הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
31/05/21 12:53
14.22% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מבצע 'שומר החומות' היום שאחרי: גדוד תומ"תים M-109 תותח 'דוהר' סביב רצועת עזה. ראיון מיוחד עם המג"ד, סא"ל דניאל קרויזמן צילום: דובר צה״ל גדוד תומ"תים 55, חטיבת האש 215, גדוד 'דרקון'. מפעיל תותחים מתנייעים M-109, 155 מ"מ, 'דוהר׳ - כלי הארטילריה הכבד ביותר בצה"ל. במבצע 'שומרי החומות' השיג גדוד 55 שיא - ירי של 2,200 פגזים במשך 11 ימי המבצע, וזה נחשב לכמות גדולה מאוד של תחמושת שהומטרה על מטרות ברצועת עזה בימי המבצע. עוד ייחוד של גדוד 55: היה הכוח הצה"לי היבשתי היחיד שהשתתף במבצע ואיננו חיל אוויר, במבצע שרובו ככולו בוצע על ידי ה'כחולים'.
המטרה: לשתק את המרחב
על המעבר המהיר משגרת אימונים בצפון לשגרת חירום בדרום, מספר לישראל דיפנס מג"ד 55 סא"ל דניאל קרויזמן: "הגדוד היה בתעסוקה בגזרת אביבים בצפון במסגרת אוגדה 91. אך הסתיים האימון בצפון, טיפלנו בכלים, בדקנו כשירויות שונות, ואז נחתה הפקודה לשלוש סוללות התותחים של הגדוד לנוע דרומה ולהיערך מול רצועת עזה. במשך הלילה פרסו שלוש הסוללות בעמדות לאורך הרצועה, מצפונה ועד דרומה, ומהר מאוד פתחנו בירי תותחים אל מטרות חמאס".
לתותחי 155 מ"מ של גדוד 'דרקון' המתין מגוון מטרות ברצועה בימי הלחימה. מטרות מיסוך של כוחותינו, ירי נגד איומי נ"ט על כוחותינו, ירי אל מטרות קרוב לגדר. המג"ד מסביר: "כאשר אתה יורה כמות נכבדה של פגזים לעבר מרחב שממנו משגרים טילים לעבר ישראל, אתה משתק את המרחב ואנשיו, מטריד קשות את העוסקים במלאכת שיגור הרקטות, ומונע מהאויב להגיע למרחבים האלו. שיתוק, הטרדה ומניעה".
במדפים סגורים
במבצע כמו 'שומרי החומות' הגדוד ירה במשך רוב שעות היום ללא הפוגה כדי לשמור על רציפות האש. לוחמי גדוד התותחנים ידעו שהם מטווחים על ידי האויב באזורי הפריסה. ואמנם, במשך ימי המבצע היו שלוש נפילות בשטח ההיערכות והפריסה של סוללות גדוד 55.
סא"ל קרויזמן: "בגלל הירי לכיוון שלנו נאלצו הלוחמים לפעמים לפעול בתוך ה'דוהר' במדפים סגורים, כי אתה תחת אש ואתה חייב להמשיך לתת אש. ולכן אתה בפנים וממשיך לפעול. זה מצב שלא קורה בשגרה. יש לציין שהגדוד פעל בצורה מיטבית גם בתנאי סיכון. לכך מתאמנים".
במבצע 'שומרי החומות' פיקד סא"ל קרויזמן על ארבע סוללות, שלוש אורגניות של הגדוד שלו ועוד סוללה שסופחה אליו. בכל סוללת תומ"ת יש שתי פלגות, בכל פלגה שלושה תותחים. ציוד נוסף בגדוד: נגמ"ש 'אלפא' שמביא תחמושת, ושבעה כלי רכב גדולים תוצרת חברת 'אושקוש' ותפקידם להביא תחמושת מבסיס חימוש אחורי אל הסוללות. פיקוד הגדוד: מג"ד בדרגת סגן אלוף, מפקד סוללה בדרגת סרן וסגן מפקד סוללה בדרגת סגן.
