זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:04 | 17:17 |
תל אביב | 16:18 | 17:18 |
חיפה | 16:07 | 17:16 |
באר שבע | 16:23 | 17:21 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
01/02/24 17:26
11.05% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הסיפור הגדול של מלחמת עזה מתרחש מתחת לפני הקרקע והוא עדיין סמוי ברובו. בינתיים, אלה הפערים העיקריים שעדיין נותרו בלחימה מול החמאס, ומה שניתן היה ללמוד השבוע מאירוע "פאודה" בג'נין, וממאמצי "כיפת ברזל 9"
כאשר יחיא סינואר שלח את כוחות הנוח'בה לתקוף את ישראל הוא לא ציפה שצה"ל יילחם מולו בקרבות פנים מול פנים בתוך ה"מטרו" של עזה ממש, אבל הנה פרט מדהים: גם צה"ל לא ציפה לכך.
האמצעים הטכנולוגיים והשיטות שבהם פועלים בימים אלה לוחמים מהיחידות המובחרות ביותר של צה"ל פותחו תוך כדי לחימה ממש.
עדיין רב הנסתר על הגלוי, אבל ברור כי מדובר בלוחמת מנהרות שלא היה כמותה אף פעם, בשום מקום בעולם. עוד נגיע למה שידוע, אבל נתחיל בהקשר ההיסטורי.
לוחמי הווייטקונג בויאטנם
בסקירה מאלפת על לוחמת מנהרות, שהוציאה מחלקת ההיסטוריה בצה"ל כבר לפני למעלה מ- 20 שנה, נכתב כי השימוש ב"תווך התת קרקעי", החל כבר בתקופת התנ"ך וכן בסין הקדומה.
מנהרות שימשו ללחימה גם במלחמות העולם של המאה ה-20. לאחר מלחמת העולם השנייה, למשל, נמצאו שלוש דוגמאות מובהקות לכך שמנהרות לחימה הקשו מאוד על תפקודם של צבאות סדירים.
הדוגמה המוכרת ביותר היא של לוחמי הווייטקונג בויאטנם. המנהרות שבנו היו מרובות, מפותלות, ורובן בעומק ניכר של שמונה מטרים. האורך הכולל שלהן: כ-240 קילומטר.
שנים ספורות לאחר מכן התמודדו עם תופעת המנהרות גם לוחמי הצבא האדום בקרבות מול אנשי המוג'הידין באפגניסטן. חלק מהמנהרות שימשו את אל קאעידה בהמשך גם כדי לחמוק מידה הארוכה של ארצות הברית.
המערות והמנהרות של אפגניסטן ווויאטנם היו רובן ככולן בשטח הפתוח. הצ'צ'נים, לעומת זאת, בנו רשת של מנהרות מתחת לבירתם, גרוזני, ונלחמו מתחת לקרקע מול רוסיה.
מן הדוגמאות האלה עולה כי המנהרות מעניקות יתרון ללוחמי גרילה, אבל לא בהכרח מאפשרות להם לגבור על אויב מעצמתי, החזק פי כמה.
בסופו של דבר, ברוב המקרים החזק מנצח. למשל, כולנו יודעים כי המנהרות לא הצילו את לוחמיו של בר כוכבא מול הלגיון הרומאי, במרד שהסתיים בגדול שבאסונותינו.
גם לא את לוחמי דאעש בקרב מול ארצות הברית במוסול שבעיראק- בדוגמא ה"טריה" והדומה ביותר למה שמתחולל בעזה.
מבצע "עופרת יצוקה"
בראיה לאחור, אפשר לתהות מדוע נדרש צה"ל לפתח אמצעים חדשים ללוחמת מנהרות תוך כדי המלחמה עצמה, אם הסקירה ההיסטורית נכתבה כה מזמן?
אחרי הכול, איום המנהרות היה ידוע, והוא רק צבר תאוצה אחרי ההשתלטות של החמאס על הרצועה בשנת 2007. צה"ל ידע אז כי הרשת שהחמאס בונה כוללת מנהרות משני סוגים – לתקיפה ולהגנה.
כבר בנובמבר 2008 יצאה חטיבת הצנחנים למבצע "אתגר כפול" כנגד מנהרה התקפית שהתחילה בתוך עזה והובילה אל תוך הארץ.
מפקד חטיבת הצנחנים היה אז הרצי הלוי, כיום הרמטכ"ל. מפקד גדוד הסיור של החטיבה שביצע את הפשיטה בפועל – ירון פינקלמן, כיום אלוף פיקוד הדרום. אלוף הפיקוד אז היה יואב גלנט, כיום שר הביטחון. המבצע, "אתגר כפול" הוביל להסלמה שהתגלגלה בתוך כחודש וחצי למבצע "עופרת יצוקה".
כנגד איום המנהרות ההתקפיות, שעלו לכותרות גם ב-2014 ב"צוק איתן", הקימו צה"ל ומשרד הביטחון את החומה שמקיפה את עזה מעל ומתח לקרקע. כידוע, בשמחת תורה, החומה נפרצה בקלות בחלק העילי שלה. נגד המנהרות ההגנתיות - צה"ל פשוט לא התכוון להילחם מתוכן.
אמנם, תוכננו במשך השנים כמה שיטות שנועדו להתמודד עם כל סוגי המנהרות, כמו פיצוץ של פירי כניסה או אטימתם, אבל איש לא העלה בדמיונו תרחיש שבו לוחמים של צה"ל ינועוו בתוך המנהרות עצמן – בניסיון למצוא חטופים ולחסל מחבלים.
הדגש הברור של אביב כוכבי בתקופתו כרמטכ"ל – היה לפתח יכולות להתמודדות הכוללת כנגד איום הרקטות.
אתגר המנהרות ההגנתיות
בפועל, אתגר המנהרות ההגנתיות הוא חסר תקדים בקנה מידה היסטורי, עולמי. בצה"ל נדהמו לגלות שה"מטרו" מתחת לרצועת עזה כולל מאות קילומטרים במצטבר, הרבה יותר ממה שהעריכו וממה שכרה הויאטקונג בכל ויאנטאם.
אמצעי התקשורת מתחת לאדמה בעזה משוכללים, וכך גם דלתות ההדף. החמאס יכול לשהות במנהרות תקופה כמעט בלתי מוגבלת: הוא מייצר חשמל מגנרטורים, ושואב מים ממי תהום. כל מנהרה כוללת אינספור מפלסים והסתעפויות, כדי להקשות על האויב לפעול בה.
