הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
01/02/23 09:08
10.55% מהצפיות
מאת IsraelDefense
"אל לנו לשכוח שהאנושיות שלנו היא מה שעושה אותנו מיוחדים באמת - לא המכונות יעצבו את גורלנו אלא את הלב והמוח שלנו״, אמר הרצוג צלם: גלעד קוולרצ׳יק נשיא ישראל, יצחק הרצוג, נשא דברים מוקלטים מראש בראש היום השלישי והאחרון של Cybertech Global TLV 2023. "אני גאה להיות נשיאה של מדינה שהיא בית לתעשיית הייטק כל כך תוססת וחדשנית", אמר הנשיא. "ישראל הייתה בעקביות בחזית הקידום הטכנולוגי, וההישגים שלנו באמת מרשימים".
בהתאם לרוח הזמן הנוכחית, הרצוג הודיע כי נאומו נכתב בעזרת ChatGPT. "אנחנו חיים בעידן של מדע בדיוני. לא רק שהמכונה לוקחת על עצמה משימות שבעבר רק בני אדם יכלו לבצע - הן מבצעות יותר ויותר משימות שבני אדם לעולם לא יכלו לקחת על עצמם, ופורצות את גבולות הדמיון", אמר הרצוג.
עם זאת, ועם כבוד מכונות, הנשיא הדגיש כי "לעולם אסור לשכוח שהרוח האנושית היא משהו שאף מכונה לא תוכל להחליף, ורק על ידי איסוף מוחות גדולים נוכל לדחוף יחד לפתרונות למין שלנו.
"אל לנו לשכוח שהאנושיות שלנו היא מה שעושה אותנו מיוחדים באמת - לא המכונות יעצבו את גורלנו אלא את הלב והמוח שלנו, כדי ליצור עתיד מזהיר יותר עבור האנושות כולה."
01/02/23 14:42
9.55% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מאז ההחלטה על כינון היחסים מחדש ב-2019 מילא המוסד תפקיד מרכזי בתהליך גיבוש ההסכם וחיזוק היחסים בין המדינות סטילס: ללא קרדיט ר' המוסד דוד ברנע בפגישתו עם נשיא צ'אד מהמט דבי, אמש במטה המוסד: ״הרחבת מעגל השותפויות המדיניות הינה יעד חשוב להרחבת העומק האסטרטגי של מדינת ישראל.
כולי תקווה, כי מנהיגים נוספים במזרח התיכון ובאפריקה ישאבו השראה מהסכם חשוב זה, ויקדמו את יחסיהן עם ישראל. המוסד ימשיך לפעול בכל דרך לפתח ולקדם קשרים עם כל מדינה וגורם, אשר למדינת ישראל אינטרס לחתור עמו להסכם ולשלום״
ראש המוסד דוד ברנע קיבל אמש (יום שלישי, 31 בינואר 2023, ט' בשבט תשפ"ג) את נשיא צ'אד מהמט דבי בשדה"ת בעת הגעתו לישראל. לאחר מכן, התארחו הנשיא ומשלחתו, במטה המוסד למפגש עבודה חגיגי לקראת הפגישה היום (רביעי, 1 בפברואר 23') עם רה"מ בנימין נתניהו לכבוד כינון היחסים הדיפלומטים בין ישראל לרפובליקת צ'אד, במסגרתם תחנך שגרירות צ'אד בישראל.
מאז ההחלטה על כינון היחסים מחדש ב-2019 מילא המוסד תפקיד מרכזי בתהליך גיבוש ההסכם וחיזוק היחסים בין המדינות. בהנחיית הדרג המדיני ובמסגרת המאמצים לקידום תהליכי נורמליזציה עם מדינות באזור, הוביל המוסד, בשותפות מלאה עם גורמי מדיניים-ביטחוניים, את הקשר החשאי עם בכירים ברפובליקה וקידם צעדים משמעותיים, בהם ביקורי משלחות הדדיים בישראל ובצ'אד.
בפגישה חגיגית שנערכה במטה המוסד, הודה ראש המוסד, ברנע לנשיא דבי ואמר: ״רפובליקת צ'אד הינה מדינה מוסלמית נוספת וחשובה ביבשת אפריקה עמה מדינת ישראל מכוננת היום יחסים דיפלומטיים. הרחבת מעגל השותפויות המדיניות הינה יעד חשוב להרחבת העומק האסטרטגי של מדינת ישראל.