רואים לייב את הפגיעות: רוכב שמיים
מג"ד 55 מרבה בשבחי יחידת 'רוכב שמים' (רוכ"ש), יחידת כטמ"מים קטנים, שהיא העיניים הקדמיות והעיליות של גדוד תותחנים בשדה הקרב. קרויזמן: "יחידת רוכ"ש מפעילה כלי טיס, אך שייכת לחיל התותחנים. היא יחידה אורגנית של חטיבת האש 215 שעמדה לרשותי ב'שומרי החומות'. במערכה מסוג זה אין צורך בקת"ק, קצין תצפית קדמי.
"הכטמ"מים של רוכ"ש מסייעים לסגירת מעגל מהירה של האש. אנו יכולים לראות ב-LIVE על המסך הקטן של רוכ"ש את הנפילות של הפגזים שירינו. אני מסתכל במסך ויכול לתת פקודת אש, לצפות בביצוע הירי ולתקן, ירי קצר, ירי ארוך, לפי העניין, והכל במהירות בזמן אמת.
״המיזוג הזה בין סוללת תותחים לכטמ"מים הוא יכולת מבצעית חדשה יחסית ובוצע מבצעית לראשונה במבצע זה. הכטמ"מים של רוכ"ש נמצאים כל הזמן באוויר למען הרציפות, וזה ללא ספק מכפיל כוח משמעותי מוכח להפעלת אש מדוייקת".
חמש מטרות בו-זמנית
היכן נמצא פיסית המג"ד בעת ירי של סוללות הגדוד? על פי הערכת מצב ואפשרויות השליטה על הכוחות קובע המג"ד את מיקומו במפג"ד, מפקדת הגדוד, ובמקביל הוא נע בין הסוללות.
על המפקדים להיות קרובים למפי"ק, מפקדת ירי קדמית, שהיא ליבת האש של הגדוד והחטיבה. על פי התו"ל של גדודו, יכולה סוללת תומ"תים להעסיק באש שתי מטרות במקביל בו-זמנית. אולם המג"ד מעיד כי במקרי צורך "ירינו גם לארבע או חמש מטרות בו-זמנית כדי לכסות שטח נרחב".
טווח הירי של תותחי M-109 הוא עד כ- 20 ק"מ. בממוצע יורים לטווחים שבין 10 ל-19 ק"מ, ובמבצע 'שומרי החומות' הגיע הגדוד לקצה גבול היכולת של הכלי, כלומר ירי למרחקים של 19.5 ק"מ. הגבול המותר הוא 19.8 ק"מ. כלי היריה של הגדוד תותחי M-109 הם ישנים, כמעט בני 60, אולם "עושים את העבודה היטב עד היום". תותח זה הוא אחד הכלים הוותיקים ביותר בזרוע היבשה של צה"ל, אך יעיל מאוד כשמפעיליו הם לוחמי חדורי מוטיבציה גבוהה.
לפי עדות מפקדם: "נכון שתותחן תומ"ת יורה למרחוק ואיננו יכול לראות את המטרה, בניגוד לטנקיסט שיורה בתותח הטנק לטווח קצר בהרבה, ולרוב רואה את הפגיעה. גם אנחנו בירי קצר לטווח קרוב יכולים לראות לפעמים עשן נפתח במטרה, סימן שפגענו".
מלחמה ללא מגדר
חיל התותחנים מצטיין בתעסוקת נשים בתפקידי לחימה ותפקידים אחרים. בגדוד 55 יש 25 לוחמות, ועוד בנות משרתות במפי"ק בתכנון והעברת נתוני ירי לצוותי התומ"תים וכך הן מסייעות בניהול אש סוללתית. גם ביחידת 'רוכב שמים', השייכת לחת"ם, לוחמות רבות.
המג"ד סא"ל דניאל קרויזמן הוא בן 33, כ-16 שנה בחיל התותחנים, תושב חולון, נשוי ואב לשנים. מילא כמה תפקידי פיקוד בחיל: מג"ד מילואים, מג"ד אימון מתקדם בשבטה ותפקידי נוספים. דניאל רואה חשיבות בעובדה שהגדוד עבר במהירות וביעילות רבה משגרה לחירום בעת המעבר מתרגיל גדול בצפון למבצע ירי בדרום, וזה בוצע בהצלחה ללא התרעה מוקדמת.
לקחים נוספים ממבצע 'שומרי החומות': עוצמת הארטילריה באה היטב לידי ביטוי במבצע בעזה. כמות עצומה של פגזים נופלת על מטרות בזמן, במקום ובעוצמה הנדרשת. לכך מתאמנים, וזה הוכיח את עצמו. הגדוד, כל לוחמיו ותותחי 'דוהר' עמדו במבחן.