ובכל זאת, במטה הכללי של צה"ל החליטו לשלוח את הלוחמים אל תוך המנהרות. להילחם מתח לאדמה ממש. אין לכך תקדים היסטורי, משום שבכל המקרים נלחמו הצבאות העדיפים מול אנשי המנהרות באמצעים כמו הרעבה או להבות אש.
בכל מקרה, מלמעלה. בתחילת המלחמה, בצה"ל אפילו לא שקלו להשתמש במנהרות בגזים רעילים שנוגדים את אמנת ז'בה או בכל אמצעי אחר שעלול לסכן את חיי החטופים.
הכוונה הייתה להזרים מים למנהרות. צהל אישר השבוע, בפעם הראשונה, פרסומים בתקשורת העולמית על מערכת שפותחה והופעלה, להזרמת מים אל תוך המנהרות (אחד האתגרים, מעבר לצבאי, הוא לא לזהם את מי התהום של עזה במי ים מליחים).
בדיעבד, למרות שנראה כי שיטת ההזרמה של המים אינה מטביעה את החמאס בתוך המנהרות, יכול להיות שיש לה יתרונות נוספים כמו מיפוי ה"מטרו" והסתעפויותיו על פי צורת הזרימה.
אך מה לגבי הלחימה בתוך המנהרות עצמן? משיטות שנחשפו אפשר ללמוד שצה"ל משתמש בלוחמת המנהרות חסרת התקדים גם בכלבים, שלא מעט מהם נפגעו, ובאמצעים נשלטים מרחוק, רובוטים.
חלקם, כנראה, חמושים. גולת הכותרת היא כניסתם של לוחמי היחידות המיוחדות אל מתחת לפני הקרקע. מעבר לכך שמדובר בתקדים עולמי, זוהי מלחמה ראשונה בהיסטוריה של צה"ל, שבה היחידות המובחרות ביותר ממלאות תפקיד כה מרכזי בלחימה.
בדרך כלל, היחידות המיוחדות שימשו רק למשימות "נקודתיות" בתקופות שבין המלחמות. העומס שמוטל על היחידות המיוחדות במלחמה הפעם, מביא גם לנפגעים.
כך, מפקד פלגה ביחידת "שלדג" של חיל האויר, רס"ן מיל' יצהר הופמן מאשחר שבגליל, יליד עופרה, נפל בקרב בצפון הרצועה.
"כלכלת אנשים"
כאמור, מרבית סיפורי הלחימה מתחת לקרקע עדיין חסויים. עם זאת, ברור שעיקר הדרמה מתנהלת במרחב שמחת לעיר חאן יונס, שם אולי עדיין נמצאים המבוקשים הבכירים ביותר של החמאס עם לא מעט מהחטופים.
צורת הלחימה של צה"ל בעזה בימים אלה, ובמיוחד במרחב חאן יונס, מעוררת עניין עצום בקרב צבאות ידידותיים בכל העולם (וכנראה לא רק שם).
ניתן היה ללמוד על כך משיחה מרחוק שערכו השבוע בכירי בסיס "פורט סיל", מרכז האש של צבא היבשה בארצות הברית, עם קצין התותחנים הראשי של צה"ל, תא"ל יאיר נתנס.
נראה כי האמריקאים לא פחות מנפעמים מהאופן שבו צה"ל מצליח לשלב בלחימה אש מהים, מהאוויר ומהיבשה, ומההתקדמות המהירה - יחסית לזמן שלקח להם כדי לכבוש את מוסול.
את הלחימה במרחב חאן יונס מנהלת אוגדה 98, מעל ומתחת לפני הקרקע. הצורך לפעול במנהרות מביא לכך שכל פעולה נעשית בזהירות וביסודיות.
מעל לפני הקרקע, החטיבות ממשיכות "לפרק" את החמאס מיכולותיו, למרות שהירי לתל אביב וגוש דן השבוע, לראשונה אחרי שבועות, בוצע מאזור זה.
בצפון הרצועה, שם כבר פועל צה"ל במסגרת "שלב ג'" של המלחמה, כלומר פשיטות המבוססות על כוחות בהיקפים קטנים יחסית, נערכה השבוע פשיטה באיזור שאטי, סמוך לחוף הים.
במרכז, הושלם ביתור הרצועה על ידי אוגדה 99, בין צפון לדרום. החלוקה בין צפון לדרום מבוצעת על בסיס הציר מוביל מאזור קיבוץ בארי לים, דרך הצומת שבה שכנה עד להתנתקות ההתנחלות נצרים.
אחת מחטיבות אוגדה 99, שביתרה את הרצועה, חטיבת השריון במילואים 179, סיימה לפני ימים אחדים את משימתה והוחלפה על ידי חטיבת הנח"ל. לוחמיה השתחררו.
ניצלתי את ההזדמנות כדי לשאול את המח"ט, אל"מ איציק אלפסי, בן קיבוץ בארות יצחק, על התובנות העיקריות שהוא לוקח אתו מארבעה חודשים ביחד עם המילואימניקים שלו.
המסקנה העיקרית שלו קשורה לצורך לשמור על אורך הלחימה של אנשי המילואים, לקראת הגיוס הבא שצפוי להם. בצה"ל כבר יש שמכנים את ניהול כוח האדם לקראת השלבים הבאים במלחמה כ"כלכלת אנשים".
על משקל "כלכלת חימושים" – של אמצעי התחמושת, שהם מצרך יקר בפני עצמו.
לחטיבה 179, ראם, יש טנקי מרכבה סימן 3. כמקובל במלחמה, החטיבה קיבלה לשורות "צוות הקרב החטיבתי" שני גדודי חי"ר ששייכים לחטיבות אחרות. תחת זאת, שני גדודים של החטיבה עברו לשרת תחת חטיבות אחרות, בגזרת חאן יונס.
אחד מהם עדיין נלחם שם, וישתחרר, אם תסתיים המשימה שלו, בקרוב.
"אנשים יוצאים עם תחושת סיפוק והצלחה טקטית בכל מה שעשו", אומר לי המח"ט אלפסי. "זה מדהים, אבל אין שום צוות בחטיבה, בגדוד השריון או בחי"ר, שלא חווה היתקלות או קרב. ידינו הייתה על העליונה בכל היתקלות.
״השמדנו מרחבי תת קרקע, כולל פעל לייצור רקטות, וטילים שהיו מכוונים לישראל, הרגנו לפחות 100 מחבלים. לקראת הסוף, כבר היו אנשי מילואים שהתחילו לחשוב על השחרור,
״אבל, ככלל, הלוחמים כבר מחכים להמשך הלחימה. יש תאריך לגיוס הבא שלהם. כולם ישובו לשרת. בינתיים, המטרה היא לנצל את הזמן להתרעננות וגם כדי לחזק את העורף".
