הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
31/05/22 09:25
15.23% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ראש האגף המדיני-בטחוני במשרד הבטחון טוען כי איראן מאיימת על ישראל בתימן, עירק ובסוריה. פלטי: "בניגוד לעבר, האיראנים ממששים את האיומים שלהם במזרח התיכון, הסכמי אברהם הם האיזון לאיום הזה, גם סעודיה תצטרף" קרדיט: ברונו שרביט במסגרת כנס "והארץ תשקוט? ישראל, לבנון, 40 שנה" שנערך אתמול (ב) על ידי מכון טרומן באוניברסיטה העברית לרגל 40 שנה לכניסת צה"ל לבנון נערך פאנל "מותחים גבולות: על גבולות, בטחון ואסטרטגיה".
במסגרת הפאנל שהנחתה העיתונאית טלי ליפקין שחק, דיבר ראש השב"כ לשעבר יעקב פרי שהבהיר בנוגע לפעילות השב"כ בלבנון - "השב"כ טבע בבוץ הלבנוני".
משתתף נוסף היה ראש האגף הבטחוני-מדיני במשרד הביטחון עד לא מזמן זוהר פלטי שהתייחס לאיום האיראני שהתבסס לראשונה בלבנון. "עד לפני חמש שנים לאיראנים היה בעיקר את חיזבאללה, בחמש שנים האחרונות הם הצליחו למצב את עצמם ולאיים על ישראל בתימן, עירק וכמובן בסוריה".
לדברי פלטי הסכמי אברהם הם התשובה לכך."התשובה לאיומים מסוריה, הם הסכמי אברהם, אני בטוח שגם סעודיה תצטרף בקרוב. גילוי מעניין נוסף של פלטי היה בנוגע למימון פעילות השב"כ בלבנון. "היו ויכוחים על הפעלת השירות שם עם 504, אבל בסוף הצבא הוא זה שמימן את שהות השב"כ".
בכיר במוסד ומנכ"ל משרד החוץ לשעבר ראובן מרחב ביקש להעביר מסר למקבלי ההחלטות היום. "מספר מקבלי ההחלטות קטן. חשוב שהם יקבלו את המידע הנכון וידעו להבחין בין טפל ועיקר."
חוקרת היחסים הבינלאומיים אור רביבנוביץ ביקשה להשליך מלבנון על אירועי צעדת הדגלים אמש. "אין ספק שתמונות כמו צעדת הדגלים פוגעות ביכולות של ישראל להשיג לגיטימציה בעולם. ״
הטייס וההיסטוריון ד"ר יגאל קיפניס שכתב את הספר "לבנון 1982" סיכם: "אחד מלקחי המלחמה שאסור לדרג המדיני להכניס את הדרג הצבאי לסיטואציות שהוא לא יכול לצאת מהן."
כנס "והארץ תשקוט? ישראל, לבנון 40 שנה" של מכון טרומן לשלום מתקיים באולם הסנאט באוניברסיטה העברית לאורך יום שני 30.05. בכנס יתקיימו מספר מושבים ופאנלים שיעסקו בהיבטים שונים של המלחמה.
31/05/22 08:49
12.69% מהצפיות
מאת IsraelDefense
כוחות המשתמשים בכטב"מ יוכלו לבחור בשיגור ו/או נחיתה שלu באמצעות מצנח או המראה ונחיתה אנכית, בהתאם למשימה. החשיפה, על פי הערכה, קשורה לפרויקט בהודו קרדיט תמונות: Aeronautics Group Aeronautics Group, ספקית ישראלית של פתרונות הוליסטיים משולבים המבוססים על פלטפורמות בלתי מאוישות, מטענים ייעודיים ותקשורת ליישומי ביטחון והגנת המולדת, חושפת את מערכת Orbiter 4 עם יכולת המראה / נחיתה אנכית (VTOL) גמישה.
אירונאוטיקס טוענת כי ערכת ה-VTOL מספקת יכולות משימה מעולות ומציעה גמישות מרבית להצלחת המשימה בכל סוגי השטח. הכוחות המבצעיים יוכלו, לראשונה, להתאים את ה-Orbiter 4 לפרופילי משימה אופטימליים בכל עת ובכל מקום שיידרש. המפעיל יכול לבחור אם להמריא ולהנחית את המערכת הבלתי מאוישת באמצעות Orbiter 4 מסורתי (משגר ומצנח) וליהנות מיכולת שהייה באוויר יוצאת-דופן של 24 שעות, או לצרף את ערכת ה-VTOL להמראה ונחיתה מדויקות עם יכולת שהייה מופחתת.