31/05/21 13:46
14.22% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אילוסטרציה. צילום: דובר צה״ל בצה״ל החליטו לבצע שינוי מבני בפלוגות מסייעות. מרכיב השינוי המרכזי הוא העברת בניין הכוח של הפלוגות הללו לקצח״ר (קצין החי"ר והצנחנים הראשי), כאשר השיריון ישאר גוף מפעיל כוח. על פי המודל החדש, הכשרת הפלוגה תתבצע בחטיבת חי״ר והפלוגה תעשה סבבים של שמונה חודשים בגדוד שיריון.
ההחלטה התקבלה על ידי הרמטכ״ל, רא״ל אביב כוכבי, שציין את חידוד הקצה המבצעי כוקטור עיקרי בכהונה שלו שעתידה להסתיים בסוף 2022. הפעילות שתכנס לתוקף בקיץ, צפויה לתת אותותיה בעוד כשנתיים, כאשר הפלוגות הראשונות במתכונת החדשה יסייעו לשיריון. מסגרת הפלוגה החדשה תקרא חשיפה-תקיפה במקום מסייעת ותקבל מגוון טכנולוגיות חדשות למצות את הפוטנציאל שלה בשדה הקרב.
״הורסים את האורגניות״
״במבנה החדש מג״ד השיריון אינו קובע את בניין הכוח. כלומר, הוא אינו בוחר את הקצינים במסייעת, אלא מקבל אותם ׳מוכנים׳ מחטיבת החי״ר. במציאות כזו, אין באמת אורגניות. המג״ד לא מכיר את המ״פים והמ״מים שלו״, טוען רס״ן (מיל׳) דוד מורגנשטרן, קצין תקיפה בחטיבת ברק.
״למעשה, המג״ד מקבל אחריות זמנית על הפלוגה הזו לשמונה חודשים בלבד. הפלוגה מגיעה עם תרבות אחרת לגמרי. אתה צריך לחבר אותם אליך. עד שעשית זאת - הם הולכים. אתה הורס את האורגניות לחלוטין.״
התפיסה החדשה נועדה לסגירת מעגלים מהירה. לחשוף את האויב מהר ולתקוף אותו. זוהי תפיסה שמכתיבה שינויים נוספים בזרוע היבשה, כמו חטיבת תקיפה רב זרועית, יחידה רב ממדית ועוד. מטרת הפלוגה המסייעת היא סיור, תצפית ותקיפה שמסייעת למג״ד.
רוחות השינוי מכתיבות שהכשירות המבצעית שלה צריכה להבנות בחי״ר. לא בשיריון. מאוגוסט הקרוב יסבו את הפלוגות המסייעות לפלוגות חשיפה-תקיפה. במשך שנתיים הקרובות, הפלוגות המסייעות בחיל השיריון יסגרו ויוסבו למבנה החדש. מקימים מערך של תשע פלוגות כאלו.
״חי״ר מובחר״ יקראו להם בצה״ל, במטרה להפוך את הסיוע למקצוע נחשק. בפלוגות הקיימות, כל הלוחמים והקצינים בשיריון ימשיכו עד לשחרור, כאשר חלקם יעברו הסבה לחשיפה - תקיפה. מנות הגיוס של המסייעות יעברו מהשיריון לחי״ר. יהיה צימוד בין גדוד חי״ר לגדוד שיריון. לגדוד חי״ר יהיו חמש פלוגות. שתיים חשיפה-תקיפה ושלוש מבצעיות. כל שמונה חודשים, פלוגת חשיפה - תקיפה תעשה סבב בשיריון.
מטאטים את הבעיה מתחת לשטיח
עם זאת, מורגנשטרן מתריע כי לוקחים כוח שהמג״ד לא מכיר את היתרונות והחסרונות שלו ומצפים שהוא יפקד עליו. ״הוא לא מכיר את המפקדים. הוא לא מכיר את האיכויות של הפלוגה. אם היא אורגנית לגדוד, אתה מכיר את האנשים, אתה בונה אותם ואת היכולות שלהם לטווח ארוך ואתה מעצב את עתיד המערך״, מסביר מורגנשטרן.