בראייה כלל צה"לית, "כלכלת האנשים" כבר גורמת לכך שצה"ל פועל להאריך את השירות הסדיר של חיילי הקרבי משנתיים ושמונה חודשים לשלוש שנים (לפני המלחמה, הכוונה הייתה לקצר אותו לשנתיים וחצי).
בנוסף, הוחלט להקדים את גיוסם של 1300 תלמידי ישיבות הסדר ובני מכינות קדם צבאיות כבר לחודש מרס הקרוב – במקום אוגוסט. צה"ל זקוק כעת לכל חייל.
במקביל, החל מסע רכש להגדיל את היקף היחידות הלוחמות כמעט בכל המערכים – ממסוקי קרב (מנכ"ל משרד הביטחון קידם את הרכש הזה בשבוע שעבר בארצות הברית) ועד למשגרי רקטות ולרקטה מדויקת חדשה בשם "בר", לשימוש התותחנים, שצה"ל יצטייד בה בהיקפים אדירים.
פערים בדרך להכרעה
בתמונה הרחבה, ההישגים של צה"ל בלחימה עדיין לא אומרים שישראל קרובה "להכריע" את החמאס או להחזיר את החטופים. למרות המו"מ שהתחדש, בתיווך ארה"ב, מצרים וקטאר.
עדיין קשה לראות בשטח סימנים מובהקים לכך שהחמאס עומד להישבר כתוצאה ממלחמת המנהרות או הלחץ הבלתי פוסק עליו – ולהסכים לתכתיבים ישראליים לגבי אופי ההפוגה שתהיה בתמורה להחזרת חלק מהחטופים.
כפי הנראה, גם לחמאס יש "שלב גי" במלחמה. הוא מתנהל בימים כאלה כך שהוא מנסה להימנע ככל האפשר מחיכוך, כדי "להעביר את הזמן" עד ליציאת מרבית הכוחות של צה"ל מהשטח.
על פי התוכנית הזאת, כאשר זה יקרה, סינוואר שוב יתיישב על ספה מאובקת ויכריז על ניצחון, לכאורה, כמו שעשה בעבר. אסור שזה יקרה.
פער נוסף בלחימה קשור לכך שצה"ל והשב"כ מתקשים לחסל את הבכירים ביותר בחמאס ובג'האד האיסלאמי הפלשתיני (הגא"פ) ומסתפקים רק בחיסול דגי רקק יחסית, כמו הריגתו של חלפן כספים של הגא"פ השבוע. התחום הזה יכול להשתפר בכל יום.
בצה"ל משוועים לקבל הנחיות מהדרג המדיני לגבי הסדר עתידי בשטחים שנכבשו כבר, בעיקר בצפון רצועת עזה. מחכים גם להנחיה לגבי הסוגייה החשובה ביותר כעת – אור ירוק לפעולה ברפיח, למרות שמצרים חוששת מכך שפעולה ישראלית שם תגרום לנהירה של המוני פלשתינים לשטחה.
מצד שני, ברור כי לא ניתן יהיה להכריז על מיטוט החמאס ולמנוע העברת אמצעי לחימה משטח מצרים לעזה בעתיד – ללא פעולה משמעותית בשטח שמפריד בין הרצועה למצרים.
הכנות לצפון
צה"ל מנצל את הירידה בהיקף הלחימה ברצועת עזה גם כדי להגביר את ההכנות למלחמה בצפון שהולכת ונראית יותר ויותר בלתי נמנעת. במסגרת ההכנות, מתוגברים האימונים של היחידות, ושר הביטחון נפגש השבוע עם בכירי העיר חיפה.
מדובר בניסיון להעביר את המסר העדין שחייבים להכין את העורף לקראת מלחמה שתהיה קשה הרבה יותר מאשר הירי מעזה, שפסק כבר כמעט לגמרי, וזאת מבלי לעורר פאניקה רבתי בציבור.
בצד של אמצעי הלחימה, בשבועות קודמים כתבתי כאן על הדאגה המיוחדת במערכת הביטחון מהכניסה לזירה של הטיל "זולפיקאר" בעל טווח של עד 700 קילומטר וראש קרב במשקל חצי טון, עם יכולת ניווט למטרה עד כדי דיוק של 60 מטר, לצד טיל חוף - ים בשם "יאחונט" שיכול לטוס למטרתו במהירות עצומה, בגובה פני הים.
כעת נערכים לעוד סכנה: שיגור מלבנון של "להקות" רחפנים מתפוצצים מסוג "שהאד" תוצרת אירן. הכטב"ם הזה חסין מפני שיבושים אלקטרוניים.
כמו במקרה המנהרות, גם לגבי האיום הזה ניתן לתהות מדוע מערכת הביטחון עושה את מרבית מאמציה להתמודד מול האיום רק אחרי שכבר החלה מערכה בהיקף מוגבל מול החיזבאללה.
הרי את הנזק שמחוללים הכטב"מים האיראנים, מכל הסוגים, כבר ניתן היה לראות בשנים האחרונות בלחימה באוקראינה (איראן סיפקה את הכלים לרוסיה) ובהתקפה פראית של ח'ותים על שדות נפט בסעודיה.
כחלק מההכנות למלחמה בלבנון פועל צה"ל לשפר ללא הרף גם את היכולות של מערכת "כיפת ברזל". השבוע ערכה מערכת הביטחון ניסוי ל"גרסה 9" של המערכת, שהוכתר בהצלחה גדולה.
בינתיים ב"פאודה"
ויש תובנות גם מהמבצע כנגד מבוקשים שהיה השבוע בבית חולים בלב ג'ניןף ונראה כאילו נלקח מתוך פרק בסדרה "פאודה". בראש ובראשונה, המבצע מלמד אל האינטנסיביות של הלחימה היומיומית כנגד הטרור ביהודה ושומרון, שאינו מרים ראש רק בזכות מבצעי סיכול כאלה, שאינם פוסקים.
אבל, לא לעולם חוסן. במערכת הביטחון יש חשש אמיתי מפני גל טרור משמעותי שעלול להתפרץ בכל זאת. האזהרות, מחדדות את הוויכוח בממשלה בשאלה האם לאפשר לפועלים מיו"ש לעבוד בישראל.
ועוד משהו: אחרי ה"פאודה" בג'נין, הוציאו צה"ל השב"כ והמשטרה הודעה משותפת, שמפרטת מה היה חלקו של כל כוח בפעולה.
כולל כמה יכולות חסויות למדי של היחידה המשטרתית ללוחמה בטרור, ימ"מ, שמתעלה על עצמה משבוע לשבוע. ההודעה יוצרת את הרושם של "עודף מידע", שעלול לשמש את המחבלים בפעולה הבאה.