לדברי החברה, ה-Orbiter 4 מספק יכולות גבוהות יותר מפלטפורמות טקטיות אחרות הפועלות כיום, עם סיבולת, שירות, גמישות תפעולית וחסכוניות רבה יותר. כפלטפורמה בלתי מאוישת טקטית מתקדמת, מרובת-משימות עם יכולת נשיאת מטענים מגוונים, עם אופציה לתפעול מעבר לקו הראייה (BLSO) ויכולת שהייה באוויר יוצאת-דופן בכל תנאי מזג האוויר, ה-Orbiter 4 משמר את היכולות המוכרות של משפחת כטב"מי Orbiter. המערכת מתאימה הן לפעילות יבשתית והן לפעילות ימית, יכולה לשאת בו-זמנית מספר מטענים, מה שמגדיל את יכולות המודיעין, מעקב וסיור (ISTAR) שלה.
31/05/22 11:26
10.15% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בר-זיו תחליף את הנשיאה היוצאת, פרופ' קרין נהון, לאחר 5 שנות כהונה קרדיט: עידו לביא הוועד המנהל של איגוד האינטרנט הישראלי (ע"ר), בחר לנשיאות העמותה לשנים 2022-23, את ד"ר שרון בר-זיו, שתחליף את הנשיאה היוצאת, פרופ' קרין נהון, לאחר 5 שנות כהונה. מנכ"ל איגוד האינטרנט הישראלי הוא עו"ד יורם הכהן.
ד"ר בר זיו היא מרצה בכירה בביה"ס למשפטים, במכללה האקדמית ספיר, מומחית במשפט וטכנולוגיה ובעלת ניסיון עשיר במחקר והוראה בתחומי המשפט והטכנולוגיה, המתמקדים בתחומי הקניין הרוחני, סוגיות משפטיות בעידן המידע, משפט ויזמות ועוד.
בשנים האחרונות הקימה בר-זיו את הפרקטיקה לתמיכה משפטית בחדשנות ויזמות, במכללת ספיר, אשר מעניקה שירותים משפטיים ליזמים בראשית דרכם באמצעות סטודנטים מצטיינים. היא מפרסמת מאמרים בבמות מובילות בישראל ובעולם, ולוקחת חלק בכנסים רבים בתחום ברחבי העולם.
לצד פעילותה האקדמית, בר-זיו משמשת כמומחית של ארגון הקניין הרוחני העולמי (World Intellectual Property Organization, WIPO), ומייעצת בנושאים הנוגעים למשפט, מידע וחדשנות.
בר זיו, 43, נשואה ואם לשלושה, מתגוררת באבן יהודה. בשנת 2005 הוסמכה כעורכת דין. בהשכלתה, היא בוגרת תואר שלישי (Ph.D.) במשפטים (2013), מהפקולטה למשפטים אוניברסיטת חיפה, זאת לאחר שסיימה תואר שני (LL.M, בהצטיינות) במשפטים ותואר ראשון (LL.B), עם התמחות במשפט וטכנולוגיה; אף הם מאוניברסיטת חיפה.
ד"ר בר-זיו הודתה לוועד המנהל של האיגוד על הבחירה בה: "אני מאמינה בכוחו של ידע בקידום החברה האנושית, תוך שמירה על חופש הביטוי, פיתוח יצירתיות וחדשנות. איגוד האינטרנט הישראלי, כגוף החברה האזרחית, מוביל ומממש את המטרות והערכים האלו, ואני גאה להיות גורם מוביל בפעילותו. ״
31/05/22 09:50
9.64% מהצפיות
מאת IsraelDefense
חברי קונגרס פנו לממשל וטענו כי משלוחים גדולים של טילי סטינגר וטילי נ"ט ג'וולין עלולים להותיר את הצבא האמריקני ללא כלי נשק אלו By Cpl. Joseph Scanlan - https://www.dvidshub.net/image/1166333, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=40435210 צבא ארה"ב חתם על חוזה עם חברת ריית'יון בסך 624 מיליון דולר לייצור 1,300 טילי נ"מ סטינגר. החוזה נועד למילוי חסרים אחרי שארה"ב שלחה לאוקראינה 1,400 טילים כאלו.