אתה אחראי לתכנית האימונים שלהם לטווח הארוך. כקצין, אתה מכיר אותם ויודע מה לצפות מהם בלחימה. זה כמו לקחת מג״ד עם גדוד שהוא לא מכיר - ולהכניס אותו למלחמה. זה נכון, יותר קשה לשמור על מבנה אורגני. עובדה, המתווה האורגני לא עבד טוב בשיריון. בשנים האחרונות הדיחו מספר מפקדים בפלוגות מסייעות בשל חוסר התאמה. במקום לשפר את מפקדי השיריון כך שידעו לאמן ולהכשיר פלוגה מסייעת, פותרים את הבעיה באמצעות העלמה שלה. מעבירים את האחריות לקחצ״ר.
״צה״ל מדבר על רב חיילות - אבל בפועל לא מאמין בזה. אם מג״ד בשיריון לא יודע להעמיד פלוגה מסייעת, מה זה אומר עליו? כאמור, מטאטים את הבעיה מתחת לשטיח. הבעיה לא תפתר בדרך שמציע צה״ל, מכיוון שבסופו של דבר, אותו מג"ד שריון עדיין יצטרך להפעיל את הפלוגה ועדיין יידרש לאמן את הפלוגה בתקופת האימון הגדודי.
״נדרש איחוד הכשרת חי״ר - זה נכון. מקצועות שגם ככה ביסל״ח מלמד - לא צריך מערך כפול. אבל למה לא עושים זאת עם כומתת שיריון, כמו שמגלן עושים הכשרה בסיסית בצנחנים או שייטת בבא"ח נח"ל? למה מחלקות חבלה מהחי"ר יכולות להגיע לבהל"צ ולחזור ליחידה שלהם לאחר הכשרה? ואז הפלוגה הולכת לאחר ההכשרה לגדוד השריון ונשארת איתו למשך כל השירות.
״היתרון בפלוגה מסייעת בגדוד שיריון היא השותפות הרציפה בין מפקדים ולוחמים. הקצינים מכירים אחד את השני, יש ביניהם ממשק אמון שמתורגם במלחמה לקצה מבצעי חד יותר. כך גם המג"דים והמח"טים משפיעים על כוח האדם שמשרת שם ואחראים על כח האדם.
״בסופו של יום אתה לא משפר כשירות מבצעית. במקום לעשות סבבים של שמונה חודשים, יש לצבוע את החיילים של פלוגת החשיפה-תקיפה בכומתת שיריון, ולשלוח אותם ליחידת שריון למשך כל שירותם לאחר ההכשרה. . שהחי״ר יבנה את הכוח ושיריון יפעיל אותו. זה מה שצריך להיות.״
שאלת המליון דולר: האם נדרשת אורגניות?
מורגנשטרן טוען שהכישלון המתמשך של הכשרת חי״ר בשיריון קיבל ביטוי ביחידות חי"ר אחרות שהיו תחת חיל השריון. בשנות ה-80 וה-90 היו פלוגות וגדודי חרמ"ש (שמהווים היום את חטיבת כפיר) שהחיל ויתר עליהן והפך אותן ליחידות מילואים מוזנחות.
״איפה היה קצין שיריון ראשי? איפה קודמיו? למה הם נלחמו על מרכבות סימן-4 ולא על אכזריות ונמרים לחרמ״ש? למה הם לא נלחמו על כך שחיל השריון יהיה בנוי ככוח משולב ממוכן כמו בכל צבא מערבי ולא חיל העוסק רק בטנקים? למה המפקדים שלהם לא דרשו מהם הסברים על הכישלונות האלה?״, תוהה מורגנשטרן.
״למה הם לא מזמנים את חרמ״ש לתרג״דים של שיריון? למה הם מעדיפים פלוגות חי"ר אותן הם לא מכירים מקצועית ואישית, על פני כוח שהוא שלהם ויש להם את היכולת להשפיע על מוכנותו? לא ברור אם יש תהליך קבלת החלטות מסודר בשיריון בתחום זה, ואם יש, האם הוא נגיש לבחינה וביקורת מקצועית.