זהו, לפחות, החשש של הלוחמים עצמם.
01/02/24 11:03
10.54% מהצפיות
מאת IsraelDefense
האתרים 404media ו-intelligenceonline חושפים את חברת Patternz העושה שימוש בפרסום מקוון על מנת לעקוב אחרי משתמשים בעולם צילום מסך מתוך חומרי השיווק של Patternz שפורסמו ברשת מאות אלפי אפליקציות רגילות, כולל אפליקציות פופולריות כמו 9gag, Kik וסדרה של אפליקציות זיהוי מתקשר, הן חלק מיכולת מעקב עולמית שמתחילה במודעות בתוך כל אפליקציה, ומסתיימת בסחף המשתמשים של האפליקציות. כך מתחיל דיווח באתר 404media אודות תעשיית המעקב ברשת אחרי גולשים באמצעות מודעות.
"מכונת המעקב הנרחבת שפותחה עבור פרסום דיגיטלי מאפשרת כעת ישירות מעקב המוני ממשלתי. עסקים רבים, מבעלי אפליקציות למפרסמים ועד לטכנולוגיה גדולה, פועלים בחוסר אחריות מוחלט. זה חייב להסתיים", אמרה ל-404 Media וולפי קריסטל, מנהלת Cracked Labs, מכון מחקר אוסטרי ומחברת שותפה של מאמר שפורסם בשנה שעברה שחקר את כלי המעקב.
הכתבה מתרכזת בחברה ישראלית, הפועלת בתחום שקיבל את הכותרת ADINT. קרי, מודיעין מבוסס פרסום.
כלי ניטור ההמונים המדובר נקרא Patternz. בסרטון שהועלה ליוטיוב בינואר 2023 שהוסר ברגע ש-404 Media התחילה לבצע בירורים, רפי טון, מנכ"ל Patternz, אומר "אנחנו מנתחים התנהגות של למעלה מ-600,000 יישומים".
שקף אחד שהוא העלה במהלך הסרטון אומר ש"הטלפון הנייד הופך לצמיד המעקב דה פקטו", ומציע שניתן להשיג מעקב באמצעות "כמעט כל אפליקציה שיש לה מודעות".
נראה שהסרטון הוא הדגמה שטון נותן ללקוחות פוטנציאליים עבור מערכת Patternz. טון מודה שהפלטפורמה נבנתה כ"פלטפורמה לביטחון פנים". בחומרי שיווק אחרים באינטרנט, Patternz מציגה את עצמה כפתרון עבור "סוכנויות ביטחון לאומי".
״בשלב מסוים בסרטון, טון לוחץ על פרופיל מסוים. המסך מציג שפע של מידע על המכשיר המסוים הזה, ובהרחבה, האדם שמחזיק במכשיר. הוא כולל רשימה ארוכה של קואורדינטות GPS הקשורות אליהם, כשטון אומר שדיוק המיקום יכול להגיע עד למטר״, נכתב בכתבה.
״המידע כולל את המקומות שבהם האדם ביקר לעתים קרובות, כולל כתובת הבית והעבודה שלו (שבמטרה זו נמצאת בבית חולים סמוך, אומר טון); האפליקציות הספציפיות בהן משתמש האדם (במקרה זה, "זיהוי מתקשר וחסימה באמצעות CallApp" ו-"Truecall - זיהוי מתקשר וחסימה"); מותג הטלפון ומערכת ההפעלה שלו (סמסונג המריץ אנדרואיד 9); ורשימה של משתמשים אחרים שהיו ליד היעד כשהם היו בבית ובעבודה.
״הוא גם מראה את "התחביבים ותחומי העניין" שלהם (תוכנה עסקית, טכנולוגיה ומחשוב). בדוגמה אחרת, טון עוקב אחר תנועותיו של מישהו שלדבריו הוא דייל בחברת תעופה רוסית. מערכת Patternz מפרטת את התחביבים שלהם כ"משחקי וידאו ומחשב" ו"משחקי לוח/פאזלים.״
משתמשי Patternz יכולים להגדיר התראות על מה שהם קובעים כאירועים חשובים, כגון "אדם שהגיע למקום; אדם שעוזב מקום; אדם פוגש אדם אחר", אומר טון בסרטון.
בעוד שהמוצר של Patternz מתמקד בקליטה פסיבית של נתונים, החברה אומרת שהוא יכול גם לעזור לדחוף תוכנות זדוניות ליעדים. "שלח הודעות ממוקדות, מודעות או סוסים טרויאניים ישירות דרך AdTech לתוצאות מיטביות", נכתב בסט אחר של חומר שיווקי שהועלה לאתר של ארגון אבטחה ישראלי.
בזמן ש-404 Media דיווחה על מאמר זה, כולל דיבור עם אנשים המעורבים בחברה המחוברת ל-Paternz, מישהו הוסיף נעילת סיסמה לדף האינטרנט של החומר השיווקי.
על פי הכתבה, החומר השיווקי של Patternz מזכיר במפורש הצעות מחיר בזמן אמת. זה המקום שבו חברות בתעשיית הפרסומות המקוונות מנסות להציע את המודעה שלהן בפני סוג מסוים של משתמשים. תופעת לוואי היא שחברות, כולל חברות מעקב, יכולות להשיג נתונים על מכשירים בודדים כמו קו הרוחב והאורך של המכשיר. Patternz אומרת שהיא מנתחת נתונים מסוגים שונים של פורמטים של מודעות, כולל באנרים, וידאו ואודיו.
בעוד שההערות של טון בסרטון מציבות את המספר הכולל של אפליקציות מחוברות ל-Paternz בסביבות 600,000, גרסת ההדגמה של Patternz המוצגת בסרטון טוענת שיש לה נתונים מ-177,431 אפליקציות אנדרואיד ו-61,894 אפליקציות iOS. אפל לא הגיבה לבקשת תגובה.
חשוב לציין כי ריגול באמצעות מודעות אינו כלי חדש. כלי תקשורת מרובים אחרים חקרו את צינור מעקב ההצעות בזמן אמת. במאי פרסם בלומברג חקירה שהתמקדה בחברת מעקב ישראלית בשם Rayzone Group שרכשה חברות טכנולוגיות פרסום וגם התחזתה כמפרסמים פוטנציאליים במטרה לאסוף נתונים. בספטמבר פרסם הארץ תחקיר לגבי חברות ישראליות נוספות שפיתחו את היכולת. הוול סטריט ג'ורנל גם עקב אחר זרימת נתוני ההצעות בזמן אמת.