״כולי תקווה, כי מנהיגים נוספים במזרח התיכון ובאפריקה ישאבו השראה מהסכם חשוב זה, ויקדמו את יחסיהן עם ישראל. המוסד ימשיך לפעול בכל דרך לפתח ולקדם קשרים עם כל מדינה וגורם, אשר למדינת ישראל אינטרס לחתור עמו להסכם ולשלום״.
01/02/23 14:10
8.54% מהצפיות
מאת IsraelDefense
"בשנה הקרובה נראה יותר האחדה של פתרונות בשוק. לקוחות מחפשים הגנה ריכוזית לכלל האיומים. מוצר הגנה אחד להרבה איומים.״ צלם: גלעד קוולרצ׳יק חברת ארמיס שהוקמה על ידי יבגני דיברוב ונדיר יזרעאל, נחשבת לאחת ההצלחות של עולם הסייבר הישראלי בשנים האחרונות. ״ההיסטוריה שלי החלה ביחידת 81 בצבא. הייתי שותף לשני פרויקטים שזכו בפרס ישראל״, מסביר דיברוב בשיחה עם עמיר רפפורט, מייסד סייברטק.
״הייתי אחד המקימים של חברת Adallom שנרכשה על ידי מיקרוסופט. לאחר המכירה של החברה, עזבתי את החברה. באותו זמן התחלתי את ארמיס נדיר. החברה צמחה בקצב מסחרר עד להיותה יוניקורן. אנחנו מגינים על כ-40 אחוזים מרשימת 500 החברות הגדולות בעולם.
״מספקים הגנה על חוות שרתים, ייצור, קמעונאות, ועוד. אנחנו מאפשרים מיפוי של כל ההתקנים ברשת הארגון והגנה עליהם. מייצרים מפת נכסים כך שהארגון יכול לנהל את כל הנכסים שלו בהיבט הגנה בסייבר. הארגון יכול להבין את הסיכונים שלו ולהגיב לכל אירוע סייבר. מה התחזית ל2023? ובכן, נראה יותר האחדה של פתרונות בשוק. לקוחות מחפשים הגנה ריכוזית לכלל האיומים. מוצר הגנה אחד להרבה איומים.״
01/02/23 14:46
8.04% מהצפיות
מאת IsraelDefense
שר הביטחון, יואב גלנט, אמר בטקס: ״תפקיד מנכ״ל המשרד הוא תפקיד משפיע ומעצב, שמניע תהליכים ארוכי-טווח לצד תהליכים מיידים ונוגע ברבים מאוד בציבור הישראלי״ קרדיט תמונות: אריאל חרמוני, משרד הביטחון.
בטקס במעמד שר הביטחון, יואב גלנט ובהשתתפות הרמטכ"ל, רא"ל הרצי הלוי, נציב שירות המדינה, פרופ' דניאל הרשקוביץ, מנכ"לי משרד הביטחון בעבר, פורום הנהלת המשרד ובכירים בצה"ל, מונה אלוף (מיל') אייל זמיר למנכ"ל ה-25 של משרד הביטחון. זמיר מחליף את אלוף (מיל') אמיר אשל, שכיהן בתפקיד למעלה משנתיים וחצי.
שר הביטחון, יואב גלנט, אמר בטקס: ״תפקיד מנכ״ל המשרד הוא תפקיד משפיע ומעצב, שמניע תהליכים ארוכי-טווח לצד תהליכים מיידים ונוגע ברבים מאוד בציבור הישראלי, לרוב הרחק מאור הזרקורים בהשקט ובבטחה. לפנינו ניצבים אתגרים רבים, מערכת הביטחון פועלת ותמשיך לפעול, אל מול איומים קרובים ורחוקים, ובראשם האיום האיראני.״
מנכ"ל משרד הביטחון הנכנס, אלוף (מיל') אייל זמיר: "נקדם את היתרון האיכותי והטכנולוגי על פני אויבנו. נטפח את האנשים שהם הנכס החיוני ומקור העוצמה העיקרי. אני מבקש להודות לך, אלוף (מיל') אמיר אשל, על תרומתך המשמעותית כמנכ"ל משרד הביטחון, מאחל לך הצלחה ובטוח שתמשיך להשפיע ולתרום לחברה ולמדינה".