״גם את פלס״רי השיריון ביטלו לטובת מסגרות מילואים שמקורן בחי"ר. בסופו של דבר, צה"ל הוא הצבא היחיד בו השריון אינו בנוי בצורה המשלבת בצורה אורגנית טנקים, חי"ר ממוכן סיוע אש וסיור.״
״פלאג אנד פליי״
מנגד, יטענו בצה״ל כי שינוי מטבעו מעלה התנגדות. בעיקר אצל אלו שרגילים לעבוד במבנה הקיים. בעיניים של צה״ל, ההכשרה המקצועית צריכה להתבצע בגוף הכי מיומן לכך, במקרה זה, חטיבות החי״ר. הפלוגות, כאמור, יעברו הכשרת חשיפה-תקיפה במערך החדש שמקימים בצבא.
בהפעלה, המג״ד יקבל פלוגה שהוא לא יודע מי היא גם היום. בצק״חים יש החלפה של מג״דים, כך שהרעיון של ״פלאג אנד פליי״ אינו חדש. הגדודים (חי״ר ושיריון) הם גדודים אחים שעובדים יחד בתרגילים. בשיטה המוצעת, הפלוגה תעשה יחד עם הגדוד אימון וקו יחד, שזה יותר מאשר באימון של צוות משולב.
אז מי צודק? ובכן, את תוצאות השינוי שצה״ל עורך כיום, יראו בעוד כשנתיים או שלוש. בדבר אחד אין עוררין - השיריון נכשל בבניין כוח של חי״ר במסגרת אורגנית. ונראה שצה״ל לא רוצה לשפר את היכולות האלו בשיריון, אלא המטרה היא להשתמש במערך החי״ר להכשיר את פלוגות החשיפה-תקיפה.
באוגוסט מתחיל הגיוס הראשון לפלוגות האלו שיקראו ״לוחמי דלתא״. בצה״ל מתייחסים אליהם כאל לוחמים טכנולוגיים משודרגים. האם שיטת ה״פלאג אנד פליי״ תעבוד? זו השאלה העיקרית. הפלוגות החדשות כנראה יגיעו מוכשרות טוב יותר לשיריון. השאלה איך זה יעבוד במלחמה הבאה, אם תבוא.
31/05/21 11:19
13.79% מהצפיות
מאת IsraelDefense
״המטרה שלנו היא שבנג'ה לוקה וסרפסקה יהפכו למרכז אבטחת סייבר ותעשיית IT״, אמר השר לפיתוח מדעי וטכנולוגי, החברה להשכלה גבוהה ומידע של סרפסקה https://www.vladars.net/eng/vlada/ministries/MST/infocent/News/Pages/MoU... תעשייה אווירית, באמצעות מפעל אלתא, חתמה על מזכר הבנות עם ממשלת רפובליקת סרפסקה, במטרה להקים אקדמיה לסייבר שתכשיר ותצייד סטודנטים לרכישת ידע ומיומנויות בתחום אבטחת הסייבר.
הטקס נערך במעמד השר לפיתוח מדעי וטכנולוגי, החברה להשכלה גבוהה ומידע של הרפובליקה סרפסקה, שרן ראז'ביץ' ומנהל השיווק ופיתוח עסקי בחברת אלתא, רועי שפושניק.
״המטרה שלנו היא שבנג'ה לוקה וסרפסקה יהפכו למרכז אבטחת סייבר ותעשיית IT. לצורך כך אנו מתכננים לארגן ולהקים אקדמיה לסייבר בשיתוף פעולה עם שותפים ישראלים״, אמר השר ראז'ביץ' והדגיש את העובדה שלמדינת ישראל יש מוניטין בתחום הסייבר.
אם הכל יתנהל בהתאם לתוכנית בנוגע להקמת האקדמיה לסייבר, המאמן של תעשייה אווירית יתחיל לעבוד בסרפסקה עד האביב של השנה הבאה.
31/05/21 13:43
12.93% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הנפט הגיע מה- MT Achilleas, ספינה שנתפסה בחודש פברואר על ידי ארה"ב מול חופי עיר הנמל פוג'ירה bigstock ארה"ב מכרה כ -2 מיליון חביות נפט גולמי איראני לאחר שתפסה מכלית נפט מול חופי איחוד האמירויות הערביות, כך עולה ממסמכי בית המשפט ונתונים ממשלתיים.
הנפט הגולמי האיראני התגלה בדיווח חדש שפרסמה בסוף השבוע סוכנות המידע לאנרגיה בארה"ב, שהרים את הגבות של סוחרי הסחורות. נתוני EIA כללו קצת יותר ממיליון חביות "יבוא נפט גולמי" איראני בחודש מרץ.