״באחד מחומרי השיווק שהוסרו, Patternz אומרת כי יש לה "זרוע AdTech מסחרית ותפעולית לחלוטין שסחרת בפועל במדיה". במילים אחרות, חלק כלשהו של Patternz משתתף פעיל באקו-סיסטם המודעות המקוונות.״, נכתב בכתבה.
Patternz כוללת אינפוגרפיקה כיצד היא שואבת את הנתונים. האינפוגרפיקה הזו מצביעה על 19 חברות ספציפיות, כולל גוגל, יאהו, MoPub (בעבר רשת המודעות של טוויטר, בבעלות AppLovin), חברת PubMati, BidSwitch, InMobi ועוד. במרכז האינפוגרפיקה יש חברה שנקראת Nuviad.
״Nuviad בולטת מבין כל החברות הללו מכיוון שמלבד היותו מנכ"ל Patternz בשלב מסוים, טון הוא גם מנכ"ל Nuviad. בסרטון YouTube אחר מנובמבר 2017, טון, הנואם כראש Nuviad, מסביר כי ל-Nuviad יש DSP (פלטפורמת צד ביקוש), המאפשרת לחברות לקנות "מדיה בקנה מידה גדול" תוך שימוש במתן הצעות בזמן אמת, ומציעה גם את היכולת למקד מודעות עם גיאופנסינג. כלומר המקום שבו המודעות מועברות למכשירים באזור מסוים״, נכתב בכתבה.
טון לא הגיב לבקשת תגובה של אתר 404media.
״404 Media לא יודעים אם Nuviad מספקת נתונים שנאספו מהצעות בזמן אמת ל-Paternz. בסדרת תכתובות, נמרוד שוורץ, נשיא ומנהל עסקים ראשי של Nuviad, המעיט בקשר בין Nuviad ל-Paternz. לדבריו, מדובר ב"חברות שונות", וכי חלק מהמשקיעים של Nuviad גם השקיעו "סכום קטן" ב-Paternz. כשנשאל על טון שהציג את עצמו כמנכ"ל Paternz, אמר שוורץ שטון "פועל כמנכ"ל זמני של Paternz כדי לעזור להם לבנות את התשתית הנכונה".״, כך בכתבה.
לאחר פניותיה של 404 Media בחודש שעבר, הודיעה גוגל כי החליטה לסיים את חשבון הקונה המורשה של Nuviad, המאפשר ל-Nuviad ליצור אינטראקציה עם רשת המודעות של גוגל. גוגל ידעה על Patternz לפחות מאז יוני 2021, על פי הצהרה של הסנאטור רון ווידן, שלפיה משרדו יצר קשר עם ענקית הטכנולוגיה בנוגע לכלי המעקב. לאחר מכן, משרדו המשיך במעקב עם גוגל מספר פעמים כאשר רשתות נוספות פרסמו תחקירים לגבי הצעות מחיר בזמן אמת.
מיקרוסופט מחזיקה גם בפלטפורמת פרסומות בשם Xandr. על פי הפרסום, שוורץ אמר "למיטב זכרוני אנחנו לא עובדים עם מיקרוסופט או Xandr", האתר של Xandr אכן מפרט את Nuviad כחברה שעשויה לקבל נתונים מהפלטפורמה. מיקרוסופט אמרה ל-404 Media שהיא הוסיפה את Nuviad לרשימת החסימות שלה ב-6 בדצמבר, וכי ל-Xandr לא היה קשר עסקי ישיר עם Nuviad.
ומה עם משרד הביטחון הישראלי המספק רשיונות שיווק וייצוא של פתרונות סייבר? ובכן, אפ״י, האגף על פיקוח הייצוא הביטחוני והדו-שימושי בישראל, מאפשר לחברות ADINT ישראליות לפעול בעולם, בתנאי שהפלטפורמה שלהן אינה התקפית. קרי, אינה מזריקה נוזקות או סוסים ליעדים הנעקבים על ידי הפלטפורמה.
אתר intelligenceonline מוסיף כי חברת Patternz נתבעת בבית משפט בתל אביב על ידי חברת Improvate The Future. התביעה הוגשה ב18 לינואר החודש. ״בגין אי תשלום לכאורה עבור שירותים״, לפי הדיווח.
על פי הפרסום, Patternz נוסדה בשנת 2019 על ידי יועד גדרון, המנהל הטכני של רפאל מערכות הגנה מתקדמות, נמרוד שוורץ ורפי טון. המנהל הטכני של Patternz הוא אודי דואניאס, מי שהיה בעברו המנהל הטכני של חברת מודיעין הסייבר הישראלית NSO Group ותכנן את הארכיטקטורה של תוכנת הריגול Pegasus.
01/02/24 08:29
8.48% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בינתיים ביו״ש: עד כה נעצרו מתחילת המלחמה כ-2,990 מבוקשים ברחבי אוגדת יהודה ושומרון וחטיבת הבקעה והעמקים
על פי פרסום של מרכז המידע למודיעין ולטרור על שם אלוף מאיר עמית, פעילות כוחות צה”ל המשיכה להתמקד ביממה האחרונה בח’אן יונס שבדרום הרצועה, ופעילות נוספת בצפון הרצועה.
במהלך פעילות הכוחות במערב ח’אן יונס, הותקף מבנה צבאי ששימש חוליית חמושים של חמאס לביצוע מארבים נגד כוחות צה”ל.
הלוחמים גם פשטו על אתר לייצור אמצעי לחימה של הג’יהאד האסלאמי בפלסטין שם איתרו והשמידו מחרטה לייצור רקטות בה נמצאו, בין השאר, רקטות ארוכות טווח.
על פי נתונים לא רשמיים, מאז 7 באוקטובר נהרגו כ-1,300 אזרחים ואנשי כוחות ביטחון, מהם 560 חיילים וקצינים. 132 אזרחים וחיילים נותרו חטופים ברצועת עזה. 121 הוחזרו לישראל.
עוד מציין המרכז כי בכירי חמאס דיווחו כי קיבלו לידיהם את המסמך שגובש במפגש הפסגה בפריס המהווה מסגרת לעסקת חטופים הכוללת שלושה שלבים במהלכם תפסקנה הפעולות הצבאיות משני הצדדים.
בכירי חמאס ציינו כי הם בודקים את פרטי ההצעה והדגישו, כי הם מייצגים בנושא את כלל הארגונים ברצועה. בכירי הג’האד האסלאמי בפלסטין מציינים כי המסמך לא הגיע לידיהם.