חברי קונגרס פנו לממשל וטענו כי משלוחים גדולים של טילי סטינגר וטילי נ"ט ג'וולין עלולים להותיר את הצבא האמריקני ללא כלי נשק אלו ולכן חובה למלא את החסרים במהירות, מדווח AXIOS.
חברת ריית'יון הודיעה כי התשלום עבור הטילים הוא חלק מחבילת הסיוע האמריקנית לאוקראינה בסך 40 מיליארד דולר שהנשיא והקונגרס אישרו בחודש שעבר.
החוזה עם הצבא כולל תמיכה הנדסית, תקצוב מודרניזציה של מרכיבים בכלי הנשק וכן תקצוב זירוז קצב הייצור כדי למלא מלאים.
31/05/22 15:46
9.14% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בני שמעון היא הראשונה מבין שש המועצות האזוריות שנבחרו להוביל את הפיילוט ברחבי הארץ. לוחמי משמר הגבול הצטרפו למערך מתוך היחידות המבצעיות של מג"ב צילום: משטרת ישראל היחידה הראשונה, נחנכה היום במועצה האזורית בני שמעון שבנגב במעמד השר לבט"פ, מר' עמר בר-לב, מפכ"ל המשטרה, רנ"צ יעקב שבתאי, מפקד משמר הגבול, ניצב אמיר כהן, ממ"ז דרום, ניצב פרץ עמר, סגל הפיקוד של מג"ב, יו"ר המועצות האזוריות, מר שי חג'ג, ראש מועצה אזורית בני שמעון, ניר זמיר, מכובדים ואורחים נוספים.
שוטרי מג"ב, יפעלו לצד פקחי המועצה בניידות משולבות ויטפלו באירועים בגזרה הכפרית בתחומי המועצות האזוריות. היחידה, תורכב מניידות משולבות של שוטר מג"ב ופקח בשירות המועצה, שיפעלו לצמצום ולמניעה של תופעות פשיעה חקלאית, עבירות אלימות ועבירות איכות חיים.
במסגרת תגבור הכוחות שיפעלו במרחב הכפרי, בשלב הראשון משמר הגבול והמועצות האזוריות יקימו שש יחידות שיטור בצפון ובדרום. לפיכך, צפוי השיטור המועצתי של מג"ב להתרחב גם למועצות מרחבים מעלה יוסף, מרום גליל, לכיש, שדות נגב כשהמטרה היא להמשיך ולהרחיב את הפרויקט לכל הארץ.
במקביל לחניכת היחידה חדשה, עשרות שוטרי מג"ב ופקחים שאותרו על ידי המועצות ומערך היישובים של משמר הגבול נמצאים בעיצומה של הכשרה שבסופה עתידים לאייש את היחידות שיוקמו.
יחידת השיטור המועצתי החדשה, תהיה היחידה הראשונה שמוקמת ברשויות האזוריות ברחבי הארץ. היא תורכב משבעה שוטרי מג"ב לצד ארבעה פקחים שיעברו הסמכה מיוחדת.
עד היום הוקמו יחידות שיטור עירוניות בלבד ב- 74 ערים בישראל. ההחלטה על הקמת יחידות השיטור המועצתיות התקבלה מתוך רצון לתת מענה לייעול האכיפה והפיקוח במרחב הכפרי בעבירות חקלאיות, אלימות, איכות חיים במרחב.
בני שמעון היא הראשונה מבין שש המועצות האזוריות שנבחרו להוביל את הפיילוט ברחבי הארץ. לוחמי משמר הגבול הצטרפו למערך מתוך היחידות המבצעיות של מג"ב.