הנפט הגיע מה- MT Achilleas, ספינה שנתפסה בחודש פברואר על ידי ארה"ב מול חופי עיר הנמל פוג'ירה. מסמכי בית המשפט בארה"ב טוענים כי Achilleas הייתה כפופה לחילוט על פי חוקי אמריקה נגד טרור. זאת , כיוון שמשמרות המהפכה ניסו להשתמש בו למכירת נפט גולמי לסין. ארה"ב הגדירה את המשמרות כארגון טרור.
ממשלת ארה"ב הביאה את Achilleas ליוסטון, טקסס, שם מכרה מעט יותר משני מיליון חביות נפט גולמי תמורת 110 מיליון דולר, או בסביבות 55 דולר לחבית, כך עולה ממסמכי בית המשפט. הכסף יוחזק בנאמנות על רקע תיק בית משפט בגינו.
31/05/21 09:07
12.07% מהצפיות
מאת IsraelDefense
דו״ח מבקר הפנטגון מותח ביקורת על חיל האוויר האמריקני: ״היו צריכים לשים לב מזמן״. על החיל לשלם כמאה מיליון דולר לתכנון מחדש של ה-BOOM וצפויה דחייה של כחמש שנים במסירת המטוסים ללקוחות By USAF Christopher Okula - usaf.mil, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=70105409 דו״ח מבקר הפנטגון מותח ביקורת על חיל האוויר האמריקני בעניין מטוס התדלוק KC-46 (בואינג), שבו התגלו כשלים טכניים בצינור התדלוק (BOOM), שבעזרתו המטוס מתדלק באוויר מטוסים אחרים. מטוסי KC-46 נמצאים ברשימת הרכש של חיל האוויר הישראלי.
מועד האספקה לחיל האוויר נקבע לשנת 2025, וישראל מבקשת להקדים לאספקה ב-2023 בגלל התיישנות מטוסי התדלוק הנוכחיים של חיל האוויר, מטוסי 'ראם', המבוססים על מטוסי בואינג 707. דו״ח מבקר הפנטגון קובע, כי במשך שנים היו סימנים שחייבים היו לגרום לחיל האוויר האמריקני לבחון ביתר קפדנות את התקלות שהתגלו בצינור התדלוק, ועתה על החיל לשלם כמאה מיליון דולר לתכנון מחדש של ה-BOOM.
כבר בשנת 2018 התגלה שלצינור התדלוק אין יכולת לתדלק את כל מטוסי חיל האוויר, אלא רק מטוסים מסויימים. אולם, קובע דוח המבקר, חיל האוויר האמריקני לא הקפיד על עריכת ניסויי עומק, ובסופו של דבר הסכים החיל לשאת בהוצאה של כ-100 מיליון דולר לתכנון מדש של צינור התדלוק. אלא שמדובר בתהליך ממושך שלא יתחיל לפני חדש ינואר 2024 ובדחייה של כחמש שנים במסירת המטוסים ללקוחות.
חברת בואינג ביצעה שינויים ושיפורים בצינור ובמערכת הממוחשבת המפעילה אותו, אך חיל האוויר לא ביצע ניסויי טיסה ותדלוק בהתאם. נתגלו קשיים בתדלוק מטוסי קרב כמו F-16, מטוס התקיפה A-10.
חברת בואינג אמורה למסור ללקוחות 179 מטוסים, ועד כה מסרה 40 מטוסי תדלוק KC-46 לחיל האוויר האמריקני. בגלל הכשלים קיבלו המטוסים אישורים לתדלוק סוגים מסויימים של מטוסים ובתנאים מוגדרים. DEFENSE NEWS מוסר כי המטוס הזה לא יהיה מבצעי לפחות עד שנת הכספים 2024.
31/05/21 08:50
6.9% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בעבר הלא רחוק שקלה קרואטיה לרכוש עבור חיל האוויר שלה 12 מטוסי F-16 'ברק' ישראליים "יד שנייה", אך העסקה לא יצאה לפועל. רה״מ פלנקוביץ צייץ שנבחרו המטוסים הצרפתיים כי "המחיר היה מצויין" מטוס ראפאל, צילום מתוך אתר חברת Dassault Aviation קרואטיה עוברת ממטוסי קרב רוסיים למערביים: הממשלה הודיעה שמטוסי הקרב הבא של חיל האוויר יהיו ראפאל תוצרת מפעלי דאסו, והם יחליפו את מטוסי הקרב הרוסיים מיג-21.