נמשך העיסוק בנושא אונר”א. שבדיה הודיעה כי תפסיק לממן את הסוכנות. מזכ”ל האו”ם מנסה לפעול מול המדינות התורמות בבקשה לחזור לממן את הסוכנות.
אוגדה 162
במסגרת הלחימה במערב חאן יונס אותר והושמד על ידי מטוס קרב משגר טילים ארוכי טווח. במקביל, לוחמי אוגדה 162 ממשיכים בלחימה במרכז ובצפון הרצועה.
במרכז הרצועה פועלים לוחמי צוות הקרב של חטיבת הנח"ל. לאחר זיהוי בשטח של חוליית מחבלים, מכלול האש של החטיבה הכווין כלי טיס שתקף וחיסל מספר מחבלים במרחב.
בצפון הרצועה לוחמי צוות הקרב של חטיבה 401 ממשיכים לפשוט על מבנים צבאיים של החמאס ולחסל מחבלים.
לוחמי אוגדה 98 ממשיכים בלחימה העצימה במערב חאן יונס. לוחמי צוות הקרב של חטיבת צנחנים חיסלו במהלך היממה האחרונה מחבלים במרחב העיר בהתקלויות מטווח קצר.
בנוסף מכלול האש של החטיבה הכווין מספר כלי טיס שתקפו וחיסלו מספר מחבלים במרחבים השונים.
במסגרת הלחימה במערב חאן יונס, מרכז האש של אוגדה 98 זיהה משגר טילים ארוכי טווח. הכוח הכווין מטוס קרב שתקף והשמיד את המשגר.
לוחמי צוות הקרב של חטיבה 646 בחאן יונס זיהו מספר מחבלים בשטח. בשיתוף פעולה עם חיל האוויר, הכווינו הכוחות כלי טיס שתקף וחיסל את המחבלים.
יהודה ושומרון
עד כה נעצרו מתחילת המלחמה כ-2,990 מבוקשים ברחבי אוגדת יהודה ושומרון וחטיבת הבקעה והעמקים, מעל ל-1,350 מהם משויכים לארגון הטרור חמאס.
לבנון
מטוסי קרב תקפו תשתיות טרור ומבנים צבאיים ששימשו את ארגון הטרור חיזבאללה בכפרים עיתא א-שעב, בית ליף ובליידא שבדרום לבנון.
מטוסי קרב תקפו מתחם של ארגון הטרור חיזבאללה ובו מספר מבנים צבאיים במרחב הכפר רשף שבדרום לבנון. כמו כן, צה"ל ביצע ירי ארטילרי לעבר המרחבים עלמא א-שעב ועיתרון.
גבול מצרים
מפקד פיקוד הדרום חתם על הרחבת צו השטח הצבאי הסגור בציר 211 ומעבר ניצנה.
01/02/24 13:25
7.97% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אלכסיי ליכצ'וב, מנכ"ל ROSATOM, אמר כי אירוע היסטורי זה מסמל את תחילת השלב המרכזי של בניית יחידת הכוח https://rosatomnewsletter.com/2024/01/27/year-2023-in-review/ מצרים החלה בבניית יחידת הייצור הרביעית בתחנת הכוח הגרעינית אל דבעה. התחנה פותחה בשיתוף עם חברת הגרעין הרוסית Rosatom. פרסום של energycapitalpower.
השלמת היחידה הרביעית והאחרונה תוביל ליכולת ייצור משולבת של 4.8 GW במתקן שהושקעו בו 30 מיליארד דולר.
נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי הצהיר כי "החדרת אנרגיה גרעינית לתמהיל האנרגיה חיונית כדי לעמוד בביקוש הגובר לחשמל", והוסיף כי הפרויקט יסייע למדינה הצפון אפריקאית להפחית את התלות בדלקים מאובנים מיובאים.
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הוסיף כי הפרויקט תומך במטרותיה של רוסיה לתמוך בצמיחה סוציו-אקונומית במצרים על ידי תרומה ליצירת תעשיות מודרניות ועבודות מוסמכות.
מצרים עשתה בשנים האחרונות מספר צעדים לקראת ייצור אנרגיה נקייה. ביניהם, הקמת מפעל סולארי בנבן בנפת אסואן, תחנת הכוח הגרעינית אל דבעה בנפת מטרוח וחוות הרוח גבל אל זית זפארנה בנפת הים האדום. דיווח של csregypt.
״במהלך טקס שנערך בינואר 2024 לציון הנחת היסודות ביחידת הכוח הרביעית של תחנת הכוח הגרעינית אל דבעה, אמר הנשיא סיסי כי המשבר באספקת האנרגיה העולמית מדגיש את המשמעות של ההחלטות האסטרטגיות שהתקבלו במצרים להחיות את תוכנית הגרעין המצרית.״, נכתב בדיווח.
אלכסיי ליכצ'וב, מנכ"ל ROSATOM, אמר כי אירוע היסטורי זה מסמל את תחילת השלב המרכזי של בניית יחידת הכוח. בכך הופכת תחנת הכוח הגרעינית אל דבעה, הכוללת ארבע יחידות, לפרויקט הבנייה הגרעינית הגדול ביותר ביבשת אפריקה.
עד 2028, רוסאטום תבנה ארבע יחידות מבוססת כורי VVER-1200 ותספק דלק גרעיני לאורך כל מחזור חיי התחנה לאורך 60 שנים. כמו כן, תספק שירותי הדרכה, תחזוקה ותיקון למשך 10 שנים.
החוזה גם קובע את בניית מודול האחסון, מבוסס מכולות יבשות, עבור דלק גרעיני משומש, עד שנת 2028. מצרים צופה שהתחנה תגיע לתפוקה מלאה עד 2030.
חברות מצריות מעורבות בבניית אל דבעה. על פי תוכניות ראשוניות, חלקם של הקבלנים המקומיים יגיע ל-35 אחוזים במהלך בניית יחידה 4. צפוי שיעסיקו במקום כ-30,000 עובדים מצרים בשיא בניית כל ארבעת הכורים.
01/02/24 07:49
7.46% מהצפיות
מאת IsraelDefense
"נראה שמדובר באישור זוחל במכוון, בכל מה שקשור לישראל בזמן שהמלחמה בעזה נמשכת", טוענים בפרסום של ABC Minister Penny Wong | Credit: AAPIMAGE via Reuters Connect דיווח של אתר abc.net.au טוען כי משרד הביטחון האוסטרלי מעכב בקשות רכש מצד חברות ישראליות.
״האישורים לייצוא ציוד צבאי מתוצרת אוסטרליה לישראל "נתקעים" על ידי ממשלת אוסטרליה, כאשר החששות גוברים מהעלייה במספר ההרוגים האזרחיים בעזה״, כותבים בדיווח.