מפכ"ל המשטרה, רנ"צ יעקב שבתאי: "היום אנו בונים את הקומה הראשונה בבניין רב קומות, שתכליתו, חיזוק הביטחון האישי ומתן שירותי משטרה איכותיים לתושבי המועצות האזוריות, כאשר הראשונה שבהן היא מועצת בני שמעון עם נופיה הפראיים, המרחבים הגדולים ואתגריה הביטחוניים והפליליים.״
מפקד משמר הגבול, ניצב אמיר כהן: "הצפת השטח בכוחות מבצעיים ירוקים, ללא ספק תסייע רבות ללחימה בפשיעה החקלאית ותשפר לאין ערוך את הביטחון האישי במועצות האזוריות. היום בשעה טובה ומוצלחת אנו זוכים לחנוך את הקמת מערך השיטור המועצתי הראשון, זוהי הסנונית הראשונה ואנו תקווה שעד סוף השנה יוקמו חמשת המערכים הבאים עליהם החליטה הממשלה ולהרחיב בעתיד את המודל לכלל המועצות האזוריות."
מפקד מחוז דרום, ניצב פרץ עמר: "היום אנחנו מניחים את אבן היסוד הראשונה בתחום השיטור המועצתי, אשר עתיד להתרחב במחוז דרום ומהווה מכפיל כוח בכל מתן השירות לאזרח והעלאת בטחון הציבור בקרב היישובים. זאת על מנת שנוכל להגיב בצורה המקצועית ביותר ובזמן ראוי גם במקומות המרוחקים מתחנות המשטרה.״
השר לבט"פ, מר' עמר בר-לב: "המועצה האזורית בני שמעון היא הראשונה שחונכת את יחידת השיטור המועצתי. השיטור המועצתי שנחנך היום, יהווה כוח שיטור ביטחוני שישלב פעילות של שוטרי מג"ב עם מפקחים אזרחים תושבי האזור. הכוח הזה ייזום ויפעל 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, הן במרחב החקלאי, הן במרכזים המסחריים, והן בתוך הישובים עצמם."
ראש מועצה אזורית בני שמעון, ניר זמיר אמר: " אנחנו גאים להיות המועצה הראשונה שמובילה את השיטור המועצתי בישראל. הקמת היחידה תאפשר לנו להתמודד עם עבירות ופשיעה במרחב שלנו בנגב. הקמת השיטור המועצתי יחד עם המועצה מאפשרת לנו להתאים את האכיפה והשיטור לאתגרים המקומיים. זה צעד שיסיע מאוד להגברת הבטחון האישי של התושבים שלנו. מבקש להודות למשטרה ולמשרד לבטחון פנים על שיתוף פעולה מקצועי ומהיר להקמתה."
31/05/22 08:46
7.61% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ה-SMASH X4, שתיחשף לראשונה בתערוכת יורוסאטורי בפריז, הינה מערכת בקרת אש להתקנה על הרובה האישי עם הגדלה אופטית (X4) המאפשרת רכישה, עקיבה וירי מדויק לטווחים מורחבים קרדיט תמונות: סמארט שוטר סמארט שוטר, חברה ישראלית המפתחת ומייצרת מערכות בקרת ירי מתקדמות לנשק קל, תחשוף לראשונה בתערוכת יורוסאטורי, שתערך בפריז באמצע חודש יוני, את ה-SMASH X4: מערכת בקרת אש להתקנה על הרובה האישי עם הגדלה אופטית (X4) המאפשרת רכישה, עקיבה וירי מדויק לטווחים מורחבים. המערכת מאפשרת פגיעה במטרות ניידות ונייחות, קרקעיות ואוויריות, ומשלבת מד טווח לייזר אינטגרלי לדיוק ירי לטווחים הרחוקים. ניתן לשלב גם אמצעי ראיית לילה שונים כ-Clip On.
לדברי החברה, כמו כל מערכות ה-SMASH, גם מערכת ה-SMASH X4 מתאימה לשימוש הן כמערכת עצמאית והן כמערכת מקושרת. קישוריות לסנסורים או למערכות שליטה ובקרה מספקת מידע טקטי רלוונטי המושלך דרך הכוונת, משפרת משמעותית את מודעות המצב של הלוחם ושל המפקדים ומהווה בסיס לקבל החלטות מותאמות בזמן אמת. החברה תציג לראשונה בתערוכה גם פתרון ל-UGV, משולב עם חברת Roboteam הישראלית: רובוט מסוג TIGR של חברת Roboteam ועליו ה-SMASH Hopper, עמדת ירי קלה הנשלטת מרחוק של סמארט שוטר. קל משקל, עם יכולת תמרון ועבירות גבוהה, הפתרון הרובוטי המשולב משפר את הקטלניות ואת יכולת השרידות של הכוחות הטקטיים בכך שהוא מספק להם את היכולת לפגוע במטרה ממרחק בטוח. זהו פתרון אידיאלי עבור לחימה בשטח אורבני, הגנה מלווה כנגד רחפנים, הגנת גבולות, משימות בתווך התת קרקעי ועוד.