מנכ"ל משרד הביטחון היוצא, אלוף (מיל') אמיר אשל: "בשנתיים וחצי האחרונות מימשנו תוכניות שהובילו קודמיי על כיסא המנכ"ל, שבתבונתם מרחיקת הראות סללו לנו את הדרך. גם אנחנו הנחנו יסודות וקידמנו תוכניות חדשות: מימוש הסכמי אברהם וחתימה פורצת דרך על הסכמים עם חמש מדינות באזור, לחיזוק מעמדה האסטרטגי של ישראל וכוחו של צה"ל. חצינו את הרוביקון בהקמת קריית המודיעין חרף ההתנגדויות והוצאנו לדרך את המהפכה בטיפול נכי צה"ל בעקבות האירוע הטראגי של איציק סעידיאן.״
01/02/23 07:49
7.54% מהצפיות
מאת IsraelDefense
״בינה מלאכותית היא גם אתגר עצום לקהילת ההגנה בסייבר. האקרים הצליחו לכתוב קוד פולימורפי באמצעות ChatGPT״ צלם: גלעד קוולרצ׳יק ״במחקר שעשינו לאחרונה, יש פי 45 מערכות מחשוב יותר מאנשים. זה אומר הרבה יישויות בארגון. צריך לנהל את זה, הרשאות וזהות הם הגבול החדש בסייבר״, מסביראודי מוקדי, מנכ״ל סייברארק.
״בינה מלאכותית היא גם אתגר עצום לקהילת ההגנה בסייבר. האקרים הצליחו לכתוב קוד פולימורפי באמצעות ChatGPT. בינה מלאכותית משמשת גם במתקפות פישינג.
״צריך לחשוב איך מגינים על קוקיז (עוגיות בדפדפן). במתקפות אחרונות ראינו גם מתקפות נגד אנשי DevOps באמצעות שימוש עוגיות.״
01/02/23 11:10
7.54% מהצפיות
מאת IsraelDefense
״לכל יתרון כזה, יש את הצד הנגדי. גם התוקפים יכולים לעשות שימוש באותן יכולות - לתקיפה.״ צלם: גלעד קוולרצ׳יק אסתי פשין, מנהלת מפעל הסייבר של תעשייה אווירית מסבירה כמה שיתוף פעולה חשוב בהגנת סייבר ומדוע בינה מלאכותית היא חרב פיפיות. ״צריך מתודולוגיות, צריך שיתוף פעולה. העוצמה שלנו טמונה בשיתוף פעולה ומידע״, מסביר פשין. ״זו ההגנה היחידה למתקפות מודרניות וצריך גם בניין כוח. ישנו אתגר בכוח האדם ונדרשת אוטומציה של תהליכים.
״בינה מלאכותית יכולה להתאים עצמה. אפשר לעשות שימוש אפקטיבי יותר עם בינה מלאכותית. פעולות יכולות לעשות מהר יותר, כולל פעולות נגד. אפשר לפתח שיטות זיהוי חדשות. לכל יתרון כזה, יש את הצד הנגדי. גם התוקפים יכולים לעשות שימוש באותן יכולות - לתקיפה.
״הסוקים הנוכחיים לא אפקטיבים. צריך גישה פרו-אקטיבית. בניין כוח, מומחי סייבר עדיין הבסיס להגנה. הסוק העתידי, כולל יכולות בינה מלאכותית. שיתוף פעולה בינלאומי הוא מרכיב קריטי. נדרשות יכולות הכשרת כוח אדם. תעשייה אווירית מובילה קונסוטציום של חברות ישראליות לפתרונות סייבר, כולל לתחום התעופה, רכבים חכמים ועוד. האיומים מוחשיים ואנחנו צריכים לשתף פעולה כדי להצליח.״
01/02/23 14:49
7.54% מהצפיות
מאת IsraelDefense
קאזו יוזואה (Kazu Yozawa), מנכ"ל NTT Security Holdings מסביר אילו מאמצים יפן עושה כדי לצמצם פערים בהגנה בסייבר צלם: גלעד קוולרצ׳יק קאזו יוזואה (Kazu Yozawa), מנכ"ל NTT Security Holdings מסביר כי יפן נמצאת קצת מאחור בכל הקשור להגנה בסייבר. NTT היא מפעיל התקשורת הגדול ביפן בבעלות חלקית של המדינה.
