילי אוויר-אוויר METEOR By ILA-boy - Own work, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4212871 תאגידי הנשק הגדולים MBDA ו-BAE SYSTEMS קיבלו תקציבים מממשלות בריטניה ואיטליה לביצוע אינטגרציה מלאה של מערכות נשק מתוצרתן במטוסי חמקן F-35 בחילות האוויר שלהן.
MBDA תספק למטוסי החמקן הבריטיים את טילי התקיפה המדוייקת SPEAR וכן טילי אוויר-אוויר METEOR, שתי מערכות נשק שנבחרו על ידי חיל האוויר המלכותי. חיל האוויר של איטליה הסתפק בטילי אוויר-אוויר מטאור.
מדובר בעסקות רכש בשווי מוערך של כ-400 מיליון דולר. עבודות התאמת המערכות לחמקנים של שתי המדינות יבוצעו בארה"ב בשיתוף עם יצרנית מטוסי F-35 לוקהיד מרטין, מדווח דפנס ניוז, וההנחה היא שמערכות הנשק יהיו מוכנות במטוסים עד סוף שנת 2024.
22/09/21 11:29
6.4% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הבחירות יכולות לספק לחמאס הזדמנות לחזק אחיזה ביו״ש. בינתיים נראה כי הרשות רוצה למנוע השתתפות חמאס כמו שעשתה בעבר https://alqassam.ps/arabic/news/details/17009 הזירה הפלסטינית לא מפסיקה לייצר מתחים. בנוסף למתח הנובע מאי תשלום כספים לחמאס עזה על ידי קטאר, הרשות הפלסטינית רוצה לערוך בחודשים הקרובים בחירות למועצות כפריות ביו״ש. לפי ד״ר מיכאל מילשטיין, מדובר במהלך לשיפור דימוי הרשות בעיני תושבי יו״ש לעומת דימוי חמאס.
״מתח גובר בין הרשות לחמאס על רקע החלטת אבו מאזן לקיים בחירות ל400 מועצות כפריות בדצמבר. חמאס דוחה את הרעיון ומבהירה שלא תאפשר לקיים את הבחירות בעזה. לטענתה הרשות שביטלה את הבחירות הכלליות ערב מבצע שומר החומות (מהלך שתרם לחימום הכללי של האווירה) מנסה לקדם צעד קוסמטי לשיפור דימויה״, כותב ד״ר מיכאל מילשטיין בחשבון הטוויטר שלו.
הסבב הראשון מתוכנן להיערך ב11.12 בכ400 רשויות מקומיות ומועצות כפריות,חלקן באזורי C. חמאס התעוררה ודורשת את קיום הבחירות באופן מלא גם בעזה מתוך עניין להשתתף בהן, כותב מילשטיין.
מילשטיין מוסיף: ״בבחירות המקומיות ב2005-2004 זכתה חמאס בניצחון סוחף שהיה קדימון להישגה בבחירות הכלליות ב2006 (התנועה השתלטה בין היתר על שכם, קלקיליה וג'נין). הרשות הפיקה לקח וב-2017/18 קיימה את הבחירות בגדה בלבד ובלי חמאס.״
לפיו, מדובר באירוע ״אירוע מתפתח שעוד יכול להסעיר את הזירה הפלסטינית.״
22/09/21 09:56
6.1% מהצפיות
מאת IsraelDefense
נשיא ארה״ב, ג׳ו ביידן, הראה כי הוא שומר על אינטרסים של העולם החופשי באמצעות מכירת צוללות בהנעה גרעינית לאוסטרליה. האם ניתן לעשות השלכה מים סין הדרומי למהלכי ארה״ב מול הגרעין האיראני? דן ארקין במאמר דעה מיוחד Photo by Petty Officer 1st Class Ryan Litzenberger נחמד שיש התפתחות בינלאומית חשובה ואנו לא מעורבים, הרחק מכאן, באוקיאנוס השקט. אבל, אל דאגה, זה קשור בעקיפין גם אלינו ויהיו השלכות.
עדיין אתגר: מודיעין כוונות
מודיעין טוב יכול לספר הכל. אלינט, קומינט, היומינט – רואים, צופים, מאזינים, מקליטים ויודעים הרבה. אבל יש תחום אחד שהמודיעין הטוב ביותר יתקשה מאוד ללמוד: כוונות. מה הכוונה האמיתית של המנהיג שמנגד? מה הוא מתכנן בראש? כוונות הוא עניין קשה במודיעין.
לדוגמה: האם המנהיג העליון של איראן יתן את האות לניסוי גרעיני? מה מתחולל בראשו ומה כוונותיו? ואולי יחליט להיות מדינת סף. כך גם בצדו השני של העולם, באסיה, שם נחתם ההסכם המשולש AUKUS. מה חושב לו נשיא סין שי? האם הוא מעוניין לפלוש לטייוואן? האם הוא יילחם על סדרת האיים הקטנים והבלתי מיושבים שבים סין שבייג'ין חומדת כי שלה הם?
לג'ו ביידן אין מושג מה מתחולל בראשו של שי, וחששותיו של הנשיא האמריקני מסין ייתכן מוצדקות. לכן הוא שם את סין בראש מעייניו, לוחץ על הגנרלים האמריקניים לחזור ולתאר עד כמה איומי סין מפחידים, וחותם על הסכם עם בריטניה ועם אוסטרליה כדי למנף איום על סין באמצעות צוללות מונעות גרעין.