מיכל מור, מנכ"לית החברה, אומרת: "הגיע הזמן שגם לחיילי החי"ר יהיה נשק מדויק לא פחות מטיל, שיבטיח פגיעה מדויקת במטרה ולא בסביבתה, וזה בדיוק מה שטכנולוגיית ה-SMASH מאפשרת. בעזרת מחשב מובנה ואלגוריתמים מתקדמים, המערכות שלנו מבטיחות פגיעה במטרה, משפרות את המודעות המצבית של הלוחמים ומאפשרות למחלקה כולה להיות חכמה, מדויקת ומקושרת.
״כיום, הטכנולוגיה שפיתחנו כבר מוטמעת במשפחה שלמה של מוצרים, וביניהם מערכות להתקנה על הרובה האישי, מערכות נשלטות מרחוק, מערכות נישאות על רכב או רובוט ואף מערכות הנישאות על ידי רחפן. אנחנו מאמינים שזו הטכנולוגיה אשר תוביל את המהפכה הכה נדרשת בעולם החי"ר, ושמחים להציג אותה כעת בתערוכת יורוסאטורי בפריז."
מערכות החברה פעילות כבר על ידי מגוון כוחות ברחבי העולם וביניהם צה"ל, צבא ארה"ב, חיל הים ההודי וצבאות שונים של מדינות באירופה. לאחרונה פורסם באתר ישראל דיפנס כי גם סינגפור בוחנת את מערכת הכוונת החכמה Smash 2000 של החברה.
31/05/22 11:07
7.11% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הצעד היפני מגיע על רקע התגברות מאמצי הריגול הטכנולוגי הסיניים | כל סטודנט וחוקר המגיע ליפן יידרש לעבור בדיקת ביטחונית לפני קבלת ויזה By Wiiii - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5747768 יפן החלה להדק את חגורת הבקרה הביטחונית סביב סטודנטים זרים וחוקרים, המגיעים ללמוד במדינה או לקיים בה מחקרים. יפן אף מהדקת את חגורת הבקרה סביב שיתופי הפעולה הבינלאומיים של אוניברסיטאות וחוקרים מהמדינה.
כל סטודנט וחוקר המגיע ליפן יידרש לעבור בדיקת ביטחונית לפני קבלת ויזה, גם אם הסטודנטים מגיעים ממדינות ידידותיות כמו ארצות הברית. ב- 2021 הגיעו ליפן כ- 280,000 סטודנטים זרים, 44 אחוזים מהם היו סינים. הממשל היפני מבין כי הסטודנטים הזרים הם מקור הכנסה חשוב ומרכזי לאקדמיות ביפן, אך מבין כי אלו מהווים בד בבד סיכון ביטחוני.
הצעד היפני מגיע על רקע התגברות מאמצי הריגול הטכנולוגי הסיניים, במדינות אירופה, ארה"ב, אוסטרליה ויפן. יפן הבינה לאחרונה, כי סידורי הביטחון שלה בכל הנוגע לריגול טכנולוגי בכלל, וריגול סיני בפרט, אינם טובים דיים, והפיקה לקחים מאירועי ריגול סיני באקדמיות ובחברות טכנולוגיה ממדינות העולם. לכידות של עשרות סוכנים סיניים באקדמיות בארצות הברית בשלוש השנים האחרונות הדליקו נורות אזהרה בקרב שירותי ביטחון ביפן.
לדברי גורמים רשמיים ביפן, השינוי במדיניות היפנית היא על רקע הלמידה מהמדינות האחרות ולא בעקבות גילויין של פרשיות ריגול סיני במדינה. יחד עם זאת פורסם ב- 2020 ביפן על פרשייה בה סטודנט סיני שעסק במחקר משותף על יכולות מכ"מ מתקדמות, עזב את המדינה וחזר לסין יחד עם כל סודות המחקר.