אתר ABC ממשיך וטוען כי כמה פניות ישראליות שהוגשו לרגולטור ייצוא הנשק של משרד הביטחון האוסטרלי נותרו ללא מענה מאז החלה המלחמה בעזה.
מקורות בתעשייה האוסטרלית אומרים שישראל ביקשה לרכוש טכנולוגיה צבאית מתוצרת מקומית, כולל מערכת נגד מל״טים, אך משרד ההגנה סירב לספק תגובות רשמיות במשך חודשים.
"נראה שמדובר באישור זוחל במכוון, בכל מה שקשור לישראל בזמן שהמלחמה בעזה נמשכת", אמר מקורב לתעשיה הביטחונית ל-ABC. "אף אחד בממשלה לא רוצה שיראו שהוא מאשר או דוחה מכירות צבאיות לישראל".
אישים שמכירים את תהליך רישוי יצוא הנשק של אוסטרליה אומרים שקשה לקבוע בדיוק היכן מתרחשים עיכובים בהערכת בקשות, אבל הם מאמינים ששרת החוץ פני וונג אחראית חלקית.
דובר השרה וונג סירב להגיב, בעוד שמשרד הביטחון התעקש שאוסטרליה תפקח על "מסגרת בקרת יצוא מחמירה" לתעשיית הנשק.
"כפי שהממשלה הבהירה, אוסטרליה לא סיפקה נשק לישראל מאז החל הסכסוך, ולפחות בחמש השנים האחרונות", אמר דובר ההגנה ל-ABC.
"לאוסטרליה יש מסגרת בקרת יצוא מחמירה שנועדה להבטיח שימוש בפריטים הצבאיים והדו-שימושיים שלנו מחוץ לאוסטרליה בדרכים שאינן מפרות זכויות אדם".
ל-ABC נאמר שגם דיפלומטים ישראלים העלו את הנושא בפני גורמים אוסטרליים, אך שגרירות ישראל בקנברה סירבה להגיב.
אחד הפרויקטים הגדולים באוסטרליה בהם מעורבות חברות ישראליות הוא רכש נגמ״שים מקוריאה הדרומית. אוסטרליה החליטה לרכוש כאלו במסגרת פרויקט LAND 400 Phase 3. הנגמ״ש כולל צריח של אלביט.
הצריחים המכילים מערכות תקשורת רגישות, ייבנו בחלקם בישראל לפני ייצוא לאוסטרליה שם ישולבו על שלדת הנגמ״ש של Hanwha.
בנוסף מגוון חברות ביטחון ישראליות פתחו בשנים האחרונות משרדים באוסטרליה, ביניהן רפאל ותעשייה אווירית.
נקודה נוספת היא שאוסטרליה היא חלק מקבוצת ״חמש העיניים״ אותה מובילה ארה״ב. בין היתר, קבוצה זו מספקת התראות לשירותי המודיעין הישראלים בכל הקשור לאיומים הנוגעים לירושלים.
01/02/24 14:52
7.2% מהצפיות
מאת IsraelDefense
המטרה: להמנע מסכסוך ישיר עם ישראל וארה״ב | איראן מדגישה שאינה עוזבת את סוריה צילום: דובר צה״ל משמרות המהפכה של איראן צמצמו את פריסת הקצינים הבכירים שלהם בסוריה עקב תקיפות ישראליות ויסתמכו יותר על המיליציה השיעית כדי לשמור על שליטתם שם. כך אמרו חמישה מקורות הבקיאים בעניין לרויטרס.
משמרות המהפכה סבלו מאחת התקופות הכי קשות שלהם בסוריה בחודשים האחרונים, מאז שהגיעו לפני עשור כדי לסייע לנשיא בשאר אל-אסד במלחמה בסוריה. מאז דצמבר, תקיפות ישראליות הרגו יותר מחצי תריסר מחברי המשמרות, ביניהם בכירי מודיעין.
בעוד גורמים בטהרן דורשים תגמול, החלטתה של איראן לשלוף קצינים בכירים מסוריה מונעת בחלקה מהרתיעה שלה להישאב ישירות לסכסוך המבעבע ברחבי המזרח התיכון. כך לפי שלושה מממקורות רויטרס.
בעוד שהמקורות אמרו שלאיראן אין כוונה לפרוש מהזירה הסורית, ישנה חשיבה מחודשת על ההתארגנות במדינה לאור ההשלכות של המלחמה שהוצתה ב-7 באוקטובר.
״איראן, תומכת חמאס, ביקשה להתרחק מהסכסוך עצמו גם כשהיא תומכת בקבוצות שנכנסו למאבק מלבנון, תימן, עיראק וסוריה - מה שמכונה "ציר ההתנגדות" העוין את ישראל ואינטרסים של ארה"ב״, כותבים בפרסום.
אחד המקורות - בכיר ביטחוני אזורי שתודרך על ידי טהראן - אמר כי מפקדים איראנים בכירים עזבו את סוריה יחד עם עשרות קצינים בדרג הביניים, ותיאר זאת כהקטנת הנוכחות. המקור לא אמר כמה איראנים עזבו ורויטרס לא הצליחה לתקף זאת באופן עצמאי.
סוכנות הידיעות לא הצליחה להגיע למשמרות המהפכה לתגובה ומשרד ההסברה הסורי לא הגיב לשאלות שנשלחו בדוא"ל לסיפור זה.
איראן שלחה אלפי לוחמים לסוריה במהלך המלחמה בסוריה. ביניהם חברי המשמרות, המשרתים באופן רשמי בתפקיד יועצים. שלושה מהמקורות אמרו שהמשמרות ינהלו את הפעולות הסוריות מרחוק, בעזרת חיזבאללה. הקבוצה הלבנונית לא הגיבה לבקשת תגובה.
מקור אחר, גורם אזורי המקורב לאיראן, אמר כי אלה שעדיין בסוריה עזבו את משרדיהם ונשארו מחוץ לטווח הראייה. "האיראנים לא ינטשו את סוריה אבל הם צמצמו את נוכחותם ותנועותיהם במידה רבה".
המקורות אמרו שלשינויים עד כה לא הייתה השפעה על הפעילות. הצמצום "יעזור לטהרן להימנע מכניסה למלחמת ישראל-חמאס", אמר אחד המקורות האיראנים.
01/02/24 11:22
6.43% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הדיונים עסקו גם בתכניות בניין הכוח לתר"ש הקרוב, הכוללות רכש של פלטפורמות ויכולות מתקדמות קרדיט לתמונות: משרד ההגנה האמריקני ולוקהיד מרטין מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אייל זמיר, השלים היום (ה') ביקור עבודה בוושינגטון, שבמסגרתו נפגש עם בכירים במשרד ההגנה ובמחלקת המדינה ועם בכירי חברות בואינג ולוקהיד מרטין.