בין ים סין הדרומי לאיראן
השלכות הסכם AUKUS באזורנו: נראה שהסכם מסוג זה, שהוא צבאי בבסיסו, יכול להתפרש כהוכחה לכך שבייידן איננו אחד מהנשיאים האמריקניים הבדלניים.
נכון, ביידן הוציא את צבאו מאפגניסטן, אבל הנה הוא חותם על הסכם צבאי עם שתי מדינות רחוקות ממנו וזו מזו. הסכם שמשמעותו הפגנת נוכחות צבאית אמריקנית-בריטית-אוסטרלית בחלק גדול של העולם, באוקיאנוס השקט, מול חופי סין.
אוקיאנוס שמעברו השני, בל נשכח, מצוי החוף המערבי של ארה"ב, עם סן פרנסיקו, לוס אנג'לס וסן דייגו על מעגני הצי האמריקני הענקיים שבה. כלומר, אמריקה תימצא בים, או מתחת לים, יחד עם צוללות ברית, צופה מהפריסקופים, אם יתממש ההסכם, אל עבר יבשת סין והאיים שהיא חומדת, בטווחים יותר קצרים מאשר בעבר.
ניתן להקיש מכך שהממשל בוושינגטון ימשיך לשמור על אינטרסים חיוניים של בעלות ברית. וכי הבטחות מהסוג שארה"ב "לא תאפשר לאיראן להחזיק בנשק גרעיני" יהיו הבטחות אמת, וארה"ב באמת 'לא תאפשר' וכו', על כל המשתמע מכך. ואיך בדיוק "לא תאפשר".
זה המקום להסביר ולנסות לשכנע את הממשל, ששולח צוללות לאוקיאנוס השקט, שאיום בייצור נשק גרעיני של מדינה חברה באו"ם על מדינה חברה אחרת, בלתי מתקבל על הדעת במאה ה-21. לא זכור שסין, שיש לה נשק גרעיני, מאיימת להשמיד את ארצות הברית של אמריקה, את בריטניה או את אוסטרליה.
מלחמה קרה חדשה?
נחזור להסכם AUKUS: הנחת פרשנים בכל רחבי בעולם היא שהמטרה העיקרית היתה הרתעה. וושינגטון, לונדון וקנברה התכוונו להרתיע מפני השפעתה ההולכת וגוברת של סין באזור דרום הפסיפיק ובחלקים אחרים בעולם.
ההסכם הוא מענה ישיר למאמצי סין בשנים האחרונות למודרניזציה של הצבא ושל היכולות הגרעיניות שלה, ובכך רואים אתגר ישיר לבירות המערב. סין מפתחת מטוס קרב חמקן, סין מפתחת יכולות סייבר גלויים ומוסתרים, ובמערב רואים בה תוקפת סייבר סדרתית. הצי הסיני גדל בערכים שמפחידים גנרלים אמריקניים.
מעניינות תגובות מדינות האוקיאנוס השקט להסכם AUKUS. יפן היא הקרובה ביותר לסין וזרועות המודיעין שלה הודיעו באחרונה שיש ידיעות שסין מתכוונת לפלוש לטייוואן. סין חומדת כמה איים שהם טריטוריה יפאנית. לכן טוקיו קידמה בברכה "הסכם לכינון אזור אינדו-פסיפי שיהיה פתוח וחופשי". אבל יפן לא מסתפקת בכך ומחזיקה צבא חזק, על פי המותר לה.
סינגפור, הקטנטונת אך העשירה והאסטרטגית, מקיימת קשר צבאי הדוק עם אוסטרליה וצבאה מתאמן ביבשת האוסטרלית. סינגפור הודיעה שהא מקווה "שההסכם יהיה קונסטרוקטיבי וישמור על השלום והיציבות". אינדונזיה המוסלמית הגדולה "עוקבת בזהירות", "מודאגת ממרוץ חימוש" וקוראת לדיאלוג עם אוסטרליה.
איך אומרים ״הפסד״ בצרפתית?
מי מרוויח מההסכם המשולש? החתומות על הסכם אחר הקרוי FIVE EYES, הסכם לחילופי מודיעין בין אוסטרליה, בריטניה, ארה"ב, ניו זילנד וקנדה, הסכם שעשוי להיות שת"פ ל-AUKUS.
עם הסתייגות אחת: ממשלת ניו זילנד איננה מתירה לנשק גרעיני ולצוללות בהנעה גרעינית להיכנס למימיה ולעגון בנמליה. עוד מרוויח גדול: בוריס ג'ונסון ובריטניה. אחרי הברקסיט הצליח ראש הממשלה להיות חלק מהסכם ששוב מציב את בריטניה במעמד של מעצמה עולמית, כמו שהיה פעם.
המפסידה הגדולה: צרפת. בארמון אליזה בפריס יכול הנשיא מקרון לזעום בחברת שגרירי ארצו בקנברה ובוושינגטון, שנקראו לשוב הביתה. ציניקנים כבר אמרו שהכל תכסיס אמריקני כדי למנוע מצרפת לייצר עבור אוסטרליה צוללות בהרבה מאוד כסף. למה שהמספנות האמריקניות והבריטיות, ואולי הגרמניות, לא ייהנו.
וכך, ברשתות הקשר של צוללות AUKUS העתידיות ישוחחו ביניהם האדמירלים מתחת למים באנגלית טובה במבטאים אמריקני, בריטי ואוסטרלי, ולא בצרפתית.