פרשייה אחרת שפורסמה במדינת האיים והכתה גלים, הייתה ב- 2021 לאחר שתשעה סטודנטים סינים למדו במדינה טכנולוגיות של הנעה שגא-קולית, ושבו לסין עם ידע נרחב מאד בתחום.
יפן הבינה מאירועי הריגול שנחשפו בארה"ב, אוסטרליה ואירופה, כי סין פועלת להשגת מידע כלכלי וטכנולוגי לא רק באמצעות רכישת חברות טכנולוגיות אלא גם באמצעות מימון סטודנטים סינים ללימודים באקדמיות זרות (במסגרת תוכנית "אלף הכשרונות" שהחלה ב- 2013), שיתופי פעולה מחקריים, ופיתוח מלגות מחקר לחוקרים זרים המגיעים לסין.
סין פועלת במגוון רחב של אמצעים נוספים להשגת סודות וידע טכנולוגי וכלכלי, למשל באמצעות גניבת ידע, הפעלת סוכנים, תקיפות סייבר ועוד.
יפן, כמו מדינות אירופה, ארה"ב ואוסטרליה שמו להן ליעד בשנים האחרונות לפעול ביד נוקשה וללא פשרות מול מאמצי הריגול הסיניים. הגברת האכיפה והפיקוח על פעילויות אקדמיות, הנראות לכאורה טריוויאליות, תאפשר ליפן, על פי תפיסה, סגירה של פרצת אבטחה משמעותית בהגנה על נכסי הידע והטכנולוגיה של יפן.
אך נשאלת השאלה האם תצליח יפן לבדוק למעלה מ- 300,000 מועמדים בשנה ולבחון האם הם סוכנים זרים, שמטרתם גניבת ידע.
ספק אם התהליך היפני יצליח להחזיק מעמד ולספק את הנדרש, במיוחד כשהבדיקה הביטחונית שלהם נשענת על מענה מרצון של הסטודנטים על שאלות, הנוגעות למימון זר של לימודיהם וכן על הצהרתם לגבי קורות החיים שלהם.
תהליך שנראה מבוסס בעיקר על אמון והיושרה של המועמדים.
אנשי אקדמיה ביפן הבינו את החסרונות של תהליך הבדיקה, וכעת נשמעים קולותיהם מול הממשל, בדרישה שנושאים טכנולוגיים מתקדמים ורגישים לא יילמדו וייחקרו על ידי סטודנטים זרים באשר הם.
31/05/22 09:45
6.6% מהצפיות
מאת IsraelDefense
שוודיה הפסיקה לספק נשק לטורקיה באוקטובר 2019 | ראש מחלקת נשק בארגון הפיקוח על נשק אסטרטגי ISP, אמר כי יתכן שיחול שינוי בעמדת שוודיה By Jorchr - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=20898792 שוודיה שוקלת הקלות על יצוא נשק לטורקיה בעקבות השיחות על הצטרפות לנאט"ו וההתנגדות הטורקית.
העיתון השוודי אקספרסן מדווח כי לפני כמה ימים קרא ארדואן לשוודיה לבטל את ההגדלות שהטילה על מכירות נשק לטורקיה בעקבות המתקפות הטורקיות נגד הכורדים בצפון סוריה.
אתמול אמר קרל אוורטסון, ראש מחלקת נשק בארגון הפיקוח על נשק אסטרטגי ISP, כי יתכן שיחול שינוי בעמדת שוודיה בכיוון של הסרת האמברגו על מכירות לטורקיה.
הוא הסביר כי למעשה אין זה אמברגו ממש, וכי שיקולי שוודיה במכירות נשק מבוססים על נושאי הגנה, ביטחון ומדיניות חוץ, "ואלו יכולים להשתנות במשך הזמן".
העיתון אקספרסן ביקש את תגובת משרד החוץ בשטוקהולם לידיעה, ושם היפנו אותו לארגון ISP. בכיר הארגון קרל אוורטסון הוסיף ואמר כי מכירות נשק נשקלות על פי הנסיבות.
שוודיה הפסיקה לספק נשק לטורקיה באוקטובר 2019 ומאז ועד השבוע לא היו שום משלוחי נשק למדינה זו.