זמיר נפגש עם היועץ הבכיר למזכיר המדינה דרק שולה, תת מזכיר ההגנה לרכש וויליאם לפלנט, תת מזכיר ההגנה בפועל למדיניות סשה בייקר, תת מזכיר המדינה לבקרת נשק וביטחון בינלאומי בוני ג׳נקינס, ראש הסוכנות לשת״פ ביטחוני (DSCA) ג׳ים הירש ועם בכירים נוספים.
הביקור תוכנן כחלק משיתוף הפעולה הביטחוני ההדוק בין ישראל וארה"ב מפרוץ המלחמה. אלוף (מיל') זמיר דן עם עמיתיו בהמשך רכש החימושים כהיערכות לתרחישי התפתחות הלחימה.
הדיונים עסקו גם בתכניות בניין הכוח לתר"ש הקרוב, הכוללות רכש של פלטפורמות ויכולות מתקדמות, לשימור עליונותו ומוכנותו של צה״ל לכל תרחיש. זאת כחלק מהפקת הלקחים מהמלחמה ויישומם בתכניות ההצטיידות.
המנכ"ל זמיר דן עם בכירי הממשל האמריקני בתמונת מצב הלחימה בעזה והלחימה מול חיזבאללה בצפון, כמו גם בתוקפנות האיראנית, המנסה לפגוע בישראל ולערער את היציבות במזה״ת.
המנכ"ל נפגש גם עם בכירי התעשיות הביטחוניות האמריקניות הגדולות- סגן נשיא בכיר בחטיבת המטוסים בלוקהיד מרטין, גרג אולמר, סגן נשיא בכיר לפיתוח עסקי ואסטרטגיה גלובאליים בלוקהיד מרטין, מייקל ווילאמסון ונשיא בואינג הצבאי טד קולברט, לדיון בסטטוס העסקאות הביטחוניות הקיימות ובתכניות משרד הביטחון לקדם עסקאות חדשות לרכש אמל״ח וציוד מתקדם.
מנכ"ל משרד הביטחון הודה למארחיו, בשם שר הביטחון יואב גלנט ומערכת הביטחון, על ההתייצבות חסרת התקדים לצד מדינת ישראל ועל התמיכה בצרכיה הביטחוניים.
אל המנכ"ל התלוו ראש האגף הביטחוני-מדיני במשרד הביטחון, תא"ל (מיל') דרור שלום, ראש אג"ת בצה"ל, אלוף אייל הראל, ראש משלחת משרד הביטחון בארה"ב, תא"ל (מיל') מישל בן ברוך, סגן ראש המשלחת עופר זבצקי, נספח צה"ל בארה"ב, אלוף הדי זילברמן, נציג משרד הביטחון בוושינגטון, עומר חיים ובכירים נוספים.
01/02/24 11:44
6.43% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ניו דלהי נדרשת לבצע "חקירה משמעותית" סביב קנוניה להתנקש בחיי גורפטוונט סינג פאנון בניו יורק, על מנת לקדם את העסקה www.ga-asi.com ארה"ב חוסמת מכירת מל״טים להודו בהיקף שלושה מיליארד דולר עד ל"חקירה משמעותית" של קונספירציית ההתנקשות בפננון. כך לפי פרסום של thewire.in.
על פי הפרסום, מקור מוושינגטון אומר שמחוקקים הודיים-אמריקאים במיוחד מודאגים מהגשת כתב אישום בנושא.
ממשלת ארה"ב מעכבת אספקת 31 מל"טים מסוג MQ-9A Sea Guardian ו-Sky Guardian להודו עד שניו דלהי תבצע "חקירה משמעותית" על הקנוניה להתנקש בחיי גורפטוונט סינג פאנון, כך נודע ל-The Wire.
פאנון, בעל אזרחות אמריקאית וקנדית כפולה, הוא פעיל חאליסטן מניו יורק, שהואשם על ידי הודו בטרור.
הרכישה המוצעת כוללת 15 מל"טי Sea Guardian עבור הצי ההודי, בעוד שחיל האוויר והצבא ההודי אמורים לקבל שמונה מל"טים של Sky Guardian כל אחד.
כמו כן, עוכבו על ידי וושינגטון רכישות הודיות קטנות יותר, כולל הצעה לרכוש שישה מטוסי סיור ימיים ארוכי טווח תוצרת בואינג P-8I. אלה נועדו להשלים 12 מטוסי P-8I Poseidon שהצי ההודי כבר מפעיל.
למרבה האירוניה, האישור הפנימי של משרד ההגנה ההודי לרכישת המל"טים, הגיע ביוני 2023, שבוע לפני ביקורו הממלכתי של ראש הממשלה נרנדרה מודי בוושינגטון.
זה היה גם הזמן שבו הקונספירציה להרוג את פאנון - שהופעלה לכאורה על ידי גורם ביטחוני הודי בשם CC1, על פי כתב אישום פדרלי שפורסם בנובמבר האחרון - עבר להילוך גבוה.
"הרכישה תקועה בקונגרס האמריקני בגלל כעס על הניסיון החצוף להתנקש בחיי פאנון. נציגי ארה"ב הקפיאו את החקיקה הדרושה להמשך המכירה", אמר מקור בעל מיקום גבוה בוושינגטון.
המקור בוושינגטון מסביר את העיכוב בכך שמחוקקים הודיים-אמריקאים מודאגים מהגשת כתב האישום נגד אזרח הודי בשם ניקיל גופטה. הוא הואשם רשמית בקשירת קשר להרוג את פאנון, והוא נמצא כעת במעצר בצ'כיה עד לגירוש לארה"ב.
מצב זה הוביל להבטחות מצד הודו לגבי סקירה מקיפה של תיק פאנון, כאשר החלטות מגבעת הקפיטול תלויות ועומדות אם פעולותיה של הודו לא יהיו מספיקות.
ראש הממשלה מודי, בינתיים, המעיט בהשפעה של נושא זה על יחסי ארה"ב-הודו, תוך שהוא מדגיש תמיכה דו-מפלגתית חזקה בשיפור היחסים ומזהיר מפני קישור תקריות בודדות להקשר הדיפלומטי הרחב.
מל״טי Sea Guardian הם נכסים קריטיים לניטור האוקיינוס ההודי, מה שמשפר את יכולתו של הצי ההודי להגן על נתיבי סחר בינלאומיים במים אלה.