לפי יוזואה, הממשלה משקיעה הון בצמצום פערים. ביפן יש עלייה בפשעי סייבר. נדרש מודיעין סייבר ושיתוף פעולה בין מדינות כולל ישראל, ארה״ב ומזרח אסיה. ביפן יש גם חוסר במומחים בתחום הסייבר, כך לפי יוזואה. ״החוקה היפנית אסרה עלינו לנטר מידע ברשת. עם זאת, עכשיו זה חוקי. אנחנו מנטרים מידע הקשור לפשעי סייבר.״
01/02/23 16:58
6.53% מהצפיות
מאת IsraelDefense
סגן מנהל נאס"א, רוברט (בוב) קבאנה: "הירח הוא יעד מרתק למחקר ואני מצפה לתגליות המדעיות שיגיעו ממשימת בראשית2״ בתמונה: מנהל סוכנות החלל הישראלית אורי אורון (משמאל) וסגן ראש נאס"א, רוברט (בוב) קבאנה (מימין). צילום: רונן חורש, לע"מ סוכנות החלל הישראלית במשרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה חתמה על הצהרת כוונות משותפת (SOI) עם נאס"א לשיתוף פעולה במשימת בראשית2 לירח של SpaceIL, בכנס החלל הבינ"ל ה-18 ע"ש אילן רמון המתקיים במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתל אביב.
רוברט (בוב) קבאנה, סגן מנהל נאס"א, ואורי אורון, מנהל סוכנות החלל הישראלית, שייצגו את נאס"א ואת סוכנות החלל הישראלית, ציינו את מערכת היחסים ארוכת השנים בין שתי סוכנויות החלל, הכוללת חינוך ומחקר במדעי כדור הארץ והחלל.
במסגרת הצהרת הכוונות המשותפת, נאס"א צפויה לתרום ספקטרומטר להעברת אנרגיה ליניארית, תמיכה ברשת תקשורת ותיאום עם מקפת הסיור הירחי של נאס"א. בהמשך נאס"א צפויה להשתתף בבחירת אתרי נחיתה ובחברות בצוות המדעי.
סוכנות החלל הישראלית, בתיאום עם עמותת SpaceIL, צפויה להשתתף במשימת בראשית 2 לירח ולפעול בהתאם לעקרונות המדע הפתוח. הצהרת הכוונות המשותפת של בראשית 2 בנויה על ההצלחה שנחל שיתוף הפעולה הראשון ב-2019, במשימה "בראשית1" של SpaceIL - החללית הפרטית הראשונה שטסה לירח.
לבראשית1 היתה השפעה חינוכית עצומה על יותר מ-2 מיליון תלמידים ברחבי העולם, והיא עוררה בהם השראה לעסוק בלימודי מדעים, טכנולוגיה, הנדסה ומתמטיקה (STEM). התכנון הוא לשגר את "בראשית2" על ידי SpaceIL בשנת 2025.
שר החדשנות, המדע והטכנולוגיה, ח"כ אופיר אקוניס: "מיזם בראשית הוא גאוות המדע והטכנולוגיה הישראלית פורצת הדרך. שיתוף הפעולה וההסכם החדש עם נאס״א הוא עוד הוכחה לכך ואני מברך על חתימתו. הוא גם עדות נוספת ליחסים המצויינים בין ישראל לבין ארה״ב ולהעמקת שת״פ בענייני מדע וטכנולוגיה".
סגן מנהל נאס"א, רוברט (בוב) קבאנה: "הירח הוא יעד מרתק למחקר ואני מצפה לתגליות המדעיות שיגיעו ממשימת בראשית2. השותפות שלנו במשימת הירח והמחויבות של ישראל להסכמי ארטמיס מאפשרים לנו לחקור ביחד את הירח."
מנכ"ל עמותת SpaceIL, שמעון שריד: "אנו שמחים ונרגשים על הסכם שיתוף הפעולה בין נאס"א לסוכנות החלל הישראלית סביב משימת בראשית2. אנו מודים על התמיכה המתמשכת בעמותת SpaceIL ומקווים שיחד, דרך המשימה המאתגרת החדשה לירח נוכל גם לקדם את חקר החלל וגם לאפשר למיליוני ילדים לקחת חלק ולהתרגש מההזדמנויות שהחלל מייצר."