בעבר הלא רחוק שקלה קרואטיה לרכוש עבור חיל האוויר שלה 12 מטוסי F-16 'ברק' ישראליים "יד שנייה", אך העסקה לא יצאה לפועל, וראש הממשלה אנדריי פלנקוביץ צייץ שנבחרו המטוסים הצרפתיים כי "המחיר היה מצויין", קרואטיה תקבל את הדגם המתקדם F3R וכך יהיו לה מטוסי קרב המתקדמים ביותר בחלק זה של העולם.
סוכנות רויטרס דיווחה ששווי עסקת מטוסי ראפאל הוא 1.22 מיליארד דולר. הבחירה במטוסים צרפתיים באה אחרי שלקרואטיה הוצעו מטוסי קרב אמריקניים F-16, מטוסי 'גריפן' שוודיים, מטוסי 'יורופייטר טייפון' מאטליה ומטוסי F-16 משומשים מנורבגיה, מיוון ומישראל.
באתר The Drive נכתב, עסקה עם ישראל דיברה על 500 מיליון דולר תמורת 12 מטוסי F-16 משומשים, וכי העסקה בוטלה בשנת 2019 אחרי שהקונגרס האמריקני סירב לאשר את עסקת העברת המטוסים מישראל לקרואטיה. האמריקנים דרשו להסיר מהמטוסים מערכות שונות, אך הדבר לא היה מעשי שכן המטוסים היו רוויים במערכות אביוניקה ונשק ישראליות.
חיל האוויר של קרואטיה יעבור עתה ממטוסי קרב דור 2 חמושים בטילי אוויר-אוויר קצרי טווח למטוסי קרב דור 4 מצויידים במכ"ם מתקדם, טילי א/א 'מעבר לקו ראייה', יכולות תקיפה מדוייקת ויתרונות נוספים.
31/05/21 08:53
6.47% מהצפיות
מאת IsraelDefense
החידושים האחרונים נועדו לשפר את חווית המשתמש בפועל ובמקביל לחזק את מערך האבטחה, וכוללים התראות בעת הרשמה לפגישה, הודעות לגבי פגישות, תמיכה בתנועה ועוד
באדיבות חברת ״זום״ לאחר שהודיעה זום בחודש שעבר על התראות פרטיות חדשות המובנות במפגשי הזום שנועדו להקל על המשתמשים להבין מי יכול לראות, לשמור ולשתף את התוכן והמידע שלהם כשהם מצטרפים לפגישות בפלטפורמה, מכריזה כעת החברה על מספר תכונות חדשות להמשך ההגנה על פרטיות המשתמשים:
התראה בעת ההרשמה לפגישה או וובינר
משתמשים בגרסה האחרונה של זום יקבלו כעת הודעה על מי יכול לראות את פרטי הרישום שלהם וכיצד משתמשים בו - עוד לפני שהם מסכימים להשתתף בפגישות ובסמינרים מקוונים המחייבים הרשמה. בעת ההרשמה, המשתמשים יקבלו הודעה בולטת וברורה האומרת כי מארח האירוע יכול לראות מידע אישי שהמשתמשים בוחרים לספק במהלך ההרשמה, וכי המארח רשאי להשתמש במידע זה על פי תנאי המדיניות של זום והמדיניות של המארח. הודעה זו מספקת למשתמשים יכולת לבחור בחירה מושכלת לפני הרשמתם לאירוע.
פגישות מוקלטות ושידור חי
משתמשים יקבלו מעתה הודעה כאשר מוקלטת, או משודרת חי פגישה שבה הם נמצאים, יחד עם מידע על מי יכול לראות ולשתף את ההקלטה והשידור החי. המשתמש יכול להסכים להישאר בפגישה, או לעזוב את הפגישה אם הוא רוצה. בנוסף, משתמשים המצטרפים לפגישה מוקלטת בעיצומה יהיו מושתקים באופן אוטומטי (הן באודיו והן בווידאו) עד שילחצו על "המשך" בתיבת הדו-שיח. הודעות אלה יוצגו בפני כל האורחים המצטרפים לפגישה או לשידור חי מחוץ לארגון לו שייך החשבון, ללא קשר להגדרות בעל החשבון.
הודעה על פרופיל משתמש
מעתה, המשתמשים יראו הודעה בולטת בראש עמוד פרופיל הזום שלהם כי המידע הכלול בהגדרות הפרופיל שלהם - כמו שמם, תמונת הפרופיל וכתובת הדוא"ל שלהם - עשויים להיות גלויים למשתתפים אחרים בפגישה. ההודעה גם מזכירה למשתמשים שאם הם מחוברים לזום, יוכלו לגשת למידע זה גם בעל החשבון וגם כל מארח של פגישות וסמינרים ברשת אליהם הם מצטרפים. בעל החשבון ומשתתפים אחרים יכולים לשתף מידע זה עם אחרים.
בקרוב: התראות על יישומים פעילים
הגידול המהיר ברשת השותפים של זום והיכולת הגוברת לשלב מגוון יישומים ישירות מתוך זום, הביאה את זום להחלטה לאפשר למשתמשים לדעת איזה יישומים פתוחים במהלך המפגשים ולהיות מודעים לכך שפרטיהם יכולים לעבור לצד שלישי. בעדכון הבא, כאשר מנהל השיחה יעשה שימוש ביישום חיצוני, ה- Active Apps Notifier ישלח אוטומטית לכל המשתתפים התראה על כך. לחיצה על היישום תאפשר לכל אחד לראות איזה מידע חולקים איתה ואיזה מידע פתוח לצד השלישי.
למשתמשי אייפד: תמיכה במשתמשי זום שאוהבים לזוז
זום תומכת כעת בפונקציית Center Stage, אופציה חדשה בדגמי האייפד פרו מבית אפל בגודל 11 אינץ 'ו- 12.9 אינץ', המשתמשת במצלמה הקדמית האולטרה-רחבה ולמידת מכונה כדי לשמור על המסגרת בזמן שהמשתמש זז, מה שמאפשר לנוע בצורה חופשית בזמן השיחה. פונקציה זו אף מזהה מתי אחרים מצטרפים או יוצאים מהמסגרת, ומתאימה אותה אוטומטית כך שכולם יכנסו לפריים. למשתמשי אייפד: עד 48 סרטונים בתצוגת הגלריה
זום הרחיבו את תצוגת הגלריה בכל דגמי האייפדים - עד 25 מסגרות וידאו - אך אלה המשתמשים בזום במכשיר האייפד פרו בגודל 12.9 אינץ' יכולים כעת לראות עוד יותר מהמשתתפים בפגישה - עד 48 מסגרות וידאו, מה שמאפשר להם להתחבר טוב יותר בפגישות גדולות. גם אם אין את אחד מדגמי האייפד האחרונים, רבים מהם כבר מאפשרים תצוגת גלריה מורחבת, ומשתמשים אלה יראו כמה משתתפים נוספים על גבי מסך אחד, תלוי במכשיר.
31/05/21 13:28
6.47% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ה-PatchGuard שאמור לשמש להגן על גרעין מערכת ההפעלה - יכול להיות מנוצל להתקנת נוזקה. תראו מופתעים, זה באג שלישי שנמצא במרכיב זה bigstock החוקר היפני קנטו אוקי גילה באג ב- PatchGuard שיכול להיות מנוצל על ידי תוקף כדי לטעון קוד זדוני לא חתום בליבת מערכת ההפעלה Windows.
ה- PatchGuard, הידוע גם בשם Kernel Patch Protection, הוא כלי הגנה על תוכנה שתוכנן לאסור על תיקון גרעין מערכת ההפעלה בגרסאות 64 סיביות של מערכת ההפעלה Windows על מנת למנוע זיהומי rootkit או ביצוע קוד זדוני ברמת הליבה.
התכונה הוצגה לראשונה בשנת 2005 עם מהדורות x64 של Windows XP ו- Windows Server 2003 Service Pack 1.
"בהודעת דוא"ל בשבוע שעבר אמר קנטו ל- The Record כי הוא לא דיווח על הבאג למיקרוסופט מכיוון שהחברה התעלמה בעבר משלושה מעקפים אחרים של PatchGuard שהתגלו בשנים האחרונות והוא ידע שהחברה לא תמהר לתקן אותם."
לבלוג של קנטו